|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
|
|
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze jakieś 40 minut... teraz czuję się zupełnie normalnie... już marzę o bułce z pomidorem i szynką :P
|
#2343 |
|
Wtajemniczenie
|
Acha jakby któreś była zainteresowana to byłam wczoraj w fashion house i w Triumphie kupiłam biustonosz do karmienia model mamabel Plain
, jest rewelacyjny delikatnie usztywniany, myślałam ze w ogóle nie bede kupować biustonosza do karmienia ale ten jest rewelacyjny cena to 49,90 zł nie wiem czy to dużo jak na biustonosz do karmienia ale jak na Triumpha to całkiem niezła cena, wcześniejsza cena to 89,90 wiec chyba nie jest źle .
|
|
|
|
#2344 |
|
Wtajemniczenie
|
Lola dobrze wiedziec, jutro jade do galerii to wstąpię do triumpha..
|
#2345 |
|
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi czy macie jakieś fajne stronki z ciuszkami dla dzieci? przeglądam ale jakoś mnie nie powalają, może macie jakieś?
|
#2346 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
No to juz prawie z głowy. Ja w pierwszej ciazy bardzo zle znioslam glukoze ;/ po dwoch juz ledwo zrobilam pare krokow, prawie zemdlałam i jeszcze lezałam tam i na leząco mi pobierała ;/ mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej!
|
|
|
|
#2348 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję no zdjęcia w sumie na razie próbne są, testujemy nju sprzęcior![]() jakby nie odległość to byśmy poczarowały ![]() Cytat:
wczoraj podpisywałam umowę z zespołem, z kolegą który się niedawno hajtał i tak z gadki do gadki że ja w ciąży, że 7 miesiąc a on coraz większe oczy na mnie z niedowierzaniem Mówi mi że jego zona jest w ciąży w 3 miesiącu i juz się strasznie pucowata zrobiła, więc trochę się pocieszyłam że nie wyglądam jak "bunia"![]() z wyprawka ostatnio mojego tak samo podeszłam dlatego już lista zrobiona, koszyk w gemini zrobiony, tylko zamawiać ale zastanawiam się czy to wszystko![]() myślę że małej nic nie będzie
|
|
#2349 |
|
Rozeznanie
|
Hej, niestety jestem noga w cytowania wielu odpowiedzi... Wiec dziękuje wszytskim jednocześnie za miłe słowa
Sweet ! Będziemy sie razem motywować, bo ja tez po 9 miesiącach od porodu bede ślubowac masz juz wszystko poplanowane???
|
#2350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2351 | |||
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Ja jak Kasia cały tydzień pobudki o 4,5. Teraz dosypiałam i dopiero wstałam. Ale dzisiaj jestem dla siebie wyrozumiała bo mam urodziny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam salę i orkiestrę, no i narzeczonego I jeszcze świnkę skarbonkę którą karmię tylko ja i miałam wrzucać sporo co miesiąc a od kilku miesięcy przez moje zwolnienie przymiera głodem A Ty?
|
|
#2352 | |
|
Rozeznanie
|
Esti87, LolaMontez, Czekoladka21, Sweet dziewczynki dziękuję za miłe słowa
)) ja mam zboczenie do zdjęć więc nie wyobrażałam sobie, żebym ja sama nie miała, no mimo tego że powiadają że "szewc bez butów chodzi" hihi dobrze mieć 2 fotografa w zasięgu ręki![]() Cytat:
w lutym jakoś się ogarnęlismy ze się pobieramy bo to była taka decyzja spontan, po latach związku ja zawsze chciałam on niby tez no ale jak to facet hihi, i na sierpień wszystko zaplanowane, także i sukienkę uszyją w krótszym czasie i salę i zespół się znajdzie teraz organizuję ślub mojej kuzynki na przyszły rok sukienkę i zespół już mamy
17.08.2013 r.II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-08-29 o 11:54 |
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po porodzie po jakimś czasie mam zamiar zająć się też planowaniem ślubowania (z tym, że u nas to będzie skromny ślub i skormna imprezka) także możemy się motywować wzajemnie
|
|
|
|
#2354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet sto lat! Niech Ci się spełnią wszystkie marzenia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2357 |
|
Zadomowienie
|
Mam info od mojej znajomej która urodziła 3 tyg temu. z ciuszków używa głównie pajace - ma 7 par, body z długim rękawem czasem spodenki (2 pary wystrczą) zakłada i codziennie to wszystko musi uprać, pieluch tetrowych - optymalnie 30szt. mówi że reszta ciuszków leży niewykorzystana. no i radziła żebym tych pajacy to co najmniej 10szt jak to jesień będzie. jej córka urodziła się się 56cm a wchodziła w rozm 50 i dopiero teraz zakładaja jej 56.
i mówi że ją laktator elektryczny wkurza, że szybciej ręką odciąga. i butelka antykolkowa sie jej bardzo przydaje.
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- ślub.....kiedy to było heh a przygotowania....salę rezerwowaliśmy prawie 2 lata przed...
|
|
|
|
|
#2359 | |||
|
Raczkowanie
|
Ostatni post wczoraj ok. 15:30, a tu 5 stron do nadrobienia! Ale pędzicie
![]() No ba! Już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że w grudniu nie będzie zimy stulecia i będziemy mogli spacerować Właśnie, jak to jest z tymi spacerkami? Kiedy po porodzie można zimą wyjść z takim maluchem? Cytat:
![]() Wrzucam fotki wózka. Zdjęcia robione na szybko, wieczorem i w sztucznym świetle, więc ten granat wyszedł zbyt ciemny. Nie mogę zrobić aktualnie więcej zdjęć, bo wózek już zdemontowaliśmy i schowaliśmy w piwnicy mojej babci (na drugim końcu Wrocławia )W rzeczywistości granat jest taki jak na zdjęciach reklamowych: http://s3.galerieallegro.pl/zdjecia/.../38.jpg?screenwózek-001.jpg wózek1.jpg Co do kocyków i rożka (ktoś się o to pytał, ale zły wizaż gdzieś mi zapodział zaczytaną wiadomość), to zdjęcia są reklamowe, bo nie chciało mi się cykać fotek "na żywo" (ale mogę zrobić). Rzeczywistość w tym przypadku jednak nie odbiega od marketingu. Naprawdę te rzeczy wyglądają świetnie, dobrze uszyte, dobre materiały i piękne kolory. Kupowałam u tego sprzedawcy na allegro: MakaszkaHandMade Przesyłka przyszła 2 dni po zamówieniu. Cytat:
![]() Cytat:
Też się zdecyduję na piankowy. Na razie brałam pod uwagę ten z Ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40213245/ Miałyście może z nim do czynienia, słyszałyście coś? A propos krówek - położna ze szkoły rodzenia polecała wziąć krówki na poródówkę Na większości porodówek zabraniają jeść w trakcie akcji porodowej, ale jak poród trwa kilka godzin to trzeba się jakoś wzmocnić i dodać energii. Nie polecała landrynek (2 przypadki złamanych zębów przy porodzie ), ani niczego w czekoladzie (gdyby nastapiły wymioty, to ich kolor można pomylić z kolorem krwi).Justana - świetne fotki, wcale nie zbytnio roznegliżowane. śliczny brzuszek, sliczna ty i śliczny futrzak A w ogóle to uwielbiam różowe staniki. Ostatnio odkryłam, że mam je tylko w takim kolorze. Normalnie 50 shades of pink. Aneeczka - nie przejmuj się suplementami. Przecież tyle kobiet (nie mówiąc o tych, żyjących w przeszłości) ich nie bierze, a dzieci rodzą się silne i zdrowe. Gdyby zdrowie dziecka aż tak zależało od tych suplementów to nasz gatunek byłby na wymarciu Jak masz dobre wyniki, to nic nie musisz suplementować. Te tabletki to często zaleca się profilaktycznie, na wszelki wypadek, a nie z rzeczywistej potrzeby.LolaMontez - udane łowy ![]() Zerknijcie proszę na moją listę ubrankową i podpowiedzcie, czy jeszcze coś dokupić, czy wystarczy? P.S. Nie wiem skąd mi się wzięło 17 pajacy w rozmiarze 62 Smart Menu 2014-08-29 115145.bmp.jpg Smart Menu 2014-08-29 115214.bmp.jpg |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2360 |
|
Wtajemniczenie
|
Już po pobraniu krwi jestem.. teraz musze czekac na wyniki.. idę coś zjeść do bufetu..
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
U nas przygotowania zajęły 9 miesięcy. Choć przez większość czasu nic się nie działo. No ale to zależy jak się organizuje i podchodzi do tematu. Znajoma sama robiła zaproszenia, menu, winietki, dziergała prezenciki dla gości i dekoracje na butelki z wódką. Ja takich rzeczy nie maialam albo zamawialam więc nie zajmowały mi dużo czasu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten z aukcji (niby) to 100% bawełna. nam położna mówiła o tic tacach ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- ja na razie uciekam ![]() zajrzę potem....ale jeszcze dzisiaj jedziemy na koronę heh bo jutro wesele znajomych ciekawe czy coś potańczę czy będzie jak ostatnio....3 piosenki i koniec....
|
|
|
|
|
#2363 |
|
Zadomowienie
|
Sweet wszystkiego najlepszego
Ślub czy nie ślub ja też już czekam na czas odchudzania. Teraz też się ograniczam, bo kg mi lecą z powietrza więc będzie trudno, ale wspólną motywacją mam nadzieje, że damy radę. Najbardziej dołujące jest to, że otaczają mnie same ciężarne co w ciąży prawie nie przytyły, albo szybciutko schudły. A jak słyszę, że w ciąży trzeba się ruszać to mnie w ogóle szlak trafia, bo akurat nie wszyscy mogą, a reszta tego czasami nie potrafi zrozumieć. Myślałam, że ta ciąża będzie zupełnie inaczej przebiegać, ja lubię ruch, spacery, a tu sobie można planować, a jest jak jest.
|
|
#2364 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dwa dni mnie nie było, a tu tyle do nadrobienia szok. Auto odebrane, jeździ, ale ile z tym mechanikiem problemów, to szkoda gadać. Mąż wczoraj skończył urlop i pojechał do DE Ja już do pracy nie wracam, zostaję na zwolnieniu. W końcu muszę zacząć wyprawkę kompletować, bo mam same ciuszki, łóżeczko i fotelik :p Zamówienie w Gemini rośnie Hehe, myślę że do poniedziałku zamówię, jeszcze się teściowa dorzuciła a ona do połowy września będzie w Pl, więc oby paczka dotarła
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj piekna pogoda, slonecznie i wietrznie to wystawilam posciel lozeczkowa do wywietrzenia i materac-sprawdzalam czy nie ma jakis robali ale na szczescie nie
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
aleska mi się wydaję że ciuszków Wam wystraczy ale nie mam doświadczenia ;-)
|
#2367 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Aleska, wszystko zależy jaka będzie pogoda, jak nie będzie mrozu, to ja planuję od werandowania (czyli postawienia w wózku w wychłodzonym pokoju, werandy u mnie brak) z 3 dni, a potem koło 10 doby na dwór na pół godziny, listopad to cieżko coś przewidzieć, może wiać, może lać, moze zmrozić
![]() ![]() Ja miałam jakiegoś batona na porodówce i jak podawali kolację, to zjadłam trochę choć nie miałam ochoty, ale też nie wiedziałam ile to potrwa. Gorzej po porodzie, jak zobaczyłam kiełbasę niewiadomego składu i chleb z masłem na śniadanie, to się ucieszyłam, że mam swój jogurt i jabłka pieczone mama mi przyniosła. Sweet, sto lat sto lat ![]() Cytat:
Inna sprawa, ze dzieci świetnie się rozwijają przy innych dzieciach, uczą nowych rzeczy, ja same plusy widzę. Potem jak się urodzi drugie dziecko,to będziesz wystarczająco zajęta. Cytat:
Ja z ciuczków nie lubiłam kaftaników, najlepiej bodziak i półśpiochy albo śpiochy i pajace, wygodne, łątwe do przebrania. Kasiu, ja mogłam odrobinę wody podczas glukozy, taż, zeby usta przepłukać.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2368 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za życzenia dziewczyny
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Zanet ja 2 lata temu byłam na koronie jak byłam na weselu w Częstochowie, a do tego czasu nie wiedziałam, że coś takiego istnieje u nas się takich rzeczy nie robi.
Ja też myślę nad materacykiem, ale chyba jeszcze trochę pomyślę ![]() Wcinaj Kasia, bo już ta godzina, że czas najwyższy na 2 śniadanko, a to dopiero pierwsze ![]() U mnie dzisiaj cieplutko. A uprzedzając pytania co dzisiaj na obiad to u mnie zupka warzywna z kalafiorkiem i fasolką uwielbiam takie zupki, a kiedyś do warzywnej to mnie zmusić nie szło
|
#2370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie już duża część zaplanowana... mamy salę, mamy zespół już od dawna (trzeba ich rezerwowac minimum 1,5 roku wczesniej - szczególnie jesli chodzi o rozchwytywane terminy), mamy fotografa i kamerzystę... planujemy jeszcze zespół gospel do kościoła w kościele termin zaklepany (będzie w wielkiej katedrze bo to moja parafia... a tu terminy tez rok wczesniej się klepie )mam już nawet kwiaty posadzone, które do dekoracji wykorzystam w przyszłym roku! a potrzeba mi ich ogrom... wiec nasadziłam z 10 krzewów ![]() kolorystyka wymyślona... drużbowie raczej też wybrani (choć jeszcze o niczym nie wiedzą of kors!), cały zarys jako tako dokonany.... ...ale ja to jestem pedantką w takich kwestiach i u mnie musi być wszytsko an tip top... TŻ boi się, że będę wszytskich po kątach ustawiała w dniu ślubu i sama popsuję sobie ten dzień... taka panna młoda z piekła rodem! po za tym chciałam dopiąc wiekszość kwestii przed porodem z racji późniejszego braku czasu (dziecko-szkoła-praca...). jakąś taką niekonkretną wizję sukni tez już mam... ale jak ja będę po porodzie w niej wyglądała to nie wiem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.

, jest rewelacyjny delikatnie usztywniany, myślałam ze w ogóle nie bede kupować biustonosza do karmienia ale ten jest rewelacyjny

17.08.2013 r.

za duzo chemii to tez nie zdrowo
Mam salę i orkiestrę, no i narzeczonego 

a przygotowania....salę rezerwowaliśmy prawie 2 lata przed...