|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() ![]() A te próbki to są chyba pojemnościowe takie jak oryginalne produkty ? Pochwal się jak je zdobyłaś ![]()
![]() |
#2342 |
BAN stały
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
kasikzaki ale sliczne te spioszki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2344 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() śliczne ciuszki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ubranko będzie super co chrztu ![]() TZta to bym chyba jakby mi coś takiego zrobił ![]() AgaMili, super, że TZ się zgodził ![]() Kasik, fajne ciuszki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Wtajemniczenie
|
no on ma tylko szczęście że ja teraz w ciazy mam anielską cierpliwośc bo tak to by była wojna ale wiem ze z nim to czasami trzeba przeczekać dać na wstrzymanie aż mu przejdzie ma dusze buntownika
![]() ankiete na próbki wysyłałam w tamtym tyg no i dzis je dopiero ze skrzynki wyciągnełam ale leżały tam już chyba od wt dostałam jescze próbki materiałow bo tez wysyłałam i sylikonową branzoletke dla cukrzyków dałam tesciowej bo ona jest cukrzykiem wysyłałam jeszcze na darmowego domestosa i do bebiko i bebilon i czekam może coś przyjdzie ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- no buteleczki mają 50ml a kremik na odparzenia ten srodkowy 15ml wiec te 50 wcale nie sa takie malutkie kila razy sie je uzyje
#2347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uciekam do lozka, jeszcze sobie 1 odc Pamietniku Call Girl ogladne i w kimono bo jutro znowu pobudka o 6.30... DOBRANOC ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane mamusie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to juz odliczam do swojego, myślę tak w połowie września zacznę leniuchować ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kasik ale super te ciuszki ![]() ![]() a ja dzisiaj wybieram sie do Lidla pooglądać te rzeczy dla maluszków. Moja siostra ma właśnie te kocyki i ręczniki z kapturkami i mówi ze są rewelacyjne także moze sie dzisiaj skusze na jakiś mały zakup ![]()
![]() |
#2351 |
Wtajemniczenie
|
mamusie piszecie tu jak oszalałe
![]() ja nawet nie wiedziałam, że jest taka możliwość ![]() słuchajcie, a do szkoły rodzenia od jakiego miesiąca ciąży sie chodzi? mam wizyte w szpitalu w nast. tygodniu, żeby sprawdzic czy wszystko ok, bo lekarzowi mój dzidzius wydaje się troszkę za mały ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wielkości dziecka, to się nie martw. Nogło po prostu dojść później do zapłodnienia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() EE, mam pytanie może głupie, ale... jak mały urodzi się w styczniu (licząc na niewielkie mrozy i nie ciepło) to JAK dokładnie ubieramy dziecko? 1. na wyjście z domu -> przejazd do rodziców/wyjście ze szpitala? 2. w domu? Tak piszecie ciągle że nie kupować dużo ciuszków na 56, a ja mam ich dość sporo (sama kilka kupiłam) i moja mama takie pokupowała. Nie wiem czy ich wystarczy, za dużo czy za mało. Zrobiłam listę to wam napiszę. ![]() Kurde, jak sobie o tym myślę, to zastanawiam się jak ja to wszystko ogarnę, bo nie mam zielonego pojęcia jak się ubiera dziecko, czego ile (te listy wyprawkowe w kwestii ubrań niewiele mi pomagają). Na pewno nie mogę mieć minimalnych ilości bo nie chcę robić prania dwa razy dziennie czy codziennie (no chyba że jestem naiwna że tak się da ![]() ![]() zrobię potem zdjęcia tego co mam to pokażę, pomożecie ![]() ![]() ![]() Monika fajne te próbki i nie takie małe, moje pewnie też na dniach przyjdą bo w zeszłym tygodniu chyba zamawiałam ![]() A skąd masz to bebiko i bebilon? bo ja jakaś ciemna masa jestem chyba, wchodziłam na różne strony i nigdzie nie widziałam informacji o wysyłaniu darmowych próbek. Ale czasem trzeba maile pisać ![]() ale weszłam na pampers i jest lista miast gdzie będzie AZD, fajne to jest ![]() Cytat:
![]() ja akurat lidla bardzo lubię i sporo rzeczy z niego mam. A jeszcze nie słyszałam żeby ktoś się na nie skarżył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Ale fajnie, AZD będzie u nas niedługo
![]() ![]() Inutil, a jak to jest z tą szkołą rodzenia? od którego tygodnia można chodzić? mam nadzieję, że będę mogła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
![]() ![]() Mam tyle do nadrabiania że hoho.... dobrze że was na bieżąco na tel podczytywałam. ![]() Zjem śniadanie i nadrabiam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale pamiętajmy, że prywatne kliniki nie mają wszystkich oddziałów np. patologii (oczywiście nikomu nie życze żeby dzieckio się tam znalazło) a nie zawsze poród wyglądający na łatwy tak się zakończyć może. Wtedy i tak odsyłają do państwowego szpitala, w którym jest wszystko! Więc już lepiej w państwowym wydać pieniądze na jakies dodatkowe rzeczy, jak pojedyńcza sala, położna itp i mieć spokój że na miejscu są wszyscy którzy mogą pomóc w razie czego... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zapisałam sie na zajęcia od października do listopada (5 spotkań) czyli będę chodzić od swojego tyg. 27. Kolejny termin był listopad-grudzień ale wolałabym wcześniej ją ukończyć, bo znam przypadki dziewczyn rodzących przed terminem kilka tyg. które nie skończyły szkoly więc słabo trochę bo nie wiesz jak oddychać, co robić itp. ![]()
![]() |
#2358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzieś na tych stronach czytałam że do szkoły rodzenia iść w II/III trymestrze - mało precyzyjne, trzeba się zapytać jak będziemy dzwonić ee, zapisy tam w dwójce są 22.08 czyli od rana trzeba będzie czatować i dzwonić. jakby co to tam jest też prowadzony odpłatny -> 350zł kosztuje o tu: http://www.szpital.bydgoszcz.pl/inde...100&Itemid=126 A to jest ten państwowy http://szkolarodzenia.szpital.bydgos...d=47&Itemid=28 Znajoma tż z pracy chodziła do szkoły rodzenia brzdąc i była bardzo zadowolona, mamy do niej niedługo na kawę się wybrać to wypytam, jej Gabrysia ma dwa miesiące ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam sporo welurowych i cieplejszych śpiochów/pajacy. żebym tylko krzywdy nie zrobiła dziecku ![]() Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-08-18 o 08:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
BAN stały
|
Dzien dobry. U mnie standardowo bol blowy od rana
![]() Caly czas mysle o kolezance z innego watku i klubiku ... Stracila dzidzie w 25tc i wczoraj sie dowiedzialam ![]() ![]() Moj dzidziol od rana mnie kopie ![]() ![]() ![]() Inutil zakladasz bodziaka na krotki rekaw, na to kaftanik na dlugi + spioszki i tak po domu . Wiekszosc czasu dzidzia spi w rozku wiec jej cieplo a na chlodniejsze dni polarowy pajacyk. Na wyjscie ze szpitala bodziak, skarpetki, pajacyk, sweterek + kombinezon i ciepla czapeczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() ja dzis znowu sie kiepsko czuje;/ gratuluje kopniakow, ja ze 2 tyg temu czulam jakies babelki a teraz nic;/ o co chodzi z tym azr pampersa?? co tam sie robi?? ja w ten weekend ide na targo mother and baby mozna wygrac wozek i fotelik;p i w ogole jakies probki wiec polecam dziewczynom z Wroclawia i okolic;p ja wysylalam terz o te probki i o domestosa i nie ma nic ![]() czekam..
#2361 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aga Mili ubieranie maleństwa to dla mnie będzie wyższa szkoła jazdy dlatego tez będę wdzięczna za kazde cenne rady ![]()
![]() |
#2362 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale o nie-ciuszkach nie było mowy ![]() Cytat:
![]() U nas jest taka z 10 spotkaniami wykład + ćwiczenia ![]() Cytat:
![]() A co do ubrania w styczniu, to w tym numerze jest o tym ![]() ![]() __________________ Hi ![]() dzisiaj mam dobry humor, mimo, że w nocy brzusio pobolewał ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
to taki wielki namiot, do którego wchodzisz, a w nim świat widziany oczami dziecka, z jego perspektywy. Więc wszystkie przedmioty są WIELKIE i prawie nieosiągalne dla ciebie
![]() W zeszłym roku widziałam ten namiot u mnie na rynku, ale nie wchodziłam, bo spieszyłam się do pracy. W tym roku nie odpuszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | ||
Raczkowanie
|
CZeść dziewczyny
![]() ja tylko na chwile przywitać się i życzyć udanego dnia bo zamierzam caly dzień się uczyć.. a po południu idę do kosmetyczki by mi blizny po pryszczach usunęła ![]() ![]() Cytat:
![]() A z tą AZD to tylko włączyłam mapke lokalizacji i się znowu wkurzyłam delikatnie mówiąc ![]() ![]() pąnstwo też ładuje kasę tylko w infrastrukture na zachód od wisły - to co sie potem dziwić że tutaj beznadziejne drogi..ech czuję się obywatelem drugiej kategorii ze względu na miejsce zamieszkania..ani pracy ani inwestycji w region, by coś się zmieniło.. najlepiej niech się wszyscy stąd wyprowadzą na zachód a tu zasadza lasy ![]() no i się wściekłam no Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Rozeznanie
|
Bossszzzeee ależ wy piszecie nie nadążam, nie nadążam. Wpadłam tylko na chwilę pochwalić się że na wczorajszej wizycie wszystko było ok Dzidzia rośnie i lekarz stwierdził że w 90% to będzie dziewczynka!!! No ale na "100%" powie mi za miesiąc
![]() ![]() ![]()
#2367 |
Zakorzenienie
|
No jestem
![]() Na szczęście to nie był wyrostek o czym pisała wam Monia. Maluch jest zdrowy, na USG skubaniec nie chciał się ułożyć do zmierzenia, kręcił się strasznie, Tz stwierdził że dokładnie jak ja jak śpię. No ale w końcu zmierzyliśmy moje ponad 7 centymetrowe cudo a na sam koniec pomachał mamusi i tatusiowi rączką. Ja oczywiście się poryczałam na tym leżaku a Tz -towi mowę odjęło. dziewczyny wy w poprzedniej części wątku pisaliście o prawidłowych wymiarach dziecka do zrobienia badania przezierności, pamięta któraś te wymiary? załączam niewyraźnie zdjęcie bobasa ![]() ![]() Ja chyba nie będę korzystać ze szkoły rodzenia. Czy któraś z was wie coś o szpitalu Rydygiera w Łodzi? Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-08-18 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | |
Zakorzenienie
|
No dobra, wytargałam ciuchy i coś tam posklejałam. Dałam radę zrobić trzy zdjęcia, bo się aparat rozładował i nikt nie wiem gdzie jest ładowarka
![]() takie zestawy domowe są ok? czy jak body jest z długim do nie trzbeba kaftanika? do żółtego jeszcze skarpetki ;-) mam jeszcze dokładnie taki kombinezon http://szafka.pl/c506306-ocieplany-k...aluno-alf.html nie będzie za cienki na zimę? Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-08-18 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Rozeznanie
|
inutil to też zależy od tego, jak ciepło masz w domu.
Ja mam w zimę w domu jakieś 22 stopnie i jak urodziłam Emi, to ubierałam ją tylko w jeden długi rękaw, np. pajacyk, albo kaftanik i śpioszki, albo body z długim rękawem i śpioszki lub spodenki. Dziecka lepiej nie przegrzewać. Emi na początku kilka dni spała w rożku, ale potem dałam jej kołderkę, bo jakiś niewygodny mi się ten rożek wydawał. Na dwór to do tego zestawu dokladałam sweterek, kombinezon, czapkę, dziecko do gondoli, przykryte kocykiem i kapką od wózka, no i oczywiście postawiona budka. Pochwalę się, że moja Emi ani razu jeszcze nie chorowała, nawet kataru nie miała, ale ja mam bardzo luźne podejście do macierzyństwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.