Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. II - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 19:44   #2341
zania
Matka buldoga

Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. II

Dobry na wieczor

Slonce dzis po 19-tej wyszlo na chwile

U mnie kolacja skromna...zolta fasolka szparagowa i....wafelek

But mnie dzis obtarl, dziad jeden. Zdradzilam japonki i prosze co sie stalo, kara mnie spotkala

Cindus, czy to ty i Mietek KLIK

Tego nie moga ogladac milosnicy kotow, uwaga KLIK

Edytowane przez zania
Czas edycji: 2011-07-27 o 19:52
zania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:12   #2342
Gipssis
Wtajemniczenie

Ale mnie ten kot rozsmieszyl

A ja sobie ide zrobic shake babanowego. Zmiksowac 2 banany ze szklanka mleka i odrobina cukru waniliowego Mam tylko nadzieje,ze sie po tym nie zesrammmmm
Stary 2011-07-27, 20:48   #2343
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Śmieszy, ale aż zabolało

Gips, daj znać jak koktajl się udał - ja dziś zeżarłam pół kilo borówek amerykańskich (uwielbiam), i mnie po nich brzuch rozbolał... a nie jest wrażliwcem:/
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 21:20   #2344
Rilla82
Zakorzenienie

Uuua, wróciliśmy z imprezy, aż takiej "masakry" się nie spodziewałam. Było niczym w odcinku SATC, w którym bohaterki jadą na baby shower... WSZYSCY z wózkami, WSZYSTKIE tematy wkoło dzieci, miałam wrażenie, że znajomi czasami z grzeczności nas zagadują i nawet niespecjalnie słuchają, bo kątem oka śledzą swoje pociechy...
Odsiedzieliśmy wymagane minimum, ja (jako jedyna pijąca kobieta), wypiłam szybkim tempem 3 kieliszki wina, ale niewiele to pomogło...
Dziouchy, po tym wszystkim KONIECZNIE muszę iść z Wami na piątkowe szaleństwo, a następnie pojechać na Nasz zlot
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 21:29   #2345
nafnaf
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Uuua, wróciliśmy z imprezy, aż takiej "masakry" się nie spodziewałam. Było niczym w odcinku SATC, w którym bohaterki jadą na baby shower... WSZYSCY z wózkami, WSZYSTKIE tematy wkoło dzieci, miałam wrażenie, że znajomi czasami z grzeczności nas zagadują i nawet niespecjalnie słuchają, bo kątem oka śledzą swoje pociechy...
Odsiedzieliśmy wymagane minimum, ja (jako jedyna pijąca kobieta), wypiłam szybkim tempem 3 kieliszki wina, ale niewiele to pomogło...
Dziouchy, po tym wszystkim KONIECZNIE muszę iść z Wami na piątkowe szaleństwo, a następnie pojechać na Nasz zlot
Ło matko, a ja właśnie myślałam, że takie rzeczy to tylko w filmach Rilla, Jedyna Pijąca Niewiasto, Twoje zdrowie Godnie reprezentowałaś ciemną, niedzieciową stronę mocy

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
And it all begins where it ends
24VII2012
Almost unreal
nafnaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 21:38   #2346
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafnaf Pokaż wiadomość
Ło matko, a ja właśnie myślałam, że takie rzeczy to tylko w filmach Rilla, Jedyna Pijąca Niewiasto, Twoje zdrowie Godnie reprezentowałaś ciemną, niedzieciową stronę mocy
Dzięki, Kochana, zupełnie niewiedzieć czemu - jakoś tak dziwnie przykro mi się zrobiło. Na ogół mam takie sytuacje w... poważaniu, ale ta aż groteskowa była. Może pogoda źle na mnie działa i nadwrażliwa się zrobiłam. Chyba idę to przespać. Do jutra!
Stary 2011-07-27, 21:45   #2347
Jula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gipssis Pokaż wiadomość

A ja sobie ide zrobic shake babanowego. Zmiksowac 2 banany ze szklanka mleka i odrobina cukru waniliowego Mam tylko nadzieje,ze sie po tym nie zesrammmmm
Hahahah, umarłam
Ja na pewno bym się posrała po czymś takim. Wszelkie shake jogurtowe, mleczne odpadają - chociaż są pyszne i uwielbiam.

Co do kulinariów - ja dziś sobie zapodałam pyszne śniadanko z resztek - zwykły makaron podsmażany, 1 jajko, suszone pomidory, oliwki, szynka, sól, pieprz. Pewnie miało milion kalorii [których, na szczęscie, nie umiem liczyć] ale było rewelacyjne

Rilla, współczuję spotkania. Najgorsze to, że kobiety z dziećmi często nam okazują "współczucie" i lekceważą to, co mówimy/robimy [np zawodowo, hobbystycznie], bo jak to się ma do celu nadrzędnego, czyli rozmnażania?

W sb idę na wesele, bleeee! Oby żarcie było dobre... Niestety, nie mam się w co ubrać a TŻ oprotestował czarne spodnie...

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 21:47   #2348
Alvesta
Zakorzenienie

bry wieczorne

ja dziś padłam i powstałam (wyjścia nie było, bo mam dziś gościa i musiałam chałupę ogarnąć, właśnie czekam, a oczy mam już na zapałki...)

Lou, wow ja dziś ograniczyłam się do ugotowania sobie kukurydzy
Rilla, to kiedy? im szybciej tym lepiej, trzeba Cię wyciągnąć z tej traumy ja miałam dziś podobną sytuację, w pracy koleżanka się pojawiła po dłuższym zwolnieniu, jest w ciąży, jedyny słuszny temat to brzuch i sprawy okołobrzuchowe. Ja się złapałam na tym że nie dość że g... mnie to obchodzi to wręcz jej współczuję jej stanu błogosławionego ( nie wiem kto wymyślił to określenie )
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 21:53   #2349
Rilla82
Zakorzenienie

Ja w sumie też im współczuję...
Jeśli chodzi o spotkanie, to był wstępnie dyskutowany piątek.
Jula, spróbuj pysznego szejka bezmlecznego: zamrożony banan zmiksowany z migdałami. Można dodać do niego siemię lniane. Bardzo pożywne i zdrowe.
Stary 2011-07-27, 21:58   #2350
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jula Pokaż wiadomość

Rilla, współczuję spotkania. Najgorsze to, że kobiety z dziećmi często nam okazują "współczucie" i lekceważą to, co mówimy/robimy [np zawodowo, hobbystycznie], bo jak to się ma do celu nadrzędnego, czyli rozmnażania?
Jula, dokładnie i jeszcze to spojrzenie pt. co ty ✂✂✂✂a wiesz o życiu jak celem tego życia jest potomek, a Ty go nie masz. Ostatnio stoczyłam małą batalię z kumpelą dzieciatą, próbowałam wytłumaczyć co czują takie kobiety jak my, ale niestety, widziałam w oczach brak zrozumienia... batalia poszła o to że skoro ktoś nie chce dziecka i mówi to głośno to (w skrócie ) nie ma do tego dziecka później prawa, nie mają prawa mu się zmienić poglądy i tak naprawdę to na pewno tego dziecka nie będzie kochał bo jak to, przeciez nie lubi dzieci. Ja natomiast spokojnie jestem w stanie sobie wyobrazić sytuację, że innych dzieci nie znoszę organicznie wręcz a swoje kocham. Powiem więcej, to dla mnie normalne mimo wszystko to natura tak to wymyśliła, statystycznie rzecz biorąc kocha się własną biegającą połowę genów. Statystycznie
Stary 2011-07-27, 22:01   #2351
Jula
Zakorzenienie

Ooo, super Rilla, spróbuję
Co do pt to chętnie ale wprowadzam nowy program w pracy i w związku z tym mogę zlądować w domu po 22.00 Zanim się ogarnę etc to północ mnie zastanie.
Cytat:
Napisane przez Alvesta
mimo wszystko to natura tak to wymyśliła, statystycznie rzecz biorąc kocha się własną biegającą połowę genów. Statystycznie
Statystycznie... Natura czasem ma ciekawe pomysły - vide: moja mama załapała instynkt macierzyński ok. 50tki, kiedy ja i moja siostra jesteśmy już "dość" dojrzałe.Wcześniej nie za bardzo, co z pewnością miało spory wpływ na psychikę moją i Sis.
Ja niestety powoli, nieśmiało zaczynam czuć owy zew natury, ale szybko otrząsam się i myślę "kurde, dopiero studia skończyłam, pracę jakąś dorwałam, nic w życiu nie miałam, nigdzie nie byłam, tyle możliwości a tu dziecko?!". Zakładam, że jak mnie nie "trzepnie" do 33 r.ż., to potem odpuszczam. Chyba, że hormony mi "padną na mózg".
A cudzych dzieci nie trawię - z małymi wyjątkami.

Edytowane przez Jula
Czas edycji: 2011-07-27 o 22:07

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 22:08   #2352
nafnaf
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki, Kochana, zupełnie niewiedzieć czemu - jakoś tak dziwnie przykro mi się zrobiło. Na ogół mam takie sytuacje w... poważaniu, ale ta aż groteskowa była. Może pogoda źle na mnie działa i nadwrażliwa się zrobiłam. Chyba idę to przespać. Do jutra!

Niech szybko minie ta chandra
Szczerze mówiąc, to przestraszyłam się trochę, że Tobie jest przykro dlatego, że nie jesteś w ich sytuacji I że Cię zaczynają przeciągać na jasną stronę mocy Ale to chyba jednak nie o to chodziło... uff
Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
Rilla, to kiedy? im szybciej tym lepiej, trzeba Cię wyciągnąć z tej traumy ja miałam dziś podobną sytuację, w pracy koleżanka się pojawiła po dłuższym zwolnieniu, jest w ciąży, jedyny słuszny temat to brzuch i sprawy okołobrzuchowe. Ja się złapałam na tym że nie dość że g... mnie to obchodzi to wręcz jej współczuję jej stanu błogosławionego ( nie wiem kto wymyślił to określenie )
To dzisiaj jest jakiś wyjątkowo zaciążony dzień Ja się z kolei dowiedziałam, że moja dawna, dobra koleżanka jeszcze z czasów podstawówki jest w ciąży. Za mąż wyszła w zeszłym roku, no to w sumie nawet nic dziwnego Ale ja ją pamiętam, jako zakręconą i bardzo pozytywną wariatkę i imprezowiczkę, straszną flirciarę, która każdego faceta potrafiła sobie owinąć wokół małego paluszka... A teraz jest stateczną żoną i matką - trudno mi się jakoś do tej myśli przyzwyczaić. Chociaż miło, że jej się wszystko dobrze układa
Cytat:
Jula, spróbuj pysznego szejka bezmlecznego: zamrożony banan zmiksowany z migdałami. Można dodać do niego siemię lniane. Bardzo pożywne i zdrowe.
Łał, brzmi pysznie Muszę kiedyś wypróbować
Ja się zażeram lodami, o których tu już kiedyś pisałam - absolutnie bajeczne są i w końcu mnie zgubią Wszystko przez tą przeklętą pogodę, jak jest taka beznadzieja za oknem, to wpadam w depresję i jem jakieś trzy razy więcej, niż zwykle

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
24VII2012
Almost unreal

Edytowane przez nafnaf
Czas edycji: 2011-07-27 o 22:12
Stary 2011-07-27, 22:21   #2353
Apsik13
Zakorzenienie

Bry

Wszystkie żyją?
Ja też jakoś.

Właśnie looknęłam w to, co tu piszecie i też mam coś
Ostatnio miałam przypadkową rozmowę ze znajomą, która jest przeszczęśliwa, gdyż piastuje swojego potomka.
Ok, też bym była, ale wyższość, z jaką traktuje każdego, kto nie znajduje się w podobnej sytuacji, jest nie do zniesienia.
Dziecko ma parę miesięcy, a dziewczyna zachowuje się tak, jakby była dojrzałą matką siedmiorga, doświadczoną życiem i przepełnioną wiedzą o macierzyństwie i wszystkim, co jest z tym związane
Po zdawkowym: "A co tam u ciebie?", wskazała palcem na dziecko i powiedziała: "Polecam. Polecam sprawienie sobie dzidziusia - świetna sprawa."

Jakby to było kupno cudownego serum na zmarszczki.... świetna sprawa...
Po czym: "Wiesz, po urodzeniu dziecka ta dieta... różnorodna nie jest, ale cera by ci się poprawiła."
I dlatego ✂✂✂✂a szybko sprawię sobie dziecko jako lek na moją niefajną cerę...
Niektóre laski są tak durne, że zamierzam chodzić z torbą na głowie aby ich nie widzieć i przypadkiem nie musieć prowadzić rozmów na podobne tematy

Edytowane przez Apsik13
Czas edycji: 2011-07-27 o 22:25
Apsik13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 22:30   #2354
201609062117
Konto usunięte

Dobry wieczór
ja dziś przez praktycznie cały dzień miałam bardzo chu..jowe samopoczucie. Nie wiem pogoda, praca, angielski wszystko. Ale wieczorem humor poprawił mi mój ex, który po 4latach od rozstania, jako teraźniejsza głowa rodziny, przyznał mi się że ślub i dzieci to zło aż cisnęło mi się na usta "a nie mówiłam głąbie" ale patrząc na stan w jakim był mój ex luby odpuściłam. I paradoksalnie poprawił mi się nastrój.

Rilla piątek niedaleko i na 100% nie będziesz jedyną pijącą
Jula szkoda, ale jakbyś w niedzielę albo inny dzień chciała się wyżalić jakie to śluby są be i fe to jestem do dyspozycji lub jesteśmy of course
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 23:08   #2355
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Uuua, wróciliśmy z imprezy, aż takiej "masakry" się nie spodziewałam. Było niczym w odcinku SATC, w którym bohaterki jadą na baby shower...
bylo, minelo, nie ma co rozpamietywac, a gownianosc samopoczucia czmychnie czym predzej
Cytat:
Uwielbiam to pelne wspolczucia spojrzenie posylane czasem od plci zenskiej. Ze nie planuje dziecka, bo uwaga...pewnie nie mam z kim planowac, jako ze jeszcze nie spotkalam tego jedynego...ksiecia z bajki
Jak to w ogole mozliwe, ze zyjac na tym swiecie prawie 30 lat nie zlapalam go jeszcze w tlumie tak intelygentnych i przystojnych rodakow?! Najpewniej mam nie po kolei z pod sufitem, jestem zbyt wybredna i mam fiubzdziu w glowie. Do tego zapewne udaje, ze daje sobie swietnie rade bez odwloka i kamufluje slinotok. Bo przecie kazda kobieta potrzebuje silnego, meskiego ramienia na wieki wiekow.
Czasem sie tak czuje, jesli to kogo pociesza

A wiecie, z czego sobie zdalam wlasnie sprawe? Ze to KOBIETY mi 'wspolczuja' braku rodziny, faceci (szczegolnie ci zajeci) wrecz zazdroszcza, braku zobowiazan, wolnosci I to nam powinno dac do myslenia, a w konsekwencji poprawic samopoczucie, ha

Cytat:
Napisane przez Apsik13 Pokaż wiadomość
Niektóre laski są tak durne, że zamierzam chodzić z torbą na głowie aby ich nie widzieć

Znacie stronke "Koszmary architektury"?
Obczajcie nr 1 klik jesuuu ale sie usmialam, mieszkalam w tym bloku kilka miesiecy

sure. fine. whatever.

Edytowane przez LouLou25
Czas edycji: 2011-07-27 o 23:28
LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 00:00   #2356
nafnaf
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
Znacie stronke "Koszmary architektury"?
Obczajcie nr 1 klik jesuuu ale sie usmialam, mieszkalam w tym bloku kilka miesiecy
Warszawka? Coś mi się mgliście kojarzy
A którą część tego cuda miałaś niewątpliwy zaszczyt zasiedlać? Tą, że tak powiem, ekskluziw, czy też rejony bardziej przyziemne?

A propos koszmarów architektonicznych - może ja się pochwalę, gdzie mieszkałam przez pierwszy rok studiów? A w takich drewnianych chałupach Tzn. oczywiście, w jednej z takich chałup One stoją sobie po dziś dzień na warszawskim Bemowie i pełnią funkcję akademików Co do warunków, jakie panowały w środku... no cóż, określę to jednym słowem: hardkor Człowiek to jednak był kiedyś młody&głupi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 28299DSCF.jpg (464,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg osiedle_przyjazn.jpg (212,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg osiedle_przyjazn2.jpg (244,4 KB, 5 załadowań)

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
24VII2012
Almost unreal

Edytowane przez nafnaf
Czas edycji: 2011-07-28 o 00:14
Stary 2011-07-28, 00:12   #2357
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
A którą część tego cuda miałaś niewątpliwy zaszczyt zasiedlać? Tą, że tak powiem, ekskluziw, czy też rejony bardziej przyziemne?
Mokotow, 2 pietro wiec ekskluziw z widokiem byl niestety niedostepny,
za to 'pachnaca' moczem, komunistyczna winda jak najbardziej
po 2 dniach mieszkania przestalam zwracac uwage na to hmmm pokretlo, ale jak je dzisiaj zobaczylam myslalam ze zejde ze smiechu

no nie naf ja protestuje! ten niebieski wyglada prawie jak szlachecki dworek do koszmaru architektury mu daleko, tylko go ktos idiotycznie zmalowal zamiast wyremontowac

sure. fine. whatever.

Edytowane przez LouLou25
Czas edycji: 2011-07-28 o 00:20
Stary 2011-07-28, 00:25   #2358
Alvesta
Zakorzenienie

kuffa późno się zrobiło, a rano trzeba wstać buuu
ale widzę że tu nocne marki siedzą
Stary 2011-07-28, 00:32   #2359
nafnaf
Zadomowienie

Ahaaa, Mokotów O, to już chyba wiem, to gdzieś tam Galeria Mokotów niedaleko musiała być Wpadałam tam czasem po szkole Ach, piękne czasy to były Lou, to widzę, że Ty też miałaś ciekawe mieszkania w Wawie Ja swoje pierwsze, jakże urokliwe, lokum zaprezentowałam powyżej, ale później też wcale nie było dużo lepiej Taka np. kawalerka na drugim piętrze, gdzie w przedpokoju w podłodze była (prawie) dziura Gdyby nie dywanik, można by było niemal podglądać sąsiadów; taki domowy Big Brother Ale za to jaka miejscówka - sam środeczek miasta A później pokój, gdzie zimą temperatura dobijała co najwyżej do 18 stopni
Lou, jeśli chodzi o te chaty, to remont musiałby być superhipermegagruntowny, cud że one jeszcze się nie zawaliły A zresztą, już nawet pal licho ten remont, niech zrobią po prostu dodatkowe łazienki, bo moim najkoszmarniejszym chyba wspomnieniem stamtąd jest to, że był tam 1 (słownie: jeden) koedukacyjny prysznic na... 17 pokoi, czyli mniej wiecej 30 osób A w kolejkach do tegoż prysznica odgrywały się dantejskie sceny

O, Alvesta Nocne marki oczywiście jak zwykle na posterunku

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
24VII2012
Almost unreal

Edytowane przez nafnaf
Czas edycji: 2011-07-28 o 00:35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 00:41   #2360
Alvesta
Zakorzenienie

ja właśnie położyłam mojego gościa spać i sama też idę, bo nie wstanę to miłej nocki
Stary 2011-07-28, 00:48   #2361
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
ale widzę że tu nocne marki siedzą
to sie nazywa nieznosna lekkosc bytu

Cytat:
A zresztą, już nawet pal licho ten remont, niech zrobią po prostu dodatkowe łazienki, bo moim najkoszmarniejszym chyba wspomnieniem stamtąd jest to, że był tam 1 (słownie: jeden) koedukacyjny prysznic na... 17 pokoi, czyli mniej wiecej 30 osób A w kolejkach do tegoż prysznica odgrywały się dantejskie sceny
widac ktos sobie wzial mocno do serca powiedzonko "czeste mycie skraca zycie"
Tamto mieszkanko w srodku bylo cycus glancus, po remoncie generalnym takze narzekac nie moge. Jedynie na wielkosc bardzo klaustrofobiczna. Ale juz klatkowe zapachy i towarzystwo Wracajac do domu prawie wbiegalam po schodach coby sie na sasiadow nie natknac

sure. fine. whatever.

Stary 2011-07-28, 01:14   #2362
nafnaf
Zadomowienie

Cytat:
to sie nazywa nieznosna lekkosc bytu

Ale lepkość jednak lepiej brzmi Ha, właśnie zdałam sobie sprawę z tego, ile ja już od Ciebie powiedzonek przejęłam Lou, Tyś skarbnicą złotych myśli
Cytat:
Jedynie na wielkosc bardzo klaustrofobiczna. Ale juz klatkowe zapachy i towarzystwo Wracajac do domu prawie wbiegalam po schodach coby sie na sasiadow nie natknac
Problem klatkowego towarzycha też mi nieobcy Nawet go aktualnie przerabiam Odkąd moi patologiczni sąsiedzi zaczęli pokazywać różki, nie rozstaję się z gazem łzawiącym - ot tak, dla psychicznego komfortu
Ech, jak ja bym chciała w końcu kiedyś zamieszkać w jakimś miłym, ładnym i spokojnym miejscu
Kurczę pieczone, spać chyba trza by było iść A mnie się wcale nie chce No ale co zrobić
Branoc I pchły na noc, i karaluchy pod poduchy

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
24VII2012
Almost unreal

Edytowane przez nafnaf
Czas edycji: 2011-07-28 o 01:16
Stary 2011-07-28, 01:35   #2363
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:

Ale lepkość jednak lepiej brzmi Ha, właśnie zdałam sobie sprawę z tego, ile ja już od Ciebie powiedzonek przejęłam

Cytat:
Odkąd moi patologiczni sąsiedzi zaczęli pokazywać różki, nie rozstaję się z gazem łzawiącym - ot tak, dla psychicznego komfortu
gaz to fajna sprawa, juz sama obecnosc w kieszeni poprawia samopoczucie chociaz swoja droga dobrze by bylo sie nauczyc kilku profesjonalnych chwytow jakies kung-fu, coby ewentualnemu dziadowi wyrwac jaja z korzeniami

ide, moze usne, a zerwac sie musze o 8 :/
branoc
i dzindybry

dostalam fajna oferte na Czarnogore na meila klik
milego dnia

sure. fine. whatever.

Edytowane przez LouLou25
Czas edycji: 2011-07-28 o 07:35
Stary 2011-07-28, 07:49   #2364
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Dzień dobry

Cytat:

W sb idę na wesele, bleeee! Oby żarcie było dobre... Niestety, nie mam się w co ubrać a TŻ oprotestował czarne spodnie...
Jednak brak znajomych ma dobre strony - nie słyszę, że powinnam się rozmnożyć, albo że jestem nienormalna...chociaż w pracy kiedyś było - "poznasz kogoś to ci się zmieni", jak poznałam - "będziesz mieć własne to będzie inaczej". Mi się wtedy nóż w kieszeni otwiera...jak tu babie, która wszystkim usg pokazuje, powiedzieć, że sama idea, że coś się we mnie rozwija, jest dla mnie obrzydliwa? A poród, karmienie - obrzydliwość. I kula u nogi...

Cytat:
Ja się złapałam na tym że nie dość że g... mnie to obchodzi to wręcz jej współczuję jej stanu błogosławionego ( nie wiem kto wymyślił to określenie )
łączę się - współczuję, i ze wszelkich sił staram się zachowywać tak, jakbym się jednak cieszyła:/

Cytat:
Ostatnio miałam przypadkową rozmowę ze znajomą, która jest przeszczęśliwa, gdyż piastuje swojego potomka.
Ok, też bym była, ale wyższość, z jaką traktuje każdego, kto nie znajduje się w podobnej sytuacji, jest nie do zniesienia.
Dziecko ma parę miesięcy, a dziewczyna zachowuje się tak, jakby była dojrzałą matką siedmiorga, doświadczoną życiem i przepełnioną wiedzą o macierzyństwie i wszystkim, co jest z tym związane
Po zdawkowym: "A co tam u ciebie?", wskazała palcem na dziecko i powiedziała: "Polecam. Polecam sprawienie sobie dzidziusia - świetna sprawa."

Po czym: "Wiesz, po urodzeniu dziecka ta dieta... różnorodna nie jest, ale cera by ci się poprawiła."
Niektóre laski są tak durne, że zamierzam chodzić z torbą na głowie aby ich nie widzieć i przypadkiem nie musieć prowadzić rozmów na podobne tematy
Ja to się przyznam do czego innego. Uważam, że miłość do dziecka nie jest niczym nadzwyczajnym - bo to biologia. Kochać obcego człowieka - to jest coś...

Cytat:

A propos koszmarów architektonicznych - może ja się pochwalę, gdzie mieszkałam przez pierwszy rok studiów? A w takich drewnianych chałupach Tzn. oczywiście, w jednej z takich chałup One stoją sobie po dziś dzień na warszawskim Bemowie i pełnią funkcję akademików Co do warunków, jakie panowały w środku... no cóż, określę to jednym słowem: hardkor Człowiek to jednak był kiedyś młody&głupi
tzw Jelonki? kiedyś się tam zaplątałam - w okolicy, bo od środka nie widziałam tych domków. Z daleka wygląda urokliwie, formą ciut podchodzi pod amerykańskie miasteczka akademickie...ale fakt, w środku to może być syf:/
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 08:04   #2365
jiuna
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
współczuję... ale pewnie teraz jesteś specjalistką od chorób dziecięcych i wiesz jakie papki są najlepsze

Cytat:
Ja niestety powoli, nieśmiało zaczynam czuć owy zew natury, ale szybko otrząsam się i myślę "kurde, dopiero studia skończyłam, pracę jakąś dorwałam, nic w życiu nie miałam, nigdzie nie byłam, tyle możliwości a tu dziecko?!". Zakładam, że jak mnie nie "trzepnie" do 33 r.ż., to potem odpuszczam. Chyba, że hormony mi "padną na mózg".
A cudzych dzieci nie trawię - z małymi wyjątkami.
Nigdy nie wiadomo co tam człowiekowi odbije jak coś to się przekształcimy w 'Staruchy co mają ciążowe brzuchy'
Mnie najbardziej do dzieci zniechęcają... ich mamusie. Wczoraj u TŻa była taka jedna z synem (z 5lat) odebrać kompa. No tak rozwydrzonego bachorstwa to ja nie widziałam Powiedziałam TŻowi że następnym razem zwrócę jej uwagę że jak z dzieckiem przychodzi to żeby go nauczyła jak należy się zachowywać u kogoś w domu jeśli do tej pory tego nie zrobiła, albo niech go zostawia w klatce dla małp. ... matko jestem okropna ale dobrze mi z tym
jiuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 08:35   #2366
Jula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
ja dziś przez praktycznie cały dzień miałam bardzo chu..jowe samopoczucie. Nie wiem pogoda, praca, angielski wszystko. Ale wieczorem humor poprawił mi mój ex, który po 4latach od rozstania, jako teraźniejsza głowa rodziny, przyznał mi się że ślub i dzieci to zło aż cisnęło mi się na usta "a nie mówiłam głąbie" ale patrząc na stan w jakim był mój ex luby odpuściłam. I paradoksalnie poprawił mi się nastrój.

Rilla piątek niedaleko i na 100% nie będziesz jedyną pijącą
Jula szkoda, ale jakbyś w niedzielę albo inny dzień chciała się wyżalić jakie to śluby są be i fe to jestem do dyspozycji lub jesteśmy of course
Hehe, ludzie rzadko się przyznają, że dzieci jednak fajne nie są. Mnie zawsze cieszą takie historie

Co do niedzieli - bardzo chętnie! ))

Cytat:
Napisane przez jiuna
Nigdy nie wiadomo co tam człowiekowi odbije jak coś to się przekształcimy w 'Staruchy co mają ciążowe brzuchy'
Hehe, nie cierpię tych rymowanych tytułów!!!! Zwłaszcza śłitaśnych i mamusiowych, bleh!!

Edytowane przez Jula
Czas edycji: 2011-07-28 o 08:37
Stary 2011-07-28, 10:09   #2367
Gipssis
Wtajemniczenie

Dobry U mnie nareszcie slonko swieci

Po szejku zyje,nawet o dziwo rewolucji brzusznej nie bylo A naleze do wrazliwcow Shake pyszny,bardzo sycacy,z tym mrozonym bananem trzeba jeszcze wyprobowac.

Rilla-nie przejmuj sie-normalny kontakt ze znajomymi wroci ...przy dobrych wiatrach za lat 20 Ja to sie juz z dala trzymam,jak na imprezie jest wiecej niz dwie matki odpuszczam sobie.

VI4-..Kochać obcego człowieka - to jest coś...-bardzo madre Jesli kiedykolwiek mialabym sie zdecydowac na dziecko to chcialabym adoptowac-wlasnie wychodze z zalozenia,ze jest tyle niechcianych i niekochanych dzieci. I szlag mnie trafia,ze rodzina zastepcza moze byc para gejow,a nie moze byc para,ktora zyje w konkubinacie Az sie we mnie gotuje.....

Lou-fajna oferta Czarnogory,ale ja jednak jestem za opcja jechania na wlasna reke. A Wy jak tam spakowane??? Jedziecie autkiem,czy pociagiem? Pewnie juz pisalyscie to ,ale moj Alzhaimer nie pozwala mi sobie tego przypomniec

Stary 2011-07-28, 10:54   #2368
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:

Niech szybko minie ta chandra
Szczerze mówiąc, to przestraszyłam się trochę, że Tobie jest przykro dlatego, że nie jesteś w ich sytuacji I że Cię zaczynają przeciągać na jasną stronę mocy Ale to chyba jednak nie o to chodziło... uff
Nie, nie, ależ skąd! Dziś mam już o wiele lepszy humor - bo i słonko wyszło i sen moje nerwy ukoił. A przykro mi było chyba m. in. dlatego, że mimo najszczerszych chęci, nie potrafię poczuć tego, co oni (podobnie jest u nie z wiarą w boga) - dzieci to dla mnie kula u nogi, a pewnie przez to jestem czegoś pozbawiona (hihi, owej kuli i rozstępów)

Cytat:
Bry

Wszystkie żyją?
Ja też jakoś.

Właśnie looknęłam w to, co tu piszecie i też mam coś

No właśnie... A co jeśli serum jednak nie zadziała? Ostatnio któraś z Was przytaczała tu wątek metki niekochającej swojego dziecka. Kobieta w sumie wywołała wielkie oburzenie ogółu, ale ja tak sobie myślę, że problem może być o wiele powszechniejszy niż nam się wydaje. W Pl. skarżenie się i publiczne wyrażanie niezadowolenia z posiadania potomstwa to ogromne tabu. Kobieta, która by się przyznała, że żałuje - zostanie natychmiast napiętnowana, stąd też wiele z nich zapewne milczy i nie odradzi koleżankom podejmowanie takiego kroku. A wiele młodych dziewczyn po prostu nie wie, że można żyć inaczej niż tylko w schemacie: ślub/kredyt/dziecko. Jeśli nawet mają jakieś wątpliwości, zostaną przekabacone przez różne "ciotki dobra rada". Smutne to...

Cytat:
bylo, minelo, nie ma co rozpamietywac, a gownianosc samopoczucia czmychnie czym predzej

Uwielbiam to pelne wspolczucia spojrzenie posylane czasem od plci zenskiej. Ze nie planuje dziecka, bo uwaga...pewnie nie mam z kim planowac, jako ze jeszcze nie spotkalam tego jedynego...ksiecia z bajki
Jak to w ogole mozliwe, ze zyjac na tym swiecie prawie 30 lat nie zlapalam go jeszcze w tlumie tak intelygentnych i przystojnych rodakow?! Najpewniej mam nie po kolei z pod sufitem, jestem zbyt wybredna i mam fiubzdziu w glowie. Do tego zapewne udaje, ze daje sobie swietnie rade bez odwloka i kamufluje slinotok. Bo przecie kazda kobieta potrzebuje silnego, meskiego ramienia na wieki wiekow.
Czasem sie tak czuje, jesli to kogo pociesza

A wiecie, z czego sobie zdalam wlasnie sprawe? Ze to KOBIETY mi 'wspolczuja' braku rodziny, faceci (szczegolnie ci zajeci) wrecz zazdroszcza, braku zobowiazan, wolnosci I to nam powinno dac do myslenia, a w konsekwencji poprawic samopoczucie, ha

Ja natomiast, jako że jestem sparowana, odnoszę wrażenie, że patrzą na nas jak na lekkoduchów i imprezowiczów, którzy zapewne obalają codziennie flaszkę i nie potrafią się wreszcie ustatkować.

Cytat:
Napisane przez jiuna Pokaż wiadomość
Dzień dobry

współczuję... ale pewnie teraz jesteś specjalistką od chorób dziecięcych i wiesz jakie papki są najlepsze

Mnie najbardziej do dzieci zniechęcają... ich mamusie. Wczoraj u TŻa była taka jedna z synem (z 5lat) odebrać kompa. No tak rozwydrzonego bachorstwa to ja nie widziałam Powiedziałam TŻowi że następnym razem zwrócę jej uwagę że jak z dzieckiem przychodzi to żeby go nauczyła jak należy się zachowywać u kogoś w domu jeśli do tej pory tego nie zrobiła, albo niech go zostawia w klatce dla małp. ... matko jestem okropna ale dobrze mi z tym
Dobrze powiedziane, Kochana- tak trzymaj!

Mnie dziś z rana naszła jakaś potrzeba artystycznego wyrazu. Znalazłam w szafie kawałek takiej trochę kiczowatej naklejki witrażowej i "upiększyłam" stary, zdezelowany stolik i kawałek okna kuchennego. Poniżej efekt.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-07-28 08.35.16.jpg (60,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-07-28 08.35.51.jpg (49,9 KB, 16 załadowań)
Stary 2011-07-28, 12:23   #2369
Gipssis
Wtajemniczenie

Nowe talenty odkrywamy Rilla,moze przy jeszcze wiekszym wnerwie sama taki stoliczek wyciosasz

Ja w chwilach zlosci sprzatam.A ze zloszcze sie czesto przynajmniej mam w domku czysto
Stary 2011-07-28, 12:36   #2370
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Ja to się przyznam do czego innego. Uważam, że miłość do dziecka nie jest niczym nadzwyczajnym - bo to biologia. Kochać obcego człowieka - to jest coś...
No... to jest fakt...

Cytat:

No właśnie... A co jeśli serum jednak nie zadziała?
Wtedy nic się nie stanie bo szczęśliwa, bądź "szczęśliwa" kobieta nie zmieni swojej wesołej maski. Bo jak tu pokazać wszem i wobec, że szał i radosny amok minął i to już nie to co na początku, a żyć trzeba?
Jak spotykam dzieciate koleżanki, które "na hurra", hurtowo zaczęły zachodzić w ciążę, kiedy ja zaczynałam studia, większość nie przyzna się do tego, że czegoś im w życiu zabrakło, coś im umknęło, coś przeoczyły. Chociaż po sposobie wypowiedzi, narzekaniach i ogólnym znudzeniu można dojść do wniosku, że są zmęczone życiem nie mając jeszcze 30 lat.
A to dopiero początek
Jedynie jedna znajoma powiedziała kiedyś: "Ale ci dobrze... fajnie wyglądasz... a ja, zobacz... ja nie mam czasu się wysikać! Wyglądam jak ścierka do podłogi! A do tego się uwsteczniam! Tylko kupki, lekarze, niedługo książki do szkoły trzeba będzie kupować, a ja sama potrzebuję nauki."
I to jest to.
Kiedy ja studiowałam i zajmowałam się głównie sobą, to one były "te dorosłe", dojrzałe, mające "prawdziwe życie", a ja takie fiu bździu bez celu głównego.
Teraz to ja jestem dorosła, mam ze sobą bagaż życiowo - edukacyjny, myślę przed podjęciem decyzji, a nie po, wiem czego chcę i mogę się zająć dążeniem do tego nie będąc ograniczaną przez nic i nikogo
Wolę takie życie.
Dzieci chcę mieć, podobnie mój TŻ, ale rodzinę też chcemy założyć z głową, świadomie, mądrze, czyli nie teraz

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Gipssis Pokaż wiadomość
Nowe talenty odkrywamy Rilla,moze przy jeszcze wiekszym wnerwie sama taki stoliczek wyciosasz

Ja w chwilach zlosci sprzatam.A ze zloszcze sie czesto przynajmniej mam w domku czysto
Ja też mam takie akcje
W nerwach to można zrobić w godzinę to, co w normalnym stanie robiłoby się przez 3 dni
Złość piękności szkodzi, ale w porządkach pomaga

Rilla, mi się stolik podoba
Aż chce się usiąść, napić dobrej kawy i kulturalnie porozmawiać - a skoro za tym tęsknię to oznacza, że zbyt rzadko to robię

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości