![]() |
#2341 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
hej dziewczyny
spotkania na tym forum odnoszą wiele sukcesów :P i zachęcona tą świetną passą, skromnie zapytam - czy tam ktoś nadal idzie? 19 november , wstep 7 http://www.vam.ac.uk/moc/events/haun...seum-at-night/ ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2343 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, czy orientujecie sie w ktorym Bootsie maja kosmetyki NYX? Maja na stronie, sprawdzalam w Brent Cross, gdzie teoretycznie jest ten duzy Boots ze wszystkim i tam NYX nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
ja też jeszcze nie widziałam na półce NYXa w bootsie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Konto usunięte
|
Mozna kupowac online i chyba tak zrobie, chociaz to juz nie ten fun
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zadomowienie
|
Jakby udało mi się załatwić jakaś nianię to mogę iść na ten event, bo Adam na bank nie da rady dopilnować młodej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
a ja tak wolę. jakoś mnie wkurzają ludzie, którzy mnie potrącają w sklepie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o ile sie zacznie bo mialo sioe zaczac wczoraj ale chyba za malo sob sie nazbieralo bo napisali mi maila ze ruszaja nastepnym tygodniu. Dziewczyny pytanie z innej beczki chcialabym zmienic prace do tej pory pracowalam w cateringu i teraz szukam pracy tylko poniedzialek-piatek. pracuje ktos z was monday to friday? jakie firmy /branze polecacie??
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szukam szukam szperam na gumtree, indeed etc i niestety ciezko mi cos znalesc z doswiadczeniem jakie mam tzn znajde prace w tydzien ale tez w cateringu, a nie o to mi chodzi. Jest tu jakas wielbicielka duchów, horrorow itp? http://www.getyourguide.com/london-l...vNUaAmA38P8HAQ
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Konto usunięte
|
Travis, a moze celuj w recepcjonistke, tylko nie w hotelu, ale gdzies w city, tez bedzie mon - fri.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
patrzylam wlasnie na recepcje/admin assistant etc
Owszem sa ogloszenia gdzie szukaja kogos bez doswiadczenia na recepcji ale wtedy placa 15k na rok, no to troche lipa ![]() jak lepiej placa, szukaja kogos z doswiadczeniem (logiczne) ktorego ja nie mam (nie mam na recepcji ale mam z obslugi klienta ponad 7 lat,niestety to nie zawsze starcza) natomiast na admin assistant szukaja kogos kto w adminie pracowal, moja obecna praca to tez praca w adminie ale powiedzmy tylko 35% czasu spedzam w papierach, reszte biegam i robie 100 innych rzeczy. kiedys znajde cos ![]()
![]() |
#2354 |
Konto usunięte
|
Travis, jezeli chcesz przeskoczyc z cateringu do prac biurowych, to niestety, ale musisz sie liczyc z tym, ze zaczniesz z pensja mniejsza niz otychczas. Nie nasypia komus kto nie ma doswiadczenia i dopiero zaczyna. Grunt, to znalezc prace i zdobywac doswiadczenie - patrz na to, juz nie na pieniadze. W ten sposob przecierpisz ten rok/maks dwa lata z mniejsza kasa, ale za to po tym okresie dostaniesz duzo lepsze oferty i pieniadze. Podpisuje sie pod eevone, ze warto zaczac od pracy recepcjonistki, bo najlatwiej bedzie Ci sie przebic, a to juz jakis start. Pozniej mozna celowac w administracje czy nawet PA, ktora jest fajna praca i moze byc naprawde dobrze platna! PA z kilkuletnim doswiadczeniem dostaja cos pomiedzy 35-40 w przyzwoitych firmach w Londynie, a w zaleznosci od firmy i jej wielkosci, to niektore nawet i 50 tys. i wiecej rocznie zgarniaja.
Na pocieszenie i zmotywowanie Ci napisze, ze udalo mi sie w przeciagu dwóch lat przeskoczyc z pensji 15k na rok na 27k na rok. Powodzenia! Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2015-11-13 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
HM Prison service. Polecam ![]() NYX widziałam w next na westfield stratford. strasznie przebrane.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 |
Konto usunięte
|
Dostalam odpowiedz od Boots CS:
"Thank you for getting in contact with us regarding the availability of NYX cosmetics in our stores. I am happy to confirm that we will be selling NYX cosmetics in our stores, and if you provide us with specific NYX items you would like to purchase, and a location, we would be happy to check store stock for you. Thank you again for contacting Boots. If you require any further information please do not hesitate to contact us on 0345 070 8090, quoting your personal reference number 01992196. Yours sincerely" We will be selling? Chyba dopiero beda wprowadzac te kosmetyki do swoich drogerii? Ja tez bym sie na to cieszyla, bo online mozna kupowac, ale jednak fajnie potestowac rozne rzeczy i zobaczyc na zywo jak to wyglada, bo monitor czesto przeklamuje kolory, juz nie wspominajac o oswietleniu na zdjeciach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
podpisuję się pod kwestią doświadczenie vs pensja. doświadczenie to podstawa, więc pogódź się z niższą płacą, obetnij zachcianki i dodatki, wypracuj doświadczenie. rok, dwa przebolejesz i będziesz się mogła piąć dalej
![]() co do kosmetyków - mnie nieco brzydzi dotykanie kosmetyków w drogerii ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |
Zakorzenienie
|
ja zaczęłam w Prison service z 20.5k rocznie a nie mam żadnego doświadczenia w takiej pracy
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
20,5k to byloby wystarczajaco mysle.
Ja tez mieszkam z chlopakiem ale wiadomo czynsz w Londynie wysoki, travelcard 160 na miesiac, jedzenie, w przyszlym roku jede lece do moskwy i tokyo, no nie za mniej niz 20k to nie dam rady tego ogarnac ![]() dzieki za rady, napewno popatrze na to co pisalyscie. do dziewczyny "z wiezienia" hahaha gdzie znalazlas pracy? na internecie czy z polecenia?
![]() |
#2362 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, jeszcze co do NYX, to odpisalam na ten e-mail pytajac kiedy dokladnie zaczna wprowadzac NYX do drogerii i odpisali, ze wlasnie nad tym pracuja, wiec obawiam sie, ze w Bootsie jeszcze ich nie znajdziecie. To jest odpowiedz: "Hello Thanks for responding to my colleagueâs recent email.. The NYX range is now available online at Boots.com. Weâre currently working on releasing the range into stores and expect to be able to update our customers on this at the start of next year. You can find the current range on Boots.com by using the following link: http://www.boots.com/en/NYX/" Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2015-11-13 o 23:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;53452718]Ale masz wyksztalcenie w tym kierunku, o ile dobrze pamietam, a to juz jakas podstawa do wyzszych zarobków. 15k na Londyn, to faktycznie malo, ale mozna, tylko wtedy sie nie leci do Moskwy i Tokyo
![]() Dziewczyny, jeszcze co do NYX, to odpisalam na ten e-mail pytajac kiedy dokladnie zaczna wprowadzac NYX do drogerii i odpisali, ze wlasnie nad tym pracuja, wiec obawiam sie, ze w Bootsie jeszcze ich nie znajdziecie. To jest odpowiedz: "Hello Thanks for responding to my colleagueâ��s recent email.. The NYX range is now available online at Boots.com. Weâ��re currently working on releasing the range into stores and expect to be able to update our customers on this at the start of next year. You can find the current range on Boots.com by using the following link: http://www.boots.com/en/NYX/"[/QUOTE] Przyjmują bez żadnego doświadczenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak czy inaczej, wiekszosc prac biurowych w firmach, dla osob z zerowym doswiadczeniem, zaczyna sie od maks 15/16k na rok. No chyba, ze ma sie wyksztalcenie, to wtedy mozna zaczac od 20k. Najtrudniej sie jednak przebic... Pieniadze, to naprawde sprawa drugorzedna! Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2015-11-14 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Tak, studiowałam counselling ale nawet nie pytali mnie o moją edukację. Jedynie musiałam 5 lat mieszkać w UK.
Moja koleżanka tez szuka pracy biurowej, nie ma żadnego doświadczenia, nawet na recepcję ja nie chcą przyjąć nigdzie. Chyba ze do jakiegoś taniego hotelu gdzie płacą 7 funtów na godzinę. Niestety trzeba mieć doświadczenie albo zacząć od zera. Mój kumpel zaczął od 15k w firmie telekomunikacyjnej a teraz zarabia tam 30 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Raczkowanie
|
Witam,
orientuje się może ktoś, czy w Londynie są specjalne miejsca, gdzie można kupić używane czasopisma, a może takie rzeczy są w antykwariatach ? Chodzi mi o pismo The English Home, nie jest tanie, a mam znajomego w Londynie, który by mi je przywiózł, gdyby można było gdzieś kupić taniej starsze numery. Edytowane przez meredith85 Czas edycji: 2015-11-14 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.