|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Agrafka wszystkiego najlepszego
Przepraszam, że nie pocytuję, ale wściekłam się na męża ![]() Już mu zapowiedziałam, że dziś wychodzę do rossmana, bo oszaleję w domu... |
|
|
|
#2342 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
Witam sie po nieprzespanej nocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Biedny Edziu
![]() Mnie też TŻ wkurzył i jestem obrażona! Poszedł sobie sprzątać auto i ma już 1000 planów na dziś-oczywiście nie uwzględnił w tych planach wyręczenia mnie w opiece nad marudą. A mi już łeb pęka od tego kwękania i pisków... |
|
|
|
#2344 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() za postepy !!Wiecie co, czytajac co piszecie i biorac pod uwage moja wlasna sytuacje mam ochote wszystkich tz wystrzelic w kosmos z biletem w jedna strone !!!! Wiecie co moj powiedzial jak wychodzil... ze zaraz sobie ode mnie odpocznie i jak zwykle go nie wspieram !!! Ja mu odpocznę niech no tylko wróci He he a zreszta ma za swoje bo porysowalam mu rano troche kołem zderzak od auta jak wyjezdzalam rano wozkiem z garazu ale to jego wina, niech sie w koncu nauczy parkowac jak czlowiek zebym mogla spokojnie wyjechac... Tyle razy prosilam i nic, to teraz ma. ![]() I tak spedzam kolejny dzien z dwojka sama.... Ale dzisiaj nie chce mi sie nigdzie jechac i nic organizowac wiec poogladamy sobie filmy ze starszakiem zjemy obiadek i bedzie git ![]() Edit: bylismy na spacerku, pogoda git, starszak pojezdzil na rowerku, slonko swieci, fajnie
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-11-16 o 15:01 |
|
|
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
cześć, ostatnio jakoś brak mi czasu ( ale nowość!) nacieszyłam sie, 2 dni tż wcześniej wracał i zajmował sie małym, więc ja zajęłam sie porządkami i robieniem 6 kalendarzy dla rodziny ze zdj. Robercika ( wiem zmałpowałam od Was
bo znowu sama jestem z małym. a teraz trzeba się za obiad wziąć, jak oczywiście Roberto pozwoli
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wygrałam!!!!! jezeli ojciec Tzta nie zrobi nam na zlosc i nie da kluczy to się przeprowadzamy
no, a teraz idę trochę Was ponadrabiać i poodpisywać ;*
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
Agrafko 100 lat
kejt czytałam Twoją akcję z prądem, ja miałam podobnie w noc przed moim ślubem, myśleliśmy że w nasz dom strzelił piorun i wszystkie sprzęty nam popaliło bo wszędzie było światło tylko u nas nie i nić się nie dało zrobić, ale się spłakałam, na szczęście wszystko dobrze się skończyło ![]() Dzoan beznadziejna sytuacja, moja teściowa też jest wredna, ale już zapowiedziałam tż, że jak sobie przeskrobie to nie będziemy z Robciem do nich jeździć, a co! musi sobie zasłużyć na odwiedziny wnuka ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- boszsz zjadłam pół czekolady a wczoraj całą, kiedy skończy się ten apetyt na słodkie, też tak macie? no dobra teraz już naprawdę idę robić obiad |
|
|
|
#2348 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, żeby wykryli co to jest i szybko go wyleczyli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że bączki zaczną lecieć seriami i bez bólu ![]() Pogrubione Cytat:
Cytat:
My już po rehabilitacji: Jestem bardzo zadowolona, te ćwiczenia i masaże pomogą nam wspólnie miło i aktywnie spędzać razem czas Mamy 3 ćwiczonka po 10 powtórzeń każde 2 razy dziennie + masaż po kąpieli. Jak pani Lilę masowała ona była poprostu wniebowzięta Pokazała mi, jak mam podtrzymywać Lilę, żeby z chęcią leżała na macie na brzuszku oraz, jak nosić i przy okazji ćwiczyć (Lila w ciąży dostawała za mało bodźców, bo mamusia dużo leżała, a ćwicząc dostanie ode mnie te bodźce, których zabrakło jej w brzuszku).Ogólnie jestem bardzo zadowolona ze spotkania, kobitka jest super |
||||||
|
|
|
#2349 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ehh a ja w złości piep.rznęłam pampersem do śmietnika a trafiłam w kant i rozwaliły mi się te kulki po podłodze ![]() Normalnie mnie pokarało Idę na spacer,o dziwo TŻ wziął na chwilę Małego żeby mmogła zjeść co bym nie padła. |
|||||
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() en trzymam kciuki aby sie udalo. Widze, ze wszystkie maja focha na TZ - ja na razie nie, choc chcial mnie zdenerwowac przez skype, ale zlalam go Robie sosik z kasza - nie mam nic innego w domu, a kasy tez nie, wiec wyciagam co mam i z tego produkuje
|
|
#2351 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pizgnij w niego ta deska do prasowania jak mela radziła. Tesciowej nie komentuję nawet.. po prostu nie zobaczyłaby dziecka przez nastepny miesiac u mnie. Cytat:
Cytat:
Gwiazdki z nieba Agrafko - a głównie tego, żebys nie musiała oglądać tej leniwej baby z którą masz do czynienia na codzień ![]() Cytat:
to już coś!Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43740075] My nie śpimy od 6.30 !!!???? A jak zeszłym na dół po jakieś zabawki dla małego to tz udawał ze spi... ;( jeszcze nigdy mi w takiej sytuacji ani godzinie nie zaproponował ze sie zajmie małym a ja żebym pospala... Mówiłam mu o tym juz kilkakrotnie ale nie chce mu sie wiec niech sie wali!! Za☠☠☠ista pomoc Nocka w miarę tylko te kupy mi rozwalają system !! niech je szlag!!A w dodatku zaraz muszę wyjść z małym na dwór jest 7.33 i za chwile minie godzinka zabawy i będzie zmęczony a na dworze jest uwaga 2 stopnie ![]() Ehhh te dzieci..[/QUOTE] Dużo siły i mocy, a Tzta kopię wirtualnie w tyłek !!! Cytat:
super[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43740764] Zreszta nie wazne... Odebralam przed chwila wyniki Leoska krwi i moczu i troche sie niepokoje... Ma liczne bakterie w moczu i leukocyty... Poza tym w krwi ma niskie neutrofile i wysokie limfocyty i niskie rdw-sd co moze swiadczyc o jakims stanie zapalnym... a oprocz wysypki organoleptycznie nic mu chyba nie dolega ... Musze isc to skonsultowac koniecznie !!! Kurde!![/QUOTE] mocno zacisniete, oby wszystko było ok!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||||
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Bry.
Kupiłam sobie vitapil na włosy, znaczy na ich brak jantar nic nie daje, olejowanie też nie, kapsułki jakieś tam nie, więc działam od wewnątrz. Sami, ja zmieniam piżame nocną Oliwii (czyli pajace) co 3 dni. Sama też nie zmieniam piżamy codziennie ![]() Dzoan, dziewczyny już wystarczająco napisały. Podziwiam, że jesteś taka opanowana. Ja bym zamówiła takse i sama wróciła do domu. No i z małym oczywiście. A mąż... pajac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-11-16 o 14:14 |
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
En - super!!
Mój syn odkrył swoje stopy. Już kilka razy chwycił je rączką. ![]() Jak wasze dzieci robią mostek? Mój "staje" na nogach i głowie, a powinien chyba na rękach no nie?
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki to sposób żeby dziecię chciało leżeń na brzuszku ? ![]() Ja nie wiem co się stało mojemu Michałkowi. Wcześniej leżał z chęcią na brzuszku, a teraz jedynie co to z chęcią na nim śpi w dzień, a leżenie to wieczny płacz jest |
|
|
|
|
#2355 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba ten infacol działa bo mój Bąbelek śpi już 2,5 godziny
![]() w tym czasie ja też się godzinkę zdrzemnęłam, kupiłam buty na all i ogarnęłam w domku. ide poszukać czegoś fajnego na all dla Misioliny
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
to jakiś żart jest chyba ... uciekłyście na inny wątek
cisza tutaj, ja teraz mogę popisać bo Michaś ma męski wypad z tatą a Was nie ma
|
|
|
|
#2358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wiadomośćCytat:
Cytat:
jestem na ukończeniu pracy Temat: Opisz zasady postępowania w razie powstania wypadku przy pracy. zostało ogólne ogarnięcie łazienkę już posprzątałam, zrobiłam też pranie, a tż zajmuje się cały czas synem ja tylko karmię święto nawet mi jedzonko zrobiłza poradą, którejś powiedziałam "jak będziesz sobie robił to zrób i mi" i zrobił ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- potwierdzam ostatnio zrobiło się znacznie ciszej |
|||
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja Was podczytuje. Czuje sie wypluta i nie mam ochoty na nic. Dobrze, że Tż wrócił już z pracy.
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2360 |
|
Zadomowienie
|
Wrocilam z 2h spaceru. ☠☠☠☠zi strasznie a musialam szybko do domu wracac po puchacza i kozaki. Jestem zla bo nie umiem rozwiklac nowej potrzeby Ptysia
jest najedzony, wyspany, napojony, przebrany bawi sie zabawka i nagle ryk. Zmieniam zabawke bawi sie chwile i ryk. Nie wiem o co chodzi. I znowu robi ten przeklety mostek. Myslalam ze juz go zwalczylismy. To przez niego chodzimy na rehebilitacje. Ptys ma silne rece i nogi a słaby brzuch dlatego go tak wygina. Mam juz dosc a jest dopiero 16. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Jakierka biedny Edziu Surka podziel sie cwiczeniami. Fiazo tez bym z checia posprzatała. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa za poznanie stopek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
ja czytam o kaszkach
![]() myślę czy dać sobie spokój z bezglutenowymi i dopiero po 5 miesiącu wprowadzić te z glutenem. czy razem z warzywkami po 4 mż podawać bezglutenowe.
|
|
#2364 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że odkrył swoje stopy ![]() Cytat:
Jak leży na brzuchu rączki zgięte w łokciach tak, że leży na przedramionach ty trzymasz go za ramiona a swoimi ramionami stabilizujesz boki. fajnie, jak jest druga osoba, która zbawia zabawkami. Pozycja od 3 mż Cytat:
Trzymasz dziecko, jakby siedziało plecami do swojego brzucha, stajesz w rozkroku i robisz przysiady lub uginasz raz jedną raz drugą nogę. Cytat:
2 dłonie kładziemy pod głowę dziecka, przedramiona wzdłuż ciałka i robimy dziecku brzuszki 3 kołyska- łapiemy równocześnie za uda i przedramiona i kołyszemy raz na 1 raz na 2 stronę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Eveewe zyrtek jest podawany przy alergii a lekarze ida na latwizne i daja go dzieciom przy katarze bo szybciej niby pozbywasz sie kataru. Ale nie wiem czemu takiemu maluszkowi.
Glowa mnie boli! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2366 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dopiero co sie pogodzilismy i mówił ze sie nie chce kłocic a tu znów dym Cytat:
![]() Cytat:
Ale Tz oczywiscie mowi ze rozumie ale nie kuma nic!!!!!!Cytat:
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
fajnie ze trafiłaś na konkretną kobitke i ze Lili sie masaż podoba ![]() Cytat:
dla Misia
|
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
melduję się, że żyję. Ale mam duże problemy rodzinne i nie mam zbytnio czasu a teraz na dodatek znowu goście są u nas. Ja karmię na górze a oni siedzą na dole więc korzystając z okazji odpaliłam kompa. Spróbuję was nadrobić... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2368 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko zamiast jeść woli śpiewać
od pół godziny zmęczył 100 ml
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd ja to znam?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

Jak nie urok to sraczka 

, żeby wykryli co to jest i szybko go wyleczyli 

12.06.2010
- a głównie tego, żebys nie musiała oglądać tej leniwej baby z którą masz do czynienia na codzień 

jantar nic nie daje, olejowanie też nie, kapsułki jakieś tam nie, więc działam od wewnątrz.