Krakowianki po raz XXIII - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-28, 14:33   #2341
Ineso
Matka Smoka

Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Do dzisiaj jest w matrasie przecena wszystkich książek o 25%.
Ja już zbankrutowałam, idźcie i Wy
Co kupiłaś? I czy to oznacza, że przeczytałaś wszystko, co wcześniej kupiłaś? Ja mam bana na książki, nie przeczytałam tych z wyprzedaży zimowej jeszcze

Ktośmi ukradł miętę Podczas remontu mamy wystawione wszystkie rośliny na klatkę schodową i najwyraźniej ostatnio jakiś sąsiad miał ochotę na mohito, bo z mojej rośliny oberwano wszystkie listeczki
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 15:06   #2342
Lenkapuma
Zakorzenienie

A takie tam.. z zakresu psychologii m.in. polecaną przez Wysokie Obcasy Skąd się biorą dorośli?
Poprzednich książek, o które pytasz nie doczytałam jeszcze do końca - Wiele demonów Pilcha - moje wielkie rozczarowanie że aż zdzierżyć nie mogę, Chustka (kupiłam bardziej by wspomóc fundację, no ale czytam czytam), Agent, Handlarz, Prawnik, Szpieg - jeszcze nie zaczęłam \
Tak więc patrząc na to, że ostatnio jakoś nie palą mi się w rekach powieści różnych gatunków (sporo mam też e-booków) doszłam do wniosku, że jak już kupić książki (a przecież musiałam, miałam odpuścić taką promocję?! ), to psychologiczne. Lekką lekturę wolę ściągać w wersji elektronicznej, taniej mnie to wyjdzie

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 15:38   #2343
SdC
Zakorzenienie

Na stronie internetowej ta promocja trwa do 31. lipca . Mogę spokojnie wybrać, ale nienawidzę Cię za tę informację .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 16:06   #2344
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Na stronie internetowej ta promocja trwa do 31. lipca . Mogę spokojnie wybrać, ale nienawidzę Cię za tę informację .
Nienawidzę i ja

I mają "Czy mężczyźni są światu potrzebni ?"
Lenka, nie chcesz kupić i mi pożyczyć?

Jaka pogoda w Krakowie?
Pomysł z wyjazdem do domu był strzałem w dziesiątkę - w domu chłodno, przyjemnie. Żal wracać, żal

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2013-07-28 o 16:09
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 16:16   #2345
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Nienawidzę i ja

Jaka pogoda w Krakowie?
Pomysł z wyjazdem do domu był strzałem w dziesiątkę - w domu chłodno, przyjemnie. Żal wracać, żal
Ja się zastanawiałam nad tym tytułem, ale jest zbyt "feministyczny", choć pewnie w treści książki wyjaśnione jest, że są .

Mój portfel płacze .

W Krakowie upał .
Stary 2013-07-28, 17:15   #2346
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie wprowadził mnie facet z obsługi błąd. Teraz ja Cię nienawidzę za ta informację o końcu lipca, bo to oznacza, że moge jeszcze zrobić trzeci i czwarty i piąty kurs
Cytat:
Nienawidzę i ja

Jaka pogoda w Krakowie?
Nie chce kupić, bo ja znam odpowiedź. SĄ potrzebni
Pogoda w Krakowie to prawdziwa tragedia Byłam już 3 raz pod prysznicem a i tak w kółko czuję się lepka bleeeeeeeeeee. Nienawidzę takiej pogody
Cytat:
Ja się zastanawiałam nad tym tytułem, ale jest zbyt "feministyczny", choć pewnie w treści książki wyjaśnione jest, że są .

Mój portfel płacze .

W Krakowie upał .
Ty nad takim tytułem zastanawiałaś się?

Słowo "upał" nie oddaje tego, skwaru i duchoty. P A T E L N I A brzmi o wiele sugestywniej.

Stary 2013-07-28, 17:24   #2347
kasiencja
Pani Buka

u mnie niewiele lepiej, nie ruszam się z mieszkania. nie jest jeszcze najgorzej póki tylko siedzę i nic nie robię, jak poszłam sobie zrobić szybką sałatkę na obiad to rozbolała mnie potem głowa

a wczorajszej podróży bym bez klimatyzacji w aucie nie przeżyła współczuję serdecznie TŻ bo nie mial wyjścia jak dziś pociągiem się tłuc

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 17:33   #2348
Lenkapuma
Zakorzenienie

gg, coś dla Ciebie :d http://wiadomosci.wp.pl/gid,15847743...a,galeria.html

Stary 2013-07-28, 17:48   #2349
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie wprowadził mnie facet z obsługi błąd. Teraz ja Cię nienawidzę za ta informację o końcu lipca, bo to oznacza, że moge jeszcze zrobić trzeci i czwarty i piąty kurs

Ty nad takim tytułem zastanawiałaś się?
No ja weszłam na stronę i na stronie jest napisane, że do 31. lipca. Nie wiem czy to obowiązuje też w sklepach .

A czemu to jest takie dziwne?
Stary 2013-07-28, 17:51   #2350
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
A idź Ty

Cytat:
Pogoda w Krakowie to prawdziwa tragedia Byłam już 3 raz pod prysznicem a i tak w kółko czuję się lepka bleeeeeeeeeee. Nienawidzę takiej pogody

Słowo "upał" nie oddaje tego, skwaru i duchoty. P A T E L N I A brzmi o wiele sugestywniej.
Też po komentarzu SdC pomyślałam "uuu, tutaj jest dużo gorzej", ale teraz stwierdzam, że "u nas podobnie"

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
a wczorajszej podróży bym bez klimatyzacji w aucie nie przeżyła współczuję serdecznie TŻ bo nie mial wyjścia jak dziś pociągiem się tłuc
My właśnie czekamy aż temp spadnie, żeby wyruszyć w drogę powrotną
Stary 2013-07-28, 18:20   #2351
cholernarejestracja
Copyraptor

Co wy wiecie o upale ja siedzę na polu namiotowym na którym nie ma absolutnie żadnego cienia, więc nawet po imprezie kończącej się o 3-4 nad ranem muszę wstać o 8 rano, bo w namiocie nie da się już wytrzymać na reszcie terenu jest tylko jedna ocieniona wiata, a poza tym skwar - a mu tu w słońcu biegamy, strzelamy z łuku, tłuczemy się bezpieczniakami. Tyle dobrze, że woda się w słońcu grzeje, bo ciepłej wody nie ma - tylko zimna, i to trzeba ją sobie zatachać do zbiornika nad prysznicem jeżeli ten prysznic chce się wziąć
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 18:30   #2352
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
nie wiem na napisałam do babki która mi załatwiała kredyt i ona przygotowała mi ofertę na bazie tej co mam i ona mi to dalej załątwi. ja tylko podejmuję decyzję o zmianie i podpisuję papiery
muszę się dowiedzieć w takim razie czy możemy zmienić niedawno podpisaną umowę i rozszerzyć pakiet

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was interesuje się (albo musiała się kiedyś zainteresować ) urządzaniem i dekorowaniem wnętrz? Macie może jakieś inspirujące strony internetowe albo jakieś złote rady?

EDIT: złote rady, tzn na przykład jakiś system przechowywania torebek, fajne patenty meblowo-gadżetowe etc.
Ja właśnie planuję szafy i staram się wymyślić coś na torebki

Cytat:
Robiłam, owszem
Polecam butik na Al. Pokoju (przystanek Ofiar Dąbia) - sprzedają też na allegro i mają konkurencyjne ceny.
Dobrze wyposażony jest również sklep na Tandecie (w tym budynku co Biedronka).
Ten na Alei Pokoju jest gdzieś w okolicach salonu z sukniami?

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Ktośmi ukradł miętę Podczas remontu mamy wystawione wszystkie rośliny na klatkę schodową i najwyraźniej ostatnio jakiś sąsiad miał ochotę na mohito, bo z mojej rośliny oberwano wszystkie listeczki
mięta w upał pożądana rzecz

Kolejne ŚDM u nas!!!
Stary 2013-07-28, 20:32   #2353
Cara_Mel
Zadomowienie

Dziewczyny, nie orientujecie się, czy w Kryspinowie jest możliwość wejścia na kąpielisko tylko płatnie? Czy można się gdzieś rozłożyć na dziko?
Cara_Mel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 20:42   #2354
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

A może by tak Awanti?

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 20:46   #2355
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Jaka pogoda w Krakowie?
W Zakopanem duszno. Nawet na 2000m

Rozczarowałam się dziś. W aquaparku zmienili warunki wstępu na Multisporta - 50 minut z sauną, 70 minut z sauną (dopłata 5 zł) lub 90 minut bez sauny.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2013-07-28 o 20:50
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 21:11   #2356

A ja siedziałam przez weekend w domu i nie było mi gorąco, bo siedziałam w dmuchanym basenie
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 21:13   #2357
Ineso
Matka Smoka

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Rozczarowałam się dziś. W aquaparku zmienili warunki wstępu na Multisporta - 50 minut z sauną, 70 minut z sauną (dopłata 5 zł) lub 90 minut bez sauny.
W ogóle wejściówka na 50 min. to jakieś nieporozumienie jest - co można w tyle czasu zrobić?

Nie wiem czy lubisz infrared, ale znalazłam super miejsce z wejściem na multi - Ambasada Kobiet na Dobrego Pastrzea. Pokój jest zamykany na klucz, a w nim oprócz sauny jest natryski. Jedyny minus to brak klimy i okna, ale do przejścia.

A ja dziś pochodziłam po klimatyzowanym M1 - całkiem przyjemnie (pomijając kwestię dojazdu samochodem).
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 21:52   #2358
OneMoreDress
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Cytat:
Napisane przez Cara_Mel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie orientujecie się, czy w Kryspinowie jest możliwość wejścia na kąpielisko tylko płatnie? Czy można się gdzieś rozłożyć na dziko?
Bylam w sobote, wg mnie ciezko sie gdzies tam wbic na dziko. Na wszystkich wejsciach stoi obsluga. Ale z cena przesadzaja-12 zl :/ dzisiaj bylam w trzebini i tam oplata 4 zl

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-28, 22:00   #2359
kasiencja
Pani Buka

wow, ja jestem w ogóle w szoku, że za wstęp na coś takiego trzeba płacić całe dzieciństwo jeździliśmy nad różne zalewy i nigdy bym nie pomyślała, że gdzie indziej taką 4-5 osobowa rodzinę dzień plażowania kosztuje kilkadziesiąt zł

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2013-07-28 o 22:04
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 22:05   #2360
Cara_Mel
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Bylam w sobote, wg mnie ciezko sie gdzies tam wbic na dziko. Na wszystkich wejsciach stoi obsluga. Ale z cena przesadzaja-12 zl :/ dzisiaj bylam w trzebini i tam oplata 4 zl

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
wow, ja jestem w ogóle w szoku, że za wstęp na coś takiego trzeba płacić całe dzieciństwo jeździliśmy nad różne zalewy i nigdy bym nie pomyślała, że gdzie indziej taką 4-osobowa rodzinę dzień plażowania kosztuje kilkadziesiąt zł
Dzięki za info.
Kurde, myślałam, że jednak jest szansa. Chciałam iść z braćmi, ale jak mamy wydać tam 50 zł, to już lepiej chyba gdzieś indziej iść. Ceny kosmiczne, a niestety do Trzebini mam dość daleko. Prędzej nad Rabę do Myślenic pojedziemy...
Cara_Mel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 23:26   #2361
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
W ogóle wejściówka na 50 min. to jakieś nieporozumienie jest - co można w tyle czasu zrobić?

Nie wiem czy lubisz infrared, ale znalazłam super miejsce z wejściem na multi - Ambasada Kobiet na Dobrego Pastrzea. Pokój jest zamykany na klucz, a w nim oprócz sauny jest natryski. Jedyny minus to brak klimy i okna, ale do przejścia.

A ja dziś pochodziłam po klimatyzowanym M1 - całkiem przyjemnie (pomijając kwestię dojazdu samochodem).
20 minut w szatni, 20 na basenie i 10 w saunie? Bez sensu.

Nigdy nie byłam w IR, w aqua chodziłam do solnej, bo nie jest w niej tak gorąco.

Też dziś byłam w M1 i kupiłam świecącą w ciemności koszulkę
Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
W grupie to dobry pomysł, ale doliczając koszty paliwa średnio się opłaca na 1 lub 2 osoby...
A poza tym jak tam jest, czystsza woda, mniej ludzi?
Cytat:
wow, ja jestem w ogóle w szoku, że za wstęp na coś takiego trzeba płacić całe dzieciństwo jeździliśmy nad różne zalewy i nigdy bym nie pomyślała, że gdzie indziej taką 4-5 osobowa rodzinę dzień plażowania kosztuje kilkadziesiąt zł
No nie? Ja miałam rzekę na osiedlu, w 5 minut byłam na darmowej, strzeżonej plaży.
Stary 2013-07-28, 23:40   #2362
ajay
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Cześć Jako że jutro muszę wstać do pracy o 6 zaczęłam przeglądać wizaż i przypadkiem trafiłam na ten wątek, zauroczył mnie wstęp i stwierdziłam że napiszę! Jestem sercem Lublinianką, jednak od 11 lat mieszkam w Krakowie i zdradza mnie tylko to, że "wychodzę na dwór" W skrócie o mnie można powiedzieć że jestem otwarta i uwielbiam poznawać nowych ludzi, a babskie plotki o paznokciach, książkach, podróżach, szafkach czy miedzianych prętach i teorii względności uważam za niezastąpione. Jako że przyszło mi studiować i pracować na "męskim" kierunku z radością przyjmuje każde damskie towarzystwo )Przy okazji powitania spytam, może akurat na kogoś trafię: może jest jakaś osóbka która byłaby chętna na jakiś studencki wyjazd we wrześniu? mam nawet jeden na oku!
ajay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 23:43   #2363
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Ale dziś było upalnie Byliśmy na wycieczce w Dolinie Będkowskiej, ładnie tam.

Przypominam o zamówieniu z frikoooo. Otwarte do jutra do 20:00. Zbliżamy się do darmowej wysyłki

Cytat:
Robiłam, owszem
Polecam butik na Al. Pokoju (przystanek Ofiar Dąbia) - sprzedają też na allegro i mają konkurencyjne ceny.
Dobrze wyposażony jest również sklep na Tandecie (w tym budynku co Biedronka).

Nie polecam z kolei tego na Kazimierza Wielkiego.
Intimo nadal ma dobry asortyment, ale mało promocji, przynajmniej w moim rozmiarze.

Generalnie chodząc po tych sklepach znalazłam sporo modeli kompatybilnych ze mną, ale nie kupiłam żadnego, bo na ebayu wychodzą dużo taniej Polecam pomierzyć a potem kupić przez neta
Dzięki

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Wysuwany kosz? Uważam, że na pewno powinny leżeć, a nie wisieć, ale lepszego pomysłu nie mam.

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 00:26   #2364
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Co wy wiecie o upale ja siedzę na polu namiotowym na którym nie ma absolutnie żadnego cienia, więc nawet po imprezie kończącej się o 3-4 nad ranem muszę wstać o 8 rano, bo w namiocie nie da się już wytrzymać na reszcie terenu jest tylko jedna ocieniona wiata, a poza tym skwar - a mu tu w słońcu biegamy, strzelamy z łuku, tłuczemy się bezpieczniakami. Tyle dobrze, że woda się w słońcu grzeje, bo ciepłej wody nie ma - tylko zimna, i to trzeba ją sobie zatachać do zbiornika nad prysznicem jeżeli ten prysznic chce się wziąć
To jest dopiero optymizm kupiłam dzisiaj tofu i chińskie wstążki
Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
No a na szafy masz jakieś inspiracje? Przecież Ty urządzasz dom, podziel się jakimiś inspiracjami
Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
A ja siedziałam przez weekend w domu i nie było mi gorąco, bo siedziałam w dmuchanym basenie
Haha, zmieściłaś się?

Cytat:
Napisane przez ajay Pokaż wiadomość
Cześć Jako że jutro muszę wstać do pracy o 6 zaczęłam przeglądać wizaż i przypadkiem trafiłam na ten wątek, zauroczył mnie wstęp i stwierdziłam że napiszę! Jestem sercem Lublinianką, jednak od 11 lat mieszkam w Krakowie i zdradza mnie tylko to, że "wychodzę na dwór" W skrócie o mnie można powiedzieć że jestem otwarta i uwielbiam poznawać nowych ludzi, a babskie plotki o paznokciach, książkach, podróżach, szafkach czy miedzianych prętach i teorii względności uważam za niezastąpione. Jako że przyszło mi studiować i pracować na "męskim" kierunku z radością przyjmuje każde damskie towarzystwo )Przy okazji powitania spytam, może akurat na kogoś trafię: może jest jakaś osóbka która byłaby chętna na jakiś studencki wyjazd we wrześniu? mam nawet jeden na oku!
Hej co studiujesz?
Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość

Wysuwany kosz? Uważam, że na pewno powinny leżeć, a nie wisieć, ale lepszego pomysłu nie mam.
A Ty nie miałaś kiedyś jakichś filmików o organizacji szafy i rzeczy?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 00:31   #2365

Cytat:
Haha, zmieściłaś się?
Jest duży i głęboki
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 01:03   #2366
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Jest duży i głęboki
Ok zazdroszczę! Tzn, nie że ja się nie mieszczę, tylko nie mam w ogóle basenu

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 10:03   #2367
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Aha, nie wiedziałam... A można odebrać w niedzielę przed 16? Albo w poniedziałek też przed 16?
W takich sytuacjach najlepiej pisać do mnie sms

Cytat:
Napisane przez Cara_Mel Pokaż wiadomość
Jeśli masz Multisporta to możesz wejść za free. Na dziko to raczej miejsca nie znajdziesz

Aaaaaaale się spaliłam na słońcu
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 10:05   #2368
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Oj tam, oj tam. Byliśmy wczoraj z Motywacją i Hiper na Kryspinowie - od 11 do 18. Nie, nie w cieniu..

Cytat:
Płatne jest chyba 10 zł/os.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 10:06   #2369
cholernarejestracja
Copyraptor

Ola, bo towarzystwo wynagradza mi wszystko

I dobrze, gogogo, smacznego! Ja tu tylko grilluje - pstrag z grilla, karkowka, kielbasy, kurczak...brakuje mi warzyw
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 10:15   #2370
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Oj tam, oj tam. Byliśmy wczoraj z Motywacją i Hiper na Kryspinowie - od 11 do 18. Nie, nie w cieniu..
Najbardziej spalony mam... nos
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości