|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
Tak samo nie trzeba farbować włosów, które mają mało oryginalny kolor. Wiadomo, niektórzy farbują, ale to tyle. Nie trzeba tego robić. Za to myć włosy i dbać o nie, to już się powinno
|
|
#2342 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie lubię jak co chwilę ktoś przychodzi pomiędlić mi włosy, jakaś ciotunia daje buziaka mamląc resztę ciastka, ktośtam wciska mi batonik zebym poszła dać dziecku kuzynki (za co kuzynka by mnie zabiła chyba swoją drogą bo dziecko przed obiadem ma nie jeść słodyczy ), po 3 kawałkach karkówki z grilla wujek nadal mi dokłada bo mizernie wyglądam i szczypie mnie za policzek jak 5ciolatka, czekam dosłownie na tekst "oj ojoj jaka chudzina, a pewnie nie papusiałaś śniadanka oj tititit"... no i nie sposób czegoś odmówić żeby nie być niegrzecznym, ostatnio wina odmawiałam krzykiem, dopiero zrozumieli jak zapytałam czy będą sprzątać jak zwymiotuję od samego zapachu (przykra przypadłość )może jestem aspołeczna ale dziwi mnie że dla niektórych osób to chyba jest synonim zżycia, rodzinności... A jak ktoś nie lubi to od razu dziwak, sztywniak, albo się obraził i nie wiadomo co, albo obchodzą się z człowiekiem jak ze zgniłym jajkiem
|
|
|
|
|
#2344 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Chatul, ja to w ogóle mam jazdę z włosami, maluję zawsze jednolicie i latem mi wyblakły, nosiłam się z zamiarem ponownego malowania, ale na moje włosy trzeba 3 tubki, więc mnie nie było stać. Spotykam się raz z jedną, raz z drugą dawno niewidzianą koleżanką i każda niezależnie spytała jaki sobie balejaż robiłam, bo świetnie wygląda Więc póki co pokazuję się ludziom dalej tak zaniedbana :P
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Rozeznanie
|
Mnie dziwi to, ze ktoś tańczy na imprezie tylko i wyłącznie po alkoholu.
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
No szampon i mydło to nie środki pielęgnacyjne ale środki podstawowej higieny. Dziwne że ktoś nie uwzględnił papieru toaletowego i pasty do zębów, podpasek.
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- I wiedziałam że tak będzie, uderz w stół a nożyce się odezwą i zaczęło się od przerzucania piłeczki w stronę przesady. A ja się pytam gdzie poza podstawowymi środkami higieny antyperspirant ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Rozeznanie
|
I ładnie się ruszasz po alkoholu ?
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak mam a to wynika z tego, że na trzeźwo jestem królewna z drewna, zero wyczucia rytmu... Z tego poowdu taniec nie sprawia mi przyjemności...lub może na odwrót- nie lubię tańczyć więc nie umiem zmusić swojego ciała do dostosowania się do rytmu ![]() Za to po pijaku czasem mnie najdzie jakaś faza na tańczenie, albo ulegne prośbom innych... ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Wiem, ze nie do mnie pytanie, ale ja lepiej niż na trzeźwo. Królową parkietu nie jestem ale jakoś mi w miare w rytm idzie.. Mam to udokumentowane na filmach z róznych imprez, wiec nie chodzi o to, ze po prostu mi się wydaje, bo jestem pijana... ![]() Pijana, nie nawalona, bo wtedy to wiadomo jak taniec wygląda, nawet najlepszego tancerza
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Po kieliszku wina jestem rozluźniona i ruszam się normalnie, nie wiem czy ładnie bo nie uważam żebym potrafiła tańczyć. Natomiast ty pewnie masz na myśli tańce weselne nawalonych wujków...
no nie, ja w pewnym momencie schodzę z parkietu żeby nie robić z siebie nawalonej blond kici która się wywala o własne buty
|
|
|
|
#2350 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Jak dla mnie jeśli utrzymywanie ciała w czystości nie jest elementarną pielęgnacją, to co nią jest?
|
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
http://ai.pjwstk.edu.pl/~kflis/facepalm.jpg
wiedziałam że bez sensu zaczynać temat bo znajdzie się od razu laska która stwierdzi że szare mydło i wiadro wody starczy by być zadbaną i piękną kobietą, a reszta to wieśniary tapeciary które w *upie były i *ówno widziały. tak jest za każdym razem
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio dziwi mnie też zachowanie mojej koleżanki:
1. Cały czas w swoich wypowiedziach próbuje udowodnić wyższość swoich studiów nad innymi (studiuje zarządzanie), nie wspominając już o tym, że moje studia (budownictwo) w porównaniu z jej są zrównane z ziemią. Dodam tylko, że jak byłyśmy w liceum to ciągle wyśmiewała ludzi, którzy idą za zarządzanie, a sama tam poszła bo się na kierunki techniczne nie dostała. 2. Opowiadała mi, że inna koleżanka jak była nawalona to namawiała ją żeby wybrały się w końcu do ginekologa, bo nigdy nie były (mówiła to z tonem i wyrazem twarzy takim, który wskazywał na to, że tamta bredziła). Jak jej powiedziałam, że ja też muszę się wybrać to odpowiedziała mi z politowaniem `bo ty to już taka doświadczona....` tak jakby do ginekologa chodziły tylko cudzołożnice i baby z grzybicą |
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś kto o siebie dba to dla mnie ktoś kto jednak robi cos ponad norme.. A mycie, a nawet używanie kremów/balsamów i czego kto tam potrzebuje do zachowania zdrowej cery/włosów to dla mnie norma...
|
|
|
#2355 |
|
Konto usunięte
|
Mi to wstyd pokazac ile ja mam rzeczy, chyba nikt by tego dobrze nie potraktowal. Dziewcyzny na MM maja tyle co ja albo wiecej, ale tak znajome moje to jeden cien, jeden lakier i sie ciesza. Jakbym im otworzyla swoje wrota do raju (szafke) to nie jestem pewna co by pomyslaly. Ale chyba nic dobrego XD
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że od miesiąca krucho u mnie z kasą to mniej kupuje i staram się wykorzystywać to co mam, ale moja mama jest taką samą maniaczką jak ja i jak widzi jak mi się do czegoś świecą oczy zaraz stwierdza, że "musimy to miećććć" (a później i tak to użyje raz i zalega to u mnie)
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie pisałam bo nie dość że mam tak samo to właśnie zajęłam się przeglądaniem płytek które candycotton wkleiła do swojego wątku
|
|
|
|
#2359 |
|
Konto usunięte
|
Hehe moja czasem jest przerazona ale i tak kradnie wiec nie narzeka. Ojciec wie tylko, ze duzo
To sa sprawy poza jego pojmowaniem.No chomik ze mnie no Musze zbierac poki nie musze sie utrzymywac, mam pensje dla siebie to korzystam. Jak bedzie trzeba zacisnac pasa to juz wszystko bedzie ;p
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie mi dzisiaj pogratulować, wyrzuciłam wszystkie lakiery essence colour and go. szkoda mi było, ale i tak z nich nie korzystam, tylko ładnie wyglądają a jak pomaluję paznokcie to masakra
a jestem z natury chomikiem. i oficjalnie z tanich lakierów przerzucam się na sensique |
|
|
|
#2361 |
|
Konto usunięte
|
Color n go sa slabe? Ja ostatnio kupilam troche tych wiekszych z essence i nie sa zle. To tak w ramach zrywania z inglotem i opi XD Chociaz bole mnie to, ze nie mam zadnego china glaze
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
nie znoszę ich... na początku jest fajnie ale baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaardzo szybko gęstnieją, z czasem tj po dwóch tygodniach nawet, tragicznie się nakładają. pomijam fakt że trzeba nawalić lakieru podkładowego mnóstwo żeby sobie nic nie odbarwić. bo mi zostawały nawet plamy na skórze
w ramach offtopu dodam że muszę kupić matujący top coat z essence, bo zwykły mi podpasował, a że lubuję się generalnie w matach może być ciekawie
|
|
|
|
#2363 |
|
Konto usunięte
|
mam ten top coat i jest dobry
rzeczywiscie jeden color n go strasznie mi zgestnial, ale sie teraz nadae do wzorkow, robilam nim zielona kreske w tych tribalach co wrzucilamale te wieksze ogolnie wygrywaja w kategorii nizszej polki u mnie, przegrywa natomiast wibo i lovely |
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ja potrafie chomikowac nawet rzeczy po terminie bo mają ładne pudełko czy coś )
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie namber łan to sensique zwłaszcza wszystkie odcienie wystawione na piedestał
ja ten cukierkowy róż połączyłam z bielą http://2.bp.blogspot.com/-QCHF1_HRxq...25283%2529.JPG normalnie uwielbiam. a colour and go ma śliczne odcienie no ale.. ej to może jednak nie wywalę ich ostatecznie? bo są spakowane w siateczce i czekają na spacer do śmietnika, użyć ich do wzorków?
|
|
|
|
#2366 |
|
Konto usunięte
|
Uzyj do wzorow, nie bedziesz przeciez kupowac konada za dyche. A jak sa za malo geste to otworz i postaw na godzine czy dwie niech wyschne.
Ja mam niestety po drodze targowisko, jedyne miejsce gdzie jest golden rose, joko, jumpy, bell. Ale oni czesto maja ceny troche wysokie, wyzsze niz laski podaja na blogach. Dalej daleeko przez krajobraz marsowy budowy jest natura essence, sensique i my secret. Z czzego poki co tylko wyprobowalam essence. Nie czytalas tego chyba musz, pisalam na yt offtopowym, ze jechalam do lidla, ale po drodze ze swojego chciejstwa weszlam do rossmanna natej samej ulicy. Siedzialam tam z godzine probujac wybrac lakier XD wyszlam, jade do tego lidla- a tam byla strzelanina, pelno policji i pogotowia |
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha co?? jaka strzelanina, gdzie
o matko?![]() Ja jestem bardzo zadowolona z lakierów sensique jak mi dojdzie KIEDYŚ ten konad to ten lakier połączę http://1.bp.blogspot.com/-gIh_tOselo...ue+lime+05.JPG z białą kalką, już widzę moje paznokcie, oh ah ^^ |
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Jedna znajoma zdziwiła mnie bo gdy byłam u niej spojrzałam w łazience na półkę z kosmetykami a tam tylko szampon, mydło bambino i krem Nivea. Znajoma twierdzi, ze wiecej nie potrzebuje i ma bardzo ładna cerę. Naprawdę bez skazy. Także efekt jest najważniejszy.
|
|
#2369 |
|
Konto usunięte
|
http://wiadomosci.wp.pl/gid,13754841...cf90&_ticrsn=3 tuu... moj lidl w ktorym zawsze robie zakupy i do ktorego jechalam
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, ja wiem. Tylko moim zdaniem dbanie o siebie to coś więcej. Wiesz makijaż to wierzchołek góry lodowej i wisienka na torcie (tak jak farbowanie włosów i malowanie paznokci). Dbamy o siebie również od środka. Dbamy o siebie goląc nogi, dbając o paznokcie, ruszamy się, chodzimy do lekarza - przede wszystkim do dentysty - dbamy o zdrowie i piękny uśmiech... To również antyperspirant oraz perfumy, wyregulowane rzęsy i czyste włosy, schludnie spięte lub jakoś ułożone.
Zabiegi pielęgnacyjne to nie tylko peeling, maseczka. Niektóre kobiety owszem, robią to, ale chyba dawno już zapomniały do czego służą patyczki do uszu. Dlatego dla mnie to wielki i długi szereg czynności który nie polega tylko na wymalowaniu się, albo umyciu się. ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- candycotton widzę że życie na krawędzi gdybym właśnie robiła zakupy w lidlu chyba bym wskoczyła do lodówki i zasunęła drzwiczki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

), po 3 kawałkach karkówki z grilla wujek nadal mi dokłada bo mizernie wyglądam i szczypie mnie za policzek jak 5ciolatka, czekam dosłownie na tekst "oj ojoj jaka chudzina, a pewnie nie papusiałaś śniadanka oj tititit"...
no i nie sposób czegoś odmówić żeby nie być niegrzecznym, ostatnio wina odmawiałam krzykiem, dopiero zrozumieli jak zapytałam czy będą sprzątać jak zwymiotuję od samego zapachu (przykra przypadłość
)

(a później i tak to użyje raz i zalega to u mnie)

a jestem z natury chomikiem.