|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Matka buldoga
|
Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. II
Dobry na wieczor
![]() Slonce dzis po 19-tej wyszlo na chwile ![]() U mnie kolacja skromna...zolta fasolka szparagowa i....wafelek ![]() But mnie dzis obtarl, dziad jeden. Zdradzilam japonki i prosze co sie stalo, kara mnie spotkala ![]() Cindus, czy to ty i Mietek ![]() Tego nie moga ogladac milosnicy kotow, uwaga KLIK ![]()
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2011-07-27 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Wtajemniczenie
|
Ale mnie ten kot rozsmieszyl
![]() A ja sobie ide zrobic shake babanowego. Zmiksowac 2 banany ze szklanka mleka i odrobina cukru waniliowego ![]() ![]()
Wolę byc niedoskonałą wersją samej siebie,niż najlepszą kopią kogoś innego.Bo lepiej zaliczać sie do niektórych niż do wszystkich ![]() Życie to nie konkurs na złożenie najzdrowszego ciała w grobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
Śmieszy, ale aż zabolało
![]() Gips, daj znać jak koktajl się udał - ja dziś zeżarłam pół kilo borówek amerykańskich (uwielbiam), i mnie po nich brzuch rozbolał... a nie jest wrażliwcem:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
Uuua, wróciliśmy z imprezy, aż takiej "masakry" się nie spodziewałam. Było niczym w odcinku SATC, w którym bohaterki jadą na baby shower... WSZYSCY z wózkami, WSZYSTKIE tematy wkoło dzieci, miałam wrażenie, że znajomi czasami z grzeczności nas zagadują i nawet niespecjalnie słuchają, bo kątem oka śledzą swoje pociechy...
Odsiedzieliśmy wymagane minimum, ja (jako jedyna pijąca kobieta), wypiłam szybkim tempem 3 kieliszki wina, ale niewiele to pomogło... Dziouchy, po tym wszystkim KONIECZNIE muszę iść z Wami na piątkowe szaleństwo, a następnie pojechać na Nasz zlot ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na pewno bym się posrała po czymś takim. Wszelkie shake jogurtowe, mleczne odpadają - chociaż są pyszne i uwielbiam. Co do kulinariów - ja dziś sobie zapodałam pyszne śniadanko z resztek - zwykły makaron podsmażany, 1 jajko, suszone pomidory, oliwki, szynka, sól, pieprz. Pewnie miało milion kalorii [których, na szczęscie, nie umiem liczyć] ale było rewelacyjne ![]() Rilla, współczuję spotkania. Najgorsze to, że kobiety z dziećmi często nam okazują "współczucie" i lekceważą to, co mówimy/robimy [np zawodowo, hobbystycznie], bo jak to się ma do celu nadrzędnego, czyli rozmnażania? ![]() W sb idę na wesele, bleeee! ![]() ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
bry wieczorne
![]() ja dziś padłam i powstałam (wyjścia nie było, bo mam dziś gościa i musiałam chałupę ogarnąć, właśnie czekam, a oczy mam już na zapałki...) Lou, wow ![]() ![]() Rilla, to kiedy? im szybciej tym lepiej, trzeba Cię wyciągnąć z tej traumy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
Ja w sumie też im współczuję...
Jeśli chodzi o spotkanie, to był wstępnie dyskutowany piątek. Jula, spróbuj pysznego szejka bezmlecznego: zamrożony banan zmiksowany z migdałami. Można dodać do niego siemię lniane. Bardzo pożywne i zdrowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Ooo, super Rilla, spróbuję
![]() Co do pt to chętnie ale wprowadzam nowy program w pracy i w związku z tym mogę zlądować w domu po 22.00 ![]() Cytat:
Ja niestety powoli, nieśmiało zaczynam czuć owy zew natury, ale szybko otrząsam się i myślę "kurde, dopiero studia skończyłam, pracę jakąś dorwałam, nic w życiu nie miałam, nigdzie nie byłam, tyle możliwości a tu dziecko?!". Zakładam, że jak mnie nie "trzepnie" do 33 r.ż., to potem odpuszczam. Chyba, że hormony mi "padną na mózg". A cudzych dzieci nie trawię - z małymi wyjątkami.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ Edytowane przez Jula Czas edycji: 2011-07-27 o 22:07 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2352 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niech szybko minie ta chandra ![]() Szczerze mówiąc, to przestraszyłam się trochę, że Tobie jest przykro dlatego, że nie jesteś w ich sytuacji ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja się zażeram lodami, o których tu już kiedyś pisałam - absolutnie bajeczne są i w końcu mnie zgubią ![]() ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2011-07-27 o 22:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Wszystkie żyją? ![]() Ja też jakoś. Właśnie looknęłam w to, co tu piszecie i też mam coś ![]() Ostatnio miałam przypadkową rozmowę ze znajomą, która jest przeszczęśliwa, gdyż piastuje swojego potomka. Ok, też bym była, ale wyższość, z jaką traktuje każdego, kto nie znajduje się w podobnej sytuacji, jest nie do zniesienia. Dziecko ma parę miesięcy, a dziewczyna zachowuje się tak, jakby była dojrzałą matką siedmiorga, doświadczoną życiem i przepełnioną wiedzą o macierzyństwie i wszystkim, co jest z tym związane ![]() Po zdawkowym: "A co tam u ciebie?", wskazała palcem na dziecko i powiedziała: "Polecam. Polecam sprawienie sobie dzidziusia - świetna sprawa." ![]() Jakby to było kupno cudownego serum na zmarszczki.... świetna sprawa... ![]() Po czym: "Wiesz, po urodzeniu dziecka ta dieta... różnorodna nie jest, ale cera by ci się poprawiła." I dlatego ✂✂✂✂a szybko sprawię sobie dziecko jako lek na moją niefajną cerę... ![]() Niektóre laski są tak durne, że zamierzam chodzić z torbą na głowie aby ich nie widzieć i przypadkiem nie musieć prowadzić rozmów na podobne tematy ![]()
SARCASM - only one of the services I offer ![]() Edytowane przez Apsik13 Czas edycji: 2011-07-27 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Konto usunięte
|
Dobry wieczór
![]() ja dziś przez praktycznie cały dzień miałam bardzo chu..jowe samopoczucie. Nie wiem pogoda, praca, angielski wszystko. Ale wieczorem humor poprawił mi mój ex, który po 4latach od rozstania, jako teraźniejsza głowa rodziny, przyznał mi się że ślub i dzieci to zło ![]() Rilla piątek niedaleko i na 100% nie będziesz jedyną pijącą ![]() Jula szkoda, ale jakbyś w niedzielę albo inny dzień chciała się wyżalić jakie to śluby są be i fe to jestem do dyspozycji lub jesteśmy of course |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak to w ogole mozliwe, ze zyjac na tym swiecie prawie 30 lat nie zlapalam go jeszcze w tlumie tak intelygentnych i przystojnych rodakow?! Najpewniej mam nie po kolei z pod sufitem, jestem zbyt wybredna i mam fiubzdziu w glowie. Do tego zapewne udaje, ze daje sobie swietnie rade bez odwloka i kamufluje slinotok. Bo przecie kazda kobieta potrzebuje silnego, meskiego ramienia na wieki wiekow. Czasem sie tak czuje, jesli to kogo pociesza ![]() A wiecie, z czego sobie zdalam wlasnie sprawe? Ze to KOBIETY mi 'wspolczuja' braku rodziny, faceci (szczegolnie ci zajeci) wrecz zazdroszcza, braku zobowiazan, wolnosci ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Znacie stronke "Koszmary architektury"? Obczajcie nr 1 klik jesuuu ale sie usmialam, mieszkalam w tym bloku kilka miesiecy ![]()
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2011-07-27 o 23:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A którą część tego cuda miałaś niewątpliwy zaszczyt zasiedlać? ![]() ![]() ![]() A propos koszmarów architektonicznych - może ja się pochwalę, gdzie mieszkałam przez pierwszy rok studiów? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2011-07-28 o 00:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to 'pachnaca' moczem, komunistyczna winda jak najbardziej ![]() po 2 dniach mieszkania przestalam zwracac uwage na to hmmm pokretlo, ale jak je dzisiaj zobaczylam myslalam ze zejde ze smiechu ![]() no nie naf ja protestuje! ten niebieski wyglada prawie jak szlachecki dworek ![]() ![]()
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2011-07-28 o 00:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
kuffa późno się zrobiło, a rano trzeba wstać buuu
![]() ale widzę że tu nocne marki siedzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zadomowienie
|
Ahaaa, Mokotów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lou, jeśli chodzi o te chaty, to remont musiałby być superhipermegagruntowny, cud że one jeszcze się nie zawaliły ![]() ![]() ![]() ![]() O, Alvesta ![]() ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2011-07-28 o 00:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie położyłam mojego gościa spać i sama też idę, bo nie wstanę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Zakorzenienie
|
to sie nazywa nieznosna lekkosc bytu
![]() Cytat:
![]() Tamto mieszkanko w srodku bylo cycus glancus, po remoncie generalnym takze narzekac nie moge. Jedynie na wielkosc bardzo klaustrofobiczna. Ale juz klatkowe zapachy i towarzystwo ![]() ![]()
![]() |
#2362 | |
Zadomowienie
|
![]() Ale lepkość jednak lepiej brzmi ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ech, jak ja bym chciała w końcu kiedyś zamieszkać w jakimś miłym, ładnym i spokojnym miejscu ![]() Kurczę pieczone, spać chyba trza by było iść ![]() ![]() ![]() Branoc ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2011-07-28 o 01:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ide, moze usne, a zerwac sie musze o 8 :/ branoc ![]() i dzindybry ![]() dostalam fajna oferte na Czarnogore na meila klik milego dnia ![]()
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2011-07-28 o 07:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie najbardziej do dzieci zniechęcają... ich mamusie. Wczoraj u TŻa była taka jedna z synem (z 5lat) odebrać kompa. No tak rozwydrzonego bachorstwa to ja nie widziałam ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do niedzieli - bardzo chętnie! ![]() Cytat:
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ Edytowane przez Jula Czas edycji: 2011-07-28 o 08:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() ![]() Po szejku zyje,nawet o dziwo rewolucji brzusznej nie bylo ![]() ![]() Rilla-nie przejmuj sie-normalny kontakt ze znajomymi wroci ...przy dobrych wiatrach za lat 20 ![]() VI4-..Kochać obcego człowieka - to jest coś...-bardzo madre ![]() ![]() Lou-fajna oferta Czarnogory,ale ja jednak jestem za opcja jechania na wlasna reke. A Wy jak tam spakowane??? Jedziecie autkiem,czy pociagiem? Pewnie juz pisalyscie to ,ale moj Alzhaimer nie pozwala mi sobie tego przypomniec ![]()
Wolę byc niedoskonałą wersją samej siebie,niż najlepszą kopią kogoś innego.Bo lepiej zaliczać sie do niektórych niż do wszystkich ![]() Życie to nie konkurs na złożenie najzdrowszego ciała w grobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie dziś z rana naszła jakaś potrzeba artystycznego wyrazu. Znalazłam w szafie kawałek takiej trochę kiczowatej naklejki witrażowej i "upiększyłam" stary, zdezelowany stolik i kawałek okna kuchennego. Poniżej efekt. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Wtajemniczenie
|
Nowe talenty odkrywamy
![]() ![]() Ja w chwilach zlosci sprzatam.A ze zloszcze sie czesto przynajmniej mam w domku czysto ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wtedy nic się nie stanie bo szczęśliwa, bądź "szczęśliwa" kobieta nie zmieni swojej wesołej maski. Bo jak tu pokazać wszem i wobec, że szał i radosny amok minął i to już nie to co na początku, a żyć trzeba? Jak spotykam dzieciate koleżanki, które "na hurra", hurtowo zaczęły zachodzić w ciążę, kiedy ja zaczynałam studia, większość nie przyzna się do tego, że czegoś im w życiu zabrakło, coś im umknęło, coś przeoczyły. Chociaż po sposobie wypowiedzi, narzekaniach i ogólnym znudzeniu można dojść do wniosku, że są zmęczone życiem nie mając jeszcze 30 lat. A to dopiero początek ![]() Jedynie jedna znajoma powiedziała kiedyś: "Ale ci dobrze... fajnie wyglądasz... a ja, zobacz... ja nie mam czasu się wysikać! Wyglądam jak ścierka do podłogi! A do tego się uwsteczniam! Tylko kupki, lekarze, niedługo książki do szkoły trzeba będzie kupować, a ja sama potrzebuję nauki." I to jest to. Kiedy ja studiowałam i zajmowałam się głównie sobą, to one były "te dorosłe", dojrzałe, mające "prawdziwe życie", a ja takie fiu bździu bez celu głównego. Teraz to ja jestem dorosła, mam ze sobą bagaż życiowo - edukacyjny, myślę przed podjęciem decyzji, a nie po, wiem czego chcę i mogę się zająć dążeniem do tego nie będąc ograniczaną przez nic i nikogo ![]() Wolę takie życie. Dzieci chcę mieć, podobnie mój TŻ, ale rodzinę też chcemy założyć z głową, świadomie, mądrze, czyli nie teraz ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() W nerwach to można zrobić w godzinę to, co w normalnym stanie robiłoby się przez 3 dni ![]() Złość piękności szkodzi, ale w porządkach pomaga ![]() Rilla, mi się stolik podoba ![]() Aż chce się usiąść, napić dobrej kawy i kulturalnie porozmawiać - a skoro za tym tęsknię to oznacza, że zbyt rzadko to robię ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.