|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Czesc Dziewuchy
![]() Andzya wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!!! Kiedys z mezem i wspollokatorami obchodzilismy co sie da, a potem nawet juz bez okazji, ahhh te beztroskie lata. Teraz ze znajomymi robimy sobie imprezy urodzinowe niespodzianki, o dziwo od 2 lat zawsze jestesmy zaskoczeni ![]() Kism musze wytrzymac do tego maja, zaciskam nogi!!!! ![]() Karozoka - Leoś ale cudnie Tak sie nazywal ten maluch z "Usta Usta" uwielbialam ten serial![]() Ja nie mam pojecia jak nazwe wspollokatora, maz chce zeby byl Mariusz, hmmm jak pomysle sobie o Mariuszu Czerkawskim to milo mi sie kojarzy ale ogolnie to imie mi sie jakos szczegolnie nie podoba, jak nic nie wymysle to pewnie tak zostanie.Dzisiaj jestem sama w domu i przyszli do mnie tescie na dzien Babci i Dziadka, do Mariusza oczywiscie-bo juz kazdy tak na niego mowi... Za to przyniesli mi pyszny obiadzik. Spadam na skoki |
|
|
|
#2342 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Ja też raz wniosłam po schodach na 1. piętro ciężką walizkę, jaka byłam wściekła na siebie, że to zrobiłam i na innych, że mnie doprowadzili do sytuacji, w której musiałam to zrobić...
Na szczęście nic się nie stało.. Ja kicham jak najęta :/ A zainteresowanych informuję, że na Comedy Central leci maraton Hoży Doktorzy
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaggusia co tam u Ciebie???
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#2344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Leoś - słodko
|
|
|
|
|
#2345 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
uwielbiam to imię... nie bój się - to już ten czas że nie będziemy mogły dużo rzeczy robić ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31760098] Ja kicham jak najęta :/ [/QUOTE]na zdrowie
|
||||
|
|
|
#2346 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31760098]
Ja kicham jak najęta :/ Ja też wczoraj dostałam potwornego katarua już myślałam, ze skończyło mi się choróbsko, bo przez 3 dni bolało mnie gardło i głowa, ale na szczęście wyleczyłam się babcinymi metodami, a tu teraz katarzysko paskudne. Męczy jak diabli... I nie martw sie tą szkołą rodzenia, na pewno dojdziecie do porozumienia, jak dasz męzowi trochę czasu! |
|
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
Powiem Wam, że straszny problem był z wyborem imienia dla chłopaka, nic wybrać nie mogliśmy, ale cieszę się, że się udało bo już miałam wizję, że dziecko się urodzi a my nadal nie będziemy wiedzieć jak go nazwać ![]() A imię dostał po dziadku mojej mamy ![]() Ehh człowiek czasem nie pomyśli co robi a potem sobie w brodę pluje ![]() Trzeba zacząć bardziej uważać Byliśmy dzisiaj w sklepie z wózkami po usg i oglądaliśmy dwa wózki Tako bardzo mi się podobały a jaka fajna babeczka w sklepie była obydwa wózki nam rozebrała na części pierwsze żebyśmy sobie zobaczyć mogli ![]() To widzę, że wszyscy kichają naokoło moja córa też łazi i kicha a dopiero co chora była
Edytowane przez karozka Czas edycji: 2012-01-21 o 17:42 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
witam was mamuski weekendowo, ja jestesm jak zwykle troche zabiegana i na nic nie mam czasu a pewnie wkrotce bedzie gorzej bo za 3 tyg czeka nas przeprowadzka
tez nie moge uwierzyc ze dzis zaczelam 24tydzien czyli 6 m-c a tu imie nie wybrane, wyprawka w proszku pieknie.... dzis bylam w ikei i wrocilam z niczym.... znowu ogarnia mnie panika |
|
|
|
#2349 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A możesz zdradzić w którym sklepie byliście?? Bo z Twoich opowieści na fajną ekspedientkę trafiliście ![]() Cytat:
Czyli nie jestem sama w swoich rozterkach... Bo tez nic prawie nie mamy... A jak mam jechać na sklepy to muszę się nastawić, bo w każdym słabo mi się robi i narazie jestem zniechęcona na łażenie po sklepach... :/
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikqsmw65rm.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813580120.html Edytowane przez GaTTa Czas edycji: 2012-01-21 o 18:04 |
||
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładne i orginalne imię Cytat:
bo ja jakaś nieogarnięta jestem w sprawie wyprawki, muszę się wziąść do roboty bo na razie to tylko pododawane mam na all do obserwowanych.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#2352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co prawda dużo tam tych wózków nie ma, ale można np. zamówić a ekspedientka rewelacyjna.Ja mam tak, że jak jestem w jakimś ciepłym miejscu czy sklepie w kurtce to momentalnie nie mam czym oddychać i ciemno mi się przed oczami robi także też ostatnio ograniczam zakupy do minimum. Dokładnie ![]() Ja myślałam, że sobie zacznę już coś powoli kupować, ale mamy teraz wydatek w postaci sanatorium dla córy i niestety na razie mogę tylko oglądać
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=kapukat;31760676]no to prawda 27 i zaraz rodzimy, na szczęście zostały mi tylko niewielkie rzeczy - znaczy wielkie, ale to wszystko zamówione bedzie przez net ewentualnie w jednym sklepie gdzie wszystko dowiozą
![]() No to masz fajnie ja chciałabym część co mi brakuje dokupić może w lutym resztę wyprawki skompletować. Wózek tak myślałam na początku marca może nie wiem to też zależy gdzie będę kupować i ile będę musiała czekać na niego. |
|
|
|
#2354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ekspedientka na wysokim poziomie - i takie właśnie powinny być![]() Cytat:
a tak w ogóle to ja też się martwiłam że wyprawka nie zrobiona, że jeszcze tyle....i w pewnym momencie odpuściłam wszystko - i nagle okazuje sie że i wyprawkę można szybko zorganizować i wszystko się znajduje i nie jest tak strasznie![]() Cytat:
> muszę tylko dokupić jakieś sweterki i spodenki i mogę prać, no do tego mam trzy prześcieradła do łóżeczka, trzy kocyki, kilka pieluch tetrowych, laktator ręczny, dwie butelki dla najmłodszego - gdyby coś się miało wydarzyć, zestaw pielęgnacyjny - czylli jakieś nożyczki obcinacze, brakuje mi tylko gruszki waciki. To na razie tyle ale i tak mnie straszliwie cieszy, gdyż jeszcze tydzien temu bym panikowała i rzucała o sciane wszystkim byleby mi nikt nie kazał robić wyprawki![]() no i w tym cały problem, wtedy brało się to co jest, a teraz to mi się nie podba, tego nie chcę, to jest za drogie, a tamto nie w moim stylu tak czy siak bedziemy gotowe dziewczyny jak przyjdzie czas
|
|||
|
|
|
#2355 |
|
Konto usunięte
|
Więc jednak niektóre z Was miały dobry pomysł, żeby rodziców dzisiaj czymś obdarować
|
|
|
|
#2356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lada dzien ze tak powiem ![]() Cytat:
skoro dzisiaj mialas wizyte i wszystko ok to nie denerwuj sie a na przyszlosc niech maz nosi ciezkie pranie Ja dzisiaj zaczelam 21 tydzien ![]() Wczotaj mnie troche pobolewal brzuch jak bym zakwasy miala nie caly czas oczywiscie ale dziwne uczucie Moze to te skurcze co piszecie? Dzisiaj juz czuje sie wporzadku
|
|
|
#2357 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widzę że nie tylko dla mnie wybór imienia to ciężka sprawa My też chyba najprawdopodobniej damy imię po dziadku mojego męża Stanisław poza tym wszyscy już wołają Stasiu wiec jak to powiedziała przyszła chrzestna wy sobie dajcie jak chcecie a my i tak będziemy wołać Staś
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Wtajemniczenie
|
My dla syna mamy do wyboru Stanisław lub Franciszek, ale dla córki ciężko
Myślę o Helenie lub Małgorzacie, przekonana jednak nie jestem.
|
|
|
|
#2359 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam tylko dla dziewczynki: Iga. Ale oczywiście jeszcze muszę najpierw przekonać męża :P A jak będzie chłopczyk, to się pomyśli
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2360 |
|
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny za pocieszenie, pewnie macie racje, w koncu jest jeszcze troche czasu i wszystko jest dostepne wiec nie powinno byc problemu. ja jakas w goracej wodzie kąpana jestem
w ikei szukalam kolderki i poscieli, na stronie widzialam taka dosc fajna kolderke ale w sklepie nie bylo, zostala tylko taka za 10eur ale niezbyt fajna. posciel nawet mi sie jedna spodobala wiec zawsze moge po nia wrocic tylko ze wolalabym kupic juz caly komplet bo oni maja rozmiary jak nigdzie indziej wiec zebym nie zostala z sama posciela tzn bez kolderki to wolalam nie kupowac wcale. w lozeczkach nie ma w czym wybierac mozna oszalec dobrze ze nie jestem sama z tymi rozterkami juz to kiedys pisalam ale naprawde wydawalo mi sie ze to bedzie cos super kompletowac ta wyprawke...
|
|
|
|
#2361 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie imiona są prześliczne! My też zastanawialiśmy się nad Stasiem, po moim tacie, i dziadku męża, poza tym tp mam na 8 maja, czyli imieniny Stanisława
ale koniec końców zostanie chyba Filip. Wszyscy mówią to brzuszka Filipek, nawet mąż jak z nim rozmawia wczoraj to się tak rozczuliłam tym A co do wyprawki to mam nadzieję, że uda się coś zacząć kompletować w lutym. Póki co mam same pierdołki - sweterek, koszulę, kilka bodziaków z kołnierzykiem polo. Czyli nic konkretnego. A poza tym to już mam dosyć antybiotyku i łykania codziennie leków
|
#2362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie znalazłam ten sklep na allegro i w necie. Główną siedzibę mają w Nawojowej Górze, a w Chrzanowie file.http://www.smoczek.eu//index.php?osC...8fce73238e9882 To tez będziemy musieli się tam wybrać, jak ekspedientka fajna to najważniejsze
|
|
|
|
|
#2363 |
|
Konto usunięte
|
Ale tu dzisiaj spokój
W sumie u mnie też się nic nie dzieje, ale to dobrze, wolę spokój niż nadmiar emocji Cały wieczór jem i oglądam komedie A jutrzejszy dzień zapowiada się równie leniwie.
|
|
|
|
#2364 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już zdecydowałam się na Kamienskiego. Cytat:
Dzisiaj zamówiłam już wózek Wybrałam jednak Teutonie Beyou. Facet ją pomierzył i okazało się, że jest większa niż myślałam. Trzeba teraz na nią czekać ok. 10tyg.!!!Dziewczyny, jestem zupełnie zielona w tych wszystkich sprawach i mam mnóstwo pytań. 1. Co kładziecie do gondoli? Tzn. na czym dziecko leży? Dajecie poduszeczkę, kołderkę??? Co ma być tam w środku??? 2.Dzidzia będzie miała swój pokój, ale ja często bywam w salonie i kiedy dzidzia nie będzie spała chcę żeby tam ze mną siedziała, ale jak??? Mam ją kłaść na podłodze na macie edukacyjnej czy na kocyku? Na kanapie? Kupię bujaczko-leżaczek, ale na razie będzie do niego za mała. Mąż chce kołyskę, ale wolałabym żeby mnie dziecko widziało,a ja je. A może postawić kolejne łóżeczko???Nie wiem My już chyba imię mamy, ale jeszcze się do niego nie przyzwyczaiłam. Natasza, czyli tak zdrobniale dziwnie-Natka
Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-01-21 o 22:35 |
||
|
|
|
#2365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ni w kij ni w oko nie potrafiłam go zdrobnić, ale jak kobieta zakochana to dużo się zmienia .
|
|
|
|
|
#2366 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aha jeszcze Nati, tak mi często też koleżanki mówiły. Ogólnie to bardzo wdzięczne imię i jest sporo zdrobnień, nigdy nie narzekałam, jeśli akurat o imię chodzi Moi rodzice jeszcze rozważali Nadia i też mi się podoba. Dla dziewczynek jest sporo ładnych imion, dla chłopców - jakoś nie umiem nic wybrać
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-01-21 o 22:40 |
|
|
|
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31766224]Ja mam na imię Natalia i też mi mąż mówi Natka/tak już bardzo zdrobniale: Natuś
Aha jeszcze Nati, tak mi często też koleżanki mówiły. Ogólnie to bardzo wdzięczne imię i jest sporo zdrobnień, nigdy nie narzekałam, jeśli akurat o imię chodzi Moi rodzice jeszcze rozważali Nadia i też mi się podoba. Dla dziewczynek jest sporo ładnych imion, dla chłopców - jakoś nie umiem nic wybrać [/QUOTE]Też myślałam o Natalii, ale mąż stwierdził, że Natasza bardziej pasuje do nazwiska Do Natki juz się prawie przyzwyczaiłam, choć w kółko mówię "moja dzidzia"
|
|
|
|
#2368 |
|
Konto usunięte
|
Nie namawiam na imię Natalia, bo teraz ono jest ponoć bardzo popularne
Ale z faktu, że zdrobnienia są podobne, to myślę, że Natasza to fajny wybór - tak patrząc z doświadczenia
|
|
|
|
#2369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że jest taki szpital jak ta Roztoka, ale już sobie sprawdziłam w necie i rzeczywiście bardzo fajnie wygląda. Ciekawe czy w rzeczywistości też jest tam tak miło i kameralnie Lekarze to widzę, że większość z Tarnowa, a dyrektorem jest ojciec mojego kolegi z klasy z LO No nic, będę miała na uwadze ten szpital, ostatecznie to nie muszę jeszcze teraz decydować, zresztą z tego co piszą na stronie to można nawet przyjechać na samo rodzenie i niby przyjmą (ciekawe czy rzeczywiście tak to w praktyce wygląda). Jakbyś jeszcze miała jakieś opinie na temat tego szpitala to napisz, ja też jeszcze spróbuję zasięgnąć języka ![]() Cytat:
Ja też ostatnio kupiłam parę fajnych w lumpku, ale nie chce mi się robić fotek, może jak się więcej nazbiera ![]() Byliśmy dziś w hurtowni z wózkami i ogólnie artykułami dziecięcymi i już wszystko wiemy Acha no i przekonałam mojego chłopa do skrętnych kółek - zajęło mi to 2 min, tzn. kazałam mu przejechać tym wózkiem między innymi wózkami i jak zobaczył jak fajnie się nim manewruje to już nic się nie odzywał więcej na ten temat Ten wózek to kupimy dopiero gdzieś w marcu albo kwietniu, ale już przynajmniej będę spokojna, bo wiemy czego chcemy i jak przyjdzie pora to wystarczy zadzwonić do sklepu i w ciągu tygodnia nam sprowadzą taki kolorek jak będziemy chcieli. Pooglądaliśmy też inne akcesoria, typu łóżeczka, wanienki, pościele itd. i trochę się zorientowaliśmy w cenach, bo nawet nie mieliśmy pojęcia ile co może kosztować i ogólnie stwierdziłam, że nie jest tak źle i że raczej zamkniemy się z wyprawką w 2tys. |
||
|
|
|
#2370 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

Leoś - słodko

tez nie moge uwierzyc ze dzis zaczelam 24tydzien czyli 6 m-c a tu imie nie wybrane, wyprawka w proszku
bo ja jakaś nieogarnięta jestem w sprawie wyprawki, muszę się wziąść do roboty bo na razie to tylko pododawane mam na all do obserwowanych.

Dzisiaj juz czuje sie wporzadku 

mozna oszalec