Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-03, 11:11   #2341
agacia_cz
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez hepaptuska Pokaż wiadomość
dzięki

achh... niektórzy już dawno po połowie

ja wg. ostatniego terminu wyliczonego przez gin dziś mam 20t. i 3dzień
a wg. moich obliczeń i obliczeń innego gin (do którego chodziłam wcześniej) dziś mamy już 22 tydzień

ale z racji, że ten 20t jest liczony od wielkości Bombelka to tego się trzymam

co do kosza mojżesza znajoma miała - świetnie to wygląda naprawdę!
wiem wiem a jako kołyska dopiero będzie odjazd
ja liczę tc według usg bo to jednak najdokładniejsze...
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 11:16   #2342
hepaptuska
Przyczajenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

ja też... tylko, że właśnie zdziwiona jestem

bo wg. usg od jednego gin to wychodzi na to, że malec jest 2 tygodnie starszy niż według tego ostatniego.. więc sama nie wiem

achh ja bym już też chciała kupować...
ale TŻ przesądny i mówi, że dopiero w grudniu a ja tyle cudownych rzeczy widziałam
hepaptuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 11:28   #2343
pearpearl
Wtajemniczenie

Czesc, Mamusie i ich Brzusie.

Zmeczona jestem. Nie mam na nic sily. Najchetniej tylko bym spala i nawet nie mam sily isc sie umyc Masakra.
A moi Rodzice co chwila wpadaja do pokoju i narzekaja, ze caly czas spie, ze nigdzie nie wychodze, ze nie wpuszczam slonca Nietoperkowi, ze powinnam wyjsc sie przewietrzyc.
Jak dla mnie wysilkiem jest wizyta w lazience i mycie sie, to jak mam isc sie przewietrzyc? Wychodze na taras, ale niestety nie ma u mnie takich temperatur jak u AgiMili, wiec zimno i wracam pod koldre. I tak mi mijaja dni.

Nie cytuje, bo nie mam sily, ale z takich zapamietanych rzeczy to:
-kolyski chyba nie kupuje - szkoda mi kasy
-Olek to super imie i olalabym wujka. Juz nawet ja sie przyzwyczailam,ze Inutil plus Olek (przez te klejnoty)
-Agatek, sciskam i tule i mam nadzieje, ze humorek wroci
-Czubasek, trzymam kciuki za slub
-Fajny jest ten termometr Bebi, chyba tez nad nim pomysle.

Trzymam kciuki z wizyty
Witam nowe Mamusie
Na zdjeciach z usg nic a nic nie widze

I ide dalej spac. Buziaki

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 11:48   #2344
uska000
Zadomowienie

Pear jak przeczytalam twoja wiadmosc to poczulam sie jakbym o sobie czytala;/ tylko u mnie katar i kaszel gratis;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 11:52   #2345
sandra1892
Zadomowienie

Hej mamusie !!
hepaptuska, witamy i zapraszamy

Skrobiecie codziennie tyle , ze ciezko nadrobic

Gratuluje udanych wizyt, poznanych plci i zdrowych maluchow i trzymam kciuki za nastepne wizyty
I prosze o kciuki dla nas bo dzis idziemy na wizyte
Wlasnie wcinamy obiad, golabki bez zawijania ogarne sie i zmykam na wizyte

Zajrze do was pozniej i nadrobie troszke.

Buziaki
Stary 2011-10-03, 11:55   #2346
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

będę mamusią lutową - czy mogę się dołączyć?
podczytuję Was juz od jakiegoś czasu i postanowiłam się zarejestrować
Witaj
ja też dopiero w połowie jestem mam termin dopiero na koniec lutego

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Zmeczona jestem. Nie mam na nic sily. Najchetniej tylko bym spala i nawet nie mam sily isc sie umyc Masakra.
A moi Rodzice co chwila wpadaja do pokoju i narzekaja, ze caly czas spie, ze nigdzie nie wychodze, ze nie wpuszczam slonca Nietoperkowi, ze powinnam wyjsc sie przewietrzyc.
Jak dla mnie wysilkiem jest wizyta w lazience i mycie sie, to jak mam isc sie przewietrzyc? Wychodze na taras, ale niestety nie ma u mnie takich temperatur jak u AgiMili, wiec zimno i wracam pod koldre. I tak mi mijaja dni.
Ja mam też dzisiaj taki dzień, najchętniej bym się położyła do łóżka i cały dzień przespała, ale niestety nie mogę

Mam pytanie do mamuś z okolic Poznania. Jakie sklepy dla maluszka polecacie w Poznaniu? Takie w miarę cenowo żeby były, bo w przyszłym tygodniu akurat tam będę i chciałabym się co nieco rozejrzeć za jakimiś ciuszkami itp

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:00   #2347
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

[QUOTE=sandra1892;29762546]Hej mamusie !!
hepaptuska, witamy i zapraszamy

Skrobiecie codziennie tyle , ze ciezko nadrobic

Gratuluje udanych wizyt, poznanych plci i zdrowych maluchow i trzymam kciuki za nastepne wizyty

Kciuki zaciśnięte...
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-03, 12:00   #2348
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Dziewczyny ja już po wizycie !
Na dzień dzisiejszy jest :
DZIEWCZYNKA !

Waży 547 gram i ma się super ! Widziałam ją dzisiaj na obrazie 3d - jest śliczna - cudowna - moja najukochańsza pięknie się rozwija
Tylko jej mamusia niestety przytyła już bardzo dużo i musi pilnować wagi, a także codzienna potrójna kontrola ciśnienia.

Moja matczyna intuicja mnie zawiodła, bo myślałam, że będzie synuś !
Ale przecież to nieważne - jestem bardzo szczęśliwa

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:08   #2349
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNKA !

Waży 547 gram i ma się super ! Widziałam ją dzisiaj na obrazie 3d - jest śliczna - cudowna - moja najukochańsza pięknie się rozwija
Tylko jej mamusia niestety przytyła już bardzo dużo i musi pilnować wagi, a także codzienna potrójna kontrola ciśnienia.

Gratuluję najważniejsze, że zdrowa, a Ty dbaj o siebie
Ja czuję, że będzie dziewczynka, ale mały bąbelek starannie się ukrywa i nie chce pokazać co ma między nóżkami może na następnej wizycie...

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:32   #2350
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hanetka Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie proszę!Jestem w 21 t.c.
W sobotę byłam na usg ,nie chcieliśmy znać plci dziecka,a teraz przekopuje cały internet,bo jednak chciałbym wiedzieć jaka to płeć,ale raz widze na tym zdjęciu niej chłopca,a raz dziewczynkę...M iejsce strategiczne jest zaznaczone strzałeczką,a maleństwo było ustawione ponoć nóżkami w doł
Może Wy macie więcej zdolności interpretacyjnych?
Ja również średnio się znam i Ci nie odpowiem. Może pójdź do lekarza ze zdjęciem i się zapytaj a jak mozesz poczekać, to przy następnej wizycie się dowiesz.

Cytat:
Cześć

Serdecznie witamy i zapraszamy

Cytat:
DZIEWCZYNKA !

Gratuluję dziewczynki Super, że rozwija się dobrze i wszystko jest oki
Mnie natomiast przeczucia nie zawiodły - coś mi "podpowiadało", że będzie synek

Edytowane przez tygrysia
Czas edycji: 2011-10-03 o 12:33
tygrysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:42   #2351
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Mnie natomiast przeczucia nie zawiodły - coś mi "podpowiadało", że będzie synek

Ja w 1 ciąży od początku czułam, że będzie chłopak , a teraz wydawało mi się, że dziewczyna bo czułąm sie dokładnie odwrotnie :P (choć to nie reguła) potem TŻ zaczął gadać, że to chłopak 2 będzie bo wcale nie z brzydłam (ja uważam inaczej:P) no ale USG wykazało córunię :P

Synuś chce Jagodę... a ja od wczoraj nie wiem czy Majka czy Jagoda... a TŻ to już w ogóle myśli ... zobaczymy co wymyśli ;P
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:43   #2352
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
Zaspałam rano Makabra, nienawidzę tego

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Spędziłam ostatnie chyba 2 godz nad czytaniem opinii o wózkach i masakra!! wózek o którym myślałam (Adbor Arte 3x3) ma same niezbyt atrakcyjne opinie, nawet producent komentując jedną z tych opini potwierdził kilka wad tego model.... po czym sprawdziłam, że 2 model wózka który nam się podobał czyli zipp 3 x3 też należy do Adbor, ale opinii o nim mniej....

Póki co zastanawiamy się nad Verdi MAx 3w1 - w sumie jak się człowiek sam nie przekona to się nie dowie... foteczki jego załączam poniżej ...

A wy macie już wybrane wózeczki ???, ja przeglądam je na bieżąco bo w sumie jeszcze tylko to musimy kupić, resztę wszystko mamy
O widzisz, a myślałam, że Adbor to niezłe wózki, sporo ich widzę na mieście

Ja mam swój typ, ale jeszcze nie czytałam opinii o nim

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Z Krosna ale studiowalam i mieszkalam w akademiku w Rzeszowie na Politechnice
O widzisz, tak czy siak niedaleko mnie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hej lasencje ja nadal u rodziców stwierdziłam że bez sensu jechać w sobotę wieczorem jak w poniedziiałek musiałąbym tu wracać bo tż co drugi dzień jezdzi po mamę do pracy więc jak jechał po nią w sobotę yto potem dopiero w poniedziałek by jechał i mogła bym się z nim zabrac bo we wtorek by nie jechał tylko dopiero w środę a ja na środę mam dentystkę na 10:30 więc do tej środy tu już zostane i wieczorkiem jak będzie jechać po mame to mnie odbierze w piatek idę porobić badania i na wtorek myślę ż ejuż będe mieć wyniki a w czwartek 13 wizyta u lekarza i to będzie już 30 tydz aleza to teraz leci
a wy dziewczyny macie profile na nk lub facebooku?bo ja w sumie częsciej na fb siedze ale jak dodajecie się do znajomych to mnie też możecie niewiem czy sie w klubie danymi wymieniacie czy jak??

Monika, ale zakręcilaś z tymi wyjazdami do rodziców Ale jak Ci bardziej pasuje tam być na miejscu, to pewnie- też bym nie jeździła

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Agawoo to samo pomyślałam, że AgaMill z Rzeszowa, ale Marcel t o chyba bardziej Tarnobrzeg przyznam że to imię też mi się z tymi busami kojarzy ach właśnie doczytałam że z Krosna, no to kochane witamy Podkarpacie
Staraupa, a ty skąd jesteś? Marcel to chyba po całym podkarpaciu śmiga

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:46   #2353
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
extra jestem nie dalam linka;p sorki;p

http://allegro.pl/wozki-dzieciece-wi...837378005.html

My właśnie po wczorajszym przeanalizowaniu opini o wózkach rozważamy włąśnie Verdi Max 3x3 lub Krasnal Saturn, Krasnal Coral pewnie w końcu TŻ podejmie męską decyzję
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:55   #2354
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

hmm... pomyslimy i damy znać! Do rejestracji potrzebne są takie dokumenty jak.....

- imię matki i wiek
- data porodu dziecka, płci oraz imienia
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość

zaczeliśmy 22 tc

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:07   #2355
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

DZIEWCZYNKA !

gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

ojoj ale smutny ten twój post kochana - jakiś zastrzyk energii by ci się przydał. A tż masz przy sobie czy pojechał?
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie... Witam Was w 23 tygodniu!!!!!
Moja Michalinka kopie już coraz bardziej, dziś o budziła mnie o 3 rano, rozciągała się bo jeden boczek miałam wypchany Wczoraj byłam na cudnym spacerze, a od dzis zaczynam znów rehabilitacje wrrrrr...
W tygodniu wizyta u ginekologa i jestem 10 kg na plusie
ja mam więcej, nie martw się
Cytat:
extra jestem nie dalam linka;p sorki;p

http://allegro.pl/wozki-dzieciece-wi...837378005.html
mi się podoba - ma skrętne koła, alu stelaż, koszyk itp. A jakie ma opinie na necie?

Cytat:
Cześć

hej hej witaj!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:12   #2356
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

wczoraj przed snem znowu zaliczyłam niefajne męczyło mnie, zasnąć potem nie mogłam. Tż kazał dzwonić dzisiaj do gina, ale nie jestem przekonana czy mam zadzwonić, bo co on mi pomorze. Ale przez ostatnie 10 dni spotkania z kibelkiem miałam codziennie oprócz piątku
na szczęście nie chudnę i apetyt mam normalny

Dziewczyny, co myślicie o kołyskach? Spodobała mi się taka http://allegro.pl/komplet-kolyska-ma...831621062.html lub taka http://allegro.pl/kolyska-drewniana-...845887518.html
Znajoma i kuzynka, które mają małe dzieci polecały, można postawić koło łóżka, maluch śpi w niej do około 6 miesięcy...

Co myślicie?

.
Kołyska to zbędny wydatek jak dla mnie Nawet gdybym miała ją gdzie postawić, to i tak bym się nie zdecydowała
A te dolegliwości to już chyba się nie powinny zdarzać Zapytaj lekarza najlepiej

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
winogronami... przecież nie wolno

ja właśnie jem chleb z serem żółtym i śledzie
Inutil, jaki ser Jakie śledzie
Matko, no zabronione przecież

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej mamuski
Ja wyszłam wreszcie ze szpitala ale we wtorek muszę jeszcze jechać do łodzi na wizytę bo wynik jednego badania przyjedzie o 13 dopiero.
Wykluczyli cholestaze
miałam robione usg w czwartek, maleństwo waży 290 g więc nie za dużo. Dostałam Luteinkę 2x dziennie i mam stosować dietę wątrobową.

Dziś zaczynamy 21 tydzień

Do ślubu zostało tylko 5 dni
Czubasku, super, że cholestaza wykluczona Niedaleko do ślubu, wszytsko załatwione?

Stary 2011-10-03, 13:18   #2357
eliza1984
Zadomowienie

Ja już po obiadku zrobiłam potrawkę z cukini,ziemniaków i pomidorów ale wszystko robiłam na siedząco bo miałam odloty jak bym miała zemdleć.Coraz częściej mi się to zdarza więc sama do lumpka czy tesco nie pojadę bo boję sie ,że fiknę.
Gratuluję dziewczynki i witam nową mamusię.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:20   #2358
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Ja w 1 ciąży od początku czułam, że będzie chłopak , a teraz wydawało mi się, że dziewczyna bo czułąm sie dokładnie odwrotnie :P (choć to nie reguła) potem TŻ zaczął gadać, że to chłopak 2 będzie bo wcale nie z brzydłam (ja uważam inaczej:P) no ale USG wykazało córunię :P

Synuś chce Jagodę... a ja od wczoraj nie wiem czy Majka czy Jagoda... a TŻ to już w ogóle myśli ... zobaczymy co wymyśli ;P
ja teraz od samego początku czułam, że będę miała drugą córeczkę...
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:26   #2359
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
chciałabym rodzić w MSWiA. A Ty?

albumy tego typu średnio mi się podobają. dostaliśmy taki na ślub i jeszcze nie wypisałam :/ coś ciężko mi się zmobilizować.
Jeśli album koniecznie, to wolałabym ręcznie robiony, personalizowany
http://kasza.cegielscy.pl/mam-2-latka/#more-2957
http://kasza.cegielscy.pl/zimowy-album-witusia/
http://kasza.cegielscy.pl/album-malej-zuzi/
http://kasza.cegielscy.pl/album-dla-malej-lenki/
ale piękne takie albumy!! i niewiele stron mają to może bym się skusiłaa wiesz gdzie da sie takie kupić?
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Super prezent I fajnie, że kupujecie większe autko, my też o tym pomyślimy, ale dopiero jak dzidziuś się urodzi
my kupiliśmy miesiąc przed "zajściem" w ciążęterenówke więc się na bank zmieścimy
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
hhmmm..... w tym artykule jest napisane że lepiej jest pic mleko prosto od krowy....no to jak to jest w końcu z tym niepasteryzowanym mlekiem??? To jest wszystko jakies dziwne.
No i druga sprawa, ze mleko jest polecane na zgage.
Ja ogólnie jem tak jak przed ciażą, lubie nabiał i jem go w ilościach średnich.
od krowy chyba najlepiej ale przegotowane chyba że ktoś nie ma problemów z toxoja jem mnóstwo nabiału ostatnio też chyba kosteczki rosną naszym maluchom
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Tak, nie ortalion, tylko taki grubiutki misiowy
100 zł też powiedziałam, że to szaleńswo i nie mam mowy ale 60 to już lepiej
w H&M są kombinezoniki za80zł polarkowe -bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Witam mamusie.

A co myślicie o wózkach Mutsy?? Ja chyba taki zakupie. Poniżej link.

http://link.marktplaats.nl/488166285
dużo słyszałam dobrego o mutsy ale w mieście bo na góry to się nie nadają
Cytat:

Dziewczyny, co myślicie o kołyskach? Spodobała mi się taka http://allegro.pl/komplet-kolyska-ma...831621062.html lub taka http://allegro.pl/kolyska-drewniana-...845887518.html
Znajoma i kuzynka, które mają małe dzieci polecały, można postawić koło łóżka, maluch śpi w niej do około 6 miesięcy...

Co myślicie?
my będziemy mieli kołyskę na bankmyślę że nawet gdybyśmy nie dostawali to byśmy kupili na pewno bo ponoć są rewelacyjne dla dzieci

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej mamuski
Ja wyszłam wreszcie ze szpitala ale we wtorek muszę jeszcze jechać do łodzi na wizytę bo wynik jednego badania przyjedzie o 13 dopiero.
Wykluczyli cholestaze
miałam robione usg w czwartek, maleństwo waży 290 g więc nie za dużo. Dostałam Luteinkę 2x dziennie i mam stosować dietę wątrobową.

Dziś zaczynamy 21 tydzień

Do ślubu zostało tylko 5 dni
super że już w domku i że to nie cholestaza
stresik jest?
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ja wylicytowałam sobie tzw kosz mojżesza http://allegro.pl/nosidlo-koszyk-kre...821505773.html jest super a tż zrobi mi z niego kołyskę
ponadto zamierzamy kupić łóżeczko drewniane

ślicznytez bym taki chciała ale nie mam gdzie go dać chyba że w każdym pokoju coś innego powkładam w jednym kołyskę w drugim kojec w trzecim łóżeczko a w czwartym kosz
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość

Buziaki
trzymamy kciuki!!
Cytat:
DZIEWCZYNKA !

gratulacje!!!!mi ałaś takie same mylne przeczucie jak jahihi

wróciliśmy z gór i mam jakiegoś dołka psychicznego a męża to ym zabiła najchętniej i powiesiła za jajkanie wiem za co bo wcale nic takiego nie zrobił

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:27   #2360
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
hej laseczki
nie było mnie 3 dni a tu tyle stron do nadrobienia i znowu jestem w plecy...nie dam rady nadrobić

odebrałam wyniki ze szpitala i nie mam cukrzycy bałam się bo w poprzedniej ciązy miałam i było duże prawdopodobieństwo, ze teraz tez będę mieć....
ale wykryli niedoczynność tarczycy, ale z Igą tez niestety miałam, ale po ciązy przeszło... i mam nadzieję, ze teraz tez przejdzie

dziewczyny w środę wyjeżdzam na 4 dni nad morze z córcią i moim tatą taki spontan ciesze się bardzo i mam nadzieję, ze pogoda w miarę dopisze
w związku z tym mam teraz więcej biegania, okazało się też ze kalosze córci są przymaławe, wiec musze szybko kupic, bo inaczej na plaży będzie cięzko z rozbrykanym 3 latkiem, a jutro zostaje bez auta, bo zawoze je do mechanika i tam zostawiam na 2 dni, bo coś tam musi pogrzebać i ponaprawiać....
a jakoś nie mogę się cos zorganizowac...
Super Udanego wyjazdu życzę

Cytat:
Napisane przez Hanetka Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie proszę!Jestem w 21 t.c.
W sobotę byłam na usg ,nie chcieliśmy znać plci dziecka,a teraz przekopuje cały internet,bo jednak chciałbym wiedzieć jaka to płeć,ale raz widze na tym zdjęciu niej chłopca,a raz dziewczynkę...M iejsce strategiczne jest zaznaczone strzałeczką,a maleństwo było ustawione ponoć nóżkami w doł
Może Wy macie więcej zdolności interpretacyjnych?
Może zapytaj gina na nastepnej wizycie?

Cytat:
ogolnie moje posty sa nie zauwazane ale moze ktoras pomoze i powie mi jak ten wozek sie podoba? widzialam go wczoraj pani wiozla synka i mi sie spodobal moglam ja zaczepic;/
Jakiego wozka? Chyba przegapiłam Towjego posta

Stary 2011-10-03, 14:00   #2361
Oluska1988
Raczkowanie

Cześć mamusie

Dawno nie pisałam ale czytam na bieżąco. Niestety przeziębienie mnie dopadło miałam iść na glukoze dziś bo gin podejrzewa cukrzyce ale nie byłam w stanie podnieść się z łóżka znalazłam ciekawą stronke http://ciazaporod.pl/ciaza_ciaza_i_b...3.html?print=1 różne dolegliwośći ciążowe są opisane i jak z nimi walczyć. Pozdrawiamy z Mikołajkiem
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 14:15   #2362
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Witaj

Uska, moim zdaniem wózek bardzo fajny
Sama sie nad nim zastanowię, chociaż mam na oku bardzo podobny

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:

DZIEWCZYNKA !

Super, najważniejsze, że zdrowa
Gratuluję

Stary 2011-10-03, 14:18   #2363
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
DZIEWCZYNKA !

Gratulacje!! I zazdroszcze dziewczynki, ja nie znam jeszcze płci, ale może dowiem się za 2 tygodnie.

Hepaptuska Witamy !

U mnie dziś się zaczyna 19 tc. Synek mi się rozchorował , gardło czerwone i gorączka 38,5 stopni. Bidulek.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 14:23   #2364
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dobry

byłam w tesco kupiłam misiowy kombinezonik
no i załapałam się rzutem na taśme bo zostały tylko 3 niebieskie a reszta różowych SZymonek/KAcperek chyba nie byłby zadowolony z różowego

kołyskę będziemy miec (moja mama chce kupic razem z łózeczkiem) bo kołyskę chcę postawic sobie w sypialni

no i gratuluję wszystkim udanych wizyti poznanych płci
i witam nową mamusie
a chorowitkom zdrówka!!!!!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 14:23   #2365
annyonne
Raczkowanie

Witam Mamusie

Od dzisiaj siedzę na L4 więc może uda mi się coś więcej zacząć pisać, bo póki co to raczej okazjonalnie się wypowiadałam

W kwestii kołyski to nie planujemy zakupu, zainwestujemy w jakieś fajne drewniane łóżeczko. W ogóle wyprawka to dla mnie jeszcze czarna magia, oprócz kilku ciuszków, wanienki i fotelika które dostaliśmy od znajomych nie mam nic a nic I mam tylko nadzieję, że od jutra zacznę przygotowywać jakiś plan działania bo czas najwyższy...

Gratuluję udanych wizyt i kolejnych rozpoznań, choć jak wiadomo m.in. z mojego przypadku lekarz też może się mylić

I w końcu wklejam zdjęcie naszego dzieciątka bo usg połówkowe było prawie 2 tygodnie temu a ja się nie zdążyłam pochwalić przez ten brak czasu W ten weekend wybraliśmy również imię a raczej dwa imiona: Konrad Stanisław. Fajnie brzmią z nazwiskiem i co najważniejsze doszliśmy z małżem do porozumienia w tej kwestii

Biegnę obiad robić. A znacie jakiś sprawdzony przepis na krokiety lub łazanki? Kapucha kiszona i grzyby za mną chodzą już chyba od tygodnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maleństwo.jpg (70,4 KB, 38 załadowań)
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 15:23   #2366
Lucy1111
Zakorzenienie

cześć Dziewczyny!

która dzisiaj miała połówkowe?

Ja jestem już po.
Mała rozwija się dobrze. Wszystkie narządy sa wykształcone i prawidłowo funkcjonują. Malutka waży 331g, serduszko uderza 153/min.

Niestety żeby nie było tak różowo, lekarz zauważył torbiel wielkości 7mm w splocie naczyniówkowym Jest nadzieja, że się wchłonie. I tym się pocieszam.
Poza tym jakieś zwapnienie jest widoczne w serduszko(pojedyncze ognisko hyperrechogenne). Podobno nie zagraża zdrowiu Malutkiej.

Czy któraś z Was też miała coś takiego?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 15:27   #2367
sandra1892
Zadomowienie

My juz po wizycie
Ada jest nadal Ada Wazy prawie 700 gram i ma sie dobrze
Ogolnie na wizycie wszystko ok. Cisnienie ok mam dalej brac tabletki i ogolnie jestem zadowolona.
Dostalam skierowanie na glukoze A no i lekarz powiedzial , ze na zgage mam sobie kupic TO podobno dobre

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-03, 15:29   #2368
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hejka mamuski

Przyszłam do domciu na przerwe z pracy, zjadłam ciasteczko jabłkowe z lodami...a teraz Was poczytam troche
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 15:46   #2369
kamciurka
Zakorzenienie

hej kochane
czekalam na smsa od was a tu nic
bylam w szpitalu, prawie dwa tygodnie, nie nadrabiam Was nawet, mam nadzieje, ze u Was wszystko ok

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 16:05   #2370
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej kochane
czekalam na smsa od was a tu nic
bylam w szpitalu, prawie dwa tygodnie, nie nadrabiam Was nawet, mam nadzieje, ze u Was wszystko ok
myslalam o tobie ale przez to wszystko wypadlo mi z glowy;( co sie stalo?? wszystko ok z malym??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości