|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Przyczajenie
|
Dot.: Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami - wątek zbiorczy
jest rożnica miecy opinia a a pytaniem z niewiedzy ty czytaj ze zrozumieniem
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- ja jestem i to bardzo spokojna. zdarza sie napisac czasmi jakis blad jezeli go znalazlas to gratuluje a jezeli wiesz o co mi sie rozchodzilo to po co szukasz zaczepki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
twoj post: "wiatm was dziewczyny. juz przeczytalam kilka forum ale ciezko mi jest znalesc odp no moje konkretne pytanie.....ja zaczelam brac antyknncepcje poraz pierwszy w formie tabletek i chcialam was sie zapytac czy powinnam np przy 6 lub 7 tabletce uzywac dodatkowych zabezpieczen???wiem ze powinnamsie tego zapytac ginekologa ale ze stresu nie zrobilam tego...a szkoda mi jest wydac 60zl na wizyte prywatna i zadac mu takie pytanie,wiec pisze do was i prosze o wasze opinie, bede bardzo wdzieczna!! pozdrawiam gorąco" najpierw pisalas o antybiotyku, napisalas w watku o interakcjach z lekami. w swojej wypowiedzi nic nie napisalas o innym leku, a napisalas glupie pytanie na temat zabezpieczenia w 6 lub 7 dniu. a dlaczego akurat te dni, a nie na przyklad 13, albo 20? co za roznica, skoro jesli bierzesz tabletki to nie musisz sie zabezpieczac? i po co pytac ginekologa?? czy rozumiesz o co chodzi?? piszesz o problemie, ktorego nie ma! i jeszcze czepiasz sie Emi za odpowiedz!! dziewczyny pomozcie bo nie wyrabiam!
Edytowane przez Neciak89 Czas edycji: 2009-09-03 o 21:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Konto usunięte
|
oj chyba słabo tą ulotkę czytałaś skoro zadajesz takie pytanie. Przeczytaj jeszcze raz, bo na 100% w ulotce od Twoich tabletek będzie napisane, że jeżeli wzięłaś pierwsza tabletkę-w pierwszy dzień okresu to jesteś zabezpieczona od razu- od tej właśnie pierwszej tabletki!
Teraz jasne, czy mam wkleić cytat z wirtualnej ulotki? Neciak89 spokojnie, to i tak nic nie da, bo koleżanka nie chce słuchać rad tylko od razu nerwy jakieś. |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Poza tym niektórym trzeba wyjaśnić wszystko ekhem "jak krowie na rowie" bo inaczej nie dociera. Gdyby nie powtarzające się co chwile pytania, na które jest odpowiedź w ulotce, wątek szybko by umarł, a tak zawsze się coś dzieję ![]() A więc relax ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Czy ja na prawde tak niewyraznie pisze? Mi nie chodzi o sam fakt ze nie rozumie ulotki. Ale o to, ze mogla pominac jeden wyraz - jakis lek. Bo w przypadku brania tabletek regularnie, dlaczego podala przyklad dni 6 i 7 a nie na przyklad 11 i 12? Ja próbuje powiedziec o co mi chodzi, a wychodzi na to ze uwazam sie za lepsza:|
edit: kocham ostrzezenia :|
Edytowane przez Neciak89 Czas edycji: 2009-09-03 o 22:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z drugiej strony to są jej pierwsze tabsy, więc bardzo możliwe, że chciała się dopytać jak to jest z tą skutecznością od pierwszej tabletki. Podsumowując ja już sama nie wiem o co jej chodziło. Tak więc proszę monika2205 o jakieś doprecyzowanie, bo inaczej to nic nie doradzimy. Strach pomyśleć, że jak ja napisałam że jest bezpieczna, a ona jednak bierze antybiotyk, to przecież ciąża bardzo możliwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Konto usunięte
|
Jak dostane jakiś ochrzan od monika2205 to ja już się udzielać nie będę... będzie foch
![]() Cierpliwa jestem więc grzecznie proszę o doprecyzowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2351 | |
Zakorzenienie
|
dokladnie. ale widac regulaminu tez nie czytaja ;p
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Przyczajenie
|
po co ja mam teraz wam sie tlumaczyc jak wy siadacie na mnie? bym powiedziala o co mi chodzi...ale wy same sobie rozwiazujecie moj problem to po co mam wypowiedziec? widac ze jestes mloda i niedojrzala istotka bo uzywasz slow ktore moga obrazic a czy ja cie obrazam za twoje wypowiedzi???bo mi sie wydaje ze nie?! ale widac po twoich wypowiedzch od razu jaka jestes osoba ,,kulturalna''....co chcesz pokazac swoim slownictwem? jak na forum mnie obrazasz? swoja glupote? nie potrafisz innych slow dobrac ? szkoda ze na TYLKO tyle cie stac...
---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- z miłą checia bym wam powiedziala o co mi chodzi ale po co? zebyscie gadałay 1.,,PRZECZYTAJ ULOTKE,, 2.,,Z GŁUPIMI PYTANIAMI TU PRZYCHODZISZ,, 3.,,GŁUPIA JESTES, pierw obrazacie mnie niepotrzebnie wyzywacie a potem nagle chcecie abym wam powiedziala o co mi chodzi dokladnie chodzi. no sorry ale powiedzcie po co ? zebyscie znow mnie negtywnie skomentowaly? wiem o tym ze jestescie juz dlugo na tym forum 3macie sztame i wogole. mi sie juz odechcialo wam powiedziec. w takim razie SOORY za wszystko ja chcialam TYLKO WIEDZIEC WASZE OPINIE i nic po za tym. |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie byłoby tego wszystkiego, gdybyś potrafiła przeczytać to, co pisałam i odpowiedzieć na to spokojnie. Poza tym nie potrafilas nawet napisac swojego problemu. Piszesz chaotycznie, ze zla ortografia. Nie odpowiadasz na pytania. A jesli dobrze opisalas swoj problem, to znaczy ze wcale duzo ulotek i wypowiedzi nie czytalas. I nadal nie doprezycowalas swojego problemu. I jak mamy Ci pomoc niby? ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- to była moja pierwsza wypowiedz. byla chamska? nie, nie byla, ale tez nie odpowiedzialas na to, tylko od razu przyczepilas sie do tego, ze Emi odeslala Cie do ulotki (co zrobila dobrze)
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Przyczajenie
|
ale ja juz nie chce waszej pomocy. ja sie nie bede z wami droczyc. to ty naprawde nie widzialas osobe zdenerwowana, ja jestem osoba cierpliwa i spokojna z natury. moze i robie bledy ort ale ja ciebie nie poprawiam wiec o co Tobie chodzi? tak twoja wypowiedz byla hamska ,,przeczytaj ulotke!!!,, to bylo z ironia. to ze jestes mloda istotka i niedojrzala to nie bylo z mojej strony pokazane ze ja sie uwazam za starsza to byla obraza dla ciebie. naucz sie czytac tekstu ze zrozumieniema wtedy pogadamy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masz prawa mówić, że jestem "mloda istotka i niedojrzala" bo sama jestes taka. To, że masz 21 lat, nie oznacza, że jesteś dojrzała. Gdybyś miała 40 lat, owszem, mogłabym wtedy zrozumieć, że tak mówisz. Ale jesteś starsza tylko o rok więc nie masz prawa!
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Przyczajenie
|
a kto ci to powiedzial ze mam 21 lat? to ze tak tam jets napisane to jest nieprawda. mnie nie obchodzi co ty tam napisalas nie wazne kto ja odpisuje do wielu nie tylko do ciebie . hahahah i kto tu je sie denerwuje niedojrzaly uklad nerwowy hmmmmm widac ze jestes molda i glupiutka
---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- jak ty dziecko nawet nie wiesz ile ja mam lat? by cie zjadlo gdybym prawde napisala |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- oj tak, polknelo by mnie w calosci. nie obchodzi mnie ile masz. czytac ze zrozumieniem nie umiesz. czytac ulotek nie umiesz. odpowiedziec spokojnie na pytanie nie umiesz. tylko mi wystarczy.
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Neciaku daj na luz bo będzie znow ostrzezenie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Konto usunięte
|
A czy na na Ciebie naskoczyłam? POPROSIŁAM Cię żebyś doprecyzowała swój problem, ot i tyle. Nie rozumiem czemu tego nie chcesz zrobić. Chciałam Ci pomóc, rozwiać Twoje wątpliwości a Ty idziesz w zaparte. Mam Cie błagać??
Z reszta jak nie to nie. W końcu to Ty masz problem nie ja. I dziewczyny głęboki wdech, luz w ramionkach i koniec tego tematu dopóki autorka go nie doprecyzuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie
Biorę antybiotyk KEFLEX - 12 dni po 2 tabletki. Biorę również Cilest. Antybiotyk zaczęłam w czasie 7 dniowej przerwy. Czyli przez całe 7 dni przerwy brałam antybiotyk i jeszcze przez 5 dni juz trakcie brania Cilest z nowego opakowania. Czytałam ze nie powinno się robić przerwy w tabletkach tylko wziasc odrazu 2 opakowanie - jeśli antybiotyk wypada w trakcie 7 dniowej przerywy. Nie wiem ile w tym prawdy. Sytuacja jednak jest inna - przewie zrobiłam, okres miałam, antybiotyki brałam. Jak teraz mam się zachować ? Jak długo zabezpieczać? Lekarz mi nie pomoże - dlatego proszę Was o pomoc - może któras z Was miała podobny problem. Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda ze na takich ludzi nie ma leku ;p ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie, może głupie, ale wolę się upewnić. Otóż od niedawna biorę Yasminelle. Wiem,że antybiotyki mogą obniżyć działanie tabletek antykoncepcyjnych. Ja miałam niedawno zapalenie spojówki i pani doktor kazała mi 12 dni zakrapiać oczy kroplami Tobradex, które też są antybiotykiem. Może się to wydaje śmieszne, bo co ma oko do wchłaniania tabletek, ale jednak wolę się upewnić.
#2363 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Vide Cul Fide Edytowane przez rysa528 Czas edycji: 2009-09-06 o 07:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź Czy ktoś myśli inaczej? Help please ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Rozeznanie
|
Wiec tak. Boli mnie pecherz a wczoraj mialam stosunek seksualny z moim TŻ. Nie mam w domu zadnego uroseptu urinalu itp a do apteki nie mam mozliwosci sie dostac. Mam natomiast antybiotyk i zastanawiam sie czy wziac 1 tabletke, chociaz obniza on skutecznosc antykoncepcyjna. Co o tym myslicie? Dodam ze tak mnie boli ze nie zasne
#2368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zdrówka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Wtajemniczenie
|
wg mnie powinnaś postąpić tak jak mówi to Neciak. 7 dni jeszcze po skonczeniu kuracji antybiotykami.
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
Na twoim miejscu, jeżeli naprawdę nie możesz się poratować np. uroseptem, poszłabym do sklepu, kupiła herbatkę z żurawiną i pila ją litrami. W sumie cokolwiek bym piła, byle by mieć działanie moczopędne (polecam piwko ![]() ![]() Ale na branie antybiotyku mojego błogoslawieństwa nie masz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Lekarz stwierdził że mam małą nadżerkę i zalecił stosowanie tabletek dopochwowych Gynalgin i zastanawiam się czy wpływają one na działanie tabletek anty?? w ulotce nic nie pisze o tym wiem że tak czy inaczej będę się musiała powstrzymać od igraszek w trakcie leczenia ale tak czy inaczej wolałabym wiedzieć jak to jest. Z góry dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.