Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-20, 19:34   #2341
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Dzisiaj mniej piszecie, bo daje Was radę nadrobić po paru godzinach =))) he he
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:35   #2342
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a na karcie ciązy nie masz wypisanych tygodni? ja sie zawsze posiłkuje karta ciazy
z usg to za niedługo beda nam różne terminy wchodzić, bo tam brane pod uwage są wymiary dziecka jesli dzidzia ładnie rosnie to i terminy sie tam zmieniają, dlatego lekarze przyjmuja od @ tak im prosciej mniej wiećej obliczyć
Dla mnie to dopiero mieszanie, bo każda inaczej, każda po swojemu. Trzymam się suwaczków bo inaczej zwariuję

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:38   #2343
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dla mnie to dopiero mieszanie, bo każda inaczej, każda po swojemu. Trzymam się suwaczków bo inaczej zwariuję
zgadzam sie z tym mieszaniem, dlatego ja sie trzymam tego co mówi lekarz, nie przykładam wielkiej wagi ogólnie do tego ważniejsze dla mnie to czy dzidzia zdrowa i mam nadzieje ze jak teraz pójde do gina to zrobi mi usg , jak nie to sie przywiąże do krzesła i nie rusze dopóki nie zbadają czy z dzieckiem jest wszystko ok
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:38   #2344
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Zmykam coś zjeść Mój synunio usnął mi po 17 i nie wiem teraz co dalej... Wyśpi się i będzie mi rozrabiał do 22? czy będzie spał do rana, mimo, że go przebudze, obmyję husteczkami, przebiorę w pidżamkę i dam mu kakuk - kakao. No nic to zaraz się okaże. Pa miłego wieczoru a może nawet dobrej nocy (nie wiem czy jeszcze wpadne)

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:39   #2345
cheakyrockchick
Raczkowanie

Cytat:
3.01.2011
ja nie zamierzam sie licytować, tylko po prostu co lekarz to lekarz u mnie 3 mówi jednym głosem, a jakbym miała brać pod uwagę internet to juz pewnie sama nie wiedziałabym który tydzień itd pod tym i w sumie pod wieloma innymi rzeczami internet nie jest dla mnie wiarygodny, gdzie nie wejdziesz to co innego piszą
ja dokladnie tak samo mialam 3.01. no ale pewnie co lekarz to inaczej oblicza.

liczy sie efekt koncowy. moja mama to i tak jest swiecie przekonana ze urodze pod koniec wrzesnia. nie wiem dlaczego. chociaz czytalam w jakiejs ksiazce ze w wiekszosci pierwsze dziecko rodzi sie przed terminem. nie wiem jak to jest naprawde.

Edytowane przez cheakyrockchick
Czas edycji: 2011-04-20 o 19:42
cheakyrockchick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:41   #2346
cotynato
Zakorzenienie

No pewnie, że zdrowie najważniejsze
I tak znając życie każdy w pewnym stopniu się myli i pewnie mało kto trafi w datę wyznaczoną przez lekarza/ stronę itp. Niektóre poczekają, inne wcześniej ważne żeby mniej więcej się orientować
Ja już odliczam dniami wizytę. Jak sobie jeszcze pomyślę że w 4d zobaczę mojego okruszka to szaleję
A niech znowu spierniczy nagranie to chyba powiem że leżę aż się nie nagra

Wymianka.
Stary 2011-04-20, 19:47   #2347
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No pewnie, że zdrowie najważniejsze
I tak znając życie każdy w pewnym stopniu się myli i pewnie mało kto trafi w datę wyznaczoną przez lekarza/ stronę itp. Niektóre poczekają, inne wcześniej ważne żeby mniej więcej się orientować
Ja już odliczam dniami wizytę. Jak sobie jeszcze pomyślę że w 4d zobaczę mojego okruszka to szaleję
A niech znowu spierniczy nagranie to chyba powiem że leżę aż się nie nagra
sama prawda, przeciez nikt nie jest w stanie powiedziec kiedy doszło do dokładnego zapłodnienia

co do filmiku to ja bym na miejscu sprawdziła, nie wiem czy masz możliwość? bo wiesz nie musisz lezec zeby nakrecili film, u mnie lekarz mnie badał itd a potem czekałam chwile juz po badaniu az nagraja , zapytaj jak sie u nich odbywa, szkoda byłoby zaprzepaścic taki filmikk bo teraz wszystko ładnie bedzie widac
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:49   #2348
blawatek88
Raczkowanie

Witam,

Chciałabym się dołączyć do wątku. Czytam prawie codziennie odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży, a było to w lutym
Jeśli chodzi o tygodnie ciąży to jestem w 15 tygodniu i 5 dniu według obliczeń moich i moich lekarzy ( chodzę do dwóch), a ostatnią miesiączkę dostałam 01.01. Termin porodu mam na 08.10.

Przyjmiecie mnie do swojego grona?
blawatek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:57   #2349
DzastaW
Zadomowienie

Witam blawatek88 =*

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Zmykam na długo do wanny, a póżniej do łóżeczka (jeśli dam rade obudzić narzeczonego) =) życzę miłego wieczora
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 20:02   #2350
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/kalendarz/ciazy
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,4039742.html

idąc tropem suwaczków i internetów mozna zwariować u góry przykłady pokazujące tydzień 16, wiec ja tam radze opierać sie na lekarzu
Też opieram się na wiedzy lekarza i tego co wychodzi z USG, tylko że u mnie przy każdym USG zgadza się z suwaczkiem jaki mam czyli nie mam tej motaniny co gdzie i jak
Cytat:
Napisane przez blawatek88 Pokaż wiadomość
Witam,

Chciałabym się dołączyć do wątku. Czytam prawie codziennie odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży, a było to w lutym
Jeśli chodzi o tygodnie ciąży to jestem w 15 tygodniu i 5 dniu według obliczeń moich i moich lekarzy ( chodzę do dwóch), a ostatnią miesiączkę dostałam 01.01. Termin porodu mam na 08.10.

Witaj!

Byłam dziś u gina , przebadał mnie.. dogłębnie mówił że wszystko ok szyjka zamknięta, rozwarcia nie ma, to ja sie pytam czy to możliwe że tak wczesno może się pojawić ? On mówi że tak zdarzają się takie przypadki no nic, macica rośnie, serduszko biję, czekam teraz na usg połówkowe za tydzień w środę co by się naoglądać dzidzi
Morfologia ok, mocz ok, nic nie muszę brać oprócz witamin, nic tylko być w ciąży

Przeżyłam chwilę grozy , jeżdził mi chwilę takim urządzeniem po brzuchu żeby sprawdzić serduszko.. No i z minutę szukał... i mówi wkońcu że dziecko się wierci bo chyba czuję że go podsłuchujemy, no i wkońcu usłyszeliśmy ufff
Człowiek odrazu sobie myśli Bóg wie co :/

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 20:06   #2351
blawatek88
Raczkowanie

Mam taki oto problem na ostatniej wizycie w 15 tygodniu i 3 dniu moje dziecko miało zaledwie 8 cm długości od czubka głowki po pupcie, a w necie znalazłam, że powinien mieć od 11 cm nie jestem niska mój TŻ rownież. Boje się, że coś jest nie tak, że za wolno sie rozwija......
blawatek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 20:13   #2352
Sharifa
Rozeznanie

Nie bylo mnie kilka dnia i mam 32 strony do nadrobienia

U mnie wszystko w porzadku, siedze sobie u mamusi, podpatruje bratowa w opiece nad roczna coreczka i podpytuje. Moja mama i babcia wpadly w szal zakupowy i oprocz kilku rzeczy ktore zamowilam sobie przez internet sama mam wiecej niz pol walizki rzeczy dla maluszka

Dzidzia w brzuszku spokojna, moze jej nadbaltycki klimat podpasowal bardzo sie ciesze ze trafilam na swietna pogode, jest cieplutko i slonecznie, nic tylko na spacerki chodzic i dotleniac dzidzolka.

A w domku tyle pysznosci, ze po powrocie chyba przestane stawac na wage

No nic, ide was poczytac troche
Stary 2011-04-20, 20:25   #2353
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Właśnie się obżarłam pierogami nadziewanymi truskawkami, do tego śmietana i cukier. Pękam

A za godzinkę wybieram się na imieninowe ciacho do Agi. I dla wszystkich dziś tu świętujących Agnieszek wszystkiego naj naj
To ja przyjmuję te życzonka, bo właśnie dzisiaj obchodzę imieninki a wczoraj obchodziłam...urodzinki

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
http://dziecko.haczewski.pl
To fajna stronka którą mi kiedys podałyście Wg niej jak Wam wychodzi?
Wg tej strony ja jestem w 14tc+2d a termin porodu wyszedł mi na 13.10. Termin porodu zależy również od długości wcześniejszych cykli

Cytat:
Witam,

Jasne, że Cię przyjmiemy

MalgosiaM8 super że wszystko w porządku

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-04-20 o 20:29
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 20:33   #2354
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
O proszę z mojego miasta do Parczewa jest koło 90 km
A skąd jesteś

Cytat:
Witam,

Chciałabym się dołączyć do wątku.
Witamy, rozgość się
Na PW napisz mi dane do listy

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 20:46   #2355
cheakyrockchick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
A skąd jesteś

Witamy, rozgość się
Na PW napisz mi dane do listy

to ja tez na liste bym chciala. zaraz podam info.
Stary 2011-04-20, 21:09   #2356
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Przyzwyczaisz się... Ja byłam masakrycznie rozczarowana, że będzie chłopiec, ale już się z tym oswoiłam i bardzo na Niego czekam
Co do imienia - będzie Eryk. Jest to jedyna opcja, którą zatwierdził mój małż z całego tuzina, które mu proponowałam.

Wszyscy mi mówią, z czym zresztą się zgadzam, że najważniejsze żeby było zdrowe, a płeć nie ma znaczenia. Czułam że będzie chłopak, intuicja podpowiadała, więc na usg nie zdziwiłam się, ale poczułam przez moment niewielkie rozczarowanie. Na imię mamy już kilka pomysłów, ale decyzja do końca jeszcze nie zapadła. Byłam ostatnio w mothercare i smyku- przepiękne mają tam ubranka czapeczki, buciki- ale dla dziewczynek Dla chlopców albo wszytsko zielone, albo niebieskie nieładne jakies takie Muszę przestawić tryb myślenia
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 21:18   #2357
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

kaileight a wiesz ze ja tez dziś byłam ale w textil market z mysla o zakupach i nic fajnego nie było dla chłopców?! same sukieneczki! Przynajmniej u mnie! :[ Się wkurzyłam bo taka byłam zadowolona z bodziaków tam kupionych :[ Nawet łądnych śpioszków nie mieli. Bo albo chińskie byle co, a jak polskie to np nierozpinane w kroku a jak rozpinane w kroku to różowe :/
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 21:23   #2358
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cześć dziewczyny

Witam nowe mamusie nasze grono się szybko rozrasta w każdym sensie tak piszecie o połówkowym usg a ja sie zastanawiam czy to jest jakaś forma dalszego etapu badań prenatalnych czy to nie ma nic wspólnego? Czy lekarze to robią na zwykłym usg albo czy wysyłają na jakieś dopplerowskie? Albo czy dopplerowskie to jeszcze co innego?? Oświećcie mnie bo nie wiem czy skoro deklarowałam że badań prenatalnych nie robię to czy powinnam mieć to połówkowe? Tym bardziej że wizyta wypada mi teraz zaraz po majówce a to już będzie mój 19 tydzień.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 21:27   #2359
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Chociaż mój tż uważa, że całe święta będzie się odżywiał tylko święcelnikiem
Co to święcelnik??
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
U mnie ta kość też tak wyszła A ani ja ani tż wzrostem nie grzeszymy
Hihi a ja mam 178 cm, a mój chłop tak ze 183 cm.
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Właśnie wyczaiłam, ze w galerii Malta maja dziekuje, jestes najlepsza!
Ło matko , dawno tak mi nikt nie mówił .

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Anciaahk, chłopaczek, brawo. I to jaki wielki

Tusia, IMHO leżaczek super rzecz. U mnie się sprawdził i zaopatrzę się na pewno.
Gratuluję zerówek, gwiazdo
Caltea mama wielka to i synio wielki. Pytałam już o ten leżaczek - czy on nie uczy dziecka bujania i potem, aby uspać trzeba bujać? Bo jakoś się obawiam... .
Gratuluję też 5 miesiąca i wzajemnie wesołych!
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Chciałam się jeszcze pochwalić swoim ostatnim zakupem, kombinezonik polarowy dla maleństwa. Powinien pasować dla dziewczynki jak i dla chłopaka
Śliczny ten kombinezonik .
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
My w 10mc zorganizowaliśmy ślub od podstaw sami z TŻ na 140 osób, nie robiliśmy w lokalu, więc potrzebna była kucharka , zakupy przed, masarze, ciastkarnie.,... itd itp ale to był tak szczególny okres że jeszcze raz bym chciała wszystko razem załatwialiśmy, zero nerwów, luz to było coś
To gdzie mieliście wesele? W domu? Bo tak ciężko mi sobie wyobrazić, jak pomieścić 140 osób. I kucharek ile trzeba .
A co do patrzenia przez pryzmat rodziny, to też przerobiłam to na swojej skórze, akurat od rodziny męża to poczułam, dopiero jak mnie poznali, przestali negatywnie oceniać.
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
super !!super sie sprawdza-jak dla mnie.Na podłodze, na stole, wszedzie można go postawić, jest bezpieczny bo ma pasy, dziecko w nim bezpieczne, jak dla mnie rewelka.A co do lulania-to zależy ile sie dziecku pozwoli na lulanie, córe tylko czasami w tym lulałam więc sie nie nauczyła
Kapko dziękuję Ci za opinię, strasznie boję się tego, że jak ten bujaczek będzie bujał, to i dziecko nauczy się lulania. I potem aby usnęło, trzeba wózkiem wozić itd. Przekonywała mnie wczoraj teściowa, że wszystkie dzieci trzeba bujać. A ja się buntuję.

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
aa2- z tego co zauważyłam, to wg lekarza jak masz np. 15tydz 2dz, to tak jakbys zaczeła już 16 tydz.(jesli źle pisze wyprowadźcie mnie z błędu :P ), czyli jestes w 16 tyg.Ostatnio Anciah nad tym debatowała z dziewczynami z tego co pamiętam
To ja, to ja. Bo 15 tc 2d to skończony 15 tydzień i zaczęty 16, mój lekarz zapisuje właśnie tak : 15 tc 2 d, a nie 16. Kwestia zapisu, a chodzi o to samo.
Cytat:
Byłam dziś u gina , przebadał mnie.. dogłębnie mówił że wszystko ok szyjka zamknięta, rozwarcia nie ma, to ja sie pytam czy to możliwe że tak wczesno może się pojawić ? On mówi że tak zdarzają się takie przypadki no nic, macica rośnie, serduszko biję, czekam teraz na usg połówkowe za tydzień w środę co by się naoglądać dzidzi
Morfologia ok, mocz ok, nic nie muszę brać oprócz witamin, nic tylko być w ciąży
Małgosiu gratuluję udanej wizyty

Spray bardzo ładne imię Eryk, mojemu podałam imion nie tuzin,a chyba 100 i żadne mu się nie podobało.

Dzisiaj zakupiłam 3 bodziaki w pepco na poprawę nastroju, jutro wkleję foty. Cały dzień bolała mnie głowa, ale nie wiem, czy można brać coś przeciwbólowego.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 21:28   #2360
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
kaileight a wiesz ze ja tez dziś byłam ale w textil market z mysla o zakupach i nic fajnego nie było dla chłopców?! same sukieneczki! Przynajmniej u mnie! :[ Się wkurzyłam bo taka byłam zadowolona z bodziaków tam kupionych :[ Nawet łądnych śpioszków nie mieli. Bo albo chińskie byle co, a jak polskie to np nierozpinane w kroku a jak rozpinane w kroku to różowe :/
oj zazdroszczę, że już wiesz co kupywać. Ja jak narazie patrze na takie ciuszki, żeby póki co pasowały i dla chłopca i dla dziewczynki. Mam nadzieję, że na następnej wizycie już się dowiem co ma dzidzia między nóżkami

Właśnie wróciłam z imieninek, najadłam się pysznym ciachem, paluszkami i zapiłam to herbatką
anuska_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 21:32   #2361
spray
KWC

Cytat:
Mam taki oto problem na ostatniej wizycie w 15 tygodniu i 3 dniu moje dziecko miało zaledwie 8 cm długości od czubka głowki po pupcie, a w necie znalazłam, że powinien mieć od 11 cm nie jestem niska mój TŻ rownież. Boje się, że coś jest nie tak, że za wolno sie rozwija......
Najważniejsze, że jak na swój etap rozwoju ma wszystko co trzeba. Lekarz mi powiedział, że każde dziecko jest inne i nie ma co robić paniki. Mój synek też jest mały, ledwo się mieści w dolnej granicy normy, ale żaden z robiących mi USG nie stwierdził nieprawidłowości. Poza tym to jest jeszcze wczesna ciąża, może być tak, że nam dzieciaki pod koniec wystrzelą ze wzrostem

aha, z tym wzrostem 11 cm to gdzieś mocno przesadzili, w 15 tc dziecko powinno mieć od 9cm w górę. Tak więc 8 cm wskazuje na końcówkę 14tc - może poczęcie było kilka dni później?

Tu masz kalendarz ciąży: http://www.babyboom.pl/ciaza/kalenda..._trymestr.html

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-04-20 o 21:39
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 21:32   #2362
anciaahk
kosmitka

Caroline a ja dzisiaj oglądałam ciuszki też w Wójciku - i właśnie dla chłopaków były fajniejsze. W Pepco też. W textil market nie byłam akurat, ale ostatnio zupełnie nic mi się tam nie spodobało.

Irmith to jest trochę bardziej rozbudowane badanie usg, określa się właśnie długość kości udowej, bada twarz, serce, robi echo serca itp. Ja miałam prenatalne usg w ramach normalnej wizyty u lekarza i to połówkowe jest też jakby standardem, też było w ramach wizyty.

Stary 2011-04-20, 21:42   #2363
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
chociaz czytalam w jakiejs ksiazce ze w wiekszosci pierwsze dziecko rodzi sie przed terminem. nie wiem jak to jest naprawde.
to ja jestem w tej mniejszościcóre urodziłam 5 dni po terminie.

Cytat:
Witam,

Pewnie że tak

Cytat:

Przeżyłam chwilę grozy , jeżdził mi chwilę takim urządzeniem po brzuchu żeby sprawdzić serduszko.. No i z minutę szukał... i mówi wkońcu że dziecko się wierci bo chyba czuję że go podsłuchujemy, no i wkońcu usłyszeliśmy ufff
Człowiek odrazu sobie myśli Bóg wie co :/
Super że z dzidzia wszystko w porządkuwrzuciła byś jaką fotke?

Cytat:
Wiesz co, za bardzo na necie nie ma co porównywać , bo co forum, czy artykuł to inna wypowiedź.Jesli lekarz powiedział,że wszystko w porządku, to jest najważniejsze..po co sobie komplikować życie i denerwować siebie i dzidzie?Wzrost rodziców nie ma nic wspólnego z wielkością płodu, każde dziecko inaczej się rozwija.

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
To ja przyjmuję te życzonka, bo właśnie dzisiaj obchodzę imieninki a wczoraj obchodziłam...urodzinki

To podwójny STO LAT!!:dzie kuje-kwiatek:

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 21:44   #2364
anciaahk
kosmitka

Pestka ten link co wkleiłaś to jakoś zupełnie od czapy liczy wiek ciąży - mi zaniża czas o tydzień, to chyba coś nie bardzo.

Stary 2011-04-20, 21:44   #2365
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
sama prawda, przeciez nikt nie jest w stanie powiedziec kiedy doszło do dokładnego zapłodnienia

co do filmiku to ja bym na miejscu sprawdziła, nie wiem czy masz możliwość? bo wiesz nie musisz lezec zeby nakrecili film, u mnie lekarz mnie badał itd a potem czekałam chwile juz po badaniu az nagraja , zapytaj jak sie u nich odbywa, szkoda byłoby zaprzepaścic taki filmikk bo teraz wszystko ładnie bedzie widac
U mnie od razu babka wiedziała, że się skopało, więc nie poloczyła ani nic. Nie chciałabym aby sytuacja się powtórzyła. Wtedy trochę poleżałam, jak robiła mi usg a robiła to przez brzuch i dowcipnie żeby płeć... szkoda bo to byłoby dduuuużo materiału i szkoda mi już było ją męczyć żeby powtarzała i nagrała, ale teraz to bym się wkurzyła gdyby nie wyszło, serio

Wymianka.
Stary 2011-04-20, 21:46   #2366
anciaahk
kosmitka

Bruma - 100 lat i najlepszego z okazji imienin!!!

Stary 2011-04-20, 21:53   #2367
kapka
Zadomowienie

Ancia- nie tylko Ty jesteś uczulona na lulanieMam 13 lat młodszą siostre, do dziś pamiętam jak mama kazała mi ja lulać(jeśli można nazwać to lulaniem , jak kółka raz z prawej to raz z lewej podskakiwały) i śpiewać, a mała po 2 godzinach takiego tarmoszenia nie miała zamiaru nawet usnąć na miute
... to mnie baaardzo dużo nauczyłonigdy więcej kołysania da się, tylko trzeba być wytrwałym w postanowieniu.

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 21:56   #2368
anciaahk
kosmitka

Kapko, ale co to znaczy być wytrwałym? Nie ustąpić, kiedy dzidzia płacze? Ja jak widzę takie tarmoszenie dziecka, czasem dosłowne, bujanie, to nie wiem, jak może zasnąć, bo jakby mnie ktoś tak podrzucał, to na pewno bym nie usnęła.

Stary 2011-04-20, 21:57   #2369
agnieszka 0605
Zakorzenienie

cheakyrockchick, blawatek88, bruma - witamy

bruma - wszystkiego co najlepsze

MalgosiaM8 - gratuluję wizyty! cudownie, że te nasze maleństwa prawidłowo rosną

Co do obliczania wieku ciąży - ja opieram się na tym co mówi lekarz, jego wyliczenia zgadzają się z usg, na suwaczkach wychodzi albo kilka dni więcej, albo kilka mniej, choć ten link http://dziecko.haczewski.pl wychodzi mi identycznie tak jak wylicza lekaez i usg - co do dnia. Tylko trzeba zwrócić uwagę, bo on oblicza wiek ciąży i wiek dziecka a to przecież nie to samo

tak jak pisałam wcześniej - z M odwiedziliśmy market. Straciliśmy tyle kasy, że masakra.... Ale oczywiscie kupiłam trochę rzeczy dla małej. Dużo z wyprzedaży: bodziaki, sukienkę, 3 pary spodni (kupiła większy rozmiarek) i przesłodki różowy komplecik. Mam już tyle bodziaków w rozm. 56, że musze się postrzymać. Kupie tylko same śpiochy na nóżki i koniec kupowania.... oczywiście na rozm. 56

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-04-20 o 22:01
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 21:59   #2370
19natka88
Zakorzenienie

Caltea gratulacje 5 miesiąca i wzajemnie Wesołych Świąt

cheakyrockchick witaj

blawatek88 witaj

MalgosiaM8 mi też się termin z usg zawsze zgadza z terminem z @, gratki udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Witam nowe mamusie nasze grono się szybko rozrasta w każdym sensie tak piszecie o połówkowym usg a ja sie zastanawiam czy to jest jakaś forma dalszego etapu badań prenatalnych czy to nie ma nic wspólnego? Czy lekarze to robią na zwykłym usg albo czy wysyłają na jakieś dopplerowskie? Albo czy dopplerowskie to jeszcze co innego?? Oświećcie mnie bo nie wiem czy skoro deklarowałam że badań prenatalnych nie robię to czy powinnam mieć to połówkowe? Tym bardziej że wizyta wypada mi teraz zaraz po majówce a to już będzie mój 19 tydzień.
Doppler to chyba tylko do słuchania serca służy Mi ginek robił u siebie na normalnym usg, a różni się to tym, że dodatkowo mierzy obwód brzuszka, głowy, długość kości udowej i sprawdza serduszko. W pewnym sensie to jest prenatalne ale takie, które mają wszystkie kobiety.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Co to święcelnik??
Hihi a ja mam 178 cm, a mój chłop tak ze 183 cm.
Święcelnik, to takie dziwne coś co piecze się u nas we wsi tylko na Wielkanoc. Jest to ciasto drożdżowe - ale nie słodkie, a w nim są: szynka, boczek i kiełbasa.

No to jak nic będzie koszykarz z tego waszego bąbla
A na ból głowy można Apap, mi też pomaga nacieranie Amolem skroni i czoła

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości