O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 19:45   #2341
Gianna M
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Hej

Wreszcie troszke czasu bo dopiero co wrocilismy z bankow wysiedzialam sie dzis 2h zeby wszytskie dane papiery powprowadzal masakra...Jeszcze tylko w piatek nas czeka wyprawa zlozyc jeszcze jeden wniosek i czekamy teraz jak sie sprawy rozwina i jak bede sie roznic warunki.

Iza nie martw sie juz kochana,kazda ciaza jest inna i wierze ze jak teraz musisz przez to przechodzic to bardzo cie to wzmocni i potem juz bedzie na pewno wszytsko dobrze i spokojnie a i czekam na zdjecia ubranek dla malucha

Kluska nic nie mow na temat pogody polecam ci millerow odprezysz sie i posmiejesz

Arletko super ze jutro wizyta zzaciskam juz i trzymam mocno

Tasia super kombinezon Mi w 12tc na genetyku tez powiedzieli juz z dziewczynka ale wczoraj moja dr sie smiala ze niezly czarodziej z tego lekarza jak juz tak pewnie stwierdzil plec i kazala poczekac na 100% wiesci na polowkowym

Lila '

Mysia ale owulka cie czeka jak wulkan jak zaczna jajeczka sie uwalniac to jeszcze blizniaki strzelicie

Dziewczyny dzis w telewizji druga czesc mojego ulubionego filmu(kogel-mogel II ) wiec zmykam sie myc ogarne sie i bede lezec podjadac zelki i ogladac

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 22:33   #2342
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Gianna, fajnie, że chociaż trochę papierologii za Wami, trzymam kciuki za oferty

Arletko, o której masz wizytę?

Iza, nie stresuj, wszystko będzie dobrze

Basiu jakie śliczne te Twoje dziewczyny

Tak mi się nie chciało wychodzić a jednak pojechaliśmy i nie żałuję to pewnie płytkie, ale kocham takie filmy i taki humor- american pie, kac vegas i tacy millerowie właśnie to jest to co przyprawia mnie o śmiech aż do łez i bólu brzucha borat również
Dzisiejsza wyprawa wzbogaciła mnie o dwa nowe doświadczenia:
1) w ciąży nie da się śmiać 'aż tak' bo od razu chce się sikać. Radą jest wyciągnąć nogi i wyprostować plecy i śmiać się na głos wtedy brzuch aż tak nie pracuje
2) ....zapomniałam co

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Tasiu, nie ma co podziwiać, my kobiety jesteśmy lepiej zorganizowane od facetów - nawet ja, w co mi czasem ciężko uwierzyć poza tym, szczerze mówiąc, gdyby to tż miał to wszystko ogarniać to pomijając wszystko inne, o czym Wam już pisałam, to bylibyśmy jakiś tydzień do tyłu z tego prostego powodu, że tż nie jest kobietą noszącą spory brzuch. Taka prawda, że w hurtowni przyspieszyli transport (i dostałam 15% rabatu za to, że czekałam przed magazynem jak panowie wrócili z długiego lunchu), w sklepie domówili na biegu turkusową fugę, której nie było bo nikt jej nie kupował a jeszcze wszystko mi z pocałowaniem ręki pakują do bagażnika

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:39   #2343
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

Tak mi się nie chciało wychodzić a jednak pojechaliśmy i nie żałuję to pewnie płytkie, ale kocham takie filmy i taki humor- american pie, kac vegas i tacy millerowie właśnie to jest to co przyprawia mnie o śmiech aż do łez i bólu brzucha borat również
Dzisiejsza wyprawa wzbogaciła mnie o dwa nowe doświadczenia:
1) w ciąży nie da się śmiać 'aż tak' bo od razu chce się sikać. Radą jest wyciągnąć nogi i wyprostować plecy i śmiać się na głos wtedy brzuch aż tak nie pracuje
2) ....zapomniałam co [COLOR="Silver"]
Super że wieczór się udał

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:43   #2344
mysia1986
Zakorzenienie

Hej.

Kluska, mam takie same odczucia do tego filmu. Śmiałam się najgłośniej w sali, a razem z nami było jeszcze.. uwaga! 5 osób

Dzisiaj pogoda do du.py leje i zimno
Cos mnie do tego oczy szczypią i czerwone są
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:06   #2345
_Kluska_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Gdzie Ewcia? Oby komp nie padł jej do końca

No do kitu pogoda, zgadzam się. Tak już ma zostać?
Do tego zaraz mam dentystę potem coś miłego bo z koleżanką się umówiłam w cukierni nie widziałyśmy się z pół roku więc będzie o czym gadać

Mysiu, a ja zadam pewnie dziwne jak na to forum pytanie, ale się zawsze zastanawiałam - jak czuć owulkę? Zawsze próbowałam się wczuć w organizm i nic.

Izunia, to Wy już chyba komplet wyprawki macie, co? Jeszcze na koniec dojdzie Wam prezentów, zabaweczek, wyjściowych ciuszków

Wczoraj mi z głowy wypadło nowe doświadczenie a teraz się przypomniało - Hanka zaczęła reagować na głośne dźwięki we wtorek jechaliśmy samochodem, tż kichnął a mała wykonała fikołka myślałam, że to przypadek, ale wczoraj w kinie okazało się, że nie :p
W ogóle fajnie, bo mimo łożyska z przodu zaczynam rozróżniać co tam się w brzuchu dzieje i zaczynam rozumieć, że tam jest dziecko. Dotychczas jakoś nie docierało to do mnie, pisałyście, że kochacie tą małą istotkę a dla mnie to było jakieś wirtualne i rozdzielne - kocham moje przyszłe dziecko, ale że brzuch rośnie to inna bajka.

Dobra, zjem coś, umyję włosy i do dentysty. Bleeeeee

Miłego dnia

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-09-12, 08:08   #2346
arletka1313
Zakorzenienie

czesc.
rudej sie komp rozwalił i bedzie w piatek jak jej tz wróci.
usg dziś o 15, i powiem wam że już od wieczora mam lekki stres, niby wiem że będzie wszystko dobrze- bo inaczej myśleć nie mozna ale jednak jakiś mały procent zawala mi głowe że może cos bedzi enie tak.
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:10   #2347
mysia1986
Zakorzenienie

Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Cytat:
Mysiu, a ja zadam pewnie dziwne jak na to forum pytanie, ale się zawsze zastanawiałam - jak czuć owulkę? Zawsze próbowałam się wczuć w organizm i nic.
Wiesz co ja nie zawsze ją odczuwam, tzn. nie w każdym cyklu. Ale mnie bardzo kłuje, zwłaszcza jak zmieniam pozycja. np. jak siadam czy wstaje. Generalnie boli mnie podbrzusze i czasami mam wrażenia jakbym miała dostać @ - ciężko mi to opisać i wyjaśnić.
Kciuki za dentyste
Marcel <3

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-12, 09:52   #2348
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Izunia, to Wy już chyba komplet wyprawki macie, co? Jeszcze na koniec dojdzie Wam prezentów, zabaweczek, wyjściowych ciuszków

Wczoraj mi z głowy wypadło nowe doświadczenie a teraz się przypomniało - Hanka zaczęła reagować na głośne dźwięki we wtorek jechaliśmy samochodem, tż kichnął a mała wykonała fikołka myślałam, że to przypadek, ale wczoraj w kinie okazało się, że nie :p
W ogóle fajnie, bo mimo łożyska z przodu zaczynam rozróżniać co tam się w brzuchu dzieje i zaczynam rozumieć, że tam jest dziecko. Dotychczas jakoś nie docierało to do mnie, pisałyście, że kochacie tą małą istotkę a dla mnie to było jakieś wirtualne i rozdzielne - kocham moje przyszłe dziecko, ale że brzuch rośnie to inna bajka.

Dobra, zjem coś, umyję włosy i do dentysty. Bleeeeee

Miłego dnia
Niestety jeszcze nie mam wszystkiego.Brakuje sporo ciuszków,sprzęty(sterylia ztor,podgrzewacz,laktator ),kosmetyki i wyprawka dla mnie do szpitala.
Po południu przyjdzie dywanik to wrzuce fote i tych rzeczy co przyszły wczoraj

Ruchy maleństwa są cudowne
Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
czesc.
usg dziś o 15, i powiem wam że już od wieczora mam lekki stres, niby wiem że będzie wszystko dobrze- bo inaczej myśleć nie mozna ale jednak jakiś mały procent zawala mi głowe że może cos bedzi enie tak.
Na pewno będzie dobrze

Stary 2013-09-12, 10:31   #2349
iza243
Zakorzenienie

Fotka rzeczy które wczoraj przyszły:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06784.jpg (125,1 KB, 21 załadowań)

Stary 2013-09-12, 11:36   #2350
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
czesc.
Będzie dobrze

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Fotka rzeczy które wczoraj przyszły:
fajnie
Marcel <3

Stary 2013-09-12, 11:43   #2351
Gianna M
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny

Ale lejewyszlam na chwile do sklepu i siedze w domu,ogarnelam troszke mieszkanie bo wygladalo juz jak pobojowisko
Wczoraj musialam zmarznac chodzac w ten deszcz bo dzis mnie rano obudzil bol gardla cholera zawsze jak cos sie dzieje u mnie to od gardla i juz mam panike.

Iza swietne rzeczy ! Jak mi sie podoba kolor blekitny dla bobasow

Kluska kciuki za dentyste fajnie ze sie troszke zrelaksowaliscie takie glupie komedie sa najlepsze na relaks.A ruszow Hani i reakcji i w ogole doswiadczania tego bardzo ci zazdroszcze! U mnie zaczal sie 15t1d mam nadzieje ze przed polowkowym zaczne cos tam czuc pod serduchem

Ewcia gdzie ty sie podziewasz ????

Arletko fajowo ze dzis podejrzycie swoje malenstwo to bedzie mega przezycie bedziesz szlchac jak nic Koniecznie daj znac !

Mysia 5 osob w kinie no no kiedys poszlismy z tz'tem jeszcze w czasach spotykania sie do kina u nas w miescie i bylismy tylko my dwoje a seans puszczaja od 3 osob kazali nam przyjsc na kolejna emisje,przyszlismy i trafila sie akurat 2para i tak to byl najdziwniejszy seans na jakim bylismy

A to gardlo nieszczesne juz mi humor popsulo ide chyba troche pokimama

Stary 2013-09-12, 11:57   #2352
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość

Mysia 5 osob w kinie no no kiedys poszlismy z tz'tem jeszcze w czasach spotykania sie do kina u nas w miescie i bylismy tylko my dwoje a seans puszczaja od 3 osob kazali nam przyjsc na kolejna emisje,przyszlismy i trafila sie akurat 2para i tak to byl najdziwniejszy seans na jakim bylismy
Na czym wtedy byliście?

My kiedyś poszliśmy na "Oszukać przeznaczenie 3"i puścili film tylko dla nas

Stary 2013-09-12, 12:28   #2353
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:
Na czym wtedy byliście?

My kiedyś poszliśmy na "Oszukać przeznaczenie 3"i puścili film tylko dla nas
"Plan lotu" chyba tak sie nazywal film

Stary 2013-09-12, 13:58   #2354
iza243
Zakorzenienie

Arletko

Stary 2013-09-12, 15:03   #2355
_Kluska_
Zakorzenienie

Arletko czekamy na dobre wieści

Dentystę przeżyłam, mam tylko 1 ubytek
bałam się, bo mam bardzo słabe zęby i wieczne probkemy -a to dziury, a to szyjki, a to kanałowe, ropień pod korzeniem czy inne cuda
Co prawda nie dało się założyć wypełnienia bo dziąsło krwawiło i nie dało się zatamować (podobno normalne w ciąży), ale mam założone lekarstwo i wizytę we wtorek - założenie plomby, zdjęcie kamienia i fluoryzacja

Byłam na mega wielkim ciachu, teraz pomidorówka a jak zmieszczę to potem zjem jeszcze knedle

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-09-12, 18:15   #2356
Gianna M
Zakorzenienie

Kluska to super ze tak dobrze wizyta przebiegla i ze nie ma wiekszych problemow

Arletko gdzie ty jestes ?no podziel sie z nami dobrymi wiadomosciamy

Stary 2013-09-12, 19:02   #2357
agabiwro
Wtajemniczenie

cześć Kochane,

jestem padnięta jak liść na jesień. Coś nastrój mam kiepski, ale kurcze przecież zobaczyć co u Was.
Iza, dobrze że sytuacja się unormowała

Kluska, fajna Hania. Fikołkowa panienka.

Mysiu, życzę Ci turbo owulki.

Arletko, czekam na fotkę Twojego maluszka.

Gianna, kiedy my poczujemy fikołki? a może Ty już czujesz. Ja czuję jakieś trzepanie się, coś w tym stylu i zastanawiam się czy to dzidzia czy co.

Wczoraj miałam dzień badań: mocz, krew i cukier z obciążeniem. Zaliczyłam interniste, który zwrócił uwagę na moje poprzednie badanie moczu i podwyższone leukocyty. Ginka nie zwróciła na to uwagi a to mogło się szykować jakieś zapalenie. We wczorajszym badaniu, leukocyty w normie ale za to dużo bakterii w moczu. Cholera wie, skąd się to wzięło...mam nadzieję że żuravit załatwi sprawę. Krew ok, tylko spadł hematokryt a to ponoć oznacza że za mało pije. HIV - ujemny, HCV - ujemny. Jeszcze czekam na zółtaczkę B, cytomegalie i różyczkę. We wtorek wizyta u ginki, może zobaczę makucha i ciekawe co mi powie na temat płci. Wiecie co, ostatnio wyczytałam że dużo trzeba rozmawiać z brzuszkiem, bo dziecko już słyszy...i żeby przypadkiem nie dopuścić do tego że dziecko pamiętało nas z bicia serca i ruchów gastrycznych jelit.
16tc i 1kg do przodu, muszę się cholera pilnować
w sobotę postaram się zrobić fotkę ciuszków, które ostatnio kupiłam. Wiecie co, nie pomyślcie sobie o mnie że jakieś skompiradło ze mnie ale ja się tylko w lumpeksach odnajduje. Idę do sklepu i nic mi w oko nie wpada, no raz mi tylko pajac wpadł to kupiłam, a w lumpach jest tyle cudownych kolorowych ciuszków. Zrobię fotkę, to same ocenicie.

Codziennie rano wstaje z bolącym gardłem, ewidentnie w nocy śpię z otwartą buzią...nos mi się chyba zatyka. Też tak macie?

Matko, tż chce trochę się "pobawić" a ja kompletnie nie mam siły i nastroju

W pracy totalna ch*j*wka. Takie czasem teksty słyszę, że najchętniej to bym komuś w morde dała zwyczajnie i to najwięcej do powiedzenia ma koleżanka która wychowała syna na 4-letniego aliena. Mówi, że poród to koszmar, wstawanie w nocy to koszmar, że zobaczę jaki syf maksymalny. W końcu nie wytrzymałam i zapytałam, czy wg niej powinnam teraz ciąże usunąć czy jaki ch**, bo już nie kumam po co mi sadzi takie pierdoły, i że chyba łaskę światu zrobiła, że swojego syna urodziła...psychiczna jakaś. Ktoś, coś tam wspomniał że mi trzeba odpuścić bo w ciąży a ona że ciąża to nie choroba i co to za przywileje...no co za wredna baba, zapytałam czy ma jakiś problem, a ona że nie chce żeby ktoś mnie dyskryminował. Wiecie, dwa razy wybroniłam ją przed zwolnieniem, i teraz tego żałuje. Mogła iść w cholere!!! Dobrzem, że te tygodnie tak szybko lecą. I już prawie weekend. Zaczną się przeziębienia to pójdę na L4 i odsapnę od tego całego syfu gównianego.

ale się rozgadałam, ale wiecie nie sądziłam że takie będę rzeczy w pracy słyszeć.

18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko

07.03.2014 wreszcie jesteś

http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png
agabiwro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:08   #2358
arletka1313
Zakorzenienie

no jestem jestem
widziałam mojego ślicznego maluszka, ale moje dzieciatko sie prawie nie ruszało, raz sie tylko przekreciło, chyba spało
długosci ma 5,75, ta przeziernosć karku 1,6mm. kość czaszki, kregosłup, przepływ tętnic wszystko dobrze, ma żoładek i pecherz moczowy. 2 raczki, 2 nóżki. ach cudowne maleństwo
mam tylko torbielke 1cm na trofoblascie. ale nie kazał sie martwić.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

a i wiecie co, zapomniałąm terminu om, poplątałam i zamiast 2 czerwiec powiedziałam 22, sierota, i mam źle w opisie usg, ale z usg 12t 2d, wiec i tak sie zgadza z poprzednim usg.
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:16   #2359
Gianna M
Zakorzenienie

Aga ja cos tam czuje ale sama nie wiem co to bo to tak delikatnie jakby babelki pekaly chyba jszcze musze troche poczekac na te wlasciwe kopniaki...Wspolczuje ci tej wredoty z pracy co za babsko moze ona jakas zazdrosc czuje do ciebie bo inne wyjscie jakie mi przychodzi na mysl to to ze jest po prostu nienormalna...

Arletko super wiesc bardzo sie ciesze ze wszytsko dobrze i ze dzidzia taka duza fajowo ze wszytskie parametry ok to najwazniejsze brawo dla was ze takie cudo udalo wam sie stworzyc

Stary 2013-09-12, 19:17   #2360
Lila_27
Zakorzenienie

Cytat:
no jestem jestem
widziałam mojego ślicznego maluszka, ale moje dzieciatko sie prawie nie ruszało, raz sie tylko przekreciło, chyba spało
długosci ma 5,75, ta przeziernosć karku 1,6mm. kość czaszki, kregosłup, przepływ tętnic wszystko dobrze, ma żoładek i pecherz moczowy. 2 raczki, 2 nóżki. ach cudowne maleństwo

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

a i wiecie co, zapomniałąm terminu om, poplątałam i zamiast 2 czerwiec powiedziałam 22, sierota, i mam źle w opisie usg, ale z usg 12t 2d, wiec i tak sie zgadza z poprzednim usg.
Super Bardzo się cieszę
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:23   #2361
mysia1986
Zakorzenienie

Agabi, juz Ci pisalam na fb, idz na to L4 i miej z banki gadanie tej fladry. Potrzebe Ci takie stresy teraz? Zadbaj o siebie, o swoje zdrowie fizyczne i psychiczne. I dawaj fotosy brzuszka!
Arletka super, ze z maluszkiem wszysto ok. Nie moglo byc inaczej!!
Marcel <3

Stary 2013-09-12, 19:27   #2362
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Cytat:
no jestem jestem

Arletko

Agabi, uff, odzywajże się częściej! Spadaj na l4, nie ma się co o nich martwić, mòwię Ci i na Twoim przykładzie potwierdza się moja teoria, iż pracodawcę i współpracowników poznaje się w ciąży

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Gianna, Agabi, te pierwsze odczucia dzieciaczka czułam tak jak opisujecie

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-09-12, 19:41   #2363
agabiwro
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Cytat:
no jestem jestem

cudowne wieści Arletko, jeszcze niedawno mówiłaś że nie jest Ci dane. Widzisz jak się myliłaś!!!! Klapsa powinnaś dostać, ale masz wybaczone bo kobita po przejściach jesteś, teraz brzuch do przodu i lecimy...

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Aga ja cos tam czuje ale sama nie wiem co to bo to tak delikatnie jakby babelki pekaly chyba jszcze musze troche poczekac na te wlasciwe kopniaki...Wspolczuje ci tej wredoty z pracy co za babsko moze ona jakas zazdrosc czuje do ciebie bo inne wyjscie jakie mi przychodzi na mysl to to ze jest po prostu nienormalna...

Arletko super wiesc bardzo sie ciesze ze wszytsko dobrze i ze dzidzia taka duza fajowo ze wszytskie parametry ok to najwazniejsze brawo dla was ze takie cudo udalo wam sie stworzyc
wydaje mi się, że się trochę zesrała bo jednak mnie trochę w pracy nie będzie i nie będzie miała we mnie wsparcia przed szefami.

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Agabi, juz Ci pisalam na fb, idz na to L4 i miej z banki gadanie tej fladry. Potrzebe Ci takie stresy teraz? Zadbaj o siebie, o swoje zdrowie fizyczne i psychiczne. I dawaj fotosy brzuszka!
Arletka super, ze z maluszkiem wszysto ok. Nie moglo byc inaczej!!
jeszcze muszę trochę wytrzymać dostałam nowych ludzi do działu. Wyszkole jak należy i pójdę spokojnie na L4

Cytat:
Arletko

Agabi, uff, odzywajże się częściej! Spadaj na l4, nie ma się co o nich martwić, mòwię Ci i na Twoim przykładzie potwierdza się moja teoria, iż pracodawcę i współpracowników poznaje się w ciąży

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Gianna, Agabi, te pierwsze odczucia dzieciaczka czułam tak jak opisujecie
myślę, że już wracam na właściwe tory. Trochę podupadłam psychicznie w tym tygodniu ale weekend czyni cuda.

Zapomniałam się pochwalić moją koszulą nocną...dla karmiących
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-ra...478671287.html

będę jak świnka wyglądała, bo wzięłam róż

majtasy ciąże kupiłam...normalnie jak babciowe

kupiłam worki próżniowe, mam zamiar posortować ubranka wg rozmiarów, poprać i poprasować i powkładać do workówi do szafy. Potem, jak dzidzia będzie rosła, kolejne worki będę otwierała i już Koleżanki poradziły, że jak już coś tam sobie kupiłam to żebym prała już, bo potem diabli wiedzą jak się będę czuła.

Edytowane przez agabiwro
Czas edycji: 2013-09-12 o 19:46

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-12, 19:47   #2364
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabiwro Pokaż wiadomość
cześć Kochane,

jestem padnięta jak liść na jesień. Coś nastrój mam kiepski, ale kurcze przecież zobaczyć co u Was.
Iza, dobrze że sytuacja się unormowała

Kluska, fajna Hania. Fikołkowa panienka.

Mysiu, życzę Ci turbo owulki.

Arletko, czekam na fotkę Twojego maluszka.

Gianna, kiedy my poczujemy fikołki? a może Ty już czujesz. Ja czuję jakieś trzepanie się, coś w tym stylu i zastanawiam się czy to dzidzia czy co.

Wczoraj miałam dzień badań: mocz, krew i cukier z obciążeniem. Zaliczyłam interniste, który zwrócił uwagę na moje poprzednie badanie moczu i podwyższone leukocyty. Ginka nie zwróciła na to uwagi a to mogło się szykować jakieś zapalenie. We wczorajszym badaniu, leukocyty w normie ale za to dużo bakterii w moczu. Cholera wie, skąd się to wzięło...mam nadzieję że żuravit załatwi sprawę. Krew ok, tylko spadł hematokryt a to ponoć oznacza że za mało pije. HIV - ujemny, HCV - ujemny. Jeszcze czekam na zółtaczkę B, cytomegalie i różyczkę. We wtorek wizyta u ginki, może zobaczę makucha i ciekawe co mi powie na temat płci. Wiecie co, ostatnio wyczytałam że dużo trzeba rozmawiać z brzuszkiem, bo dziecko już słyszy...i żeby przypadkiem nie dopuścić do tego że dziecko pamiętało nas z bicia serca i ruchów gastrycznych jelit.
16tc i 1kg do przodu, muszę się cholera pilnować
w sobotę postaram się zrobić fotkę ciuszków, które ostatnio kupiłam. Wiecie co, nie pomyślcie sobie o mnie że jakieś skompiradło ze mnie ale ja się tylko w lumpeksach odnajduje. Idę do sklepu i nic mi w oko nie wpada, no raz mi tylko pajac wpadł to kupiłam, a w lumpach jest tyle cudownych kolorowych ciuszków. Zrobię fotkę, to same ocenicie.

Codziennie rano wstaje z bolącym gardłem, ewidentnie w nocy śpię z otwartą buzią...nos mi się chyba zatyka. Też tak macie?

Matko, tż chce trochę się "pobawić" a ja kompletnie nie mam siły i nastroju

W pracy totalna ch*j*wka. Takie czasem teksty słyszę, że najchętniej to bym komuś w morde dała zwyczajnie i to najwięcej do powiedzenia ma koleżanka która wychowała syna na 4-letniego aliena. Mówi, że poród to koszmar, wstawanie w nocy to koszmar, że zobaczę jaki syf maksymalny. W końcu nie wytrzymałam i zapytałam, czy wg niej powinnam teraz ciąże usunąć czy jaki ch**, bo już nie kumam po co mi sadzi takie pierdoły, i że chyba łaskę światu zrobiła, że swojego syna urodziła...psychiczna jakaś. Ktoś, coś tam wspomniał że mi trzeba odpuścić bo w ciąży a ona że ciąża to nie choroba i co to za przywileje...no co za wredna baba, zapytałam czy ma jakiś problem, a ona że nie chce żeby ktoś mnie dyskryminował. Wiecie, dwa razy wybroniłam ją przed zwolnieniem, i teraz tego żałuje. Mogła iść w cholere!!! Dobrzem, że te tygodnie tak szybko lecą. I już prawie weekend. Zaczną się przeziębienia to pójdę na L4 i odsapnę od tego całego syfu gównianego.

ale się rozgadałam, ale wiecie nie sądziłam że takie będę rzeczy w pracy słyszeć.
Jako ci wyszedł cukier??

Dziewczyny mają racje idz na l4 i nie patrz na nic.
Cytat:
no jestem jestem

Cudowne wiadmości:jup i:

Czy któraś z was orientuje się jak jest z badaniami na czczo i lekami?Jutro musze iść na morfologie i mocz bo w poniedziałek mam wizyte.Gin kazał brać Fenoterol i asparagin co 8 godzin.Biore więc o 7,15 i 23.Labo jest od 7 i nie wiem czy moge wziąść te leki przed badaniem

Stary 2013-09-12, 19:57   #2365
_Kluska_
Zakorzenienie

Iza, wiem tylko tyle, że jak badam tarczycę to mam rano nie brać leków
Najlepiej zadzwoń z samego rana do przychodni, pielęgniarki Ci powiedzą.

Hmmmm a w ogóle to i tak musisz na czczo to chyba i bez leków? Bo leków na pusty żołądek nie wolno jeśli nie ma takiej info na ulotce.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

A o jakiejś konkretnej godzinie te leki Ci wypadają? Czy po prostu 'rano'?

Kurde, też powinnam jutro iść na badania ale nie mam 2 godzin na przesiedzenie w poczekalni z cukrem

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-09-12, 20:00   #2366
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]A o jakiejś konkretnej godzinie te leki Ci wypadają? Czy po prostu 'rano'?

Kurde, też powinnam jutro iść na badania ale nie mam 2 godzin na przesiedzenie w poczekalni z cukrem
Biore je o 7:00.Na ulotce nic nie pisze że nie wolno na czczo

Współczuje glukozy

Stary 2013-09-12, 20:01   #2367
agabiwro
Wtajemniczenie

Cytat:
Jako ci wyszedł cukier??

Dziewczyny mają racje idz na l4 i nie patrz na nic.

Cudowne wiadmości:jup i:

Czy któraś z was orientuje się jak jest z badaniami na czczo i lekami?Jutro musze iść na morfologie i mocz bo w poniedziałek mam wizyte.Gin kazał brać Fenoterol i asparagin co 8 godzin.Biore więc o 7,15 i 23.Labo jest od 7 i nie wiem czy moge wziąść te leki przed badaniem
powiem Ci we wtorek, kumpela z przychodni szybko mi wyniki sprawdziła, bo normalnie muszą iść do gina i dopiero mi je dadzą we wtorek. W każdym razie powiedziała, że cukier wyszedł dobry. Ma męża cukrzyka więc mam nadzieję że wie co mówi

Kluska
, szybko wypij i już. Dla mnie za słodkie, bo w ciąży mnie nie ciągnie. Jak ktoś lubi słodkości to badanie idealne. Najgorsze te dwie godziny czekania, ja po godzinie poszłam na zakupy Dobrze trafiłyśmy, że chłodno na dworze. Moja kumpela robiła w upał, pić jej chciało na maksa a nie można. Mówi, że koszmar...normalnie koszmar.

Edytowane przez agabiwro
Czas edycji: 2013-09-12 o 20:06
Stary 2013-09-12, 20:09   #2368
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabiwro Pokaż wiadomość
ja po godzinie poszłam na zakupy
Po glukozie nie wolno się ruszać i nigdzie chodzić

Stary 2013-09-12, 20:16   #2369
agabiwro
Wtajemniczenie

Cytat:
Po glukozie nie wolno się ruszać i nigdzie chodzić
widzisz, tego mi nie powiedzieli. Kazali wrócić za dwie godziny

Stary 2013-09-12, 20:25   #2370
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Cytat:
Biore je o 7:00.Na ulotce nic nie pisze że nie wolno na czczo

Współczuje glukozy
Generalnie chyba jest tak, że leki na czczo są niedobre dla żołądka - tak mi zawsze mama mówiła w każdym razie, że jak coś biorę to przed albo po jedzeniu. Tylko ten mój euthyrox na tarczycę trzeba min 30 min przed pierwszym posiłkiem

Ja bym wzięła leki po krwi -i tak to nie będzie duże opóźnienie, raptem ze 2 h pewnie.

Raz robiłam glukozę w maju jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży i wtedy tylko łyżeczki kawy mi w tym roztworze brakowało ciekawe jak będzie teraz, smaki mi się zmieniły ale to kwaśnego i gorzkiego nie lubię, słodkie niestety kocham w poniedziałek rano pójdę na te wszystkie badania.

Agabi, +1 kg to świetny wynik
ja się boję zważyć.

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości