Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 21:01   #2341
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
;( a mi jest przykro nawet zadna nie zauważyła ze wczoraj i dziś mnie cały dzień nie było że nic nie pisałam... łaj???
no nic nei było mnie bo tż miał humory i mi kompa po złości rozłączył to jest zbój no ale dzis podłączył i jest ok
a ja dziś dostałam paczuszke z darmowymi próbkami
a od teściowej dostałam tzn Michas od babci dostał takie ubranko już tak patrzyłam że będzie idealne do chrztu
Michałek od wczoraj takie fikołki fika i kopie w brzuch że aż mi cały brzuch podskakuje super uczucie jeszcze jak się widzi ten podskakujący brzuch to już w ogóle extra uczucie
jutro na 11 mam wizytę u lekarza tym razem już będe miec usg przez brzuch nie mogę się doczekać jestem ciekawa ile urósł już mój synuś
Ojj o mnie też nikt nie pamieta - nie ma co się obrażać

A te próbki to są chyba pojemnościowe takie jak oryginalne produkty ? Pochwal się jak je zdobyłaś

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:06   #2342
AgaMili
BAN stały

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

kasikzaki ale sliczne te spioszki , szkoda ze u nas takich nie, wszystko albo niebieskie albo rozowe albo bezowe
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:11   #2343
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Nikotynka ja chcialam zjesc brzoskwinie ale okazalo sie ze w srodku zepsuta . Glupia brzoskwinia

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
kasikzaki ale sliczne te spioszki , szkoda ze u nas takich nie, wszystko albo niebieskie albo rozowe albo bezowe
Te kolorowe to jeszcze po córce ma z przed 11lat, teraz na Franka nie wykorzystała bo za ciepło a córa zimowa była
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:12   #2344
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Nikotynka ja chcialam zjesc brzoskwinie ale okazalo sie ze w srodku zepsuta . Glupia brzoskwinia
oooj wysłałabym Ci gruszkę bo mi jeszcze jedna została

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Aguś doczytałam ze tż przeprosił oby już było lepiej

Ja jakoś o dziwo nie mam dużo humorzastych dni ale jak się zdarzy to mój też się wkurza a mnie to wpienia bo przecież jestem do cholerki w ciąży

Daj jutro znać co tam z Mili w przedszkolu.
No mój to nawet cierpliwy.

A Twój to jak od mojej siostry tż. Dzisiaj mi mówiła że jak była w ciaży to przyłożył rękę do brzucha i po pięciu sekundach stwierdził..."on się wcale nie rusz"........ , faceci

Ja 2 tyg temu zaczęłam czuć te motylki ale dopiero jak sie zaczął 20tc to kopniaczki......lada dzień pewnie też sie już razem tym będziecie cieszyć

Ja też czekam na te prubki...jak długo czekałaś?Ja się chyba tydzień temu zarejestrowałam.
A dzisiaj tż mi mówi żebym na pampersie się zarejestrowała bo też coś można dostać ale to w Irlandii. Choć może na Polskiej stronce też coś jest, nie wiem.

A ja jestem szcześliwa bo dostałam już kilka ciuszków od siostry co na Franka już zamałe. Jeszcze cała sterta jest ale to jak wyrośnie
Kolory neutralne i chłopięce, jak będę mieć dziewczynkę to i tak to kicham do spania może być

Chwalę się
kasik no właśnie faceci cóż mówię mu żeby był cierpliwy to nie częściej mi pies kładzie głowę na brzuchu i się jakiś kochliwy zrobił słodziak
śliczne ciuszki
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:24   #2345
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
;( a mi jest przykro nawet zadna nie zauważyła ze wczoraj i dziś mnie cały dzień nie było że nic nie pisałam... łaj???
no nic nei było mnie bo tż miał humory i mi kompa po złości rozłączył to jest zbój no ale dzis podłączył i jest ok
a ja dziś dostałam paczuszke z darmowymi próbkami
a od teściowej dostałam tzn Michas od babci dostał takie ubranko już tak patrzyłam że będzie idealne do chrztu
Michałek od wczoraj takie fikołki fika i kopie w brzuch że aż mi cały brzuch podskakuje super uczucie jeszcze jak się widzi ten podskakujący brzuch to już w ogóle extra uczucie
jutro na 11 mam wizytę u lekarza tym razem już będe miec usg przez brzuch nie mogę się doczekać jestem ciekawa ile urósł już mój synuś
Monia, fajnie, że dostałaś próbeczki Ale czy one faktycznie są takie malutkie?
Ubranko będzie super co chrztu

TZta to bym chyba jakby mi coś takiego zrobił

AgaMili,
super, że TZ się zgodził

Kasik,
fajne ciuszki

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:36   #2346
MMONIKA9
Wtajemniczenie

no on ma tylko szczęście że ja teraz w ciazy mam anielską cierpliwośc bo tak to by była wojna ale wiem ze z nim to czasami trzeba przeczekać dać na wstrzymanie aż mu przejdzie ma dusze buntownika
ankiete na próbki wysyłałam w tamtym tyg no i dzis je dopiero ze skrzynki wyciągnełam ale leżały tam już chyba od wt
dostałam jescze próbki materiałow bo tez wysyłałam i sylikonową branzoletke dla cukrzyków dałam tesciowej bo ona jest cukrzykiem
wysyłałam jeszcze na darmowego domestosa i do bebiko i bebilon i czekam może coś przyjdzie

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

no buteleczki mają 50ml a kremik na odparzenia ten srodkowy 15ml wiec te 50 wcale nie sa takie malutkie kila razy sie je uzyje
Stary 2011-08-17, 21:47   #2347
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

no buteleczki mają 50ml a kremik na odparzenia ten srodkowy 15ml wiec te 50 wcale nie sa takie malutkie kila razy sie je uzyje
No to super

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 22:08   #2348
AgaMili
BAN stały

Cytat:

Te kolorowe to jeszcze po córce ma z przed 11lat, teraz na Franka nie wykorzystała bo za ciepło a córa zimowa była
11 lat? Lol niezle sie trzymaja
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
oooj wysłałabym Ci gruszkę bo mi jeszcze jedna została

kasik no właśnie faceci cóż mówię mu żeby był cierpliwy to nie częściej mi pies kładzie głowę na brzuchu i się jakiś kochliwy zrobił słodziak
śliczne ciuszki
No zjadlabym gruszke .

Uciekam do lozka, jeszcze sobie 1 odc Pamietniku Call Girl ogladne i w kimono bo jutro znowu pobudka o 6.30... DOBRANOC
Stary 2011-08-17, 22:43   #2349
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
11 lat? Lol niezle sie trzymaja

No zjadlabym gruszke .

Uciekam do lozka, jeszcze sobie 1 odc Pamietniku Call Girl ogladne i w kimono bo jutro znowu pobudka o 6.30... DOBRANOC
Ja też już zmykam spać TZcik już wrócił z pracy, zaraz pewnie pójdzie się kąpać i spać Bo jutro też bladym świtem mam pobudkę

Dobranoc

Stary 2011-08-18, 06:44   #2350
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cześć kochane mamusie

Cytat:
dziewczyny zapisałam się właśnie do położnej już przez telefon się z nią super rozmawiało, będę do niej chodzić do szkoly rodzenia no i będziemy rodzić razem ale się ciesze
Ale super. Musze sie koniecznie dowiedzieć jak to u mnie wygląda

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a ja jutro chyba ostatni dzien do pracy tzn chyba bo po południu mamy wizyte i zobacze czy mi gin da zwolnienie.....ale chyba da bo zawsze sie pyta czy potrzebne
No i bardzo dobrze ze wybierasz sie na zwolnienie
Ja to juz odliczam do swojego, myślę tak w połowie września zacznę leniuchować .

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
i rwa kulszowa mnie zaatakowała.... bolało mnie w krzyzu myslalam, ze korzonki a dzisiaj doszedł jeszczze ból nogi ;/ chyba to 8-godzinne siedzenie w pracy mi nie służy....siedziałam siedziałam a jak wstałam to isc nie mogłam...
coś o tym wiem mam dokładnie te same bóle czasami są na prawdę nie do zniesienia.

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
ja też mam większe wahania nastrojów niż w I trymestrze. Jakaś pierdoła i już ryczę
To chyba większość styczniowek tak ma Moje nastroje tez są dużo gorsze niż w I trymestrze.

Kasik ale super te ciuszki akurat jak znalazł na zimę

a ja dzisiaj wybieram sie do Lidla pooglądać te rzeczy dla maluszków. Moja siostra ma właśnie te kocyki i ręczniki z kapturkami i mówi ze są rewelacyjne także moze sie dzisiaj skusze na jakiś mały zakup

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 07:12   #2351
bybella
Wtajemniczenie

mamusie piszecie tu jak oszalałe

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
też chciałabym prywatną położną
ja nawet nie wiedziałam, że jest taka możliwość

słuchajcie, a do szkoły rodzenia od jakiego miesiąca ciąży sie chodzi?

mam wizyte w szpitalu w nast. tygodniu, żeby sprawdzic czy wszystko ok, bo lekarzowi mój dzidzius wydaje się troszkę za mały mam nadzieję, że szybko urośnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 08:15   #2352
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

mam wizyte w szpitalu w nast. tygodniu, żeby sprawdzic czy wszystko ok, bo lekarzowi mój dzidzius wydaje się troszkę za mały mam nadzieję, że szybko urośnie
No własnie nie wiem, jak to jest ze szkołą rodzenia. Na pewno chcę chodzić, ale kiedy trzeba się zgłosić to nie wiem.. Może ktoś inny doradzi?

Co do wielkości dziecka, to się nie martw. Nogło po prostu dojść później do zapłodnienia Zresztą nawet jeśli jest za mały, to na pewno nadrobi
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 08:32   #2353
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry

EE, mam pytanie może głupie, ale...
jak mały urodzi się w styczniu (licząc na niewielkie mrozy i nie ciepło) to JAK dokładnie ubieramy dziecko?

1. na wyjście z domu -> przejazd do rodziców/wyjście ze szpitala?
2. w domu?

Tak piszecie ciągle że nie kupować dużo ciuszków na 56, a ja mam ich dość sporo (sama kilka kupiłam) i moja mama takie pokupowała. Nie wiem czy ich wystarczy, za dużo czy za mało. Zrobiłam listę to wam napiszę.

Kurde, jak sobie o tym myślę, to zastanawiam się jak ja to wszystko ogarnę, bo nie mam zielonego pojęcia jak się ubiera dziecko, czego ile (te listy wyprawkowe w kwestii ubrań niewiele mi pomagają). Na pewno nie mogę mieć minimalnych ilości bo nie chcę robić prania dwa razy dziennie czy codziennie (no chyba że jestem naiwna że tak się da ), tym bardziej że to będzie zimą i wiadomo, że gorzej schnie niż latem

zrobię potem zdjęcia tego co mam to pokażę, pomożecie :pro si:

Monika fajne te próbki i nie takie małe, moje pewnie też na dniach przyjdą bo w zeszłym tygodniu chyba zamawiałam
A skąd masz to bebiko i bebilon? bo ja jakaś ciemna masa jestem chyba, wchodziłam na różne strony i nigdzie nie widziałam informacji o wysyłaniu darmowych próbek. Ale czasem trzeba maile pisać

ale weszłam na pampers i jest lista miast gdzie będzie AZD, fajne to jest . Tu macie: http://www.pampers.pl/pl_PL/AkademiaZdrowegoRozwoju

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj wybieram sie do Lidla pooglądać te rzeczy dla maluszków. Moja siostra ma właśnie te kocyki i ręczniki z kapturkami i mówi ze są rewelacyjne także moze sie dzisiaj skusze na jakiś mały zakup
ja mojemu zakomunikowałam wczoraj: wracasz z pracy, jadę mamie zawieźć mamie jedzenie na imprezę, potem jedziemy po buty (bo mu podeszwy latają, takie rozwalone) a potem do lidla po dzieciowe rzeczy

ja akurat lidla bardzo lubię i sporo rzeczy z niego mam. A jeszcze nie słyszałam żeby ktoś się na nie skarżył
Stary 2011-08-18, 08:39   #2354
Lucy1111
Zakorzenienie

Ale fajnie, AZD będzie u nas niedługo Rozumiem, że idziesz obowiązkowo?

Inutil, a jak to jest z tą szkołą rodzenia? od którego tygodnia można chodzić? mam nadzieję, że będę mogła
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 08:40   #2355
czubasek20
Zakorzenienie

Cześć mamusie wróciłam.

Mam tyle do nadrabiania że hoho.... dobrze że was na bieżąco na tel podczytywałam.
Zjem śniadanie i nadrabiam

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 08:40   #2356
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
jak mały urodzi się w styczniu (licząc na niewielkie mrozy i nie ciepło) to JAK dokładnie ubieramy dziecko?

2. w domu?
Niby dziecko powinno być ubrane o jedną warstwę więcej od nas. Mi to w sumie nic nie mówi :/ Jedyne, co wiem odnośnie ubierania, to chyba będę kupowała body z długim rękawem na początek. Co do reszty, to jestem zielona
Stary 2011-08-18, 08:43   #2357
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

nooo moja koleżanka placiła za poród w prywatnej klinice 12 tys to dopiero sumka ale ona to panikara była straszna i chciała aż takie pieniądze zapłacić
żona kolegi mojego tż też rodziła w prywatnej, dwojkę dzieci urodziła i była zadowolona z obsługi.
Ale pamiętajmy, że prywatne kliniki nie mają wszystkich oddziałów np. patologii (oczywiście nikomu nie życze żeby dzieckio się tam znalazło) a nie zawsze poród wyglądający na łatwy tak się zakończyć może. Wtedy i tak odsyłają do państwowego szpitala, w którym jest wszystko! Więc już lepiej w państwowym wydać pieniądze na jakies dodatkowe rzeczy, jak pojedyńcza sala, położna itp i mieć spokój że na miejscu są wszyscy którzy mogą pomóc w razie czego...

Cytat:
A co do porodu tutaj, uwierz mi wszystko zalezy od szpitala. Jezeli slyszalas choc jedna zla opinie o tym do ktorego jestes zapisana, jedz rodzic do innego! Kochana mowie Ci ja nie wierzylam w opinie i przezylam masakre. Traktowali mnie jak zwierze, prosilam o znieczulenie i mi go nie dali! Gdzie w sali obok jakas Hinduska od razu dostala edpidural. Opieka beznadziejna! Tym razem rodze w szpitalu w ktorym moja kolezanka rodzila i zachwalala, niby bolu w ogole nie czula bo od razu wszelkie znieczulenia do wyboru, polowe porodu przespala z mezem w sali, grali w karty i wylegiwala sie w wannie. Podobno przezycie super. A ja trauma to konca zycia moja znajoma mi mowila zebym nie rodzila tam, byla w II ciazy i wybrala inny szpital w w tym nie chcieli jej zrobic cc po kilkunastu godzinach niepostepujacego porodu a jak sie zdecydowali to dziecko dostalo 2pkt i bylo cale sine przez to przedluzanie. A ja peklam z jednej strony bo mnie nie chciala naciac i jak peklam to naciela dopiero, wiec mialam szwy z obu stron .
ojeju to współczuję ci przeżyć, a jednak skusiłaś sie na dziecko po raz drugi pomimo pierwszej traumy

Cytat:

A ja jestem szcześliwa bo dostałam już kilka ciuszków od siostry co na Franka już zamałe. Jeszcze cała sterta jest ale to jak wyrośnie
Kolory neutralne i chłopięce, jak będę mieć dziewczynkę to i tak to kicham do spania może być

Chwalę się
super, ale ci fajnie!

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
mamusie piszecie tu jak oszalałe

ja nawet nie wiedziałam, że jest taka możliwość

najlepiej zaczynać od 27/28 - wg szkoły gdzie ja się zapisałam

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
No własnie nie wiem, jak to jest ze szkołą rodzenia. Na pewno chcę chodzić, ale kiedy trzeba się zgłosić to nie wiem.. Może ktoś inny doradzi?

Co do wielkości dziecka, to się nie martw. Nogło po prostu dojść później do zapłodnienia Zresztą nawet jeśli jest za mały, to na pewno nadrobi
zgłosić się trzeba jak najwcześniej żeby znalazło sie miejsce a termin dostosują do twojego terminu porodu.
Ja zapisałam sie na zajęcia od października do listopada (5 spotkań) czyli będę chodzić od swojego tyg. 27. Kolejny termin był listopad-grudzień ale wolałabym wcześniej ją ukończyć, bo znam przypadki dziewczyn rodzących przed terminem kilka tyg. które nie skończyły szkoly więc słabo trochę bo nie wiesz jak oddychać, co robić itp.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 08:50   #2358
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Ale fajnie, AZD będzie u nas niedługo Rozumiem, że idziesz obowiązkowo?

Inutil, a jak to jest z tą szkołą rodzenia? od którego tygodnia można chodzić? mam nadzieję, że będę mogła
no pewnie że obowiązkowo, muszę sobie przypomnienie zrobić w komórce żeby nie zapomnieć

gdzieś na tych stronach czytałam że do szkoły rodzenia iść w II/III trymestrze - mało precyzyjne, trzeba się zapytać jak będziemy dzwonić

ee, zapisy tam w dwójce są 22.08 czyli od rana trzeba będzie czatować i dzwonić.
jakby co to tam jest też prowadzony odpłatny -> 350zł kosztuje o tu: http://www.szpital.bydgoszcz.pl/inde...100&Itemid=126

A to jest ten państwowy http://szkolarodzenia.szpital.bydgos...d=47&Itemid=28

Znajoma tż z pracy chodziła do szkoły rodzenia brzdąc i była bardzo zadowolona, mamy do niej niedługo na kawę się wybrać to wypytam, jej Gabrysia ma dwa miesiące

Cytat:
Niby dziecko powinno być ubrane o jedną warstwę więcej od nas. Mi to w sumie nic nie mówi :/ Jedyne, co wiem odnośnie ubierania, to chyba będę kupowała body z długim rękawem na początek. Co do reszty, to jestem zielona
no właśnie te warstwy mi nic nie mówią, bo ja np. jestem zmarźluch i mi jest zimą zimno, w domu chodzę w dresach, dwóch parach skarpet, bluzce z długim, bluzie i czasem chustce a tż w koszulce z krótkim i spodenkach bo u nas ciepło

ja mam sporo welurowych i cieplejszych śpiochów/pajacy.

żebym tylko krzywdy nie zrobiła dziecku

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-08-18 o 08:52
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 08:58   #2359
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry. U mnie standardowo bol blowy od rana .
Caly czas mysle o kolezance z innego watku i klubiku ... Stracila dzidzie w 25tc i wczoraj sie dowiedzialam , miala juz duzy brzuszek i imie wybrane - Lenka .
Moj dzidziol od rana mnie kopie strasznie sie ciesze bo wczoraj prawie w ogole . No i dzis zaczynamy 19tc czyli oficjalnie 5. miesiac .

Inutil zakladasz bodziaka na krotki rekaw, na to kaftanik na dlugi + spioszki i tak po domu . Wiekszosc czasu dzidzia spi w rozku wiec jej cieplo a na chlodniejsze dni polarowy pajacyk. Na wyjscie ze szpitala bodziak, skarpetki, pajacyk, sweterek + kombinezon i ciepla czapeczka Proste

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 08:58   #2360
uska000
Zadomowienie

czesc dziewczynki
ja dzis znowu sie kiepsko czuje;/

gratuluje kopniakow, ja ze 2 tyg temu czulam jakies babelki a teraz nic;/

o co chodzi z tym azr pampersa?? co tam sie robi??

ja w ten weekend ide na targo mother and baby
mozna wygrac wozek i fotelik;p i w ogole jakies probki wiec polecam dziewczynom z Wroclawia i okolic;p

ja wysylalam terz o te probki i o domestosa i nie ma nic
czekam..

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:06   #2361
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Caly czas mysle o kolezance z innego watku i klubiku ... Stracila dzidzie w 25tc i wczoraj sie dowiedzialam , miala juz duzy brzuszek i imie wybrane - Lenka .
Moj dzidziol od rana mnie kopie strasznie sie ciesze bo wczoraj prawie w ogole . No i dzis zaczynamy 19tc czyli oficjalnie 5. miesiac .

Inutil zakladasz bodziaka na krotki rekaw, na to kaftanik na dlugi + spioszki i tak po domu . Wiekszosc czasu dzidzia spi w rozku wiec jej cieplo a na chlodniejsze dni polarowy pajacyk. Na wyjscie ze szpitala bodziak, skarpetki, pajacyk, sweterek + kombinezon i ciepla czapeczka Proste
To chyba myślimy cały czas o tej samej osobie ja od wczoraj nie mogę sie otrząsnąć od tej strasznej wiadomości . Wczorajszy dzien myslalam dzisiaj znowu. Nie wyobrazam sobie co ona teraz musi czuc

Aga Mili ubieranie maleństwa to dla mnie będzie wyższa szkoła jazdy dlatego tez będę wdzięczna za kazde cenne rady

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:09   #2362
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Mi Mąż zabronił cokolwiek kupować dla Maluszka z ciuszków bo na pewno dostaniemy, a resztę kupimy w hurtowni
Ale o nie-ciuszkach nie było mowy

Cytat:
Mi koleżanka mówiła, że po połowie ciąży najlepiej
U nas jest taka z 10 spotkaniami wykład + ćwiczenia każde po 20 zł, ale ponoć super prowadzące itp.

Cytat:

2. w domu?

Tak piszecie ciągle że nie kupować dużo ciuszków na 56, a ja mam ich dość sporo (sama kilka kupiłam) i moja mama takie pokupowała. Nie wiem czy ich wystarczy, za dużo czy za mało. Zrobiłam listę to wam napiszę.

Kurde, jak sobie o tym myślę, to zastanawiam się jak ja to wszystko ogarnę, bo nie mam zielonego pojęcia jak się ubiera dziecko, czego ile (te listy wyprawkowe w kwestii ubrań niewiele mi pomagają). Na pewno nie mogę mieć minimalnych ilości bo nie chcę robić prania dwa razy dziennie czy codziennie (no chyba że jestem naiwna że tak się da ), tym bardziej że to będzie zimą i wiadomo, że gorzej schnie niż latem
W następnym "M jak Mama" ma być lista z wyprawką
A co do ubrania w styczniu, to w tym numerze jest o tym że poniżej 10'C kombinezon z polaru i ciepła czapeczka + body z długim rękawem, śpioszki ze stópkami, sweterek i na Malucha w nosidełku jeszcze kocyk

dzisiaj mam dobry humor, mimo, że w nocy brzusio pobolewał zjadłam 4 kanapki (rekord) i zaraz idę do pracy zanieść zwolnienie, bo Mąż akurat w tych godzinach nie może no, ale mam 15 minut spacerkiem
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:09   #2363
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
To chyba myślimy cały czas o tej samej osobie ja od wczoraj nie mogę sie otrząsnąć od tej strasznej wiadomości . Wczorajszy dzien myslalam dzisiaj znowu. Nie wyobrazam sobie co ona teraz musi czuc
Matko, a co się stało?? Bo ja nie w temacie

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 09:11   #2364
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
o co chodzi z tym azr pampersa?? co tam sie robi??
to taki wielki namiot, do którego wchodzisz, a w nim świat widziany oczami dziecka, z jego perspektywy. Więc wszystkie przedmioty są WIELKIE i prawie nieosiągalne dla ciebie

W zeszłym roku widziałam ten namiot u mnie na rynku, ale nie wchodziłam, bo spieszyłam się do pracy. W tym roku nie odpuszczę
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:13   #2365
Psotnika
Raczkowanie

CZeść dziewczyny
ja tylko na chwile przywitać się i życzyć udanego dnia bo zamierzam caly dzień się uczyć.. a po południu idę do kosmetyczki by mi blizny po pryszczach usunęła (oby coś ten zabieg dał)..

Cytat:
Dzień dobry

ale weszłam na pampers i jest lista miast gdzie będzie AZD, fajne to jest . Tu macie: http://www.pampers.pl/pl_PL/AkademiaZdrowegoRozwoju
nie mam też pojęcia jak to z ubieraniem maluchów zimą..ale jeszcze jest czas by się dowiedzieć i poćwiczyć

A z tą AZD to tylko włączyłam mapke lokalizacji i się znowu wkurzyłam delikatnie mówiąc... bo to jest naprawdę denerwujące - ja nie wiem czy jeszcze mieszkam w Polsce, czy może w Polsce B czy D że po wschodniej stronie Wisły to już nic sie nie organizuje ja nie iwem do cholery co to ma byc - chyba mosty są nie? a tu zawsze pusto.. i nie chodzi tylko o takie akcje, ale i jakieś inne imprezy, co jeżdżą po kraju ale na "daleki i pewnie dziki" wschód to nie docierają..
pąnstwo też ładuje kasę tylko w infrastrukture na zachód od wisły - to co sie potem dziwić że tutaj beznadziejne drogi..ech czuję się obywatelem drugiej kategorii ze względu na miejsce zamieszkania..ani pracy ani inwestycji w region, by coś się zmieniło.. najlepiej niech się wszyscy stąd wyprowadzą na zachód a tu zasadza lasy

no i się wściekłam no

Cytat:
O matko, to strszne... ja tak się cały czas boję właśnie by mnie to nie spotkało.. nawet nie chce sobie mysleć co ona przeżywa.. jaki cios.. a była jakaś przyczyna konkretna czy problem w trakcie ciąży czy tak nagle z dnia na dzień się dowiedziała po prostu?
Stary 2011-08-18, 09:29   #2366
dph
Rozeznanie

Bossszzzeee ależ wy piszecie nie nadążam, nie nadążam. Wpadłam tylko na chwilę pochwalić się że na wczorajszej wizycie wszystko było ok Dzidzia rośnie i lekarz stwierdził że w 90% to będzie dziewczynka!!! No ale na "100%" powie mi za miesiąc Ja się bardzo cieszę, mąż i córa mniej bo chcieli chłopca ale najważniejsze żeby dziecko było zdrowe a płeć jest nie ważna pozdrowionka mamusie
Stary 2011-08-18, 09:37   #2367
czubasek20
Zakorzenienie

No jestem

Na szczęście to nie był wyrostek o czym pisała wam Monia. Maluch jest zdrowy, na USG skubaniec nie chciał się ułożyć do zmierzenia, kręcił się strasznie, Tz stwierdził że dokładnie jak ja jak śpię. No ale w końcu zmierzyliśmy moje ponad 7 centymetrowe cudo a na sam koniec pomachał mamusi i tatusiowi rączką. Ja oczywiście się poryczałam na tym leżaku a Tz -towi mowę odjęło.

dziewczyny wy w poprzedniej części wątku pisaliście o prawidłowych wymiarach dziecka do zrobienia badania przezierności, pamięta któraś te wymiary?

załączam niewyraźnie zdjęcie bobasa

Ja chyba nie będę korzystać ze szkoły rodzenia.
Czy któraś z was wie coś o szpitalu Rydygiera w Łodzi?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-08-18 o 09:44
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 09:42   #2368
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

No dobra, wytargałam ciuchy i coś tam posklejałam. Dałam radę zrobić trzy zdjęcia, bo się aparat rozładował i nikt nie wiem gdzie jest ładowarka

takie zestawy domowe są ok? czy jak body jest z długim do nie trzbeba kaftanika? do żółtego jeszcze skarpetki ;-)

mam jeszcze dokładnie taki kombinezon http://szafka.pl/c506306-ocieplany-k...aluno-alf.html
nie będzie za cienki na zimę?

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Bossszzzeee ależ wy piszecie nie nadążam, nie nadążam. Wpadłam tylko na chwilę pochwalić się że na wczorajszej wizycie wszystko było ok Dzidzia rośnie i lekarz stwierdził że w 90% to będzie dziewczynka!!! No ale na "100%" powie mi za miesiąc Ja się bardzo cieszę, mąż i córa mniej bo chcieli chłopca ale najważniejsze żeby dziecko było zdrowe a płeć jest nie ważna pozdrowionka mamusie
za zdrową dziewczynkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8180016.jpg (40,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8180018.jpg (38,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8180019.jpg (37,3 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-08-18 o 09:52
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:49   #2369
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
zgłosić się trzeba jak najwcześniej żeby znalazło sie miejsce a termin dostosują do twojego terminu porodu.
Nie wiedziałam, że takie kolejki się ustawiają do szkoły rodzenia... Chyba trzeba o tym teraz pomyśleć. Dzięki

Cytat:
Wiem o kim piszesz... To smutne Udzielała się na tym samym wątku PM co ja i kibicowałam jej, jak oznajmiła, że jest w ciąży. Wiesz może, co się stało? 25 tydzień - to coś strasznego
Stary 2011-08-18, 09:50   #2370
anankee
Rozeznanie

inutil to też zależy od tego, jak ciepło masz w domu.
Ja mam w zimę w domu jakieś 22 stopnie i jak urodziłam Emi, to ubierałam ją tylko w jeden długi rękaw, np. pajacyk, albo kaftanik i śpioszki, albo body z długim rękawem i śpioszki lub spodenki.
Dziecka lepiej nie przegrzewać. Emi na początku kilka dni spała w rożku, ale potem dałam jej kołderkę, bo jakiś niewygodny mi się ten rożek wydawał.
Na dwór to do tego zestawu dokladałam sweterek, kombinezon, czapkę, dziecko do gondoli, przykryte kocykiem i kapką od wózka, no i oczywiście postawiona budka.
Pochwalę się, że moja Emi ani razu jeszcze nie chorowała, nawet kataru nie miała, ale ja mam bardzo luźne podejście do macierzyństwa

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości