Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-21, 16:33   #2341
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Czesc Dziewuchy

Andzya wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!!!
Kiedys z mezem i wspollokatorami obchodzilismy co sie da, a potem nawet juz bez okazji, ahhh te beztroskie lata. Teraz ze znajomymi robimy sobie imprezy urodzinowe niespodzianki, o dziwo od 2 lat zawsze jestesmy zaskoczeni

Kism musze wytrzymac do tego maja, zaciskam nogi!!!!

Karozoka - Leoś ale cudnie Tak sie nazywal ten maluch z "Usta Usta" uwielbialam ten serial

Ja nie mam pojecia jak nazwe wspollokatora, maz chce zeby byl Mariusz, hmmm jak pomysle sobie o Mariuszu Czerkawskim to milo mi sie kojarzy ale ogolnie to imie mi sie jakos szczegolnie nie podoba, jak nic nie wymysle to pewnie tak zostanie.

Dzisiaj jestem sama w domu i przyszli do mnie tescie na dzien Babci i Dziadka, do Mariusza oczywiscie-bo juz kazdy tak na niego mowi... Za to przyniesli mi pyszny obiadzik.
Spadam na skoki
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 16:38   #2342
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Ja też raz wniosłam po schodach na 1. piętro ciężką walizkę, jaka byłam wściekła na siebie, że to zrobiłam i na innych, że mnie doprowadzili do sytuacji, w której musiałam to zrobić...
Na szczęście nic się nie stało..

Ja kicham jak najęta :/

A zainteresowanych informuję, że na Comedy Central leci maraton Hoży Doktorzy
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 16:48   #2343
Dasti80
Zakorzenienie

Aaaggusia co tam u Ciebie???

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 17:10   #2344
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość

Byłam dziś na USG połówkowym dziecię zdrowe do tego duże, no i już wiadomo, że bez żadnych wątpliwości jak to lekarz powiedział jest to chłopak .
Mamy nagraną płytkę, wszystkie pomiary wykonane na zwykłym usg a buźkę lekarz nam w 4D pokazał, ale niestety rękami się skutecznie nakrywał.
Także Kism możesz już mnie zaznaczyć na niebiesko a imię Leon
Gratulacje Leoś - słodko
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 17:14   #2345
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
[

Ja jak patrzę na swoją wyprawkę to niby trochę się uzbierało ale ciągle widzę braki a tu tygodnie lecą jak Śliweńka napisała że u niej to bodaj 27 tc to do mnie dotarło jak ten czas szybko leci bo my jakoś po dniach tp mamy oj strasznie leci

Śliweńko ja też nie mam zamiaru w te trampki uwiązywać małego nie wiadomo na jak długo ale one są prawie w całości takie mięciutkie bardzo i na jakiś spacer to myślę że nic mu nie będzie.
no to prawda 27 i zaraz rodzimy, na szczęście zostały mi tylko niewielkie rzeczy - znaczy wielkie, ale to wszystko zamówione bedzie przez net ewentualnie w jednym sklepie gdzie wszystko dowiozą

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
No właśnie wódki w domu nie mam ani kropli No ale nie będę ryzykować ataku hormonów jakby się miały nie udać bo nie dałam alkoholu więc wysłałam sms coby mąż zakupił
i bardzo dobrze, ale narobiłaś mi smaka

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
biorę No-spę od wczoraj w zasadzie 3x dziennie, no powiem Ci że ja się załamałam, szczególnie że nie chciałam panikować z tym szpitalem więc najpierw poradziłam się swojego lekarza ale wychodząc ze Szpitala to juz miałam świeczki w oczach z bezsilności... cóż , będę leżeć i czekać do poniedziałku na swojego gina ... mam nadzieję że przejdzie a na kontrole i tak się wybiorę.
rozstrzelać takich lekarzy, powinni ich jakoś karać a nie ....kawa to dla nich świętość

Cytat:
Witam

Ania, ale masz przejścia zobaczysz teraz będzie tylko lepiej musi być

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt

Doris to jest skandal żeby w szpitalu nie uzyskać pomocy
Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku

Ja też się martwię bo wczoraj głupia wyniosłam po schodach (a mamy bardzo strome) dosyć dużą miskę z praniem i potem złapały mnie te skurcze kłucie w pochwie i tyłku chyba z 10 a dziś rano znowu i teraz się boję

Przeraża mnie ta ciąża za pierwszym razem żadnych bóli ani niczego nie miałam a teraz od samego początku coś się dzieje

Byłam dziś na USG połówkowym dziecię zdrowe do tego duże, no i już wiadomo, że bez żadnych wątpliwości jak to lekarz powiedział jest to chłopak .
Mamy nagraną płytkę, wszystkie pomiary wykonane na zwykłym usg a buźkę lekarz nam w 4D pokazał, ale niestety rękami się skutecznie nakrywał.

uwielbiam to imię... nie bój się - to już ten czas że nie będziemy mogły dużo rzeczy robić

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31760098]

[/QUOTE]
na zdrowie
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 17:39   #2346
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31760098]

Ja też wczoraj dostałam potwornego kataru
a już myślałam, ze skończyło mi się choróbsko, bo przez 3 dni bolało mnie gardło i głowa, ale na szczęście wyleczyłam się babcinymi metodami, a tu teraz katarzysko paskudne. Męczy jak diabli...
I nie martw sie tą szkołą rodzenia, na pewno dojdziecie do porozumienia, jak dasz męzowi trochę czasu!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 17:39   #2347
karozka
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny

Powiem Wam, że straszny problem był z wyborem imienia dla chłopaka, nic wybrać nie mogliśmy, ale cieszę się, że się udało bo już miałam wizję, że dziecko się urodzi a my nadal nie będziemy wiedzieć jak go nazwać
A imię dostał po dziadku mojej mamy

Ehh człowiek czasem nie pomyśli co robi a potem sobie w brodę pluje
Trzeba zacząć bardziej uważać

Byliśmy dzisiaj w sklepie z wózkami po usg i oglądaliśmy dwa wózki Tako bardzo mi się podobały a jaka fajna babeczka w sklepie była obydwa wózki nam rozebrała na części pierwsze żebyśmy sobie zobaczyć mogli

To widzę, że wszyscy kichają naokoło moja córa też łazi i kicha a dopiero co chora była

Edytowane przez karozka
Czas edycji: 2012-01-21 o 17:42
karozka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 17:54   #2348
Timii
Rozeznanie

witam was mamuski weekendowo, ja jestesm jak zwykle troche zabiegana i na nic nie mam czasu a pewnie wkrotce bedzie gorzej bo za 3 tyg czeka nas przeprowadzka tez nie moge uwierzyc ze dzis zaczelam 24tydzien czyli 6 m-c a tu imie nie wybrane, wyprawka w proszku pieknie.... dzis bylam w ikei i wrocilam z niczym.... znowu ogarnia mnie panika
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 18:01   #2349
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Powiem Wam, że straszny problem był z wyborem imienia dla chłopaka, nic wybrać nie mogliśmy, ale cieszę się, że się udało bo już miałam wizję, że dziecko się urodzi a my nadal nie będziemy wiedzieć jak go nazwać

Byliśmy dzisiaj w sklepie z wózkami po usg i oglądaliśmy dwa wózki Tako bardzo mi się podobały a jaka fajna babeczka w sklepie była obydwa wózki nam rozebrała na części pierwsze żebyśmy sobie zobaczyć mogli

To widzę, że wszyscy kichają naokoło moja córa też łazi i kicha a dopiero co chora była
U nas problem z imieniem dla dziewczynki, ciężko będzie....

A możesz zdradzić w którym sklepie byliście?? Bo z Twoich opowieści na fajną ekspedientkę trafiliście

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
witam was mamuski weekendowo, ja jestesm jak zwykle troche zabiegana i na nic nie mam czasu a pewnie wkrotce bedzie gorzej bo za 3 tyg czeka nas przeprowadzka tez nie moge uwierzyc ze dzis zaczelam 24tydzien czyli 6 m-c a tu imie nie wybrane, wyprawka w proszku pieknie.... dzis bylam w ikei i wrocilam z niczym.... znowu ogarnia mnie panika
Pomału i wszystko kupicie Czyli nie jestem sama w swoich rozterkach... Bo tez nic prawie nie mamy... A jak mam jechać na sklepy to muszę się nastawić, bo w każdym słabo mi się robi i narazie jestem zniechęcona na łażenie po sklepach... :/

Edytowane przez GaTTa
Czas edycji: 2012-01-21 o 18:04
Stary 2012-01-21, 18:04   #2350
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw się to nie komuna że nic w sklepach nie ma

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 18:07   #2351
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Też myślałam nad Leonem bardzo ładne i orginalne imię
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
no to prawda 27 i zaraz rodzimy, na szczęście zostały mi tylko niewielkie rzeczy - znaczy wielkie, ale to wszystko zamówione bedzie przez net ewentualnie w jednym sklepie gdzie wszystko dowiozą
To pochwal się co już masz bo ja jakaś nieogarnięta jestem w sprawie wyprawki, muszę się wziąść do roboty bo na razie to tylko pododawane mam na all do obserwowanych.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 18:17   #2352
karozka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
U nas problem z imieniem dla dziewczynki, ciężko będzie....

A możesz zdradzić w którym sklepie byliście?? Bo z Twoich opowieści na fajną ekspedientkę trafiliście
Pomału i wszystko kupicie Czyli nie jestem sama w swoich rozterkach... Bo tez nic prawie nie mamy... A jak mam jechać na sklepy to muszę się nastawić, bo w każdym słabo mi się robi i narazie jestem zniechęcona na łażenie po sklepach... :/
Ten sklep był niedawno otwarty tam gdzie salon Kambelina na Trzebińskiej Co prawda dużo tam tych wózków nie ma, ale można np. zamówić a ekspedientka rewelacyjna.

Ja mam tak, że jak jestem w jakimś ciepłym miejscu czy sklepie w kurtce to momentalnie nie mam czym oddychać i ciemno mi się przed oczami robi także też ostatnio ograniczam zakupy do minimum.

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
Dokładnie

Ja myślałam, że sobie zacznę już coś powoli kupować, ale mamy teraz wydatek w postaci sanatorium dla córy i niestety na razie mogę tylko oglądać
Stary 2012-01-21, 18:29   #2353
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=kapukat;31760676]no to prawda 27 i zaraz rodzimy, na szczęście zostały mi tylko niewielkie rzeczy - znaczy wielkie, ale to wszystko zamówione bedzie przez net ewentualnie w jednym sklepie gdzie wszystko dowiozą

No to masz fajnie ja chciałabym część co mi brakuje dokupić może w lutym resztę wyprawki skompletować. Wózek tak myślałam na początku marca może nie wiem to też zależy gdzie będę kupować i ile będę musiała czekać na niego.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 18:47   #2354
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

dwa to i tak dużo - jak ja tu chodziłam wybierać to żaden mi się nie podobał...a w Polsce - każdy prawie ekspedientka na wysokim poziomie - i takie właśnie powinny być

Cytat:
a co chciałaś kupić w Ikei? tak w ogóle z tego co czytam to w Polskiej Ikei jest o wiele łatwiej i szybciej znaleźć wszystko ta w Dublinie to pikuś. Nie ma w czym wybierać a tak w ogóle to ja też się martwiłam że wyprawka nie zrobiona, że jeszcze tyle....i w pewnym momencie odpuściłam wszystko - i nagle okazuje sie że i wyprawkę można szybko zorganizować i wszystko się znajduje i nie jest tak strasznie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Też myślałam nad Leonem bardzo ładne i orginalne imię

To pochwal się co już masz bo ja jakaś nieogarnięta jestem w sprawie wyprawki, muszę się wziąść do roboty bo na razie to tylko pododawane mam na all do obserwowanych.
zatem jak porozkładałam to wszystko na łóżku okazało się że w ciągu ostanich 3 miesięcy korzystając z "prezentów przysłanych przez znajomych" a także z promocji mam ubranka od 0 do 12 miesiecy... nie jest ich może całe tabuny, ale najważniejsze są - bodziaki z krótkim rękawem, z długim bez rękawa, pajace, jakieś kaftaniki <tu dziękuję mojej mamie bo jak na razie w sklepach tutaj nie udało mi się znależć kaftanika jako takiego> muszę tylko dokupić jakieś sweterki i spodenki i mogę prać, no do tego mam trzy prześcieradła do łóżeczka, trzy kocyki, kilka pieluch tetrowych, laktator ręczny, dwie butelki dla najmłodszego - gdyby coś się miało wydarzyć, zestaw pielęgnacyjny - czylli jakieś nożyczki obcinacze, brakuje mi tylko gruszki waciki. To na razie tyle ale i tak mnie straszliwie cieszy, gdyż jeszcze tydzien temu bym panikowała i rzucała o sciane wszystkim byleby mi nikt nie kazał robić wyprawki

Cytat:
no i w tym cały problem, wtedy brało się to co jest, a teraz to mi się nie podba, tego nie chcę, to jest za drogie, a tamto nie w moim stylu tak czy siak bedziemy gotowe dziewczyny jak przyjdzie czas
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 18:53   #2355
Konto usunięte

Moja mama przed chwilą dzwoniła z "pretensjami", że ona chce życzenia dzisiaj! Więc jednak niektóre z Was miały dobry pomysł, żeby rodziców dzisiaj czymś obdarować
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 18:59   #2356
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Witam po dwóch dniach

W czwartek byłam u lekarza, miałam usg no i nadal w brzuchu jest dziewczynka to już 22 tc. wiec chyba juz nic nie urośnie.
Mam nadzieję, że nie będzie niespodzianki, bo juz nie moge się doczekać żeby zacząc różowe ubranka kupować - taka miła odmiana po koparkach i traktorkach
super ze wizyta udana

Cytat:
Witam!

Miałam Wam się pochwalić ostatnimi moimi zakupami w lumpuk jakie zrobiłam rozmiary 56-62 a no i trampki które wylicytował mój mąż na allegro on bardzo lubi trampki wiec stwierdził ze syn też musi mieć takie conversy jak tata
superowe

Cytat:
no dziś zaczęłam 27t jeszcze trzy miesiące i się rozpakuję
lada dzien ze tak powiem

Cytat:
Ja też się martwię bo wczoraj głupia wyniosłam po schodach (a mamy bardzo strome) dosyć dużą miskę z praniem i potem złapały mnie te skurcze kłucie w pochwie i tyłku chyba z 10 a dziś rano znowu i teraz się boję

Przeraża mnie ta ciąża za pierwszym razem żadnych bóli ani niczego nie miałam a teraz od samego początku coś się dzieje

gratuluje synka

skoro dzisiaj mialas wizyte i wszystko ok to nie denerwuj sie

a na przyszlosc niech maz nosi ciezkie pranie

Ja dzisiaj zaczelam 21 tydzien

Wczotaj mnie troche pobolewal brzuch jak bym zakwasy miala nie caly czas oczywiscie ale dziwne uczucie Moze to te skurcze co piszecie? Dzisiaj juz czuje sie wporzadku Dzwonilam do gina zeby sie upewnic bo oczywiscie zaczelam od razu panikowac ale nie ma go w gabinecie.

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 19:14   #2357
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Gratulacje udanej wizyty
Widzę że nie tylko dla mnie wybór imienia to ciężka sprawa My też chyba najprawdopodobniej damy imię po dziadku mojego męża Stanisław poza tym wszyscy już wołają Stasiu wiec jak to powiedziała przyszła chrzestna wy sobie dajcie jak chcecie a my i tak będziemy wołać Staś
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 20:26   #2358
Gaabbi
Wtajemniczenie

My dla syna mamy do wyboru Stanisław lub Franciszek, ale dla córki ciężko Myślę o Helenie lub Małgorzacie, przekonana jednak nie jestem.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 20:45   #2359
Konto usunięte

Ja mam tylko dla dziewczynki: Iga. Ale oczywiście jeszcze muszę najpierw przekonać męża :P A jak będzie chłopczyk, to się pomyśli
Stary 2012-01-21, 21:26   #2360
Timii
Rozeznanie

dzieki dziewczyny za pocieszenie, pewnie macie racje, w koncu jest jeszcze troche czasu i wszystko jest dostepne wiec nie powinno byc problemu. ja jakas w goracej wodzie kąpana jestem
w ikei szukalam kolderki i poscieli, na stronie widzialam taka dosc fajna kolderke ale w sklepie nie bylo, zostala tylko taka za 10eur ale niezbyt fajna. posciel nawet mi sie jedna spodobala wiec zawsze moge po nia wrocic tylko ze wolalabym kupic juz caly komplet bo oni maja rozmiary jak nigdzie indziej wiec zebym nie zostala z sama posciela tzn bez kolderki to wolalam nie kupowac wcale. w lozeczkach nie ma w czym wybierac przewijaki dostepne tylko jako osobny mebel a nie takie nakladane na lozeczko mozna oszalec dobrze ze nie jestem sama z tymi rozterkami juz to kiedys pisalam ale naprawde wydawalo mi sie ze to bedzie cos super kompletowac ta wyprawke...
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 21:29   #2361
clauudik
Rozeznanie

Wszystkie imiona są prześliczne! My też zastanawialiśmy się nad Stasiem, po moim tacie, i dziadku męża, poza tym tp mam na 8 maja, czyli imieniny Stanisława ale koniec końców zostanie chyba Filip. Wszyscy mówią to brzuszka Filipek, nawet mąż jak z nim rozmawia Wasi faceci rozmawiają z brzuchem? Mój zaczął niedawno, jak mu powiedziałam, że już słyszy to co wieczór rozmawia z synkiem wczoraj to się tak rozczuliłam tym Mieliśmy gotowe imię dla dziewczynki - miała być Oliwką, odkąd tylko pamiętam. Zresztą ja chciałam żeby maleństwo było dziewczynką i długo nie umiałam się cieszyć, że to chłopiec... Nawet śniło mi się, że rodzę bliźniaki - chłopca i dziewczynkę - i chłopca zostawiam w szpitalu. I znowu czuję się jak wyrodna matka.
A co do wyprawki to mam nadzieję, że uda się coś zacząć kompletować w lutym. Póki co mam same pierdołki - sweterek, koszulę, kilka bodziaków z kołnierzykiem polo. Czyli nic konkretnego. A poza tym to już mam dosyć antybiotyku i łykania codziennie leków

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 21:29   #2362
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Ten sklep był niedawno otwarty tam gdzie salon Kambelina na Trzebińskiej Co prawda dużo tam tych wózków nie ma, ale można np. zamówić a ekspedientka rewelacyjna.

Ja mam tak, że jak jestem w jakimś ciepłym miejscu czy sklepie w kurtce to momentalnie nie mam czym oddychać i ciemno mi się przed oczami robi także też ostatnio ograniczam zakupy do minimum.
Dzięki wielkie Ja właśnie znalazłam ten sklep na allegro i w necie. Główną siedzibę mają w Nawojowej Górze, a w Chrzanowie file.
http://www.smoczek.eu//index.php?osC...8fce73238e9882

To tez będziemy musieli się tam wybrać, jak ekspedientka fajna to najważniejsze
Stary 2012-01-21, 22:11   #2363
Konto usunięte

Ale tu dzisiaj spokój W sumie u mnie też się nic nie dzieje, ale to dobrze, wolę spokój niż nadmiar emocji Cały wieczór jem i oglądam komedie A jutrzejszy dzień zapowiada się równie leniwie.
Stary 2012-01-21, 22:30   #2364
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Wybrałam szpital, o którym są opinie, że położne same biegną jak dzieciaczek za długo płacze
O rany, a gdzie to taki szpital jest???
Ja już zdecydowałam się na Kamienskiego.

Cytat:
Lubie sobie czasem popatrzeć na ubranka które już mam a mąż to nie może się już doczekać kiedy zobaczy syna w trampka .
Mi to już odbiło na punkcie tych ubranek. Potrafię je codziennie wyciągać, oglądać, cieszyć się do nich i na nowo składać. A mam ich naprawdę dużo.

Dzisiaj zamówiłam już wózek Wybrałam jednak Teutonie Beyou. Facet ją pomierzył i okazało się, że jest większa niż myślałam. Trzeba teraz na nią czekać ok. 10tyg.!!!

Dziewczyny, jestem zupełnie zielona w tych wszystkich sprawach i mam mnóstwo pytań.

1. Co kładziecie do gondoli? Tzn. na czym dziecko leży? Dajecie poduszeczkę, kołderkę??? Co ma być tam w środku???

2.Dzidzia będzie miała swój pokój, ale ja często bywam w salonie i kiedy dzidzia nie będzie spała chcę żeby tam ze mną siedziała, ale jak???
Mam ją kłaść na podłodze na macie edukacyjnej czy na kocyku? Na kanapie? Kupię bujaczko-leżaczek, ale na razie będzie do niego za mała. Mąż chce kołyskę, ale wolałabym żeby mnie dziecko widziało,a ja je. A może postawić kolejne łóżeczko???Nie wiem

My już chyba imię mamy, ale jeszcze się do niego nie przyzwyczaiłam. Natasza, czyli tak zdrobniale dziwnie-Natka

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2012-01-21 o 22:35
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 22:31   #2365
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość

Ja nie mam pojecia jak nazwe wspollokatora, maz chce zeby byl Mariusz, hmmm jak pomysle sobie o Mariuszu Czerkawskim to milo mi sie kojarzy ale ogolnie to imie mi sie jakos szczegolnie nie podoba, jak nic nie wymysle to pewnie tak zostanie.
Mój mąż ma tak na imię i powiem ci, że mi się ono też kiedyś nie podobałobo ni w kij ni w oko nie potrafiłam go zdrobnić, ale jak kobieta zakochana to dużo się zmienia.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 22:35   #2366
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
My już chyba imię mamy, ale jeszcze się do niego nie przyzwyczaiłam. Natasza, czyli tak zdrobniale dziwnie-Natka
Ja mam na imię Natalia i też mi mąż mówi Natka/tak już bardzo zdrobniale: Natuś Aha jeszcze Nati, tak mi często też koleżanki mówiły. Ogólnie to bardzo wdzięczne imię i jest sporo zdrobnień, nigdy nie narzekałam, jeśli akurat o imię chodzi Moi rodzice jeszcze rozważali Nadia i też mi się podoba.
Dla dziewczynek jest sporo ładnych imion, dla chłopców - jakoś nie umiem nic wybrać

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-01-21 o 22:40
Stary 2012-01-21, 22:43   #2367
Ewunia_1984
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31766224]Ja mam na imię Natalia i też mi mąż mówi Natka/tak już bardzo zdrobniale: Natuś Aha jeszcze Nati, tak mi często też koleżanki mówiły. Ogólnie to bardzo wdzięczne imię i jest sporo zdrobnień, nigdy nie narzekałam, jeśli akurat o imię chodzi Moi rodzice jeszcze rozważali Nadia i też mi się podoba.
Dla dziewczynek jest sporo ładnych imion, dla chłopców - jakoś nie umiem nic wybrać [/QUOTE]

Też myślałam o Natalii, ale mąż stwierdził, że Natasza bardziej pasuje do nazwiska Do Natki juz się prawie przyzwyczaiłam, choć w kółko mówię "moja dzidzia"
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 22:46   #2368
Konto usunięte

Nie namawiam na imię Natalia, bo teraz ono jest ponoć bardzo popularne Ale z faktu, że zdrobnienia są podobne, to myślę, że Natasza to fajny wybór - tak patrząc z doświadczenia
Stary 2012-01-21, 22:48   #2369
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
A jeszcze Wam miałam napisać, że byłam wczoraj u tej koleżanki, co ma maleństwo. Ależ fajnie było się takim bobasem pozajmować, jak mojego jeszcze nie mogę przytulić I jeszcze dowiedziałam się, że może mi pożyczyć kołyskę (co mi bardzo pasuje, żeby ją postawić na pierwsze miesiące w sypialni) i leżaczek
Odnośnie porodu niestety potwierdziła wszystkie moje obawy co do Tarnowa... Ona też tu nie rodziła
rinco, pewnie będziesz ciekawa - rodziła w Roztoce. Jej bratowa 2 tyg. wcześniej też, a siostra rok wcześniej w nowym. Siostra powiedziała, że drugie dziecko będzie też rodzić w Roztoce... Ale ja jak już mam jechać gdzieś, to wolę do Krakowa, bo tam w Roztoce, choć są super warunki i atmosfera, to nie mają specjalistycznych oddziałów i jak się coś gorszego dzieje z matką czy dzieckiem, to i tak wiozą do Tarnowa...
Ooo, dzięki jak zwykle za cenne informacje Nawet nie wiedziałam, że jest taki szpital jak ta Roztoka, ale już sobie sprawdziłam w necie i rzeczywiście bardzo fajnie wygląda. Ciekawe czy w rzeczywistości też jest tam tak miło i kameralnie Lekarze to widzę, że większość z Tarnowa, a dyrektorem jest ojciec mojego kolegi z klasy z LO No nic, będę miała na uwadze ten szpital, ostatecznie to nie muszę jeszcze teraz decydować, zresztą z tego co piszą na stronie to można nawet przyjechać na samo rodzenie i niby przyjmą (ciekawe czy rzeczywiście tak to w praktyce wygląda). Jakbyś jeszcze miała jakieś opinie na temat tego szpitala to napisz, ja też jeszcze spróbuję zasięgnąć języka

Cytat:
Witam!
Miałam Wam się pochwalić ostatnimi moimi zakupami w lumpuk jakie zrobiłam rozmiary 56-62 a no i trampki które wylicytował mój mąż na allegro on bardzo lubi trampki wiec stwierdził ze syn też musi mieć takie conversy jak tata
Fajowe te rzeczy Ja też ostatnio kupiłam parę fajnych w lumpku, ale nie chce mi się robić fotek, może jak się więcej nazbiera

Byliśmy dziś w hurtowni z wózkami i ogólnie artykułami dziecięcymi i już wszystko wiemy Wybraliśmy wózek, który na 99% kupimy, bo nam się spodobał i spełnia wszystkie nasze wymagania - będzie to SEKO Carlo Lux, polska firma, analogiczny do Tako Jumpera (też go rozważaliśmy, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na tego Seko). W sumie to oglądaliśmy i porównywaliśmy głównie te dwa modele, pozostałe wózki nam się w ogóle nie podobały. Te dwa były w identycznych cenach (1400zł z groszami), ale Seko wygrał tym, że ma stelaż aluminiowy, a więc jest trochę lżejszy (jakieś 3 kg podobno), ma zgrabniejsze kółka i łatwiejsze dla mnie mocowanie do stelaża (sprawdzaliśmy oba). No i kolorek, ale to akurat drobiazg.

Acha no i przekonałam mojego chłopa do skrętnych kółek - zajęło mi to 2 min, tzn. kazałam mu przejechać tym wózkiem między innymi wózkami i jak zobaczył jak fajnie się nim manewruje to już nic się nie odzywał więcej na ten temat

Ten wózek to kupimy dopiero gdzieś w marcu albo kwietniu, ale już przynajmniej będę spokojna, bo wiemy czego chcemy i jak przyjdzie pora to wystarczy zadzwonić do sklepu i w ciągu tygodnia nam sprowadzą taki kolorek jak będziemy chcieli.

Pooglądaliśmy też inne akcesoria, typu łóżeczka, wanienki, pościele itd. i trochę się zorientowaliśmy w cenach, bo nawet nie mieliśmy pojęcia ile co może kosztować i ogólnie stwierdziłam, że nie jest tak źle i że raczej zamkniemy się z wyprawką w 2tys.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 22:54   #2370
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Pooglądaliśmy też inne akcesoria, typu łóżeczka, wanienki, pościele itd. i trochę się zorientowaliśmy w cenach, bo nawet nie mieliśmy pojęcia ile co może kosztować i ogólnie stwierdziłam, że nie jest tak źle i że raczej zamkniemy się z wyprawką w 2tys.
To dobra wiadomość, ja też mam nadzieję się w takiej kwocie zmieszczę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości