Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-18, 11:31   #2341
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
A my bylysmy w Urzedzie Miasta i Nikolcia ma zlozony wniosek o dowod. Bedziemy mogly latac do tatusia tylko tak sie zastanawiam czy sa jakies wytyczne dotyczace wieku od jakiego dziecko moze leciec samolotem ? Ktos wie?

Nie ma z tego co wiem ale wiem że chyba fotelik samochodowy trzeba mieć??? Ale ile w tym prawdy....Nie wiem...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 11:33   #2342
gosiak0512
Zakorzenienie

Co do kotki to pewnie jej te rozstepy nie przeszkadzaja ale bolec musialy bo az do krwi peklo myslalam ze to inny kot ja tak drapnal ale ma to samo z obu stron. Paskudna szrama na oko z 6cm a grubosc z 1cm

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 11:33   #2343
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Nie ma z tego co wiem ale wiem że chyba fotelik samochodowy trzeba mieć??? Ale ile w tym prawdy....Nie wiem...
a to fotelik to wiem mamy to nie problem

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 11:38   #2344
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Super ze mieliscie sesje noworodkowa, koniecznie pochwal sie potem jak wyszlo

Ja kupilam sab simplex za 8 euro z groszami. Ceny zaczynaja sie juz od 7

Zostalam sama w domu, maz zabral mala na spacer. Boze jak dziwnie. Pierwszy raz od miesiaca jestem SAMA

W domu taki syf, jedyne o czym mysle to sprzatanie a ledwie zyje i powinnam sie przespac..
olej i idź spać

Cytat:
Wiecie co mam kryzys z tym karmieniem piersia ;(... Nie wyobrazam sobie ze mialabym teraz karmic mala mm i rycze jak tylko pomysle ze chce oderac jej kp ale nie wiem co robic ;( przezyje juz te mokre bluzki wiecznie, ale jak mam miec goraczke co dwa dni to juz przegiecie.............
Ponoc herbata mietowa stopuje laktacje, ehe ja pije litrami dziennie i co?

Takze jak widac, nie tylko za malo mleka jest zle... Za duzo to tez problem.

Mam dola
i tak źle i tak nie dobrze. Może po karmieniu okłądaj piersi woreczkiem z lodem

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hej

U nas nocka spoko, po karmieniu o 2:30 była pobudka o 6:30 i jedzonko, potem córa sie zdrzemnęła i za godzinę dojadla, potem znow przysypiała ale miała godzinę wiszenia na mnie a ja sie zdrzemnęłam w tym czasie potem puściła cyca, ululalam ja i spi od 2h w łóżeczku ja w tym czasie w turbo tempie zjadłam, wykapalam sie, wstawiłam pranie, zmieniłam pościel, odkurzylam i poćwiczyć jeszcze bym chciała zdążyc ale musiałam do Was zajrzeć najpierw

Gratki nowych tygodni my dzis 3 kończymy

Gossip-pięknie córa przybiera

Karola-spróbuj picie szałwii-1 do 2 razy dziennie

Kurde Wam tez sie pogorszyła cera?? Przez cała ciąże miałam idealna gładka buźkę a teraz jakies grudki podskórne mam wrrr
już wróciła do dobrej formy

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Do 28czerwca.
www.nagrody.visa.pl

Tylko visa.
a visa electron to też visa czy nie bierze udziału?

Cytat:
Ja polecam rabat do reserved-do dzis włącznie dla mojego bobasa tez cos zamówię, Dzień Dziecka niedługo

A nad ranem Ala jakos dziwnie zakaszlnela plus przełknięcie, odgłos dławienia sie, zerwalam sie w sekundę z zawałem serca na równe nogi, az poczułam wszystkie mięśnie brzucha a ona spala sobie dalej w najlepsze
a to z newsletteretm czy jak?
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 11:56   #2345
sa_r_us
Raczkowanie

Witam Wszystkie Mamusie

chciałabym dołączyć

Mój Synuś urodził się 23.03.2015 r.
waga 4950g
wzrost 59cm

Mam małe pytanie ile ważą wasze pociechy, Mój Igorek obecnie ma 64cm i waży 7,8kg karmie mm. Zastanawia mnie czy to nie za dużo jak na takiego Szkraba byłam u kilku lekarzy i jeden mówi, że wagę ma prawidłową przy tym wzroście inny, że za dużo. Sama już nie wiem co mam myśleć, dlatego chciałabym się zorientować wśród innych mam .

Pozdrawiam Ciepło
sa_r_us jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 12:01   #2346
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Wow... Ale niestety ssak dzis na cycu cały czas, ma potrzebę czułości wzmożona, a ze mnie juz tak nie bola to niech wisi. A temperatura spadła do 12 i leje! A przeciez to juz ponad połowa maja ... Dzieki za odpowiedzi dotyczące tego siusiania, zeschizowalam sie, ze to cos nie tak, ale widzę, ze wszystkie podobnie miałyście mam nadzieje, ze sie rozpogodzi mam Biedre niedaleko skoczylabyn po pampki z mała szybko. Chociaz nie, tam zawsze kolejki sa... Najwyżej TZet by z nia poczekał pod biedra
No pogoda u nas okropna... A z mala moze by Cie w Biedrze przepuscili. Ja tak ostatnio mialam jak sie mlody rozdarl

Cytat:
Wiecie co mam kryzys z tym karmieniem piersia ;(... Nie wyobrazam sobie ze mialabym teraz karmic mala mm i rycze jak tylko pomysle ze chce oderac jej kp ale nie wiem co robic ;( przezyje juz te mokre bluzki wiecznie, ale jak mam miec goraczke co dwa dni to juz przegiecie.............

Mam dola
A myslalas sciagac i mrozic na gorsze czasy?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 12:02   #2347
sa_r_us
Raczkowanie

Co do wieku to zależy od linii lotniczych, ale jak byłam u pediatry to mówił żeby najlepiej z dzieciaczkiem lecieć od 4 m-ca ze względu na ciśnienie. Niestety mój mąż pracuje za granicą też mamy ograniczone wizyty z tatusiem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-18, 12:12   #2348
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
A my bylysmy w Urzedzie Miasta i Nikolcia ma zlozony wniosek o dowod. Bedziemy mogly latac do tatusia tylko tak sie zastanawiam czy sa jakies wytyczne dotyczace wieku od jakiego dziecko moze leciec samolotem ? Ktos wie?
nie mam pojęcia
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Co do kotki to pewnie jej te rozstepy nie przeszkadzaja ale bolec musialy bo az do krwi peklo myslalam ze to inny kot ja tak drapnal ale ma to samo z obu stron. Paskudna szrama na oko z 6cm a grubosc z 1cm
biedna kicia..
Stary 2015-05-18, 12:14   #2349
Hanka20
Zakorzenienie

Dziękuję Wam wszystkim za opinie ma temat karuzelki. Biorę nr 1

KAROOLA spróbuj z ta szałwia może pomoże, choć w smaku jest wstrętne brr

PAVLINECKA ja pierwszy spacerek zaliczyłam jak mały miał równy tydz i niecałą godzinkę chodziliśmy także luz!

GOSIAK biedna kotka! pierwsze słyszę ze koty mogą mieć rozstępy, chyba dużo musi mieć tych kociatek w sobie ze ja tak porozrywalo :/

My na spacerku, zdążyłam zajść do Rosska, kupiłam mojemu zapas herbatki z kopru i łyżeczki bo podaje mu od dziś espumisan i nie miałam jak tego zrobić taką metalową.

Fajnie ze promka w biedrze z ta karta visa trzeba wykorzystać

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 12:16   #2350
gosiak0512
Zakorzenienie

SARUS hej. Z waga to u nas roznie tu ale ok 250/300g tygodniowo dziecko moze bodajze przybywac. U was spora ta waga..

Stary 2015-05-18, 12:18   #2351
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sa_r_us Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie Mamusie

chciałabym dołączyć

waga 4950g
wzrost 59cm

Mam małe pytanie ile ważą wasze pociechy, Mój Igorek obecnie ma 64cm i waży 7,8kg karmie mm. Zastanawia mnie czy to nie za dużo jak na takiego Szkraba byłam u kilku lekarzy i jeden mówi, że wagę ma prawidłową przy tym wzroście inny, że za dużo. Sama już nie wiem co mam myśleć, dlatego chciałabym się zorientować wśród innych mam .

Pozdrawiam Ciepło
Witaj
Jak nazywa sie Twoj maluszek ? Tak mi się wydaje ze sporo waży Twój synuś jak często go karmisz i ile wypija?

Stary 2015-05-18, 12:21   #2352
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Super ze mieliscie sesje noworodkowa, koniecznie pochwal sie potem jak wyszlo

Ja kupilam sab simplex za 8 euro z groszami. Ceny zaczynaja sie juz od 7

Zostalam sama w domu, maz zabral mala na spacer. Boze jak dziwnie. Pierwszy raz od miesiaca jestem SAMA

W domu taki syf, jedyne o czym mysle to sprzatanie a ledwie zyje i powinnam sie przespac..
Dzięki Kochana za info - ale to dotyczy małego-30ml Sab simplex czy dużego-100 ml?
Fotki to jakieś wrzucę jak je dostane - juz się nie mogę doczekać
Cytat:

Mam dola
Kurde z tym pokarmem- wiecznie coś. Bardzo Ci współczuje:-( 😢 Ja naleze do tej drugiej grupy co za wiele nie ma pokarmu ale cały czas pracuje nad tą laktacja póki co- choć też mam kryzysy i to dość często... w sobotę się tak fatalnie czułam ze mam dreszcze i gorączkę a prawy cyc twardy jak kamień :-( i juz się bałam ze zaraz mnie czeka szpital tak jak biedna Rosi :-( się narazie jest spokój. Kurde nigdy niewiadomo narty jak ode na spacer to się tak boje żeby mi cycow nie przewialo :-(-no schiza normalnie....
Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Też nie robiłam ale wynalazkami przepis i ziemniaczki razem zrobię to myślę dobra opcja dla nas
http://alergia-pokarmowa.bloog.pl/id...tticaid=614e2a
Dzięki bardzo za przepis - tez wypróbuję zobaczymy co to będzie... a Adusia może faktycznie przechodzi ten kryzys...- jeśli tak to pocieszeniem jest to ze to mija:-* u mnie powoli sytuacja się stabilizuje aczkolwiek nie chce mówić głośno. ..tfu tfu tfu
Cytat:
Hej

U nas nocka spoko, po karmieniu o 2:30 była pobudka o 6:30 i jedzonko, potem córa sie zdrzemnęła i za godzinę dojadla, potem znow przysypiała ale miała godzinę wiszenia na mnie a ja sie zdrzemnęłam w tym czasie potem puściła cyca, ululalam ja i spi od 2h w łóżeczku ja w tym czasie w turbo tempie zjadłam, wykapalam sie, wstawiłam pranie, zmieniłam pościel, odkurzylam i poćwiczyć jeszcze bym chciała zdążyc ale musiałam do Was zajrzeć najpierw

Gratki nowych tygodni my dzis 3 kończymy

Gossip-pięknie córa przybiera

Karola-spróbuj picie szałwii-1 do 2 razy dziennie

Kurde Wam tez sie pogorszyła cera?? Przez cała ciąże miałam idealna gładka buźkę a teraz jakies grudki podskórne mam wrrr
Ja tez mam problemy teraz z cera. Nigdy nie miałam - a w ciągu to już w ogóle jak pupcia niemowlaka .. a teraz zaczyna się robić lekki dramacik :-(
Cytat:
Wczoraj nawet rozmawiałam z kolega którego zona jest lekarka o tych przelotach z niemowlakami. I nie wiem ile w tym prawdy ale on twierdził że do roku nie powinno się latać samolotem z takim małym dzieckiem ze względu na ta różnice ciśnień. Ze u niemowlaka dość długo się nie wyrównuje ten poziom ciśnienia... się nie jestem przekonana ze to aż rok :-/
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Biedna kotka :-( 😢
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 12:27   #2353
Hanka20
Zakorzenienie

Ja mam cerę póki co ładna nie mogę narzekać

Stary 2015-05-18, 12:29   #2354
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Rzeczywiście chyba Adka ma jakiś skok i nowe osiągnięcie sese se Przewróciła się z brzuszka na plecki sama 😃 Duma matkę rozpiera 😃goczek miałas rację
I wyszłyśmy na spacer wlasnie, mnóstwo chmur i wiatr, ale to nam nie straszne 😜 jeszcze koleżanka zaraz ma dołączyć bo na zwolnieniu ciążowym już.
Stary 2015-05-18, 12:30   #2355
sa_r_us
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Witaj
Jak nazywa sie Twoj maluszek ? Tak mi się wydaje ze sporo waży Twój synuś jak często go karmisz i ile wypija?
Karmię go co 2,5h bądz co 3h w nocy mi śpi od 21 do 4:30 średnio. staram się go karmić 7 razy na dobę niekiedy wychodzi 8 razy wypija średnio 100-140ml.

Sama już nie wiem co źle robię
Stary 2015-05-18, 12:40   #2356
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście chyba Adka ma jakiś skok i nowe osiągnięcie sese se Przewróciła się z brzuszka na plecki sama 😃 Duma matkę rozpiera 😃goczek miałas rację
I wyszłyśmy na spacer wlasnie, mnóstwo chmur i wiatr, ale to nam nie straszne 😜 jeszcze koleżanka zaraz ma dołączyć bo na zwolnieniu ciążowym już.
Wow super, zdolniacha!

Cytat:
Karmię go co 2,5h bądz co 3h w nocy mi śpi od 21 do 4:30 średnio. staram się go karmić 7 razy na dobę niekiedy wychodzi 8 razy wypija średnio 100-140ml.

Witamy!
Ja bym sie nie martwila na zapas, duzy sie urodzil i przybral ok 3 kg. Moj z 21.03 ur. 3380 i podejrzewam ze juz 6 kg wazy na pewno, wiec ze 2.5kg przybral. W czwartek bedzie wazony to dam znac dokladnie

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 12:43   #2357
madzixx88
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Hanka-a często podajesz małemu te herbatkę z kopru?? Bo czytałam w książce o diecie dla dzieci, ze często sie ja podaje na problemy brzuszkowe a wrecz przeciwnie-moze szkodzić niemowlakom hmm

A tu link tez z negatywnym działaniem:
http://m.mjakmama24.pl/niemowle/zdro...,194_5852.html

I tu o działaniu wzmagającym gazy
http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,1...rodek.html?v=2

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2015-05-18 o 12:55
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 12:45   #2358
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Wszystkie Mamusie

chciałabym dołączyć

waga 4950g
wzrost 59cm

Pozdrawiam Ciepło
Witamy ja tam na tych wagach sie nie znam. Lepiej troszke wiecej niz za malo ale duzy sie urodzil

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dzięki Kochana za info - ale to dotyczy małego-30ml Sab simplex czy dużego-100 ml?
Fotki to jakieś wrzucę jak je dostane - juz się nie mogę doczekać

Kurde z tym pokarmem- wiecznie coś. Bardzo Ci współczuje:-( 😢 Ja naleze do tej drugiej grupy co za wiele nie ma pokarmu ale cały czas pracuje nad tą laktacja póki co- choć też mam kryzysy i to dość często... w sobotę się tak fatalnie czułam ze mam dreszcze i gorączkę a prawy cyc twardy jak kamień :-( i juz się bałam ze zaraz mnie czeka szpital tak jak biedna Rosi :-( się narazie jest spokój. Kurde nigdy niewiadomo narty jak ode na spacer to się tak boje żeby mi cycow nie przewialo :-(-no schiza normalnie....

Dzięki bardzo za przepis - tez wypróbuję zobaczymy co to będzie... a Adusia może faktycznie przechodzi ten kryzys...- jeśli tak to pocieszeniem jest to ze to mija:-* u mnie powoli sytuacja się stabilizuje aczkolwiek nie chce mówić głośno. ..tfu tfu tfu

Ja tez mam problemy teraz z cera. Nigdy nie miałam - a w ciągu to już w ogóle jak pupcia niemowlaka .. a teraz zaczyna się robić lekki dramacik :-(

Wczoraj nawet rozmawiałam z kolega którego zona jest lekarka o tych przelotach z niemowlakami. I nie wiem ile w tym prawdy ale on twierdził że do roku nie powinno się latać samolotem z takim małym dzieckiem ze względu na ta różnice ciśnień. Ze u niemowlaka dość długo się nie wyrównuje ten poziom ciśnienia... się nie jestem przekonana ze to aż rok :-/

Biedna kotka :-( 😢
No rok to mnie tez wydaje sie duzo... najlepiej zapytac na lotnisku

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

a moze Niezawsze wie?

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-05-18, 13:12   #2359
soniuska
Zakorzenienie

Dziewczyny ja tylko na chwile z wiadomoscia ze 1.08.2015 o 15:00 bede zona
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-18, 13:15   #2360
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Super Soniuska :-* Gratulacje bardzo fajny termin
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 13:15   #2361
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
jej tak noe dawno tez to przechodzilam a zaraz 5 miesiecy bedzie

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-05-18, 13:15   #2362
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Oo no to super! Mój jeszcze takich akrobacji nie wyczynia. A u nas dzis wręcz upał, opalam ta moja blada twarz na ławeczce

Cytat:

Hmm no to standardowa ilość karmien. Nie przejmuj się na zapas może teraz tyle przybiera a później zastopuje!

Stary 2015-05-18, 13:16   #2363
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Super Soniuska :-* Gratulacje bardzo fajny termin

Cytat:
jej tak noe dawno tez to przechodzilam a zaraz 5 miesiecy bedzie
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-18, 13:26   #2364
gossip_girl21
Zakorzenienie

Zarejestrowalam nam wizytę w konsulacie o paszport dla Amelki na przyszły tydzień,
Tylko lipa bo mamy być oboje, i Amelke bd musieli ze sobą targac bo jej Nie zostawię z siostrą na pół dnia, matko bd jaja z karmieniem i przewijaniem.... Już się boję :/

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Sonia gratki! Ja też cywilny brałam w sierpniu 19tego. Okropny gorąc był :/ nie było czym oddychać upocilam się jak swinia

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 13:29   #2365
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Gratki kochana

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Zarejestrowalam nam wizytę w konsulacie o paszport dla Amelki na przyszły tydzień,
Tylko lipa bo mamy być oboje, i Amelke bd musieli ze sobą targac bo jej Nie zostawię z siostrą na pół dnia, matko bd jaja z karmieniem i przewijaniem.... Już się boję :/

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Sonia gratki! Ja też cywilny brałam w sierpniu 19tego. Okropny gorąc był :/ nie było czym oddychać upocilam się jak swinia
No nie gadaj! Cyrk to by byl jak bys piersia karmila a butle zrobisz i dasz!

Ja slub 16 sierpnia bralam. Do 14 lalo! A potem piekne slonce eh.. zaraz rok bedzie

Stary 2015-05-18, 13:35   #2366
Hanka20
Zakorzenienie

SONIA super ze termin ustalony

MADZIX kurde nie wiedziałam wcześniej o tym działaniu estrogennym. Ja nie podaje dużo tej herbatki. Dziennie jedna porcję szykuje 100ml z czego mały wypija ok 20-30 ml góra. Mysle ze nie powinno zaszkodzić? Latem może przejdę na zwykłą wodę w upały. Próbowałam rumianek ale Filipcio gardzi nim

Stary 2015-05-18, 13:35   #2367
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Soniuska gratki )) moja córa cały dzien na cycy! Ona spała moze godzine łącznie, teraz ledwo przytomna a dalej walczy! TZet zrobił jej lozko na naszym lozku i ide z nia poleżeć moze usnie. Nie wiem, o co jej chodzi, chyba i ja te czary wypróbuje
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 13:36   #2368
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Soniuska gratki )) moja córa cały dzien na cycy! Ona spała moze godzine łącznie, teraz ledwo przytomna a dalej walczy! TZet zrobił jej lozko na naszym lozku i ide z nia poleżeć moze usnie. Nie wiem, o co jej chodzi, chyba i ja te czary wypróbuje
Pakuj ja do wozka i na spacerek! Na dworze dzieci śpią jak susly!

Stary 2015-05-18, 13:41   #2369
boleczka93
Zakorzenienie

a ja sobie wlasnie robie hybryde na dloniach nie zapeszajac mam naprawde zlote dziecko

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-05-18, 13:57   #2370
kamilove
Zakorzenienie

heja my już po spacerku, Nadia w końcu usnęła, zaraz coś dziabnę i zabiorę się za odkurzanie a potem ćwiczenia

Hania mi też ta 1sza karuzela bardziej się podoba
Sonia gratuluję, super termin

Fajna ta promka z visą, akurat się przyda kupon na all

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości