![]() |
#2341 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy GG! część XXIV
'Ktoś. Kiedyś. W ogóle.
A najlepiej już.'
![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Z niecierpliwością oczekiwali wschodu słońca.
Każde chciało wstać i odejść w swoją stronę, ale bało się poruszyć. Krzyżowali bezradnie palce na zimnych filiżankach. Nie potrafili spojrzeć sobie w oczy. Każde czuło się winne, ale nie znajdowało słów by powiedzieć, że to koniec. Zbyt wiele zrobili, zbyt mało rozmawiali. Byli niedojrzali jak uczucie, które ich połączyło. Może kiedyś wrócimy na dawne rozstaje i dane nam będzie jeszcze raz dokładnie przeczytać drogowskazy. Większość problemów bierze się stąd, że ludzie się nie słuchają.
![]() |
![]() |
#2343 |
Raczkowanie
|
'moje włosy kasztanowe
a policzki purpurowe moje myśli są zbyt szybkie życie nazbyt kolorowe Moje oczy są zielone Moje serce zamyślone Wciąż widzę jak dotykasz jej ust. Chcę jak najlepiej przeżyć każdy, z ostatnich dni.'
![]() |
![]() |
#2344 |
Raczkowanie
|
Niekiedy mylę miłość z przyjaznią zdarza mi się zrobić dwie herbaty , czekając aż ktoś wypije tą drugą umieram z tęsknoty (...) już nigdy nie pojawię się w twoim życiu , śpij spokojnie Kiedy kobieta widzi jedyny ratunek w papierosach to znaczy , że jest naprawdę kiepsko wiosna niekiedy bywa , nieprzyjemna Prawdziwa miłość zaczyna się u kobiety tłumaczeniem wszystkiego na korzyść ukochanego mężczyzny.
![]() |
![]() |
#2345 |
Zadomowienie
|
***** wszytko jest skomplikowane dopóki nie stanie się proste. ***** przez kilka sekund nie mogę sobie przypomnieć jak się oddycha. mechanizm pobierania powietrza stal się nagle skomplikowany i trudny; unieść przeponę, a potem opróżnić płuca, wdech... i wydech.. ***** pozdrowienia z dołka ***** odkryłam z wielką przykrością, że coś co wydaje się trwałe i niezmienne, może się w każdej chwili i bez widocznego powodu rozlecieć *****
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
więc nie pisz i nie dzwoń. już nie rośnie tętno.
i wszystko mi jedno. ty to, tylko przeszłość. jestem rozbity jak namiot i mam narodowy roz*eb w głowie. znał smak słów które nigdy nie powinny być wypowiedziane. i ch*j, już się nie martwię. nie obchodzi mnie jak mnie nazwiesz. rok mija i mi chyba trochę przykro mimo, że ku*wa nic w tym roku mi nie wyszło, czaisz?
![]() |
#2347 |
Rozeznanie
|
Dziękuję!
![]() z otaczającego mnie świata wnioskuję, że miłość nie umie trwać wiecznie. ludzie już wcale nie myślą, tylko czują. /Żelazna Dama/ zawalił się nam świat, kolejny raz jeszcze dużo takich będzie, my pokolenie wiecznego niezadowolenia z życia. you know what it's going to heapen, i'm going to fall in love with you because i always always do. /wiesz co się stanie, zakocham się w tobie, bo ja zawsze, zawsze się zakochuję. "Mój Tydzień z Marilyn Monroe"/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2348 |
Raczkowanie
|
![]() ... `Jestem zmęczona Przyjacielu, tak bardzo, że najchętniej położyłabym się do łóżka i nie wstawała. Przespałabym dzień, dwa, może miesiąc lub rok. Może całe życie. Jestem zmęczona Przyjacielu, naprawdę jestem. to akurat żaden problem. w ogóle wszystko to żaden problem. Nawet w szczęściu ludzkim jest coś smutnego Jak to możliwe, dziwna dziewczyno, że jesteś tak wieloma kobietami dla tylu ludzi? Znów jej ktoś poderżnął gardło. Tym razem to zwykły zbieg okoliczności. Nie szkodzi. Umierała tak już tysiące razy. Moja nadzieja.` |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
Fajnie jest zakochać się
w czyimś uśmiechu...
![]() |
![]() |
#2350 |
Raczkowanie
|
Patrząc na nas pocieszam się tylko tym,
że nic nie może trwac wiecznie. Gdyby ludzie potrafili sobie uświadomic, że ktoś nie jest ich wart, z pewnością na świecie byłoby mniej łez. Patrzysz na mnie, a ja znikam, już dawno siedzę w Twojej głowie i próbuję odczytac o czym myślisz, gdy Twoje oczy widzą tylko mnie? Boże, jeżeli choc połowa tych ludzi, których nie zapomnę, już o mnie nie pamięta, błagam, żeby przestali śnic mi się po nocach. Może i tak skończymy osobno, a za 20 lat nie będziemy o sobie pamiętac, ale póki co chcę, żebyś był tu ze mną.
![]() |
![]() |
#2351 |
Raczkowanie
|
co zrobimy? otrzemy łzy, i tanecznym krokiem ręka w rękę ruszymy łapać szczęście
może to my jesteśmy źli, nie świat, nie Bóg szukałam zrozumienia, pod skałą, w piasku na plaży, w gwiazdach, wypatrywałam wszędzie, zapomniałam o jednym, o człowieku będziesz szedł obok, będziesz szeptał skąd dokąd i w jakim celu idziemy
![]() |
#2352 |
Raczkowanie
|
'Nie wiem jaki masz plan.
Nie wiem czy w nim i ja mam być pionkiem w tej grze...' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2353 |
Zadomowienie
|
_niebanalna <3
YourViewOfLife-ukradłam co nieco ![]() ____ Za blisko siebie by odejść , lecz za daleko by być razem. ' Twarz w dłoniach ukryta, łzy ciekną po ręce...' Milion słów by wyrazić co czuje , ale żadnego by na stałe zatrzymać Cie przy sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze niedawno byłam dla Ciebie ważna, dziś jestem tylko cichym wspomnieniem. Uwielbiałam gdy mówiłeś że jesteś ze mną szczęśliwy, byłam wtedy najszczęśliwszą kobietą pod słońcem. Dziś nie ma mi kto mówić że jest ze mną szczęśliwy, dziś nie jestem szczęśliwa, lecz samotna. dziś szukałam słów wiatru że wrócisz, nie znalazłam nic prócz pustki, która syczała mi do ucha " witaj w samotności kochanie" jeszcze teraz od czasu do czasu zdarza się moment , że chcę zbiec po schodach i otworzyć drzwi z nadzieją że za nimi stoisz.. łzy mówią , że nadal kocham... w mojej głowie jesteś Ty, przechodzisz się dość często z lewej do prawej, czasem zbaczasz z drogi, czasem milczysz. ale tak na prawdę wciąż istniejesz.. mam otwarte szeroko oczy, lecz serce zamknięte na miłość. jesteś tym o którego zawsze będę walczyć. potrzebuję cię , całą sobą. to ja sama płonę. moje dłonie potrzebują twojego ciepła mam ochotę wykrzyczeć światu jak bardzo Cię kocham Jesteś tym bez którego mój świat nie potrafi istnieć. Połóż mnie do łóżka , zdejmuj ze mnie ubranie, całuj moje nagie ciało, szepcz do mojego ucha jak kochasz i jak pożądasz... jesteś najsilniejszym narkotykiem w moim ciele. moją pasją jesteś Ty. obejmuję dłońmi pościel, chcę czuć ciebie.. zajmij miejsce obok mnie.. jeszcze przyjdzie na nas czas... nie chcę już dłużej oszukiwać serca. to wczoraj przyszła miłość. ![]() Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2012-03-05 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
nie pytaj o nic, przecież dobrze wiesz...
kochając patrz w oczy, one się nie starzeją. wydłubał lalkom oczy, by nie widzieli jak się nimi bawi. obudzić się, to znaczy otworzyć oczy czy je zamknąć? masz samochód, dom, jego niebieskie oczy... - a może serce chce roweru, 1 pokoju i brązowych oczu kogoś innego...
![]() |
#2356 |
Raczkowanie
|
brakuje mi tamtych wieczorów kiedy ciągle się
przytulaliśmy i całowaliśmy. do dziś pamiętam z jakim wielkim zamiłowaniem grałeś mi wtedy na swojej gitarze... Ludzie tego nie zrozumieją. nigdy nie rozwikłają tej zagadki. jak taka dziewczyna jak ja może być z takim chłopakiem jak ty. zostawiłeś mnie i jedyne co teraz umiesz powiedzieć to sorry. myślałam że stać cie chociaż na jakieś wyjaśnienia, ale najwyraźniej znowu przeceniłam ludzi... nie wiem jak nazwać to uczucie, może i mają racje ci którzy nazywają to miłością. ja wiem jedno- jest to bardzo przyjemne i chce żeby to trwało jak najdłużej. Ewo dziękuję ci za to że pokazałaś swoim córką jak manipulować synami Adama. 'ile my mamy lat, ze nie potrafimy spojrzec sobie w oczy i zdobyc sie na odrobine szczerosci?' Brakuje mi twojego ciepła podczas chłodnych nocy i twojego dotyku, który rozpalał we mnie tak wiele... jeżeli jesteś tutaj żeby mnie zrozumieć to sobie odpuść bo już wielu próbowało i im się nie udało a ty nie jesteś jakimś wyjątkiem. po prostu odejdź jak inni i zostaw mnie samą. może już czas by się pożegnać. powiedzieć żegnaj i pójść w swoją stronę. pomimo że nie wszyscy słyszą mój szloch dla ciebie jest on głośniejszy od krzyku. dla niego to było tylko głupie wyzwanie. trudna miłość, głupia dziewczyna wierząca w każde jego słowo i wino przy rozgwieżdżonym niebie. Nie będę krzyczeć bo po co? i tak do ciebie nie dotrę. moje słowa nie mają już dla ciebie żadnego znaczenia. obiecuję że przy mnie nigdy nie poczujesz się samotny. w mojej bajce nie ma zakończenia tak samo jak kochającego księcia. są tylko egoistyczni i narcystyczni idioci w plastikowych koronach. Kiedyś mówił mi codziennie "kocham cie" a dzisiaj już nawet głupiego "cześć" nie jest w stanie powiedzieć. zaspamowałeś moje serce kłamstwami. a w sercu mam wytatuowane jego imię. chyba zawsze skręcam w złą stronę na drodze zwanej przeznaczeniem bo ciągle trafiam na złych chłopców. on jest synonimem mojego szczęścia dziwnym trafem wszystkie złe rzeczy w moim życiu zaczęły się od twoich 'genialnych' pomysłów. 'chodź zeskoczmy ze ślizgawki' 'wylejmy farbę na przedszkolankę' 'zacznijmy ze sobą chodzić' to nie przypadek że uśmiecham się gdy słyszę twoje imię. nie sądzisz że to szalone kochać kogoś aż po grób?
'Chciałabym znów być dzieckiem. Wesołym, osmarkanym brzdącem, który dopiero co się uczy wiązać buty, wierzy w świętego Mikołaja i nie musi się na każdym kroku rozczarowywać.' "BYŁEM PRZYGOTOWANY NA WSZYSTKO, TYLKO NIE NA CIEBIE" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2357 |
Raczkowanie
|
promyczki parala , paralogiczna , primadonna , niebanalna , mandragona , reedcherry , toogether93 , kontrastowao , madeleineeee dobrze że jesteście w dodatku takie niesamowite ;* Zapadła noc i chyba tak źle Nie było jeszcze 'dziś mamy ostatnią noc . Ostatnią noc na załatwienie wszystkich spraw które nas dotyczą . Mamy na to marne kilka godzin' Czuję w kościach i w każdej mojej części ciała że dziś trzeba będzię się pożegnać , źe straciłam wszystko co było istotne Przebywanie wśród ludzi sprawia mi coraz większy kłopot I nie wchodz mamo dziś do mojego pokoju , niech ominie cię obraz płaczącej twojej córki . -Mamusiu opowiesz nam jak poznałaś tatusia ?
- Oczywiście skarbie , jednak najpierw opowiem wam jak , poznałam bardzo dawno temu pewnego pana , miłość do niego nie równa się z miłością do taty - czyli nie kochasz mamusiu taty? tylko tego Pana - kocham ... a teraz połóżcie się grzecznie spać i przykryjcie mocno kołdrą , noc ma być wyjątkowo zimna
że znalazłeś dziewczynę i jesteś teraz żonaty Słyszałam, że Twoje marzenia się spełniły Domyślam się, że ona dała Ci to, czego nie dałam Ci ja Edytowane przez Gueen Czas edycji: 2012-03-06 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
![]()
"
i want to de your best friend for all the time i want to be the tissue for yout tears / chcę być twoim najlepszym przyjacielem już na zawszę chcę być chustką dla Twoich łez time goes wherever you are time is your guiding star that shines through all your life makes you feel and move / czas płynie gdziekolwiek jesteś czas to twoja gwiazda przewodnia która świeci przez twoje całe życie sprawia, że czujesz i poruszasz się don't feel alone and depressed someone will come at last to soothe your stumbling mind to keep it away from the evil storm / nie czuj się samotny i przygnębiony w końcu ktoś nadejdzie by uspokoić twój błądzący umysł i trzymać go z dala od burzy zła "
![]() |
![]() |
#2359 |
Rozeznanie
|
Możesz uśpić serce, ale nie odbierzesz mu snów.
![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Zadzwoniła do niego z budki telefonicznej.
Nie rozmawiali od miesięcy. W słuchawce odezwał się głos kobiety: Nie ma takiego numeru. Każdy ma swoją małą wielką tajemnicę. Żyjemy na beczce prochu, krzesimy iskry wokoło. Mamy tyle myśli, uczuć i emocji, a brakuje nam słów by opisać wszystkie. Znowu zaufałam niewłaściwej osobie... Do Ciebie mówię, już po Tobie!
![]() |
![]() |
#2361 |
Przyczajenie
|
dawno mnie tu nie było, jednak WY jak zwykle cudowne!
To już rok odkąd Ciebie nie ma, odkąd zaparzam jedną herbatę, śpię sama, a pokój nie pachnie już Tobą..i nic się nie zmieniło od tamtego momentu, może tylko te miliony róż od Ciebie, które uschły.
Kochamy się ale nie możemy być ze sobą, zawsze lepiej wychodziła nam samotność Teraz już nie jestem pełna wątpliwości po co żyję bo jeśli Cię uszczęśliwię, nie chcę nic więcej. Prawda jest taka, że i tak kiedyś umrę. Dziś. Jutro. Za miesiąc, za rok, nieważne. Nadejdzie dzień, kiedy będę gotowa, kiedy przestanę żyć tylko dlatego, że boję się śmierci. A na moim nagrobku wyryjecie napis: "Umarła bo nie była na tyle odważna, by stawić czoło życiu" Chociaż nikt nie pomyśli: "Umarła, bo była silna zbyt długo" nie będę się gniewać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
Wybaczyłabym wszystko,
tylko nie to, że mnie nie kochasz...
![]() |
![]() |
#2363 |
Zadomowienie
|
***** Most nights I hardly sleep. Don't take what you don't need from me. Przez większość nocy prawie nie śpię. Nie zabieraj tego, czego ode mnie nie potrzebujesz. *****
![]() |
#2364 |
BAN stały
|
zaglądnijcie, chyba warto
![]() http://shin ybox.pl/?ref=f86b938 ...
He- synonim of my happines. /on- synonim mojego szczęścia./ patrzysz tym obłędnym wzrokiem, kusisz i zapomnieć nie mogę. Cause you're the only one who's on my mind / Bo jesteś jedyną myślą, która chodzi mi po głowie / |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2365 |
Rozeznanie
|
Pieprzyć miłość?
Nie. Pieprzyć osobę, która sprawia, że myślisz w ten sposób. Pewnego dnia w Twoim życiu pojawi się ktoś, dzięki komu zrozumiesz, dlaczego z nikim innym Ci nie wychodziło.
![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
Każda piękna myśl została już zaśpiewana.
Jesteś piękny. Znów ocaliłeś me życie. Nie ma sposobu, w jaki można było opisać to co dla mnie robisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
nie zielone czy brązowe lecz kochające oczy są najpiękniejsze.
może gdyby nie Ty, wszystko byłoby dziś inne... został mi po Tobie uschnięty kwiatek w wazonie i fotografia emanująca radością. zachłysnęłam się szczęściem, zbyt łapczywa, za dużo chciałam na raz, teraz bez grama dawki radości. mam niebieskie oczy, a Ty pewnie chciałbyś bym miała zielone. jedwabne dłonie świadomości okryły jej zielone oczy... potem wiadro zimnej wody rozsądku ocuciło serce. nietrafione uczucia bolą bardziej niż wszystkie cięcia żyletki.
![]() |
#2368 |
Rozeznanie
|
ratatamm & Gueen, dziękuję Pyszczki
![]() "Miłość bowiem żąda odrobiny przyszłości, a myśmy mieli tylko chwilę." "Po wielkim, dzikim porywie pierwszych tygodni nastąpiło przygnębienie, które błędem byłoby brać za rezygnację, było ono jednak rodzajem prowizorycznej zgody." "Nasza miłość na pewno wciąż trwała, ale po prostu była bezużyteczna, ciężka do udźwignięcia , bezwładna w nas, jałowa jak zbrodnia lub potępienie. Była tylko cierpliwością bez przyszłości i upartym czekaniem." "Ale brutalna i przedłużająca się rozłąka pomogła im upewnić się, że nie potrafią żyć z dala od siebie, i wobec tej prawdy, która nagle wyszła na jaw, dżuma była drobnostką." "(...) bywa tak, że cierpi się długo nie wiedząc o tym." "(...) zawsze był zdania, że upór w końcu zwycięża wszelkie przeszkody." "(...) najlepsi odchodzą. Takie jest życie." "Ale w miarę czekania przestaje się już czekać." "(...) i że przyzwyczajenie się do rozpaczy jest gorsze niż sama rozpacz." "(…) przypisując zbyt wielkie znaczenie pięknym czynom, składa się pośrednio hołd złu." — Albert Camus "Dżuma"
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
miałam kiedyś najpiękniejszą rzecz na świecie - miłość,
dziś w sercu noszę pustkę. chowała w dłoniach twarz mokrą od łez. bo w życiu nastaje moment, gdy kładziesz się na podłogę ze łzami w oczach, rzucasz się z pięściami na ścianę, a krzyk przeradza się w rozpacz. Nie ma już niczego co kochałaś.. Bóg rozdzielił naszą drogę na dwie oddzielne ścieżki. Ty idziesz swoją, a ja wciąż szuka ścieżki która zaprowadzi mnie do Ciebie... Nie wiem jak daleko to zajdzie, ile jeszcze wytrzyma moje serce, ile łez wyleje nim przestanę czekać. wsłuchuję się w pukający o szybę deszcz, jednoczę się ze smutkiem nieba... jeszcze czasami stoję w oknie swojego pokoju , czekam na Ciebie, choćby na to że cię zobaczę, od dawna Cię nie widziałam.. to światło które dawała mi twoja obecność. dlaczego nie ma Cie przy mnie? Twój powrót będzie dla mnie największa niespodzianka. -chciał Cie chronić.. - w du.pie mam taką ochronę.. -ty nadal coś do niego czujesz? -kocham go ciągle tak samo. dziś nie chcę panować nad emocjami. trzymałeś w dłoniach cały mój świat, oddałam Ci całą siebie.. a Ty zostawiłeś mnie stojącą, zapłakaną , trzymająca w dłoniach świat który posypał się jak domek z kart. " między nami jest ta miłość jedna która nie istnieje bez nas za każdym razem więcej tych słów przez które cierpię... dziś już wiem ze Ty nie chcesz ze mną być, dziś już wiem ze ja nie umiem dłużej tak żyć. byłam to tylko po to by dosięgnąć z Tobą gwiazd. byłam to tylko po to byś uwierzył w to ze ja.. już żałuję tamtych dni, w których pozwoliłam Ci mieć w opiece każdą z chwil która i tak zniszczyłeś mi nienawidzę twoich rąk którymi prowadziłeś mnie.. może czas już zapomnieć że istniałeś że o ta miłość nie dbałeś. Przeszłość mnie boli i nie daje spokoju, kiedy siedzę sama w zamkniętym pokoju, kiedy łzy cisną się same na zewnątrz, Ja umieram od środka, krwawiąc od wewnątrz Bez cienia nadziei staram się wciąż to zmienić by uwolnić swe myśli i na nowo ze wszystkim znów uwierzyć w marzenia, które chcą przyszłość zmieniać z każdą chwilą być pewna, że dam radę przetrwać Mijają miesiące, a tkwi wciąż ten sam problem, jak obudzić się z marzeń i zacząć żyć dalej, jak przemówić do serca by przestało się lękać, jak odgonić te chwile, które wciąż wbijają sztylet " JULA ![]() Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2012-03-09 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2370 |
Rozeznanie
|
♥
kaleczysz mi serce odłamkami troski, szczelnie domykasz wszystkie rany boleśnie zszywając, usypiasz mnie, a ja nie śpię, mokną mi policzki w deszczu słońca wody. znów pieszczę wzrokiem zasłoniętą mrokiem ścianę, znów czuję twą dłoń wędrującą po mym ciele, gdzie to wczorajsze szczęście? szczelnie domykam powieki. cii... czas zasnąć, muszę zasnąć. uśmiech często mijam na ulicy, szczęśliwych ludzi nie spotkałam nigdy. - czemu nie widzisz we mnie pustki? nie widzisz jak się męczę? czy nie mógłbyś dla odmiany zacząć się męczyć? daj mi chwilę na zakochanie, potem wrócę. nalej mi odrobinę wina, bo przyszło mi gasić uczucia w pustej lampce i proszę nakarm mojego kota, bo dziś noc będzie potrzebna mi pieszczota zarostu i groźnych ruchów palców czy pazurów jak zwał.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.