|
|
#2341 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)
Ja już mam prawie tartę zrobioną
teraz chłodzi się w lodówce i później wystarczy tylko ładnie uformować warstwy. Poprasowałam,a teraz muszę zrobić ziemniaczki i klopsiki na obiad
|
|
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
jestem dziś jakaś nieprzytomna Jutro wybieram się na krzywą Czekam na męża i jedziemy do przychodni bo go ucho boli ![]() Do później |
|
|
|
#2343 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez nie lubię takich rozwydrzonych dzieci, wspolczuje sowa nieźle bym się wkurzyła, mnie koedys zirytowalo jak bylo cale lóżko wolne a gowniarz sie pchal na krzesło mimo ze ja tam siedzialam i mnie spychal musiałam mu zejść a mama siedziala i sie śmiała a wszyscy przy stole a na na łóżku musiałam siedziec bo maly mnie zepchal
|
|
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2346 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
ja też późno chodzę spać i późno wstaje - ale za 3 miesiące się to chyba skończy. witam się już oficjalnie z III trymestru ja mimo iż nadal przeziębiona to nastrój mam dobry. Wczoraj pod groźbą lekarza że dostane antybiotyk i wrócę do szpitala przeleżałam cały dzień w łóżeczku i teraz widzę jak bardzo było mi to potrzebne. Dziś oprócz prania i obiadu nic nie robię - nadal będę się kurować bo jutro kontrola. A na obiad leniwe ![]() Ja nieraz pracuje z dziećmi i też niecierpię rozpieszczonych które próbują wszystko wymusić i najlepiej żeby za nie wszystko zrobić. Ale dla porównania opowiem wam historię innej dziewczynki, która uczona była nie marudzić i grymasić, że musu być silna i opanowana. Któregoś razu wracając z mamą z zakupów (pomagając nieść torbę), straciła równowagę - przewróciła się i uderzyła głową w kaloryfer. Matka z przerażeniem patrzy a mała ze łzami w oczach podniosła się i stoisko komentuje: - zaczęli już grzać. dziewczyny a wy wszystkie macie już skurczę - taki zwykłe ? bo ja jeszcze nie miałam - kiedy powinny się zacząć pojawiać? |
|
|
|
#2347 |
|
Rozeznanie
|
No ja mialam skurcze, ale skonczyly sie szpitalam wiec chyba nie o takie ci chodzi. Martwie sie bo Franek ostatnio ma tetno nizsze niz zwykle takie w granicach 118-120 :/
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę po Zuzie do przedszkola.
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam na obiad dziś kapuśniak z wczoraj
na kolacje będą domowe hamburgery tylko musimy jechać na zakupy bo lodówka świeci pustkami ![]() a lekarz co mowi na to tetno?? |
|
|
|
#2351 |
|
Zadomowienie
|
Zaliczylam glebe
poslizgnelam sie na chodniku i wyrznelam na dupsko..wiem ze malutka ma ochrone ale i tak sie martwie. Oby nic sie z lozyskiem nie zrobilo od tego ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- To normalne, że się martwisz. Obserwuj się
|
|
#2353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2354 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Widzę, że dzisiaj ruch na forum ![]() U mnie już po odwiedzinach. Karpatki został jeden pasek Jeden pasek My zjadłyśmy a jeden dałam koleżance na wynos dla niej i narzeczonego. To była małą karpatka z Gellwe. Idą dzisiaj na "Listy do M" - my już byliśmy, teraz we wtorek chcę iść na "Kochajmy się od święta"- nie słyszałam o nim dużo no ale zobaczymy.mira obserwuj się, nie powinno się nic dziać, dobrze, że nie na brzuch spadłaś ![]() Na obiad mam zupę-krem z wczoraj pomidorową z mozarellą.
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Tez dołączam się do tych w złym humorze, mega pokłóciłam się z tż, jeszcze przy treściach.. Ale tak mnie wyprowadził z równowagi, że myślałam że wyjdę z siebie. Skoro taki mądry, to obiad tez sobie sam zrobi.
Po krzywej zrobiło mi się mega słabo, to było obrzydliwe :| odbija mi się do teraz tym słodkim.
|
#2357 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim. Nie wiem za bardzo co się u was teraz dzieje ale mam nadzieję że wszytko dobrze się układa.
Ja nie miałam czasu ostatnio zaglądać. Mikołaj pochłonął weekend a resztę ostatnich dni upływa mi pod znakiem zmasowanego ataku alergii i postępującego przeziębienia mojego męża. O ile alergie dzielnie znoszę bo trzymać się trzeba to u mojego tż sprawdza się ten demotywator: "mężczyzna nie choruje, on walczy o życie!" (niestety z komórki nie mogę wstawić ale która jest ciekawa to po tekście na pewno znajdziecie )
|
|
|
|
#2358 |
|
Zadomowienie
|
ja też czasami lubię coś smakowego
dlatego muszę małe porcje robić i kupować dobrze, że koleżanka przyszła to trochę zjadła ![]() dzisiaj zajadałam też suszone morele. bardzo dobre Lecę na miasto, dzisiaj będzie drugie danie z baru "Antek" , idę na łatwiznę.Do później, nie piszcie dużo.
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję dziewczyny tych podłych nastrojów i po części je rozumiem. W pierwszej ciąży łatwo było mnie wyprowadzić z równowagi. Wystarczyło niewiele żebym wybuchła. Na szczęście teraz mało co jest w stanie mnie zdenerwować. Jestem zrelaksowana, cieszę się tą ciążą. Myślę, że mieszkanie z rodzicami jest dodatkową motywacją żeby zachować spokój i opanowanie w relacjach z mężem
nie chcę żeby źle o mnie myśleli. Chociaż ostatnio naprawdę nie mam o co się do niego przyczepić.
|
#2360 |
|
Zadomowienie
|
Darkanddark - mnie też się cały dzień odbijało po tym paskudztwie i pszczółka się w brzuchu nie ruszała prawie cały następny dzień.
Bałam się czy wszystko z nią ok ale teraz już szaleje a moje wyniki są ok. Trzymam kciuki za twoje |
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem, że się martwisz, bo nie dawno to samo przechodziłam, tylko ja na przód poleciałam i kolano do tej pory mam w strupach ![]() Obserwuj się, ja po upadku czekałam na kopa od Małej i dopiero wtedy się uspokoiłam monia ale duużo cudowności Tosia dostała
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam jeszcze nigdy ani skurczy ani twardnienia brzucha, nic
![]() Ja to nie wiem co by mąż musiał zrobić, żeby wytrącić mnie z równowagi i doprowadzić do kłótni wydaje mi się, że jestem ostoją spokoju a jak mam nerwa pt."sama nie wiem o co mi chodzi" to wybieram samotność, idę poczytać czy się gdzieś przejść, przejechać. Szkoda życia na kłótnie A już ciche dni to dla mnie kosmos, nie wyobrażam sobie nawet połowy cichego dnia. Do niczego to nie prowadzi, a jedynie sprawia że ludzie oddalają się od siebie. I jest dla mnie hmm dziwną formą ... kary dla tej drugiej osoby
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Ściągnęłam jedno pranie, powiesiłam drugie. Skróciłam firankę i pół już ręcznie podszyłam, naczynia pomyte, ciasto na pizze stoi, teraz czas na porządkowanie dokumentów, a później albo dalszy ciąg firanki albo prasowanie
|
#2365 |
|
Rozeznanie
|
To ja tak w ramach ciekawostki dodam ze ten mały gnom to najmłodsza z trójki dzieci tej koleżanki! Chłopiec 6l i 2 dziewczynki 4 i 3 lata. Tam dzieci sie chowa jak 30 lat temu na wsiach. Rano sniadanie i kop na dwór i do wieczora maja wrocic. Zimowa pora jak na dwór sie nie da to po sąsiadach latają w majtkach i boso po klatce...
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
My tez nie mamy cichych dni bo ja sie musze odzywac haha
gadula ze mnie. Najgorsza kasa dla mnie jest jak ktos sie do mnie nie odzywa ;D Oo pizze bym zjadla :p ale dzis postawie na domowe hamburgery Musze sie ogarnac bo zaraz maz powroci z pracy :p A no i dzwonilam do prywatnej poloznej ktora chce miec do porodu, chcialam sie dowiedziec co i jak to wszystko wyglada )
|
|
|
|
#2367 |
|
Rozeznanie
|
Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)
[QUOTE=moooniaaaa;53744784]
"Ja to nie wiem co by mąż musiał zrobić, żeby wytrącić mnie z równowagi i doprowadzić do kłótni" na szczęście moj maz ma podobne podejście! On sie nawet kłócić nie potrafi. Czasami jak mnie wyprowadzi z równowagi to ja piłuje chałape a on czeka az skończę , daje mi jeszcze z godzinkę na ochłonięcie ( co jeszcze bardziej mnie wnerwia) i przychodzi sie przytulić.
Edytowane przez sowa2806 Czas edycji: 2015-12-09 o 15:44 |
|
|
|
#2368 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny które piją sok z buraków - ile dawałyście buraków a ile jabłek?
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2370 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie. My wlasnie wrocilismy z ikei i musze zrobic mezowi jedzenie do pracy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

teraz chłodzi się w lodówce i później wystarczy tylko ładnie uformować warstwy. Poprasowałam,a teraz muszę zrobić ziemniaczki i klopsiki na obiad 

poslizgnelam sie na chodniku i wyrznelam na dupsko..wiem ze malutka ma ochrone ale i tak sie martwie. Oby nic sie z lozyskiem nie zrobilo od tego 

)
dobrze, że koleżanka przyszła to trochę zjadła