![]() |
#2341 |
Raczkowanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
W tym samym miejscu, nom ale tak o innych porach, wiec pewnie jak to już czytałam w ciągu dnia waga może się wahać
![]() ![]()
#2342 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
Jakby coś to mnie karćcie, dzisiaj zjadłam tak (i jest to pierwszy dzień
![]() I sniadanie - jogurt + dorzuciłam truskawki II śniadanie-pyszne jabłuszko obiad-miseczka zupy grzybowej+kluska, kawałek duszonego żeberka i kawałek gotowanego brokuła Te drugie danie mnie przeraziło, wcale nie odczuwam głodu, dlatego chyba połączę podwieczorek i kolację, zjem resztę brokuła ![]()
#2344 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj kupiłam sobie nasionka z rodzynkami i orzechami, jakieś musli, więc rano na pewno zjem z mlekiem.
Białko, białko, kocham jajka, mam też serki wiejskie w lodówce i właśnie popijam zieloną herbatę ![]()
#2346 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja mam tak, że jak zaczynałam hardcorowe diety - minimalne posiłki - to po paru dniach wracałam na stary tryb odżywiania. Byłam non stop głodna, osłabiona i chodziłam jak zmora. Teraz jem 5razy dziennie co jakieś 3h - oczywiście zdrowe posiłki i nie wiem co to głód ani wielkie wyrzeczenia, a kg lecą! Jedz mądrze i regularnie, ale się nie głódź! [spowalniasz metabolizm] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2348 |
Raczkowanie
|
Frutti - nie wczytywałam się w 100% w Twoje memu - ale Ty jesz za mało!!
przeliczyłaś swoje zapotrzebowanie? Moje śniadania mają czasami nawet 300kcal a ty jesz jogurt i truskawki? Jeśli na początku dnia nie obudzisz metabolizmu pozostanie uśpiony przez cały dzień i będzie pracował wolniej i wolniej spalał kalorie - nie o to nam chodzi. Dorzuć do jogurta jakąś bułkę wieloziarnistą albo kromkę chleba ziarnistego..nie wiem - płatki? Bardzo mało jesz na pierwszy rzut oka - jutro siądę jak znajdę więcej czasu i się przyjrzę Twoim posiłkom ![]()
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2350 |
Raczkowanie
|
Wydawało mi się że dobrze jest . To jutro zwiększe posiłki , mam nadzieję że mi pomożecie.
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- A dziś jeszcze jogurt zjem ![]()
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Frutti, witaj
![]() ![]() Cytat:
A gdzie owoc? ![]() ![]() Puchatku, gratulacje za spadek ![]() ![]() Ogólnie muszę Cię pochwalić - jadłospis dużo lepszy! ![]() 1. II śniadanie odrobinę za małe 2. za za mało mięska na obiad i proponuję mniej ziemniaków ![]() Akasha, 20g śliwek suszonych na noc? ![]() Andziuska, gratuluję spadku. Jednakże mam ogromne zastrzeżenia do jadłospisu, ponieważ nie jest to zdrowe odchudzanie się i obawiam się, że to właśnie dlatego chudniesz tak szybko... Po pierwsze - śniadanie do dupy! Same płatki zjadłaś? ![]() II śniadanie - beznadzieja. Samo jajko? ![]() III - EEE na obiad zjadłaś KIWI?? No spadłam z łóżka prawie! Do dupy! IV - no i znowu węgle... V - lepsze na podwieczorek. Tu powinno być głownie BIAŁKO + warzywa jako dodatek. Podsumowując - Twoje jedzenie to same węglowodany, a mimo to za mało kcal. Nie ma tu nic cennego dla naszego organizmu - zero zdrowych tłuszczy, zero obiadu, zbyt małe ilości białka. Do poprawy! Póki co masz jojo gwarantowane. Frutti, opisuj posiłki dokładniej. Jakijogurt na śniadanie? Naturalny czy jakiś owocowy? ile tego? Ogólnie słabo, ale nie zgrzeszyłaś. Do tego jogurtu (jeśli jest nat.) proponuję odrobinę słonecznika, cienką kromkę razowca z szynką chudną i dużo warzyw. Grzybowa z czym? Sama czy z makaronem? Co to znaczy "kluska?"? 1szt. tak, ale jakiego rodzaju - czy chodzi o takie pyzowe czy jakie? Brokuł super, mimo to warzyw za mało. Robiona na samych grzybach czy na bulionie? Żeberka bym odpuściła, zamień to na chude mięso. Na podwieczorek i kolację sam brokuł?! Tak NIE schudniesz! Podwieczorek - surówka z warzyw. Kolacja - coś z białkiem (twaróg chudy lub półtłusty, serek homo naturalny itd.). Za mało jedzenia! ![]() U mnie dziś 0,2kg mniej niż wczoraj ![]() Ciężki dzień... bardzo dużo ruchu + zaliczony szpital czego efektem będzie piątkowe TK głowy. Ehh.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-01-18 o 22:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
Bottega inspirujesz!
![]() ![]() I śniadanie-mały jogurt z morelami + truskawki (wiem, jutro kupuję ciemny chlebek, ziarna też już mam ![]() II śniadanie-duże jabłko obiad-zupa grzybowa na bulionie, z marchewką i selerem, pietruchą. Kluska jedna niewielka, żeberko też małe było, tylko jedna kostka ;p no i gotowany brokuł. powieczorek-banan i trochę jogurtu naturalnego kolacja-reszta brokułu z kapką jogurtu naturalnego i jajko na twardo.
#2353 |
Raczkowanie
|
masło? nie wiedziałam że podczas odchudzania można jeść masło
![]() ![]() Myślałam ze płatki na śniadanie wystarczą ![]() ![]() II śniadanie: myślałam że właśnie z rana bardziej owoce a na wieczór warzywa... wiec dlatego jadłam jakieś jabłko lub kiwi ![]() więc może na drugie śniadanie owoc + jakieś warzywo ![]() III: obiad: hmmm.. ziemniaków, makaronów itd nie można... wiec np zupa możne być prawda?? lub pierś z kurczaka z warzywami ![]() IV: podwieczorek: napisałaś ze lepiej sałatka z warzyw zamiast na kolacje to na podwieczorek wiec taka zamiana dobrze będzie???? V: kolacja: hmm.. białko, wiec może serek homogenizowany?? Dobrze będzie takie coś??? ![]()
#2354 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to można np. kanapkę pełnoziarnistego chleba posmarować łyżeczką masła
![]() ![]() ![]()
#2355 |
Raczkowanie
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2357 |
Raczkowanie
|
u mnie po spożyciu grejpfruta wyskakuja mi czerwone plamki wiec go odpuscilam owocowe kolacje..licze normalnie kalorie..od 12 stego ubyło mi 2,7 kg..przede mna jakies 45 do zgubienia..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Z tym mlekiem, to już Medzia wcześniej zwróciła uwagę i napisałam, że zmienię na 0,5 %jak tylko wykończę karton ![]() ![]() ![]() ![]() Bottego, Twoje postępy w odchudzaniu są wspaniałe, naprawdę wszystkie możemy się na Tobie wzorować ![]() ![]() Na koniec dorzucam jadłospis z dziś 1.Płatki Nestle fruttina(50g)+Łaciate 0%(100g)+pół pomarańczy(243g) - 281 kcal 2.Sałatka z tuńczyka(17gbiałego ryżu, 25g tuńczyka, 30g kukurydzy, 36g ananasa) - 133kcal 3.klops z piersi z kurczaka z ziołami+makaron pełnoziar.świderki Lubella(20g)+warzywa zupa jesienna Hortex(brukselka, marchew, kalafior,itp 150g) - 290 kcal 4.zupa krem (ziemniak65g+seler naciowy40g+seler korzeniowy29g+por7g)+cien ka przylepka od kajzerki(9g)zrumieniona na1ml oliwy z oliwek i natarta czosnkiem - 104 kcal 5.koktajl(muszę mieć coś słodkiego na noc, bo nie zasnę)(truskawki152g+kefi rZott150g+mielone migdały4g+cukier trzcinowy nierafinowany15g)+pół kromki chleba żytniego pełnoziarnistego z siemieniem i otrębami - 247 kcal Razem 1055 kcal
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 Edytowane przez Winnie the Pooh Czas edycji: 2012-01-18 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Wtajemniczenie
|
Bottega: grzecznie melduję wieczorne 41min na rowerku (465kcal)
![]() dietkowo też ok, placuszki szpinakowo-brokułowe dziś wcinałam, pyszna sprawa, polecam ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj 40min orbi [415kcal] + siłowe na nogi i brzuch, jedzonko też ładnie, także nie będę zanudzać jadłospisem. Co do nowych dziewczyn to na prawdę polecam trochę poczytać o zdrowym odżywaniu i przewertować parę stron w tył - sama jestem świeżakiem i te wszystkie tematy były niedawno poruszane ![]() Przyjemnej lektury i dobrej nocy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Wtajemniczenie
|
sosha: ugotowałam brokuła w osolonej wodzie, rozgniotłam praską do ziemniaków, starłam na małych oczkach 2 ziemniaki, usmażyłam szpinak i jak już cała ta woda odparowała dorzuciłam do miski, jajko jak już ciaradajstwo przesytgło, ciut mąki żeby się związało, małą cebulę dorzuciłam (stanowczo za mało - ale ja lubię cebulowe :3 ), mieszu mieszu, przyprawy wedle gustu i smażyć jak placki ziemniaczane, potem sporo zabawy z odsączaniem w ręcznikach papierowych, ale i tak myślę, że warto. Ciekawy smak mają
![]() fajnie smakowałyby z jakimś sosem, np czosnkowym, ale pomyślałam o tym jak już zjadłam... ![]()
![]() |
#2362 |
Zadomowienie
|
Mam okropnie smutny dzień i jem, jem i jeszcze raz: jem. Ja się już chyba do tej diety nie nadaję
![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też nie najlepiej, nie dałam rady skończyć tych 2 rozdziałów...pozostaje mi tylko modlić się aby promotor był łaskawy ... czw - niedziela będę miała wycięte z życiorysu ,... mam zapas energetyków i choćby nie wiem co muszę skończyć pisać pracę ( muszę napisać jeszcze max 40 stron - czyli 10 stron dziennie ) Niby nie jest źle, ale muszę opisać formy promocji stosowane w bankach - i to zajmie najwięcej czasu bo mam mało info o tym ... więc jak któraś coś ma to proszę o info ( piszę o PKO BP, MBANKU i MIlenium/alior ) PS. Zostało 100 dni do mojego ślubu ... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa
![]() |
#2364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Wtajemniczenie
|
Puchatku: jeśli serio nie przywiera, to możesz spróbować
![]() ![]() a ja melduję kolejny spadek, hihi! 83,5 ![]() Ale ostateczną wagę wrzucę jeszcze później, żeby Akashy było łatwiej ![]()
![]() |
#2366 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tymi kluchami to uważaj ![]() Dozwolone i wskazane jest jedzenie: kaszy gryczanej/jęczmiennej, makaronu pełnoziarnistego, ryżu brązowego ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do jadłospisu: I- za dużo płatków. Jeśli jest kalorycznie tak mało, to płatków po 30g. Dorzuć tu z 10g orzechów/pestek dyni/nasion słonecznika. II - łoł, dlaczego biały ryż?? Brązowy! Reszta ładnie, ale mam jedną uwagę - wybierając kukurydzę zwracaj uwagę na jej kaloryczność. Od siebie mogę polecić tę z firmy Kotlin - ma tylko 65kcal/100g, gdzie większość kukurydz z innych firm ma po 90-130kcal, ponieważ są mocno słodzone. III - bardzo ładny, ale musi być nieco większy ![]() ![]() IV - Kajzerka to zły pomysł. Mają dużo kcal. Oprócz tego - jemy ciemne pieczywo. nie podobają mi się ziemniaki. Tego dnia zjadłaś już ryż i makaron, to już dużo jak na dietę, a tu jeszcze ziemniaki... zmień to! Zupę jedz czystą. Oprócz tego pamiętaj, że ziemniaki w diecie nie są dobre - nie chodzi o ich kcal, bo mają niedużo, ale powodują,że skacze i spada nam szybko cukier, przez co niedługo po posiłku jesteśmy głodne. Pozwalaj sobie na nie jak najrzadziej. Ja już nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam ziemniaki ![]() ![]() ![]() V - jeśli "musisz" mieć coś słodkiego na noc (pamiętaj - to jedynie kwestia silnej woli ![]() I podstawowa sprawa - na takiej kaloryczności możesz jechać góra 2 tyg. Później musisz zwiększyć kcal (np. do 1100), jesli tego nie zrobisz po pewnym czasie bardzo ciężko będzie Ci schodzić waga. Jeśli mimo to bosz się przytyć - więcej ćwicz ![]() Andziuska, tak - masło. Zawiera zdrowe tłuszcze i jest wskazane na diecie w małych ilościach 2-5g ![]() druga sprawa - Ty te płatki to same zjadłaś, tak? O mleku nic nie pisałaś.. jesli same płatki - serek topiony jest ok, ale nie jedz go za często. Chleb musi być ciemny, może być z ziarenkami. Jeśli jednak było tam mleko (na drugi raz pisz dokładniej, bo różni ludzie różnie jedzą i a ja nie jasnowidz ![]() ![]() ![]() ![]() Frutti, taka uwaga - w internecie pełno śmieci i bzdur na temat diet, więc uważaj ![]() milenka, stosujemy tu ZDROWE odżywianie się, z głową, rozsądkiem, a nie według jakieś tam diety po której rzuceniu będziemy miały jojo, bo nie będziemy potrafiły ułożyć sobie same zdrowego jadłospisu. Wspomaganie się octem jabłkowym może przynieść więcej szkody niż pożytku - nie raz mówione było o skutkach ubocznych jego picia. 2,7kg w 6 dni? Gratuluję, masz gwarantowane jojo po skończeniu tej "diety". Medziu moja kochana, co jest? ![]() ![]() thenerd, gratuluję spadku! ![]() ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-01-19 o 09:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Raczkowanie
|
Andziuska, tak - masło. Zawiera zdrowe tłuszcze i jest wskazane na diecie w małych ilościach 2-5g
![]() druga sprawa - Ty te płatki to same zjadłaś, tak? O mleku nic nie pisałaś.. jesli same płatki - serek topiony jest ok, ale nie jedz go za często. Chleb musi być ciemny, może być z ziarenkami. Jeśli jednak było tam mleko (na drugi raz pisz dokładniej, bo różni ludzie różnie jedzą i a ja nie jasnowidz ![]() ![]() płatki ryżowo-pszenne z truskawkami Vitelle fit jem ich około 40 g. Czyli 3.56 białka; 1.3 tłuszczy; 30.3 węglowodany razem 148 kcal ![]() ![]() ![]() Co do drugiego śniadanie nic nie napisałaś więc chyba może być ? ![]() ![]() III obiad: czysta zupa bez klusek i ziemniaków, lub pierś z kurczaka; mięso drobiowe(np. nóżka kurczaka gotowana)??? może być ; lub kasza jęczmienna ![]() ![]() IV podwieczorek: parę dni temu zaleciłaś mi przenieść kolacje czyli( serek wiejski z pokrojonymi warzywami[ ogórek, pomidor, szczypiorek, kapusta pekińska] ) na podwieczorek... wiec to będzie dobre??? V kolacja: tu głównie białko więc co najlepiej ?? bo nie mam pomysłu ![]() Będzie dobrze??? ![]() ![]() ![]()
START !!! 20.08.2014r. Początkowa waga: 71,9 kg ![]() obecna waga: 71,9 ![]() I cel: 65 kg II cel: 60 kg III cel: 55 kg Edytowane przez Andziussska Czas edycji: 2012-01-19 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Rozeznanie
|
Bottega - co Ty jesz (albo nie jesz) , że tak lecisz w dół
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() thenerdqueen podeślij mi takiego placuszka ![]() I gratuluję spadku ![]() Medziu co tam się wydarzyło złego u Ciebie ![]() ![]() Sikora powodzenia z tym pisaniem ![]() U mnie wczoraj Mama zrobiła tatarka, którego uwielbiam ![]() ![]() Aresenalka, Czarna - co u Was ![]() ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wstawię dziś jadłospis skoro tak ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-01-19 o 10:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.