![]() |
#2341 | |
sissy that walk
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V
przypomniał mi się ostatni widziany rozwalacz:
pani na oko 45-50 lat, na nogach trapery, dżinsowe spodnie, do kompletu dżinsowa kurtka założona na luźną koszulkę z jakimś nadrukiem... a na głowie loki i śliczny, elegancki różowy kapelusik z kwiatkami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
no jak nie ogarniasz przeciez to niedzielne dresy byly :P
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, ale niedzielne dresy w poniedziałek? Poza tym u mnie na dzielni to prawie 90% to sami muzułmanie, więc ich niedziela ni ziębi ni grzeje. Ten pan raczej był muzułmaninem.
Dzisiaj chyba ludzi na ulicy rozwaliłam, bo nie chciałam za bardzo się ubierać do położnej, szczególnie, że oni ważą w ciuchach i butach. Z tego względu założyłam lekką tunikę, legginsy i baleriny na gołe stopy. To nic, że na zewnątrz jest z 8 stopni i musiałam założyć jeszcze wiosenny płaszczyk ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
BAN stały
|
Wracając jeszcze do Kamili. Przeglądam jej bloga i dochodzę do wniosku, że ktokolwiek cyka jej te zdjęcia to robi jej koło pióra, tzn. ..noo....zdjęcia są fatalne. Gdyby inaczej ją ustawić, oświetlić, popracować nad mimiką to stroje nadal byłyby tandetne, ale całość nie raziłaby tak po oczach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Raczkowanie
|
Cześć
na ten wątek trafiłam przez przypadek, szukając całkiem czego innego. Oczywiście nie przebrnęłam przez wszystko, bo jest tego duuuuuuużo. Chciałam wobec tego zapytać aktywne uczestniczki wątku, które pamiętają niektóre z ciągnących się przez kilkanaście stron dyskusje, co konkretnie zarzucacie blogerce Charlize? Nie chodzi mi o rozpętywanie dyskusji o zębach czy nogach (boże broń) ale chyba ten wątek Charlize zanim zszedł na tego typu poboczne tory od czegoś się zaczął. Zajrzałam na jej bloga (o jego istnieniu dowiedziałam się właśnie z tego wątku) i jestem ciekawa, a nie chciałabym się przedzierać nie wiadomo ile stron wstecz ![]() Inny temat to refleksja na temat bloga Kamili, do niego też zajrzałam. Nie będę się wypowiadała na temat stylizacji, zauważyłam natomiast że chyba ostatnimi czasy udało się jej ogarnąć włosy - na plus - po prostu chyba ufarbowała je na kasztanowo, zyskały zdecydowaną barwę. Natomiast nie bardzo podoba mi się jej emocjonalny wpis na temat jednej z blogerek. Kamilo jeśli to czytasz - to jest to skierowane do ciebie (bo siłą rzeczy skoro wyłączyłaś komentarze, to jest to jedyna publiczna droga do kontaktu i dyskusji z tobą). Abstrahując od maili przekazywanych ci przez firmy, a których treść jest rzeczywiście delikatnie mówiąc nie fair, uważam że blogerkę podpisaną Marta, ty osobiście potraktowałaś tyleż niegrzecznie co brutalnie. Z treści przytoczonego przez ciebie maila wynika że dziewczyna w bardzo grzeczny sposób prosi ciebie o pomoc. W mailu od niej nie widzę nic zdrożnego, chamskiego, ani stawiającego ją w złym świetle. Przeciwnie - brzmi miło. A ty jak odpowiadasz na tę prośbę? Wycierasz sobie tą prywatną wiadomością twarz przed wszystkimi czytelnikami. Czy tak powinna postępować osoba, która nabawiła się nerwicy po tym jak inni ją źle traktowali w necie???? I to w dodatku osoba, która dostała (wspominasz w wywiadzie) wsparcie od innych blogerek? Dlaczego zamiast również udzielić wsparcia początkującej blogerce i odpisać jej, ty traktujesz ją w ten sposób??? Co do tematu tego wątku, mnie irytują bluzki i sukienki wykonane z syntetycznych materiałów. Po prostu organicznie ich nie znoszę, kojarzą mi się z okropną tandetą i badziewiem, a są one nie tylko wśród rzeczy japan style, nie tylko królują wśród ciuszków na bazarze (wbrew pozorom na bazarach można też trafić na rzeczy dobrej jakości), ale te "sztuczności" mają w swoim asortymencie również różne duże firmy z "sieciówek", które dyktują tzw. modę - takie jak np. H&M |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do Charlize, to chodzi głównie o jej stosunek do nas jako czytających i komentujących - nikt inny nie cieszy się tu takim powodzeniem ![]() ![]() Co do sztucznych materiałów, to dla każdego coś miłego, takie jest moje zdanie - bawełny jest nadal sporo w sieciówkach, a niektórym kompletnie skład nie przeszkadza (choć ja też wolę bawełnę, ew. wiskozę, która jest w zasadzie roślinna - ale to tylko teoria, bo nie mam chyba niczego z wiskozy ![]() Edytowane przez szarri Czas edycji: 2012-05-07 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem o co chodziło Kamili - o namolność, interesowność i "fałszywe uśmiechy". Ale skoro tak, skoro już piętnuje takie zachowania, to tym bardziej powinna przyjrzeć się sobie, jak ona sama traktuje innych. To akurat sprawiło na mnie niemiłe wrażenie. Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Arietta Czas edycji: 2012-05-07 o 19:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
szarri, możesz napisać coś więcej odnośnie twojego stosunku do jedwabiu? Bo chyba nie jestem w temacie i nie wiem o co cho
![]()
#2349 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez szarri Czas edycji: 2012-05-07 o 19:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
Szarri a trzymają Ci się te swetry z akrylu?
![]() ![]()
Edytowane przez Fela Von Helvete Czas edycji: 2012-05-07 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez szarri Czas edycji: 2012-05-07 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
Kurde to może ja mam pecha jakiegoś
![]() ![]()
#2356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2357 |
Przyczajenie
|
Ech, 'nowa' jestem, mody (chyba jeszcze) czuwają, to i mój post powitalnorozwalaczowy gdzieś przepadł, więc na wszelki wypadek jeszcze raz: brywieczor wszystkim
![]() Dzisiejszy rozwalacz, pani tak mniej więcej 45-55 lat (ciężko wyczuć), w miętowych kaloszach w czerwone róże, w czarnej spódnicy sięgającej idealnie krawędzi owych kaloszy i w brązowym płaszczu a la sztormak również w czewone róże ![]() ![]() ![]() Co przypomina mi że miałam zrobić sobie herbatkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zadomowienie
|
Pani słusznej postury i w wieku słusznym. Dżinsowa mini, czarne legginsy do pół łydki, białe skarpetki i sandały na koturnie. Jak wcisnęła nogę w sandały we frotowych onucach, nie wiem, ale widać - można
![]()
#2361 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Raczkowanie
|
Wczorajszy rozwalacz:
Zimno. Deszcz pada. Czekam sobie na autobus, nagle na przystanek przychodzi dziewczę (drobna nie była) ubrana w legginsy do łydki w zeberkę, biała, bardzo mocno opinająca bluza, a pod nią taka cieniutka bluzeczka z koronką i na dodatek adidasy za kostkę. I jeszcze rozwalił mnie wystający jaskraworóżowy stanik spod bokserki u mojej koleżanki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Żona Gargamel
|
Ja też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w DDTVN mówiono o rozwalaczach
![]() ![]()
#2367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 |
Przyczajenie
|
Spoko loko dziewczęta, łatwo mnie się nie wystraszy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chłodno się zrobiło, ja zaczęłam chorować, to przypomniał mi się rozwalacz jakoś tak z marca (szmat czasu temu, a jak mi oczy wypalił że do tej pory pamiętam!). Godzina 7 rano, na dworze może 3 stopnie na plusie, wszyscy opatuleni chuchają dmuchają, a na przystanku jakaś chudzina nastolatka w samej zwiewnej koszuli, jeansach i trampkach, bez już nawet nie mówię szalika, ale chusty jakiejś, apaszki, kołnierza czy kaptura podniesionego żeby szyję i głowę chronić! ![]() ![]() Ale powróćmy do rzeczywistości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do kobitki z panterce... nie lubię narzucającej się chamsko pantery ze świecącego materiału, ble. Ale za to miała fajne butki i bransoletkę ![]() ![]() A pani stylistka w ogóle mnie rozwala. Począwszy od fryzurki obcinanej od garnka (na pazia ![]() ![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-05-08 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.