MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 10:30   #2341
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Ja się zestresowałam tą wagą małego, bo szwagierka wypaliła do mnie z tekstem, że co tak mało waży
lałabym takie baby! trzeba jej było powiedzieć, że przynajmniej jest ładniejszy od jej dziecka (mniemam, że ona ma dziecko i ważyło więcej niż Twój maluch).

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Ja mam na 7 i też się zastanawiam. Ale mam nadzieję, że w marcu będzie ładna pogoda i chociaż kilka słonecznych dni, bo chcę uprać i powiesić na dworze, żeby je fajnie wiosenny wiaterek przewiał. A jak będzie w praktyce, to nie wiem
jakoś nie widzę suszenia w krakowskich warunkach na balkonie może teściom wywiozę :P

ja mam bieluśkie włosy na nogach - więc jak nie ogolę, a nikt mnie nie dotknie to nie widać różnicy

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 10:30   #2342
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
A my lubimy taki zboczuchy Jak bedziesz miała jakieś fajne to dawaj je tu do nas. Mam nadzieję że śmiech nie powoduje skurczy
hehe staram sie co jakis czas cos smiesznego wrzucic
wiec badz cierpliwa

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Więc witam się w 38 tygodniu
I idę Was poczytać
haha to co 25go rodzisz ...??

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no nadrobiłam widze że dziś noc spokojna. dziś chyba bedzie "nudno" czas na dojscie po wczorajszym a jutro kto wie. ja zaraz lece na 11.20 na wizyte to ciekawe czy mi ginka powie kiedy urodze
i tez przydadza sie kciuki

a i zapomniałam dziś rowno 38tydzień od jutra 39!!!
no przeciez ci pisalam ze rodzisz 18go !!! oj nie sluchacie sie mnie
no i za tygodnie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ja po hennie :d nie ma bata
zaraz uciekam robić obiad - schabowe mniam mniam, co by podjeść jeszcze przed porodem hahahaha
potem farbowanie swoich kudłów, wyobraźcie sobie jakie to będzie koszmarne... włosy mam prawie do pasa!
Jutro wizyta u gin i henna
No i piątek mogę rodzić
yhmmm .... to jak w piatek chcesz rodzic to tak jak mowilam .. umyh schody na klatce wszytskie 10 pieter

a co do obiadu LeeeeeeCeeeeeee
chociaz dzis sroda popielcowa :/ i podobno post .. ale w ciazy jestem haha moge zjesc

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dobre lece na wizyte, ciekawe czy zrobi usg i ile mój maluch już ma
4kg?
ha no wlasnie mialam ci pisac ze pewnie cos kolo tego
Kolosik jak nic hihi

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Ja mam na 7 i też się zastanawiam. Ale mam nadzieję, że w marcu będzie ładna pogoda i chociaż kilka słonecznych dni, bo chcę uprać i powiesić na dworze, żeby je fajnie wiosenny wiaterek przewiał. A jak będzie w praktyce, to nie wiem

Lecę się szykować do lekarza - mycie, golenie itd.
Ostatnio miałam wpadkę u lekarza Tego dnia, kiedy miałam umówioną wizytę, miałam dużo na głowie - zalatana byłam. Wszystko ładnie, pięknie - proszę się przygotowac do badania, ja się rozbieram, patrzę i myślę sobie " o k***a - zapomniałam ogolić nogi" . A miałam faktycznie dość spory "zarost" cóż mogłam zrobić - z kamienną twarzą poddałam się badaniuale mi było głupio
och tezbym chciala wysuszyc na wietrze ... ale u mnie to jest tak ze nie pada zamkne dzwi i moze lac .. nie lubie Bergenskiej pogody bleee ... ale wlasnie od marca zaczynam .. siostra skreci szafe ... pojedzie na weekenda wiec bedzie cisza spokoj ... dam rade a co sie bede

no tom wstala .... zrobilam se Biedne dziecinne sniadanie .. zapodalam Chleba w jajku ... w sumie i takw nocy co za roznica czy z rana tez bede ehhh

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 10:32   #2343
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Tez licze na szybsza wiosne, ale chyba plonne nadzieje, w TV mowili, ze zima bedzie lekka ale dluga .... Czyli jak pamietam zawsze w polowie marca jezdzilismy na narty do Czech i snieg zazwyczaj byl, to jak teraz ma byc dluga zima, to boje sie, ze zakroi na kwiecien
tzn. ja się ogólnie na takie cuś nie zgadzam!!!
i stwierdzam, że ma być piękne słońce od 01.03
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 10:34   #2344
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
\
ja mam bieluśkie włosy na nogach - więc jak nie ogolę, a nikt mnie nie dotknie to nie widać różnicy
wow zazdroszcze szczerze

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
tzn. ja się ogólnie na takie cuś nie zgadzam!!!
i stwierdzam, że ma być piękne słońce od 01.03
Aha no to fajnie Moze to cos da

Ale tak serio to super by bylo, spacerki, pierwsze kwiatki, kolorowo i optymistycznie, ahhh marzenie
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 10:34   #2345
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Ja mam akurat dobrze, bo mieszkam na wsi, a dokładniej to praktycznie w lesie - mało samochodów przejeżdża i o ile sąsiad nie zgrzeszy paleniem jakichś śmieci albo coś takiego, to jest super powietrze

Dobra, teraz to już naprawdę spadam, bo chcę jeszcze na zakupy iść i do apteki, a w końcu zostanę tu z Wami i nawet do lekarza nie zdążę

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 10:35   #2346
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
zrobilam se Biedne dziecinne sniadanie .. zapodalam Chleba w jajku ...
taka kromka chleba utaplana w rozbełtanym jajku? ? ? mniami... lubię takie!!!

ciekawi mnie jak tam pan Florek A może Dragusie szybko na porodówke przewiozą... sesese.... no, ale ma jeszcze te 5 dni wg Kasi

Terry Pratchett
Stary 2013-02-13, 10:36   #2347
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
ZUS przelał pieniadze, ale wydaje mi się, ze jakos maławo...
dokropią u mnie zawsze w częściach

Cytat:
A jak to powiedzialam ze smiechem mamie - to powiedziala ze ona by nawet nie chciala
moja uczciwie przyznała, że pierwsza by zemdlala

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Ja się zestresowałam tą wagą małego, bo szwagierka wypaliła do mnie z tekstem, że co tak mało waży
konstruktywna informacja zwrotna, nie ma co

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Cyrki się zaczną po porodzie wyliczanki-przeliczanki ile dziecko je ,śpi i czy biega po urodzeniu .......
tego się szczerze lękam... porównań, licytacji....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-13, 10:45   #2348
aliś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
oto sie wita z wami JASMINE
Jaki śliczny okruszek
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
captivia i laret są strasznie podobne, choć captivia lepiej się składa. wybór rzeczywiście trudny chyba jeszcze dopytamy o gwarancje, ewentualne serwisowanie, bo dzisiaj wypadło nam to z głowy i będziemy musieli podjąć w końcu decyzję.
My zamówiliśmy Lareta teraz w sobotę, babka nam powiedziała, że Tako wysłużyło czas oczekiwania nawet do 1,5 miesiąca bo mieli w jakiś przestój świąteczny i teraz nie mogą się wyrobić. Uwiodła mnie w nim ta rama w kolorze tapicerki, którą w sumie zamówiliśmy w kolorze szarym więc nie będzie takiego efektu jak np. w turkusie, ale będzie praktyczniej Na pewno wózek ma jakieś wady, ale ja już miałam dosyć siedzenia na necie i szukania. Jak okaże się taki fatalny to będzimy sprzedawać i szukać innego trudno (choć znając życie będę marudzić i jeździć) Dla mnie jedynym minusem jest waga, ale prowadzi się go ekstra lekko i tak intuicyjnie a przy tym czuć, że jest solidny a nie telepie nim na wszystkie strony Ma sporą i przewiewną gondolę taką typowo letnią więc mały nie będzie się prażył a na zimę i tak wskoczy do spacerówki. Byliśmy w takim sporym salonie pooglądać różne modele i facet twierdził, że jego waga to norma dla wózków 3w1 a na mój pomysł zakupu Coletto Marco Polo pokiwał głową, że odradza, że im więcej bajerów (obrotowa gondola) tym więcej wad, a poza tym wózek jest fajny jeśli ktoś nie ma wyboru i musi go targać na 4-te piętro, a tak to lepiej wybrać coś mocniejszego. Ja może będę go wnosiła na 1-sze, albo brała tylko gondolę, bo nie chce wozić małego w mieszkaniu. Bagażnik mamy duży, a jesli okaże się, że kupimy 2-gie auto bym nie była uziemiona, gdy TŻ będzie w pracy, to kupimy jakiegoś małego staruszka i TZ będzie nim dojeżdżał, a mnie zostawi obecne.
Podobały nam się również Mutsy, ale jakoś nie chcieliśmy piankowych kół no i był sporo droższy, ale wygląd super i fajnie bardzo lekko się prowadził, tylko nie wiem jak w terenie, a u nas sporo nierównych dróg i chodników. Teraz, skoro TŻ chciał solidny wózek to nie będzie mieć wyjścia i będzie musiał chodzic z nami do lasu na spacery, bo sama do lasu się boje

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
dziś zaczynamy 35 tydzień
padłam wczoraj więc zdjęcia dodaje dzisiaj z rana
Fajny brzusio i piękne włosy
Ja jakoś nie mam żadnych fajnych zdjęć brzuszka, poza tymi "z ręki" z komórki, ale wczoraj po newsach porodowych TZ stwierdził, że musimy naładować baterie w aparacie i zrobić jakąś sesję, bo mały jeszcze pomyśli, że jest adopotowany

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
U nas tylko położna powiedziała by wziąć balsam lub oliwkę i maść na odparzenia. Nie ma konkretnej firmy. Czasami mówią, że np. Linomag jest super, ale jak przyjdę z Ziają no to przecież nic się nie stanie

Wiesz, ja widzę, że co szpital to inne wymagania. Ja biorę podkłady, a inni mają je zapewnione przykładowo. Nie ma co sie stresowac Chyba, że przed wejściem na oddział porodowy pytają "Oilatum ma?! Nie ma?!! To nie rodzi!"
Ja kupiłam kosmetyki Babydream - czytałam i interesowałam sie składami i chcę ograniczyć kosmetyki do minimum, ale uznałam, ze kupię jeszcze coś na pupkę HIPP-a do szpitala. Nie wiem czy u nas trzeba czy nie, ale czasem mam dość komentarzy, że kupuję dla dziecka dziadostwo - bo dla niektórych skład kosmetyku to czarna magia, a taka marka jak BD to tak jakbym kupowała najtańsze dziadostwo marki marketowej i nie wytłumaczysz, że jest inaczej
Mam na razie płyn do kąpieli, krem do skóry, krem na pupkę z cynkiem i mokre chusteczki Huggies (na spacery i do szpitala, w domu chcę używac wody). Jak będzie potrzeba coś więcej, jakieś maści emolienty to po prostu dokupię. Dla siebie kupiłam Ziajkę na sutki no i mam jakieśpróbki z reklamówek.

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość

biedulko bez wizyty się nie obejdzie ale furagin myślę, że spokojnie będziesz mogła brać w ulotce pisze, że nie jest wskazany w pierwszym trymestrze
Na pewno furaginum Gdy raz oddałam do lab. złą próbke moczu i wyszły mi jakieś bakterie, lekarz kazał powtórzyć i gdy nie znikną brać furaginum, ale zniknęły.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A no i pytanie do dziewczyn z terminem w okolicach 1 kwietnia - kiedy pierzecie ? Ja bym chciała przeciągnąć temat jeszcze gdzieś do 10 marca.. a Wy ?
Ja mam na 7 kwietnie i już wyprałam większość ale pewnie będę jeszcze odświeżać końcem marca, tylko nie wiem po co to wszystko tyle godzin prasowałam, no ale mam L4 i chyba mi się nudziło
A większośc ubranek i tak dostałam od rodziny wypranych i wyprasowanych, ale wolałam i tak wyprać na nowo, bo tak ładnie pachniało w mieszkaniu

aliś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 10:59   #2349
czarny flamaster
Zadomowienie

Mały dziś spokojny, ale mi nadal nie chce się prasować jego ubranek....leeeeeeeeń ze mnie straszny. Ogarnęłam te rzeczy z remontu, ale w pewnych chwilach miałam już po prostu dosyć. Ma człowiek chęci, ale sił mu po prostu brak. Napisałam mężulkowi SMSa, że spełniłam jego prośbę, ale on dziś odbiera poród no i biedak się przejął

Dziewczyny, zobaczcie sobie ten film, mąż mi go wczoraj puścił. Bardzo się wzruszyłam....
http://www.youtube.com/watch?v=vOrxnOeKaqA

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 11:03   #2350
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
A sprobowalabym chyba udac glupia Albo, ze mnie nie stac - tylko gorzej jak dadza Ci ze swoich zapasow No ale z drugiej strony przez te 2 dni moze sie tak nei przyzwyczai? Tylko kupowac to specjalnie :/ Jak nie chcesz w tym myc, tez bezsens :/
Cytat:
eeeeee to udawaj głuchą ..... ja jak mnie pytają (zwłaszcza jedna pańcia o tym samym terminie ) ile mój mały waży - odpowiadam "PRAWIDŁOWO" - i koniec , nie mam zamiaru brać udziału w wagowej rywalizacji- zwłaszcza ,że to kompletnie bezsensu ,no bo co bedziesz mieć "dużego ' dzidziusia tzn ,że lepszy od niby "małego" ? To w ogóle nie ma znaczenia ,ważne aby było zdrowy ... nie tatułuje się na czole wagi z która przychodzimy ani nie przedstawiamy się " cześć jestem ania i miałam przy porodzie 3200 - a ty?"
A tacy podważacze naszego dobrego samopoczucia zawsze się znajdą w każdym temacie ....typu " ale masz mały brzuch ....","ale masz ogromny brzuch " ,"nie za mało przytyłaś " ,"....nie za dużo .." .... " jeszcze nie urodziłaś " a po porodzie " ...jeszcze nie urodziłaś ? "
Cyrki się zaczną po porodzie wyliczanki-przeliczanki ile dziecko je ,śpi i czy biega po urodzeniu .......
A szpital przedziwny .... takich rzeczy chyba nie można wymagać ......
Cytat:
lałabym takie baby! trzeba jej było powiedzieć, że przynajmniej jest ładniejszy od jej dziecka (mniemam, że ona ma dziecko i ważyło więcej niż Twój maluch).
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
konstruktywna informacja zwrotna, nie ma co
Pójdę do szpitala z kosmetykami dla malucha jakie ja uważam i niech się wypchają. A jeśli chodzi o szwagierkę to nie ma dzieci i myślę, że nie miała nic złego na myśli, ale i tak mnie zestresowała

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 11:06   #2351
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Mały dziś spokojny, ale mi nadal nie chce się prasować jego ubranek....leeeeeeeeń ze mnie straszny. Ogarnęłam te rzeczy z remontu, ale w pewnych chwilach miałam już po prostu dosyć. Ma człowiek chęci, ale sił mu po prostu brak. Napisałam mężulkowi SMSa, że spełniłam jego prośbę, ale on dziś odbiera poród no i biedak się przejął

Dziewczyny, zobaczcie sobie ten film, mąż mi go wczoraj puścił. Bardzo się wzruszyłam....
http://www.youtube.com/watch?v=vOrxnOeKaqA
Jak to odbiera porod

...Tez sie wzruszylam ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-13, 11:09   #2352
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
38... no, no!

E... u nas dzisiaj nuda.... cieszymy się wczorajszymi dziewuszkami

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

nie jest za malutki... u nas na wątku jest przegląd przez wszystkie rozmiary dzieciaczków! Mamy kruszynki (które są w normie), mamy średniaczków i mamy grubaśne kuleczki

Ja ostatnio za 3 kg dostałam ochrzan... ale... nie chciałam się wykłócać bo lekarz zmienił wagę (poprzednia, taka oldschoolowa mu się popsuła) i to pewnie wynik zmiany urządzenia :P

Bez słodyczy wytrzymałam tydzień - potem wymiękłam... i jak narkoman na głodzie faszerowałam się dżemem

Strippi! Henna! Właśnie... nie mogłam się zorientować co jest nie tak z moją twarzą
bosche, bym się przez Ciebie udlawiła

Cytat:

buahhahahah
jakaś chętna?!

to faktycznie
moja babcia cukier w kostkach pochlaniała jak nie było słodyczy

luuudyyy.... kolejne emocje przed nami

oj, chyba nie ostatni

dla mnie te wizy to jakaś loteryjka... raz dostałam na rok, raz na 8 miesięcy... boshe kiedy zniosą to ustrojstwo????

nigdy, nieopłacalne by to było.

Cytat:
Oj tam grubaśne, dobrze zbudowane klocki raczej :P a kiedy masz jakieś usg.

A no i pytanie do dziewczyn z terminem w okolicach 1 kwietnia - kiedy pierzecie ? Ja bym chciała przeciągnąć temat jeszcze gdzieś do 10 marca.. a Wy ?

Wyprałam tylko te, które oddala mi koleżanka i to jak na razie w zwykłym proszku, resztę wypiorę pod koniec marca i na bank nie będę prasować.
Wypiorę może za dużo powiedziane- bo nie wszystko- nie piorę pieluch tetrowych ani kocyka, nad pościelą się zastanowię. Przy Oliwii też nie prałam i było ok.

Cytat:
hehe ja juz od wczoraj tez mam taka lekka manie - mialam dzis pomalowac wneke przy oknie, bo maly obszar a wkurzjacy przed tym jak TZ bedzie reszte scian malowal, ale w nocy po przemysleniach uznalam, ze nie bede moze zbyt wariowac, bo jeszcze przesadze i zacznie sie wczesniej

... W ogole w nocy mialam faze, ze wody mi sie sacza No wiedzialam, ze po wczorajszym dniu, nie bedzie latwo

A propos tych wod, to chyba to akurat mozna sprawdzac papierkiem lakmusowym?
Tez jestem ciekawa, bo o ile jest wszystko ok to raczej można, ale jak ma się jakiś stan zapalny i już na badaniach opisują :zasadowo- to jak się rozpozna że to wody. Mi położna mówiła w poniedziałek że wody mają słodki zapach :conf used: i są wyczuwalne

Cytat:
A sprobowalabym chyba udac glupia Albo, ze mnie nie stac - tylko gorzej jak dadza Ci ze swoich zapasow No ale z drugiej strony przez te 2 dni moze sie tak nei przyzwyczai? Tylko kupowac to specjalnie :/ Jak nie chcesz w tym myc, tez bezsens :/
ja też

Cytat:

jakoś nie widzę suszenia w krakowskich warunkach na balkonie może teściom wywiozę :P
oj suszę od zawsze jak tylko jest cieplo
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 11:10   #2353
booziaczek
Zadomowienie

liwka agnjeska gratulacje
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 11:11   #2354
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
taka kromka chleba utaplana w rozbełtanym jajku? ? ? mniami... lubię takie!!!

ciekawi mnie jak tam pan Florek A może Dragusie szybko na porodówke przewiozą... sesese.... no, ale ma jeszcze te 5 dni wg Kasi
yhmmm dokaldnie takie pysznosci dzis z rana zajadam z Mlodym

ja wam mowie ze urodzi 18 !!
ciekawa jaka nogroda bedzie .. honorowa zmiana pieluszki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 11:15   #2355
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
bosche, bym się przez Ciebie udlawiła

Tez jestem ciekawa, bo o ile jest wszystko ok to raczej można, ale jak ma się jakiś stan zapalny i już na badaniach opisują :zasadowo- to jak się rozpozna że to wody. Mi położna mówiła w poniedziałek że wody mają słodki zapach :conf used: i są wyczuwalne
Hmmm czyli kolejna rzecz z serii "jak sie pojawi, to bedziesz wiedziec, ze to to " A jak sie nie zczaisz, to bedziesz slyszec " Jak to nie zorientowalas sie??? Przeciez bylo mowione - SLODKI ZAPACH" tragedia, zalamuje mnie to
Stary 2013-02-13, 11:18   #2356
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Hmmm czyli kolejna rzecz z serii "jak sie pojawi, to bedziesz wiedziec, ze to to " A jak sie nie zczaisz, to bedziesz slyszec " Jak to nie zorientowalas sie??? Przeciez bylo mowione - SLODKI ZAPACH" tragedia, zalamuje mnie to
No dokładnie, ja pytałam, bo przy Oliwii podczas porodu miałam przebijanie, same wody nie odeszły- więc praktyki nie mam w tym zakresie
Stary 2013-02-13, 11:19   #2357
Mi6ka
Rozeznanie

Jeju leci teraz na tvn "milosc.enter" czy jakos tak - sam poczatek mnie wkurzyl, jeju ale mam nerwa na takie glupoty.
Stary 2013-02-13, 11:19   #2358
mariolci
Rozeznanie

jestemw pracy od rana i tak czytam, czytam i dopiero dziś się dowiedziałam, że Aga urodziłą, strasznie sie ciesze, że dobrze sie skonczyło, i strasznie jestem szczęsliwa, ze takie dzieciaczki w okolicach 35 tygodnia mają praktycznie 100 % szanse na normalne dalsze życie dlatego czekam z niecierpliwością na mój 35 tydzień.

A obie dziewczynki takie słodziaśne ze az ciągle wchodze i patrze na te fotki, noo idzie sie zakochać, i jeszcze bardziej pragne mieć już swojego maluszka w rączkach, no ale jeszcze niech chwile poczeka.

Lunao
ale Ty piena jesteś kobieta, a brzuszek cudo

monicca1989
powodzenia na wizycie dziś i daj znac czy byłas w Smyku, ciekawa ejstem cyz dalej coś dołożyli, przechodizłam wczoraj tamtedy, ale mysle, ze skoro byłam w wekend to pewnie za wczesnie zeby cos dołozyli innego na wypzredaz, a sie spieszyłam także odpusciłam

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-02-13 o 11:26
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 11:21   #2359
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
oj suszę od zawsze jak tylko jest cieplo
hm... tylko u mnie w Nowej Hucie jest mieszanka syfu z huty i piękny zapach tytoniu z Philip Morrisa

Terry Pratchett

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-13, 11:23   #2360
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Jak to odbiera porod

...Tez sie wzruszylam ...
Po wczorajszej akcji, to ja tylko chodzę i nasłuchuję czy nie ma magicznego "Pyk!". A jeszcze jak się napracuję, czy nadźwigam, to mały daje popalić. Stawia się wtedy strasznie Nie no, liczę, że nic nam nie grozi )

Co do Miłość.Enter, to widziałaś pierwszy odcinek? Masakra. 18latka była niepopularna i poznała taką grupę dziewczyn, chciały ją namówić na bycie galerianką (ona tego w ogóle nie łapała, pytała ciągle "Ale o co chodzi? Co masz na myśli?"), młoda jednak uciekła i zerwała kontakt. Poznała chłopaka, zakochała się, a one ją szantażowały, że powiedzą mu, że była z nimi w galerii. No proszę Cię! Biedna chciała chłopaka rzucić, bo przecież "musi". Zamiast powiedzieć co i jak, to siedzi i ryczy.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2013-02-13 o 11:25
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 11:25   #2361
klementyna1
Zakorzenienie

Spisałąm sobie co che kupi i wyszło, ze każda rzecz od innego sprzedawcy bo jeden ma grubsze pieluchy, drugi tasńsze staniki, trzeci ma wanienki, a pierwszy nie, czwarty natomiast przy wiekszych zakupach płaci za przesyłkę, ale okrycie kompielowe jest mniejsze ... itd itp.. I co ja biedny zuczek mam teraz robi? Musze sie na cos zdecydowac;p ALe takie zakupy to cała przyjemnośc

Cytat:
Przypomniało mi sie jak połóżna na SR opowiadała, jak 20 lat temu lekarze chodzili po porodzie i wąchali krocza położnic, bo po zapachu mogli stwierdzic, czy nie ma stanu zapalnego.....Więc nic mnie juz nie zdziwi;p

Lunka fajna jestes laska;p

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-02-13 o 11:29
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 11:27   #2362
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
U lekarza szału nie było, powiedział, żebym narazie się nie martwiła, że musimy to monitorować, za 2 tygodnie mam iść na usg znowu do tego samego specjalisty, co wczoraj byłam i będziemy obserwować jej wzrost.
Bzinka, będzie dobrze
Przed Tobą jeden z najpiękniejszych dni - ślub, a potem co kolejny, to lepszy - już z dzidzią.

Cytat:
Dziś wbiłam na chama do diabetologa (jak juz tam bylam z tym - jak sie okazalo - juz nie potrzebnym skierowaniem)
niepotrzebnie się nalatałaś.

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
mój tata robi sam Małemu(stolarz) i jest gdzieś w połowie;-)
Ale super!
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
TAk i pojade do porodu busem MEDIA MARKT Dostawa prosto pod same drzwi

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
a brwi i hennę przełożę na czwartek, bo jednak piątek daleki termin

Cytat:
Napisane przez Siasia37 Pokaż wiadomość
Strasznie się martwie ale na szczęście w czwartek ide do gina i mam nadzieję, że się wyjaśni
Wyjaśni się
za zakupy!
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
dziś zaczynamy 35 tydzień
Pięknie wyglądasz i za tydzień

Cytat:
nie wyłączał czajnika, który wył i łaził po mieszkaniu w te z z powrotem... WR.....
Czajnik??
Strasznie mnie to rozbawiło

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy można coś brać jak się pęcherz przeziębi ??? Załamka ....
Ja brałam furagin w 14 tyg., ale bez konsultacji z lekarzem bym go nie brała. Domowe sposoby: cytryna, sok z czarnej porzeczki, czarnego bzu, dużo pij ogólnie. I rumianek chyba też jest dobry, działa moczopędnie.

Weszłam na forum i od razu do ost. strony, czy któraś znów nie urodziła
Liwka, Aga - córeczki macie przepiękne! Życzę zdrowia i szybkiego powrotu do domu!

Wybrałam się w końcu wczoraj na "Django" - rewelacyjny, podobał mi się o wiele bardziej niż "Inglourious bastards". Wydaje mi się, że ogólnie jest jednym z lepszych filmów Tarantino.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 11:28   #2363
mariolci
Rozeznanie

Cytat:

----------
mysle ze wystarczy ok tego 10 marca, ja mam na 14 kwietnia termin, ale za kazdym razem na usg pokazuje 5-7 kwiecien, i palnuje włąsnie w połowie marca wszystko prac, prasować, układac

A i wiecie co , miałam nie kupować tych kosmetyczek z Biedry bo potrzebna mi była najbardziej tylko ta duża, ale wczoraj tak pisałyscie ze kupujecie sobie ze napisałam do Tż smska zeby mi kupił te kosmetyczki ze na Walentynki prezent bedzie haaaa ale pomysł załapałam, noo i takim to oto sposobem jestem ich posiadaczką

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-02-13 o 11:34
Stary 2013-02-13, 11:30   #2364
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

farciara....

Cytat:
Po wczorajszej akcji, to ja tylko chodzę i nasłuchuję czy nie ma magicznego "Pyk!".
buhahhahahhahaahahha mam to samo. "pyk!" mnie przesladuje

Stary 2013-02-13, 11:34   #2365
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
eeeeee to udawaj głuchą ..... ja jak mnie pytają (zwłaszcza jedna pańcia o tym samym terminie ) ile mój mały waży - odpowiadam "PRAWIDŁOWO" - i koniec , nie mam zamiaru brać udziału w wagowej rywalizacji- zwłaszcza ,że to kompletnie bezsensu ,no bo co bedziesz mieć "dużego ' dzidziusia tzn ,że lepszy od niby "małego" ? To w ogóle nie ma znaczenia ,ważne aby było zdrowy ... nie tatułuje się na czole wagi z która przychodzimy ani nie przedstawiamy się " cześć jestem ania i miałam przy porodzie 3200 - a ty?"
A tacy podważacze naszego dobrego samopoczucia zawsze się znajdą w każdym temacie ....typu " ale masz mały brzuch ....","ale masz ogromny brzuch " ,"nie za mało przytyłaś " ,"....nie za dużo .." .... " jeszcze nie urodziłaś " a po porodzie " ...jeszcze nie urodziłaś ? "
A szpital przedziwny .... takich rzeczy chyba nie można wymagać ......
Super przemowa zawsze znajdzie się ktoś kto "niechcący" Cię zdołuje

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Jaki śliczny okruszek

My zamówiliśmy Lareta teraz w sobotę, babka nam powiedziała, że Tako wysłużyło czas oczekiwania nawet do 1,5 miesiąca bo mieli w jakiś przestój świąteczny i teraz nie mogą się wyrobić. Uwiodła mnie w nim ta rama w kolorze tapicerki, którą w sumie zamówiliśmy w kolorze szarym więc nie będzie takiego efektu jak np. w turkusie, ale będzie praktyczniej Na pewno wózek ma jakieś wady, ale ja już miałam dosyć siedzenia na necie i szukania. Jak okaże się taki fatalny to będzimy sprzedawać i szukać innego trudno (choć znając życie będę marudzić i jeździć) Dla mnie jedynym minusem jest waga, ale prowadzi się go ekstra lekko i tak intuicyjnie a przy tym czuć, że jest solidny a nie telepie nim na wszystkie strony Ma sporą i przewiewną gondolę taką typowo letnią więc mały nie będzie się prażył a na zimę i tak wskoczy do spacerówki. Byliśmy w takim sporym salonie pooglądać różne modele i facet twierdził, że jego waga to norma dla wózków 3w1 a na mój pomysł zakupu Coletto Marco Polo pokiwał głową, że odradza, że im więcej bajerów (obrotowa gondola) tym więcej wad, a poza tym wózek jest fajny jeśli ktoś nie ma wyboru i musi go targać na 4-te piętro, a tak to lepiej wybrać coś mocniejszego. Ja może będę go wnosiła na 1-sze, albo brała tylko gondolę, bo nie chce wozić małego w mieszkaniu. Bagażnik mamy duży, a jesli okaże się, że kupimy 2-gie auto bym nie była uziemiona, gdy TŻ będzie w pracy, to kupimy jakiegoś małego staruszka i TZ będzie nim dojeżdżał, a mnie zostawi obecne.
Podobały nam się również Mutsy, ale jakoś nie chcieliśmy piankowych kół no i był sporo droższy, ale wygląd super i fajnie bardzo lekko się prowadził, tylko nie wiem jak w terenie, a u nas sporo nierównych dróg i chodników. Teraz, skoro TŻ chciał solidny wózek to nie będzie mieć wyjścia i będzie musiał chodzic z nami do lasu na spacery, bo sama do lasu się boje

Fajny brzusio i piękne włosy
Ja jakoś nie mam żadnych fajnych zdjęć brzuszka, poza tymi "z ręki" z komórki, ale wczoraj po newsach porodowych TZ stwierdził, że musimy naładować baterie w aparacie i zrobić jakąś sesję, bo mały jeszcze pomyśli, że jest adopotowany
U mnie znów w dwóch sklepach bardzo polecali Marco Polo i chociaż rozważałam jeszcze Tambero to jednak jestem zdecydowana na Marco Polo bo przeprowadzamy się na 3 piętro

Ze zdjęciami miałam to samo... siostra mnie od 5 miesiąca męczyła o sesje, aż w końcu mnie dorwała
a z TŻ mamy jedno zdjęcie z wigilii i na szczęście ze ślubu bo już mówiłam że będę musiała powtarzać dziecku "Tatuś caaaałe 9 miesiący był za granicą, no"

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 11:35   #2366
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
farciara....

buhahhahahhahaahahha mam to samo. "pyk!" mnie przesladuje
ja mam pyk co jakis czas, to strzelanie takie, pstrykanie, w brzuszku, ale nic sie nie leje, to mały coś robi ze tak strzela, a czasami tak głosno ze słychac głosniej niz tv chodzi az kiedyś mąż nie mógł uwierzyć

Stary 2013-02-13, 11:36   #2367
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Dziewczyny nic mnie już nie boli (dopiero wstałam) pochodziłam, sikam normalnie... więc chyba jest ok. Mały sobie poprostu spał na moim pęcherzu łobuziak jeden .... ufff

A teraz mam jeszcze pytanie bo zasiadam na allegro i tak patrze czego nie mam.... kupujecie do wózka poduszke ???? Czy całkiem na płasko w gondoli ma leżec, bez niczego ???
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 11:37   #2368
Luna0
Zakorzenienie

Nie wiem kto pytał ale wody można sprawdzać papierkiem laksmusowym

co do pykania to już wam kiedyś pisałam że mój pare razy dziennie tak pyka a teraz zaczęło mnie to schizować czy to pyk jest tym cichym pyknięciem czy jakimś głośniejszym

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 11:38   #2369
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
hm... tylko u mnie w Nowej Hucie jest mieszanka syfu z huty i piękny zapach tytoniu z Philip Morrisa
to w lecie w domu suszysz?

ja generalnie nie mam gdzie suszyć, okno balkonowe wychodzi mi na ulicę, ale nic innego nie wymyslę, w zimie nie mam wyjścia suszarka rozłożona w pokoju, a w lecie w domu by dłużej schło niz na zewnątrz
Stary 2013-02-13, 11:40   #2370
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
kupujecie do wózka poduszke ???? Czy całkiem na płasko w gondoli ma leżec, bez niczego ???
dostałam plaskatą pościel do wózeczka. Poduszkę - plaskacza i cieniutką kołderkę. nie wiem czy będę uzywać

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości