|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Cytat:
ciekawe czy na studiach też by to przeszło.
Edytowane przez CoffeeHeaven Czas edycji: 2014-03-27 o 14:20 |
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Poszłam dzisiaj na zakupy i przeceniłam swoje możliwości Po niecałej godzinie bolały mnie plecy i nogi, nie miałam siły na nic.. więc dzisiaj już z łóżka nie wyjdę ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Kluseczko na pewno z Hanulką wszystko w porządku, nie zamartwiaj się Mysiu ten lekarz to jakiś p....t Coffee pisemny na pewno też pozytywny
|
#2343 |
|
Wtajemniczenie
|
hej,
jestem! wiecie co, siły nie mam. Mam trochę tematów, ale Jaśmina nie śpi dzisiaj prawie wcale i już padam na twarz. Przesypia nam całe noce, i teraz nie wiem czy mam ją budzić, czy co. W dzień je co 1,5-3 godziny, a jak się wieczorem glebnie o 23 to śpi to 5,6,7. Mysia, co za kutafon. Jakiś pierduśnik głupi, gdybym nie miała wywoływanej @ to bym się nie odzywała. Maxmirorr lubię bardzo. Fakt, że big globulka ale ma bardzo szerokie spektrum. Iza, też myślę że powinnaś skonsultować się z jeszcze jednym ginem. Kluska, no Ty już nie szukaj. Pyzula jest git i rozwija się prawidłowo. Wiem co czujesz, ja też się swojej przyglądam...taki los Coffee, no widzisz..nie taki diabeł straszny...gratulacje Ruda, już widzę tą obśliniawkę całuśną. Sama słodycz. Ja też nie chciałabym wyjechać z PL. Może w totka wygracie i tż będzie mógł wrocić ![]() Arletko, super sobie radzisz, jestem pełna podziwu. Jejku ile w Tobie miłości, ciepła i radości. Ja, przy tobie to maruda pierwszej wody. Byliśmy wczoraj w pediatry. Jaśmina przybrała 470 gr. Jak na noworodka, to ma ponoć super skórę. Przekrzywia glówkę w jedną stronę, i mamy to obserwować, czy to nawyk, czy sprawa dla neurologa. Dostaliśmy skierowanie na bioderka (na wszelki wypadek), no i kropelki z żywymi kulturami bakterii na kupki. Wczoraj obrobiła się po sam pępek, musztardowe kino. Zaczyna wydawać z siebie różne śmieszne odglosy...próbuje nawet krzyczeć. Taka śmieszna jest w tych próbach, że szok. Wydaje mi się, że zaczyna mi wyrastać z 56 cm. z tż brakuje nam czasu na czułości. Wieczorem padam na twarz i zawijami się do swojego legowiska, i dupa z miziania, przytulania i drapania za uszkiem. Czuję napięcie między nami, czasem są nerwy i podniesione głosy ale i tak nie mam co narzekać.
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
Kluska wiesz co? jak Kostello skończył 9mcy i nie raczkował to ja już miałam głupie myśli że coś z nim jest nie tak-owszem wesoły,zagadywał,śmiał się,krzyczał ale nie raczkował.Przyszedł dzień i przyszła na niego kolej-nie ma się co spinać tak jak każda kobieta jest inna teak samo jest z dziećmi -jeden lubią czułości inne nie,jedne są wesołe a inne poważne,Hana jest cudna i nie ma co szukać dziury w całym Ziajka idealnie to napisałaś a Kostello też zaraz taki alarm podnosi jak Kubula-oczy jeszcze nie otwarte a krzyk jakby go ze skóry obdzieraliAga znam ten stan kiedy padasz na pysk i nie masz na nic czasu Arletko po prostu Lenka jeszcze dnia od nocy nie odróżnia,daj jej czas-cudownie o niej piszesz Lila nie szalej Coffe gratulacje Izka mam nadzieję że humor już lepszy Mysia Ty szalona pracoholiczko i dzisiaj z czarnej porzeczki -mam obsesję na ich punkcieCześć Migociu Dziewczyny moje dziecko dzisiaj piszczało z radości jak wróciłam z paznokci-aż podskakiwał na dupci
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Agabi
super, że Jaśminka tak ładnie śpi w nocy jak przybiera to nie ma co budzić, korzystaj A Gianka gdzie? Mam nadzieję, że to nie kolki ją trzymają ![]() Lila a Ty nie miałaś w tym tyg usg? Jeśli przegapilam to wybacz Ja dziś wyszorowałam dwie łazienki, tylko bez podłóg. Resztę ogarnęłam z grubsza, ale już chociaż trochę lepiej jest. Ugotowałam spagetti w dwóch wersjach - z łososiem i oliwkami i dla mnie pomodoro (mocno czosnkowe Zaraz wraca tż, może dziś uda mi się kąpiel ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2346 |
|
Zadomowienie
|
Hej moja gwiazdeczka spi. Dzisiaj postanowilismy nie kapac ze wzgledu na katarek a raczej zatkany nosek. Prawie caly dzien mi przespała jak sie budzila to tylko na jedzenie troszke sie posmiala i dalej lulala.
Odpisali mi z tym termometrem ze mam im odeslac w celu sprawdzenia. Wiecie co dziewczyny musze pochwalic sie ze jaki by tz moj nie byl to doceniam go za to ze co wieczor Od dnia kiedy wrocilismy we dwie ze szpitala mam serwowana kolacyjke.kocham moje wariaty. :-D Dzisiaj sciagnelammalej pampka siegam po drugiego a ona mi takie sransko walnela tzw zolta rewolucję wszystko do prania wlacznie Z moimi ciuchami;-)
13.05.2013 MOJE UPRAGNIONE II KRESKI 21.01.2014 Przewidywany termin porodu -Natalia 25.01.2014 godz 16.05- narodziny coreczki żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie Edytowane przez Kamildiana Czas edycji: 2014-03-27 o 21:04 |
|
|
|
#2347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla TŻta a co do katarku to takie maleństwo bardzo się umęczy ale mam nadzieję że niedługo minie
|
|
#2348 |
|
Wtajemniczenie
|
Ruda, opróżniam zbiorniki koło 12 w nocy, potem do rana idzie wytrzymać ale już cieknie
. Ja pozwoliłam sobie na wypadzik do koleżanki, ale po 2 godzinach już tęskniłam za swoim Jajeczkiem. Jaśmina jeszcze nie cieszy się na mój widok, jak Kostello. Za to usypia mi na rękach, u tż tak nie zasypia ![]() Kluska, ja też dzisiaj łazienkę opierdzieliłam. Dumna i blada byłam z siebie, bo wszystko udalo mi się zrobić w małych przerwach, kiedy Jaśmina przymykała oko. Z gotowaniem też masz ogień w tyłeczku, ja wczoraj pierwszy obiad zrobiłam. Kami, jak byłam za IP to zmierzyli mi tempe do czoła, tym strzelającym termometrem i wyszło 36,5, a pod pachą 37,6. Pytam tej pielęgniarki, co to za wyniki a ona mi na to że to elektronika. Ja mam dla Jaśminy zwykły termometr i chyba przy nim zostanę. Dziewczyny, pocieszyłyście mnie z tym spaniem. Gdzieś czytałam o śpiączkach, itd. Wydaje mi sie jednak, że skoro w dzień potrafi domagać się jedzenia, to w nocy przecież też powinna jeśli głód czuje. Szczególnie, że jeszcze nie odróżnia dnia od nocy. Moja mama mówi, że dziecko samo wie, i trzeba zaufać naturze. Idę się kąpać, mam zamiar w spokoju obejrzeć "Kuchenne rewolucje"
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a kąpiel to od wielkiego dzwonu ![]() W ogóle jestem przerażona bo mi Hanka wyrasta z kosza mojżesza i zaraz będzie trzeba ją przeprowadzić do łóżeczka nie jestem na to gotowa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Kami ale masz fajnie z tymi kolacjami
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska to fajnie masz
ja też chciałam prysznic więc TŻ zamontuje mi parawan na wannieAga ciesz się że Jaśminka ładnie śpi-ja miałam czasem pobudkę co godzinę i myślałam że padnę
|
#2352 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Melduję się na chwilę. Od rana na nogach, a że piękne słońce to pół dnia spacerowaliśmy. Teraz nogi chcą mi wejść w dupsko ![]() Ogłaszam dyskryminację chłopców w sklepach. Szukałam dziś ubranka na chrzciny i nic nie ma. W dodotku te ceny. Sukienka dla dziewczynki 80zł, to jeszcze ok a jaka sliczna mykam spać bo oczy mi się kleją Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka, coś czuję, że jak nam dzieci podrosną i same będą decydować o tym w czym chodzą to będziesz w lepszym położeniu niż mamy dziewczynek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2354 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Wpadła do mnie koleżanka i sie zasiedziałyśmy. Aga, dobrze, ze zajrzałaś. Ciesz się, że ma takie grzeczne Jajeczko co tyle przesypia, jak przybiera to git! Macmiror jest cudowny Jeszcze tylko 10 globsów ![]() Ruda, dziwna akcja z tą Ziaja. Ja kupowałam dawno. Jak mi sie skończy to napewno zrobię podejscie po kolejne I co podejdę, włożę do koszyka a przy kasie mi powie, że mi nie sprzeda A co do czasu, to ja zawsze powtarzam, że będe go miała po śmierci No to idę pod prysznic
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu ale ta pipa miała to na stoisku
tylko poleciła mi inny skoro tamtego kupić nie mogłam ale powiedziałam że nie chceZiajka mi kumpela pożyczyła stroju,Kostuś był trzecim facetem który poszedł w tym stroju a teraz następny chłopak się szykuje więc popytaj po koleżanka i może pożycz bo trochę na to szkoda kasy Laski ja spadam bo też się dzisiaj nałaziłam do tego Kostello się domaga żebym go ciągle prowadzała od kiedy odkrył "po co mam nóżki?"
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu ale fajnie
nie wiem co ze mną jest. jestem marudna i wszystko mnie wkurza. teściowa mnie wk*wiła, natrzaskałam drzwiami, strzeliłam tżtowi focha. potem próbował mnie przekonać, żebym tolerowała jego matkę bo ona chce dobrze a ja jestem nadwrażliwa więc i jemu ![]() ale mój stan psychiczny teraz jest mało istotny, bo martwię się o Hanię kaszel nie przechodzi a zdaje mi się, że jest brzydszy jutro biorę ją do lekarza i bardzo słabo dziś śpi, wierci się i przebudza.
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Cię pocieszę. Do mnie teściowie przyjeżdżają dzisiaj późno wieczorem albo jutro z samego rana Miód malina..Cześć.
|
|
#2359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wtam
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje że z Hanią będzie ok:prosi; Dziś mały pobił rekord w spaniu.Spał od 20:30 do 6:00 rano.Zjadł i teraz jeszcze dosypia.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami
tesknilamzaraz Was nadrobie ale juz nie bede cytowac . Moja zabka je chlebek wiec moze bede miala chwilke ![]() na szybko musze sie pochwalic ze moja kruszynka jest zdolna i mega prezent mojemu bratu(a swojemu chrzestnemu ) na 18 zrobila (26,03)wstala sama przy szczebelkach w luzeczku a wczoraj bylo zdanie z jej ust "mama da am " jak jadla jabłko do tego juz raczkuje wiec dwa dni a tyle radosci . wczoraj bylam u lekarza z Wanessa i Wiktoria Wiktoria bez zmiam tak samo czerwone gardlo wiec dala nam alertek bo to moze alergia (juz tak bylo) Z Wanessa bylam z tym uczuleniem bo sie znowu nasililo i dala nam robiony lek wczoraj juz posmarowalam i jest o niebo lepiej . Mam zakaz jedzenia nabialu (nawet smietany do zupy mi niee wolno ) i odstawilam ziemniaki bo sa osoby uczulone na ziemniaki wiec zostaje mi kasza i ryz . moze i to lepiej . Za jakis czas sprubuje ziemniaki i zobaczymy
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() aga jak Jaśminka ładnie śpi,az zazdroszcze powiem szczerze,bo ja dziś znowu wstawałam co 2 godz na jedzenie. ale co tam, i tak kocham to moje maleństwo. czy sobie radze? no radze,jestem prawie cały dzień sama, tz w pracy,potem łazi po garazach albo juz w polu,tesciowa wpadnie na chwile to musze sobie radzic, zreszta mała to je i spi,no wczoraj nam nie spała 2,5 godz to mogłam sobie pogadac z nią, i w tym czasie obiad robiłam i lezałąm ładnie w łóżeczku. a ja wogóle obiady to odpierwszego dnia gotuje,jak mała spi to sobie wszystko szykuje, potem wstawiam i na razie daje mi sie ogarnac. ale juz widze ze musze kupic lezaczek dla niej, w tych chwilach jak nie spi to by sobie lezała w kuchni i miałabym ja na oku. ruda jeju zakupy ziajka my ubranko mamy po siostry córci,po Julci,choc juz gdzies słyszałam ze to dziecku pecha przyniesie. ale bez sensu wydawac kase jak ubrano załozy tylko na godz. i chyba chrzcimy w drugi dzięń świat,jutro do ksiedza pojdziemy popytamy. a sa wypożyczalnie z ubrankami do chrztu, nawet w komisie widziałam ze wypozyczaja,jakos 30 zł na 3 dni?? klusiu to poprostu gorszy dzień iza jak Domiś pieknie spi! ![]() uciekam bo isę moje małe budzi.trzeba sie przebrac,umys,wycycolic
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kobietki
Ja Was podziwiam, maleńkie dzieci macie i dom jeszcze ogarnięty.. ! brawa dla Was ![]() Ja się witam z moją koleżanką @ :/ mam nadzieję, że Mysi albo Migotce zabrałam :P
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To pewnie Migotce, ja tam idę do szpitala 14 kwietnia
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia możesz iść na oglądanie pęcherzyka ciążowego ewentualnie też
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Wyobraź sobie jak teraz zaciągam tż do łóżka z tymi baby carotts Owulka właśnie nam ucieka, brzuch napiernicza także dup.a, skok był wczoraj.
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
mam zbyt wybujałą wyobraźnię :P
![]() odpoczniesz ten cykl :P a następny będzie Wasz el doktorro już to załatwi :P
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczynki
Arletko, wypożyczenie ciuszka do chrztu moim zdaniem jak najbardziej. ja pewnie nie będę kombinować białe body i jasnoróżowy sweterek mam, dokupię sukienkę w jasnym odcieniu jak znajdę w SH i opaskę na główkę pewnie. w ogóle podobno to chrzestni ubierają? szukam dr dla Hanki. najbliższa dostępna wizyta? godz 18 w blue city czyli po drugiej stronie miasta, w piątek o tej godzinie to jakieś 1 - 1,5h w korkach ![]() humor bez zmian, chociaż tż obudził mnie dziś deklaracją, że zrobi kolację i kąpiel.
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska to zależy jak się umówisz z chrzestnymi
bo owszem Chrzestna powinna kupić szatkę i ubiór mama mojej małej kupiła sama ubiór do chrztu ja kupowałam szatkę
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
zazwyczaj taka "chusteczka" którą się przykłada na ciało , albo takie jak długi śliniak
https://www.google.pl/search?q=szatk...&bih=299&dpr=1
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.

osobbiscie nie spotkalam sie, zeby ciezarna nie zdala jakiegos egz 
ciekawe czy na studiach też by to przeszło.

Po niecałej godzinie bolały mnie plecy i nogi, nie miałam siły na nic.. więc dzisiaj już z łóżka nie wyjdę
pisemny na pewno też pozytywny 
i dzisiaj z czarnej porzeczki -mam obsesję na ich punkcie

nie jestem na to gotowa 

I co podejdę, włożę do koszyka a przy kasie mi powie, że mi nie sprzeda
A co do czasu, to ja zawsze powtarzam, że będe go miała po śmierci

tesknilam