![]() |
#2341 |
KOTerator
|
Dot.: Koty część IV
Malla dlatego drapak chce
![]() Ja jej wszystko kupie, tylko niech już przestanie wpadać w te ataki szału, kiedy buczy na mnie i syczy na Milkę, zdarza się jej to parę razy dziennie, to są wręcz niezauważalne incydenty, ale mnie martwią. Mają dwie budki, dwa legowiska, każda swoje zabawki, każda swoje okna itp. Traktuję je równo, jak jedną noszę to drugą też. Sonia zawsze dostaje pierwsza jedzenie. Bawię się z nimi po równo albo równocześnie. Nie wiem na prawdę o co jej chodzi ![]() Może przesadzam, ale od tego się zaczyna (od pojedynczego ,,ssss") a później się okaże, że koty są nieszczęśliwe, więc wolę już teraz się martwić i zapobiegać i pomagać. Feliway był, było lepiej, ale po jakimś czasie jej to wróciło tylko teraz zdarza się jej rzadziej. Nie ma się co martwić, dojdę do źródła problemu i to skoryguję, tylko metoda prób i błędów i szukania po omacku trochę trwa, u mnie już prawie 2 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic się nie zmieniło w życiu Sonii ani w domu? może coś zaburzyło jej poczucie bezpieczeństwa... obcy kot za oknem, jakiś głośny remont w okolicy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() poszukać informacji na temat tej rasy i pocztytac z jaka rasa powinna być zgodna tez myśle ze dwie koteczki powinny być raczej zgodne , ale widze ze Monika udzieliła przydatnych napewno rad bo ma brytke w domu ![]()
![]() Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-05-12 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() EDIT: znaczy grzeje, już nie myślę :p Ja myślę, że jednak jest zazdrosna o Milkę, Sonia jest bardzo uczuciowa ale trzyma się z boku, za to Milka głośno i wyraźnie domaga się pieszczot i je otrzymuje - Sonia prosić nie umie i jej smutno, jak się nie domyślę, że ją trzeba teraz nosić i miziać ![]() Szkoda, że nie powie o co jej chodzi i muszę się domyślać ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-05-12 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, staram się w miarę ogarnąć wątek, próbuję przeczytać całą IV część, ale czasu mi brakuje
![]() ![]() Donka, też często muszę słuchać takiego głupkowatego gadania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oglądnęłam filmik z Twojego podpisu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 1,2 - Tiger 3,4 - Pusia (na 3 niedługo po przyniesieniu) 5,6 - Tiger & Suzi - łączy ich bardzo silna, emocjonalna, niemalże erotyczna więź ![]() Dobranoc wszystkim ![]()
Mów mi pluszak ! ![]() ![]() Koty, psy i inne zwierzaki ![]() Pomóż nakarmić zwierzęta ze schroniska - wystarczy kliknąć ![]() ![]() ![]() ![]() Nakarm psiaka i roześlij link dalej! ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez pluszysko Czas edycji: 2012-05-12 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Wtajemniczenie
|
pluszysko- kiedyś nie lubiłam kotów. Już tu parę razy pisałam, że zawsze chciałam psa, a nie jakiegoś tam kota co mi będzie sra* po kuwetach i będzie śmierdziało
![]() Twoje kotki są przeurocze. Zresztą jak wszystkie koty ![]() Takie ciucianie rąk, palców, kocyka, nogi, ogona to jest słodkie, ale czasem denerwuje, bo ja nie mogłam z rana kawy dopić bo słyszałm " mrrrrr brrrrr" i ugniatanie łapkami i już liczyła się tylko moja ręka. Nie ważne, że kubek trzymałam... A później aż mi ślina kapała ![]() A z takimi ludźmi staram się nie gadać, ale nie wytrzymuję zazwyczaj i staram się im powiedzieć jak sprawa wygląda na prawdę... Często jednak to jak grochem o ścianę ![]()
#2347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale czemu nie możesz mieć? ![]() ![]() ![]() ![]()
Mów mi pluszak ! ![]() ![]() Koty, psy i inne zwierzaki ![]() Pomóż nakarmić zwierzęta ze schroniska - wystarczy kliknąć ![]() ![]() ![]() ![]() Nakarm psiaka i roześlij link dalej! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2348 | |||
Zakorzenienie
|
Pluszysko wspaniałe masz te sierściuchy, wszystkie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kryśka: Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-05-13 o 00:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2350 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Częściej zaczepiają nas (mnie, mamę lub brata) do zabawy , czasem właśnie psy. Persilla bardziej lgnie do ludzi, a Cham... Cóż, Cham najbardziej woli swoje towarzystwo, później jest mój brat, a później reszta towarzystwa ![]() Ja właśnie gdzieś o tym czytałam. I rozważając to, doszłam do wniosku, że tak jest. Człowiek ma świadomość, czym jest macierzyństwo, chociażby obserwując matki ze swego otoczenia. Kotki obserwując inne kocice z młodymi, nie dumają nad tym, jak fajnie by to było mieć takie maluchy. Chociaż kotki sąsiadki nawzajem opiekowały się swoim potomstwem. Jak jedna szła na dwór, a jej małe miauczały, druga szła do nich, karmiła, lizała itd. Szok po prostu ![]() Krystyna cudna ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-05-14 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Wtajemniczenie
|
Natknełam się na fotki kotki teściów, dostali ją od nas w prezencie pod choinkę, bo marudzili o wnuki a obaj na emeryturze
![]() ![]() Mix kota brytyjskiego, Miśka, wredna, humorzasta, nietykalska, indywidualistka, jakaś taka mała, pozytywnie nastawiona do wszelkich innych zwierzaków, strasznie im broiła za młodu, a miała być niskopienna i grzeczna ![]() ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-05-13 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() laisla, dziękuję ![]() ![]() ![]() marea, ta Miśka piękna jest!! ![]() ![]()
Mów mi pluszak ! ![]() ![]() Koty, psy i inne zwierzaki ![]() Pomóż nakarmić zwierzęta ze schroniska - wystarczy kliknąć ![]() ![]() ![]() ![]() Nakarm psiaka i roześlij link dalej! ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez pluszysko Czas edycji: 2012-05-13 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to chyba Cham tuli się do Ciebie rano? Ostatnio wrzuciłaś fotkę z poranka i to był on chyba..Z tymi psami to słyszałam, że tak może być i nie że zawsze jak pies z kotem. Kiedyś miałam i psa i kota od małego to byli bardzo zżyci ze sobą, tylko kot mu dokuczał często, wchodzil na głowę, bawił się uszami i ogonem i spać nie pozwalał ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie dziwię się, że wolałaś temu palantowi nie podskakiwać, najważniejsze, że jakimś cudem uratowałaś maluszka ![]() Marea ale cudna kociczka ![]() ![]() To nieśmiała Leosia jeszcze dla równowagi ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-05-13 o 14:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja mama znalazła pod blokiem takiego oseska kilka lat temu i zaniosła do kotki podwórkowej do budki nieopodal swojej pracy, miała kilkutygodniowe kociaki, był małą sierotą i ciągle w tyle, pochorował się strasznie, prawie stracił wzrok od kk aż w końcu przyniosła go do domu, zbiegło się to z odejściem starej kici naszej, która innych kotów nie tolerowała i żyje już z nimi ten pół ślepak od bodajże 4 lat ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-05-13 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Copyraptor
|
Cześć, kociary
![]() Jak już się ogłaszam wszędzie, to i tu, może pomożecie? Wymarzyłam sobie małego kociaka, kotkę dokładniej, calutką białą, bez żadnych plamek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Rozeznanie
|
Witajcie w poniedziałkowy poranek, który u mnie zaczął się od szorowania kotka z kupy
![]() ![]() ![]() 1. takie tam 2. jestem aniołeczkiem 3. może... 4. może... 5. może się uda razem pospać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
KOTerator
|
Rudasek ma biegunkę czy Safirka?
Odstaw suche, odstaw mleko i możesz dać troszkę gotowanego kurczaka. Jak chodzi o rudaska, to ja bym odstawiła też mokre gotowe, bo nie wiadomo czy to nie alergia? Jeżeli to o Safirkę chodzi (kot dorosły) to ja bym zrobiła jeden dzień głodówki, jak chodzi o maleństwo to ten kurczaczek, spokój i masowanie po brzuszku. Można też dać jakiegoś Gerberka bez czosnku i cebuli. Zmieniłaś ostatnio karmę? Jest odrobaczony? Jak chodzi o maleństwo i się to powtórzy parę razy to weta chyba nie unikniesz, bo młode się szybko odwadniają ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Zoo+ do środy daje rabat 10% czyli jak ktoś nie ma programu oszczędnościowego, to ma 12% zniżki jak płaci z góry, jak ma - to 15%. Idę zamówić Soni saszetki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
Ziazik ja przy biegunkach mialam Animonda Integra Protect Intestinal http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...iomnda_integra
Kiedys jak robilam zamowienie to wzielam w razie potrzeby i kotek szybko biegunki sie pozbyl , bardzo dobre sa tez probiotyki albo w pascie albo w tabletkach do rozkruszania i podawania z jedzeniem , tez podawalam moim przy biegunkach ![]() Ale jezeli Rudasek ma biegunke to najlepiej do Veta probke zaniesc niech zbada wlasnie , bo moga byc robaki ( wirusowe, zatrucie ) zalezy jak ma brzuszek okragly i pulchny , twardy to moze to byc to , moje wszystkie znajdy mialy takie brzuszki i biegunki , robaki i podawalam antybiotyk w kroplach na te biegunki , ktore potem szybko ustapily zawsze z oslona probiotyku
![]() Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-05-14 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwaga opis trochę obrzydliwy ![]() W poniedziałek późnym wieczorem wzieliśmy go od koleżanki, która podawała kotom dorosłego Darlinga. We wtorek rano kupka była ok, nie twarda niestety, ale akceptowalna. Przedpołudniem byliśmy się zbadać u weterynarza, dostaliśmy tabletke na odrobaczenie i kupiliśmy Iamsa dla kociąt. Miałam po troszkę dosypywac do karmy, którą wzięłam od koleżanki, żeby w ciągu kilku dni go przestawić. Miałam też obserwować kupę na robaki. No i kupa była gorsza, ale wciąż uformowana i miała białe kropeczki. W środę kupa poszła do badania i w czwartek dowiedziałam się, że to nie pasożyty, a niestrawione włókno (te białe kropki) i wetce nie podobała się konsystencja. Kazała odstawić Iamsa i kupić Purine ProPlan dla kociaków i znów dosypywać do tej dorosłej karmy, której mieliśmy resztkę na dwa dni. Było raz lepiej, raz gorzej, ale wciąż rzadka kupa i ze cztery razy dziennie. W niedzielę jechaliśmy na komunię na prawie cały dzień i po powrocie zastałam tylko jedną kupkę i ładnie uformowaną, a dostał już tylko te Purinę, tamto się skończyło. Myślałam, ze bedzie po kłopocie. Niestety rano ok. 5 zaniosłam go do łazienki i dałam jeść. ok. 5.40 zastałam kotka wybrudzonego i ślady na podłodze oraz grudkę kupy rozmazaną. Nie było to calkiem wodniste, ale na tyle rzadkie, że się rozmazało. Dzwoniłam teraz do męża, od tamtej pory rudasek nie zrobił kupki. Jak tylko zrobi, kupa idzie do badania i zastanawiam się, czy kot tez od razu, czy zaczekać na wynik badania, powinien być też dzisiaj. Mleka w ogólę nie podaję i mokrego jedzenia też. Jedzą oba tylko suche. Przepraszam za przydługi opis, chciałam być dokładna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Zakorzenienie
|
Ziazik czyli Vetka nie podala nic zadnego leku , kazala karme zmienic - dziwne
![]() ![]() A jak pamietam bylam z Giulietta to dala mi probke tego RC z fibra ( sorki z wloknem ta na biegunki - lecznicza i ona tez juz po dniu podawania pomogla )
![]() Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-05-14 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może to ze zmiany na bogatszą karmę i przejedzenia? Tam mógł nie dojadać, u nas dostaje do oporu? Poza tym jest w porządku, szaleje, biega, bawi się. Aha, jeszcze pije sporo wody (tak jak sobie porównam z Safirką, czy Zyziem) Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2012-05-14 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Suche odstaw, suche niedobre jest przy biegunkach ![]() Dobrze, że wyślecie kał do badania i będzie wszystko jasne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Mozliwe ze ze zmiany karmy ,ale jak piszesz ze dosypywalas do starej to nie powinno byc biegunki , moje jak za szybko mi sie konczyla stara to mialy takie kupki ale po 2 dniach na nowej bylo OK
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Monika a czego nie dobre suche ??? mi wlasnie Vetka dawala te RC probki na biegunki , nie mowila zeby odstawiac , wiem ze mokre lepsze bo nie podrazania tak , ale zeby suchego nie ![]()
![]() |
#2367 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam saszetkę mokrego, ale dla Safirki, podaję jej pół łyżeczki raz dziennie i chowam w tym tabletkę na wątrobę i ta saszetka też jest na wątrobę. Raczej nie nadaje się dla kotka ![]() Weterynarza mamy w tym samym budynku, przy wyjściu z klatki ![]() ![]() Myślisz, ze zaczekać na wynik badania, zanim będę stresować kotka noszeniem do weterynarza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
Ziazik tu byla by dobra dla Rudaska no i Safirki tez
![]() ![]() Ja pamietam jak musialam pilnowac zeby malutka Giulietta nie wyjadala z miski Fuffyna ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Ale to zalezy od Ciebie ![]() chociaz Vetka mowi ze dobra karma tak jak RC Daj znac jak wyniki kupy , bo moze to byc faktycznie i po zmianie karmy
#2369 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() Z mokrych polecam z Royala saszetki Digest Sensitive albo tacki Sensitivity Control chyba się nazywały, Sonia to jadła jak były problemy z brzuszkiem, te zwykłe RC niekoniecznie. Z innych puszki Animonda Carny Kitten albo Miamor deikatna przekąska, te powinny być stacjonarnie dostępne. Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-05-14 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Podsumowanie: Od czwartku wieczorem rudy jest na Purinie ProPlan dla kociąt, do soboty jeszcze mieszana z dorosłym Darlingiem (pół na pół powiedzmy). Niedziela już sama Purina, jedna kupa szła już w dobrym kierunku, jedna (dzisiejsza) rozlazła (tak najbardziej przez te wszystkie dni, kiedy jest u nas, ale jeszcze nie wodnista). Może jeszcze dzień nie panikować w takim razie, dać kupke do badania i poczekać na wynik? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.