|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: CzarnaZuzia wymiata,czyli letnia odsłona wątku.
Dobry
![]() Cytat:
Moi przyjaciele mają kredyt we frankach...jak brali , to oboje pracowali, teraz prcuje tylko on, bo żony firma padła w zeszłym roku....no i teraz stracza im tylko na ratę i część rachunkow.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zadomowienie
|
![]() Dziewczyny z Trójmiasta - ja mogę gdziekolwiek, kiedykolwiek, byleby nie w czwartek ![]() Moimi jedynymi perfumami z pompką były dotychczas tylko MP Elixir - i już też nie chcę wiecej pompek ![]() Padam na pysk, calutki dzień spędziłam praktycznie w aucie, wypiłam Redsika jabłkowego i zaraz idę do łóżka ![]() Nawet nie próbowałam nadrobić zaległosci wątkowych ![]()
#2343 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Zakorzenienie
|
BigeM witaj
![]() Katt ![]() Teresso ![]() Kasiu-San ![]() Witaj MałaOlu ![]() Cytat:
A gdzie Rawita zniknęła? Miłego wieczoru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zuzka ma pretensje do młodej i całego świata ale wyszła z czarnej dziury i zaczęła młodą lać, niestety humor psuje jej fakt, że dla balbiny to zaproszenie do zabawy, więc efekt dydaktyczny nie zostaje osiągnięty ![]() kokoszko, winterro ja cały czas wspominam was czule ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
![]() Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
![]() Małż mnie obudził ..... i zdenerwował od rana. idę po kawę...
![]() Edytowane przez agaa13 Czas edycji: 2011-08-10 o 06:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Może i chuligany, ale to jest drugie dno kapitalizmu, jest to młodzież wykluczona,bez wykształcenia i jej możliwości, pozbawiona nadziei na lepsze życie. Młodzież pozbawiona życiowych perspektyw, system nie zapewnia im niczego, tracą nadzieję, że kiedykolwiek staną na własnych nogach. Załamują się i odreagowują tak jak w Londynie. Agresją i nienawiścią. Absolutnie nie usprawiedliwiam ich bandytyzmu, ale ta agresja nie wzięła się z powietrza. Nie robią tego dlatego, że zyją w dobrobycie! Jak pisze Judt w ksiazce "Źle ma sie kraj:"...(dzieci lat osiemdziesiatych, dziewięcdziesiatch i pierwszej dekady dwudziestego wieku) nie mają nic...Ostatni podobny protest młodych ludzi sfrustrowanych pustką życia i przygnębionych bezsensem świata miał miejsce w latach dwudziestych: historycy nie bez kozery mowia o" staconym pokoleniu".... W Wielkiej Brytanii żyje więcej biednych dzieci niż w jakimkolwiek innym kraju Unii Europejskiej..." A w Hiszpanii bez pracy pozostaje ponad 5 mln Hiszpanów, w grupie wiekowej od 16-do 25 lat bezrobocie wynosi ponad 40%. A w Polsce... Cytat:
Cytat:
I prawdopodobnie wszyscy to odczujemy,perspektywa zycia pod mostem jest realna takze dla mnie, oby nie dziewczyny, oby nie.... Karol Marks śmieje sie zza grobu, ponieważ historia kapitalizmu przyznała mu rację. I właśnie jesteśmy tego świadkami,agonii tego systemu, a konsekwencje tego moga być nieobliczalne. Aż nie chce myslec jakie bo spedza mi to sen z powiek. Tony Judt, którego juz wczesniej cytowałam, pisze o tym w swojej świetnej książce "Źle ma sie kraj. Rozprawa o naszych wspólczesnych bolączkach".TU. Urlopuje ![]() Edytowane przez Córka D'artagnana Czas edycji: 2011-08-10 o 07:47 Powód: literówka;) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Wtajemniczenie
|
Grozą powiało na wewątku
![]() Ja też mam kredyty i to dwa ogromne, hipoteczne! Jeden we frankach właśnie a drugi w euro. Też się bojam ![]() Wiecie co, mojemu psu zaczęło odbijać. Chodzi mi o labradorkę Furię. Taka była grzeczna, nawet jak była mlutka a ostatnio jakby diabeł jaki w nią wstąpił. Próbuje zdominować małą Funię i mentalnie i fizycznie, nie słucha się, rozrabia jak pijany zając w kapuście a jak czasami znienacka skoczy swoimi 30-toma kilogramami na człowieka, to uwierzcie mi - nic przyjemnego. Upodobała sobie poduszki i wszystkie jakie tylko mamy roznosi po domu, tarmosi, gryzie i nie da ich sobie odebrać. Zwiewa aż się ślizga po panelach. Z podwórka za Chiny do domu nie chce wracać, trzeba ją przekupić jakąś kiełbaską albo wychodzić z nią na smyczy. Wczoraj biegały z Funią po podwórku i taranem wleciała mi w krzaczek jagód otoczony płotkiem. Połamała płotek, zgniotła krzaczek i nawet tego nie zauważyła ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Już nic, bo doczytałam, ze Terenia znalazła różnicę. ![]()
"Miło jest być ważnym, ale ważniejsze jest być miłym" Edytowane przez chypre Czas edycji: 2011-08-10 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
Chyperku, może nie bez powodu daliście jej na imie Furia
![]() ![]() A tak przy okazji to czytam tez fajną,zabawną ksiażkę o psie indywidualiscie, niepokornego charakteru,którego zadne tresury i szkolenia nie potrafiły zmienic. Jon Katz "Dobry pies"TU |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Wtajemniczenie
|
Możliwe!
![]() Tylko teraz pytanie czy nazwalismy ją tak przeczuwając co to za ziółko, czy też nadane imię ma wpływ na jej zachowanie ![]() Funia też ma charakterek, ale to malizna i w razie czego da się ją w kieszeń schować, a z Furią to już tak łatwo nie jest, gabarytowo duża i swoje waży ![]()
#2352 |
Zakorzenienie
|
szyprze, a może ona stwierdziła, ze u was bezhołowie panuje i ktoś tu musi ster w łapy chwycić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() Szyperko a ile miesiecy ma Furia? mozliwe,ze będzie miala cieczke ..czy juz miala ? zabieranie poduszek ,maskotek moze świadczyc o urojonej ciązy...dobrze żeby ja wysterelizować ze względu na zdrowie psa no i charakter ![]()
![]() |
#2354 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poduszki zbiera, ale nie obchodzi się z nimi czule jak przy ciąży urojonej, bardziej jest to forma psoty, bo tarmosi je i ucieka z nimi. Taka fajna zabawa, jak pan i pani krzyczą ![]() Ale jakiś popęd wzmożony to ma, bo wciąż próbuje kopulować z Funią ![]()
"Miło jest być ważnym, ale ważniejsze jest być miłym" Edytowane przez chypre Czas edycji: 2011-08-10 o 09:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
|
Cytat:
![]() Nie mysleliście o sterylce? to dla psa /suki najlepsze rozwiązanie ![]() ![]() Labradory to nie sa wbrew pozorom pieski lagodne ,maja charakter ,wymagaja pracy i konsekwencji w postepowaniu ,a najwazniejsze to potrzebuja pracy ![]() Szypruniu nie pisze ,ze Ty tak robisz ![]() ![]() Ja ze swoim caly czas pracuje ,bo to pies tak jak labek wymagajacy uwagi i nie moze byc pozostawiony sam sobie ![]()
![]() |
#2356 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Tereniu, za radę.
![]() Zastanowimy się nad wysterylizowaniem Furki, choć przyznam, że jakoś mi jej szkoda kroić ![]() Wiem, że labradory to psy wymagające uwagi. Cały czas ktoś z nią jest, nie zostaje sama w domu. Jeździ rano "do przedszkola" (do teściów ![]() Fakt, że pracujemy i nie zawsze jest czas na porządne zmęczenie psa, ale one obie z Funią dostarczają sobie rozrywki i latają jak opętane ![]() Chcieliśmy ją wysłać na jakieś szkolenie, bo cholernica się nic nie słucha. ![]()
#2357 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Nikt jej przecież na żywca kroił nie będzie, tylko w znieczuleniu, a szwy mimo, ze stanowią dyskomfort przez jakiśczas, przecież się zagoją.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Magdo ja wiem,ze jak sie pracuje ma zajęcia to nie zawsze chęć na wspólna zabawe z psem ,zabawe rozwijająca ale jesli masz takiego duzego psa i chcesz sie nim cieszyc to koniecznośc...co do szkolenia ,najlepszy efekt jest jak chodzi się wspólnie na szkolenie ,a nie ,ze oddasz psa ,pózniej go zabierzesz i będziesz popełniac bledy ...w takim szkoleniu to chodzi o wspólna prace z psem, wlasciciel tez sie uczy jak postepowac ,uczy sie konsekwencji i reakcji na zdarzenie ![]() ![]() juz sie zamykam...
![]() |
#2359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wiesz jak to jest, niby się wie, że tak lepiej, że tak trzeba, ale zawsze gdzieś w środku jest trochę obaw. Dlatego pisałam, że się zastanowimy choć właściwie decyzja została podjęta. Trzeba ją tylko sfinalizować. Tereniu, ależ nie mów tak kochana! Twoje zdanie bardzo sobie cenię i bardzo doceniam też Twoją wiedzę i doświadczenie! Pisz jak najwiecej, wcale nie uważam, że się mądrujesz! Wzięlam sobie do serca to co napisałaś i zintensyfikujemy pracę z Furką. Moje dziecię wróciło wczoraj z pielgrzymki, to będzie mógł mi pomóc a i wspólna zabawa zawsze jest fajniejsza ![]()
"Miło jest być ważnym, ale ważniejsze jest być miłym" Edytowane przez chypre Czas edycji: 2011-08-10 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka z pracy ułozyła swojego labka przy pomocy trenerki, którą wynajmowała na godziny. Kilka takich indywidualnych spotkań wystarczyło, żeby odzyskać nad psem kontrolę
![]() Ja widzę jak kot się nam "odwdzięcza" za brak czasu i uwagi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mąż dzwonił do niego kilka tygodni temu, ale facet wyjechał i wróci dopiero za miesiąc. Furka jest raczej z tych spokojniejszych psów, zaczęła szaleć dopiero teraz, od jakiegoś tygodnia. Wcześniej nie było z nią żadnych problemów, Właściwie teraz też nie mogę mówić o problemach, ot po prostu stała się bardziej żywiołowa i psotna.
![]() |
#2362 | |
|
Cytat:
![]() Po takiej zabawie-pracy z opiekunem pies jest spokojny jak baranek i szczęsliwy ![]() ![]() W przypadku malych psow ,inny jest rodzaj pracy ,zdecydowanie szybciej mozna je zmęczyc w przypadku duzych psow to wymaga więcej operatywności ze strony właściciela ![]() Padl mi dysk i starcilam duzo danych ale jak wroci Kasi-san ,albo jak zajrzy na watek ,to mam serdeczno prosbe ,niech poda jeszcze raz linki do bloga psubratki...dla mnie to kopalnia wiedzy ,milosci dla psa ,doświadczenia i niezwyklej wrazliwości.Żalowalam,że tak pózno dowiedzialam sie o tym blogu ,bo sama popełnialam wiele błedów ,a w pracy z psem to pózniej trudno wziąsc i odkręcic. Magdo ja ze swej strony polecam żebys zaczęła pacowac z psem ,chodzila z nim na dluuuuugie spacery ,nawet jak sie nie chce to tak sie przyzwyczaisz ,ze będzie to jak codzinne mycie zębów ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2363 |
Wtajemniczenie
|
Widzisz Tereniu, ja swoją uwagę muszę dzielić między dwa psy, bo mąż pracuje do wieczora i wszystko spada na mnie. Poza tym nie mogę pracować z nimi obiema razem, bo Funia jest piekielnie zazdrosna o mnie i nie pozwala Furii nawet się do mnie przytulić czy szybciej podbiec.
![]() Być może, że Furce jest za mało zabawy, tym bardziej, że włąśnie przez tydzień mojego syna nie było w domu i może ja jej nie wystarczałam ![]() Zobaczymy, czy teraz coś się zmieni. A co do deszczu, to Furii nic a nic nie przeszkadza, czy to mżawka, czy ulewa jej bez róznicy ![]()
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
![]() dodam tylko kilka zdan odnosnie sterylizowania psinek. nasza ukochana Jadwinia dozyla tylko 10lat wlasnie dlatego, ze przez wiele lat miala ciaze urojone i dostwala tabletki, a pozniej zastrzyki hormonalne- to wyniszczylo jej organizm, glownie serce ![]() gdy byla mloda, nie moglam mojej mamy przekonac, ze powinna ja wysterylizowac, a pozniej juz bylo za pozno- nie mogla miec narkozy. ![]() Kicia, kotka mojej mamy tez przez kilka lat byla na tabletkach- az okazalo sie, ze ma ogromne guzy w sutkach, przy usuwaniu ktorych wet przeprowadzil od razu sterylke. |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Kattarynko
![]() Co u Ciebie? Jak się czujesz?
#2366 |
Zadomowienie
|
![]() Cześć Skarabeuszki! Blog P. Zofii Mrzewińskiej: http://zofia-mrzewinska.blog.onet.pl/ Tylko nie zawsze mozna się na niego dostać - jakieś zakłócenia... Może to Furia tam rozrabia? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez passero Czas edycji: 2011-08-10 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
![]() zjedliśmy obiadek, byliśmy na spacerku teraz zrobiłam sobie 2 kawkę i nadrabiam wątek.... Kattko, ![]() odnośnie piesków, kotków nic nie napisze. mamy złotą rybkę i nie ma z nią żadnych problemów.... ![]()
#2368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.owczarek.pl/zofia/journal...agePosition=10 ![]() Jezeli chodzi o kastracje, to tu w niemczech wszyscy mi ja odradzaja. Bo niby po co ![]() Chypre a moze Twoja piesa ma okres buntu ![]() http://www.szkoleniepsow.fora.pl/jak...untu,4451.html
Edytowane przez Suarti Czas edycji: 2011-08-10 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#2370 |
niecnotliwa dziewica
|
Chyba już nawet przyszła :-o
Rano było +12,teraz nie lepiej,a jak to wiatrzysko zawieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.