|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Hej
Wreszcie troszke czasu bo dopiero co wrocilismy z bankow wysiedzialam sie dzis 2h zeby wszytskie dane papiery powprowadzal Iza nie martw sie juz kochana,kazda ciaza jest inna i wierze ze jak teraz musisz przez to przechodzic to bardzo cie to wzmocni i potem juz bedzie na pewno wszytsko dobrze i spokojnie Kluska nic nie mow na temat pogody ![]() Arletko super ze jutro wizyta zzaciskam juz i trzymam mocno ![]() Tasia super kombinezon ![]() Lila Mysia ale owulka cie czeka jak wulkan jak zaczna jajeczka sie uwalniac to jeszcze blizniaki strzelicie Dziewczyny dzis w telewizji druga czesc mojego ulubionego filmu(kogel-mogel II ) wiec zmykam sie myc ogarne sie i bede lezec podjadac zelki i ogladac
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Gianna, fajnie, że chociaż trochę papierologii za Wami, trzymam kciuki za oferty
![]() Arletko, o której masz wizytę? Iza, nie stresuj, wszystko będzie dobrze Basiu jakie śliczne te Twoje dziewczyny Tak mi się nie chciało wychodzić a jednak pojechaliśmy i nie żałuję to pewnie płytkie, ale kocham takie filmy i taki humor- american pie, kac vegas i tacy millerowie właśnie to jest to co przyprawia mnie o śmiech aż do łez i bólu brzucha borat również ![]() Dzisiejsza wyprawa wzbogaciła mnie o dwa nowe doświadczenia: 1) w ciąży nie da się śmiać 'aż tak' bo od razu chce się sikać. Radą jest wyciągnąć nogi i wyprostować plecy i śmiać się na głos 2) ....zapomniałam co ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Tasiu, nie ma co podziwiać, my kobiety jesteśmy lepiej zorganizowane od facetów - nawet ja, w co mi czasem ciężko uwierzyć poza tym, szczerze mówiąc, gdyby to tż miał to wszystko ogarniać to pomijając wszystko inne, o czym Wam już pisałam, to bylibyśmy jakiś tydzień do tyłu z tego prostego powodu, że tż nie jest kobietą noszącą spory brzuch. Taka prawda, że w hurtowni przyspieszyli transport (i dostałam 15% rabatu za to, że czekałam przed magazynem jak panowie wrócili z długiego lunchu), w sklepie domówili na biegu turkusową fugę, której nie było bo nikt jej nie kupował a jeszcze wszystko mi z pocałowaniem ręki pakują do bagażnika
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Kluska, mam takie same odczucia do tego filmu. Śmiałam się najgłośniej w sali, a razem z nami było jeszcze.. uwaga! 5 osób ![]() Dzisiaj pogoda do du.py leje i zimnoCos mnie do tego oczy szczypią
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Gdzie Ewcia? Oby komp nie padł jej do końca ![]() No do kitu pogoda, zgadzam się. Tak już ma zostać? Do tego zaraz mam dentystę potem coś miłego bo z koleżanką się umówiłam w cukierni nie widziałyśmy się z pół roku więc będzie o czym gadać ![]() Mysiu, a ja zadam pewnie dziwne jak na to forum pytanie, ale się zawsze zastanawiałam - jak czuć owulkę? Zawsze próbowałam się wczuć w organizm i nic. Izunia, to Wy już chyba komplet wyprawki macie, co? Jeszcze na koniec dojdzie Wam prezentów, zabaweczek, wyjściowych ciuszków ![]() Wczoraj mi z głowy wypadło nowe doświadczenie a teraz się przypomniało - Hanka zaczęła reagować na głośne dźwięki we wtorek jechaliśmy samochodem, tż kichnął a mała wykonała fikołka myślałam, że to przypadek, ale wczoraj w kinie okazało się, że nie :pW ogóle fajnie, bo mimo łożyska z przodu zaczynam rozróżniać co tam się w brzuchu dzieje i zaczynam rozumieć, że tam jest dziecko. Dotychczas jakoś nie docierało to do mnie, pisałyście, że kochacie tą małą istotkę a dla mnie to było jakieś wirtualne i rozdzielne - kocham moje przyszłe dziecko, ale że brzuch rośnie to inna bajka. ![]() Dobra, zjem coś, umyję włosy i do dentysty. Bleeeeee Miłego dnia
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
czesc.
rudej sie komp rozwalił i bedzie w piatek jak jej tz wróci. usg dziś o 15, i powiem wam że już od wieczora mam lekki stres, niby wiem że będzie wszystko dobrze- bo inaczej myśleć nie mozna ale jednak jakiś mały procent zawala mi głowe że może cos bedzi enie tak.
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
Kciuki za dentyste
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po południu przyjdzie dywanik to wrzuce fote i tych rzeczy co przyszły wczoraj ![]() Ruchy maleństwa są cudowne Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Fotka rzeczy które wczoraj przyszły:
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- fajnie
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Ale leje ![]() Wczoraj musialam zmarznac chodzac w ten deszcz bo dzis mnie rano obudzil bol gardla Iza swietne rzeczy ! Jak mi sie podoba kolor blekitny dla bobasow Kluska kciuki za dentyste fajnie ze sie troszke zrelaksowaliscie takie glupie komedie sa najlepsze na relaks![]() Ewcia gdzie ty sie podziewasz ???? Arletko fajowo ze dzis podejrzycie swoje malenstwo to bedzie mega przezycie Koniecznie daj znac !Mysia 5 osob w kinie no no A to gardlo nieszczesne juz mi humor popsulo
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kiedyś poszliśmy na "Oszukać przeznaczenie 3"i puścili film tylko dla nas
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko czekamy na dobre wieści
Dentystę przeżyłam, mam tylko 1 ubytek bałam się, bo mam bardzo słabe zęby i wieczne probkemy -a to dziury, a to szyjki, a to kanałowe, ropień pod korzeniem czy inne cuda ![]() Co prawda nie dało się założyć wypełnienia bo dziąsło krwawiło i nie dało się zatamować (podobno normalne w ciąży), ale mam założone lekarstwo i wizytę we wtorek - założenie plomby, zdjęcie kamienia i fluoryzacja ![]() Byłam na mega wielkim ciachu, teraz pomidorówka a jak zmieszczę to potem zjem jeszcze knedle
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska to super ze tak dobrze wizyta przebiegla i ze nie ma wiekszych problemow
Arletko gdzie ty jestes ?no podziel sie z nami dobrymi wiadomosciamy |
|
|
|
#2357 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Kochane,
jestem padnięta jak liść na jesień. Coś nastrój mam kiepski, ale kurcze przecież zobaczyć co u Was. Iza, dobrze że sytuacja się unormowała Kluska, fajna Hania. Fikołkowa panienka. Mysiu, życzę Ci turbo owulki. Arletko, czekam na fotkę Twojego maluszka. Gianna, kiedy my poczujemy fikołki? a może Ty już czujesz. Ja czuję jakieś trzepanie się, coś w tym stylu i zastanawiam się czy to dzidzia czy co. Wczoraj miałam dzień badań: mocz, krew i cukier z obciążeniem. Zaliczyłam interniste, który zwrócił uwagę na moje poprzednie badanie moczu i podwyższone leukocyty. Ginka nie zwróciła na to uwagi a to mogło się szykować jakieś zapalenie. We wczorajszym badaniu, leukocyty w normie ale za to dużo bakterii w moczu. Cholera wie, skąd się to wzięło...mam nadzieję że żuravit załatwi sprawę. Krew ok, tylko spadł hematokryt a to ponoć oznacza że za mało pije. HIV - ujemny, HCV - ujemny. Jeszcze czekam na zółtaczkę B, cytomegalie i różyczkę. We wtorek wizyta u ginki, może zobaczę makucha i ciekawe co mi powie na temat płci. Wiecie co, ostatnio wyczytałam że dużo trzeba rozmawiać z brzuszkiem, bo dziecko już słyszy...i żeby przypadkiem nie dopuścić do tego że dziecko pamiętało nas z bicia serca i ruchów gastrycznych jelit. 16tc i 1kg do przodu, muszę się cholera pilnować w sobotę postaram się zrobić fotkę ciuszków, które ostatnio kupiłam. Wiecie co, nie pomyślcie sobie o mnie że jakieś skompiradło ze mnie ale ja się tylko w lumpeksach odnajduje. Idę do sklepu i nic mi w oko nie wpada, no raz mi tylko pajac wpadł to kupiłam, a w lumpach jest tyle cudownych kolorowych ciuszków. Zrobię fotkę, to same ocenicie. Codziennie rano wstaje z bolącym gardłem, ewidentnie w nocy śpię z otwartą buzią...nos mi się chyba zatyka. Też tak macie? Matko, tż chce trochę się "pobawić" a ja kompletnie nie mam siły i nastroju W pracy totalna ch*j*wka. Takie czasem teksty słyszę, że najchętniej to bym komuś w morde dała zwyczajnie i to najwięcej do powiedzenia ma koleżanka która wychowała syna na 4-letniego aliena. Mówi, że poród to koszmar, wstawanie w nocy to koszmar, że zobaczę jaki syf maksymalny. W końcu nie wytrzymałam i zapytałam, czy wg niej powinnam teraz ciąże usunąć czy jaki ch**, bo już nie kumam po co mi sadzi takie pierdoły, i że chyba łaskę światu zrobiła, że swojego syna urodziła...psychiczna jakaś. Ktoś, coś tam wspomniał że mi trzeba odpuścić bo w ciąży a ona że ciąża to nie choroba i co to za przywileje...no co za wredna baba, zapytałam czy ma jakiś problem, a ona że nie chce żeby ktoś mnie dyskryminował. Wiecie, dwa razy wybroniłam ją przed zwolnieniem, i teraz tego żałuje. Mogła iść w cholere!!! Dobrzem, że te tygodnie tak szybko lecą. I już prawie weekend. Zaczną się przeziębienia to pójdę na L4 i odsapnę od tego całego syfu gównianego. ale się rozgadałam, ale wiecie nie sądziłam że takie będę rzeczy w pracy słyszeć.
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
no jestem jestem
![]() widziałam mojego ślicznego maluszka, ale moje dzieciatko sie prawie nie ruszało, raz sie tylko przekreciło, chyba spało ![]() długosci ma 5,75, ta przeziernosć karku 1,6mm. kość czaszki, kregosłup, przepływ tętnic wszystko dobrze, ma żoładek i pecherz moczowy. 2 raczki, 2 nóżki. ach cudowne maleństwo ![]() mam tylko torbielke 1cm na trofoblascie. ale nie kazał sie martwić. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- a i wiecie co, zapomniałąm terminu om, poplątałam i zamiast 2 czerwiec powiedziałam 22, sierota, i mam źle w opisie usg, ale z usg 12t 2d, wiec i tak sie zgadza z poprzednim usg.
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ja cos tam czuje ale sama nie wiem co to bo to tak delikatnie jakby babelki pekaly
chyba jszcze musze troche poczekac na te wlasciwe kopniaki...Wspolczuje ci tej wredoty z pracy co za babsko Arletko super wiesc fajowo ze wszytskie parametry ok to najwazniejsze
|
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Agabi, juz Ci pisalam na fb, idz na to L4 i miej z banki gadanie tej fladry. Potrzebe Ci takie stresy teraz? Zadbaj o siebie, o swoje zdrowie fizyczne i psychiczne. I dawaj fotosy brzuszka!
Arletka
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
Agabi, uff, odzywajże się częściej! Spadaj na l4, nie ma się co o nich martwić, mòwię Ci i na Twoim przykładzie potwierdza się moja teoria, iż pracodawcę i współpracowników poznaje się w ciąży ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Gianna, Agabi, te pierwsze odczucia dzieciaczka czułam tak jak opisujecie
|
|
|
|
#2363 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zapomniałam się pochwalić moją koszulą nocną...dla karmiących http://allegro.pl/koszula-ciazowa-ra...478671287.html będę jak świnka wyglądała, bo wzięłam róż majtasy ciąże kupiłam...normalnie jak babciowe ![]() kupiłam worki próżniowe, mam zamiar posortować ubranka wg rozmiarów, poprać i poprasować i powkładać do workówi do szafy. Potem, jak dzidzia będzie rosła, kolejne worki będę otwierała i już Koleżanki poradziły, że jak już coś tam sobie kupiłam to żebym prała już, bo potem diabli wiedzą jak się będę czuła.
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2013-09-12 o 20:46 |
||||
|
|
|
#2364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mają racje idz na l4 i nie patrz na nic. Cytat:
Czy któraś z was orientuje się jak jest z badaniami na czczo i lekami?Jutro musze iść na morfologie i mocz bo w poniedziałek mam wizyte.Gin kazał brać Fenoterol i asparagin co 8 godzin.Biore więc o 7,15 i 23.Labo jest od 7 i nie wiem czy moge wziąść te leki przed badaniem
||
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, wiem tylko tyle, że jak badam tarczycę to mam rano nie brać leków
![]() Najlepiej zadzwoń z samego rana do przychodni, pielęgniarki Ci powiedzą. Hmmmm a w ogóle to i tak musisz na czczo to chyba i bez leków? Bo leków na pusty żołądek nie wolno jeśli nie ma takiej info na ulotce. ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- A o jakiejś konkretnej godzinie te leki Ci wypadają? Czy po prostu 'rano'? Kurde, też powinnam jutro iść na badania ale nie mam 2 godzin na przesiedzenie w poczekalni z cukrem
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuje glukozy
|
|
|
|
#2367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kluska, szybko wypij i już. Dla mnie za słodkie, bo w ciąży mnie nie ciągnie. Jak ktoś lubi słodkości to badanie idealne. Najgorsze te dwie godziny czekania, ja po godzinie poszłam na zakupy Dobrze trafiłyśmy, że chłodno na dworze. Moja kumpela robiła w upał, pić jej chciało na maksa a nie można. Mówi, że koszmar...normalnie koszmar.
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2013-09-12 o 21:06 |
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Po glukozie nie wolno się ruszać i nigdzie chodzić
|
|
|
#2369 |
|
Wtajemniczenie
|
widzisz, tego mi nie powiedzieli. Kazali wrócić za dwie godziny
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
Ja bym wzięła leki po krwi -i tak to nie będzie duże opóźnienie, raptem ze 2 h pewnie. Raz robiłam glukozę w maju jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży i wtedy tylko łyżeczki kawy mi w tym roztworze brakowało ciekawe jak będzie teraz, smaki mi się zmieniły ale to kwaśnego i gorzkiego nie lubię, słodkie niestety kocham w poniedziałek rano pójdę na te wszystkie badania.Agabi, +1 kg to świetny wynik ![]() ja się boję zważyć.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

jak zaczna jajeczka sie uwalniac to jeszcze blizniaki strzelicie 

to pewnie płytkie, ale kocham takie filmy i taki humor- american pie, kac vegas i tacy millerowie właśnie to jest to co przyprawia mnie o śmiech aż do łez i bólu brzucha 

leje i zimno
potem coś miłego bo z koleżanką się umówiłam w cukierni 

w poniedziałek rano pójdę na te wszystkie badania.