Panny Młode 2015 cz. 5 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-21, 09:39   #2341
Vallotka
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
No a ja po urlopie i mam nowe wiadomości... Wychodzę za mąż w styczniu 2014, ale nie martwcie się zostaję z wami bo to będzie tylko cywilny na razie a kościelny w dalszym ciągu w 2015. No i podpisaliśmy umowę z orkiestrą na 2015 rok ale się cieszę, wszystko zaczyna się ruszać pomału.

No ale puki co lecę bo jedziemy na termy Miłej niedzieli życzę
Gratuluję
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 09:52   #2342
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkao89 Pokaż wiadomość
aha, w zwiazku z tym od piatku intensywnie cwiczę, musze przeciez jakos sie troche wyroznic na tle laseczek mieleńskich
takie "wyróżnianie się" czasem nie jest takie fajne wczoraj podszedł do nas nad Wisłą jakiś koleś najpierw pytał czy mamy fajkę ale nie palimy, potem się przysiadł bezczelnie otworzył sobie piwo i zaczął opowiadać, że jest z Wrocławia i przyjechał o kumpla ale go nie zastał a potem że rzuciła go dziewczyna bo wolał pić z kolegami i życie jest do kitu, że jesteśmy piękne i nas podrywa. Mnie chyba nie polubił bo ciągle mu pokazywałam jak mam to głęboko w dupie siedział tak chyba z pół godziny a nam się nie chciało miejscówy zmieniać bo dobra była ale generalnie w końcu mu powiedziałyśmy, żeby kończył to piwo i spadał bo zadzwonimy na straż miejską to po 10 minutach polazł nareszcie i jego główne teksty to "takie to życie dziewczyny", "co złego to nie ja" i uwaga "seks jest ważny" my z koleżanką ogólnie przyciągamy chyba dziwnych ludzi
Stary 2013-07-21, 09:52   #2343
Malwina_89
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 5

Anteria gratulacje!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 10:05   #2344
mariamarysienka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 5

Magda ja kupiłam Śnieżkę Barwy Natury Będę miała 2 ściany fioletowe (Górski Krokus) i jedną w kolorze kremowym (Jaśminowa Aleja), bo jedną ścianę mam obitą kremowymi panelami.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 10:39   #2345
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Magda ja kupiłam Śnieżkę Barwy Natury Będę miała 2 ściany fioletowe (Górski Krokus) i jedną w kolorze kremowym (Jaśminowa Aleja), bo jedną ścianę mam obitą kremowymi panelami.
Z jakichś konkretnych powodów Sniezke? chciałabym kupic cos, co bedzie na tyle dobre, ze nie bede musiała szybko poprawiać albo od nowa całości robic...

Stary 2013-07-21, 10:47   #2346
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Z jakichś konkretnych powodów Sniezke? chciałabym kupic cos, co bedzie na tyle dobre, ze nie bede musiała szybko poprawiać albo od nowa całości robic...
Rodzice pomalowali dwa pomieszczenia w mieszkaniu śnieżką i nic się z nią nie dzieje. A już minęły trzy lata
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 10:50   #2347
karolkao89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
takie "wyróżnianie się" czasem nie jest takie fajne wczoraj podszedł do nas nad Wisłą jakiś koleś najpierw pytał czy mamy fajkę ale nie palimy, potem się przysiadł bezczelnie otworzył sobie piwo i zaczął opowiadać, że jest z Wrocławia i przyjechał o kumpla ale go nie zastał a potem że rzuciła go dziewczyna bo wolał pić z kolegami i życie jest do kitu, że jesteśmy piękne i nas podrywa. Mnie chyba nie polubił bo ciągle mu pokazywałam jak mam to głęboko w dupie siedział tak chyba z pół godziny a nam się nie chciało miejscówy zmieniać bo dobra była ale generalnie w końcu mu powiedziałyśmy, żeby kończył to piwo i spadał bo zadzwonimy na straż miejską to po 10 minutach polazł nareszcie i jego główne teksty to "takie to życie dziewczyny", "co złego to nie ja" i uwaga "seks jest ważny" my z koleżanką ogólnie przyciągamy chyba dziwnych ludzi
Ex jade z TŻ, wiec raczej nikt mnie na mnie uwagi nie zwroci, ale no psychicznie bede sie lepiej czuła

Do nas na stancje wprowadizli si eraz robotnicy pracujacy w okolicy. Byl tam 25letni Piotrek, ktory najpeirw pukal do drzwi sie dowiedziec gdzie jest swiatlo w wc, a potem czy wiemy jak autobusy jada gdzies tam, a potem zas pukal i chcial pokonwersowac. Zlewałam go doszczetnie, bylam chamska i stanowcza, bezczelna jakich mało, az siebie nie poznawałam Bo zawsze jestem raczej uprzejma, niekłótliwa i wszystko staram sie zalatwiac po 'ludzku' :P. Wtedy to chyba postawa kolezanki tak na mnie podzialala - bo to ona byla mila i nei chciala byc niegrzeczna. Koles jak sie rozgadal kucajac przy drzwiach- a my jadlysmy ciasta i chcialysmy obejrzec t tylko seks z justinem i mila kunis, a on:moga sobie z piwkiem u was usiasc i pogadac, a ja nie patrzac na niego: NIE i wlaczylam na glos film. Potem spalił nam garnek w kuchni zostawiwszy w nim rowniez splesniale kluski czy cos tam z biedronki. Chłop pierwsza klasa, zemsta była splesniała. xD
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 10:54   #2348
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
No a ja po urlopie i mam nowe wiadomości... Wychodzę za mąż w styczniu 2014, ale nie martwcie się zostaję z wami bo to będzie tylko cywilny na razie a kościelny w dalszym ciągu w 2015. No i podpisaliśmy umowę z orkiestrą na 2015 rok ale się cieszę, wszystko zaczyna się ruszać pomału.
Już się przyzwyczaiłam, że jak pojawia się tekst taki jak to pogrubione, to info o wcześniejszym cywilnym pada Gratuluję
Cytat:
z Wrocławia mówisz? brzmi znajomo gdy poszłam z koleżanką na wyspę na piwko, to przysiadł się do nas kolo ze swoim piwkiem i zaczął gadać, jaki to seks jest ważny, że wiele poradników przeczytał i on się zna
Stary 2013-07-21, 10:55   #2349
mariamarysienka
Zakorzenienie

Magda śnieżka z dwóch powodów:
1. Była już u nas stosowana i naprawdę super się trzyma
2. Była w promocji w Leroy Merlin i w gratisie była farba do sufitu za 1 zł

I love you
I will
I do
Stary 2013-07-21, 10:58   #2350
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Faktycznie, reklamują to teraz Ja mam teraz Nobiles na Dekoralu
Stary 2013-07-21, 10:58   #2351
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
To do sufitu inna farba musi byc???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 11:01   #2352
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
To do sufitu inna farba musi byc???
No sufity najczęściej są białe No i farba musi się jako tako trzymać, więc ma ulepszone wiązania
Stary 2013-07-21, 11:06   #2353
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
z Wrocławia mówisz? brzmi znajomo gdy poszłam z koleżanką na wyspę na piwko, to przysiadł się do nas kolo ze swoim piwkiem i zaczął gadać, jaki to seks jest ważny, że wiele poradników przeczytał i on się zna
a nie miał 2 zębów na przedzie i mówił, że lubi seks oralny? koleś w pewnym momencie już był mega upierdliwy bo na początku nie powiem było to śmieszne mówił też, że jest przystojny (ach ta skromność ) i że do wszystkiego - do pracy, do tańca, do seksu ja pierdziele nie wiem co on się tak uczepił tego seksu
Cytat:
Faktycznie, reklamują to teraz Ja mam teraz Nobiles na Dekoralu
my też chyba malowaliśmy śnieżką o ile dobrze kojarzę ale kupiliśmy białą i taki pigment, którym tworzy się odcień koloru taki jak się chce bo żaden fiolet z gotowych mi się nie podobał i mamy teraz ściany takie same jak mój fotel

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
No sufity najczęściej są białe No i farba musi się jako tako trzymać, więc ma ulepszone wiązania
my zostawiliśmy sufit biały bo jakoś tak nam się bardziej podobało ale kuzyn pomalował tą samą co ściany i trzyma się w sumie ale nie znam się

aaa co do czapeczek z gazety, chustek ja malowałam w pelerynie przeciwdeszczowej z kapturem
Stary 2013-07-21, 11:07   #2354
viva91
na przekór do celu

Cytat:
a nie miał 2 zębów na przedzie i mówił, że lubi seks oralny? koleś w pewnym momencie już był mega upierdliwy bo na początku nie powiem było to śmieszne mówił też, że jest przystojny (ach ta skromność ) i że do wszystkiego - do pracy, do tańca, do seksu ja pierdziele nie wiem co on się tak uczepił tego seksu

my też chyba malowaliśmy śnieżką o ile dobrze kojarzę ale kupiliśmy białą i taki pigment, którym tworzy się odcień koloru taki jak się chce bo żaden fiolet z gotowych mi się nie podobał i mamy teraz ściany takie same jak mój fotel
a to nie, uzębienie miał pełne, choć może do tej pory je stracił

ja z pigmentami mam złe doświadczenia, chciałam kiedyś czerwony pokój, wlałam o 2 pigmenty za dużo niż powinnam, a i tak ciągle był różowy, dokładniej malinowy i taki już musiał zostać
Stary 2013-07-21, 11:12   #2355
existence
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie, uzębienie miał pełne, choć może do tej pory je stracił

ja z pigmentami mam złe doświadczenia, chciałam kiedyś czerwony pokój, wlałam o 2 pigmenty za dużo niż powinnam, a i tak ciągle był różowy, dokładniej malinowy i taki już musiał zostać
ojoj no to tż wyszło idealnie, nawet lepiej niż się spodziewałam lubię nasz pokój

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 11:15   #2356
viva91
na przekór do celu

Listopadówki będą kojarzyć z wątku kaczuszkę69, ale pozostałe z was też mogą, bo parę razy tu do nas zajrzała Dodała niedawno relację ze swojego żółto-zielonego ślubu Aż 10 części, dzielnie przeczytałam wszystkie, wam krótko wymienię o czym są, jakbyście nie chciały wszystkiego czytać, ale jest parę ciekawych kwestii

1) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3619 – giełda kwiatowa, paznokcie, brama, nieudana spowiedź, tablica z rozsadzeniem gości, dekoracja sali, a przede wszystkim jej fotki!
Muszę powiedzieć, że moja sala ma identyczne ściany Identyczny kolor i w identyczny sposób jest pomalowana
2) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3620 – fryzura (zdjęcia) i spowiedź. Zdruzgotały mnie słowa księdza
3) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3621 – makijaż (zdjęcia), pudełeczko na obrączki (zdjęcia), bukiet (zdjęcia)
4) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3622 – błogosławieństwo, bramy, msza
5) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3623 – zbieranie grosików pod kościołem (zdjęcie)
6) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3624 – wejście na salę, zmiana koncepcji pierwszego tańca, tort (zdjęcie samochodu)
7) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3625 – problem z nierozchodzonymi butami i tańce na bosaka
8) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3626 – oczepiny oraz zdjęcia zmasakrowanej sukni
9) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3627 – lekkie sprzątanie i do spania, zdjęcia bukietu na stole wraz z nr stolika
10) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3628 – pakowanie się, zdrapywanie zdrapek z kopert i podsumowanie
Stary 2013-07-21, 11:20   #2357
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Listopadówki będą kojarzyć z wątku kaczuszkę69, ale pozostałe z was też mogą, bo parę razy tu do nas zajrzała Dodała niedawno relację ze swojego żółto-zielonego ślubu Aż 10 części, dzielnie przeczytałam wszystkie, wam krótko wymienię o czym są, jakbyście nie chciały wszystkiego czytać, ale jest parę ciekawych kwestii

1) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3619 – giełda kwiatowa, paznokcie, brama, nieudana spowiedź, tablica z rozsadzeniem gości, dekoracja sali, a przede wszystkim jej fotki!
Muszę powiedzieć, że moja sala ma identyczne ściany Identyczny kolor i w identyczny sposób jest pomalowana
2) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3620 – fryzura (zdjęcia) i spowiedź. Zdruzgotały mnie słowa księdza
3) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3621 – makijaż (zdjęcia), pudełeczko na obrączki (zdjęcia), bukiet (zdjęcia)
4) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3622 – błogosławieństwo, bramy, msza
5) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3623 – zbieranie grosików pod kościołem (zdjęcie)
6) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3624 – wejście na salę, zmiana koncepcji pierwszego tańca, tort (zdjęcie samochodu)
7) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3625 – problem z nierozchodzonymi butami i tańce na bosaka
8) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3626 – oczepiny oraz zdjęcia zmasakrowanej sukni
9) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3627 – lekkie sprzątanie i do spania, zdjęcia bukietu na stole wraz z nr stolika
10) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3628 – pakowanie się, zdrapywanie zdrapek z kopert i podsumowanie
czytałam w tym samym dniu co ją udostępniła fajna
a z księdzem ja się tego spodziewam i wcale mnie to jakoś nie dziwi dobrze, że przez to że z tż mieszkam będziemy mieli jedną spowiedź nie 2

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2013-07-21 o 11:22
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 11:25   #2358
viva91
na przekór do celu

Cytat:
czytałam w tym samym dniu co ją udostępniła fajna
Ja dalej jestem w szoku po tym, co ksiądz powiedział. Podziwiam je mocne nerwy, bo ja bym mu mogła wygarnąć, przez co podpisu bym pewnie nie dostała

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
a z księdzem ja się tego spodziewam i wcale mnie to jakoś nie dziwi dobrze, że przez to że z tż mieszkam będziemy mieli jedną spowiedź nie 2
ale żeby niegodni? ja wiem, że nie poklepie po pleckach, że powie, że to "bez Boga" no ale kurde, jak niegodni co czemu na ślub się zgadza, sam swoim słowom zaprzecza
zresztą, jak on myśli, że w dzisiejszych czasach to wygląda...
Stary 2013-07-21, 11:27   #2359
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dalej jestem w szoku po tym, co ksiądz powiedział. Podziwiam je mocne nerwy, bo ja bym mu mogła wygarnąć, przez co podpisu bym pewnie nie dostała
no mnie się pewnie pozwoli opanować tylko rządza posiadania podpisu ale viva praktycznie każdy ksiądz takie rzeczy będzie mówił przy spowiedzi, też mieszkasz z tż więc się na to przygotuj po prostu i tyle, trzeba to jakoś przetrwać

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
ale żeby niegodni? ja wiem, że nie poklepie po pleckach, że powie, że to "bez Boga" no ale kurde, jak niegodni co czemu na ślub się zgadza, sam swoim słowom zaprzecza
zresztą, jak on myśli, że w dzisiejszych czasach to wygląda...
ale to jest kościół dla nich "dzisiejsze czasy" nie mają znaczenia można trafić na postępowego księdza ale rzadko...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 11:31   #2360
viva91
na przekór do celu

Cytat:
no mnie się pewnie pozwoli opanować tylko rządza posiadania podpisu ale viva praktycznie każdy ksiądz takie rzeczy będzie mówił przy spowiedzi, też mieszkasz z tż więc się na to przygotuj po prostu i tyle, trzeba to jakoś przetrwać
no napisałam to wyżej ale niech się trzyma tego co tak głosi, a nie...

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
ale to jest kościół dla nich "dzisiejsze czasy" nie mają znaczenia można trafić na postępowego księdza ale rzadko...
np. papież
Stary 2013-07-21, 11:32   #2361
existence
Zakorzenienie

Cytat:
np. papież
on to jest fenomenem uwielbiam go
Stary 2013-07-21, 11:33   #2362
mariamarysienka
Zakorzenienie

No dokładnie. Żaden ksiądz nie pochwali mieszkania ze sobą przed ślubem (a jeśli to zrobi to wbrew pozorom nie jest dobrym księdzem ), więc na tego typu odjazdy trzeba się przygotować. Choć moim zdaniem czasami przesadzają. Tak jak tu u kaczuszki, też byłam zszokowana właśnie tymi słowami, że są niegodni. Przecież za minutę złożył podpis na kartce i wiedział, że za kilka godzin ślub będzie im udzielony. Skoro według jego opinii byli całkowicie niegodni, to nie powinien składać podpisu na kartce, albo złożyć i życzyć udanego życia w zgodzie z Kościołem.

I love you
I will
I do
Stary 2013-07-21, 11:34   #2363
joasia-a
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 5

A ja kaczuszke mam jeszcze w watku pm mojego miasta i czytalam tez zaraz po dodaniu :p i tez slowa ksiedza byly dla mnie zalem bo wg odpycha to od kosciola. A po 2 ja w tym kosciele bylam do spowiedzi przed pogrzebem mojej siostrzenicy i od tamtej pory nie "odwazylam" sie pojsc kolejny raz do spowiedzi

A sale miala ladnie przystrojona- mialam tam studniowke i tak ladnie to tam nie bylo heh :p

Stary 2013-07-21, 11:37   #2364
viva91
na przekór do celu

Cytat:
on to jest fenomenem uwielbiam go
czyli da się ale to jeszcze wieeeelu takich jak on potrzeba...
Cytat:
No dokładnie. Żaden ksiądz nie pochwali mieszkania ze sobą przed ślubem (a jeśli to zrobi to wbrew pozorom nie jest dobrym księdzem ), więc na tego typu odjazdy trzeba się przygotować. Choć moim zdaniem czasami przesadzają. Tak jak tu u kaczuszki, też byłam zszokowana właśnie tymi słowami, że są niegodni. Przecież za minutę złożył podpis na kartce i wiedział, że za kilka godzin ślub będzie im udzielony. Skoro według jego opinii byli całkowicie niegodni, to nie powinien składać podpisu na kartce, albo złożyć i życzyć udanego życia w zgodzie z Kościołem.
To, że ksiądz takich rzeczy nie pochwali, to ja wiem jakoś od gimnazjum, jeszcze przed tym jak poznałam TŻ-a, bo już wtedy nie miałam złudzeń, że do ślubu będę robić wszystko tak, jak Kościół chce Więc przygotowana jestem. Ale takie zrównanie z ziemią, a potem nagle: "ok, dajcie karteczki na podpis" to sztuczna gra
Stary 2013-07-21, 11:40   #2365
mariamarysienka
Zakorzenienie

No właśnie i kompletnie mi się to nie podoba. Albo jest się pewnym swoich przekonań, albo nie i tak jak mówiłam, albo powinien odmówić podpisu albo złożyć go i nie mówić takich przykrych rzeczy w dniu ślubu, kiedy to "wstrętne mieszkanie razem bez ślubu" się skończy

I love you
I will
I do
Stary 2013-07-21, 11:42   #2366
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
A sale miala ladnie przystrojona- mialam tam studniowke i tak ladnie to tam nie bylo heh :p
Ja przez kilka sekund zastanawiałam się, czy to nie jest przypadkiem moja sala Bo naprawdę mam w swojej takie same ściany A nie są jakoś bardzo popularne, jeszcze nigdzie indziej takich nie widziałam
Stary 2013-07-21, 11:50   #2367
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przez kilka sekund zastanawiałam się, czy to nie jest przypadkiem moja sala Bo naprawdę mam w swojej takie same ściany A nie są jakoś bardzo popularne, jeszcze nigdzie indziej takich nie widziałam
a widzisz już są takie przynajmniej 2

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

nie chce mi któraś wytłumaczyć ale tak dokładnie jak dziecku w podstawówce co mam po kolei zrobić, żeby się dostać do chirurga na nfz i usunąć pieprzyk? nie mam obecnie żadnego lekarza rodzinnego bo będąc na studiach zapisałam się w krk więc z olk mnie wypisali a tam w krk dawno nie byłam więc możliwe, że też mnie wypisali z przychodni ale nie wiem bo z nfz korzystałam tylko jako dziecko jak byłam chora i raz na studiach więc ja się kompletnie na tym nie znam, wszędzie chodzę prywatnie ale chyba na chirurga mi szkoda
Stary 2013-07-21, 11:53   #2368
mariamarysienka
Zakorzenienie

Musisz zdobyć skierowanie od lekarza rodzinnego. Prawdopodobnie nawet prywatnie nie dostaniesz się do chirurga bez skierowania. Następnie szukasz chirurga-onkologa (najlepiej), który przyjmuje na nfz i do niego idziesz.

I love you
I will
I do
Stary 2013-07-21, 12:04   #2369
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Musisz zdobyć skierowanie od lekarza rodzinnego. Prawdopodobnie nawet prywatnie nie dostaniesz się do chirurga bez skierowania. Następnie szukasz chirurga-onkologa (najlepiej), który przyjmuje na nfz i do niego idziesz.
a myślisz, że rodzinny da tak z dupy bo mi się tak podoba usunąć ten pieprzyk czy jak uzna, że on jest niegroźny to może odmówić? pytam bo kiedyś koleżanka chciała skierowanie na badanie krwi bo chciała po prostu zrobić sobie badania profilaktycznie a lekarz jej odpowiedział, że on o tym decyduje czy jej to potrzebne czy nie i nie dał...
Stary 2013-07-21, 12:19   #2370
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Ja mam aktualnie żółty sufit :P, malowany dokładnie ta sama farba, co jedna ściana. Z tego, co kojarze to "artysta malarz" tez używał pigmentow, ale ze my sie nie znamy i w sumie czasu za duzo nie mamy, to chcemy kupic juz gotowa farbe. W ogole ile tak średnio schodzi malowanie z suszeniem itd? Czas tez sie liczy, wiec kto wie czy zdarzymy w ogole hahaha...

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości