![]() |
#2341 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2344 |
Zadomowienie
|
Co to jest czucie głębokie?
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
Tak. Służba zdrowia.
Najłatwiej odesłać mnie w kolejne miejsce niech ktoś inny sie martwi. Jak go zapytałam czy nie można tego w domu leczyć to powiedział, że oczywiście ze można. Ale niech ginekolog w szpitalu o tym zadecyduje. Gdybym nie poszła dziś lub jutro to pojechałabym do tego szpitala, bo gin w poradni jest tylko w pn-wt i moja lekarka w piątek ale dopiero 10.06. A położna w tej poradni zapamięta mnie na wieki jak tak dalej pójdzie. Co tydzień albo 2 u lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | ||||
Zakorzenienie
|
Zdobyłam ciasto!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie bedzie recepty to jutro wam powiem co na kolację w szpitalu ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Ona jest dla mnie moim dzieciątkiem. Zawsze Tż się śmiał, że traktuje ją jak dzieciątko. Ale łączy nas wyjątkowa więź.
Znowuzapomniałamhasła ma guzy na listwie mlecznej razem z przerzutami na płuca, serduszko słabe. Niestety nie dało się ich już usunąć bo by nie przeżyła operacji. Tż stara się mnie pocieszać i nie smucić przy mnie ale widzę, że strasznie go to też trafiło. |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
Tija to ja mam kilka bezpośrednich pytań:
1. Jak wyglada golenie w szpitalu? Maszynka, pianka? Na fotelu ginekologicznym? 2. Stan krocza po porodzie w szpitalu jak często jest sprawdzany? 3. Przyjmujemy z mężem możliwość czesciowego porodu rodzinnego. Tzn chciałabym żeby był ze mną od początku, ale na sam poród juz nie. Kiedy będzie w miarę "posprzatane i ogarniete" żeby mi zaoszczedzic krwawych widoków? Zresztą ja nie chcę żeby on był przy jakimś szyciu czy rodzeniu lozyska. Mam nadzieję ze taki scenariusz bedzie mozliwy. A jak nie niech udaje że dłużej nie wytrzyma i ucieka. 4. To do mam: co z siku i kupą po porodzie? Kilka razy juz słyszałam ze ciężko psychicznie się przełamać, ze kobieta boi sie że coś jej pęknie. 5.Kiedy pierwszy prysznic po porodzie? Tak dla zmycia potu, odświeżenia. Przepraszam jeśli to głupie lub oczywiste, ale zaraz zacznę spisywac te moje wymysły, bo w srode w szkole rodzenia poród fizjologiczny. |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Raczkowanie
|
Myślę, że lekko jej nie jest ale samopoczucie ma dobre, kitką pomacha, obszczeka Tż obecnie jest na lekach przeciwbólowych, dostałą jeszcze dzisiaj antybiotyk i inne leki, które mają jej pomóc. Widać, że szybko się męczy ale też widać, że opuścić nas nie chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
slonko, bardzo mi przykro z powodu Twojej suni ![]() powiedz mi prosze jak zostaly stwierdzone przerzuty na pluca? tez mam suczke 15letnia, tez ma guzy i tez lekarz mowi, ze male szanse sa ze przezyje operacje i ze lepiej tego nie ruszac... ale nie zlecil zadnych badan ani nic, mimo ze sam powiedzial ze z czasem pewnie pojawia sie przerzuty :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Zazwyczaj na obchodach pokazuje się kroczę i wkładkę. 3. Często tatusiowie są wypraszani na szycie krocza, albo łyżeczkowanie jamy macicy. Generalnie jest dowolna swoboda dla tatusia. Personel woli żeby tatuś uciekł niż im padł w trakcie porodu. Ostatnio koleżanki miały mdlejącego tatusia i mój doktor go łapał. 4. Szwy nie mają prawa pęknąć, one są na tyle mocne, że jest to niemożliwe. W psychice siedzi bariera. Warto dla rozluźnienia wziąć czopek glicerynowy. W przypadku siusiu może piec w trakcie gdy doszło do ranek niedaleko cewki moczowej. 5. Zaleca się by kobieta po 6h od porodu wstała. Jak da radę szybciej to super ![]() Nie ma głupich pytań ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Mówię do TŻta, że za 1,5 tygodnia 8 miesiąc ciąży zacznę. Zgasił mnie słowami "Dopiero?" ![]()
![]() |
#2356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie Slonko, ale u suni moich rodzicow bylo po prostu zdjecie rtg robione, zeby wykluczyc przerzuty. Bo ma ogolnie ten sam problem z guzami na listwie mlecznej, jedna listwe ma usunieta cala a druga czesciowo, juz miala 3 operacje i wiecej miec nie bedzie, bo to 10 letnia starsza pani z chorym sercem i zbyt duze ryzyko, ze z kolejnej narkozy sie nie wybudzi... Jedyne co troche pociesza to brak przerzutow i to, ze guzy nie sa zlosliwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Dzieki tija.
A powiedzcie mi jeszcze jak kest z odwiedzinami na poloznictwie? Jak jest u mnie dowiem sie wkrótce. Z tego co mówiła położna w sr to tatuś moze być, przewijac, myć pomagać mamie. A co z wizytami "nie ojców"? Ja jestem pewna, że nie chcę. Niech poczekają aż będziemy w domu. Ale jestem ciekawa jak to wygląda ogólnie? Kazdy moze wejść/ max ilosc osób/ ograniczony czas? I jeszcze jedno co mi zaprzata głowę od początku roku. Ma stronie szpitala jest info ze jak matka nie moze byc blisko dziecka zaraz po porodzie przez te 2h a nie ma przeciwwskazań to dziecko tuli sie do ojca. Mąż ma bardzo owłosiona klatę. Powinien sie przystrzyc/ogolic przed porodem na wszelki wypadek? Ciekawe jak położna ze sr zareaguje na moje pytania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, nie trzeba golić klaty ![]() ![]()
![]() |
#2359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
biedne te suczki, psy nie mają takich problemów ![]() dziękuję za odpowiedz, słonko napisała mi już jak to u nich było, wybiorę się niedługo ze swoją Pchełką do weterynarza żeby to sprawdzić, aczkolwiek i tak niczego nie będziemy mogli zrobić żeby jej pomóc skoro operacja odpada ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- a żeby temat psiaków nie był taki smutny to Wam opowiem zabawną sytuację z wczoraj ![]() poranny spacer z Pchłą, stoimy na światłach, podchodzi tatuś z synkami w wieku ~5-7lat starszy chłopiec mówi głośnym szeptem do brata: Zobacz! Pani w ciąży! młodszy braciszek przygląda się mi i mojej tłuściutkiej suczce i po krótkim zastanowieniu stwierdza: Piesek chyba też! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Dzieci to juz teraz na patologii ciąży przeganiali. I tutaj nie wolno było odwiedzac na sali. Pacjentka musiała wyjść na korytarz.
Powiem wam, ze to trochę męczące. Wygodniej by mi było gdybym mogla posiedzieć/ polezec na łóżku z mężem obok niz siedzieć na ławce drewnianej na korytarzu. Takiej nijak wyprofilowanej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak krótko??? Wysłane za pomocą magii |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
#2366 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Leżę sobie już w łóżku, rano o 6 pobudka żeby zdążyć do labu przed tłumem... A dziecię mnie tak mocno kopie ![]() ![]()
![]() |
#2367 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie nad Żywieckim też mam złe doświadczenia z kwaterą. ![]() ![]() Byłam na ostatnim spotkaniu szkoły rodzenia. Było o pielęgnacji noworodka, kąpaliśmy lalki. ![]() Poszłam bez męża, który wrócił z pracy na 5 minut przed planowanym wyjściem na szkołę, mega zmęczony i zestresowany, więc mu "odpuściłam", chciałam żeby zjadł jak człowiek i odpoczął, ale zrobił mi niespodziankę i jednak przybył na zajęcia lekko spóźniony. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Rozeznanie
|
Dzięki Florencee
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Zadomowienie
|
Jesssuuuuu ja chyba jednak wrócę do pracy.....ja dziś cały dzień przeżuwam! Jak jakaś krowa! Cieszyłam się z moich 6kg na plusie? To coś czuję, że w następnych 10 tygodniach przybędzie jeszcze 10....
Nie muszę mówić, że jak się jest tak najedzonym, to człowiek ma się ochotę kulać? Nie wspomnę, że chętnie bym coś jeszcze zjadła.... Zamknijcie mi kuchnię na kłódkę plisssssssss ![]()
![]() |
#2370 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() eh.. czyli najlepiej, jak zaleje? ![]() Cytat:
![]() W tv, jak się oglądało programy o cc to wyglądało to łagodniej, niż się o tym czyta ![]() a te powikłania przerażają ![]() Cytat:
![]() ![]() W parku jakimś byłaś, że ich tak pełno? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już po wizycie okulistycznej.. okulistka zmieniła mi krople jaskrowe na 'łagodniejsze'.. i poruszyłam temat cc.. powiedziałam, że panicznie boję się o wzrok.. o jedyne oko.. że od dziecka wpajano mi do głowy, że nigdy nie będę mogła rodzić naturalnie.. że to głęboko 'zakorzeniło' mi się w psychice ![]() a ona od razu wyskoczyła: ,,Nie ma problemu, wypiszę skierowanie ![]() Wpisała do karty ciąży rozpoznanie.. no i reszta leży już w rękach lekarzy ginekologów, którzy będą mnie 'obslugiwać' w szpitalu przy porodzie.. czy nie podważą takiej opinii..
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-05-30 o 20:45 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.