Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012 cz. XX - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 12:15   #2341
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

Wróciłam!
Nie wiem czy płakać czy się cieszyć. U notariusza wszystko najprawdopodobniej się uda jeśli urząd skarbowy wyrazi zgodę.A u gina...okaże się.

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe przyjęcie
No to pokazuję, co mam:
- suknia - bardzo prosta, od razu zaznaczę, że na mnie wygląda zupełnie inaczej - mam 160cm i jestem raczej drobna, ale kości aż tak nie sterczą Ma kolor perłowy oraz jest pozbawiona tego doczepianego kwiatka http://www.lasposa.pl/images/60.jpg
- buty - z białebuty. pl, skórzane, bez kokardki - suknia nie ma żadnych halek, więc bałam się, że może się zahaczać i wolałam jak najprostsze. http://www.bialebuty.com.pl/A_196_sp...6_cm-1936.html
Bardzo ładna suknia. A co do butów to jesteś zadowolona? Ja też u nich zamówiłam, ale czekam jeszcze.

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
te drugie są bez platformy a ja potrzebuję z platformą i jak wezmę z platformą to będą wyglądały jak te pierwsze makabra
Mi się bardziej podobają te z platforma i jakbym mogła mieć wyższy obcas to takie bym kupiła.

Obiecałam Tż, że nie będę sie na zapas martwić ale jakoś nie umiem. Mam łzy w oczach...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2012-03-28 o 13:57
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:16   #2342
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Dziękuję Ja też siebie i TŻa nie wpisałam... I to Ty Kochana szukasz welonu długiego na około 3 metry ciętego??
oj nie, ja na razie niczego z garderoby nie szukam bo nawet kiecki nie mam

Ale ktos pytal wczoraj albo dzisiaj o welon 2,5 m. ciety... tylko nie pamietam tez kto

nena - idealnie! Jestem pod wrazeniem!

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:17   #2343
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
jagata - nie ma co oglądać... Nie lubię swojej kiecki...

I tu pojawia się problem, bo dla mnie ten wariant, który opisałaś byłby idealny, ale pewno do salonu suknia przyjedzie już z kryształkami Obudziłam się z ręką w nocniku
eeee...czemu?

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
najlepiej i tak jest w trakcie wyprzedaży wchodzisz do sklepu a tu pusto.... patrzysz na ziemię a tam tabuny dziadów

a może by przekręcić do salonu żeby odwołać kryształki?

Pierwszy chyba by pasował, w sumie cieżko doradzać bo sama nie mam pojęcia na jaki się zdecyduję

Zamówiłam zaproszenia i teraz będę się mordować z listą W sumie o swoich się nie przejmuję bo wiem że nie zwraca nikt na to uwagi, ale prosiłam TŻta żeby mama odmieniła ich nazwiska, bo mogą mieć jakieś pretensje potem czy coś, to teściowa zaczęła się śmiac i powiedziała że ja sobie z tym lepiej poradzę

I pytanie z serii durne
Jak zapraszam to piszę: AnnE czy AnnĘ? bo sama nie wiem już ztego wszystkiego.

AnnĘ powinno być
Stary 2012-03-28, 12:17   #2344
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie to rozważam, Druhna jest za i czekam teraz na opinię mamusi i jutro z samego rana działam... Dramat!! A ja myślałam, że nie będę PMką, której odbije i odkocha się w swojej kiecce!! Aż mi się chce ryczeć z tego wszystkiego
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:18   #2345
E87
Wtajemniczenie

Jagata z tego portalu wynika ze gerbery sa dostepne caly rok http://www.slubniaczek.pl.tl/%3E%3E-...ogrodniczy.htm
Kurcze nie wiem co z tym welonem... w salonie byl ladny ale 300 zl nie dam! byl delikatnie obszyty z krysztalkami na koncu...
Tu jest odnosnik do fotek real https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3532 tam widac troche welon, ktory mierzylam, myslicie ze dlugosc ok i "fason"?

Edytowane przez E87
Czas edycji: 2012-03-28 o 12:31
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:18   #2346
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
eeee...czemu?
Ma na gorsecie srałki-kryształki, a ja zamarzyłam o pasie...
Stary 2012-03-28, 12:18   #2347
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość

Dziewczyny teraz ja potrzebuje pomocy... dodaje moja suknie w zalaczniku, pomozcie dobrac mi welon, moje propozycje:

Postawiłabym na welon nr 2
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 12:22   #2348
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Pisz o co chodzi to może pomożemy
Bo mogę max 14 osób usadzić przy okrągłym stole, a mam 15 osób, których nie mogę rozdzielić, bo nie mam później ich z kim usadzić. Dość skomplikowane, bo od taty TŻta będą tylko 3 osoby dorosłe (z czego 2 muszą trzymać się razem). Pozostałych takich osób w wieku powiedzmy naszych rodziców od mamy strony TŻta jest 13. I chciałam ich usadzić razem. Bo z młodymi problemu nie ma, ich się wymiesza i będzie spoko, ale starsi niech się trzymają razem.

Wiem, zagmatwałam to, ale nie umiem tego po ludzku wytłumaczyć...
A nie mogę taty i cioci TŻta posadzić przy mojej rodzinie, bo po 1. nikogo nie znają, po 2. jak to będzie wyglądało...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:23   #2349
ona8686
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Mi się podoba z późniejszą poprawką.

Wklejam foto, tak jak pisałam - są całkiem klasyczne

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tak na szybko, dziękuję za kciuki, wszystko zakończyło się dobrze dla nas.. teraz możemy życ w spokoju z tżtem
jeszcze raz dziękuję
Fajnie, że sie udało

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Ja też biorę satynowe, i pas z takiego samego materiału

Jak się Wam te podobają? Myślicie, że byłyby wygodne? Kolor totalnie mój To taneczne z Akcesu.
Bardzo ładne i kolorek super

Cytat:
Ja też Was dzisiaj proszę o kciuki (ostatnio chyba Was nadwyrężam w swoich sprawach).. Ale TŻt idzie na testy do pewnej firmy, bo przeszedł wstępną rekrutację. Dużo lepsze warunki no i kasa też, więc bardzo Nam zależy na tym.
Także nieśmiało proszę....

Miłego dnia!

Cytat:
A i dziewczyny wliczyłyście do listy gości także najbliższą rodzinę (rodziców, rodzeństwo itp.), siebie, zespół, kamerzystę i fotografa? Bo ja o tym zapomniałam i musiałam sobie doliczyć, ze poza zaproszonymi muszą być miejsca jeszcze dla innych
Ja podliczyłam ale np. kamerzystę, zespół, wzięłam na 50% czyli nie dostana wszystkich posiłków. Czy uważacie, że moze tak byc? Bo jednak są w pracy, stolik swój beda miec i zimne przekąski owszem.

Cytat:
Witam wszystkie Panny Młode, skromnie proszę o przyjęcie mnie do wątku Muszę przyznać, że lektura postów zajęła mi parę dobrych dni, ale ileż się dowiedziałam
Witaj sukienka łądna taka delikatna

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mam też prośbę co do kciuków. Moja umowa w pracy kończy się z końcem marca i dziś lub jutro będę rozmawiała z szefową w sprawie przedłużenia umowy dlatego bardzo, bardzo, bardzo mocno potrzebuje waszych magicznych kciuków.

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Potrzebuję kogoś od usadzenia gości!!!!!!!! Od 3 godzin nad tym siedzę i za cholerę mi nie wychodzi
Dlatego darowałam sobie winetki

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:25   #2350
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo mogę max 14 osób usadzić przy okrągłym stole, a mam 15 osób, których nie mogę rozdzielić, bo nie mam później ich z kim usadzić. Dość skomplikowane, bo od taty TŻta będą tylko 3 osoby dorosłe (z czego 2 muszą trzymać się razem). Pozostałych takich osób w wieku powiedzmy naszych rodziców od mamy strony TŻta jest 13. I chciałam ich usadzić razem. Bo z młodymi problemu nie ma, ich się wymiesza i będzie spoko, ale starsi niech się trzymają razem.

A nie mogę taty i cioci TŻta posadzić przy mojej rodzinie, bo po 1. nikogo nie znają, po 2. jak to będzie wyglądało...
A nie da rady usadzic ich jednak w 15 osob, beda mieli strasznie ciasno? Czy moze jest to do dogadania sie z wlascicielami sali?
Stary 2012-03-28, 12:26   #2351
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Wróciłam!
Nie wiem czy płakać czy się cieszyć. U notariusza wszystko najprawdopodobniej się uda jeśli urząd skarbowy wyrazi zgodę.A u gina...okaże się. Dobrze ze zmieniłam bo okazało sie, że moja poprzednia powinna mnie leczyć ale lekceważyła objawy. Przynajmniej na to wychodzi.
Powiedziałam mu, że chcemy się pod koniec roku starać o dzidzie to mi powiedział, że możemy się starać ale nie wiadomo co nam wyjdzie. Stwierdził, że wszystko po kolei. Za miesiąc po wyniki cytoligii

Obiecałam Tż, że nie będę sie na zapas martwić ale jakoś nie umiem. Mam łzy w oczach...
Trzymaj się Kochana

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
oj nie, ja na razie niczego z garderoby nie szukam bo nawet kiecki nie mam

Ale ktos pytal wczoraj albo dzisiaj o welon 2,5 m. ciety... tylko nie pamietam tez kto
O to przepraszam - też nie wiem, kto

Spadam się zbierać do pracy i dalej dołować głupią kiecką...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 12:28   #2352
melod_y
Zakorzenienie

Wiktusiaczek- ale to tak serio, serio Ci sie odwidziały te wyszywane krysztalki na sukience? Bo jak dla mnie one na prawde pieknie wygladaj na sukience i kto wie czy zauroczenie pasem nie jest "chwilowe".. musisz na prawde sie dobrze zastanowic bo tez nie wiesz jak sukienka bedzie z samym pasem bez krysztalkow wygladac
Ciezki orzech doz rygzienia i nie mow ze sie w sukience odkochalas bo jest na prawde piekna!

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:29   #2353
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
A nie da rady usadzic ich jednak w 15 osob, beda mieli strasznie ciasno? Czy moze jest to do dogadania sie z wlascicielami sali?
Akurat z tych 15 osób 2 sa bardzo tęgie i wprosiły się na wesele

Musze pogadać z mama TŻta. w ogóle jak już większość dobrałam w grupki to sie okazało, że my nie mamy z kim siedzieć z rodzicami nie chcemy, z samymi świadkami też nie. Wolałabym wśród znajomych i rodzeństwa, ale mi to nie wychodzi

Obiecałam sobie, że do wieczora zrobię to usadzenie, więc nie ma, że boli, trzeba dalej kombinować!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:30   #2354
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Jagata z tego portalu wynika ze gerbery sa dostepne caly rok http://www.slubniaczek.pl.tl/%3E%3E-...ogrodniczy.htm
Kurcze nie wiem co z tym welonem... w salonie byl ladny ale 300 zl nie dam! byl delikatnie obszyty z krysztalkami na koncu...
Tu jest odnosnik do fotek real https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3532 tam widac troche welon, ktory mierzylam, myslicie ze dlugosc ok i "fason"?
dziękuję za pomoc chyba zadzwonię do kwiaciarni i przedyskutuję sprawę dot. zmiany kwiatów....

Cytat:
Ma na gorsecie srałki-kryształki, a ja zamarzyłam o pasie...
prześpij się z tą decyzją. Może jutro będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Witam

Fajnie, że sie udało

Bardzo ładne i kolorek super

Ja podliczyłam ale np. kamerzystę, zespół, wzięłam na 50% czyli nie dostana wszystkich posiłków. Czy uważacie, że moze tak byc? Bo jednak są w pracy, stolik swój beda miec i zimne przekąski owszem.

U nas właściciel sali traktuje zespół, kamerzystę i fotografa jak zwykłego gościa i dostaną u nas wszystkie dania jak pozostali.
Stary 2012-03-28, 12:32   #2355
E87
Wtajemniczenie

Cytat:

Musze pogadać z mama TŻta. w ogóle jak już większość dobrałam w grupki to sie okazało, że my nie mamy z kim siedzieć z rodzicami nie chcemy, z samymi świadkami też nie. Wolałabym wśród znajomych i rodzeństwa, ale mi to nie wychodzi

Obiecałam sobie, że do wieczora zrobię to usadzenie, więc nie ma, że boli, trzeba dalej kombinować!!!
To te 2 osoby niech "wyleca" jak sie wpraszaja to niech maja za swoje
A tak na serio to ciezki orzech do zgryzienia, mnie to tez czeka, ale bede miec latwiej bo stoly sa ulozone w podkowe...

Dziekuje wszystkim za opinie widze ze nr 2 przewyzsza... co zrobic
Stary 2012-03-28, 12:34   #2356
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym jednak spróbowała wcisnąć te 15 osób. U mojego kuzyna jak były okrągłe stoły i to młodzi byli na swoich miejscach jedynie przy ciepłych posiłkach. Tak to się przesiadali i nawet jakieś 20 osób potrafiło siedzieć przy jednym stole a mieściło się 12

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:35   #2357
paulinak18
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny teraz ja potrzebuje pomocy... dodaje moja suknie w zalaczniku, pomozcie dobrac mi welon, moje propozycje:
1. http://allegro.pl/welon-nowosc-2012-...220828098.html
2. http://allegro.pl/welon-efektowny-me...233153371.html
3. http://allegro.pl/welon-nowosc-2012-...220828104.html
4. http://allegro.pl/welon-slubny-ciety...232635501.html

chyba najb. by mi sie podobal taki do pasa zakonczony krysztalkami... jak myslicie?
dla mnie się chyba ostatni najbardziej podoba
paulinak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:36   #2358
ladystar
Zakorzenienie

Witam
Witam nowa PM

Audrey
- Ty wiesz buty -->
przymierzalam je i pierwsze co pomyslalam, to jesli nie byloby moich Vivienek to bylyby TE!!

i oczywiscie kciukasy

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
ja chce fuerteventurę
ja tez!!!!! juz nawet przewodnik kupilam ale wczasow jeszcze nie , jak wszystko pojdzie sprawnie i jak zostanie nam troszke kasy mimo rozpoczecia budowy, to moze jakis super last sie trafi, na to licze!!

Cytat:
ojej to dużo - ile osób bedziecie mieć na weselu?

ja przyznam szczerze ze zaprosiliśmy o wiele wiecej osób niz planowaliśmy jakieś 160 a planujemy na 120 osób wiec jestem ciekawa jak to bedzie u mnie i na ilu stanie liczba odmawiajacych
my planowalismy 120, wyszlo 170 wiec nawet jak kilka osob odmowi to tragedii nie bedzie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Dzien doberek!

Ja juz w samolocie, o malo sie nie spoznilam, bo myslalam ze mam wylot o 11 a tu sie okazalo ze o 10:30 pffffff...
Za 1,5h bede w Krakowku! Juhhhuuu...
Mam pytanko do dziewczyn z Krakowa, gdzie najlepiej sie udac na poszukiwania sukienki dla swiadkowej? Poza galeriami oczywiscie. Moze znacie jakies sprawdzone atelie. Bede wdzieczna!
Krakow wita piekna pogoda
A sklepy z sukienkami takimi typowymi dla druhen czy swiadkowych tez sa na ul. Dlugiej, ale nie mialam okazji szukac wiec nie wiem czy sa tam rzeczywiscie fajne i warte uwagi.

Cytat:
Jeśli już miałaby być galeria handlowa, to odradzam krakowską - towar przebrany, dużo za dużo ludzi. Jak na spokojne zakupy w ciągu dnia, to najlepsza jest bonarka lub kazimierz
tez najbardziej nie lubie galerii krakowskiej, dobrze ze otwarli bonarke, a w niej stradiego, p&b, bershke i inne, bo teraz juz nic mnie nie przyciaga do krakowskiej

Cytat:
ja piję wodę brzozową
a co ona daje? moj dziadek czasem chce mnie czestowac woda brzozowa, ale ja jestem niezbyt chetna na takie wymyslne napoje ale jak ma ona mi w czyms pomoc to moge sprobowac

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:39   #2359
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

uściski dla Ciebie i żeby było wszystko ok
Cytat:
eeee...czemu?

AnnĘ powinno być
Dzięki wielkie, już sama zgłupiałam

Cytat:
Właśnie to rozważam, Druhna jest za i czekam teraz na opinię mamusi i jutro z samego rana działam... Dramat!! A ja myślałam, że nie będę PMką, której odbije i odkocha się w swojej kiecce!! Aż mi się chce ryczeć z tego wszystkiego
jak tylko masz jakieś wątpliwości to działaj póki jest czas! zdecydowanie.
Ja odkąd zmieniłam materiał sukienki jestem jej w 1000% -pewna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 12:41   #2360
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej kochane
w tym tygodniu mam wariacki czas i nie bardzo mam kiedy i jak Was nadrobić. Jutro kompletnie nie będę miała czasu, a to ważny dzień, bo STUDNIÓWECZKA
piekne inspiracje

Cytat:
nie ma co oglądać... Nie lubię swojej kiecki...
przespij sie z tym, najgorzej podejmowac decyzje w emocjach i pod wplywem chwili Moze za bardzo sie nakrecilas na ten pas, odwolasz krysztalki a potem nie bedzie Ci sie podobac bez krysztalkow i z pasem Jak dla mnie w sukni wygladasz przeslicznie i tak czy siak bedziesz piekna Pm

Cytat:
Wróciłam!
Nie wiem czy płakać czy się cieszyć. U notariusza wszystko najprawdopodobniej się uda jeśli urząd skarbowy wyrazi zgodę.A u gina...okaże się. Dobrze ze zmieniłam bo okazało sie, że moja poprzednia powinna mnie leczyć ale lekceważyła objawy. Przynajmniej na to wychodzi.
Powiedziałam mu, że chcemy się pod koniec roku starać o dzidzie to mi powiedział, że możemy się starać ale nie wiadomo co nam wyjdzie. Stwierdził, że wszystko po kolei. Za miesiąc po wyniki cytoligii
nie martw sie na zapas, bedzie dobrze

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:42   #2361
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Witam
Witam nowa PM

Audrey - Ty wiesz buty -->
przymierzalam je i pierwsze co pomyslalam, to jesli nie byloby moich Vivienek to bylyby TE!!

i oczywiscie kciukasy

ja tez!!!!! juz nawet przewodnik kupilam ale wczasow jeszcze nie , jak wszystko pojdzie sprawnie i jak zostanie nam troszke kasy mimo rozpoczecia budowy, to moze jakis super last sie trafi, na to licze!!

my planowalismy 120, wyszlo 170 wiec nawet jak kilka osob odmowi to tragedii nie bedzie

A sklepy z sukienkami takimi typowymi dla druhen czy swiadkowych tez sa na ul. Dlugiej, ale nie mialam okazji szukac wiec nie wiem czy sa tam rzeczywiscie fajne i warte uwagi.

tez najbardziej nie lubie galerii krakowskiej, dobrze ze otwarli bonarke, a w niej stradiego, p&b, bershke i inne, bo teraz juz nic mnie nie przyciaga do krakowskiej

a co ona daje? moj dziadek czasem chce mnie czestowac woda brzozowa, ale ja jestem niezbyt chetna na takie wymyslne napoje ale jak ma ona mi w czyms pomoc to moge sprobowac
co do czerwonego - zrobiłam tak samo jak TY ja kupiłam pascala taki czerwony

u mnie też nie bedzie tragedii jak odmówią ale przykro mi sie robi jak postepuje np ta moja znajoma.... wiecie że nadal nie odpisała???

woda brzozowa działa na wlosy a smakuje hmmm ja to chyba juz sie przyzwyczaiłam dotego smaku mamunia od maleńkości nauczyla mnie tego pić wiec piję ostatnio na necie szukałam to ma mikroelemety jakies tam i własnie poprawia kondycje włosów

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-03-28 o 12:48
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:50   #2362
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej kochane
w tym tygodniu mam wariacki czas i nie bardzo mam kiedy i jak Was nadrobić. Jutro kompletnie nie będę miała czasu, a to ważny dzień, bo STUDNIÓWECZKA

W związku z tym już dziś wstawiam liste swoich załatwionych i niezałatwionych spraw wraz z ostatnim kolażem zdjęć (Zubi - mogłabyś podmienić )

Moje inspiracje ślubne

data: 7 lipca 2012 r.
kolor przewodni :black&white

Kościół- Św. Mikołaja, godz. 16.00
Sala- Dworek Ujazdowski
Zespół - Texas http://zespoltexas.pl/
kwartet smyczkowy - http://laprimavera.nets.pl/
Obrączki- klasyczne, masywne i ścięte po bokach żółte złoto szer. 5 mm
Kolczyki - etsy
Szarfa - etsy
grzebyczek do włosów - etsy
clipy do butów - etsy
spinki do mankietów - etsy
Bukiet ślubny - biało-czarne anemony lub gerbery (gdy nie dostanę anemonów)
Pierwszy Taniec - "Flightless bird" Iron&wine (z filmu "Twilight")
Auto do ślubu - daimler conquest 1953 r.
Winietki/zaproszenia/menu - własnoręcznie
pudełka na ciasta - allegro (ryban2)
welon - mgiełka cięty - nr 1. allegro (sewek-1980) i nr 2. wizaż
bielizna - intimissimi i gatta (pończochy)
tuby róż - allegro (gavena)
ciasta i tort - cukiernia Paluszyńscy http://www.paluszynski.com.pl/
wino - białe (pinot grigio Provincia di Pavia) i czerwone (chianti fiasco Caldirola)
wódka - STOCK
hotel dla gości - http://www.hotelrenesans.pl/
strój dla Tżta - jest komplet!

Na 100 dni przed nie mamy:
- podziękowań dla rodziców (pomysł już jest - fotoksiążki)
- graweru na obrączkach (pomysł też już jest)
- dekoracji kościoła i sali
- szampana
- dokumentów USC
- sfinalizowanej poradni
- spisanego protokołu przedślubnego
- zawartej umowy na transport gości
- i pewnie jeszcze całej masy rzeczy o których nie pamiętam

miłego dnia
o MATKO!!! to ja tez mam dzis STUDNIOWKE!! Aaaa...
musze zatem cos naskrobac z tej okazji

w zestawieniu slodziakowy jest mis na zdjeciu sukienki nr 2

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
co do czerwonego - zrobiłam tak samo jak TY ja kupiłam pascala taki czerwony

u mnie też nie bedzie tragedii jak odmówią

woda brzozowa działa na wlosy a smakuje hmmm ja to chyba juz sie przyzwyczaiłam dotego smaku mamunia od maleńkości nauczyla mnie tego pić wiec piję ostatnio na necie szukałam to ma mikroelemety jakies tam i własnie poprawia kondycje włosów
oj to jak smak bedzie nie teges to pewnie na moich checiach sie zakonczy

Boze... umieram dzis, czekam na @ i tak potwornie boli mnie brzuch i zaraz rozsadzi mi cyce

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:50   #2363
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiktusiaczku jak masz watpliwosci to idz moze pomierzyc jakies suknie i wtedy sie przekonasz ze jednak kazda porownujesz do swojej i to byl jednak strzal w 10?

1. http://allegro.pl/welon-nowosc-2012-...220828098.html
2. http://allegro.pl/welon-efektowny-me...233153371.html
3. http://allegro.pl/welon-nowosc-2012-...220828104.html
4. http://allegro.pl/welon-slubny-ciety...232635501.html

chyba najb. by mi sie podobal taki do pasa zakonczony krysztalkami... jak myslicie?
Długość będzie dobra ale mnie się osobiście nie podobają welony z kryształkami, lamówkami itd. Akceptuję tylko te cięte bez ozdób A masz już pomysł na fryzurę? Bo długość chyba trzeba do wysokości upięcia dopasować?

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:50   #2364
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
To może oddzieli część rodziny mamy TŻ do innego stołu? Jeżeli oczywiście to jest możliwe i nie muszą siedzieć razem?

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
U nas nie było w ogóle takie opcji, na 60% mamy tylko dzieci do lat 12. Poza tym zespół i fotograf zazwyczaj jedzą posiłki, nie wiem czemu mieliby dostać ich mniej, wiadomo że są w pracy, ale można potraktowac to jako element wynagrodzenia chyba.

Głodny zespół może gorzej grać, a fotograf nie utrzymać aparatu.

Cytat:
A tak na serio to ciezki orzech do zgryzienia, mnie to tez czeka, ale bede miec latwiej bo stoly sa ulozone w podkowe...
No nie wiem my też mamy w podkowę i ja już widzę same problemy - przy jednym boku sadzamy znajomych, przy drugim rodzinę i tu się zaczyna problem bo jak tu kogo usadzić, jak rodzina TŻa znacznie mniej liczebna i prawie same młode osoby przyjadą? Dlatego zastanawiam się czy jednak nie zmienić na okrągłe stoły.

Cytat:
Wzmacnia włosy.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:51   #2365
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

I pytanie z serii durne
Annę Kowalską - polskie znaki muszą być

- George Elliot
Stary 2012-03-28, 12:52   #2366
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
najlepiej i tak jest w trakcie wyprzedaży wchodzisz do sklepu a tu pusto.... patrzysz na ziemię a tam tabuny dziadów

Pierwszy chyba by pasował, w sumie cieżko doradzać bo sama nie mam pojęcia na jaki się zdecyduję

Zamówiłam zaproszenia i teraz będę się mordować z listą W sumie o swoich się nie przejmuję bo wiem że nie zwraca nikt na to uwagi, ale prosiłam TŻta żeby mama odmieniła ich nazwiska, bo mogą mieć jakieś pretensje potem czy coś, to teściowa zaczęła się śmiac i powiedziała że ja sobie z tym lepiej poradzę

I pytanie z serii durne
AnnĘ. Ja, kiedy miałam wątpliwości, pisałam np Dorotę i Karola Kubot, bo nie wiem, czy forma "Kubotów" jest poprawna. Tak było bezpieczniej
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:00   #2367
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
super zestawienie
A nie powiem, że po ostatniej wizycie w kwiaciarni chyba zrezygnuję z bukietu z tulipanów na rzecz gerberów.
I teraz pytanie do naszej specjalistki - Jagodzi - czy na początku maja dostanę gerbery? Jak któraś z Was to wie, to niech się pochwali bo ja już po prostu nie wydalam z tym wszystkim....
Wracając do tulipanów - kiedyś wam pokazywałam bukiet z tulipanów, który bardzo mi się podobał, ale okazało się, że po pierwsze początek maja to już nie jest sezon na tulipany i żeby wytrzymały całą imprezę trzeba je obwiązać drutami, po drugie kształt bukietu powodowałby, że musiałabym go całą imprezę opierać o drugą rękę i trochę by mnie blokwał... A, że bukiety z tulipanów w kształcie kuli nie bardzo mi się podobają, to szukam alternatywy w postaci np. bukietu z białych gerberów z delikatnymi elementami koloru niebieskiego.

Zapożyczyłam zdjęcia z innych stron, więc je za jakiś moment usunę.

C o tym myślicie??
Moim zdaniem wszystkie kwiaty są dostępne cały rok, poza sezonem są sprowadzane. Tulipany też będą i wydaje mi się, że te importowane będą się dłużej trzymać niż krajowe... chyba je jakoś modyfikują, albo krzyżują... Gerbery w razie czego też sprowadzą. Oba bukiety śliczne jeśli mają być tulipany, to poproś o krótszy bukiet, wtedy będą trzymać pion Pamietaj też, że one szybko rosną, więc najlepiej jak łodygi będą odsłonięte, a bukiet związany wyżej, żeby można było podciąć.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:

A jakby ich na dwa stoły rozsadzić? Po 7 i 8 osób i te stoły blisko siebie?

- George Elliot
Stary 2012-03-28, 13:07   #2368
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
AnnĘ. Ja, kiedy miałam wątpliwości, pisałam np Dorotę i Karola Kubot, bo nie wiem, czy forma "Kubotów" jest poprawna. Tak było bezpieczniej
No właśnie, a ja większości nazwisk nie jestem pewna.
Np. mam tak
Stefania i Jerzy Mistrz
i jak to zapisać? Stefanię i Jerzego Mistrz?
czy Stefanię i Jerzego Mistrzów?
Moja mama mówi że wersja nr 2 a ja nie wiem

Lady z okazji 100DDŚ
Stary 2012-03-28, 13:15   #2369
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Wiktusiaczek - obadałam sobie Twoją suknię i jest naprawdę piękna Jeśli masz wątpliwości idź ją przymierzyć jeszcze raz. Ja też się zaczęłam denerwować, bo miałam tylko byle jakie zdjęcia, ale na przymiarce znów mi się moja podobała. To chyba tak trochę działa, jak się za dużo myśli.

Druga sprawa - nie można miec wszystkiego i trzeba o tym pamiętać. Mi się podoba miliard dodatków, broszki, pasy, biżuteria, długie welony, zwiewne sukienki, a mam co innego - bo w tym dobrze się czuję, i dlatego że nadmiar może popsuć wszystko. Miłam taką fazę, że byłabym skłonna ubrać na siebie wszystko co mi sie podoba, ale z czasem mi przechodzi

- George Elliot
Stary 2012-03-28, 13:15   #2370
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

mnie niestety tylko to, że mam do niej najbliżej i po drodze z pracy do domu, ale i tak na większe zakupy jadę do bonarki bo tam jest mohito, topsecret do których często trafiają mi się jakieś kupony rabatowe.

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem wszystkie kwiaty są dostępne cały rok, poza sezonem są sprowadzane. Tulipany też będą i wydaje mi się, że te importowane będą się dłużej trzymać niż krajowe... chyba je jakoś modyfikują, albo krzyżują... Gerbery w razie czego też sprowadzą. Oba bukiety śliczne jeśli mają być tulipany, to poproś o krótszy bukiet, wtedy będą trzymać pion Pamietaj też, że one szybko rosną, więc najlepiej jak łodygi będą odsłonięte, a bukiet związany wyżej, żeby można było podciąć.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

A jakby ich na dwa stoły rozsadzić? Po 7 i 8 osób i te stoły blisko siebie?
dziękuję za odpowiedź. Co do tego bukietu z tulipanów, to problem polega na tym, że żadna kwiaciarka nie chce mi go zrobić. Ta którą zarezerwowałam to mi powiedziała, że dla bezpieczeństwa musi obwiązać każdy kwiat drucikiem by się nie rozwinęły. No i wtedy nie mogą być mocno odsłonięte bo będzie ten drut widać. Poza tym kwestia wygody - tulipany w takim bukiecie jedynie mogę oprzeć o drugą dłoń bo inaczej nie będzie to ładnie wyglądało... no i mam problem, bo przecierpiałabym kwestię kładzenia bukietu na drugą rękę, ale nie mam 100% pewności, że w dniu ślubu kwiaciarka da radę coś takiego przygotować (jak będzie ciepło to tulipany szybko się rozwiną i moze to nie wytrzymać nawet do końca dnia...).
Stąd dała mi inną propozycję ułożenia kwiatów, ale ona do mnei nie przemawia i chyba musze do kwiaciarki zadzwonić i omówić kwestię bukietu z gerberów....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości