Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-12, 06:43   #2341
Seona
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Seona a co Pati miala robione u dentysty1- tylko kontrolna wizyta czy cos sie dzialo?
Umowilabym Sonie na przeglad ale sie boje ze dentyste pogryzie i wiochy narobi
widziałam już dziurę u niej i nie wiedziałam czy więcej czegoś nie ma A słodycze je, więc chciałam sprawdzić czy wszystko ok. Na szczęście próchnicy nie ma . No i jeszcze jedną ma dziurkę, ale taką maleńką, w przyszłym tyg. chcę iść.

Niby zaleca się pierwszą wizytę u dentysty między 3-4 rż no i w razie problemów wcześniej. Ale było super. Też się bałam, że zacznie się płacz, ucieczka z fotela, ale normalnie dorosły by tak nie wysiedział!!

Wogóle gadałam wczoraj z koleżanką - jej syn praktycznie tylko słodycze je niejadek straszny, ale do tego wagi wogóle nie przykłada, jak nie zje, zapcha go ciastkiem, czekoladą, drożdżówką itp. Zęby myje sobie sam (nie całe4 latka), jak umyje tak ma. Dziur i próchnicy zero!! no co jak nie geny o tym świadczą?? ona i jej mąż mają może po 2-3 plomby w całej szczęce Takim to dobrze.

Glam, Jaki to Sonia ma barwiący płyn do płukania zębów????

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 06:43   #2342
mol_aa
Zadomowienie

Oliveira fajna u nas burza była przez pół nocy wstawałam na karnienie przed 3 i dalej błyskało i trzaskało
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 06:46   #2343
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Mamusie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
pewnie od grania Cię bolą ja dzisiaj odpuszczam, bo też padam na twarz Zaliczyłam ze starszą córką dentystę Było cudnie, jestem z niej taka dumna W życiu się tego nie spodziewałam

A ja słomiana wdowa. Mąż się buja na wycieczce w Pradze, a że Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy, to zapomniał sobie chłop wziąć, krótkich spodni i tshirtów, więc w 30st. upale zwiedza Czechy w grubych dżinsach i koszuli taką mam polewkę z niego, że szok
Byłyście pierwszy raz u dentysty?My jeszcze nie
Od jakiego grania? Ja cały dzien z dwójka sama, ze nie mam czasu, kiedy siaść :/
Mój mąż w Rzymie paraduje tym razem

U nas dziś pobudka przed 7... :/ nie spodziewałam się tego przy wczorajszej o 9.30

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 06:48   #2344
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
widziałam już dziurę u niej i nie wiedziałam czy więcej czegoś nie ma A słodycze je, więc chciałam sprawdzić czy wszystko ok. Na szczęście próchnicy nie ma . No i jeszcze jedną ma dziurkę, ale taką maleńką, w przyszłym tyg. chcę iść.

Niby zaleca się pierwszą wizytę u dentysty między 3-4 rż no i w razie problemów wcześniej. Ale było super. Też się bałam, że zacznie się płacz, ucieczka z fotela, ale normalnie dorosły by tak nie wysiedział!!

Wogóle gadałam wczoraj z koleżanką - jej syn praktycznie tylko słodycze je niejadek straszny, ale do tego wagi wogóle nie przykłada, jak nie zje, zapcha go ciastkiem, czekoladą, drożdżówką itp. Zęby myje sobie sam (nie całe4 latka), jak umyje tak ma. Dziur i próchnicy zero!! no co jak nie geny o tym świadczą?? ona i jej mąż mają może po 2-3 plomby w całej szczęce Takim to dobrze.

Jakbym czytała o mojej bratanicy, moja przekochana bratówka jest na tyle leniwa, że jej się posiłków dla dziecka nie chce robić i na śniadanie mała je danio z czekoladą, drugie śniadanie to kinder bueno lub pingui obiad to zje jak moja mama ugotuje, jak nie to mała je pizze lub kebaba, na podwieczorek ciastka, paluszki co ma pod ręką, a na kolację ostatnio jej zaserwowała słoiczek nutelli, żeby mała pogrzebała sobie łyżeczką i zjadła tyle ile chce, wcześniej dziur nie miała, ale 2 miesiące temu zrobiłą jej się pierwsza czarna dziurka i jest problem bo nikt jej nie chce zaprowadzić do dentysty
Stary 2012-05-12, 06:49   #2345
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
mama wrocila z koncertu z super wiescmi- mamy obiecany zlobek dla chlopcow[COLOR="Silver"]
super!
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 06:50   #2346
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Jak go tak faszeruje słodyczami, to pote nich nie płacze, że niejadek :/
Ja dawkuje słodycze. Zazwyczaj w ciągu dnia dostaje parę draży albo kawałek princessy i tyle. Co prawda moja nie przepada za owocami, woli warzywa.

Stary 2012-05-12, 06:50   #2347
mol_aa
Zadomowienie

Kurcze dziewczyny ale ja Wam zazdroszcze pobudek 7 -8 marzenie, mały mi tylko 3 razy zrobił prezent i spał do 7 a tak 5.50-6.05 dzień dobry rodzice wstawać bo ja już nie spie
Stary 2012-05-12, 06:50   #2348
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Dzięki za info

Lepiej idź pierwszy raz na 5 min, bo lepiej iść ponownie za 2/3 dni jeśli uważasz, że nie chwyciło, niż masz się spalić.

Ja byłam pierwszy raz na 8min - totalny rak
Następnie po tyg 5 min i jest ok

Na spacerach się utrwali i jest git
dzieki za pomoc tak tez uczynie sesese...
ciekawe ile 1min kosztuje... jak chodzilam w LO to placilam 1zl
Stary 2012-05-12, 06:52   #2349
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
hmmm,a ja myslalam,ze dzieci to sama radosc,jak mozna wspolczuc??!!

Glam ,ja jeszcze nie mam nocnika
Ja mam soni nocnik
No wlasnie z tym wspolczuciem to ludzie durni sa... Ile jest par ktorym sie marzy dziecko a z jakiegos powodu nie wychodzi
Stary 2012-05-12, 06:54   #2350
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam soni nocnik
No wlasnie z tym wspolczuciem to ludzie durni sa... Ile jest par ktorym sie marzy dziecko a z jakiegos powodu nie wychodzi
Sniłas mi się dzisiaj wiem, że coś było, że Tz nie mógł wrócic, ale ja zajmowałam się Twoimi chłopakami i wiem, że miałam ich kąpać pod prysznicem w jakiejś łaźni z Tż

Stary 2012-05-12, 06:56   #2351
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bedzie 3edycja TopModel zglaszamy Bahe?
zdecydowanie ale jak juz przejdzie to niech im powie, ze ma ich w bo w sumie szkoda mi Bahy wysylac do tej bandy debilo-macaczy.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Bingo :P zauważyłam po czasie
Ja na początku wyłączałam kompa

Glam, rozbawiasz do łez szczypiorku
kazdy sobie radzi jak moze,,,,

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
ale u mnie naokoło sie błyska! jak przyjdzie, jak pier....
ale ja lubie burze wiec sie nie boje
tez kocham burze u mnie leje bez blyskow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 06:59   #2352
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam soni nocnik
Mało kóra babka zastanowi się co mówi, dla przykładu znajoma ma 35lat nie może mieć dzieci, kiedyś stara kr.o.w.a skomentowała jej figure tak: no szczupła pewnie nie ma dzieci,pewnie ich nie chce miec żeby nie zepsuc sobie ciała". Aga w jednej chwili się rozryczała było jej bardzo przykro bo z mężem staraja sie o dzidziusia od 15 lat

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Glam też bym chciała zacząć atakować małego nocnikiem, ale on jest na tyle przebiegły ze koope robi przeważnie jak leży na brzuszku i prawie w ogóle nie ciśnie, raz może stęknie lub zrobi się czerwony i to wszystko. Ciężko go wyłapać z tym
Stary 2012-05-12, 07:06   #2353
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Baha niestety jako tap modl to musisz sie liczyc z paradowaniem z golym biustem... Ale my ci tu komisyjnie stanik dobierzemy

Agulan wiem co masz na mysli ... Faktycznie u nas sporo jest malkontenctwa, narzekania, w urzedach petent to jest jak intruz i wiele innych... W irlandii bylo to samo- wiele mozna zalatwic z usmiechem, ida w roznych kwestiach na reke i czlowieka traktuja jako czlowieka a nie numerek do odpekania

A co do polskiego narzekania... Sonia bawila sie z dziewczynkami a ja spacerowalam z maluchami bo im sie w miejscu nudzi. Na laweczce 3 kobity- ja przechodze a one do mnie- o matko ale pani wspolczuje z blizniakami, jeszcze trojka, oj nie jest latwo blabla bla. Sie wkurzylam bo jak tak mi wspolczuja to niech ida mi w domu posprzatac, pranie powiesic czy cos konkretnego zrobic a nie takie pierdu pierdu
Ale mowie- a czego mi panie wspolczuja, zdrowych slicznych dzieci????
No bo wezcie co za bezsens.... Ja nie lubie marudzic i jest trudno - no trudno byle dzieci zdrowe to ze wszystkim innym sobie dam rade

Ale jak chodzimy gdzies calym taborem to codziennie przynajmniej raz mi ktos kondolencje z racji blizniakow sklada
taaa tylko wspolczuc zdrowych dzieci ludzie to idioty czasami, w sumie nawet czesto.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
bardzo dobrze im odpowiedziałas
co za baby
masakra z tym przyjazdem Tz do Polski???on nie moze przyjechac i ewentualnei wtedy tutaj wszytskie foralnosci? szczerze to pierwszy raz słyszę :/

ja nie mam siły dziś, poczytalam was, ale odpisywać...palce aż mnie bolą

Goldika ja to widzę Cie w jasniejszych kolorkach tak naprawdę

dobranoc
oj w blondach wygladalam koszmarnie

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
pewnie od grania Cię bolą ja dzisiaj odpuszczam, bo też padam na twarz Zaliczyłam ze starszą córką dentystę Było cudnie, jestem z niej taka dumna W życiu się tego nie spodziewałam

A ja słomiana wdowa. Mąż się buja na wycieczce w Pradze, a że Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy, to zapomniał sobie chłop wziąć, krótkich spodni i tshirtów, więc w 30st. upale zwiedza Czechy w grubych dżinsach i koszuli taką mam polewkę z niego, że szok
jest sprawiedliwosc na tym swiecie

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Domi7ks jak tzt przyjedzie to tez czeka nas kupa zalatwiana w
Zwiazku z ta zgoda na zamieszkanie
A bez tych formalnosci nie dostanie wizy obrazowo bez wizy nie wpuszcza go do samolotu

Na taka moja odpowiedz to baby zamilkly bo ja tego bynajmniej nie powiedzialam przyjaznym tonem

Ja nie wiem co sie dzieje, mielismy juz ladne nocki a teraz znow po 6 pobudek

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Coz za radosc i stysfakcja z samego rana- znow mi sie udalo koope w nocnik zlapac i zaoszczedzic 1 pieluche
ale Ty masz refleks kobieto, ja zawsze bym zapewne przegrywala w wyscigu z koopa

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
heh,pelni chyba teraz nie ma,co??

hahaha patrze na zegarek TZ'ta napisane "hEL",sobie mysle wtf?.Odwrocony, 7:34

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Mało kóra babka zastanowi się co mówi, dla przykładu znajoma ma 35lat nie może mieć dzieci, kiedyś stara kr.o.w.a skomentowała jej figure tak: no szczupła pewnie nie ma dzieci,pewnie ich nie chce miec żeby nie zepsuc sobie ciała". Aga w jednej chwili się rozryczała było jej bardzo przykro bo z mężem staraja sie o dzidziusia od 15 lat

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Glam też bym chciała zacząć atakować małego nocnikiem, ale on jest na tyle przebiegły ze koope robi przeważnie jak leży na brzuszku i prawie w ogóle nie ciśnie, raz może stęknie lub zrobi się czerwony i to wszystko. Ciężko go wyłapać z tym
o boze to juz przesada, nawet nie wyobrazam sobie jak przykro musialo jej sie zrobic
Stary 2012-05-12, 07:16   #2354
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Byłyście pierwszy raz u dentysty?My jeszcze nie
tak, pierwszy raz w gabinecie. Ale stres ło matq. Bo wcześniej to przeglądy robił szwagier na imprezach rodzinnych, jest dentystą

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Jakbym czytała o mojej bratanicy, moja przekochana bratówka jest na tyle leniwa, że jej się posiłków dla dziecka nie chce robić i na śniadanie mała je danio z czekoladą, drugie śniadanie to kinder bueno lub pingui obiad to zje jak moja mama ugotuje, jak nie to mała je pizze lub kebaba, na podwieczorek ciastka, paluszki co ma pod ręką, a na kolację ostatnio jej zaserwowała słoiczek nutelli, żeby mała pogrzebała sobie łyżeczką i zjadła tyle ile chce, wcześniej dziur nie miała, ale 2 miesiące temu zrobiłą jej się pierwsza czarna dziurka i jest problem bo nikt jej nie chce zaprowadzić do dentysty
Molaa, to może mówimy o tej samej osobie

Cytat:
Jak go tak faszeruje słodyczami, to pote nich nie płacze, że niejadek :/
Ja dawkuje słodycze. Zazwyczaj w ciągu dnia dostaje parę draży albo kawałek princessy i tyle. Co prawda moja nie przepada za owocami, woli warzywa.
Ale ona nie płacze, wogóle się tym nie przejmuje! Ja też dawkuje. Nie jestem za ograniczaniem do zera ale nie chce mi się wojny zaczynać. Dopiero co w innym wątku się powyżywałam

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-05-12, 07:20   #2355
fatal21
Wtajemniczenie

Nadal spi.sprawdzalam czy oddycha.gdzie moge moskitiere kupic?i te plastry na komary?od ilu lat jest fenistil bo u mnie na odludziu inwazja.
Stary 2012-05-12, 07:24   #2356
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Nie byłam wczoraj na wizazu od południa, a tyle miałam do nadrobienia

Wieczorek wczorajszy bardzo udany. Przyjaciółka z chłopem wpadli z piwkiem i furą ciastek, cukierków i fajowym prezentem dla małej - śliczny wiatraczek (na fb fota). Zasiedzieliśmy się do prawie 22

Czekam na kumpele teraz, ma przyjechac na cały dzień, tż na uczelni.

Widziałam temat cycuchów heh Mi też się marzy wybrać do prawdziwej ekspertki - żeby mi tu obmierzyła, popatrzyła i doradziła rozmiar W sekresie Wam powiem, że mi się marzy biust o rozmiar większy, taki jak miałam podczas karmienia Głupia miałam nadzieję, że może takie zostaną hehehe Ale nie powiem, są ciut większe i ładniejsze po ciąży - ogólnie moje ciało jest jeszcze bardziej kobiece po ciąży (tylko po co te rozstępy...)

Ciasta jeszcze w życiu nie piekłam sama, dlatego na wczoraj kupiłam. Ale spokojnie, w najbliższym czasie mam zamiar przeżyć swój pierwszy raz

Co do solarium to ja dla podtrzymania chodziłam na 10min raz, dwa razy w tyg. Różnie z tym jest, dużo zależy od lamp. I od tego ile jeszcze łapię brązu na słoneczku

Kurczę, dzidziula coś stęka, ale nie zrobiła kupy. Chyba znowu wina marchewki. Coś moge jej pomóc?

NIUNIA KOŃCZY DZISIAJ 6 M-CY : love:
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 07:25   #2357
kasia_aa
Zadomowienie

witam sie my dziś pobudka o 6.30 bo sie szanowny Pan obsikal i juz nie w glowie mu było spanie, u nas nie było burzy, przynajmniej tak mi sie zdaje;Z) chyba bym usłyszała bo wszystkie okna mieliśmy otwarte,al eteraz zachmurzone cale nibo wiec pewnie coś przypędzi narazie zmykam, trzeba sie ogarnąć
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 07:26   #2358
glamourous
Zakorzenienie

Seona plyn do plukania colgate cos tam play- taki niebieski ze shrekiem
Ale to pic na wode z tym barwieniem
Szczerze mowiac bo sama probowalam przed myciem i barwi sie tylko jezyk. No ale zawsze jakas tam zawartosc fluoru i przyjemny owocowy smak- chociaz sonia jakos nie przepada za nim

Moja tez slodycze wcina niestety, przydalaby sie wizyta ale ona jest dzikus do lekarzy, fryzjerow itd
Cytat:

Stary 2012-05-12, 07:29   #2359
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
szy raz na 8min - totalny rak
O matyldo! To odważna jesteś Ja to zawsze mam pietra i idę na 5-6min pierwszy raz

U mnie na solarce promo mają - karnet za 70zł - 90min Myślę, że się opłaca Nioch nioch nioch Ale jakoś nie miałam kiedy pójść... Albo dzisiaj zajdę albo dopiero w poniedziałek eh
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 07:34   #2360
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

hello
padam na twarz, pobudek - milion trzysta pobudka całkowita 4;48
glam - nie pozyczaj kiecki, zgadzam sie z dziewczynami, a co do zaproszeń, moze poskarz sie emailem do uwagi czy tez interwencji?? potem wszystko dzieje sie blyskawicznie...
gratutluiemy 6 miesiecy...

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 07:37   #2361
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
O matyldo! To odważna jesteś Ja to zawsze mam pietra i idę na 5-6min pierwszy raz

U mnie na solarce promo mają - karnet za 70zł - 90min Myślę, że się opłaca Nioch nioch nioch Ale jakoś nie miałam kiedy pójść... Albo dzisiaj zajdę albo dopiero w poniedziałek eh
dobrze, ze mowicie bo ja chcialam na dzien dobry na dyszke wskoczyc

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
hello
padam na twarz, pobudek - milion trzysta pobudka całkowita 4;48
glam - nie pozyczaj kiecki, zgadzam sie z dziewczynami, a co do zaproszeń, moze poskarz sie emailem do uwagi czy tez interwencji?? potem wszystko dzieje sie blyskawicznie...
gratutluiemy 6 miesiecy...
ooo oni na pewno by sie zianteresowali rodzina ex mojego Tz skorzystala z ich uprzejmosci niegdys
wspolczuje nocki, u nas norma- 1 pobudka
Stary 2012-05-12, 07:38   #2362
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

witamy i my
Nocka dziś dobra jedna pobudka o 3.
A mój TŻ pojechał do Poznania na komunię chrześnicy wraca w poniedziałek. My z Olivką same. Jeszcze pogoda się popsuła pada deszcz.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 07:38   #2363
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Seona plyn do plukania colgate cos tam play- taki niebieski ze shrekiem
Ale to pic na wode z tym barwieniem
Szczerze mowiac bo sama probowalam przed myciem i barwi sie tylko jezyk. No ale zawsze jakas tam zawartosc fluoru i przyjemny owocowy smak- chociaz sonia jakos nie przepada za nim

Moja tez slodycze wcina niestety, przydalaby sie wizyta ale ona jest dzikus do lekarzy, fryzjerow itd
a to widzialam taki, ale on powyzej 6 rz wyczytalam??

ja moja chyba od roku przygotowywalam!!! ksiazeczki, bawienie sie w dentyste itp.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-05-12, 07:44   #2364
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Sniłas mi się dzisiaj wiem, że coś było, że Tz nie mógł wrócic, ale ja zajmowałam się Twoimi chłopakami i wiem, że miałam ich kąpać pod prysznicem w jakiejś łaźni z Tż
Z moim czy twoim tztem Swoja droga czekam kiedy boys beda juz stabilnie siedziec i ich bede razem kapac w wiaderku oczywiscie
Stary 2012-05-12, 07:49   #2365
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do polskiego narzekania... Sonia bawila sie z dziewczynkami a ja spacerowalam z maluchami bo im sie w miejscu nudzi. Na laweczce 3 kobity- ja przechodze a one do mnie- o matko ale pani wspolczuje z blizniakami, jeszcze trojka, oj nie jest latwo blabla bla. Sie wkurzylam bo jak tak mi wspolczuja to niech ida mi w domu posprzatac, pranie powiesic czy cos konkretnego zrobic a nie takie pierdu pierdu
Ale mowie- a czego mi panie wspolczuja, zdrowych slicznych dzieci????
No bo wezcie co za bezsens.... Ja nie lubie marudzic i jest trudno - no trudno byle dzieci zdrowe to ze wszystkim innym sobie dam rade

Ale jak chodzimy gdzies calym taborem to codziennie przynajmniej raz mi ktos kondolencje z racji blizniakow sklada

ja bym zapytała - a Pani ma dzieci? jak odp tak- to bym pow- też współczuje

to tak jak latam przy upałach z młodą na bose stopy ... i zaczepia mnie baba ze takiemu maluszkowi to zimno ... wiec zapytałam a Pani zimno? ( dodam ze wczoraj w Łodzi było ponad 30 st) moze po chamsku no ale sorry wole już te "zabójcze" sp[ojrzenia żem wyrodna matka... a bidulki dzieciaczki w gondolkach dresach i pod kocykami....

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 07:53   #2366
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
a to widzialam taki, ale on powyzej 6 rz wyczytalam??

ja moja chyba od roku przygotowywalam!!! ksiazeczki, bawienie sie w dentyste itp.
No ale soniajest dojrzala jak na swoj wiek
Rozcienczam jej woda
A po prawdzie to jakis czas temu miala kryzys- nie bede myla zebow
Pokazywanie zdjec prochnicy i straszenie pomagaly tylko doraznie wiec lapalam sie wszystkich mozliwych gadzetow zeby z mycia zebow zrobic cos ekstra... Z dwojga zlego lepiej plyn od 6 lat niz by miala wcale nie myc
Stary 2012-05-12, 07:54   #2367
fatal21
Wtajemniczenie

My dzis 5miesiecy!
Stary 2012-05-12, 07:57   #2368
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja bym zapytała - a Pani ma dzieci? jak odp tak- to bym pow- też współczuje

to tak jak latam przy upałach z młodą na bose stopy ... i zaczepia mnie baba ze takiemu maluszkowi to zimno ... wiec zapytałam a Pani zimno? ( dodam ze wczoraj w Łodzi było ponad 30 st) moze po chamsku no ale sorry wole już te "zabójcze" sp[ojrzenia żem wyrodna matka... a bidulki dzieciaczki w gondolkach dresach i pod kocykami....
U nas to samo wczoraj mi 2 baby uwage zwracaly ze takim maluchom trzeba skarpetki
A co komu do tego? Sama wiesz- w irlandii jak jest tych 10-15 stopni to dzieci z golymi nozkami i nikt sie nie dziwi. A u nas upal ale dzieciaka to najlepiej w pierzyne zawinac i koniecznie kozuch pod spod
Stary 2012-05-12, 08:03   #2369
mol_aa
Zadomowienie

Glam u mnie wczoraj było +34stopnie, mały cały czas czy w domu czy na dworze w samym pamku i bodziaku na krótki rękaw. Poszłam na bazarek po rabarbar a tam dzieciątko moze miało ze 2 miesiące, poprzykrywane 2 kocami i czapka polarowa na głowce, darło się w niebogłosy, a matka nic sobie z tego nie robiła ze dziecko płacze, tylko szmaty oglądała
Stary 2012-05-12, 08:07   #2370
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Widziałam temat cycuchów heh Mi też się marzy wybrać do prawdziwej ekspertki - żeby mi tu obmierzyła, popatrzyła i doradziła rozmiar W sekresie Wam powiem, że mi się marzy biust o rozmiar większy, taki jak miałam podczas karmienia Głupia miałam nadzieję, że może takie zostaną hehehe Ale nie powiem, są ciut większe i ładniejsze po ciąży - ogólnie moje ciało jest jeszcze bardziej kobiece po ciąży (tylko po co te rozstępy...)

Ciasta jeszcze w życiu nie piekłam sama, dlatego na wczoraj kupiłam. Ale spokojnie, w najbliższym czasie mam zamiar przeżyć swój pierwszy raz

Co do solarium to ja dla podtrzymania chodziłam na 10min raz, dwa razy w tyg. Różnie z tym jest, dużo zależy od lamp. I od tego ile jeszcze łapię brązu na słoneczku

Kurczę, dzidziula coś stęka, ale nie zrobiła kupy. Chyba znowu wina marchewki. Coś moge jej pomóc?

NIUNIA KOŃCZY DZISIAJ 6 M-CY : love:
zazdroszcze takiego podejścia ja jestem bardzo krytycznie nastawiona do siebie ciągle coś szukam Ostatnio się cyców uczepiłam wiele razy słyszałam, ze nie widać po mnie ze bylam w ciązy...mam faze na zmiane garderoby itp
co do solarium to też planuję się wybrać sto lat dla Niuni

Glam z moim Tz, nie snię o obcych

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości