Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 07:24   #2341
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
u nas kiedyś mrówki wchodziły przez szparę w drzwiach tarasowych i wędrowały pod szafki w kuchni, tam zabierały jakiś okruszek i wracały:D i to tak super równym rządkiem, po kolei, jak w wojsku; jak wróciłam po południu ze szkoły, to to zobaczyłam, ale nic z nimi do wieczora nie robiłam, bo chciałąm mamie pokazać jak fajnie
takie mikro-Rumunki do sprzatania

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Chciałam dziś porównać, jak ten mój Misio rośnie i takie coś wam pokażę Jak mamy dziecko na codzień to tak nie widać, ale jak się porówna to szok. 1 zdjęcie z 25lutego, drugie zrobione dziś.
ale fajne zestawienie... no i roznica widoczna golym okiem

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny u nas nie ciekawie po tej zasranej szczepionce
(

jak minela nocka?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 07:24   #2342
nafiyqa
Zakorzenienie

Mam do Was pytanie.
Jak wiecie w dzien jestem kp, a na wieczor daje mm (strasznie mi histeryzowal przy cycu, dziki wrzask odchodzil, wiec dawalam butle i tak sie nauczyl, nie ruszy cyca wieczorem i juz).
Moj Kubus ma skonczone 3 miesiace. Zgodnie z tym, co jest napisane na opakowaniu mm w 4 miesiacu powinien zjadac 150ml.
Problem w tym, ze od kilku dni to dla niego za malo...
Kiedys zjadal 150ml, potem dawalam smoczka, bo lubi sobie ciumkac i zasypial.
A od kilku dni nie ma szans. Wierci sie, kreci, odbijam go, klade, a on dalej nie chce spac, smoczek nie pomaga. Jak zrobie mu wiecej mleka to zje i zasypia.
Wczoraj zjadl 195ml, czyli o 45ml za duzo...
Myslicie, ze taka jedna gigantyczna porcja mu nie zaszkodzi...?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-05-29 o 07:25
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 07:29   #2343
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hej hej

Tak, jak przypuszczalam - wczorajsza noc piekna (2 pobudki), a dzis co 1,5h...
Plecy mnie coraz bardziej bola, od 2 dni chodze zgarbiona jak babcia z laska, nie moge sie wyprostowac, a jest coraz gorzej :/ Nie ma szans, ze choc przez chwile ponosze malego Tylko na przewijak, do lozeczka, do bujaka i nie daje rade utrzymac go dluzej na rekach...
Padam!

A jeszcze tesciowa przyjdzie przed 9, bo bedzie w poblizu na badaniach...
biedna Kurcze, poszukaj jakiś masazy na kręgosłup
Moja tez pobudki co 2h, a od 4 już wstała.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
nomen tutaj krowek nie uswiadczysz...
fewciu jeszcze tylko troche cierpliwosci!!
Przeprowadzki? Dopoki tz nie pojdzie na swoje, co przy sprzyjajacych wiatrach nastapi za 20 lat, to bedziemy sie non stop przeprowadzac.
Na stazu ma obowiazek kilka miesiecy popracowac w placowkach, ktore podlegaja szpitalowi, w ktorym jest zatrudniony. Zatem podrozujemy po calej prefekturze.
W sumie nie musielibysmy sie wszyscy przeprowadzac: moglby dojezdzac codziennie (1,5-2h w jedna strone bez korkow, przy korkach razy dwa) lub sam moglby sie przeprowadzic. Oba te rozwiazania prowadzilyby do tego, ze wcale nie mielibysmy czasu dla siebie, wiec nie do zaakceptowania.

Dzis weza spotkalam pod samiusienkim domem. Ten nie wygladal na jadowitego, ale co mnie wystraszyl to jego.

Pogoda tez masakra - wilgotnosc 90% - plyne
Kurcze, to lipa. Tak się oboje umęczycie. Ale przy ostatniej przeprowadzce wszystko zrobicie w mig, tacy będziecie wprawieni

Wąż, brrr!!

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Cytat:
Mam do Was pytanie.
Jak wiecie w dzien jestem kp, a na wieczor daje mm (strasznie mi histeryzowal przy cycu, dziki wrzask odchodzil, wiec dawalam butle i tak sie nauczyl, nie ruszy cyca wieczorem i juz).
Moj Kubus ma skonczone 3 miesiace. Zgodnie z tym, co jest napisane na opakowaniu mm w 4 miesiacu powinien zjadac 150ml.
A od kilku dni nie ma szans. Wierci sie, kreci, odbijam go, klade, a on dalej nie chce spac, smoczek nie pomaga. Jak zrobie mu wiecej mleka to zje i zasypia.
a nie mam pojęcia, mądrzejsi niech się wypowiedzą
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 07:29   #2344
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Czy Waszym dzieciakom poodpadały już strupki po szczepieniu na gruźlicę czyli tym pierwszym po urodzeniu?
u nas sie paprze cały czas, odpadnie i znów zasycha i tak w kołko.

Cześć Psiapsióły

Przeżyliśmy noc, na szczęscie Julcia jak zasneła, (moje ostatnie posty), to obudziła sie dopiero po 1 na jedzonko a później po 4, i pociągneła jeszcze do 6. całe szczęscie, że chociaż na noc jej puściło, bo w dzien była masakra. tak się umęczyła, że juz nie wiedziałam co mam robić... jeśc nie chciała, zrobiłam jej ten kleik, wywalała butle, pluła, cała w nerwach..., wyła do księżyca dosłownie... nigdy jej takiej nie widziałam
jeny... a myślałam, że jak dziecko pierwszą szczepionke ładnie zniesie to później też, ale wczoraj pielegniarka mnie uświadomiła, że tak nie jest i niestety sie sprawdziło...

mam dzisiaj dużo rzeczy do zrobienia, wiec bede pewnie mniej, albo wcale, ale wieczorem obiecuje sobie wszystko pieknie nadrobić.

trzymajcie kciuki, żeby dzisiejszy dzień nie był dla Julaska taki ciężki jak wczorajszy.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 07:33   #2345
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Kurcze, to lipa. Tak się oboje umęczycie. Ale przy ostatniej przeprowadzce wszystko zrobicie w mig, tacy będziecie wprawieni

Wąż, brrr!!

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

a nie mam pojęcia, mądrzejsi niech się wypowiedzą
Z drugiej strony to calkiem zabawnie jest. Co rusz nowe miejsce, nowi ludzie. Tylko mieszkanie mogloby sie samo posprzatac...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 07:34   #2346
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Mam do Was pytanie.
Nawijko,ja tez wieczorem daje malemu jedna porcje mm. Wg mnie ts tabelka tyczy sie jednak przede wszysykim mam karmiacych tylko mm. My karmimy piersia, wiec dziec nie je w ciagu dnia tych 5, czy ilu tam porcji po 150 ml,tylko je tyle na ile ma ochote i jz sam do swoich potrzeb widocznie dopasowuje ta ilosc mm. Moj za to powinien 150, a je 120 chociaz.zarlok straszny,ale pewnie cycka sie wczesniej objadl na tyle,ze mu wystarczy
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 07:36   #2347
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
u nas sie paprze cały czas, odpadnie i znów zasycha i tak w kołko.

Cześć Psiapsióły

Przeżyliśmy noc, na szczęscie Julcia jak zasneła, (moje ostatnie posty), to obudziła sie dopiero po 1 na jedzonko a później po 4, i pociągneła jeszcze do 6. całe szczęscie, że chociaż na noc jej puściło, bo w dzien była masakra. tak się umęczyła, że juz nie wiedziałam co mam robić... jeśc nie chciała, zrobiłam jej ten kleik, wywalała butle, pluła, cała w nerwach..., wyła do księżyca dosłownie... nigdy jej takiej nie widziałam
jeny... a myślałam, że jak dziecko pierwszą szczepionke ładnie zniesie to później też, ale wczoraj pielegniarka mnie uświadomiła, że tak nie jest i niestety sie sprawdziło...

mam dzisiaj dużo rzeczy do zrobienia, wiec bede pewnie mniej, albo wcale, ale wieczorem obiecuje sobie wszystko pieknie nadrobić.

trzymajcie kciuki, żeby dzisiejszy dzień nie był dla Julaska taki ciężki jak wczorajszy.
Stary 2013-05-29, 07:37   #2348
ewadylewska
Zadomowienie

Hejo, u mnie noc,dziwna jak to ostatnio bywa...

Zasnela po 21, wstala o 23.30 i juz spala ze mna, wtedy wstala o 3.30 i juz ostatecznie o 5.30...

Takze nie wiem, czy sie boi nadal czy co z nia sie stalo. Wczesniej tutaj spala bez przerwy po 5 czy 6 godzin...
Stary 2013-05-29, 07:45   #2349
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Nawijko,ja tez wieczorem daje malemu jedna porcje mm. Wg mnie ts tabelka tyczy sie jednak przede wszysykim mam karmiacych tylko mm. My karmimy piersia, wiec dziec nie je w ciagu dnia tych 5, czy ilu tam porcji po 150 ml,tylko je tyle na ile ma ochote i jz sam do swoich potrzeb widocznie dopasowuje ta ilosc mm. Moj za to powinien 150, a je 120 chociaz.zarlok straszny,ale pewnie cycka sie wczesniej objadl na tyle,ze mu wystarczy
A Ty dlaczego dajesz mm wieczorem?

Pogrubione - tak samo pomyslalam, dlatego jednak robie mu wiecej żarelka, a TZ ma jakies obiekcje.
Poza tym takie wcinanie mm ponad norme to dla mnie kolejny argument, ze moje kp jest malo warte, ale nic nie mowie, bo mnie zaraz ochrzanicie

Ja zauwazylam, ze mojemu zwiekszaja sie potrzeby wieczorem. W dzien je co 2,5-3h, ale od ok 17 juz co 1h... Karmie go tuz przed kapiela ok 19:30, a on po kapieli juz na przewijaku mi cuduje i wygina sie, po czym opycha te wielka butle i idzie w kime.

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Tylko kto mi je zrobi...? Chyba jakis rumun...

Stary 2013-05-29, 07:50   #2350
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Lady kochana,miło że się odezwałas.

Blaneczka usypia razem z mężem. Kochany widok!

Idę spać,muszę odpocząć,Mała dzisiaj wycisnęła ze mnie wszelkie soki.

Djerba chciałam Ci tylko powiedzieć,że jak w tym roku kupicie jakieś materiały do wykończenia i złóżcie wniosek o zwrot vat to będziecie mogli jeszcze skorzystać przez najbliższe cztery lata. Bo ustawa wygasa z końcem roku.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U nas to nie przejdzie niestety..bo żadne z nas nie rozlicza się z podatków.
Mąż nie ma polskiego kontraktu, no a ja nie jestem nigdzie zatrudniona

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41045180]
poka!

[/QUOTE]

a co konkretnie kochana chcesz zobaczyć? fotkę z budowy?

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Sos sama robilas czy jakis fix?

Ja juz mialam go w lapce, ale w drodze do kasy zawrocilam
a ja stwierdziłam, że wszystkie lakiery jakie mam to brązy, nude, czerwone, różowe
jeszcze takiego nie miałam.. no i będzie mi do dwóch sukienek na lato pasował
Stary 2013-05-29, 07:51   #2351
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Witam sie w nowej czesci ... jutro postaram sie nadrobic chociaz ostatnie 10 stron ... boje sie laparoskopii ... jutro a raczej dzis ide na badania i po skierowanie do szpitala
Będzie dobrze! Laparoskopia nie jest taka straszna, dwie dziurki w brzuchu i gotowe Przy Twoim porodzie to już w ogóle pikuś, nawet nie zauważysz że coś robili...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-29, 07:51   #2352
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Nawijko, kapiemy malego chwile przed 20, po kapieli dostaje mm. A to dlatego,ze tak od 17 mniej wiecej zaczyna byc bardziej marudny,spiacawy i co chwile lapie za cyca. Cyrki przy nim odstawia. Mnie juz wtedy strasznie boli,on chyba wszystko z niego wyciumka w tym czasie,bo wkurza sie,ze nic juz nie leci... Takze o karmieniu jeszcze po kapieli nie ma za bardzo mowy niestety...
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 07:51   #2353
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
U nas to nie przejdzie niestety..bo żadne z nas nie rozlicza się z podatków.
Mąż nie ma polskiego kontraktu, no a ja nie jestem nigdzie zatrudniona
Kochana, ale ten zwrot nie ma nic wspólnego z tym czy masz zatrudnienie czy nie. Mieszkanie będzie na was oboje?? To bierz faktury za materiały na siebie. I tak jak pisałam, jak złożycie jeszcze w tym roku, to przez kolejne 4 lata będziecie mogli jeszcze skorzystać. My przy wykańczaniu 68m2 dostaliśmy prawie 4tys zwrotu.
Stary 2013-05-29, 07:53   #2354
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Laseczki, pytanie do Was - znacie się na gotowaniu na parze? Jeśli tak, to co polecacie? Chcę kupić (chyba) taki garnek do mikrofali, może któraś miała?

Silver. Będzie dobrze.
ja kiedyś miałam parowar.. ale się go pozbyłam, bo za dużo roboty było z myciem
Stary 2013-05-29, 07:54   #2355
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Drugi waz, koniec spaceru
Jak Wy tam w ogóle żyjecie?? To ja już chyba wolę nie mieć tego stołu z kołdrą i podświetlanych patyczkow do uszu...
Stary 2013-05-29, 07:56   #2356
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, ale ten zwrot nie ma nic wspólnego z tym czy masz zatrudnienie czy nie. Mieszkanie będzie na was oboje?? To bierz faktury za materiały na siebie. I tak jak pisałam, jak złożycie jeszcze w tym roku, to przez kolejne 4 lata będziecie mogli jeszcze skorzystać. My przy wykańczaniu 68m2 dostaliśmy prawie 4tys zwrotu.
oooo, ale kurde może się pojawić problem..
mieszkanie będzie na nas, ale pełnoprawnymi właścicielami zostaniemy dopiero w okolicach kwietnia 2014, bo dopiero wtedy będzie podpisywany akt własności.. no a do tego czasu właścicielem będzie developer
Stary 2013-05-29, 07:56   #2357
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Nawijko, kapiemy malego chwile przed 20, po kapieli dostaje mm. A to dlatego,ze tak od 17 mniej wiecej zaczyna byc bardziej marudny,spiacawy i co chwile lapie za cyca. Cyrki przy nim odstawia. Mnie juz wtedy strasznie boli,on chyba wszystko z niego wyciumka w tym czasie,bo wkurza sie,ze nic juz nie leci... Takze o karmieniu jeszcze po kapieli nie ma za bardzo mowy niestety...
O, to u nas identiko....

Stary 2013-05-29, 07:56   #2358
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
takie mikro-Rumunki do sprzatania

ale fajne zestawienie... no i roznica widoczna golym okiem

jak minela nocka?
Pstryniu mikro-rumunki mnie rozwaliły na łopatki
Stary 2013-05-29, 08:01   #2359
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Nomen dziękuje przysięgam że kiedyś to ustrojstwo zginie śmiercią tragiczną,a ja urządzenia imprezę na ta okazję! Jaka jestem zła!
W moich stronach na te długie krowki mówi się mordoklejki
.
u nas tez mordoklejki sie mówi na te krowki ciągutkowe ale mam smaka z rana przez was

Fewciu wirtualnie przyłącze sie do ceremonii palenia tego ustrojstwa.

ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:03   #2360
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
oooo, ale kurde może się pojawić problem..
mieszkanie będzie na nas, ale pełnoprawnymi właścicielami zostaniemy dopiero w okolicach kwietnia 2014, bo dopiero wtedy będzie podpisywany akt własności.. no a do tego czasu właścicielem będzie developer
ale jakąś umowę przedwstępną i protokół odbioru będziecie mieli??

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
u nas tez mordoklejki sie mówi na te krowki ciągutkowe ale mam smaka z rana przez was

Stary 2013-05-29, 08:03   #2361
meneq
Zakorzenienie

Wrocilysmy do domu. Yae cuduje na macie... Zdjecia zrobione w 5minutowym odstepie.ImageUploadedByWizaz Forum1369807389.942868.jpg
ImageUploadedByWizaz Forum1369807408.344380.jpg
Stary 2013-05-29, 08:05   #2362
nancykenator
Zakorzenienie

hej powoli Was nadrabiam i cytuję na raty, bo znów mi zeżre wszystko

Cytat:
Dzieki za przypomnienie Tancujemy
widzę, że też lubicie happysad, a wiecie, że ten zespół pochodzi z moich okolic? A wokalista mieszkał w bloku mojej koleżanki?
Cytat:
Sylwietta, a "tępa dzida" to przypadkiem nie ode mnie? Bo ja bardzo często i od lat tego określenia używam, jeszcze w 1. liceum tak nazywałam jedną panienkę z mojej klasy.

Jest nadzieja. Ale TŻ i tak będzie szukał czegoś innego w międzyczasie, bo same widzicie, że praca trochę z dupy, nie do końca pewna...
trzymam kciuki za szukanie pracy
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Dziewczyny padam Mam jakieś 10 stron do nadrobienia a padam na ryj, zaraz się kładę, z TŻ mam problemy, Maluch dziś histeria i rozdrażnienie, nie mam siły

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ale zasuwacie!
Ja dziś miałam kolokwium zadne notatki ani nauka nie pomogły, facet wprost powiedział, że test jest wyjątkowo złośliwy i sam trudniejszego jeszcze nie widział
na pewno zdasz, trzymam kciuki
z kolegą zakupy powiadasz?
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
śliczna

hahaha
przypomniało mi się jak moja mama kiedyś byłego chłopaka mojej siostry uraczyła herbatą, zamiast cukru wsypała mu soli, co najlepsze wypił całą i nawet mu brewka nie pykła

chciała bidoka sprawdzić
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Black liczylam, ze ktos zrozumie ale widocznie sie przeliczylam

Dobra ta szarlotka sypana? Ona tak hmm namaka od tych jablek? Wyprobuje w sobote

Co do obiadow, jak jestem sama w domu tak jak teraz ( czyt. TZ ma popoludniowke) i nie chce mi sie babrac z obiadem to zawsze robie nalesnika z serem i obficie polewam go keczupem <3
niebo w gębie, tylko cholera dupsko rośnie od tego :/ szkoda
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
przez cały dzisiejszy dzień zjadłąm miskę płatków i 2 jabłka i dopiero jak mi się zaczęło niedobrze robić, to sobie przypomniałam, że z głodu pewnie prawie cały czas nosiłam Filipa na rękach, bo jak usnął i odkładałam do łóżeczka, to po chwili się budził przez ten katar cholerny
a "odpowiedz" z cytatami wcisnęłam ok. 14:00 i do tej pory czekało, aż będę mogła przed kompem usiąść

u nas kiedyś mrówki wchodziły przez szparę w drzwiach tarasowych i wędrowały pod szafki w kuchni, tam zabierały jakiś okruszek i wracały i to tak super równym rządkiem, po kolei, jak w wojsku; jak wróciłam po południu ze szkoły, to to zobaczyłam, ale nic z nimi do wieczora nie robiłam, bo chciałąm mamie pokazać jak fajnie

teraz to biedna mamusia, bo nie pamiętam kiedy byłam tak chora ostatnio chyba te 3 dni przed porodem co mnie tak rozłożyło

już dzwoniłam do mamy żeby mi kupiła strzykawkę i rano będzie próba; teraz wieczorem był wielki płacz i połowa na mnie wylądowała; dziękuję

u nas też szczypawka mała i drapie, moja mama ma cały policzek jak od kota podrapany
zdrowiejcie oboje
Cytat:
Laseczki, pytanie do Was - znacie się na gotowaniu na parze? Jeśli tak, to co polecacie? Chcę kupić (chyba) taki garnek do mikrofali, może któraś miała?

Silver. Będzie dobrze.
ja miałam tylko taką wkładkę do garnka i byłam zadowolona, nawet mięsko w tym gotowałam, odgrzewałam
Cytat:
Slyszalyscie, ze przeglosowali w koncu ustawe o naszym macierzynskim?
super
Cytat:
dziewczyny u nas nie ciekawie po tej zasranej szczepionce
jeszcze nigdy Julka sie tak nie zachowywała.. jezusie drogi, daj siłe... ;(
tak mi jej szkoda... czemu to dziadostwo tak działa na maluszki

zasneła na chwile, mam nadzieje ze pospi chociaz z godzinke, bo juz taka jest umeczona, że o Boże...

płacze razem z nią a tż ją nosi... ehhhh
biedna Juleczka...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:05   #2363
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

Hej a skąd wziąć takie ciągutkowe, jest któryś rodzaj pewny że się będzie ciągnął? Jakiej firmy? Bo ja od dawna takich szukam i zawsze trafiam na kruche a chciałam mężowi dobrze zrobić, on fan ciągutek
Stary 2013-05-29, 08:05   #2364
ILLUSION
Wtajemniczenie

Ja się tylko przywitam teraz Wybaczcie ale nadrobię później bo...na ciuchy się zbieram
Stary 2013-05-29, 08:06   #2365
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Wy tam w ogóle żyjecie?? To ja już chyba wolę nie mieć tego stołu z kołdrą i podświetlanych patyczkow do uszu...
Tez sie zastanawiam...
Moze poluja na zaby, ktore zyja na polach ryzowych wokol domu?
Stary 2013-05-29, 08:07   #2366
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Właśnie dziewczyny -polecacie jakąś dobrą dietę ale mało rygorystyczną ???
ja schudłam od 22 kwietnia 4 kg...kilogramy idą powoli w dół, ale wolę tak, niż żeby szybko wróciły.
chcesz to mogę Ci napisać jak ona wygląda
Stary 2013-05-29, 08:09   #2367
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Obejrzalam zdjecia tego noworodka co w Chinach matka wrzucila go do kanalizacji.... Az sie poryczalam ;/ Ludzie sa p.o.p.i.e.r.d.o.l.e.n.i.. . Jak mozna takie cos zrobic
widzialam, masakra!!!!
a matka miala ponoc 13 lat!

Cytat:
Czy Waszym dzieciakom poodpadały już strupki po szczepieniu na gruźlicę czyli tym pierwszym po urodzeniu?
moj nie ma strupka, nawet mie wiem czy mial, chyba nie... ma za to taka bordowa kropke

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Witam sie w nowej czesci ... jutro postaram sie nadrobic chociaz ostatnie 10 stron ... boje sie laparoskopii ... jutro a raczej dzis ide na badania i po skierowanie do szpitala

Cytat:
Drugi waz, koniec spaceru
o matko i corko!!! i synu!!!!

Cytat:

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:10   #2368
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Wrocilysmy do domu. Yae cuduje na macie... Zdjecia zrobione w 5minutowym odstepie.Załącznik 5267389
Załącznik 5267390
Zdjęcie z lusterkiem miodzio
Stary 2013-05-29, 08:10   #2369
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Nomen dziękuje przysięgam że kiedyś to ustrojstwo zginie śmiercią tragiczną,a ja urządzenia imprezę na ta okazję! Jaka jestem zła!
W moich stronach na te długie krowki mówi się mordoklejki

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

Jeszcze chciałam zapytać czym smarujecie zmiany skorne u dzieci skazowych?

I jeszcze w jaki sposób nosicie dzieci?

ja smaruję Oillanem i maścią robioną przed dermatolog
Stary 2013-05-29, 08:14   #2370
sylwietta1988
Zakorzenienie

4 strony tylko co to na Was, phi

u nas nocka, ajjjjj, szkoda gadac... mały obudził mi sie o 8,30 w złą godzine napisałam, ze pięknie spiocha na noc.... usnął dopiero o 22,50, do 3,30 budził sie 4 razy... potem spal od 4 do 6,30. Wyglądam jak zombi i czuje sie jak zombi. kocham moje dziecko

dziec przed chwilą dokonal rzeczy niemozliwej- wypiął sie z jednej zaczepki z leżaka poszłam do kibelka, wracam a ten radosnie guga do motylka, zaczep odpięty - gremlina żadnego w polu widzenia nie było, wiec to ewidentnie dziec
ide sniadanko sobie zrobic i bede Was przelatywac
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości