Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 20:43   #2341
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

tak mnie bolało po tej nadżerce, że już nic nie chciałam pytać tylko do domu.
Stary 2012-01-30, 20:46   #2342
Nita6
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Berbie - przytulam ............... oby do przodu

Inutil - to prawda dzieci mają wrażliwą skóre i najlepiej kłasć je na sobie na pieluszce
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 20:50   #2343
Maga83
Zakorzenienie

Berbie oby teraz już było lepiej. Ale chociaż odpoczniesz chwilę od pracy

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 20:51   #2344
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
o własnie Nitka- dobrze, ze konsultowałaś spacery z pediatrą bo ja wcczoraj rano, wcześnie rano, byłam w kościele- byliśmy autem i tylko dosłownie tyle co do auta przeszłam a cały dzien buzia mnie piekła od mrozu (mało wychodze więc skóra oduczona) i tak sobie myślałam, jak musi dokuczać maleństwu jak mu buzia zmarznie...
ja dziś widziałam pod dworcem (dworzec we Wro wciaż remontowany więc warunki tam ogólnie kiepskie) kobietę z dzieckiem, no ono tak z 1,5 - 2 latka miało i co mnie uderzyło to to że to dziecko nie miało rękawiczek... normalnie kurtka czapka szalik i gołe łapki z 10 min tam stałam bo na autobus czekałam i ona też... masakra przecież to można palce poodmrażać (ja sama w rękawiczkach zdążyłam zmarznąć)
ja rozumiem musi jechać to jedzie, ale żeby dziecko z gołymi rękami na takim mrozie?
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 21:07   #2345
natalia_23
Zakorzenienie

tyle napisałam i znikło ..........

trudno ......

zeberka pamiętam twoje pyt ale ciągle czasu brak. Na razie napiszę, że polecam babydream olejek i balsam .

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 06:39   #2346
prince_polo
Zakorzenienie

hej dziewczyny. Szykuje sie po malu na wizyte u gina. 3majcie kciuki prosze. Moze rozwieje kazde moje watpliwosci i stuknie mnie w głowe ze nachodza mnie czasem chore mysli...

oby bylo wszystko dorbze, tyle z eusg nie bed emiala to tez lipa

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 06:55   #2347
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
kto ma niezawodny przepis na pączki? proszę podać

nudzi mi się a karnawał trwa...jak się zaczyna luty to u nas w domu bardzo pączkowo, najczęściej piecze Mama lub Tata (tak, Tata) z pszepisów różnych bo jakoś żaden nie jest 100% pewny, może to kwestia wprawy a u nas pączki domowe tylko w karnawale się robi
a chrust/ faworki już ostatnio był

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

pokusiłabym się i spróbowała z tymi pączkami sama z mierzyć

kobieto ale mi narobilas ochoty na paczki....
Niestety nie mam sprawdzonego przepisu sama. Moja mama robila -wyszly swietne,ale skad ona wytrzasnela przepis na nie to nie wiem....musze zapytac.
Poza tym mama mojego Tz tez robi pyszne,ale nie wiem jak....

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. Szykuje sie po malu na wizyte u gina. 3majcie kciuki prosze. Moze rozwieje kazde moje watpliwosci i stuknie mnie w głowe ze nachodza mnie czasem chore mysli...

oby bylo wszystko dorbze, tyle z eusg nie bed emiala to tez lipa
Wafelku wszysko bedzie ok!!! Kciuki trzymam,a Ty po wizycie koniecznie napisz jak tam.
dlaczego usg nie bedziesz miala?? moze gin zrobi??

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 07:10   #2348
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja wróciłam z zabiegu, bolało, wzięłam 2 dni zwolnienia. brzuch mnie dalej boli.

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Wczoraj ona była chyba w tvn, musiałam przełączyć, bo myślałam, że mnie coś trafi jak ona gadała
mnie nie bulwersuje co gada (nie potępiam, ale też nie podziwiam - każdy radykalizm jest zły), tylko jakim przepalonym głosem. 3 paczki fajek dziennie... M a k a b r a....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 07:18   #2349
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
kto ma niezawodny przepis na pączki? proszę podać

nudzi mi się a karnawał trwa...jak się zaczyna luty to u nas w domu bardzo pączkowo, najczęściej piecze Mama lub Tata (tak, Tata) z pszepisów różnych bo jakoś żaden nie jest 100% pewny, może to kwestia wprawy a u nas pączki domowe tylko w karnawale się robi
a chrust/ faworki już ostatnio był

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

pokusiłabym się i spróbowała z tymi pączkami sama z mierzyć

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

BERBIE- poddaję się, nie jestem w stanie przeglądać wszystkich zdjęć które mam ogranicze wywołanie tylko do tych z ostatnich wakacji, resztę zostawię na później

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

czy stosujecie do pieczenia masy cukrowe?
Nigdy nie stosowałam, wydają mi się jakieś takie sztuczne- chemiczne i niedobre a znalazłam ciekawy pomysła na tort- może zrobiłabym Tz-owi na 35 urodziny tylko muszę miec taką masę...
ja Zeberka wlasnie zamierzam robic w sobote tort dla mojego Tz na 31 urodziny, z masa cukrowa chce mu zrobic boisko polkarskie
a mase bralam z tej strony; www.tortownia.pl
bede robic pierwszy raz

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 07:46   #2350
BERBIE
Zakorzenienie

Dzień dobry, jestem w domu na zwolnieniu, więc dłużej pospałam i w końcu spałam naprawdę. całą noc, bez przebudzania. po tym zabiegu teraz cały czas się ze mnie coś leje. jakbym nie trzymała moczu. okropne uczucie.
Stary 2012-01-31, 08:16   #2351
eseska
Zakorzenienie

Dzien dobry!
Cytat:

wizaż mi coś nie działał;(
mi tez!

Cytat:
ja wróciłam z zabiegu, bolało, wzięłam 2 dni zwolnienia. brzuch mnie dalej boli.
: cmok: Przytulam! a czy 2 dni to nie za mało? Dobrze ze chociąz troszke odpoczniesz!
Cytat:
hej dziewczyny. Szykuje sie po malu na wizyte u gina. 3majcie kciuki prosze.
Powodzenia!
Cytat:
Dzień dobry, jestem w domu na zwolnieniu, więc dłużej pospałam i w końcu spałam naprawdę. całą noc, bez przebudzania. po tym zabiegu teraz cały czas się ze mnie coś leje. jakbym nie trzymała moczu. okropne uczucie.
BERBIE! dobrze ze sen wrócił!!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 08:30   #2352
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Zeberko, mnie sie najbradziej podoba aranzacja nr 1 moze dlatego ze lubie styl nowoczesny i duzy pokoj bedziemy miec wlasnie trzech kolorach: czern, czerwien, biel...musze pomyslec nad tym przedpokojem, gdyz fajnie wyglada ta fototapeta, ale chcemy miec ja w duzym pokoju, moze w wc ew, jak nie w wc to moze wlasnie w przedpokoju hmmm, tylko jaki kolor scian i tapety, jest tyle tego ze ciezko sie zdecydowac ja jedna

Witam Kochane, ja tylko moze czasem do Was zajrzec w pracy, w domu brak neta

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

a gdzie Sheh??? czekam na jej interpretacje moich snow

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:22   #2353
natalia_23
Zakorzenienie

witam

jak dziś mały śpi i mam czas na neta, to coś mi się z moim laptopkiem dzieje obawiam się, że to monitor .... który naprawialiśmy po 3 m-cach jak gwarancja się skończyła .........

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-01-31, 09:35   #2354
kasiahexe
Zadomowienie

hej perelki

Podczytuje Was jak mala wisci mi na cycu ale z pisaniem gozej

U nas jest raz lepeij a raz gozej dzisiaj w nocy znowu nie chiała sapc od 12 do 2 tylko zasypiala na piec minut a potem znowu kwiliła :/
Mamy troszke problem z przybieraniem na wadze :/ ale dzisiaj idziemy to sprawdzic i mam nadzieje ze przytyla wiecje niz ostanio

Co do smoczków to ja tez nie chcialam dawac ale zycie niestey weryfikuje nasze plany i jak juz tak nie spie kolejna gdozine to wole dac smoczka i miec swiety spokoj

Sterylizatory hymmmmm podziwiam was dziweczyny ze wam sie chce gotowac wode i wyparzac :/ ja nakładki musze sterylizowac bardzo czesto i wrzucam je do sterylizatora i na 8 min do mikrofali napewno nie chiało bym mi sie wygotowywac mam mnóstwo innych rzeczy na głowie :/
Sterylizacja w pierszych tygodniach zycia jest o tyle wazna ze moze dojac do zakazenia układu pokarmowego :/

A i gratulacje ale Amilci DARIA jest cudowna

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:37   #2355
Nita6
Zakorzenienie

Dzień dobry

mróz -15 u mnie więc ze spaceru nici , moze zejdzie do -10 to wyjdę z sylwią chociaz na poł godzinki.

Berbie - bidulko , pijemy kawkę ?

Sylwia drzemie , powiesiłam pranie ( jak codzień ) , czekam na towarzystwo do kawy
Stary 2012-01-31, 09:48   #2356
BERBIE
Zakorzenienie

Nita bardzo chętnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (12,8 KB, 1 załadowań)
Stary 2012-01-31, 10:02   #2357
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

mróz -15 u mnie więc ze spaceru nici , moze zejdzie do -10 to wyjdę z sylwią chociaz na poł godzinki.

Berbie - bidulko , pijemy kawkę ?
Nitka! - Ty to lubisz się wietrzyć , ale wątpie czy dobije do -10! raczej chyba w drugą strone!

Berbie! - ja tez prosze kawke!!!!!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:17   #2358
prince_polo
Zakorzenienie

Ja juz po
gin twierdzi ze ciąża prawidłowa bo macica ladnie rośnie jest już odpowiednio duża. badał mnie mówi ze moja wydzielina jemu wygląda na grzybicza... kurde no!!! wziął jakiś wymaz czy coś żeby pod mikroskopem zobaczyć co tam bo nie chce już znowu leków dawać.

z bólami takimi jak zakwasy na brzuchu mówił ze tak może być
z kluciem tez
kregoslup mówi bym skonsultowala z neurologiem ta swoją dyskopatie bo mowi ze jeżeli to wyjdzie ze od dyskopati (a na zdjęciu mam ze jest a tomograf nie wykazał ale objawy wskazują ze była i jest) to będziemy mieli duży problem. tak powiedział ale nie wiem o co chodzi i czemu. .... może oduży bol?

no i kazał dużo dużo lezec. !! dal mi na różne badania potem wypisze jakie bo teraz czekam u dentysty. jest poślizg godzinę. więc chyba sobie poczekam. .....

niby mnie uspokoil gin ale i tak wolala bym usg. .

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-01-31, 10:29   #2359
zebrawpaski
Zakorzenienie

Hej!

Ja po kawce ale jak mnie poczestujecie cappucino to wypiję chętnie

natalia- właśnie tego balsamu babydream używam

BERBIE- po zabiegu takie "wycieki" to chyba normalne...
u mojej gin przez drzwi wszystko słychać....i jak robiła kiedys zabieg pacjentce to ją uprzedzała o takim ulewaniu...
Kochana - dobrze, że spałaś całą noc, Twoje wcześniejsze problemy ze snem to chyba dowód, ze bardzo stresujesz się pracą a dzisiaj spałaś ze świadomością że masz od niej wolne...

byłam u lekarza rejonowego i mam skierowanie do poradnii chorób tarczycy mam nadzieję, że przyjmie mnie następnym razem (marzec) na NFZ, wcześniej muszę porobić badania jeszcze prywatnie - mam zlecony panel tarczycowy między 22-24tc

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

prince- super, że z dzidzią ok, co do infekcji to Ty bardzo podatna jesteś.... jogurtów dużo jedz!
A jeżeli chodzi o ten problem o którym mowił gin to może miał na myśli ewentualne przeciwskazania do porodu naturalnego?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-31, 10:32   #2360
prince_polo
Zakorzenienie

no właśnie nie wiem i durna się nie spytałam heh....

dalej czekam u dentysty boże jakie opóźnienie. ....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-01-31, 10:38   #2361
Nita6
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2012-01-31, 10:41   #2362
zebrawpaski
Zakorzenienie

kasiu- mam nadzieję, ze dzisiejsza wizyta Cię uspokoi i że mała pięknie przybiera na wadze

black- jak dotrzesz do przepisów na pączki to poprosze

Alfa- ja dzisiaj widziałam w przychodni jak rodzice przyprowadzili dwoje chorych maluszków do lekarza...bez rękawiczek. Raczej autem przyjechali ale mimo wszystko...aż mi sie zimno zrobiło

kunegunda- jak zrobisz tort to się pochwal, a na tej stronie co podałas jest przepis na mase? musze zerknąć....
nie wiem czy nie zorobić lepiej zwykłego tortu- może mniej efektowny ale smacznieszy....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-01-31 o 10:53
Stary 2012-01-31, 10:44   #2363
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja juz po
gin twierdzi ze ciąża prawidłowa bo macica ladnie rośnie jest już odpowiednio duża. badał mnie mówi ze moja wydzielina jemu wygląda na grzybicza... kurde no!!! wziął jakiś wymaz czy coś żeby pod mikroskopem zobaczyć co tam bo nie chce już znowu leków dawać.

z bólami takimi jak zakwasy na brzuchu mówił ze tak może być
z kluciem tez
kregoslup mówi bym skonsultowala z neurologiem ta swoją dyskopatie bo mowi ze jeżeli to wyjdzie ze od dyskopati (a na zdjęciu mam ze jest a tomograf nie wykazał ale objawy wskazują ze była i jest) to będziemy mieli duży problem. tak powiedział ale nie wiem o co chodzi i czemu. .... może oduży bol?

no i kazał dużo dużo lezec. !! dal mi na różne badania potem wypisze jakie bo teraz czekam u dentysty. jest poślizg godzinę. więc chyba sobie poczekam. .....

niby mnie uspokoil gin ale i tak wolala bym usg. .
Dobrze,ze z dzidzia wszysko ok
Widac,ze bardzo podatna jestes na jakies infekcje. Nosisz bawelniana bielizne?? Moze wkladki zle? perfumowanych uzywasz? czasami wystarczy,ze za grube, nie przepuszczaja powietrza i szybko mozna cos zlapac.
Rowniez mam dyskopatie (m. in.) i z wlasnego przypadku wiem,ze to duzy problem w ciazy,bo bole duze jak i podczas porodu naturalnego duze obciazenie.
Wiec duze prawdopodbienstwo,ze czeka Cie cc....
a ktory to juz tydzien u Ciebie??

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:45   #2364
zebrawpaski
Zakorzenienie

rosołek nastawiłam, jak to dobrze, ze mam tak mało wymagającego męża najbardziej samkuje mu rozgotowane w rosole udko z kurczaka więc w jednym garze mam dwa dania

czekam na Tz-a, jak wczoraj rano wyszedł do pracy to jeszcze do domu nie dotarł...rano skonczył prace i pojechał do domu rodzinnego, myślę, że niebawem wróci - zjemy obiad i umówiliśmy się, że pojedziemy razem na szybkie zakupy spożywcze a potem do teściowej do szpitala...

o szok- wyjde dzisiaj z domu dwa razy...
ostatni raz coś takiego zdarzyło mi się w listopadzie

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-01-31, 10:47   #2365
Nita6
Zakorzenienie

u mnie wciąż ponad -10 stopni wiec spacer wątpliwy

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
rosołek nastawiłam, jak to dobrze, ze mam tak mało wymagającego męża najbardziej samkuje mu rozgotowane w rosole udko z kurczaka więc w jednym garze mam dwa dania

czekam na Tz-a, jak wczoraj rano wyszedł do pracy to jeszcze do domu nie dotarł...rano skonczył prace i pojechał do domu rodzinnego, myślę, że niebawem wróci - zjemy obiad i umówiliśmy się, że pojedziemy razem na szybkie zakupy spożywcze a potem do teściowej do szpitala...

o szok- wyjde dzisiaj z domu dwa razy...
ostatni raz coś takiego zdarzyło mi się w listopadzie
Ciąża - najpiękniejszy okres w życiu kobiety ?
nie w dzisiejszym świecie .

Zeberko - uważaj na siebie
Stary 2012-01-31, 10:52   #2366
zebrawpaski
Zakorzenienie

dokładnie prince- tak jak black secret pisze- najzwyklejsze bawełniane majtaski i cienkie wkładki (np z naturelli są takie cieniutkie) a kiedy sie da to się wietrzyć ja mimo luteiny dowcipnej śpie w koszuli nocnej bez majtów, możesz podłożyć ręcznik lub drugie prześcieradło i niech się wylewa byleby dać skórze poodychać chociaż w nocy,
najwyżej nad ranem jak wstaję do wc to wtedy ubieram majtki przygotowane pod poduszką i sytuacja opanowana

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Nitka- uważam
na razie nie szaleje- jest ślisko więc wszelkie podróże odbywam tylko autem pod punkt docelowy ale możliwość zaczerpnięcia świeżego powietrza- bezcenne

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-01-31, 10:56   #2367
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:

swoją drogą na wizytach to zawsze jest takie zamieszanie, czy stres że lekarze sami powinni nawijać, a nie zawsze trzeba za języki ich ciągnąć

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:04   #2368
natalia_23
Zakorzenienie

mój laptop chyba padł aaa jak ja to przezyje
Na tablecie pisać nie lubię i męża laptopa też nie trawię ;p

Zeberka i nita moze jakiś zlocik jak się nam ociepli ?

Miałam dziś do ZUSu jechać ale ja mam katar a mały coś mi kaszleć zaczął a na dworze chyba - 13 mamy obecnie.

Zupa serowa zrobiona i mielone też

Mały coś mi się obudzić nie może za to wczoraj nie spał prawie cały dzień

alimcia pisała, że wczoraj miały kryzys z jedzeniem i spaniem. Rodziła naturalnie z gazem rozweselającym, musieli ją naciąć bo nie słuchała przy parciu. Miała zielone wody. Pozdrawia, jutro jak bedzie ok wychodzą o domu

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-01-31, 11:04   #2369
Nita6
Zakorzenienie

ja ostatnio do szczepienia jak jechalam z sylwia to mialam kartkę z pytaniami
Stary 2012-01-31, 11:06   #2370
zebrawpaski
Zakorzenienie

dziewczyny- ja to jak stara babcia - wyjęłam ostatnio 3 kieliszki na wódkę i co wieczór dzielę do nich lekarstwa aby się nie pogubić, w jedym mam 3 połowki jednago leku, w drugin 3 połowki drugiego- który mam zażywac 15minut po pierwszym leku a w trzecim całą resztę- wiem tylko, że wieczorem kieliszki mają być puste i mam pewność, że w ciągu dnia oprócz leków na podtrzymanie przyjełam żelazo, magnezy i femibion
dzisiaj nawet w aptece kupiłam taki specjalny pojemnik na leki żeby mieć "na wynos" jak wyychodzę z domu aby zabrac....
luteinę ma w łazience obok kremów więc zawsze rano i wieczór się na nią natykam a eutyroks obok butelki z wodą przy łóżku- więc to pierwsze co widze jak się rano budzę i wiem, że mam na czczo połknąć....

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

super, ze jutro amilcia wyjdzie
natalko- ja chętnie- jak się ociepli jestem za za spotkaniem
Nita- ja tez robię listę pytań do gina

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości