Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-08, 18:41   #2341
Margolcia0703181
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

U/P:

I. kromka zytniego z mas³em, sopock± i pomidorem, jejo na twardo, slodzona herbata

II. 1/2 banana, knoppers, czekolada do picia

III. 2 ¶rednie ziemniaki, filet mintaja w bu³ce tartej i zio³ach zma¿ony na oleju, krochê ketchupu, kilka plastrów ogórka i pomidora
tymbark pomidorowy 250ml

IV. pudding serduszko 115g, 2 herbatniki, pasek gorzkiej czekolady, 1/2 banana, potem kawa z 2 ³y¿eczkami kakao rozpuszczalnego

V. piêtka ¿ytniego z twaro¿kiem rzodkiewkowym prasident, 1/2 kajzerki i kromka ¿ytniego - z mas³em, plastrem sopockiej, plastrem ¿ó³tego sera, pomidorem i ogórkiem, s³odzona herbata

potem pewnie jogurt naturalny z dodatkami

nie za du¿o tego?
Ju¿ dawno tyle nie jad³am, a nie czujê siê przejedzona( mog³abym nawet chyba zmie¶ciæ wiêcej?)
Stary 2011-05-08, 18:53   #2342
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

U:

1¶niadanie:
owsianka z 4 ³y¿ek z mlekiem, bananem, serkiem wiejskim i mas³em orzechowym
2¶niadanie: dwie kromki razowca ze s³onecznikiem;
z mas³em, sa³at±, polêdwic± z indyka i rzodkiewk±
z mas³em, sa³at±, serem owczym, pomidorem i ogórkiem; jajko na miêkko
obiad: pier¶ z kurczaka w panierce z orzechów w³oskich, sa³atka (mieszanka sa³at, pomidor, orzechy w³oskie, olej z orzechów w³oskich i sok z cytryny), makaron pe³noziarnisty

ponad 1h jazdy na rowerze

podwieczorek: serek homo z miodem, bananem, nerkowcami; pasek gorzkiej czekolady
kolacja: kromka razowca ze s³onecznikiem z sa³at±, rzodkiewk± i plastrem piersi z kurczaka

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-05-08 o 18:55
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 19:27   #2343
niuniulka1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 040

Proszê o ocenkê jutrzejszego R:

¦: jajecznica z 3 jaj z szynk± i cebulk±
2¶: banan, szklanka kefiru
O: makaron durum, sos pieczarkowy, pier¶ z kurczaka na parze
P: gar¶æ nerkowców
K: wie¶niak z rzodkiewkami

Chyba za du¿o na R... ??
Stary 2011-05-08, 19:29   #2344
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

P.
¦: eee... grahamka! z mas³em na pó³: z serem, szynk±, papryk±, pomidorem i szczypiorem; z szynk± i ok³adem jw.;jajko na miêkko; szklanka co¶ ala Kubusia, banan.

II¶: 3 pancakes cynamonowe( z miodem, z d¿emem papaja-marakuja, z je¿ynami z sokiem..) (Milka -narobi³a¶ mi apetytu); kiwi.

Ob: sma¿ona, panierowana pier¶ kurczaka z bazyli±, ry¿ br±zowy, groszek z marchewk± (z mas³em itp.) trochê tego soku co w ¶niadaniu.

P: serek wiejski z wkruszonym sezamkiem, po³ow± kokosowej princessy, rodzynkami i je¿ynami z odrobin± soku; kiwi.

K: 2kromki z ziarnami grubo z mas³em, miska leczo (z meksykañsk±, ostr± fasol± )

Mam nadziejê, ¿e wysz³o P, bo jad³am tak jako¶ na luzie bardziej, nie skupia³am siê za bardzo. ?

aa.. i jeszcze do przepisu na ¿ycie bêdê skuba³a pewnie s³oneczniik
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 19:33   #2345
liquefy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 726

Cytat:
Napisane przez niuniulka1989 Poka¿ wiadomo¶æ

¦: jajecznica z 3 jaj z szynk± i cebulk±
2¶: banan, szklanka kefiru
O: makaron durum, sos pieczarkowy, pier¶ z kurczaka na parze
P: gar¶æ nerkowców
K: wie¶niak z rzodkiewkami

Chyba za du¿o na R... ??
nie za duzo, nawet troche wiecej by nie zaszkodzilo. wiecej warzyw daj poza tym ok.
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 19:37   #2346
niuniulka1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 040

Cytat:
Napisane przez liquefy Poka¿ wiadomo¶æ
nie za duzo, nawet troche wiecej by nie zaszkodzilo. wiecej warzyw daj poza tym ok.
Dobrze, w takim razie do wie¶niaka dodam pó³ pomidorka i zielonego ogóreczka Dziêkujê za ocenkê
Stary 2011-05-08, 19:43   #2347
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez blablablablabla55555 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze P:

I. 4 kromki chleba z ziarnami:
z mas³em, szynk± i ketchupem
z mas³em, szynk±
z mas³em i almette
z majonezem z samym majonezem? zawsze jak mi brakowa³o smarowid³a w domu to dawa³am majonez pod ok³ad. xd
II. 2 ma³e jab³uszka
gar¶æ orzechów nerkowca kocham nerkowce, ale tu zdecydowanie za ma³o.
III. 2 kromki chleba tostowego z podwójn± ilo¶ci± szynki (brak sera) posmarowane z zewn±trz mas³em i zapieczone
2 kromki chleba z ziarnami z konfitur± truskawkow± posmarowane z zewn±trz mas³em i zapieczone fajnie
IV. pierogi leniwe podsma¿ane na ma¶le z cukrem jak porcja spora to ok.
V. gar¶æ orzechów nerkowca, gar¶æ orzechów ziemnych
jogurt jagodowy 150g jak spora gar¶æ to ok.
VI. budyñ (2 torebkowe 'porcje', czyli pó³ opakowania na 0,5l)/ p³atki z mlekiem (miseczka (mo¿e z 1,5 lub 1 szklanka) mleka z p³atkami kukurydzianymi i gar¶ci± rodzynek) musi byæ smaczne z rodzynkami

Proszê o jakie¶ opinie, wskazówki
I je¶li kto¶ pamiêta moje owsiankowe ostatnie jad³ospisy, to mo¿e porówna mniej wiêcej jak to przy nich wypada, bo wtedy ty³am i nie wiem jak to bêdzie wygl±daæ bez owsianki?

* Chcê przez jaki¶ czas zrezygnowaæ z porannej owsianki. I na ¶niadanko chyba zostaje mi je¶æ kanapki. Czy macie mo¿e jakie¶ inne pomys³y na szybkie (rano nie mam czasu na przygotowywanie, bo mam daleko do szko³y i i tak muszê wcze¶nie wstawaæ) i smaczne ¶niadanko? Jak nie to chyba postaram siê urozmaiciæ kolacjê, bo ponad moje 8 kromek dziennie to chyba jednak za du¿o. ?
Na ¶niadanie mo¿esz zje¶æ kaszke mann±, z d¿emem np. je¶li lubisz p³atki z mlekiem jakie¶ pyszne i do tego pieczywo, albo porz±dn± porcjê p³atków i owoc. (ale serio porz±dn± wtedy ;D) lub musli z mlekiem i owocami wkrojonymi (przygotowujesz na wieczór, rano zalewasz mlekiem ;p) i do tego pieczywo, albo po prostu podbijaæ kalorie suszonymi owocami, orzechami, czekolad± do musli czy p³atków w³a¶nie. hmm... mo¿esz wieczorem usma¿yæ nale¶niki i podgrzaæ rano w mikrofali albo przygotowaæ samo ciasto wieczorem a rano usma¿yæ
Wiem o czym mówisz, bo sama wstajê wcze¶nie, bo do szko³y daleeko. mo¿esz te¿ mamê poprosiæ ¿eby od czasu do czasu ci zrobi³a ¶niadanie jak kto¶ robi to lepiej smakuje
a w szkole dro¿d¿ówê, jogurty-desery, rogaliki od czasu do czasu przecie¿ nie zaszkodzi, a nam jest wrêcz wskazane zamiast chleba.
A na kolacjê -omlety, zapiekanki, sa³atki. Co¶ siê da
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 19:46   #2348
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

dobra, no wiêc moje U

I. Dwie kromki razowca ze s³onecznikiem: z mas³em, ¿ó³tym serem, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewk± i szczypiorkiem/z mas³em, twarogiem pó³t³ustym i pomidorem; gruszka, kawa z mlekiem.
II. Miseczka krupniku; dwa ma³e podudzia kurczaka duszone w sosie pomidorowym z czarn± fasol±; porcja ziemniaków posypanych koperkiem, mieszanka sa³at z dressingiem.
III. Serek homogenizowany z wkrojonymi truskawkami; paczuszka s³odkich chrupek (30g?)
IV. Dwie kromki razowca ze s³onecznikiem: z mas³em, ¿ó³tym serem, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewk± i szczypiorkiem/z mas³em, wêdlin± drobiow±, ogórkiem konserwowym i oliwkami; kawa³ek kalarepki.

hm?

Edytowane przez Lady1000
Czas edycji: 2011-05-08 o 19:56
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 19:52   #2349
blablablablabla55555
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
z samym majonezem? zawsze jak mi brakowa³o smarowid³a w domu to dawa³am majonez pod ok³ad. xd mi siê w³a¶nie przypomnia³o jak kiedy¶ jad³am w³a¶nie chleb i na to sam majonez, ale ¿eby co¶ po³o¿yæ na to jako¶ nigdy mi nie pasowa³o

Na ¶niadanie mo¿esz zje¶æ kaszke mann±, z d¿emem np. je¶li lubisz p³atki z mlekiem jakie¶ pyszne i do tego pieczywo, albo porz±dn± porcjê p³atków i owoc. (ale serio porz±dn± wtedy ;D) lub musli z mlekiem i owocami wkrojonymi (przygotowujesz na wieczór, rano zalewasz mlekiem ;p) i do tego pieczywo, albo po prostu podbijaæ kalorie suszonymi owocami, orzechami, czekolad± do musli czy p³atków w³a¶nie. hmm... mo¿esz wieczorem usma¿yæ nale¶niki i podgrzaæ rano w mikrofali albo przygotowaæ samo ciasto wieczorem a rano usma¿yæ
Wiem o czym mówisz, bo sama wstajê wcze¶nie, bo do szko³y daleeko. mo¿esz te¿ mamê poprosiæ ¿eby od czasu do czasu ci zrobi³a ¶niadanie jak kto¶ robi to lepiej smakuje
a w szkole dro¿d¿ówê, jogurty-desery, rogaliki od czasu do czasu przecie¿ nie zaszkodzi, a nam jest wrêcz wskazane zamiast chleba.
A na kolacjê -omlety, zapiekanki, sa³atki. Co¶ siê da
O, kaszka manna ! Jak ja dawno jego nie jad³am ! Z mas³em, cynamonem i cukrem ! Mmm..

Wielkie dziêki za rozpisanie siê
blablablablabla55555 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:14   #2350
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 680

moje U/R

1. p³atki Nesquick z Muller Milk truskawkowym, dwa krokiety z pieczarkami i sosem beszamelowym

2. ziemniaki sma¿one z przyprawami, pieczeñ z karkówki, broku³ gotowany na parze

3. pó³ kostki twarogu pó³t³ustego z ogórkiem kiszonym i filetem drobiowym, jogurt movenpick brzoskwinia - marakuja, herbata o smaku truskawka - mango

4. tuñczyk wsw. z groszkiem konserwowym, dzbanek herbaty zielonej

+ parê ¿elek i tic taców w ci±gu dnia

jak to wygl±da? od jutra wracam do æwiczeñ
aha, jutro piszê maturê z wos-u, trzymajcie kciuki

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach

Edytowane przez krtek_
Czas edycji: 2011-05-08 o 20:17
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:26   #2351
invissible
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 555
GG do invissible

Zbijcie mnie, moje R z dzisiaj jest ¿enuj±ce. Po czê¶ci przez mamê, po czê¶ci przez T¯ta, a po najwiêkszej czê¶ci przez moje ³akomstwo. Ku mojemu zawstydzeniu - wstawiam, choæ nie ma co zawracaæ Wam g³owy.

¶niadanie: 2X po³ówka bu³ki pszennej z past± z tuñczyka (jajka, tuñczyk, cebulka, przyprawy); pomidor; rzodkiewki; herbata czarna z kostk± cukru

II ¶niadanie: znów zamiast niego przek±ska, bo I ¶niadanie by³o pó¼no - gar¶æ orzechów laskowych i migda³ów; kawa z mlekiem i kostk± cukru; jedno merci gorzka czekolada

obiad: bu³a na parze (ciasto dro¿d¿owe z jagodami gotowane na parze, przyprawione ³y¿k± mas³a, cynamonem, cukrem); sok pomarañczowy; chwilê potem kilka rzodkiewek

podwieczorek: kubeczek lodów waniliowych z polew± toffi

kolacja: po takim obiedzie i podwieczorku póki co nie mam ju¿ na nic chêci... pijê tylko herbatê zielon±

Zbijcie mnie, ale od jutra poprawa. Wróci³am do domu, mogê wybrzydzaæ.
invissible jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:37   #2352
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Poka¿ wiadomo¶æ
U:

1¶niadanie:
owsianka z 4 ³y¿ek z mlekiem, bananem, serkiem wiejskim i mas³em orzechowym ok, o ile dodatków by³a porz±dna porcja, bo p³atków trochê ma³o. ta wersja owsianki smakowo jest genialna
2¶niadanie: dwie kromki razowca ze s³onecznikiem;
z mas³em, sa³at±, polêdwic± z indyka i rzodkiewk±
z mas³em, sa³at±, serem owczym, pomidorem i ogórkiem; jajko na miêkko ³adnie. jak smakuje owczy ser?
obiad: pier¶ z kurczaka w panierce z orzechów w³oskich, sa³atka (mieszanka sa³at, pomidor, orzechy w³oskie, olej z orzechów w³oskich i sok z cytryny), makaron pe³noziarnisty ¶licznie

ponad 1h jazdy na rowerze

podwieczorek: serek homo z miodem, bananem, nerkowcami; pasek gorzkiej czekolady te¿ fajnie
kolacja: kromka razowca ze s³onecznikiem z sa³at±, rzodkiewk± i plastrem piersi z kurczaka tutaj ju¿ ma³o. kromka co najmniej x2, a najlepiej x3
jw.
generalnie bardzo ³adnie - jest zdrowo, ró¿norodnie i smacznie
kolacja trochê ma³a, ale poza tym nie mam zastrze¿eñ
mam nadziejê, ¿e waga w normie, okres jest itd.?

Cytat:
Napisane przez niuniulka1989 Poka¿ wiadomo¶æ

¦: jajecznica z 3 jaj z szynk± i cebulk± przyda³oby siê wiêcej warzyw
2¶: banan, szklanka kefiru kefir ma ma³o bia³ka, a banan jest ¶rednio polecany na redukcji, wiêc tutaj co¶ bym zmieni³a
O: makaron durum, sos pieczarkowy, pier¶ z kurczaka na parze przyda³yby siê warzywa. i nie jestem pewna, czy ten sos siê nadaje, bo pewnie ma ¶mietanê?...
P: gar¶æ nerkowców + serek homo/wiejski lub twaróg. bardzo ma³y posi³ek i znowu brak bia³ka
K: wie¶niak z rzodkiewkami tu ok

Chyba za du¿o na R... ?? za ma³o, a nie za du¿o
jw.
II ¶niadanie i podwieczorek bardzo skromne
ma³o bia³ka
ma³o warzyw
generalnie tak sobie, ale zdecydowanie lepiej ni¿ poprzedni jad³ospis

U

¦niadanie: 8 ³y¿ek domowego musli (mieszanina ró¿nych p³atków, otrêbów i suszonych owoców) na szklance mleka 2% z wkrojon± gruszk± i gar¶ci± pistacji; kawa zbo¿owa z mlekiem i miodem

Obiad: filet z dorsza natarty zio³ami, sokiem z cytryny i oliw± z oliwek, zapieczony w folii; kilka ³y¿ek kaszy jaglanej; gotowana fasolka szparagowa

Podwieczorek: kawa³ek szarlotki na ciep³o (domowej, z m±ki pszennej pe³noziarnistej) z ga³k± lodów waniliowych i sosem czekoladowym (pasek roztopionej gorzkiej czekolady); skrzypopokrzywa z ³y¿eczk± miodu

Kolacja: talerzyk sa³atki (warzywa, tuñczyk wsw, grzanki z chleba ¿ytniego); herbata miêtowo - jab³kowa

+ 2l wody

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-05-08 o 20:39
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:59   #2353
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
jw.
generalnie bardzo ³adnie - jest zdrowo, ró¿norodnie i smacznie
kolacja trochê ma³a, ale poza tym nie mam zastrze¿eñ
mam nadziejê, ¿e waga w normie, okres jest itd.?
co do owczego sera to w smaku przypomina mi trochê fetê, tylko troszkê mniej t³usty i mniej s³ony.. co do kolacji no to kawa³ek miêska by³ dosyæ spory, wiêc nie da³am rady wcisn±æ ju¿ wiêcej do tego, a bardzo nie lubiê uczucia przejedzenia, z reszt± kto lubi..
a co do mojej wagi, no to ró¿nie mo¿na na to patrzeæ, bmi jest co prawda trochê poni¿ej normy, ale my¶lê, ¿e jakiej¶ wielkiej tragedii nie ma.. jestem do¶æ niska, mam zaledwie 160cm, no i wa¿ê 46kg, wiêkszo¶æ mojego cia³a to miê¶nie, wiêc na jako¶ specjalnie wychudzon± nie wygl±dam chyba a co do okresu to niestety nadal jestem w trakcie odzyskania, schud³am na bardzo g³upiej i nieprzemy¶lanej diecie i teraz nie pozostaje mi nic innego jak za to p³aciæ..

a co twojego jad³a to jak zwykle przepyszne, ciasto brzmi bardzo smacznie

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-05-08 o 21:00
Stary 2011-05-08, 21:12   #2354
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Moje dzisiejsze, wreszcie inne, U:
tak, pó¼no wsta³am

1. ' owsianka ' [4 ³y¿ki p³atków ¿ytnich] na wodzie z otrêbami, serkiem wiejskim, gar¶ci± orzechów ziemnych i po³ow± gruszki [po³ow±, bo wysz³a gigantycza porcja i ca³ej bym nie zjad³a, ledwie z po³ówk± wcisnê³am ];
2. [przek±ska?] ga³ka lodów pistacjowych w wafelku;
w miêdzyczasie wpad³a szklanka mleka ;
3. 3 domowe pe³noziarniste pampuchy z jogurtem pierniczkowym Danone;
4. miseczka budyniu czekoladowego z gar¶ci± orzechów ziemnych;
5. 3 kromki chleba wieloziarnistego:
~z margaryn± i salami light
~z twaro¿kiem pó³t³ustym wymieszanym ze ¶mietan±, rzodkiewk± i szczypiorkiem
~z pasztetem drobiowym pieczonym;
3 marchewki, herbata owocowa.

oczywi¶cie w ci±gu dnia jeszcze dodatkowo podjadane orzechy.
i jak?
z³a jestem na siebie za te pampuchy, bo wysz³y zbite, ale strasznie ma³e! I najgorsze jest to, ¿e po zostawieniu kilku dla babci na pó¼niej (pod ¶ciereczk±) w ci±gu kilku godzin wyros³y taaaaakie piêkne, a po przygotowaniu na parze te¿ oklap³y .

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
U

¦niadanie: 8 ³y¿ek domowego musli (mieszanina ró¿nych p³atków, otrêbów i suszonych owoców) na szklance mleka 2% z wkrojon± gruszk± i gar¶ci± pistacji; kawa zbo¿owa z mlekiem i miodem brzmi bardzo pysznie

Obiad: filet z dorsza natarty zio³ami, sokiem z cytryny i oliw± z oliwek, zapieczony w folii; kilka ³y¿ek kaszy jaglanej; gotowana fasolka szparagowa jeeeeest, dorsz z mojej rady! super

Podwieczorek: kawa³ek szarlotki na ciep³o (domowej, z m±ki pszennej pe³noziarnistej) z ga³k± lodów waniliowych i sosem czekoladowym (pasek roztopionej gorzkiej czekolady); skrzypopokrzywa z ³y¿eczk± miodu pe³noziarnista of course musia³o byæ nieprzyzwoicie przeprzeprzeprzepyszne!

Kolacja: talerzyk sa³atki (warzywa, tuñczyk wsw, grzanki z chleba ¿ytniego); herbata miêtowo - jab³kowa i znowu ryba, nie¼le zmieni³a¶ swoje nastawienie co do owoców morza bardzo fajnie, podoba mi siê

+ 2l wody
mmmm

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:13   #2355
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Moim zdaniem coraz lepiej, a tyjesz ju¿ ?? Wszytko tu widze, jedyne co to owocka jeszcze jednego gdzies bym dorzucila a tak to smacznie i wogole. Podoba mi sie

Dziekuje ze ocenke Staram sie jesc, ale problem w tym ze tyjê bardzo powoli -.- na takim jadlospisie max o.2 kg na tydzien Chyba musze dorzucac dalej. Pewnie tak juz rozkrecilam metabolizm ze spala wszystko

Cytat:
Ejj! ¦licznie! Da³abym tylko jeszcze mas³o na chleb I te¿ chcê tak± kawusie! i pancakes i takie jab³ko! Pysznie!
Dzieki! Ehh, do tego masla to sie chyba nie przekonam bo mnie skrêca na sam± my¶l o nim. Wole troche oliwy do sa³atki na przyklad. No to zapraszam na kawusie do mnie

[QUOTE=Nora_Grey;26796935]

II¶: 3 pancerzyk cynamonowe( z miodem, z d¿emem papaja-marakuja, z je¿ynami z sokiem..) (Milka -narobi³a¶ mi apetytu); kiwi.

mam nadzieje ze smaczne by³o
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 21:19   #2356
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Poka¿ wiadomo¶æ
co do owczego sera to w smaku przypomina mi trochê fetê, tylko troszkê mniej t³usty i mniej s³ony.. co do kolacji no to kawa³ek miêska by³ dosyæ spory, wiêc nie da³am rady wcisn±æ ju¿ wiêcej do tego, a bardzo nie lubiê uczucia przejedzenia, z reszt± kto lubi..
a co do mojej wagi, no to ró¿nie mo¿na na to patrzeæ, bmi jest co prawda trochê poni¿ej normy, ale my¶lê, ¿e jakiej¶ wielkiej tragedii nie ma.. jestem do¶æ niska, mam zaledwie 160cm, no i wa¿ê 46kg, wiêkszo¶æ mojego cia³a to miê¶nie, wiêc na jako¶ specjalnie wychudzon± nie wygl±dam chyba a co do okresu to niestety nadal jestem w trakcie odzyskania, schud³am na bardzo g³upiej i nieprzemy¶lanej diecie i teraz nie pozostaje mi nic innego jak za to p³aciæ..

a co twojego jad³a to jak zwykle przepyszne, ciasto brzmi bardzo smacznie
Dziêki
My¶lê, ¿e skoro okresu nie masz, to powinna¶ siê postaraæ o wiêcej t³uszczy w diecie. A je¿eli to nie pomo¿e, to my¶lê, ¿e powinna¶ trochê przybraæ.
Wiêkszo¶æ Twojego cia³a to miê¶nie? Du¿o trenujesz?

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje dzisiejsze, wreszcie inne, U:
tak, pó¼no wsta³am

1. ' owsianka ' [4 ³y¿ki p³atków ¿ytnich] na wodzie z otrêbami, serkiem wiejskim, gar¶ci± orzechów ziemnych i po³ow± gruszki [po³ow±, bo wysz³a gigantycza porcja i ca³ej bym nie zjad³a, ledwie z po³ówk± wcisnê³am ]; skoro naprawdê siê najad³a¶ to ok
2. [przek±ska?] ga³ka lodów pistacjowych w wafelku; mmm, pistacjowe
w miêdzyczasie wpad³a szklanka mleka ;ok
3. 3 domowe pe³noziarniste pampuchy z jogurtem pierniczkowym Danone; o, widzê, ¿e wziê³a¶ ze mnie przyk³ad z tymi pampuchami jogurt te¿ brzmi pysznie
4. miseczka budyniu czekoladowego z gar¶ci± orzechów ziemnych; fajnie
5. 3 kromki chleba wieloziarnistego:
~z margaryn± i salami light
~z twaro¿kiem pó³t³ustym wymieszanym ze ¶mietan±, rzodkiewk± i szczypiorkiem
~z pasztetem drobiowym pieczonym; ok
3 marchewki, herbata owocowa. ok

oczywi¶cie w ci±gu dnia jeszcze dodatkowo podjadane orzechy.
i jak?
z³a jestem na siebie za te pampuchy, bo wysz³y zbite, ale strasznie ma³e! I najgorsze jest to, ¿e po zostawieniu kilku dla babci na pó¼niej (pod ¶ciereczk±) w ci±gu kilku godzin wyros³y taaaaakie piêkne, a po przygotowaniu na parze te¿ oklap³y .
[COLOR="Silver"]
jw.
ogólnie fajnie
doda³abym wiêcej warzyw, ale to ja, a ja kocham warzywa
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:20   #2357
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Cytat:
P.
¦: eee... grahamka! z mas³em na pó³: z serem, szynk±, papryk±, pomidorem i szczypiorem; z szynk± i ok³adem jw.;jajko na miêkko; szklanka co¶ ala Kubusia, banan. ³adnie

II¶: 3 pancakes cynamonowe( z miodem, z d¿emem papaja-marakuja, z je¿ynami z sokiem..) (Milka -narobi³a¶ mi apetytu); kiwi. podwójny plusik za pancakes

Ob: sma¿ona, panierowana pier¶ kurczaka z bazyli±, ry¿ br±zowy, groszek z marchewk± (z mas³em itp.) trochê tego soku co w ¶niadaniu. je¿eli spora procja ryzu i groszku to w porz±siu

P: serek wiejski z wkruszonym sezamkiem, po³ow± kokosowej princessy, rodzynkami i je¿ynami z odrobin± soku; kiwi. a tam, powinna wpasc cala princessa je¶li lubisz

K: 2kromki z ziarnami grubo z mas³em, miska leczo (z meksykañsk±, ostr± fasol± ) mniam, chyba wiem o co poprosze na obiad w nastepnej kolejnosci po kurczaku w sosie sojowym i czyms mega ostrym z curry

Mam nadziejê, ¿e wysz³o P, bo jad³am tak jako¶ na luzie bardziej, nie skupia³am siê za bardzo. ?

aa.. i jeszcze do przepisu na ¿ycie bêdê skuba³a pewnie s³oneczniik
Lekkie P to jest wydaje mi sie, ale tego slonecznika powinno byc spooooooooooooro zeby podbilo troche ;D Wrzucilabym jeszcze gdzies kakao
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:20   #2358
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
Prosze o ocene mojej jutrzejszej eRki

Sniadanie:
Platki "zdrowy blonnik" z jogurtem sliwkowym,1/2wiesniaka,kiwi,jablko

IISniadanie:
Serek danio,banan,kiwi

Obiad:
Szpinak,Brokuly,brukselka ,kasza jaglana,jajo sadzone

Podwieczorek:
salatka z :pomidora,ogorka,groszku konserwowego,jajka

Kolacja:
Wiesniak + jakies warzywo lub owoc
podbijam

na kolacje byla jednak mloda surowa marchewka,jablko i 2 kiwi,2 suszone sliwki a w ciagu dnia maly lod
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-09, 02:50   #2359
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos

No to teraz ja. Cwicze na czczo.

U

trening : 70 min (40 silowy, 30 bieznia)

Sniadanie:

Omlet: 2 lyzki owsianych zmielonych, 2 lyzki amarantusa, troche siemienia, 1 kostka czekolady sugar free, 2 jaja, 2 bialka
lyzka miodu
1/2 banana giganta, 1/2 mango
2x kawa

Przekaska:

3 garscie nerkowcow, kilka peacan
1 maly (tortilla wielkosci spodeczka) tacos z salata, awokado i pieczona ... koza(?no jakies mieso dziwne), 1 z cicharron (bleh)

Obiad:

Wielki stek cielecy (albo wolowy, ale podejrzewam go o bycie cielecym), 3 lyzki guacamole (awokado z czilli), plaster terrine warzywnego /fota/

maly trojkat domowego ciasta na mace zytniej z owocami lesnymi

(spacer 2h po muzeum )

Kolacja:

250 g truskawek
wiadro ;-) herbaty z kwiatu pomaranczy

I jak?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-09, 02:52   #2360
santos
Zakorzenienie

GG do santos

OK, fota sie nie dodala. Sklad terrine: szpinak, marchewka, soczewica, cukinia, jaja (4 na duuuza foremke tylko)
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 08052011.jpg (137,2 KB, 52 za³adowañ)

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2011-05-09, 03:05   #2361
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
Prosze o ocene mojej jutrzejszej eRki

Sniadanie:
Platki "zdrowy blonnik" z jogurtem sliwkowym,1/2wiesniaka,kiwi,jablko

IISniadanie:
Serek danio,banan,kiwi

Obiad:
Szpinak,Brokuly,brukselka ,kasza jaglana,jajo sadzone

Podwieczorek:
salatka z :pomidora,ogorka,groszku konserwowego,jajka

Kolacja:
Wiesniak + jakies warzywo lub owoc
Jedz owsiane platki zamiast jakis wynalazkow.
Wydaje mi sie monotonnie. Bialko to u ciebie jaja albo wiesniak. Nie jesz miesa? Tunczyka?
No i wychodzi duzo nabialu bardzo

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-09, 06:41   #2362
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Cytat:
Dziêki
My¶lê, ¿e skoro okresu nie masz, to powinna¶ siê postaraæ o wiêcej t³uszczy w diecie. A je¿eli to nie pomo¿e, to my¶lê, ¿e powinna¶ trochê przybraæ.
Wiêkszo¶æ Twojego cia³a to miê¶nie? Du¿o trenujesz?

znaczy siê obecnie niedu¿o, 3x w tygodniu aeroby i 3-4x æwiczenia si³owe, ale nie zbyt intensywne, bo s³ysza³am, ¿e to te¿ mo¿e utrudniaæ odzyskanie @..
za to bêd±c na diecie æwiczy³am baardzo intensywnie i to codziennie, no i trochê mi siê przez ten czas wyrobi³y miê¶nie, szczególnie na nogach

Stary 2011-05-09, 07:32   #2363
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Jedz owsiane platki zamiast jakis wynalazkow.
Wydaje mi sie monotonnie. Bialko to u ciebie jaja albo wiesniak. Nie jesz miesa? Tunczyka?
No i wychodzi duzo nabialu bardzo
Nie jem owsianki od pewnego czasu bo zle na mnie dziala,jestem od niej wzdeta,boli mnie brzuch i zle sie czuje."zdrowy blonnik" to platki/chrupki bez dodatku cukru zrobione z otrebow pszennych,zytnich,amarant usa i innych zbozowych dodatkow.Po tym czuje sie syta,lekka i nic mi nie jest.
Nie,nie jadam miesa,wyjatkiem jest piers z kurczaka i ryba,ale nie czesto.Tunczyka jadam,rowniez makrele,ale one akurat nie stanowily czesci skladowej mojego jadlospisu z tego dnia.Jesli chodzi o monotonie,dla mnie jest inaczej,jest duzo warzyw i owocow a same w sobie jadlospisy mi sie nie nudza,czuje,ze jadam smacznie.Jedyne pytanie,czy to dobre R.
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-09, 08:04   #2364
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

6 dzien RRRRRRRRRRRR
Espresso na czczo i 30 min joggingu
SnI 8;30
owsianka( 3 lyzki pl owsianych, 1 lyzka otrab pszennych, jablko+cynamon, chudy twarog, kapka mleka 1,5% dla rozrzedzenia)
SnII 12;00
2 kromki pieczywa ciemnego z 3 plasterami szynki(ze schaba) 1 pl 20g., pomidorem,ogorkiem zwyk³ym i kiszonym, rzodkiewka,Salata,oliwki, +
kawa z mlekiem bez cukru

w przerwach sok warzywny z Tymbarku 500 ml z chili tym razem na pobudzenie przemiany materii-ile w tym prawdy nie wiem, ale mi smakuje

-aerobic 16-17;00

Ob. 18;30
krem brokulowy z koperkiem,ryzem brazowym, 2 lyzkami jogurtu naturalnego

Kol 20;30
100 g wie¶niaka z pomidorem i ogorkiem kiszonym

-Czy tym razem nie wyszlo za duzo nabialu? Ile porcji dziennie powinno sie spozywac max i co sie stanie jak ta dawke sie przekroczy?

za 2 dni wazenie

Edytowane przez orosier
Czas edycji: 2011-05-09 o 10:42
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-09, 08:30   #2365
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 917
GG do iza_wiosenna

Cytat:
No to teraz ja. Cwicze na czczo.

[...]

I jak?
Cytat:
OK, fota sie nie dodala. Sklad terrine: szpinak, marchewka, soczewica, cukinia, jaja (4 na duuuza foremke tylko)
Cytat:
...
inwazja Santos!

ale fajnie Ciê tutaj widzieæ

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:11   #2366
orzeszek01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 753

To mowicie dziewczyny ze na kolacje lepiej owoc zjadac niz bialko? Santos, wypowiesz sie?
Pogubilam sie w tym troche .
Kwestia dotyczy redukcji.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:19   #2367
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

Moze ktos ma ochote wrzucic zdjecie swojej krolewskiej owsianki ?
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 09:53   #2368
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Lekka R:

I¶: amarantus 60g, 1/2 mango, serek bieluch + cynamon

II¶: wie¶niak z wkrojonym pomodorem, kilka rzodkiewek, sa³ata

O: cycek kurzy z grilla/z patelni, porcja kaszy, surówka
przek±ska: orzeszki, s³onecznik etc.

K: pare jajek, warzywo

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Edytowane przez polny mak
Czas edycji: 2011-05-09 o 10:01
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:21   #2369
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 988

Cze¶æ dziewczyny witam po d³u¿szej przerwie
Maczku, strasznie malutki ten Twój jad³ospis, kiedy wracam my¶lami do poprzednich..

moje dzisiejsze grzeszne R (wywo³ane zdziwieniem pt. jak to mo¿liwe, ¿e schud³am po grzesznych ¶wiêtach i jeszcze bardziej grzesznym Budapeszcie)

I (w zasadzie mo¿ecie je omin±c, z R nie ma niczego wspólnego ) 1,5 ³y¿ki kaszki mannej na szklance mleka z po³owa ma³ego banana i polew± z roztopionego kremu czekoladowo-orzechowo-mlecznego do kanapek, ma³a kawa z mlekiem
(pó³ godizny biegania)
II kromka razowca z mas³em i domow± pieczeni± wo³ow± z musztard±, pó³ jab³ka
III klopsiki drobiowe, makaron pe³noziarnisty, sa³atka z róznych papryk
IV tu jeszcze nie wiem, prawdopodobnie wie¶niak ze s³onecznikiem
V puszka ryby w sosie pomidorowym, parê rzodkiewek

Stary 2011-05-09, 10:28   #2370
fioleciasto
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 113 781

lekkie R/U (ostatnimi czasy bardziej P , ale dzi¶ ju¿ postaram siê nie szaleæ )

¶niadanie
2 kromki chleba orkiszowego z salami, szynk± wêdzon±, ajwarem i kie³kami, æwiartka papryki, marchewka, jogurt biszkoptowy +kawa (mo¿liwe, ¿e co¶ jeszcze by³o na tych kanapkach, ale nie pamiêtam)

II ¶niadanie
podwójna kanapka z twarogiem, szynk± wêdzon± i papryk±
+ herbata zielona z malin±

obiad
noga kurczaka duszona z jab³kami z odrobin± sosu, zupa krem ze szparagów, ziemniaków i porów w bulionówce

podwieczorek
2 gar¶cie musli (mia³ byæ s³onecznik, ale siê skoñczy³)
dorzuciæ tu jaki¶ serek/ jogurt?

kolacja
serek homo waniliowy, szynka wêdzona- kilka plasterków, dwie kromki chleba orkiszowego

Do picia herbaty, kawy i woda

Najszczê¶liwsza na ¶wiecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.