![]() |
#2341 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Buu. To było późno wieczorem zdarzyło się raz nie byliśmy u lekarza. Na razie obserwuje. Myślę że to mleko mogło zaszkodzić bo tak nie mam pojęcia. Pomidorówke z przecięrem domowym jadłem 2 i 3 dni temu to chyba raczej wcześniej by już się zaczęło coś dziać? A nie dopiero wczoraj wieczorem. Bez zabielania była.
Nie wiem. Teraz. Kupka. Zielona jeszcze ale brzusznek nie boli
#2342 |
Rozeznanie
|
Ten sprzedawca ma też fajne pieluchy flanelowe
![]() Mój Gin twierdzi że jego żona urodziła troje dzieci w tym szpitalu gdzie ja rodzę i każdemu podawali normalnie szpitalne szczepionki, i jemu się zdarzyło przez całą swoją karierę wypisać 3 recepty na inne szczepionki. Stwierdził że jego zdaniem lepiej nie kombinować, i znowu mam dylemat ![]() ![]() ![]() ![]()
#2343 |
Zadomowienie
|
MaamaaZuzi na uspokojenie:
http://www.hafija.pl/2011/05/podrecz...y-dziecka.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Tż odsypia, bo całą noc on dyżurował przy małym, teraz moja zmiana. Mały nakarmiony, zadowolony i śpi dalej z Tż w łóżku Ja zdążyłam się wykąpać, umyć włosy, wysuszyć, ogolić nogi, umalować się, zjeść śniadanie ![]() Mały jest śpiochem za tatą hihi Co do szczepienia, to ja szczepiłam jednak zwykłą, była u nas pediatra i mówila, że te szczepionki, które aktualnie podają nie zawierają tyle rtęci i są całkowicie bezpieczne ![]() Krocze dalej mnie nap.... jak nie wiem, wyczekuje ściągnięcia szwów jak wybawienia Masakra jak się pocę Idę pomachać laktatorem ![]()
#2345 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mam pojęcia z jakiej firmy mam ten kosz bo nie pisze, a dostaliśmy go w prezencie. Zmierzyłam metrem krawieckim ten materacyk i zamówiłam prześcieradła pasują idealnie ![]()
![]() |
#2346 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także decyzja ciężka. My mamy receptę na Engerixa, jak coś to mąż kupi, ale powiem szczerze, że też mamy mętlik w głowie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Wtajemniczenie
|
Odowska dziękuję: ) uspokojenia tak myślałam że pediatra nic innego nie powie niż to że coś zaszkodziło. Obserwujemy: )
My też szczepilismy w szpitalu
#2348 |
Raczkowanie
|
hej
![]() u mnie armagedon. Wercia odkąd nie chodzi do zerówki takie starcia z Lilcią robi że mam już dość...nie mam sił ostatnio i strasznie rozdrażniona chodzę. co do kp. dacie rade Mamusie wypracować swój system.wzloty i upadki zdarzają się wszystkim karmiącym ![]() ![]() ehh ja w ramach rekompensaty za ostatnią wizyte wzięłam się za prasownie ubranek tym razem w wersji chłopięcej ![]()
#2349 |
Wtajemniczenie
|
Iva bardzo fajnie mówił położny. Szkoda że tak mało Ludzi z takim podejściem i powołaniem pracuje na położnictwie. Ile łatwiej było by mamusiom na starcie
#2350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widze ze juz odowska podeslala linka ![]() noo te kupy to teraz beda spedzac sen w powiek,moja robila kupki co kilka dni,i wiesz ile sie zdazylam nasluchac ze ona juz ma zatwardzenie,ze to nienormalne,ze do lekarza,ze mam jej lewatywe zrobic-oczywiscie zlote rady od tesciowej ![]() Ilonka super ![]() fajnie ze razem z mezem dyzurujecie przy malym,ze sie wlacza nie wiem jak to bedzie u nas i troche sie boje-bo starsza do nas w nocy albo nad ranem przychodzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
To pospalam.. Przyjacioła zadzwoniła pytać jak się czuje
![]() ![]() Ale już chyba nie idę spać,choć może powinnam zostać w bezruchu Nooo mąż właśnie zadzwonił ze nie mam rodzic bo jedzie z pracy na Półwysep aaaaaa wiec zaciskam nogi hihi Idę zaraz po banana mam taką ochotę m szkoda ze kuchnia tak daleko ![]()
#2352 |
Zakorzenienie
|
iva oo teraz chlopiece?mials jakies przygotowane?czy byla opcja ze jak corcia 3 to masz wszystko po starszych?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak niewiele trzeba żeby pokazać co i jak. i do tej pory w szoku jestem że to właśnie facet potrafił cierpliwie ze mną siedzieć choć nie tylko mnie miał pod opieką po cc ...
