|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych - grupa wsparcia, część XIII
U mnie tez
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Moje dokonania w listopadzie:
Zużyłam: 1. Yves Rocher, ekologiczny szampon do włosów 2. AA, Hydro Sorbet, krem multinawilżenie + regeneracja 3. Ziaja, Jagody acai, oczyszczający żel micelarny z peelingiem 4. Alterra, olejek antycellulitowy do ciała 5. Bielenda, Vegan friendly, masło do ciała z kokosem 6. Bielenda, skóra wrażliwa, micelarny płyn dwufazowy 7. Dove, Purely Pampering, żel pod prysznic Peonia i śmietanka 8. Garnier, antyperspirant w kulce 9. Maybelline, Fit Me Matte+Poreless, matujący podkład dla skóry normalnej do tłustej 10. Balea, Bahamas Dream, szampon do włosów do codziennego stosowania 11. Eveline, Extension Volume, tusz do rzęs (wyrzutka) 12. Maybelline, Collosal Big Shoot, tusz do rzęs (wyrzutka) Przyszło: Zakupy: 1. Lirene, hydrolipidowy ochronny krem do twarzy SPF 50 (18,99) 2. La Roche Posay, Effaclar, żel do mycia twarzy (38,99) 3. Ziaja, liście manuka, pasta do głębokiego oczyszczania skóry (7,50) 4. Nivea,Creme Care, żel pod prysznic (7,99) 5. Nivea, dwufazowy płyn do demakijażu oczu (8,49) Program Nowości: 6. Venus Nature, Twoja receptura, olej z pestek moreli 7. Venus Nature, Twoja receptura, olej z owoców awokado 8. Venus Nature, Twoja receptura, olej z orzechów makadamia 9. Venus Nature, Twoja receptura, ekstrakt z liści aloesu 10. Venus Nature, Twoja receptura, woda z płatków róży 11. Venus Nature, Twoja receptura, masło shea 12. Venus Nature, Twoja receptura, proszek - błoto termalne z glinką i organiczną siarką 13. Eveline, Summer Gold, samoopalająca mgiełka do twarzy i ciała 14. Schauma, Nature Moments, szampon nawilżająco - regenerujący 15. Wibo, Adorable, szminka 16. Sarah Jessica Parker, Covet Pure Bloom, 100 ml EDT 17. Emoji, Fruity Lollipop, dezodorant do ciała 18. Maybelline, Super Stay 24h, długotrwały podkład Wydałam: 81,96 zł Na przestrzeni miesięcy wydaje się sporo, ale kupiłam tylko potrzebne rzeczy i widzę, że zainwestowanie w LRP było trafione. Edytowane przez Inspire Czas edycji: 2017-12-01 o 21:26 |
|
|
|
|
#2343 |
|
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
Wstydzioch ze mnie.
![]() Przyszło: 1. Yves Rocher- zestaw limitowany mieszany Wanilia, Owoce Leśne (żel, mleczko, krem, mini żel, mini krem); lakier do paznokci w przepięknym kolorze Rose Hortensia, w gratisie: żel pod prysznic Morela i Rozmaryn, mleczko do ciała Masło Karite. oraz Zestaw Oui Amour (perfumy plus pomadka), 3 balsamy do ust seria limitowana, w gratisie: żel pod prysznic Morela i Rozmaryn, krem do zmywania makijażu, So Elixir BS edp 2. Sephora- mini zestaw rozświetlaczy Becca Opal (płynny, w kamieniu), Kalendarz adwentowy Rituals 3. Douglas- Inglot mgiełka, Inglot puder sypki, Mac Velvet Teddy, Douglas Kalendarz adwentowy. 4. AA Oceanic- 15! balsamów wyszczuplających za 5 zł z terminem do 2019-2020, 3 balsamy dla atopików, krem pod oczy Prestige, krem do twarzy. 5. Kontigo- Biolove krem do rąk Malina, Mleko i Miód, peelingi: Zielona Herbata, Malina, Wiśnia z wanilią, Pomarańcza, temperówka, Loreal Viking farba do włosów, Missha Perfect Cover mini. 6. Biedronka- szampon do włosów Timotei, pianka do mycia Nivea 7. Rossman- antyperspirant Lady Speed Stick 24/7 Wyszło : Twarz 1. Yves Rocher, Serum Vegetal, tonik 2. Yves Rocher, Serum Vegetal, serum do twarzy 3. AA Oceanic, Hydro Algi, krem pod oczy 4. Nivea, masło do ciała malinowe Ciało 1. LPM, żel pod prysznic Mleko 2. Yves Rocher, żel pod prysznic Kawa 3. Yves Rocher, mleczko Wanilia 4. Nivea, balsam do ciała ujędrniający Q10 5. Nivea, mleczko do ciała odżywcze 6. Joanna, krem do rąk Cytryna 7. Eveline, krem-maska do rąk Wanilia 8. Perfecta, Fenomen C, krem do rąk 9. Eva, mydło w płynie Ogórek 10 Vitea, mydło glicerynowe 11. Lady Speed Stick, deo w kulce Włosy 1. Eva, szampon Tataro- Chmielowy Próbki 1. AA, różany zabieg odmładzający 2. Sephora, krem nawilżający 3. Dr. Brand D.N.A 4. Clinique, Moinsture Surge 5. Dermedic Tolerans 6. Dermedic Hydrain 7. Dermedic Hydrain 8. Rituals, Ajurweda 9. Origins, Ging Zing 10. Origins, High-Potency 11. Eric, vit.C 12. Dior, Miss Dior 13. Chacharel, Amor Amor 14. Armani, Si 15-16, Hermes 17. Guerlain, Mon Guerlain 18. Versace, Eros *** Są trzy oczywistości 1. Oczywiście wszystko kupione na mega okazjach i w wielkich promocjach. 2. Oczywiście nic mi nie było potrzebne na już. 3. Jedyne, czego naprawdę potrzebowałam to temperówka. Kalendarze adwentowe to typowe zachciewajki. Coś mnie w tym roku na nie wzięło i nie mogłam się oprzeć. 15 balsamów? Wiem upadłam na głowę. Prawdę mówiąc to dobijałam nimi do darmowej wysyłki. Kobieca logika. Tak między nami, ale ciiii, ja to nawet z tych zakupów zadowolona jestem.
"I zaczęło się... aż zwątpiłem, czy nie mylą mnie moje zmysły. Bo nic tak nie myli jak zmysły. Czy mogło to być prawdziwe? Ukryty za portierą, na bosaka, nie byłem pewny, czy widzę prawdę, czy dalszy ciąg ciemności - na bosaka czy można widzieć prawdę, na bosaka?"
Edytowane przez AnulaQa Czas edycji: 2017-12-01 o 21:34 Powód: Poprawiłam się |
|
|
|
|
#2344 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Gang Iren
|
Anula
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
15 balsamów i to takich samych- dla mnie to szok w trampkach
|
|
|
|
|
#2348 |
|
|
Haha, dla mnie też.
Sprawa jest jeszcze trochę bardziej kompromitująca. ![]() Najpierw dobiłam balsamami, potem przez kilka dni zastanawiałam się kiedy ja to zużyję i po co mi tyle chemii. Ostatecznie i nieodwołalnie stwierdziłam, że zmienię zamówienie i jak człowiek wrzucę sobie do koszyka ze 3, ale że zmienić się już nie dało, bo produktów na stanie już nie było, więc miałam wybór, albo kupuję, albo odpuszczam. No i kupiłam. Poniewczasie dowiedziałam się, że mogłam anulować zamówienie- wówczas produkty wrócą na stronę i kliknąć sobie skromniejsze, ludzkie ilości. Ale mam plan B. Zrobię sobie półroczną kurację, jeden balsam miesięcznie (w zasadzie to będzie taki wspomagacz mojej diety i aktywności) a resztę wydam. Tylko jak komuś sprezentować balsam na cellulit? Jak wrócę tutaj za pół roku z dupcią Chodakowskiej, to jeszcze będziecie żałować, że same nie kupiłyście! ![]() *** A tak poważniej, dziewczyny, no pomroczność jasna mnie dopadła. Cóz zrobić, cza odpokutować. Nooo. Liczę na wsparcie. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Dobra, policzyłam swoje mazidła. W zapasach: 14 antycellulitowych o pojemności 200ml (całe szczęscie, że nie 400, albo 500, albo i 650) - trzeba myśleć pozytywnie 3 dla atopików- atopikiem nie jestem ale tego typu balsamy świetnie sprawdzają się zimą na przesuszone łydki i 6 innych różnorakich ( w tym 4 idzie na wydanie). W użyciu: Jeden antycellulitowy, nie ma co czekać, Sylwester blisko Jeden ze świątecznej limitki YR. A Wy ile macie mazideł nacielesnych? ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Chcesz mnie skarcić czy pochwalić? ![]()
"I zaczęło się... aż zwątpiłem, czy nie mylą mnie moje zmysły. Bo nic tak nie myli jak zmysły. Czy mogło to być prawdziwe? Ukryty za portierą, na bosaka, nie byłem pewny, czy widzę prawdę, czy dalszy ciąg ciemności - na bosaka czy można widzieć prawdę, na bosaka?"
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Kuźnia inspiracji
|
AnulaQa, jak będziesz miała chęć się na cos zamienić, to ja mogę zgarnąć jeden ten balsam, ale najpierw muszę zużyć swoje maziaje (No ale myślę, że przy takiej ilości to miesiąc- dwa nie zrobią różnicy
)
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
only smart shopping
|
Cytat:
Tak sprytnie zredagowałaś swój bilans, by nie przerażał .W zapasach mam 7 balsamów/mleczek i 3 w użyciu. Myślę, że Cię znudzi używanie takich samych smarowideł. Ja ostatnio przejrzałam dobytek i pozbyłam się tego, czego nie będę z przyjemnością używać.
|
|
|
#2351 | |
|
|
Cytat:
A potem niczym Szymon Słupnik poćwiczę siłę woli. ![]() A to se piwa nawarzyłam.
|
|
|
|
|
|
#2352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Użyłam jużdwa razy tej palety MUR i jestem zadowolona. Piękne błyszczące kolory, a nie jakieś szaro-bure. Używałaś na bazę? [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;79342681]Bilans listopada. Przyszło: 1. Avon naturals żel pod prysznic 2. Avon naturals, szampon 250 ml 3. Fa antyperspirant Wyszło: 1. Batiste suchy szampon 2. Avon naturals szampon, 250 ml 3. Le Petit Marsillaise, żel pod prysznic 4. Isana, antyperspirant 5. Avon senses, żel pod prysznic 6. Eveline 8w1, odzywka do paznokci 7. Bourjois volume 1 second, tusz do rzęs Jestem bardzo zadowolona, kupiłam tylko to co już zaczęłam używać, więc nic nie poszło w zapas, prócz żelu, ale to mój jedyny żel w zapasie. Nie odczuwam niepokoju ze względu na brak większości kosmetyków w zapasach. [/QUOTE]Gratulacje! ![]() Cytat:
Pytasz o te na cellulit czy zwykłe balsamy lub perfumowane też? |
||
|
|
|
|
#2353 |
|
Gang Iren
|
|
|
#2354 | ||
|
|
Cytat:
Grudzień przecież, czas żniw. Spłukałam się na amen, także łatwiej mi będzie dotrzymać noworocznego postanowienia i wytrwać w odwyku kosmetycznym. *** Mam na myśli wszystkie balsamy/masła/ mleczka, itp. Doskonale Cię rozumiem. ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() *** Dziewczyny, dzięki za wsparcie. Jak mówiłam mnie czasami taki bacik jest potrzebny, dla otrzeźwienia. Ale już wystarczy- zrozumiałam. ![]() Uwierzcie, mnie też się to w pale nie mieści (kwestia balsamów). O czym ja wtedy myślałam, to nie wiem. Pewnie widziałam się oczami wyobraźni na Hawajskich Piaskach. Odechciało mi się zakupów- i o to chodzi.
|
||
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz intensywnie zużywam balsamy antycellulitowe, więc jakbyś chciała to możemy się wymienić przez targowisko.
U mnie na razie nic nowego.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2017-12-02 o 14:26 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2356 | |
|
only smart shopping
|
Cytat:
Dobra, zapomniałam idzie do mnie jeszcze jedno masło z Organique, z kozim mlekiem, Amyz polecała
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Co roku kusi mnie kupić kalendarz adwentowy. Tylko szkoda mi kasy na rzeczy które mogą mi totalnie nie podpasowac.. .
Wzięłam ostatnio z zapasów płyn dwufazowy ziaja kozie mleko. Większego badziewia dawno nie miałam. Nie jestem w stanie zmyć podkładu z catrice. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2358 | ||
|
|
MissChievousTess
Będę pamiętać. Cytat:
![]() Cytat:
Wiem mniej więcej czego mogę się spodziewać, ale i tak każde okienko jest dla mnie zaskoczeniem. Dziś np. przywitała mnie gąbka do makijażu (fajnie!) i mini pianka pod prysznic o pięknym, leśnym, relaksacyjno- świątecznym zapachu. ![]() W zasadzie kalendarz miałam mieć jeden- ritualsowy (chciałam bliżej przyjrzeć się asortymentowi marki, a to dobra okazja). Douglasa dostałam w prezencie (na którego wybór miałam wpływ). Póki co bardzo mi się ten prezent podoba.
|
||
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakoś nigdy kalendarza adwentowego nie miałam bo szkoda mi dużej kasy na mini produkty. Może to dziwne, ale chyba mam tak, że jak mi się produkt podoba to nie lubię jak mi się szybko kończy. Miałam kupować pędzle, ale zamówiłam sobie na prezent od TŻ'ta. A teraz to chyba tylko zestaw kremów anti-pollution kupię dla nas obojga bo stężenia smogu są u nas ostatnio przeraźliwie wysokie. Przeprosiłam się ze stara wersją kremu BB z Yves Rocher. Ma chyba w składzie białą herbatę i na ten smog w sam raz. Nie nadaje się na ciepły sezon bo się wtedy rozwarstwia, ale na teraz jest bardzo fajny. Otworzyłam też waniliowe masło do ust Nivea i fajnie mi podgoiło usta przesuszone od suchego powietrza w mieszkaniu. Zużywam też resztki mgiełki do twarzy w Avene i chyba kupię kolejną bo też fajnie łagodiz podrażnienia twarzy. Prawie zużyłam krem nawilżający AA z algami, żel pod prysznic z limitki zimowej Isana i krem do rąk z Evree. Powoli dobijam dna też w peelingu do ust z Evree- bardzo mi teraz pomaga. Poza kremem BB w zasadzie ostatnio za bardzo nie robię makijażu. Czyli wychodzi na to, że na zimę powinnam raczej inwestować w pielęgnację, a nie w kolorówkę.
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#2360 | |
|
|
Cytat:
U mnie to debiut. Ja jestem zadowolona z miniatur, zwłaszcza jeśli wcześniej nie miałam do czynienia z danym produktem i zwłaszcza jeśli jest to kolorówka. Poza tym lubię nowości. Wartość kalendarzy ( po rabatach i z giftami) znacznie przewyższa jego cenę. Miniaturki wcale nie są takie tyci, tyci, a z tego co się zdążyłam zorientować w okienkach sporo pełnowymiarówek. Ale rozumiem, że każdy może mieć odmienne zdanie. Gdyby mój Misiek wiedział, ile kosztował Ritualsowy kalendarz, nie dożyłby NR anno domini 2018, ewentualnie ja nie zdążyłabym pozbyć się cellulitu. *** Nie, to nie jest dziwne. Od wielu lat próbuję dojść do takiego momentu, kiedy kupuję mało i tylko to co mi służy i co lubię. Bez błagalnego wypatrywania kolejnego denka. Jeszcze długa droga przede mną. ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Gdyby któraś z Was potrzebowała środków czystości ( no co, Święta idą, nie promuję kupowania kosmetyków , to w Super Koszyku na hasło SKPLECAK, otrzymujemy darmową dostawę przez cały grudzień.
|
|
|
|
|
|
#2361 | |
|
only smart shopping
|
Cytat:
Ritualsy nie są tanie, fajnie, że masz możliwość poznania różnych serii i zapachów, a np. pianki są b. wydajne. Mam 2 denka: douglasowy mini krem do rąk i mleczko do demakijażu Soraya
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Przychodzę i ja z bilansem listopadowym.
![]() Zużyte: 1) Dove Intensive repair, odżywka 200 ml 2) Lip Smacker, kokosowa śnieżka 4 g 3) Hask, serum do włosów z olejkiem makadamia 18 ml 4) Kamill, oliwkowy żel pod prysznic 250 ml 5) Oriflame Dream cream, krem do rąk 30 ml 6) Dermedic Hydrain3, płyn micelarny 100 ml 7) Biolaven, płyn micelarny 200 ml 8) Dove silk dry, antyperspirant 150 ml 9) Scholl fresh step, antyperspirant do stóp 150 ml Kupione: 1) Garnier Ultra Doux, szampon 'zielona herbata i 5 roślin' 2) Garnier Ultra Doux, szampon 'cytryna i biała glinka' 3) Elfapharm, szampon łopianowy 4) tołpa botanic gardenia tahitańska, szampon zwiększający objętość 5) Holika holika, aloesowa pianka do mycia twarzy 6) Make Me Bio, delikatny puder myjący 7) Biolove, maseczka oczyszczajaca 8) PureHeals, maseczka na noc rozjaśniająca 9-13) Yope, mydło w płynie 14) Farmona Professional Derma acne, tonik antybakteryjny 15) Farmona Herbal care, dezodorant do stóp i butów 16) Farmona Jantar, odżywka w piance z węglem 17) Farmona Jantar, szampon z węglem 18) Yves Rocher Sebo vegetal, płyn micelarny 19) Yves Rocher, Rose oud EDP 20-22) Yves Rocher, żel pod prysznic 23-25) Yves Rocher, miniaturki perfum SE, SEP, SEBS 26) Nike fission, dezodorant perfumowany 27) Wet'n'wild Photofocus, podkład 28) My Secret Discoball, rozświetlacz 29) Organic garden by Stara Mydlarnia, oczyszczajacy peeling do skóry głowy 30) Beaver, lecznicza śmietanka do włosów 31) Kivvi, płyn do oczyszczania twarzy 32) Biolove, żel pod prysznic 'brownie z pomarańczą' 33) Make Me Bio, krem pod oczy z marakują i zieloną herbatą +wygrane: 34) L'oreal True Match, puder 35) L'oreal True Match, korektor 36) Nivea, waniliowy mus do ciała 37) Mixa Hyalurogel, żel micelarny 38) Bioderma Atoderm, olejek pod prysznic 39) Bioderm Atoderm, balsam emolientowy 40) Dove Nourishing secrets, szampon 41) Dove Nourishing secrets, odżywka 42) Dove Nourishing secrets, balsam do ciała 43) Dove Nourishing secrets, żel pod prysznic Nie będę pisać ile kasy poszło na to wszystko, bo sama się przestraszyłam jak wszystko podliczyłam.
|
|
|
|
|
#2363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na szczęście mam już cztery denka (i jestem na zero): esencje z Bielendy, mini micel Dermedic, szampon Babydram i lakier do włosów L'Oreal. Owocne dwa dni |
|
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
No i mam denko: żel Isana Sweet Feelings. Miała być lukrecja, a zamiast niej były wiśnie w likierze. Bardzo słodki zapach miał, ale był ok. Okazuje się, że dla mnie to idealna pojemność żelu te 200 ml-łatwo mieści się pod prysznicem, kończy się nim mi zapach znudzi. Muszę więcej takich mniejszych kupować.
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Złożyłam zamówienie na stronie elfa Pharm w black friday. Nie dostałam. Cały proces przebiegł normalnie potwierdzone było itp. Wybrałam paczkę za pobraniem, bo chciałam szybko mieć paczkę. Do dzisiaj nie dostałam żadnej paczki. I nagle z mojego konta w tym sklepie nie ma jakich kolwiek informacji o moim zamówieniu.
Zła jestem bo miałam tam rzeczy do prezentów świątecznych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Wiesz, wszystko co się tak naprawdę liczy, to aby ludzie, których kochasz, byli szczęśliwi i zdrowi. Cała reszta to zamki na piasku..." Edytowane przez ParoleParole Czas edycji: 2017-12-03 o 00:15 |
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja prawie tydzień czekam na Organique. Miałam problem z przelewy24, zrobiłam więc przelew bezpośrednio z konta i jak kamień w wodę. Przez 4 dni nie zdążyli zaksięgować Napisałam do sklepu, przesłałam potwierdzenie po czym miła pani oddzwoniła, że dopytywała w księgowości, przelew rzeczywiście dotarł (więc skąd to opóźnienie ...). Jutro mają wysłać.Ale Kontigo nikt nie przebije
|
|
|
#2367 |
|
only smart shopping
|
Mój Organique w paczkomacie, z BF czekam jeszcze na Orsay'a
.
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam sobie szampon dla dzieci (strzał w 10!) i metaliczną pomadkę do ust z wibo. No i znowu poszalałam na promocji w Mohito.... Ale może częśc ubrań oddam
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Gang Iren
|
A co to za szampon?
|
|
#2370 |
|
Konto usunięte
|
Przychodze sie wyspowiadać
![]() masakra jest przez ten black friday ![]() Zużycia:
Zakupy:
-22 / +30
Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2017-12-03 o 23:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.

!
)

Napisałam do sklepu, przesłałam potwierdzenie po czym miła pani oddzwoniła, że dopytywała w księgowości, przelew rzeczywiście dotarł (więc skąd to opóźnienie ...). Jutro mają wysłać.
.