Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-10, 17:15   #2341
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper
Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Ola, a w jakim miescie jestes? Ja tez je widzialam oczywiscie taniej bo jak wspominalysmy wczesniej Pout zakonczyl dzialalnosc, wiec wyprzedaja swoj asortyment o wiele taniej. Z tym, ze ja widzialam je za ok 6-8 funtow. Nio, za zalotke zaplacilam 4
Stary 2008-04-13, 12:47   #2342
gararetka
Raczkowanie

GG do gararetka
Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cześć wszystkim

Potrzebuję Waszej rady.

Chciałabym kupić prostownicę do włosów ale kompletnie się na tym nie znam. Możecie coś polecić?
Jeśli chodzi o moje wymagania - powinna być poręczna i raczej niewielka - nie mam długich włosów więc "płyta grzejna" nie musi być duża. No i w cenie do mniej więcej 30 funtów.
Macie jakichś faworytów w tym przedziale cenowym?

Dzięki za rady.
gararetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 12:53   #2343
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Ja z czystym sumieniem bym poleciła prostownicę GHD, ale to nie ten przedział cenowy...Zobacz katalog Argosu albo wejdź na ich stronkę www.argos.co.uk . Ja mam jeszcze drugą prostownicę Remingtona(kupiłam na przecenie z Ł49 na Ł29) i w sumie też była dobra.

Znalazłam przecenę ta taką prostownicę : http://www.argos.co.uk/static/Produc...TEST+DEALS.htm

Wracając do kosmetyków...Za punkty nazbierane w Boots'ie kupiłam sobie krem na dzień Clarinsa -Multi Active All Skin Types. Zobaczymy, jak się będzie sprawował. Ach, i odkryłam naprawdę delikatny i skuteczny płyn do demakijażu oczu. Skóra pod oczami jest po nim taka gładziutka Podkradłam go raz mamie i już się w nim zakochałam
To L'oreal Dermo-Expertise http://www.boots.com/brandtreatment/...tionid=1040269
Stary 2008-04-13, 13:36   #2344
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

dziewczyny potrzebuje waszej pomocy, chodzi mi o sprawdzone kosmetyki, ktore moge dostac tutaj. szukalam na forum pytania do kosmetyczki, kwc, ale tak jest tego tyle, ze nie mam pojecia od czego zaczac. I wierze, ze Wy mi pomozecie.
mam problem z skora na twarzy. wyglada na zmeczona, mam podkrazone oczy, jest zaczerwieniona na policzkach i dookola nosa. A na czole i policzkach starsznie sie luszczy. Jesli uzyje podkladu to wyglada to strasznie, powoduje to tylko, ze jest to jeszcze adziej widoczne, jesli nie uzywam podkladu to moja twarz wyglada okropnie, Tak czy inaczej nie jest dobrze. A poz tym ciagle czuje dyskomfort, napiecie i pieczenie.
A wiec pytanie do Was: potrzebuje czegos do demakijazu, toniku, dobrego kremu nawilzajacego, peelingu, ale jakiegos delikatnego, no i maseczki. Wiem, ze pewnie jakbym przejrzala caly watek to bym to wszystko znalazla, ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi.

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 15:13   #2345
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

sylwunia3009 ja polecam krem cold cream z avene i maseczkę nawilżającą też z avene.Miałam skórę wysuszoną kwasami, łuszczyła się, podkład wyglądał na buzi strasznie a te specyfiki doprowadziły ją do porządku. Poza tym używałam peelingu z St Ives do cery wrażliwej.

Edytowane przez kuseczka
Czas edycji: 2008-04-13 o 15:50
kuseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 16:21   #2346
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

dzieki, napewno sprobuje

Stary 2008-04-13, 16:30   #2347
olka_222
Zakorzenienie

Poszłam dzisiaj po próbkę tej bazy Mac'a. Ale pani zrobiła oczy jak jej wystawiłam przed nos swoje własne pudełko

olaola woda do twarzy boska. Maseczki też. Chyba sie uzalezniłam od lush'a Dzisiaj silnie musiałam się opierać żeby nie pójść do sklepu i nie kupić kolejnej maseczki albo kuli do kąpieli.

Wspomniane kosmetyki bobby bee czy jakoś tak (te naturalne) widziałam dzisiaj w TKmaxie. i Jeszcze jakiejś francuskiej firmy były kremy do twarzy które były w 99% z oliwy z oliwek

OT: coś mój polski język nie najlepszy ostatnio
Stary 2008-04-13, 18:05   #2348
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
.

Wspomniane kosmetyki bobby bee czy jakoś tak (te naturalne) widziałam dzisiaj w TKmaxie. i
Moze Baby Bee?
To:
http://www.burtsbees.com/webapp/wcs/...0001&langId=-1
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 18:03   #2349
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

A niech to
Strasznie zapragnęłam pudru Clinique True Bronze Shimmering Tones Bronzing Powder http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11262
I co się okazuje? Nie ma go już w sprzedaży, bynajmniej ja nie znalazłam. To wersja limitowana z 2006 roku.
Będę płakać

A może polecicie jakiś naprawdę dobry puder brązująco-rozświetlający??
Stary 2008-04-14, 20:31   #2350
gararetka
Raczkowanie

GG do gararetka

Kuseczka dzięki za pomoc

Pozdrawiam
Stary 2008-04-15, 14:58   #2351
Olaola
Zadomowienie

Olka, strasznie sie ciesze, ze tonik Lush Ci podpasowal , bo to moj absolutnie ulubiony. Napisz cos wiecej o wrazeniach, jak dluzej postosujesz, na pewno przyda sie innym osobom czytajacym ten watek.
Widzisz, jaki ten Lush uzalezniajacy! Goraco polecam wziac probki kremow do twarzy, u nich nigdy nie ma z tym problemu - najpierw mozesz poczytac sobie na ich stronie opisy kremow, zeby wiedziec, co byloby dla Ciebie odpowiednie. Ja bardzo lubie Imperialis (dla cery mieszanej, normalnej) i Afterlife, ktory ma chyba drobinki miki, jesli sie nie myle.

Czy mozesz napisac, jakie maseczki Lusha wyprobowalas? Bo nie pamietam, czy juz o tym mowilas, czy nie..

Niestety ja na zakupy nie mam obecnie ani czasu, ani pieniedzy - mam dwie dluuugie, bardzo wazne prace do napisania na uczelnie na 29tego kwietnia, a potem trzy egzaminy - 7, 8, 12 kwietnia... Na jakis miesiac moge zapomniec o przyjemnosciach , zwlaszcza, ze w zwiazku z brakiem czasu ograniczylam ilosc godzin w pracy, a wiec i pieniazkow jakos tak malo...

sylwunia, jesli gdzies w poblizu masz sklep Lush, to polecam Ci wyprobowac tonik Eau Roma. Jest bardzo delikatny i swietny dla podraznionej, suchej, luszczacej sie skory.
Olaola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-17, 11:23   #2352
Albe
Raczkowanie

pomocyyyy- poszukuje antyerspirantu krory mi nie plamil ubran na bialo!
to tragedia dla mnie niczego nie moge znalesc. obecnie mam dove anty white mark albo jkos tak...i co ... i mam calo koszuke biala pod pachami. moze macie jakis cudo??
Albe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 11:24   #2353
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

Kochane! Nabyłam sobie samoopalacz Clarinsa i puder brązujący Clinique True Bronze. Jak przetestuję na pewno coś naskrobię na ich temat
Stary 2008-04-17, 19:36   #2354
gararetka
Raczkowanie

GG do gararetka

Cześć Wszystkim,

ja znowu z pytaniem - tym razem o pielęgnację włosów.

Włosy mam raczej krótkie, przetłuszczające się więc myję je codziennie i suszę a teraz jeszcze zaczęłam przygodę z prostownicą.

Jakie produkty do pielęgnacji możecie polecić? Chodzi mi o kosmetyki termoochronne. A także preparaty, które ochronią włosy latem przed działaniem słońca i słonej wody.

Chciałbym też mniej więcej raz w tygodniu zafundować sobie jakąś maskę - odżywczą, nawilżającą.

Macie może swoich faworytów w tej kategorii?

Będę wdzięczna za pomoc
Stary 2008-04-17, 20:17   #2355
styska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Albe Pokaż wiadomość
to tragedia dla mnie niczego nie moge znalesc. obecnie mam dove anty white mark albo jkos tak...i co ... i mam calo koszuke biala pod pachami. moze macie jakis cudo??
Ja mam firmy Radox różowy, zarówno dezodorant jak i w kólce nie zostawia sladów,zapach mi sie akurat podoba no ale to akurat rzecz gustu, miałam tez kilka z Dove i Palmolive i oba zostawiaja slady. Używalam kiedys Nivea pearl cos tam,fajny zapach ale taki jakis wodnisty i za długo jak dla mnie musiałam czekać by wysechł.
styska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 00:05   #2356
Janine
Rozeznanie

Cytat:
Albe- ja od dawna uzywam atyperspirantu Sure Crystal i jestem bardzo zadowolona bo nie pozostawia bialych sladow i dodatkowo bardzo przyjemnie pachnie ( teraz mam Clear Aqua)

http://www.youtube.com/watch?v=9BfUZJ-0mmY
Janine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 15:47   #2357
gararetka
Raczkowanie

GG do gararetka

Cytat:
Napisane przez gararetka Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim,

ja znowu z pytaniem - tym razem o pielęgnację włosów.

Włosy mam raczej krótkie, przetłuszczające się więc myję je codziennie i suszę a teraz jeszcze zaczęłam przygodę z prostownicą.

Jakie produkty do pielęgnacji możecie polecić? Chodzi mi o kosmetyki termoochronne. A także preparaty, które ochronią włosy latem przed działaniem słońca i słonej wody.

Chciałbym też mniej więcej raz w tygodniu zafundować sobie jakąś maskę - odżywczą, nawilżającą.

Macie może swoich faworytów w tej kategorii?

Będę wdzięczna za pomoc
a ja się tylko delikatnie przypominam
Stary 2008-04-20, 16:20   #2358
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

ja uzywam TRESemme, Czesto susze i prostuje wlosy,a do tego sa oslabion farbowaniem, Ale po tych produktach, wygladaja na zdrowe, sa delikatne, miekkie, dobrze sie ukladaja.Uzywam szamponu, odzywki, maski, sprayu podszas prostownia i balsamu przed.

Stary 2008-04-20, 23:51   #2359
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

sylwunia3009 dobre mają produkty do prostowania? Zadowolona jesteś? Ja mam spray'e GHD i szczerze mówiąc totalna klapa...
Stary 2008-04-20, 23:58   #2360
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość
sylwunia3009 dobre mają produkty do prostowania? Zadowolona jesteś? Ja mam spray'e GHD i szczerze mówiąc totalna klapa...
Ja tez mam spray GHD i nie jestem zadowolona wlosy mam po nim jak spryskane tona lakieru, fe
Stary 2008-04-21, 00:03   #2361
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

Ja mam dokładnie to samo. Włosy są pozlepiane, suche a po prostowaniu wyglądają fatalnie. Używam teraz serum John Frieda(thermal protection). Nie wiem czy aby na pewno chroni włosy podczas prostowania prostownicą, ale przynajmniej włosy są po zastosowaniu miękkie i sypkie. Szukam więc dalej...A Ty Olaola czego używasz
Stary 2008-04-21, 00:46   #2362
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper
Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Ale temat na czasie, dzis kupilam sobie prostownice Babyliss i wlasnie ja wyprobywowalam
Co do preparatow musze bardzo polecic spray Trevora Sorbie. Wlosy po nim sa gladkie, lsniace, sypkie. Mam tez spray Tresemme Heat Defence, ktorym zachwycala sie moja kolezanka i jakos sama nie wiem, nie widze zadnych wspanialych efektow. Choc musze przyznac, ze ladnie pachnie Uzywalysmy tez sprayu Toni&Guy Iron It i czy ja wiem..nie zauwazylam jakiejs niesamowitej roznicy od Tresemme. Kolezanka miala tez Redkena (chyba TEN) i mocny byl bardzo, jakbym spryskala wlosy lakierem do wlosow, kleil sie, wlosy byly sztywne...
Ostatnio kupilam tez sztandarowy produkt Friedy Frizz Ease z thermo ochrona i uwielbiam go!Jest bardzo silikonowy, sliski, ale nie obciaza wlosow, nadaje blasku, powstrzymuje przed puszeniem. Nakladam albo zaraz po umyciu, na wilgotne wlosy albo gdy juz sa suche (nadaje im wtedy super blasku). Mam tez nablyszczajacy spray Lee Straforda i faktycznie, wlosy po nim sa rozkosznie lsniace ale musze ostrzec, ze jeden psik za duzo i moze bardzo przetluszczac. Choc preparaty Lee nadal bardzo mnie kusza, np ten przeciw wilogotnosci. Ma ktoras z Was doswiadczenia z jakims z jego kosmetykow?
Stary 2008-04-21, 01:07   #2363
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

Beekeeper No właśnie, ja używam tego serum John Frieda który wymieniłaś, ale na stronie Boots'a jest napisane, że owszem-ochrania, ale przed promieniami UV a nie przed ciepłem prostownicy Spróbuję wobec tego Trevora Sorbie, skoro zachwalasz
A jak prostownica się spisuje?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-21, 10:25   #2364
Serenite_
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
Ale temat na czasie, dzis kupilam sobie prostownice Babyliss i wlasnie ja wyprobywowalam
Co do preparatow musze bardzo polecic spray Trevora Sorbie. Wlosy po nim sa gladkie, lsniace, sypkie. Mam tez spray Tresemme Heat Defence, ktorym zachwycala sie moja kolezanka i jakos sama nie wiem, nie widze zadnych wspanialych efektow. Choc musze przyznac, ze ladnie pachnie Uzywalysmy tez sprayu Toni&Guy Iron It i czy ja wiem..nie zauwazylam jakiejs niesamowitej roznicy od Tresemme. Kolezanka miala tez Redkena (chyba TEN) i mocny byl bardzo, jakbym spryskala wlosy lakierem do wlosow, kleil sie, wlosy byly sztywne...
Ostatnio kupilam tez sztandarowy produkt Friedy Frizz Ease z thermo ochrona i uwielbiam go!Jest bardzo silikonowy, sliski, ale nie obciaza wlosow, nadaje blasku, powstrzymuje przed puszeniem. Nakladam albo zaraz po umyciu, na wilgotne wlosy albo gdy juz sa suche (nadaje im wtedy super blasku). Mam tez nablyszczajacy spray Lee Straforda i faktycznie, wlosy po nim sa rozkosznie lsniace ale musze ostrzec, ze jeden psik za duzo i moze bardzo przetluszczac. Choc preparaty Lee nadal bardzo mnie kusza, np ten przeciw wilogotnosci. Ma ktoras z Was doswiadczenia z jakims z jego kosmetykow?
Ja używałam serii Shine Head Lee Stafford- szaponu, serum i sprayu nabłyszczającego. Według mnie to super kosmetyki, obłędnie pachnące. A włosy po użyciu mięciutkie i bardzo błyszczące (a mam włosy suche i niełatwo je nabłyszczyć).

"Cierpliwość - spokój, że przecież się stanie..."

/J. Twardowski/
Serenite_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 10:46   #2365
Olaola
Zadomowienie

Aaa, widze, ze prostownica - popularna rzecz . Ja sama swoja pierwsza kupilam dopiero kilka miesiecy temu i tez rzadko stosuje, ale fajnie ja miec zeby sie pobawic od czasu do czasu i wygladac inaczej.

kuseczko, no wlasnie, wlosy wcale nie wygladaja na ochronione - raczej na zlepione w jeden wielki (za to plaski ) strak. Takze nigdy wiecej sie nie skusze na preparaty GHD, na dodatek cena byla sporo wyzsza od moich ulubionych Tigi. Moim zdaniem - nie warto.

Obecnie uzywam Tigi Bed Head Superstar - jest na KWC tutaj: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=17865
Nie wiem, czy chroni przed cieplem prostownicy, ale mam taka cicha nadzieje, poki co zadnych problemow przy jego stosowaniu nie zauwazylam. W sumie kupilam go glownie po to, by dodac moim wlosom objetosci, i jest to jeden z najlepszych zakupow, jakie w dlugim czasie poczynilam

Nawet jesli nie dla ochrony przed prostownica, to polecam wyprobowac! Wlosy piekne, puszyste, latwe do ulozenia, pachnace i niewiarygodnie wprost lsniace.
Stary 2008-04-21, 11:37   #2366
mart2015
Raczkowanie

Cytat:
Albe,ja uzywam Sure Crystal,cos jak nasza polska Rexona,nawet zapach podobny...Jestem z niego zadowolona,nie zostawia sladow na ubraniach

mart2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 17:43   #2367
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mart2015 Pokaż wiadomość
Albe,ja uzywam Sure Crystal,cos jak nasza polska Rexona,nawet zapach podobny...Jestem z niego zadowolona,nie zostawia sladow na ubraniach
Sure to wlasnie angielska wersja Rexony - to ten sam produkt, tylko pod inna nazwa. Tak samo jak np LYNX (w Polsce AXE) czy Vauxhall (u nas - Opel) Wydaje mi sie, ze takze Imperial Leather to nasza Luksja, ale tego juz nie jestem stuprocentowo pewna.
Stary 2008-04-21, 17:51   #2368
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Co do TRESemme to ja jestem zadowolona. Moje wlosy sa bardzo ciezkie do okielznania po umyciu nigdy nie chodze z mokra glowa spac, zawsze je susze, prawie nigdy nie schna same, chyba, ze na weekend jak jestem w domu, bo rano kazdy jest w inna strone,. odkad uzywam sprayu przed suszeniem, rano wygladaja swietnie, sa ulozone, proste. A ja uzyje balsmu do prostowania do sie trzmaja az do umycia. Ale moja mama nie przepada za nimi, mowi, ze po sprayu ma wlosy jak po lakierze, moze to kwestia indywidalna, jak na kogo dzialaja. Dla mnie sa super, dla innych nie musza.I jeszcze nie sa drogie i czest maja promocje

Stary 2008-04-22, 08:31   #2369
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

A więc nabyłam wczoraj kilka kosmetyków(ciuszków też ale to inny wątek ). M.in. spray do prostowania włosów Trevor Sorbie. No i faktycznie jest fajny. Szybko wsiąka we włosy, nie skleja. Włosy są miękke i sypkie. Zobaczymy jak radzi sobie z ochroną przed wysoką temperaturą.
Stary 2008-04-22, 13:00   #2370
Mahora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
dziewczyny potrzebuje waszej pomocy, chodzi mi o sprawdzone kosmetyki, ktore moge dostac tutaj. szukalam na forum pytania do kosmetyczki, kwc, ale tak jest tego tyle, ze nie mam pojecia od czego zaczac. I wierze, ze Wy mi pomozecie.
mam problem z skora na twarzy. wyglada na zmeczona, mam podkrazone oczy, jest zaczerwieniona na policzkach i dookola nosa. A na czole i policzkach starsznie sie luszczy. Jesli uzyje podkladu to wyglada to strasznie, powoduje to tylko, ze jest to jeszcze adziej widoczne, jesli nie uzywam podkladu to moja twarz wyglada okropnie, Tak czy inaczej nie jest dobrze. A poz tym ciagle czuje dyskomfort, napiecie i pieczenie.
A wiec pytanie do Was: potrzebuje czegos do demakijazu, toniku, dobrego kremu nawilzajacego, peelingu, ale jakiegos delikatnego, no i maseczki. Wiem, ze pewnie jakbym przejrzala caly watek to bym to wszystko znalazla, ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi.
Mam ten sam problem, po powrocie z Polski to juz zupelnie katastrofa, mam tak sucha skore na czole, ze to az boli.

Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość
sylwunia3009 ja polecam krem cold cream z avene i maseczkę nawilżającą też z avene.Miałam skórę wysuszoną kwasami, łuszczyła się, podkład wyglądał na buzi strasznie a te specyfiki doprowadziły ją do porządku. Poza tym używałam peelingu z St Ives do cery
wrażliwej.
Cold Cream jest rzeczywiscie dobry, rowniez Avene, Hydrance Optimale Riche [Rich Hydrating Creme] (Krem nawilżający do skóry normalnej i suchej). Ale lepszy wedlug mnie jest krem dla dzieci z Klorane, chyba Klorane Bebe sie nazywa, mozna go dostac online. Z niedostepnych w UK Physiogel, robie zapas w Polsce. Polecam tez olejek Clarins do odwodninej skory, ale radze prosic o probki, olejek jest olejkowy i nie kazdemu pasuje. Na stoiskach Clarins daja bez problemu, probka dosyc duza i na dluuugo starcza.
Co do oczyszczania i demakijazu to niestety nic godnego nie znalazlam tutaj, ciagla szukam, ciezka znalesc cos do buzi bez SLS, ktore mnie podraznia.

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości