|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Hej
Wreszcie troszke czasu bo dopiero co wrocilismy z bankow wysiedzialam sie dzis 2h zeby wszytskie dane papiery powprowadzal ![]() Iza nie martw sie juz kochana,kazda ciaza jest inna i wierze ze jak teraz musisz przez to przechodzic to bardzo cie to wzmocni i potem juz bedzie na pewno wszytsko dobrze i spokojnie ![]() ![]() Kluska nic nie mow na temat pogody ![]() ![]() Arletko super ze jutro wizyta zzaciskam juz i trzymam mocno ![]() Tasia super kombinezon ![]() ![]() Lila ![]() Mysia ale owulka cie czeka jak wulkan ![]() ![]() Dziewczyny dzis w telewizji druga czesc mojego ulubionego filmu(kogel-mogel II ) wiec zmykam sie myc ogarne sie i bede lezec podjadac zelki i ogladac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Gianna, fajnie, że chociaż trochę papierologii za Wami, trzymam kciuki za oferty
![]() Arletko, o której masz wizytę? Iza, nie stresuj, wszystko będzie dobrze ![]() Basiu jakie śliczne te Twoje dziewczyny ![]() Tak mi się nie chciało wychodzić a jednak pojechaliśmy i nie żałuję ![]() ![]() ![]() Dzisiejsza wyprawa wzbogaciła mnie o dwa nowe doświadczenia: 1) w ciąży nie da się śmiać 'aż tak' bo od razu chce się sikać. Radą jest wyciągnąć nogi i wyprostować plecy i śmiać się na głos ![]() 2) ....zapomniałam co ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Tasiu, nie ma co podziwiać, my kobiety jesteśmy lepiej zorganizowane od facetów - nawet ja, w co mi czasem ciężko uwierzyć ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Kluska, mam takie same odczucia do tego filmu. Śmiałam się najgłośniej w sali, a razem z nami było jeszcze.. uwaga! 5 osób ![]() Dzisiaj pogoda do du.py ![]() Cos mnie do tego oczy szczypią ![]()
#2345 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Gdzie Ewcia? Oby komp nie padł jej do końca ![]() No do kitu pogoda, zgadzam się. Tak już ma zostać? Do tego zaraz mam dentystę ![]() ![]() ![]() Mysiu, a ja zadam pewnie dziwne jak na to forum pytanie, ale się zawsze zastanawiałam - jak czuć owulkę? Zawsze próbowałam się wczuć w organizm i nic. Izunia, to Wy już chyba komplet wyprawki macie, co? Jeszcze na koniec dojdzie Wam prezentów, zabaweczek, wyjściowych ciuszków ![]() Wczoraj mi z głowy wypadło nowe doświadczenie a teraz się przypomniało - Hanka zaczęła reagować na głośne dźwięki ![]() ![]() W ogóle fajnie, bo mimo łożyska z przodu zaczynam rozróżniać co tam się w brzuchu dzieje i zaczynam rozumieć, że tam jest dziecko. Dotychczas jakoś nie docierało to do mnie, pisałyście, że kochacie tą małą istotkę a dla mnie to było jakieś wirtualne i rozdzielne - kocham moje przyszłe dziecko, ale że brzuch rośnie to inna bajka. ![]() Dobra, zjem coś, umyję włosy i do dentysty. Bleeeeee Miłego dnia ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
czesc.
rudej sie komp rozwalił i bedzie w piatek jak jej tz wróci. usg dziś o 15, i powiem wam że już od wieczora mam lekki stres, niby wiem że będzie wszystko dobrze- bo inaczej myśleć nie mozna ale jednak jakiś mały procent zawala mi głowe że może cos bedzi enie tak.
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
Kciuki za dentyste ![]()
![]() |
#2348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po południu przyjdzie dywanik to wrzuce fote i tych rzeczy co przyszły wczoraj ![]() Ruchy maleństwa są cudowne ![]() Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
Fotka rzeczy które wczoraj przyszły:
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- fajnie ![]() ![]()
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Ale leje ![]() ![]() Wczoraj musialam zmarznac chodzac w ten deszcz bo dzis mnie rano obudzil bol gardla ![]() Iza swietne rzeczy ! Jak mi sie podoba kolor blekitny dla bobasow ![]() Kluska kciuki za dentyste ![]() ![]() ![]() Ewcia gdzie ty sie podziewasz ???? Arletko fajowo ze dzis podejrzycie swoje malenstwo to bedzie mega przezycie ![]() ![]() Mysia 5 osob w kinie no no ![]() ![]() ![]() A to gardlo nieszczesne juz mi humor popsulo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kiedyś poszliśmy na "Oszukać przeznaczenie 3"i puścili film tylko dla nas ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Arletko
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
Arletko czekamy na dobre wieści
![]() Dentystę przeżyłam, mam tylko 1 ubytek ![]() bałam się, bo mam bardzo słabe zęby i wieczne probkemy -a to dziury, a to szyjki, a to kanałowe, ropień pod korzeniem czy inne cuda ![]() Co prawda nie dało się założyć wypełnienia bo dziąsło krwawiło i nie dało się zatamować (podobno normalne w ciąży), ale mam założone lekarstwo i wizytę we wtorek - założenie plomby, zdjęcie kamienia i fluoryzacja ![]() Byłam na mega wielkim ciachu, teraz pomidorówka a jak zmieszczę to potem zjem jeszcze knedle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
Kluska to super ze tak dobrze wizyta przebiegla i ze nie ma wiekszych problemow
![]() Arletko gdzie ty jestes ?no podziel sie z nami dobrymi wiadomosciamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Wtajemniczenie
|
cześć Kochane,
jestem padnięta jak liść na jesień. Coś nastrój mam kiepski, ale kurcze przecież zobaczyć co u Was. Iza, dobrze że sytuacja się unormowała ![]() Kluska, fajna Hania. Fikołkowa panienka. Mysiu, życzę Ci turbo owulki. Arletko, czekam na fotkę Twojego maluszka. Gianna, kiedy my poczujemy fikołki? a może Ty już czujesz. Ja czuję jakieś trzepanie się, coś w tym stylu i zastanawiam się czy to dzidzia czy co. Wczoraj miałam dzień badań: mocz, krew i cukier z obciążeniem. Zaliczyłam interniste, który zwrócił uwagę na moje poprzednie badanie moczu i podwyższone leukocyty. Ginka nie zwróciła na to uwagi a to mogło się szykować jakieś zapalenie. We wczorajszym badaniu, leukocyty w normie ale za to dużo bakterii w moczu. Cholera wie, skąd się to wzięło...mam nadzieję że żuravit załatwi sprawę. Krew ok, tylko spadł hematokryt a to ponoć oznacza że za mało pije. HIV - ujemny, HCV - ujemny. Jeszcze czekam na zółtaczkę B, cytomegalie i różyczkę. We wtorek wizyta u ginki, może zobaczę makucha i ciekawe co mi powie na temat płci. Wiecie co, ostatnio wyczytałam że dużo trzeba rozmawiać z brzuszkiem, bo dziecko już słyszy...i żeby przypadkiem nie dopuścić do tego że dziecko pamiętało nas z bicia serca i ruchów gastrycznych jelit. 16tc i 1kg do przodu, muszę się cholera pilnować ![]() w sobotę postaram się zrobić fotkę ciuszków, które ostatnio kupiłam. Wiecie co, nie pomyślcie sobie o mnie że jakieś skompiradło ze mnie ale ja się tylko w lumpeksach odnajduje. Idę do sklepu i nic mi w oko nie wpada, no raz mi tylko pajac wpadł to kupiłam, a w lumpach jest tyle cudownych kolorowych ciuszków. Zrobię fotkę, to same ocenicie. Codziennie rano wstaje z bolącym gardłem, ewidentnie w nocy śpię z otwartą buzią...nos mi się chyba zatyka. Też tak macie? Matko, tż chce trochę się "pobawić" a ja kompletnie nie mam siły i nastroju ![]() W pracy totalna ch*j*wka. Takie czasem teksty słyszę, że najchętniej to bym komuś w morde dała zwyczajnie i to najwięcej do powiedzenia ma koleżanka która wychowała syna na 4-letniego aliena. Mówi, że poród to koszmar, wstawanie w nocy to koszmar, że zobaczę jaki syf maksymalny. W końcu nie wytrzymałam i zapytałam, czy wg niej powinnam teraz ciąże usunąć czy jaki ch**, bo już nie kumam po co mi sadzi takie pierdoły, i że chyba łaskę światu zrobiła, że swojego syna urodziła...psychiczna jakaś. Ktoś, coś tam wspomniał że mi trzeba odpuścić bo w ciąży a ona że ciąża to nie choroba i co to za przywileje...no co za wredna baba, zapytałam czy ma jakiś problem, a ona że nie chce żeby ktoś mnie dyskryminował. Wiecie, dwa razy wybroniłam ją przed zwolnieniem, i teraz tego żałuje. Mogła iść w cholere!!! Dobrzem, że te tygodnie tak szybko lecą. I już prawie weekend. Zaczną się przeziębienia to pójdę na L4 i odsapnę od tego całego syfu gównianego. ale się rozgadałam, ale wiecie nie sądziłam że takie będę rzeczy w pracy słyszeć.
#2358 |
Zakorzenienie
|
no jestem jestem
![]() widziałam mojego ślicznego maluszka, ale moje dzieciatko sie prawie nie ruszało, raz sie tylko przekreciło, chyba spało ![]() długosci ma 5,75, ta przeziernosć karku 1,6mm. kość czaszki, kregosłup, przepływ tętnic wszystko dobrze, ma żoładek i pecherz moczowy. 2 raczki, 2 nóżki. ach cudowne maleństwo ![]() mam tylko torbielke 1cm na trofoblascie. ale nie kazał sie martwić. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- a i wiecie co, zapomniałąm terminu om, poplątałam i zamiast 2 czerwiec powiedziałam 22, sierota, i mam źle w opisie usg, ale z usg 12t 2d, wiec i tak sie zgadza z poprzednim usg.
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
Aga ja cos tam czuje ale sama nie wiem co to bo to tak delikatnie jakby babelki pekaly
![]() ![]() Arletko super wiesc ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
Agabi, juz Ci pisalam na fb, idz na to L4 i miej z banki gadanie tej fladry. Potrzebe Ci takie stresy teraz? Zadbaj o siebie, o swoje zdrowie fizyczne i psychiczne. I dawaj fotosy brzuszka!
Arletka ![]()
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
![]() ![]() ![]() Agabi, uff, odzywajże się częściej! Spadaj na l4, nie ma się co o nich martwić, mòwię Ci ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Gianna, Agabi, te pierwsze odczucia dzieciaczka czułam tak jak opisujecie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zapomniałam się pochwalić moją koszulą nocną...dla karmiących ![]() http://allegro.pl/koszula-ciazowa-ra...478671287.html będę jak świnka wyglądała, bo wzięłam róż ![]() majtasy ciąże kupiłam...normalnie jak babciowe ![]() kupiłam worki próżniowe, mam zamiar posortować ubranka wg rozmiarów, poprać i poprasować i powkładać do workówi do szafy. Potem, jak dzidzia będzie rosła, kolejne worki będę otwierała i już ![]()
25.12.2012 - zaręczyny ![]() 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko ![]() 07.03.2014 wreszcie jesteś ![]() http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2013-09-12 o 19:46 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mają racje idz na l4 i nie patrz na nic. Cytat:
![]() ![]() Czy któraś z was orientuje się jak jest z badaniami na czczo i lekami?Jutro musze iść na morfologie i mocz bo w poniedziałek mam wizyte.Gin kazał brać Fenoterol i asparagin co 8 godzin.Biore więc o 7,15 i 23.Labo jest od 7 i nie wiem czy moge wziąść te leki przed badaniem ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
Iza, wiem tylko tyle, że jak badam tarczycę to mam rano nie brać leków
![]() Najlepiej zadzwoń z samego rana do przychodni, pielęgniarki Ci powiedzą. Hmmmm a w ogóle to i tak musisz na czczo to chyba i bez leków? Bo leków na pusty żołądek nie wolno jeśli nie ma takiej info na ulotce. ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- A o jakiejś konkretnej godzinie te leki Ci wypadają? Czy po prostu 'rano'? Kurde, też powinnam jutro iść na badania ale nie mam 2 godzin na przesiedzenie w poczekalni z cukrem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuje glukozy ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kluska, szybko wypij i już. Dla mnie za słodkie, bo w ciąży mnie nie ciągnie. Jak ktoś lubi słodkości to badanie idealne. Najgorsze te dwie godziny czekania, ja po godzinie poszłam na zakupy ![]()
25.12.2012 - zaręczyny ![]() 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko ![]() 07.03.2014 wreszcie jesteś ![]() http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2013-09-12 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
Po glukozie nie wolno się ruszać i nigdzie chodzić
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Wtajemniczenie
|
widzisz, tego mi nie powiedzieli. Kazali wrócić za dwie godziny
![]()
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
![]() Ja bym wzięła leki po krwi -i tak to nie będzie duże opóźnienie, raptem ze 2 h pewnie. Raz robiłam glukozę w maju jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży i wtedy tylko łyżeczki kawy mi w tym roztworze brakowało ![]() ![]() Agabi, +1 kg to świetny wynik ![]() ja się boję zważyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.