![]() |
#2341 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
U/P:
I. kromka zytniego z mas³em, sopock± i pomidorem, jejo na twardo, slodzona herbata II. 1/2 banana, knoppers, czekolada do picia III. 2 ¶rednie ziemniaki, filet mintaja w bu³ce tartej i zio³ach zma¿ony na oleju, krochê ketchupu, kilka plastrów ogórka i pomidora tymbark pomidorowy 250ml IV. pudding serduszko 115g, 2 herbatniki, pasek gorzkiej czekolady, 1/2 banana, potem kawa z 2 ³y¿eczkami kakao rozpuszczalnego V. piêtka ¿ytniego z twaro¿kiem rzodkiewkowym prasident, 1/2 kajzerki i kromka ¿ytniego - z mas³em, plastrem sopockiej, plastrem ¿ó³tego sera, pomidorem i ogórkiem, s³odzona herbata potem pewnie jogurt naturalny z dodatkami nie za du¿o tego? Ju¿ dawno tyle nie jad³am, a nie czujê siê przejedzona( mog³abym nawet chyba zmie¶ciæ wiêcej?)
#2342 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
U:
1¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek z mlekiem, bananem, serkiem wiejskim i mas³em orzechowym 2¶niadanie: dwie kromki razowca ze s³onecznikiem; z mas³em, sa³at±, polêdwic± z indyka i rzodkiewk± z mas³em, sa³at±, serem owczym, pomidorem i ogórkiem; jajko na miêkko obiad: pier¶ z kurczaka w panierce z orzechów w³oskich, sa³atka (mieszanka sa³at, pomidor, orzechy w³oskie, olej z orzechów w³oskich i sok z cytryny), makaron pe³noziarnisty ponad 1h jazdy na rowerze podwieczorek: serek homo z miodem, bananem, nerkowcami; pasek gorzkiej czekolady kolacja: kromka razowca ze s³onecznikiem z sa³at±, rzodkiewk± i plastrem piersi z kurczaka
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-05-08 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 040
|
Proszê o ocenkê jutrzejszego R:
¦: jajecznica z 3 jaj z szynk± i cebulk± 2¶: banan, szklanka kefiru O: makaron durum, sos pieczarkowy, pier¶ z kurczaka na parze P: gar¶æ nerkowców K: wie¶niak z rzodkiewkami Chyba za du¿o na R... ??
![]() |
#2344 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
P.
¦: eee... grahamka! z mas³em na pó³: z serem, szynk±, papryk±, pomidorem i szczypiorem; z szynk± i ok³adem jw.;jajko na miêkko; szklanka co¶ ala Kubusia, banan. II¶: 3 pancakes cynamonowe( z miodem, z d¿emem papaja-marakuja, z je¿ynami z sokiem.. ![]() ![]() ![]() Ob: sma¿ona, panierowana pier¶ kurczaka z bazyli±, ry¿ br±zowy, groszek z marchewk± (z mas³em itp.) trochê tego soku co w ¶niadaniu. P: serek wiejski z wkruszonym sezamkiem, po³ow± kokosowej princessy, rodzynkami i je¿ynami z odrobin± soku; kiwi. K: 2kromki z ziarnami grubo z mas³em, miska leczo (z meksykañsk±, ostr± fasol± ![]() Mam nadziejê, ¿e wysz³o P, bo jad³am tak jako¶ na luzie bardziej, nie skupia³am siê za bardzo. ![]() aa.. i jeszcze do przepisu na ¿ycie bêdê skuba³a pewnie s³oneczniik ![]()
#2345 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 726
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 040
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wiem o czym mówisz, bo sama wstajê wcze¶nie, bo do szko³y daleeko. ![]() ![]() ![]() ![]() a w szkole dro¿d¿ówê, jogurty-desery, rogaliki od czasu do czasu przecie¿ nie zaszkodzi, a nam jest wrêcz wskazane ![]() A na kolacjê -omlety, zapiekanki, sa³atki. Co¶ siê da ![]() ![]()
![]() |
#2348 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
dobra, no wiêc moje U
I. Dwie kromki razowca ze s³onecznikiem: z mas³em, ¿ó³tym serem, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewk± i szczypiorkiem/z mas³em, twarogiem pó³t³ustym i pomidorem; gruszka, kawa z mlekiem. II. Miseczka krupniku; dwa ma³e podudzia kurczaka duszone w sosie pomidorowym z czarn± fasol±; porcja ziemniaków posypanych koperkiem, mieszanka sa³at z dressingiem. III. Serek homogenizowany z wkrojonymi truskawkami; paczuszka s³odkich chrupek (30g?) IV. Dwie kromki razowca ze s³onecznikiem: z mas³em, ¿ó³tym serem, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewk± i szczypiorkiem/z mas³em, wêdlin± drobiow±, ogórkiem konserwowym i oliwkami; kawa³ek kalarepki. hm? ![]() Edytowane przez Lady1000 Czas edycji: 2011-05-08 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Cytat:
![]() Wielkie dziêki za rozpisanie siê ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 680
|
moje U/R
1. p³atki Nesquick z Muller Milk truskawkowym, dwa krokiety z pieczarkami i sosem beszamelowym 2. ziemniaki sma¿one z przyprawami, pieczeñ z karkówki, broku³ gotowany na parze 3. pó³ kostki twarogu pó³t³ustego z ogórkiem kiszonym i filetem drobiowym, jogurt movenpick brzoskwinia - marakuja, herbata o smaku truskawka - mango 4. tuñczyk wsw. z groszkiem konserwowym, dzbanek herbaty zielonej + parê ¿elek i tic taców w ci±gu dnia jak to wygl±da? od jutra wracam do æwiczeñ ![]() aha, jutro piszê maturê z wos-u, trzymajcie kciuki ![]()
Give thanks for unknown blessings already on their way. 2012: 55 2013: 13 tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach ![]() Edytowane przez krtek_ Czas edycji: 2011-05-08 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
Zbijcie mnie, moje R z dzisiaj jest ¿enuj±ce. Po czê¶ci przez mamê, po czê¶ci przez T¯ta, a po najwiêkszej czê¶ci przez moje ³akomstwo. Ku mojemu zawstydzeniu - wstawiam, choæ nie ma co zawracaæ Wam g³owy.
![]() ¶niadanie: 2X po³ówka bu³ki pszennej z past± z tuñczyka (jajka, tuñczyk, cebulka, przyprawy); pomidor; rzodkiewki; herbata czarna z kostk± cukru II ¶niadanie: znów zamiast niego przek±ska, bo I ¶niadanie by³o pó¼no - gar¶æ orzechów laskowych i migda³ów; kawa z mlekiem i kostk± cukru; jedno merci gorzka czekolada obiad: bu³a na parze (ciasto dro¿d¿owe z jagodami gotowane na parze, przyprawione ³y¿k± mas³a, cynamonem, cukrem); sok pomarañczowy; chwilê potem kilka rzodkiewek podwieczorek: kubeczek lodów waniliowych z polew± toffi ![]() kolacja: po takim obiedzie i podwieczorku póki co nie mam ju¿ na nic chêci... ![]() Zbijcie mnie, ale od jutra poprawa. Wróci³am do domu, mogê wybrzydzaæ. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
generalnie bardzo ³adnie - jest zdrowo, ró¿norodnie i smacznie kolacja trochê ma³a, ale poza tym nie mam zastrze¿eñ mam nadziejê, ¿e waga w normie, okres jest itd.? ![]() Cytat:
II ¶niadanie i podwieczorek bardzo skromne ma³o bia³ka ma³o warzyw generalnie tak sobie, ale zdecydowanie lepiej ni¿ poprzedni jad³ospis U ¦niadanie: 8 ³y¿ek domowego musli (mieszanina ró¿nych p³atków, otrêbów i suszonych owoców) na szklance mleka 2% z wkrojon± gruszk± i gar¶ci± pistacji; kawa zbo¿owa z mlekiem i miodem Obiad: filet z dorsza natarty zio³ami, sokiem z cytryny i oliw± z oliwek, zapieczony w folii; kilka ³y¿ek kaszy jaglanej; gotowana fasolka szparagowa Podwieczorek: kawa³ek szarlotki na ciep³o ![]() Kolacja: talerzyk sa³atki (warzywa, tuñczyk wsw, grzanki z chleba ¿ytniego); herbata miêtowo - jab³kowa + 2l wody Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-05-08 o 20:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do mojej wagi, no to ró¿nie mo¿na na to patrzeæ, bmi jest co prawda trochê poni¿ej normy, ale my¶lê, ¿e jakiej¶ wielkiej tragedii nie ma.. jestem do¶æ niska, mam zaledwie 160cm, no i wa¿ê 46kg, wiêkszo¶æ mojego cia³a to miê¶nie, wiêc na jako¶ specjalnie wychudzon± nie wygl±dam chyba ![]() a co twojego jad³a to jak zwykle przepyszne, ciasto brzmi bardzo smacznie ![]()
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-05-08 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Moje dzisiejsze, wreszcie inne, U:
tak, pó¼no wsta³am ![]() 1. ' owsianka ' [4 ³y¿ki p³atków ¿ytnich] na wodzie z otrêbami, serkiem wiejskim, gar¶ci± orzechów ziemnych i po³ow± gruszki [po³ow±, bo wysz³a gigantycza porcja i ca³ej bym nie zjad³a, ledwie z po³ówk± wcisnê³am ![]() 2. [przek±ska?] ga³ka lodów pistacjowych w wafelku; w miêdzyczasie wpad³a szklanka mleka ![]() 3. 3 domowe pe³noziarniste pampuchy z jogurtem pierniczkowym Danone; 4. miseczka budyniu czekoladowego z gar¶ci± orzechów ziemnych; 5. 3 kromki chleba wieloziarnistego: ~z margaryn± i salami light ~z twaro¿kiem pó³t³ustym wymieszanym ze ¶mietan±, rzodkiewk± i szczypiorkiem ~z pasztetem drobiowym pieczonym; 3 marchewki, herbata owocowa. oczywi¶cie w ci±gu dnia jeszcze dodatkowo podjadane orzechy. i jak? ![]() z³a jestem na siebie za te pampuchy, bo wysz³y zbite, ale strasznie ma³e! I najgorsze jest to, ¿e po zostawieniu kilku dla babci na pó¼niej (pod ¶ciereczk±) w ci±gu kilku godzin wyros³y taaaaakie piêkne, a po przygotowaniu na parze te¿ oklap³y ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2355 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Cytat:
Dziekuje ze ocenke ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Nora_Grey;26796935] II¶: 3 pancerzyk cynamonowe( z miodem, z d¿emem papaja-marakuja, z je¿ynami z sokiem.. ![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze smaczne by³o ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2356 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
![]() My¶lê, ¿e skoro okresu nie masz, to powinna¶ siê postaraæ o wiêcej t³uszczy w diecie. A je¿eli to nie pomo¿e, to my¶lê, ¿e powinna¶ trochê przybraæ. Wiêkszo¶æ Twojego cia³a to miê¶nie? Du¿o trenujesz? Cytat:
ogólnie fajnie doda³abym wiêcej warzyw, ale to ja, a ja kocham warzywa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Cytat:
![]() na kolacje byla jednak mloda surowa marchewka,jablko i 2 kiwi,2 suszone sliwki a w ciagu dnia maly lod ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
No to teraz ja. Cwicze na czczo.
U trening : 70 min (40 silowy, 30 bieznia) Sniadanie: Omlet: 2 lyzki owsianych zmielonych, 2 lyzki amarantusa, troche siemienia, 1 kostka czekolady sugar free, 2 jaja, 2 bialka lyzka miodu 1/2 banana giganta, 1/2 mango 2x kawa Przekaska: 3 garscie nerkowcow, kilka peacan 1 maly (tortilla wielkosci spodeczka) tacos z salata, awokado i pieczona ... koza(?no jakies mieso dziwne), 1 z cicharron (bleh) Obiad: Wielki stek cielecy (albo wolowy, ale podejrzewam go o bycie cielecym), 3 lyzki guacamole (awokado z czilli), plaster terrine warzywnego /fota/ maly trojkat domowego ciasta na mace zytniej z owocami lesnymi (spacer 2h po muzeum ![]() Kolacja: 250 g truskawek wiadro ;-) herbaty z kwiatu pomaranczy I jak?
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
OK, fota sie nie dodala. Sklad terrine: szpinak, marchewka, soczewica, cukinia, jaja (4 na duuuza foremke tylko)
![]() |
#2361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie monotonnie. Bialko to u ciebie jaja albo wiesniak. Nie jesz miesa? Tunczyka? No i wychodzi duzo nabialu bardzo
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
za to bêd±c na diecie æwiczy³am baardzo intensywnie i to codziennie, no i trochê mi siê przez ten czas wyrobi³y miê¶nie, szczególnie na nogach ![]()
![]() |
#2363 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Cytat:
Nie,nie jadam miesa,wyjatkiem jest piers z kurczaka i ryba,ale nie czesto.Tunczyka jadam,rowniez makrele,ale one akurat nie stanowily czesci skladowej mojego jadlospisu z tego dnia.Jesli chodzi o monotonie,dla mnie jest inaczej,jest duzo warzyw i owocow a same w sobie jadlospisy mi sie nie nudza,czuje,ze jadam smacznie.Jedyne pytanie,czy to dobre R. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
6 dzien RRRRRRRRRRRR
Espresso na czczo i 30 min joggingu SnI 8;30 owsianka( 3 lyzki pl owsianych, 1 lyzka otrab pszennych, jablko+cynamon, chudy twarog, kapka mleka 1,5% dla rozrzedzenia) SnII 12;00 2 kromki pieczywa ciemnego z 3 plasterami szynki(ze schaba) 1 pl 20g., pomidorem,ogorkiem zwyk³ym i kiszonym, rzodkiewka,Salata,oliwki, + kawa z mlekiem bez cukru w przerwach sok warzywny z Tymbarku 500 ml z chili tym razem na pobudzenie przemiany materii-ile w tym prawdy nie wiem, ale mi smakuje ![]() -aerobic 16-17;00 Ob. 18;30 krem brokulowy z koperkiem,ryzem brazowym, 2 lyzkami jogurtu naturalnego Kol 20;30 100 g wie¶niaka z pomidorem i ogorkiem kiszonym -Czy tym razem nie wyszlo za duzo nabialu? Ile porcji dziennie powinno sie spozywac max i co sie stanie jak ta dawke sie przekroczy? za 2 dni wazenie ![]() Edytowane przez orosier Czas edycji: 2011-05-09 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale fajnie Ciê tutaj widzieæ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 753
|
To mowicie dziewczyny ze na kolacje lepiej owoc zjadac niz bialko? Santos, wypowiesz sie?
Pogubilam sie w tym troche . Kwestia dotyczy redukcji.
#2367 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Moze ktos ma ochote wrzucic zdjecie swojej krolewskiej owsianki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2368 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
Lekka R:
I¶: amarantus 60g, 1/2 mango, serek bieluch + cynamon II¶: wie¶niak z wkrojonym pomodorem, kilka rzodkiewek, sa³ata O: cycek kurzy z grilla/z patelni, porcja kaszy, surówka przek±ska: orzeszki, s³onecznik etc. K: pare jajek, warzywo
æwiczê ![]() zdrowo siê od¿ywiam ![]() dbam o siebie i swoich bliskich ![]() ZJEDZ TÊ ¯ABÊ ! ![]() Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-05-09 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
Cze¶æ dziewczyny
![]() ![]() Maczku, strasznie malutki ten Twój jad³ospis, kiedy wracam my¶lami do poprzednich.. moje dzisiejsze grzeszne R (wywo³ane zdziwieniem pt. jak to mo¿liwe, ¿e schud³am po grzesznych ¶wiêtach i jeszcze bardziej grzesznym Budapeszcie) I (w zasadzie mo¿ecie je omin±c, z R nie ma niczego wspólnego ![]() (pó³ godizny biegania) II kromka razowca z mas³em i domow± pieczeni± wo³ow± z musztard±, pó³ jab³ka III klopsiki drobiowe, makaron pe³noziarnisty, sa³atka z róznych papryk IV tu jeszcze nie wiem, prawdopodobnie wie¶niak ze s³onecznikiem V puszka ryby w sosie pomidorowym, parê rzodkiewek ![]()
![]() |
#2370 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 113 781
|
lekkie R/U (ostatnimi czasy bardziej P
![]() ![]() ¶niadanie 2 kromki chleba orkiszowego z salami, szynk± wêdzon±, ajwarem i kie³kami, æwiartka papryki, marchewka, jogurt biszkoptowy +kawa (mo¿liwe, ¿e co¶ jeszcze by³o na tych kanapkach, ale nie pamiêtam) II ¶niadanie podwójna kanapka z twarogiem, szynk± wêdzon± i papryk± + herbata zielona z malin± obiad noga kurczaka duszona z jab³kami z odrobin± sosu, zupa krem ze szparagów, ziemniaków i porów w bulionówce podwieczorek 2 gar¶cie musli (mia³ byæ s³onecznik, ale siê skoñczy³) dorzuciæ tu jaki¶ serek/ jogurt? kolacja serek homo waniliowy, szynka wêdzona- kilka plasterków, dwie kromki chleba orkiszowego Do picia herbaty, kawy i woda
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.