![]() |
#2354 |
Konto usunięte
|
Powiem wam że pierwszy dzień po cc tz był ze mną. Przebierał małego karmił podawał mi do łóżka. Nic nie musiałam robić. Na 2 dzień już dawałam radę sama więc tylko pól dnia z nami był a teraz przychodzi po pracy bo szkoda urlopu. Woli go użyć jak będziemy w domu
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Raczkowanie
|
na córeczką dostałam z powrotem ciuszki po moich dziewczynkach + to co szwagierka miała po swoich i oczywiście to co zdążyłam kupić
![]() a teraz była akcja Siusiak ![]() ![]() ![]() ![]() zmykam do patelni bo już mi córcie marudzą że za długo przy lapku siedze ![]()
chcesz rozśmieszyć Pana Boga-opowiedz mu o swoich planach... Edytowane przez iva_b Czas edycji: 2015-02-04 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Zadomowienie
|
Mlebidakin musiałaś się rozpływać tego pierwszego dnia, co? Taki opiekuńczy tatuś...
![]() Może już tuli Oliwkę? Edytowane przez odowska Czas edycji: 2015-02-04 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Ilonka, żeby mój mąż był taki pomocny jak Twój
![]() ![]() Iva, ja też chcę takiego Pana położnego! ![]() ![]() ![]() ![]() Lecę na wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zadomowienie
|
Ollllciaaa kciuki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Kciuki za wizyty Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zadomowienie
|
Ja po wizycie. Pozamykana nic się nie dzieje. Moja waga bez zmian. Następna wizyta 18.02. Juz wiem która położna do mnie przyjdzie, miałam nadzieję że inna ale trudno ta też nie jest zła. Mówiła ze przyjdzie kilka razy do mnie, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.
Ola kciuki za wizytę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
Tutti to dobre wiesci powizytowe
![]() Oby i Olcia takie dobre przyniosla ![]() Pan położny...fajnie.. ![]() Ja w ramach relaksu , siedzę sobie i czytam ksiazke :Język niemowląt T.Hogg ![]()
#2363 |
Wtajemniczenie
|
Ola
![]() Tutti czyli wizyta udana, w sumie to dobrze, że wszystko pozamykane, bo Ty na koniec lutego, także ![]() Aga to ja w ramach relaksu nie robię nic :P Posiedziałam u Małej w pokoju, pozaglądałam do komód, szafy, spojrzałam na torbę do szpitala i uciekłam ![]() Aaaaa i pojeździłam wózkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Wtajemniczenie
|
Olcia myślę że byś się nie wstydziła
![]() ![]() Mój Tż fajnie małą w szpitalu mi dostawiał i cycora do buzi wkładał. Zabwne to było jak od pierwszej chwili się wczuł w tatusiowo ![]() Teraz zrobił Zuzi extra domek w pokoju z kocy i kołdry i się w dom bawią ![]() Mamy żółtą kupę ![]() Za mało pampersa musiałam wywinąć i pępek jest podrażniony. Tak sobie myślę że już do starości będziemy się o nasze szkrabki martwić. Kupki, pępki, kolki, ząbki, szkoła, chłopaki/ dziewczyny, małżeństwa wnuki ah a ile jeszcze po drodze wszystkiego ![]() ![]() Ide chyba pospać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Mlebi super że się dobrze czujesz i możesz sama zajmować synkiem ![]() Kasiula jak u Was? Lepiej już troszkę? Mała może pełnia u Ciebie podziałała? Tutti ciesze się że wszystko dobrze ![]() A jeszcze o mamie chciałam napisać, wiecie że ona nawet wanienke skontrolowała! Była tyłem odwrócona i musiała ją oglądać bo stwierdziła że za dużo płynu małej do kąpieli lejemy !!! No jeszcze mi w ilości płynu nie rządziła!!! Biedny mój tata ja nie wiem jak to będzie jak mama na stałe wróci. Całe dnie o jedzeniu mu truje ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- A pępek już wiem od czego się mazia... Mama położyła małą wczoraj na brzuszku... i mała się trochę szarpać zaczęła a ja myślałam że pampola źle wywinęłam Wszystko jasne...
#2365 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ksiazka dla zabicia czasu ![]() Bo nie lubie tego typu poradnikow, ale dostalam pelno tych ksiazek- to pomyslalam- ze chociaz przejrze Cytat:
![]() masakra.... Ale fajnie z mężem i ogólnie w domku ![]() Super ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2366 | |||
Zakorzenienie
|
hejo
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zielone, spienione strzelające kupki to nietolerancja laktozy same zielone nietolerancja białka zwierzęcego Do dziś jesteśmy z Marcinem pod okiem gastroenterologa, i do teraz nie moze jeść nic nabiałowego Jeśli bardzo się niepokoisz zanies kupkę do laboratorium - badanie ogólne i krew utajona Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2015-02-04 o 11:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Raczkowanie
|
A mnie kot obrzygał moją pościel
![]()
#2369 |
Zakorzenienie
|
Wbrew temu co piszecie tule OLIWKE ale w brzuchu.
Założyli mi dzis balonik bo się upomnialam. Na ktg w ciągu 30minut miałam z 6skurczy tak od 80-100. Bolesne niektóre dziady i aż do szyjki śmigają. Teraz czekam na obiad. Chce mi się spać ale mam chodzic jak najwięcej wiec bede musiala chodzic
#2370 |
Zadomowienie
|
MamaZuzi mama pewnie chce dobrze ale jej nie wychodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.