|
|
#2341 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak skutecznie pozbyc sie grzybicy???
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;48620361]Nie robiłam ani razu... Chodzę prywatnie, a jutro idę i tak po receptę na anty, a teraz akurat mi powrocilo na sama wizyte... Zapytam sie czy ona moze mi taki posiew wykonac czy musze isc gdzies indziej. Mialam u niej robiona tylko raz cytologie i chyba cos wspomniala, że widziala grzyby, ale tez pewnosci nie mam[/QUOTE]
Rozumiem Ale w takim razie koniecznie wspomnij o posiewie w kierunku bakterii i grzybów, nie decyduj się na kolejne leczenie w ciemno |
|
|
|
|
#2343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli jak juz skoncze uzywac masc (za ok 2tyg) to powinnam zaczac brac probiotyk? Wlasnie lekarka mi nic nie powiedziala na ten temat.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2344 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, jak najbardziej, jak zakończysz leczenie, weź probiotyk, najlepiej dwa opakowania |
|
|
|
|
|
#2346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja bylam w darmowej klinice wiec to zaden interes dla nich ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Poszukam czy tutaj maja te probiotyki, dziekuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2348 |
|
Konto usunięte
|
Bylam u ginekologa. Opieprzyla mnie porzadnie, za to że jeszcze nie zrobilam usg piersi. Powiedziala, że jesli nie zrobie to nie wypisze mi recepty na anty ( chodze prywatnie). Wypisala mi nystatyne i pimafucort dla chlopaka. Pytalam sie jej, czy te infekcje, ktore mi leczyla, to czy to napewno byly grzyby, czy nie jakies bakterie, a ona na to, że to byly grzyby, bo grzyby podobno zawsze widac (jak, golym okiem?)
|
|
|
|
|
#2349 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jestem już tydzień po leczeniu Pimafucinem i przez tydzień brałam probiotyk, w niedziele wspolzylam i chyba jeszcze było za wczesnie, bo lekko bolało, wczoraj znów doszło do stosunku - tak samo czuć podrażnienie śluzówki, z tym ze ból trwa do teraz, plus pojawiła się niewielka ilosc krwi... co to może być? Miejsca intymne sa jeszcze niedoleczone czy jak? Chyba znowu muszę iść do lekarza...
Jestem w polowie cyklu, na pewno to nie jest okres, stosuje tabletki wiec mam bardzo regularne krwawienia.
|
|
#2351 |
|
Konto usunięte
|
Hej! Wciąż mam swoje dolegliwości...
Piecze mnie pochwa, zwłaszcza po myciu, podczas oddawania moczu i po wypróżnieniu (to akurat jest dziwne, ale byłam badana przez odbyt i hemoroidów podobno brak). Wczoraj zakupiłam zachwalany przez gina mojej mamy Multigyn (wybrałam żel Floraplus - prawie 40 zł zapłaciłam za 5 jednorazowych tubek z żelem dopochwowym). Zaaplikowałam przed snem, a rano miałam wrażenie większego pieczenia niż np. wczoraj :/ Dzwoniłam do przychodni w sprawie wymazu z pochwy i cewki moczowej. Można zrobić od ręki, bez zapisów, więc pójdę w poniedziałek. Dziś dam drugą szansę temu Multigynowi, a od jutra już żadnych takich środków, żeby przez te 72h przed badaniem nie zaburzać naturalne flory. Jestem bardzo zmęczona. Moje problemy trwają już od sierpnia
|
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;48633972]Pytalam sie jej, czy te infekcje, ktore mi leczyla, to czy to napewno byly grzyby, czy nie jakies bakterie, a ona na to, że to byly grzyby, bo grzyby podobno zawsze widac (jak, golym okiem?)[/QUOTE]
Bzdura. Nie zawsze widać czy to grzyby czy bakterie. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taką nadzieję, ale boję się że z tego otarcia wróci infekcja...
Nie stosujemy, bo do tej pory nie było potrzeby. Kurczę, chciałabym już normalnie współżyć, a nie od trzech miesięcy za każdym razem coś jest nie tak. Czasem sobie myślę, że gdybym nie miała TŻ to byłoby mi łatwiej, a tak to się męczę za dwoje
|
|
#2354 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=gwiazdka93;48647500]Bzdura. Nie zawsze widać czy to grzyby czy bakterie.
Sama juz nie wiem komu wierzyc. Jedni mowia tak, drudzy tak. Podobno gdy jest inf bakteryjna, to uplawy sa zielonkawe |
|
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;48649022] Sama juz nie wiem komu wierzyc. Jedni mowia tak, drudzy tak. Podobno gdy jest inf bakteryjna, to uplawy sa zielonkawe[/QUOTE] Nie ma na to reguły niestety Ja nigdy nie mam upławów przy infekcji, więc można też tak. Poza tym może być jeszcze infekcja mieszana, a tego nie da się stwierdzić bez posiewu. Ja bym na Twoim miejscu zrobiła to badanie, a nie ciągle leczyła się w ciemno. Szkoda, że ginekolodzy najczęściej nie wspominają o posiewie...
|
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Tak chyba zrobimy, dzięki
Swoją drogą, ile płacicie za probiotyki? Bo ja w końcu z tym Lactovaginalem za 3 dychy zbankrutuję .A jeszcze co do upławów... ja mam permanentnie żółte, nawet w chwilach kiedy nie mam niby infekcji. Nie podoba mi się to.
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Co do upławów to ostatnio miałam bakteryjna inf podobno, pH i tak dalej... miałam wymaz robiony i w sumie pomogło, to miałam takie żółtawe upławy, żadnych zielonych a pH miałam wysokie...
za lactovaginal ostatnio zapłaciłam 27 zł , lacibios w jednej aptece był za 14zł, ale teraz wolałam coś miejscowo stosować...
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi gin. ostatnio przepisała Dicoflor 60- doustny probiotyk (chyba 20 tabl. ma, albo i więcej...), bardzo mi pomógł, bo po tym "leczeniu" miałam liczne pałeczki kw. mlekowego, co u mnie rzadko się zdarza. Kosztuje kilkanaście złotych, nie więcej niż 20 zł.Współczuję z tymi upławami. Ja odkąd jestem na antykach mam z tym święty spokój, ale wkładki i tak używam.
|
|
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem na anty od dłuższego czasu i kiedyś było normalnie, ale od czasów zintensyfikowanej walki z infekcją upławy są non stop... Nie przypominam sobie kiedy ostatnio założyłam jakieś ładniejsze majtki, a wkładkę potrafię zmieniać 2-3 razy dziennie. ![]() Idę do ginekologa w czwartek, niech zobaczy otarcie i poproszę o posiew, powiem też o upławach. Jeśli jakimś cudem minie - w co wątpię - to i tak miałam iść na cytologię, więc kasa za wizytę nie pójdzie w błoto... Swoją drogą, wizyta mi podrożała
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też 2 razy zmieniam. Mi też podrożało, dlatego wolę robić posiewy, bo jak nic złego nie wychodzi, to sama się doleczę probiotykiem i maścią i mam posiew+ leki w cenie wizyty
|
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Konto usunięte
|
Narazie nie zrobie posiewu, ale jak bede miala wizyte to wspomne o tym. Bardzo jestem ciekawa co mi wyjdzie...
|
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy jeśli idę do ginekologa w czwartek i będę chciała robić posiew, to nie powinnam już brać probiotyków ani stosować maści? Żadnych innych "twardych" leków już nie mam.
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, ja bym już nie brała żadnych środków dopochwowych, powinno minąć min 14 dni od ostatnich (ale jeśli chodzi o probiotyki, to myślę, że jeszcze wczoraj/ dziś wzięty nie zaszkodzi ) |
|
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gwiazdko, kochana jesteś że nam tak wszystko wyjaśniasz i wspierasz.
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak by było najlepiej z tym posiewem Oj tam, bez przesady ![]()
|
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY WRÓCIŁAM
Wiem, że są tu mądre osoby, które mają większą wiedzę niż ja. A więc: W sierpniu miałam grzybice która rozwinęła się u mnie w ciągu tygodnia od pierwszego razu(stosunku). Wyleczyłam się z niej i do tej pory wszystko było normalnie aż do... dzisiaj. Z tym że zaznaczam, że nie miałam od tej przygody żadnego życia seksualnego. Natomiast wczoraj uprawiałam seks oralny z nowym chłopakiem i bach... jestem dziś spuchnięta- ale tylko srom i lekko zaróżowiona. Trochę mnie piecze/swędzi. Jestem przerażona. To nawrót grzybicy? Jakim cudem po niecałej dobie mam już objawy? Problem jest nadal we mnie? Od pettingu i seksu oralnego tylko mogę mieć nawrót? O co chodzi w ogóle ![]() Na razie zaaplikowałam sobie Hexagyn duo bo jeszcze zostało mi kilka w opakowaniu. Czy powinnam się wysmarować już clotrimazolum czy octeniseptem, czy pimafucinem...? |
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, nie wiem skąd mi sie wzial pimafucin, mialam na mysli Pimafucort... to co zaczac juz od razu kuracje tym? Clotrimazolum jest za słaby?
|
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze przedwczoraj brałam Heviran na opryszczke wargową, a relacja tego leku z Pimafucortem to: "Zwiększone ryzyko działania nefrotoksycznego" Nery mi padną w końcu. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.