Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-15, 23:34   #2341
OYE
Zakorzenienie

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

Cytat:
Napisane przez Demotywacja Pokaż wiadomość
Bywałam w takich miejscach jak byłam mała i krzywda mi się nie stała.
o 11 w nocy? spalas na kocu gdzie setki ludzi obok bawilo sie na calego a ty jako trzylatek spalas sobie smacznie obok?

moze tak mialas i cale szczescie ze ci sie nic nie stalo, co nei zmienia faktu ze to nie jest bezpieczne/odpowiednie miejsce dla dziecka

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-07-15 o 23:37
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 01:18   #2342
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Wybacz, ale dziadkowie zachowuja sie frajersko To pierwsze wnucze?
Tez uwazam sie frajersko Tak, pierwsze wychuchane wnucze dla babci. I ogolnie pierwsze male dziecko w rodzinei od dluzszego czasu. Tata tz jest bardziej zdystansowany do malego, ale zona ma na niego spory wplyw Dali sie tak zrobic kilka razy, ale po ostatniej akcji nawet babcia zapowiedziala koniec robienia za opiekunke na wyjazdach. Maly jest juz wystarczajaco duzy, zeby zostac u dziadkow - nie maja nic przeciwko. Tylko jezdzic im sie nie chce.

Nie slyszalam tego zabobonu z myszami Makabra, co przesady z ludzmi robia.
Stary 2014-07-16, 10:59   #2343
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
o 11 w nocy? spalas na kocu gdzie setki ludzi obok bawilo sie na calego a ty jako trzylatek spalas sobie smacznie obok?

moze tak mialas i cale szczescie ze ci sie nic nie stalo, co nei zmienia faktu ze to nie jest bezpieczne/odpowiednie miejsce dla dziecka
każdego roku na Woodstocku spotykam rodziców z dziećmi w różnym wieku. Ostatnio obok nas namiot rozłożyła rodzinka z trzylatkiem i 4 miesięczną córką. Dzieciom krzywda się nie stała, rodzice bawili się dobrze
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 11:07   #2344
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
każdego roku na Woodstocku spotykam rodziców z dziećmi w różnym wieku. Ostatnio obok nas namiot rozłożyła rodzinka z trzylatkiem i 4 miesięczną córką. Dzieciom krzywda się nie stała, rodzice bawili się dobrze
a tutaj uwaga, ja, pierwszy przeciwnik dzieci - fajnie, że dzieci jeżdżą na woodstock. Tylko raz była sytuacja, która mnie przyprawiła o palpitacje serca. Woda w kranach na Woodzie jest lodowata. no mi zęby zamarzały, jak płukłam po myciu. i jedna babeczka, po pierwsze wsadziła córkę całą pod tą lodowatą wodę, dziecko ryczy jakby było obdzierane ze skóry (się nie dziwię). Po 2 dziecko miało całą pupę w wiadomo czym.. No i wiedzie, przy jednym "stanowisku" jest około 5-6 osób, nie było to przyjemne uczucie, kiedy ty myjesz zęby a obok twojej ręki płyną resztki kupy..
A wystarczyło kupić zgrzewkę wody mineralnejj (najtańszej niegazowanej) wrzucić do namiotu i po 2 godzinach woda cieplutka i można na spokojnie w miarę obmyć dziecko, a potem umyć je pod prysznicem.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 11:09   #2345
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
a tutaj uwaga, ja, pierwszy przeciwnik dzieci - fajnie, że dzieci jeżdżą na woodstock. Tylko raz była sytuacja, która mnie przyprawiła o palpitacje serca. Woda w kranach na Woodzie jest lodowata. no mi zęby zamarzały, jak płukłam po myciu. i jedna babeczka, po pierwsze wsadziła córkę całą pod tą lodowatą wodę, dziecko ryczy jakby było obdzierane ze skóry (się nie dziwię). Po 2 dziecko miało całą pupę w wiadomo czym.. No i wiedzie, przy jednym "stanowisku" jest około 5-6 osób, nie było to przyjemne uczucie, kiedy ty myjesz zęby a obok twojej ręki płyną resztki kupy..
A wystarczyło kupić zgrzewkę wody mineralnejj (najtańszej niegazowanej) wrzucić do namiotu i po 2 godzinach woda cieplutka i można na spokojnie w miarę obmyć dziecko, a potem umyć je pod prysznicem.

ja akurat nie spotkałam się z dziećmi pod kranami, ale dziwi mnie mocno, że rodzić zafundował dziecku kąpiel w lodowatej wodzie.
Para, która mieszkała obok nas w zeszłym roku szła myć dzieciaki pod płatne, ciepłe prysznice. To też jakieś wyjście
Stary 2014-07-16, 11:23   #2346
Cytryn
Zadomowienie

Z rodzinnych spotkań: Fe! Fe, nie dotykaj psa! Nie głaszcz! Będziesz później musiał myć ręce!

Cytryn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:23   #2347
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:

ja akurat nie spotkałam się z dziećmi pod kranami, ale dziwi mnie mocno, że rodzić zafundował dziecku kąpiel w lodowatej wodzie.
Para, która mieszkała obok nas w zeszłym roku szła myć dzieciaki pod płatne, ciepłe prysznice. To też jakieś wyjście
no ale jednak wiesz, jak dziecko narobi w pieluchę, to trudno stać w kolejce, w upale przez godzinę ;p Wiadomo, że jak jest mniejsza kolejka to można, ale najpierw obmyć dzieciaka z kupska, ale tak jak mówię, letnią wodą, a nie pod LODOWATĄ wodę do kranów. brrr
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-16, 13:20   #2348
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
ten woodstock? pierwsza lepsza fotka z google. Fajne wakacje dla dzieci, najwaznejsze ze rodzice bawili sie dobrze a ktos sie tutaj dziwil ze po co dzieciom cieple kraje czy po co z dziecmi do resteuracji, lepiej na woodstock je wziasc

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
a tutaj uwaga, ja, pierwszy przeciwnik dzieci - fajnie, że dzieci jeżdżą na woodstock..

woodstock fajnie (pijanstwo, syf, narkotyki, calonocne libacje) to chyba ty pisalas po co dzieciom cieple kraje(piasek, sloneczko, basen) nie wiem co dalej powiedziec........

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-07-16 o 13:22
Stary 2014-07-16, 13:23   #2349
bordowa
Wtajemniczenie

A ja się dziwiłam czem znajomi nazwali mnie nadopiekuńczą matką jak nie zgodziłam się wziać 3latki na Kortowiadę... Teraz już chyba wiem.
Stary 2014-07-16, 13:29   #2350
Moskit0
Rozeznanie

Cytat:
woodstock fajnie (pijanstwo, syf, narkotyki, calonocne libacje)
To pojechałaś

Na Woodstock spokojnie można pojechać z dzieckiem. Kilkumiesięcznego dziecka bym nie wzięła, ale znajomi jeżdżą z dzieciakami w wieku 5, 6, 7 lat i jest ok M.in. ze względu na prośby rodziców został stworzony toi camp, który nie wiele się różni od zwykłego kempingu.
Moskit0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:32   #2351
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moskit0 Pokaż wiadomość
To pojechałaś

Na Woodstock spokojnie można pojechać z dzieckiem. Kilkumiesięcznego dziecka bym nie wzięła, ale znajomi jeżdżą z dzieciakami w wieku 5, 6, 7 lat i jest ok M.in. ze względu na prośby rodziców został stworzony toi camp, który nie wiele się różni od zwykłego kempingu.
o tak..wpisz sobie w google przystanek woodstock....fotki mi wystarcza, az mi sie nie dobrze zrobilo
http://kefir2010.wordpress.com/2013/...nek-woodstock/

na 3 fotce, matka z dziecmi a kolo nich para naga

i to niby odpowiednie miejsce dla dziecka..aha..fajnie

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-07-16 o 13:34
Stary 2014-07-16, 13:32   #2352
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
ten woodstock? pierwsza lepsza fotka z google. Fajne wakacje dla dzieci, najwaznejsze ze rodzice bawili sie dobrze a ktos sie tutaj dziwil ze po co dzieciom cieple kraje czy po co z dziecmi do resteuracji, lepiej na woodstock je wziasc
woodstock fajnie (pijanstwo, syf, narkotyki, calonocne libacje) to chyba ty pisalas po co dzieciom cieple kraje(piasek, sloneczko, basen) nie wiem co dalej powiedziec........
Zgadzam się i dziwie się,że rodzice biorą na taką impreze dzieci.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:33   #2353
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Podobają mi się zawsze opinie osób, których nigdy na Woodzie nie było. Pijaństwo, patolę i narkotyki spotkasz wszędzie, nie tylko tam. A akurat tam, dziecku krzywda się nie stanie, wierz mi. Mi, dorosłej babie ludzie pomagali, jak mi się coś stało, więc z dziećmi byłoby tak samo. Z resztą, kilka razy zdarzyło się wywoływanie rodziców, że dzieci czekają w Biurze Rzeczy Znalezionych, całe zdrowe i bezpieczne. Po prostu gdzieś się zawieruszyły, o co w tłumie ludzi nie trudno.
Nie mówię, że to najlepsze miejsce, w jakim mogą się znaleźć dzieciaki, ale uważam, że bywają w gorszych i bardziej niebezpiecznych.
Poniżej wklejam zdjęcie sprzed kilku lat. Dziecko bawiło się z rodzicami, nie wygląda na zaniedbane, nieszczęśliwe albo co tam jeszcze można wymyślić. Chłopak miał 6 lat. Miałam jeszcze zdjęcia dzieci dużo młodszych, jednak ze względu na twarze rodziców nie będę wrzucała.

PS. W języku polskim nie ma słowa "wziąść"
PS2. OYE- poczytaj najlepiej artykuły frondy o Woodstocku, skro Twoje opinia już w tej chwili jest taka, a nie inna.

Edytowane przez kisielova
Czas edycji: 2014-07-16 o 13:35
Stary 2014-07-16, 13:34   #2354
Moskit0
Rozeznanie

Cytat:
o tak..wpisz sobie w google przystanek woodstock....fotki mi wystarcza, az mi sie nie dobrze zrobilo

Nie muszę oglądać zdjęć, po 10 Przystankach wiem jak tam jest
Polecam zobaczyć Woodstock z perspektywy mamy dwójki dzieci http://www.biesydwa.pl/search/label/...ek%20Woodstock
Stary 2014-07-16, 13:37   #2355
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Nie muszę oglądać zdjęć, po 10 Przystankach wiem jak tam jest
Polecam zobaczyć Woodstock z perspektywy mamy dwójki dzieci http://www.biesydwa.pl/search/label/...ek%20Woodstock
Chciałam wkleić link do bloga, a zapomniałam, jak się nazywa. Dzięki!
Stary 2014-07-16, 13:39   #2356
lanavera
Zadomowienie

Cytat:

na 3 fotce, matka z dziecmi a kolo nich para naga

oceniaj całe wydarzenie na podstawie zdjęć z googli, brawo. przecież najchętniej pokazuje się te najbardziej kontrowersyjne.
to jest DUŻA impreza i można ją spędzić w pobliżu oazowego obozu chrześcijańskiego (tak, jeżdżą tam, może jednak to nie zagłębie szatana) jak i naćpanych punków - twój wybór. Zwłaszcza jeśli, jak pisze wyżej jedna wizażanka, są tam sektory dla rodzin, które są jak zwykły camping.
Myślę, że nawet w takim miejscu można być 1. normalną matką 2. szaloną matką, która nie dba o swoje dziecko. A jak dana mamuśka ten pobyt na woodstocku rozegra, to jest inna sprawa. Nieodpowiedzialną matka można być zarówno na woodstocku jak i we własnym domu. Tak samo można być dobrą matką w domu ORAZ na imprezie plenerowej.
lanavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:41   #2357
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez lanavera Pokaż wiadomość
Nieodpowiedzialną matka można być zarówno na woodstocku jak i we własnym domu. Tak samo można być dobrą matką w domu ORAZ na imprezie plenerowej.
Amen
Stary 2014-07-16, 13:45   #2358
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Podobają mi się zawsze opinie osób, których nigdy na Woodzie nie było. Pijaństwo, patolę i narkotyki spotkasz wszędzie, nie tylko tam. A akurat tam, dziecku krzywda się nie stanie, wierz mi. Mi, dorosłej babie ludzie pomagali, jak mi się coś stało, więc z dziećmi byłoby tak samo. Z resztą, kilka razy zdarzyło się wywoływanie rodziców, że dzieci czekają w Biurze Rzeczy Znalezionych, całe zdrowe i bezpieczne. Po prostu gdzieś się zawieruszyły, o co w tłumie ludzi nie trudno.
Nie mówię, że to najlepsze miejsce, w jakim mogą się znaleźć dzieciaki, ale uważam, że bywają w gorszych i bardziej niebezpiecznych.
Poniżej wklejam zdjęcie sprzed kilku lat. Dziecko bawiło się z rodzicami, nie wygląda na zaniedbane, nieszczęśliwe albo co tam jeszcze można wymyślić. Chłopak miał 6 lat. Miałam jeszcze zdjęcia dzieci dużo młodszych, jednak ze względu na twarze rodziców nie będę wrzucała.

PS. W języku polskim nie ma słowa "wziąść"
PS2. OYE- poczytaj najlepiej artykuły frondy o Woodstocku, skro Twoje opinia już w tej chwili jest taka, a nie inna.
moje nie bywaja, od tego maja rodzicow by im zapewnili bezpieczne i odpowiednie dla nich miejsca, a rodzicie ktorzy zabieraja dzieci na takie impreze, to bym nazwala patologia

jesli chodzi o bloto, to dzieci przewaznie lubia zabawe w wodzie/blocie, to normalne, co nie znaczy ze to odpowiednie miejsce dla dziecka

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez lanavera;47326819
[B
Nieodpowiedzialną matka można być zarówno na woodstocku jak i we własnym domu. [/B]Tak samo można być dobrą matką w domu ORAZ na imprezie plenerowej.
DLa mnie sam fakt ze zabierasz dziecko na taka impreze mowi ze jestes nieodpowiedzialna matka

Haters Gonna Hate
Stary 2014-07-16, 13:47   #2359
Moskit0
Rozeznanie

Cytat:
moje nie bywaja, od tego maja rodzicow by im zapewnili bezpieczne i odpowiednie dla nich miejsca, a rodzicie ktorzy zabieraja dzieci na takie impreze, to bym nazwala patologia

jesli chodzi o bloto, to dzieci przewaznie lubia zabawe w wodzie/blocie, to normalne, co nie znaczy ze to odpowiednie miejsce dla dziecka

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

DLa mnie sam fakt ze zabierasz dziecko na taka impreze mowi ze jestes nieodpowiedzialna matka
Serio? Uważasz, że rodzic który zabiera swoje dziecko na woodstock, gdzie jest na polu wydzielonym tylko dla rodzin z dziećmi, nie chodzi z nim pod samą scenę, zakłada mu na uszy specjalne słuchawki, nie pije podczas festiwalu alkoholu, dba o nie tak samo jak w domu jest patologią?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-16, 13:49   #2360
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

OYE, powiedz proszę, co Twoim zdaniem jest nieodpowiedzialnie w zabraniu dziecka pod namiot, w pilnowaniu go bardziej niż zwykle, żeby się nie zapodziało nigdzie, we wzięciu go na warsztaty plastyczne czy popatrzeniu na koncert z daleka? Może to, że dziecko widzi pijanych? Ojej, to jesteś nieodpowiedzialną mamą, bo Twoje dziecko też pewnie takich pod sklepem widuje.
Chętnie bym z Tobą podyskutowała, jednak Ty opierasz swoje doświadczenie i opinie o PW tylko na tym, co widziałaś w Googlach i telewizji. A media słyną z tego, że wyolbrzymianie jest na porządku dziennym.
Stary 2014-07-16, 13:50   #2361
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Uważasz, że rodzic który zabiera swoje dziecko na woodstock, gdzie jest na polu wydzielonym tylko dla rodzin z dziećmi, nie chodzi z nim pod samą scenę, zakłada mu na uszy specjalne słuchawki, nie pije podczas festiwalu alkoholu, dba o nie tak samo jak w domu jest patologią?
tak bo dziecko nie jest glupie i widzi co sie dzieje obok. I po co wogole zabierac dziecko do miejsca gdzie mu musisz zkladac suchawki...idiotyzm

Haters Gonna Hate
Stary 2014-07-16, 13:51   #2362
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
no ale jednak wiesz, jak dziecko narobi w pieluchę, to trudno stać w kolejce, w upale przez godzinę ;p Wiadomo, że jak jest mniejsza kolejka to można, ale najpierw obmyć dzieciaka z kupska, ale tak jak mówię, letnią wodą, a nie pod LODOWATĄ wodę do kranów. brrr

Niektórzy trzymają dziecko 6, albo 12 h w tej samej pieluszce, bo w reklamach mówią, że tyle można. Więc wiesz.. Co tam godzina.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-16, 13:53   #2363
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
OYE, powiedz proszę, co Twoim zdaniem jest nieodpowiedzialnie w zabraniu dziecka pod namiot, w pilnowaniu go bardziej niż zwykle, żeby się nie zapodziało nigdzie, we wzięciu go na warsztaty plastyczne czy popatrzeniu na koncert z daleka? Może to, że dziecko widzi pijanych? Ojej, to jesteś nieodpowiedzialną mamą, bo Twoje dziecko też pewnie takich pod sklepem widuje.
Chętnie bym z Tobą podyskutowała, jednak Ty opierasz swoje doświadczenie i opinie o PW tylko na tym, co widziałaś w Googlach i telewizji. A media słyną z tego, że wyolbrzymianie jest na porządku dziennym.
Pijanych, nacpanych, nagich, uprawiajacych seks i ogolnie ludzie ktorzy zachowuja sie.....sa miejsca gdzie moge zabrac dzieci pod namoity i nie musza ogladac takich scen

Wiekszosc tych fotek to nie media, poprostu ludzi wrzucaja co tam byli.

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-07-16 o 13:55
Stary 2014-07-16, 13:54   #2364
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Pijanych, nacpanych, nagich, uprawiajacych seks....sa miejsca gdzie moge zabrac dzieci pod namoity i nie musze sie o to martwic.

W całym swoim życiu byłam na Woodzie 9 razy i chyba mam pecha, bo nie widziałam kopulujących na widoku ludzi. No ale Ty wiesz lepiej, bo Google
Stary 2014-07-16, 13:55   #2365
Karinio
Zakorzenienie

No ta idealne miejsce dla dziecka https://www.google.co.uk/search?q=Wo...2F%3B562%3B789
Stary 2014-07-16, 13:55   #2366
Moskit0
Rozeznanie

Cytat:
Pijanych, nacpanych, nagich, uprawiajacych seks....sa miejsca gdzie moge zabrac dzieci pod namoity i nie musze sie o to martwic.

Spoko, tylko akurat wrzuciłaś zdjęcia z błota i golasów, a jest też wiele innych fotek, pokazujących CAŁY festiwal.
Wybacz, ale jak dla mnie masz po prostu ograniczone myślenie i wypowiadasz się o czymś o czym nie masz pojęcia.

Mamom wybierającym się z pociechami na Wooda życzę udanej zabawy
Stary 2014-07-16, 13:56   #2367
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Pijanych, nacpanych, nagich, uprawiajacych seks i ogolnie ludzie ktorzy zachowuja sie.....sa miejsca gdzie moge zabrac dzieci pod namoity i nie musza ogladac takich scen

I niewiem, nie rozumiem jak można tego nie rozumieć,że to nieodpowiednie miejsce dla dzieci. Taa,niewiesz??Google pewnie kłamią,to photoshop
Stary 2014-07-16, 13:58   #2368
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
I niewiem, nie rozumiem jak można tego nie rozumieć,że to nieodpowiednie miejsce dla dzieci. Taa,niewiesz??Google pewnie kłamią,to photoshop
Tak tak...wlasnie ogladam dalej te wspaniale fotki rodzine z woodstock, i jest chlopczyk lat nie wiem bo twarzy nie widac, ale spi nagi na kocu

Haters Gonna Hate
Stary 2014-07-16, 13:59   #2369
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Jezioro też jest nieodpowiednim miejscem dla dzieci bo wiesz... tu mu słonko przygrzeje, a tutaj się utopi, a tu kawałek cycka zobaczy bo laski się topless opalają i jeszcze piwko popijają. A nieee, czekaj, przecież rodzice go pilnują, więc to dobre miejsce.

Nie będę robić OT, bo to nie wątek o dzieciach na Woodstocku, powtórzę tylko jeszcze raz- z dobrym, odpowiedzialnym rodzicem, festiwal nie będzie dla dziecka miejscem nieodpowiednim.
Stary 2014-07-16, 14:01   #2370
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko, tylko akurat wrzuciłaś zdjęcia z błota i golasów, a jest też wiele innych fotek, pokazujących CAŁY festiwal.
Wybacz, ale jak dla mnie masz po prostu ograniczone myślenie i wypowiadasz się o czymś o czym nie masz pojęcia.
Strasznie ograniczona jestem, wole pozakywac dzieciom swiat i jaki piekny jest a nie patologie spoleczna, ktora jest woodstock

Haters Gonna Hate
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości