![]() |
#2341 | |
Raczkowanie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Cytat:
Ale może są też oferty na doradców w placówkach? Masz pewną podstawę, przyuczą Cię do pracy. W bankach może być naprawdę fajnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dalam tez ogloszenie do lokalnej gazety ze zajela bym sie opieka nad dzieckiem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2343 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny. Praca telemarketerki/ handlowca to nie do końca taka praca o której myślicie. Nie jest to firma "krzak". Takiego wciskania ludziom rzeczy niepotrzebnych przez telefon tez bym nie chciała. Ogólnie praca polegałaby na tym że mam dzwonić do klientów którzy już kupują od nich produkty (są to firmy typu piekarnie, cukiernie) i namawiać żeby kupili coś więcej, pytać czy czegoś nie potrzebują, prezentować nowości itp. Czyli praktycznie każdy handlowiec taką pracę wykonuje. Awans na przedstawiciela handlowego to też typowa praca przedstawiciela, dostaję wtedy firmowe auto do dyspozycji i objeżdżam poszczególnych klientów. Nie miałabym takiego dylematu gdyby obie firmy były blisko.. Jednak minimum 300 zł na dojazdy to sporo....
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-02-13 o 14:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
Jak masz dar przekonywania i lubisz dużo mówić, rozmawiać to wybierz opcję nr i proste. Ja bym takiej pracy nie wybrała bo nie jestem wygadana, wolę sobie robić po cichu co mam robić, jestem typem mało mówiącym.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poradzcie mi w jednej sprawie, czy warto jechać do tzw. dużego miasta i tam szukać pracy? Rzecz tylko w tym, że dochodzą koszty wynajęcia pokoju, dojazdów i całe utrzymanie. A może lepiej zostać w moim mieście, gdzie korzystam z domu rodzinnego i dalej czekać na jakąś ofertę? Nie byłoby dylematu gdybym miała pewność, że ta praca będzie od razu (jakakolwiek dająca szanse na utrzymanie, o pracy w zawodzie nie śmiem marzyć).
Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo) Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu. ![]() Edytowane przez BioIvO Czas edycji: 2010-02-13 o 18:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2346 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygadana jestem, zaprawiona na promocjach ![]() Z tym że sama nie wiem na co zwrócić uwagę, na pieniądze, rodzaj stanowiska, rodzaj umowy, odległość... Ta pierwsza opcja to jednak jest niezależna od tego ile sprzedam i to typowo biurowa praca.. Zazwyczaj wiem czego chcę i nie mam takich problemów ale w tym przypadku boję się że źle wybiorę i będę żałowała. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Zależy czego szukasz ale wcale nie jest powiedziane że w dużym mieście łatwiej o pracę. Ja szukałam w dużym mieście i okolicach. Teraz dostałam propozycje z firm oddalonych od większego miasta o 10 i 30 km.
![]() |
![]() |
#2347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie uwierzycie, właśnie miałam telefon od znajomego że ktoś z jego znajomych potrzebuje kierownika do nowo otwartego sklepu ze zdrową żywnością....
![]() ![]() Normalnie jakieś niebywałe szczęście mam w ostatnich dniach, może w totka zagram ![]() Zaraz jadę na rozmowę, ciekawe jakie tam warunki mi zaproponują i pewnie mój dylemat sie powiększy ![]()
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale te koszty utrzymania ![]() A poza tym u mnie trzymaja mnie praktyki ktore zalatwilam u siebie w miescie ..moze pozniej od miesiecy wiosenno-letnich wyprowadze sie do wiekszego miasta w celu pracy...nie wiem. Wiem ze calkiem bezczynnie w domu nie chce siedziec- mysle zeby porobic wlasna bizuterie,chcialam isc na kurs wizazu z UP (chodz mam to w szkole to nigdy wiedzy nie za duzo a za szkolenie placa) Mam duzo pomyslow ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
Myślę że robienie biżuterii to dobry pomysł, moja znajoma właśnie na takiego typu działalność dostała dotację z UP.
![]() |
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I mysle czy by U Pani od praktyk czasem nie wpadac jej pomoc(chociaz za darmo bo nauczylabym sie cos(za darmo..a w szkole za to place) i czas by zlecial ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, orientujecie sie moze jak wyglada rozmowa w kancelarii prawniczej na stanowisko asystentki/sekretarki? Bo ja wlasnie wczoraj zostalam zaproszona na taka rozmowe ktora ma byc dzis o 18! Bedzie to moja pierwsza powazna rozmowa o prace i sie baaaardzo denerwuje
![]()
![]() |
#2353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
opowiedzieć wam coś z życia firmy mojej siostry ?
![]() dzis dziewczyna wróciła do pracy po podróży poslubnej, przyniosła cisto, dostała od firmy coś tam, poczym szef wziął ja na rozmowe i zwolnił ![]() Natomiast inna dziewczyna z innej filii bo nie wiem jak to nazwać też została jakoś zwolniona, ale powiedziała ze jutro przyniesie zaświadczenie że jest w ciąży ![]()
![]() |
#2355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieźle ![]() Kobieta zawsze moze sobie "wykombinować" żeby nie być zwolnioną: najpierw ciąża (tylko nie w chwili wypowiedzenia nie może być wcześniej jak w 3 miesiącu ciąży), później macierzyński, wychowawczy (a on moze i do 3 lat trwać) i zaległy urlop wypoczynkowy ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
czytałam kiedyś artykuł w necie, że kobieta była na takich urlopach itd. przez 10 lat i pracodawca nie mółg jej zwolnic bo nie miał jak
![]() ![]()
![]() |
#2357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że mogą pytać o wszelkie umiejętności związane z pracą asystentki/sekretarki. Np. obsługa komputera, obsługa wszelkich urządzeń biurowych, doświadczenie w pracy z interesantami, może znajomość języka. Z ogólnych pytań to przygotuj się na pytania typu: dlaczego chcesz tam pracować, ile chcesz zarabiać, dlaczego to ciebie powinni zatrudnić (poprzyj swe umiejętności przykładami). Dobrze by było, gdybyś też wiedziała jakimi sprawami zajmuje się dana kancelaria i jakie usługi świadczy. A jaka to kancelaria, w jakim regionie? Napisz tez jak możesz, jakie wymagania stawiali kandydatom. z ciekawości, bo wydaje się, że praca fajna. I powodzenia na rozmowie.
(...) prawda jest gorzka bez pociechy, którą daje nadzieja (...) Eduard Bass Edytowane przez gorzka prawda Czas edycji: 2010-02-15 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2358 |
Raczkowanie
|
Gorzka prawda, oto chodzi ze to oni sami do mnie napisali
![]() A z tego co widze to jakas kancelaria "z wyzszej polki" wiec tym bardziej jestem w szoku ze do mnie wlasnie napisali. Maja swoja siedzibe w centrum Warszawy. A rozmowe mam jednak przelozona na jutro, maja jeszcze dzis zadzwonic i powiedziec dokladnie godzine. Bardzo sie denerwuje ![]()
![]() |
#2359 |
Zadomowienie
|
Moniano22 ja właśnie też złożyłam aplikacje do kancelarii radcy prawnego (pisałam wyżej) i w ogłoszeniu chcieli ukończone studia prawnicze lub administracyjne (albo w trakcie studiów), znajomość obsługi komputera i znajomość języka angielskiego. Ja napisałam w cv, że angielski znam na poziomie średniozaawansowanym. Nie ma co ściemniać, bo na rozmowie szybko się wyda. Staż to już coś. Jeżeli odbyłaś go w szeroko rozumianym ,,biurze" to na pewno możesz się pochwalić wieloma umiejętnościami zdobytymi podczas stażu. A i wiedza zdobyta na studiach (ja też po licencjacie z administracji, kończę mgr) do takiej pracy może okazać się bardzo przydatna. Masz jeden punkt przewagi, bo to oni się z Tobą skontaktowali. Do jutra masz trochę czasu, by się przygotować. Ja nawet nie wiem czy zaproszą mnie na rozmowę, w przyszły poniedziałek się dowiem i szczerze Ci powiem, że strach na pewno też mnie sparaliżuje, a to dlatego, że po pierwsze zależało by mi bardzo, a po drugie, to są takie ,,wyższe sfery"
![]() Jeszcze raz powodzenia jutro i daj znać o co pytali proszę proszę proszę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Ok daję znać.
Praca w sklepie fajna i ciekawa ale ponieważ sklep dopiero zaczyna swoją działalność po przerwie pierwszy miesiąc umowa-zlecenie a potem zobaczymy... Więc raczej sobie odpuszczę bo potrzebuję umowy o pracę i ubezpieczenia.
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-02-15 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2361 |
Raczkowanie
|
Jutro mam rozmowe na 17! Niestety nie dalo sie wczesniej....znowu bede caly dzien chodzic w nerwach yhhh no ale trudno, musze to jakos przebrnac. Kiedys musial nadejsc ten dzien - pierwszej rozmowy
![]() ![]()
![]() |
#2362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim razie podwójne trzymanie kciuków u mnie masz jak w banku. I daj znać o co pytali ![]() PS-> wiecie co, ja szukam pracy 7 miesięcy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2363 |
Raczkowanie
|
Niezaleznie od tego jak bedzie, napewno zdam Wam jutro relacje
![]()
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Tobie zycze milej kompetentnej rozmowy. napisz jak bylo koniecznie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
A u mnie w lokalnej gazecie mozna pojawic sie ze pojawilo sie to co chce.
Praca do opiekunki do dziecka..ale jest haczyk..2 m-ce dziecko ma. Ja wole starsze tak od roku wzwyz.. ale zadzwonilam tam i ponoc jest juz pare chetnych i zapisali moj nr i tyle. Ale moja mama mowi ze z takim malym nawet lepiej bo zje i spi(a wieksze pol dnia nie spi) A i druga praca-sekretarka w jakies firmie wyslac CV ze zdjeciem(wymogom odpowiadam ale mam brzydkie zdjecie kucze z swiadectwa maturalnego a juz 3 razy zdazylam wyglad zmienic i mi glupio je w CV wstawiac bo moze liczyc sie dla nich wyglad wlasnie skoro chca zdjecie) Ale wysle im..
![]() |
![]() |
#2367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koniecznie napisz jak Ci poszło ![]()
![]() |
![]() |
#2368 |
Zadomowienie
|
Jak tam, Dziewczyny, poszukiwania?
Ja się nastawiłam na staż z Urzędu Pracy, ale nie chcę jakiegoś byle jakiego, tylko w swojej branży. Wczoraj wysyłałam cv do biur karier, że chcę w takim biurze mieć staż. To mi jedno odpisało, że nie przewidują takiej opcji, ale skoro tak bardzo mnie pasjonuje praca z młodzieżą, to może za darmo poprowadzę jakieś szkolenie. Padłam. Przecież i tak ich nic nie kosztuje taki stażysta, a dla mnie te parę stówek to ważna sprawa. No, ja pie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2369 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2370 |
Zadomowienie
|
gregia ja też mam nadzieję, że mnie zaproszą. U Ciebie też dalej bez zmian?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.