|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2341 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 180
|
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII
Cytat:
Zastanawiam siê jeszcze nad 4/00 i 4/07 |
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII
Moze spróbuj cos z popielem.
[/COLOR]Piekne br±zy ma tez alfaparf . Ja lubie tez londe i inebryê Powodzenia
![]() Edytowane przez Beata. Czas edycji: 2015-12-13 o 23:02 |
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Cytat:
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
|
#2344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyta³am du¿o pozytywnych opinii o Inebrya. Ponoæ w³osy te¿ po niej b³yszcz± tak jak po Kolestonie ![]() Ale jak z odcieniami? Czy Inebrya ma jakie¶ odcienie, które wychodz± na w³osach podobne do tych, które mnie interesuj± (w ch³odnej tonacji)? I czy farba wychodzi du¿o ciemniej ni¿ na próbniku? Bo w przypadku Kolestonu wszystko faktycznie wychodzi³o jak na próbniku
|
|
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 30 736
|
Cytat:
Obecnie pasuje mi popielato-fioletowy Matrix.
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca a co ci w Majirel przestalo pasowac ?
Mam tyle farb do przetestowania
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 30 736
|
Przy od¶wie¿eniu koloru (7.11) wysz³a zielona po¶wiata
Na w³osy poszed³ Efassor (usun±³ niepo¿±dany refleks i nieco rozja¶ni³ w³osy). Matrix (oxydant 6%) wyszed³ fajnie, co¶ pomiêdzy gorzk± a mleczn± czekolad±, bardzo naturalnie, ale niestety, woda 6% nie pokrywa siwych. Przy tej farbie trzeba te¿ uwa¿ac, aby nie trzymaæ jej za d³ugo, bo mo¿e wyj¶æ ciemniej ni¿ siê planuje, szczególnie przy ponownym farbowaniu.
|
|
#2348 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 622
|
Cytat:
|
|
|
#2349 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zreszta brwi tez ta Pani ma ocieplone, moim zdaniem niezbyt ladnie
|
|
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
Eh...
¦wiêta tu¿ tu¿ i to ju¿ ostatni czas na zamówienie farby ![]() Na pierwszych 2 zdjêciach widzicie czerwon± po¶wiatê... Ok Mo¿e tak byæ.A na kolejnych 2 - jaki to odcieñ? To zwyk³a natura 4/0 lub 3/0 czy jeszcze co¶ innego? Edytowane przez Mina1991 Czas edycji: 2015-12-15 o 08:58 |
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem co Megan F ma na g³owie, moim zdaniem kolor nie jest taki sam na ca³ej d³ugo¶ci. Ale i tak, aby doj¶æ do wymarzonego koloru trzeba wzi±æ pod uwagê kilka rzeczy i wszystkie s± tak samo wa¿ne (kolor wymarzony + kolor na w³asnej g³owie + wiedza jakim zabiegom by³y poddawane w³osy wcze¶niej + ¶wiadomo¶æ jaki kolor maj± nasze naturalne w³osy). Jedna osoba po³o¿y 4/0 i wyjdzie jej kolor naturalny, inna po 4/0 bêdzie mia³a mahoniowe tony. My¶lê, ¿e wiele osób jest rozczarowanych farbowaniem, bo po odszyfrowaniu "koloru ze zdjêcia", kupuje w³a¶nie taki kolor farby. Tymczasem nasze w³osy nie s± bia³± kartk± papieru maj± swój kolor i swoj± historiê.Ja bym na Twoim miejscu kupi³a 4/0 i zobaczy³a co z tego wyjdzie. Zgodnie z zasad± tego w±tku: ³atwiej i lepiej nastêpnym razem przyciemniæ, ni¿ rozjasniaæ. /7 /07 ma sens, kiedy w³osy s± ju¿ ch³odne. Wtedy wychodzi fajny br±z. Je¶li w³osy s± rudawe, czerwonawe to niestety /7 pog³êbi ten stan. Przynajmniej u mnie tak to dzia³a.
|
|
|
#2353 |
|
Raczkowanie
|
Ok
![]() Mam jeszcze kilka pytañ: 1. Koleston czy Inebrya? Która farba jest lepsza wg Was? Z której jeste¶cie bardziej zadowolone (je¶li macie porównanie)? 2. Która generalnie wychodzi ch³odniej? 3. I czy to nie jest tak, ¿e chc±c osi±gn±æ 4/0 na g³owie nale¿y wybraæ o ton ja¶niejsz± 5/0? Pytam, poniewa¿ zarówno jedna jak i druga maj± dobre opinie na Wiza¿u. Wezmê 4/0 lub 5/0 z jednej lub drugiej firmy
|
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W poprzednim wpisie napisa³am by¶ wybra³a 4/0, bo wywnioskowa³am, ¿e rozwa¿asz 3 lub 4. Ale je¶li zastawiasz siê miêdzy 4 a 5, to wybra³bym 5
|
|
|
#2355 |
|
Raczkowanie
|
A czy Inebrya wychodzi ch³odniej ni¿ Koleston?
Wiem, ¿e to te¿ kwestia w³osów, ale swoje naturalki mam do¶æ popielaty ciemny br±z, a mimo tego Koleston robi³ mi rudy po³ysk. Koleston 4/0 z mixtonem niebieskim te¿ by³ rudawy (ch³odny by³ tylko w sztucznym ¶wietle). Koleston chyba ju¿ taki jest ![]() Przez to chcê spróbowaæ farb Inebrya, bo kolorki ma ciekawe na palecie... |
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Trudno mi odpowiedzieæ, ktora farba wychodzi chlodniej bo u¿ywalam ro¿nych odcieni w ro¿nym czasie. Inebraya 4.00 u mnie wychodzi bardzo ciemno - poziom 3 .
W ka¿dym razie wg mnie im ni¿szy poziom tym wieksze szanse na uzyskanie chlodnego odcienia
|
|
#2357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czym ró¿ni siê od 4/0? |
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
To podwójna natura, g³êbsza, wiêcej pigmentu. Ja wolê Welle Koleston, moje ulubione farby.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#2359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SceneQueene masz porównanie z Inebry± lub Majirelem je¶li chodzi o Koleston? ![]() Pewnie 4/00 wyjdzie ciemniej ni¿ 4/0? ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Dziewczyny, Przegl±dam neta w poszukiwaniu Kolestona 4/00, którego nigdzie nie ma dostêpnego. Jest znany mi 4/0- ¶redni br±z i 4/- zwany "br±zem" Czy wiecie co to za farbka? Pierwszy raz widzê samo 4/- |
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Zapewne wyjdzie ciemniej. Mam porównanie z Majirel. Majirel ³adniej pachnie, ale jest mniej trwa³y jak dla mnie. Koleston kocham te¿ ze wzglêdu na szerok± paletê.
|
|
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
X, X/0 - kolor pog³êbiony, X/00 - jeszcze bardziej pog³êbiony
![]() Czyli X bêdzie najja¶niejszy, a X/00 najciemniejszy. Tak naprawdê to ten sam kolor, ale im wiêcej zer, tym specyfik (farba) jest bardziej napigmentowana*, st±d wra¿enie ró¿nicy w kolorze (*i dziêki temu X/00 trzyma siê te¿ lepiej w³osa, teoretycznie).
|
|
#2362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba zdecydujê siê na 4/0. Woda 6% prawda? Wiecie mo¿e jakiego mixtonu u¿yæ by pozbyæ siê czerwonej po¶wiaty? Wiem, ¿e: - na pomarañcz -> niebieski - na ¿ó³ty -> fiolet ... ale na czerwony to ju¿ nie mam pojêcia co dziewczyny daj±... Dodam, ¿e 4/0 + mixton 0/88 ¶rednio siê sprawdzi³, w s³oñcu nadal przebija³a czerwieñ a w sztucznym ¶wietle w³osy by³y trochê ¿ó³tawe. I teraz nwm co do tej 4/0 dodaæ- 0/11, 0/28, 0/66 czy 0/88 Edytowane przez Mina1991 Czas edycji: 2015-12-16 o 13:14 |
|
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 714
|
Jeszcze nie odpad³y
Kolor jak w avatarze, mo¿e ciut bardziej widac br±zowe pasemka ni¿ w avku. Cytat:
Dziwne, ¿e tobie Koleston 4/0 z niebieskim wychodzi³o rudo. Mo¿e da³as za ma³o mixtona? Ju¿ sam mixton jest wrêcz granatowy. Nie rozumiem wiêc jak mog³a ci wyj¶æ ruda czy czerwona po¶wiata. Dziwne. Co do samych mixtonów to na rudy daje siê niebieski, na czerwony w³asciwie zielony, ale nie wiem czy jest taki mixton Sama natura ma w sobie zieleñ, wiêc teoretycznie powinna wystarczyæ. Ja bym tylko doda³a wiêcej niebieskiego mixtona.
|
|
|
|
|
|
#2364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam z natury w³osy ciemny br±z i same 5/0 te¿ wychodzi³o mocno rude. do 4/0 doda³am ok. 2cm 0/88 (ba³am siê wiêcej Doradzisz ile powinnam go dodaæ?
|
|
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
No to malutko da³a¶. Ja na pó³ tubki farby dawa³am 3-4cm mixtona. Farba mi ³apa³a wtedy praktycznie na czarno, dopiero po ok. 3-4 myciach zacz±³ byæ widoczny br±z.
|
|
|
|
|
#2366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale dajesz Weronisiu gwarancjê, ¿e siê wyp³ucze szybko do br±zu? Nie chcê zostaæ z czarnymi w³osami, bo ¼le wtedy wygl±dam a rozja¶niaæ nie mam zamiaru, bo wiem jak to moje w³osy przechodzi³y. Nie dam ich ju¿ tak skrzywdziæ |
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz... gwaranji nikt ci nie da
Ka¿dy ma inne w³osy. Ja ci piszê jak reagowa³y moje w³osy. Jak zareaguj± twoje, to nie wiem. Jedno jest pewne, ¿e mixton bardzo szybko siê wyp³ukuje z w³osów. A skoro farbowa³as ju¿ Kolestonem z poziomu 4, to sama wiesz jak to u ciebie wysz³o, czy by³o za ciemno czy nie. I taki kolor ci pozostanie po wyp³ukaniu siê mixtona. U mnie wystzraczy³y 3-4 mycia, ¿eby okrutnia krucza czerñ zniknê³a. Pozostawa³ ciemny ch³odny br±z. Natomiast gdy farbowa³am juz wcze¶niej farbowane w³osy, czyli nie tylko odrost... to niestety dorobi³am siê czarnych w³osów na ca³o¶ci. No ale to tylko moja g³upota, bo mia³am farbowaæ tylko odrost a nie ca³o¶æ.
|
|
|
|
|
#2368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ile trzymaæ na odro¶cie i na d³ugo¶ciach, by nie wysz³a czerñ jak u Cb? Edytowane przez Mina1991 Czas edycji: 2015-12-16 o 16:53 |
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wysz³a czerñ, bo na d³ugo¶ci mia³am juz bardzo ciemny br±z, a mimo to nak³ada³am farbê na ca³o¶æ.
A ¿eby od¶wie¿yæ kolor, to wystarczy przeci±gn±æ tu¿ przed sp³ukaniem jakie¶ 5 minut. Czyli przy Kolestonie najpierw robisz odrost na pó³ godziny nawet do 35 minut, a potem nak³adasz na resztê, najlepiej z odrobink± wody i rozmasowujesz jakby¶ szamponem my³a. Po 5 minutach sp³ukujesz ca³o¶æ. Polecam sp³ukaæ na koniec wod± z octem, to ³uski siê ³adnie domkn± i w³osy siê wtedy ³adnie b³yszcz±, a kolor siê tak szybko nie wyp³ukuje i d³u¿ej zostaje taki jaki ma byæ ![]() Mo¿esz te¿ zrobiæ inaczej... Zrobiæ sam odrost z dodatkiem mixtonu. A resztê w³osów zamiast z malaksowaæ równie¿ z mixtonem, zrobiæ sam± fab± bez mixtona i najlepiej ze s³abszym oxy. Mo¿esz np. rozcieñczyæ farbe z wod±, to wtedy oxy tez os³abnie.. Wtedy mixton nie przyciemni ci nie potrzebnie. No chyba, ¿e na d³ugo¶ci tez masz ju¿ jak±¶ rud± niechcian± po¶wiatê, to wtedy jednak lepiej z mixtonem. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2015-12-16 o 17:45 |
|
|
|
|
#2370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na d³ugo¶ci te¿ mam rudawe wiêc ca³o¶æ z mixtonem muszê zrobiæ. -Naprawdê tylko 5 minut starczy by farba "chwyci³a" ? -Ile wody dodaæ by zmniejszyæ stê¿enie oxydantu? -Cenna rada z tym octem, ale nwm ile go dodaæ i czy on w ogóle nie pozostawi specyficznego zapachu po sp³ukaniu? Przepraszam za ogrom moich pytañ, ale chcê byæ zorientowana co i jak, by unikn±æ nieudanej koloryzacji... |
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.