Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami/dietami, itp. - wątek zbiorczy - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-03, 20:48   #2341
monika2205
Przyczajenie

Dot.: Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami - wątek zbiorczy

jest rożnica miecy opinia a a pytaniem z niewiedzy ty czytaj ze zrozumieniem

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

ja jestem i to bardzo spokojna. zdarza sie napisac czasmi jakis blad jezeli go znalazlas to gratuluje a jezeli wiesz o co mi sie rozchodzilo to po co szukasz zaczepki?
monika2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 21:57   #2342
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika2205 Pokaż wiadomość
jest rożnica miecy opinia a a pytaniem z niewiedzy ty czytaj ze zrozumieniem

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

ja jestem i to bardzo spokojna. zdarza sie napisac czasmi jakis blad jezeli go znalazlas to gratuluje a jezeli wiesz o co mi sie rozchodzilo to po co szukasz zaczepki?
BOZE JAKA TY GLUPIA JESTES!!

twoj post:
"wiatm was dziewczyny. juz przeczytalam kilka forum ale ciezko mi jest znalesc odp no moje konkretne pytanie.....ja zaczelam brac antyknncepcje poraz pierwszy w formie tabletek i chcialam was sie zapytac czy powinnam np przy 6 lub 7 tabletce uzywac dodatkowych zabezpieczen???wiem ze powinnamsie tego zapytac ginekologa ale ze stresu nie zrobilam tego...a szkoda mi jest wydac 60zl na wizyte prywatna i zadac mu takie pytanie,wiec pisze do was i prosze o wasze opinie, bede bardzo wdzieczna!! pozdrawiam gorąco"

najpierw pisalas o antybiotyku, napisalas w watku o interakcjach z lekami. w swojej wypowiedzi nic nie napisalas o innym leku, a napisalas glupie pytanie na temat zabezpieczenia w 6 lub 7 dniu. a dlaczego akurat te dni, a nie na przyklad 13, albo 20? co za roznica, skoro jesli bierzesz tabletki to nie musisz sie zabezpieczac? i po co pytac ginekologa?? czy rozumiesz o co chodzi??

piszesz o problemie, ktorego nie ma! i jeszcze czepiasz sie Emi za odpowiedz!!

dziewczyny pomozcie bo nie wyrabiam!

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.

Edytowane przez Neciak89
Czas edycji: 2009-09-03 o 21:58
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 22:07   #2343
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
...czytałam dużo i ulotek i wypowiedzi na forum.
oj chyba słabo tą ulotkę czytałaś skoro zadajesz takie pytanie. Przeczytaj jeszcze raz, bo na 100% w ulotce od Twoich tabletek będzie napisane, że jeżeli wzięłaś pierwsza tabletkę-w pierwszy dzień okresu to jesteś zabezpieczona od razu- od tej właśnie pierwszej tabletki!
Teraz jasne, czy mam wkleić cytat z wirtualnej ulotki?
Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
dziewczyny pomozcie bo nie wyrabiam!
Neciak89 spokojnie, to i tak nic nie da, bo koleżanka nie chce słuchać rad tylko od razu nerwy jakieś.
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 22:10   #2344
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lick The Lollipop Pokaż wiadomość
oj chyba słabo tą ulotkę czytałaś skoro zadajesz takie pytanie. Przeczytaj jeszcze raz, bo na 100% w ulotce od Twoich tabletek będzie napisane, że jeżeli wzięłaś pierwsza tabletkę-w pierwszy dzień okresu to jesteś zabezpieczona od razu- od tej właśnie pierwszej tabletki!
Teraz jasne, czy mam wkleić cytat z wirtualnej ulotki?

Neciak89 spokojnie, to i tak nic nie da, bo koleżanka nie chce słuchać rad tylko od razu nerwy jakieś.
Ale jak można być aż tak tępą? Ja mówie swoje a ta swoje. Jeszcze gada takie głupoty no..

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2009-09-03, 22:19   #2345
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Ale jak można być aż tak tępą? Ja mówie swoje a ta swoje. Jeszcze gada takie głupoty no..
Widocznie można
Poza tym niektórym trzeba wyjaśnić wszystko ekhem "jak krowie na rowie" bo inaczej nie dociera. Gdyby nie powtarzające się co chwile pytania, na które jest odpowiedź w ulotce, wątek szybko by umarł, a tak zawsze się coś dzieję
A więc relax
Stary 2009-09-03, 22:24   #2346
Neciak89
Zakorzenienie

Czy ja na prawde tak niewyraznie pisze? Mi nie chodzi o sam fakt ze nie rozumie ulotki. Ale o to, ze mogla pominac jeden wyraz - jakis lek. Bo w przypadku brania tabletek regularnie, dlaczego podala przyklad dni 6 i 7 a nie na przyklad 11 i 12? Ja próbuje powiedziec o co mi chodzi, a wychodzi na to ze uwazam sie za lepsza:|

edit: kocham ostrzezenia :|

Kosmetycznie

Cytat:

Edytowane przez Neciak89
Czas edycji: 2009-09-03 o 22:27
Stary 2009-09-03, 22:35   #2347
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Czy ja na prawde tak niewyraznie pisze? Mi nie chodzi o sam fakt ze nie rozumie ulotki. Ale o to, ze mogla pominac jeden wyraz - jakis lek. Bo w przypadku brania tabletek regularnie, dlaczego podala przyklad dni 6 i 7 a nie na przyklad 11 i 12? Ja próbuje powiedziec o co mi chodzi, a wychodzi na to ze uwazam sie za lepsza:|

edit: kocham ostrzezenia :|
W pierwszym poście dziewczyna nic nie wspomina o tym, że bierze jakiś np. antybiotyk. Tytuł wątku mógłby to jednak sugerować.
Z drugiej strony to są jej pierwsze tabsy, więc bardzo możliwe, że chciała się dopytać jak to jest z tą skutecznością od pierwszej tabletki.
Podsumowując ja już sama nie wiem o co jej chodziło. Tak więc proszę monika2205 o jakieś doprecyzowanie, bo inaczej to nic nie doradzimy.

Strach pomyśleć, że jak ja napisałam że jest bezpieczna, a ona jednak bierze antybiotyk, to przecież ciąża bardzo możliwa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-03, 22:40   #2348
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
W pierwszym poście dziewczyna nic nie wspomina o tym, że bierze jakiś np. antybiotyk. Tytuł wątku mógłby to jednak sugerować.
Z drugiej strony to są jej pierwsze tabsy, więc bardzo możliwe, że chciała się dopytać jak to jest z tą skutecznością od pierwszej tabletki.
Podsumowując ja już sama nie wiem o co jej chodziło. Tak więc proszę monika2205 o jakieś doprecyzowanie, bo inaczej to nic nie doradzimy.

Strach pomyśleć, że jak ja napisałam że jest bezpieczna, a ona jednak bierze antybiotyk, to przecież ciąża bardzo możliwa
Ale nic nie wiadomo. A widzac jej reakcje, to zaraz Tobie sie oberwie za prosbe o doprecyzowanie ;d

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-09-03, 22:43   #2349
201701251209
Konto usunięte

Jak dostane jakiś ochrzan od monika2205 to ja już się udzielać nie będę... będzie foch
Cierpliwa jestem więc grzecznie proszę o doprecyzowanie
Stary 2009-09-03, 22:49   #2350
milenka22
Rozeznanie

Cytat:
Widocznie można
Poza tym niektórym trzeba wyjaśnić wszystko ekhem "jak krowie na rowie" bo inaczej nie dociera. Gdyby nie powtarzające się co chwile pytania, na które jest odpowiedź w ulotce, wątek szybko by umarł, a tak zawsze się coś dzieję
A więc relax
Hehe to prawda gdyby nie pytania na ktore odpowiedzi sa w ulotkach to by zniklo 90% watkow z tego forum
Stary 2009-09-03, 22:57   #2351
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenka22 Pokaż wiadomość
Hehe to prawda gdyby nie pytania na ktore odpowiedzi sa w ulotkach to by zniklo 90% watkow z tego forum
dokladnie. ale widac regulaminu tez nie czytaja ;p

Kosmetycznie

Cytat:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-03, 23:53   #2352
monika2205
Przyczajenie

po co ja mam teraz wam sie tlumaczyc jak wy siadacie na mnie? bym powiedziala o co mi chodzi...ale wy same sobie rozwiazujecie moj problem to po co mam wypowiedziec? widac ze jestes mloda i niedojrzala istotka bo uzywasz slow ktore moga obrazic a czy ja cie obrazam za twoje wypowiedzi???bo mi sie wydaje ze nie?! ale widac po twoich wypowiedzch od razu jaka jestes osoba ,,kulturalna''....co chcesz pokazac swoim slownictwem? jak na forum mnie obrazasz? swoja glupote? nie potrafisz innych slow dobrac ? szkoda ze na TYLKO tyle cie stac...

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

z miłą checia bym wam powiedziala o co mi chodzi ale po co? zebyscie gadałay
1.,,PRZECZYTAJ ULOTKE,,
2.,,Z GŁUPIMI PYTANIAMI TU PRZYCHODZISZ,,
3.,,GŁUPIA JESTES,
pierw obrazacie mnie niepotrzebnie wyzywacie a potem nagle chcecie abym wam powiedziala o co mi chodzi dokladnie chodzi. no sorry ale powiedzcie po co ? zebyscie znow mnie negtywnie skomentowaly? wiem o tym ze jestescie juz dlugo na tym forum 3macie sztame i wogole. mi sie juz odechcialo wam powiedziec. w takim razie SOORY za wszystko ja chcialam TYLKO WIEDZIEC WASZE OPINIE i nic po za tym.
Stary 2009-09-04, 00:00   #2353
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
po co ja mam teraz wam sie tlumaczyc jak wy siadacie na mnie? bym powiedziala o co mi chodzi...ale wy same sobie rozwiazujecie moj problem to po co mam wypowiedziec? widac ze jestes mloda i niedojrzala istotka bo uzywasz slow ktore moga obrazic a czy ja cie obrazam za twoje wypowiedzi???bo mi sie wydaje ze nie?! ale widac po twoich wypowiedzch od razu jaka jestes osoba ,,kulturalna''....co chcesz pokazac swoim slownictwem? jak na forum mnie obrazasz? swoja glupote? nie potrafisz innych slow dobrac ? szkoda ze na TYLKO tyle cie stac...

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

z miłą checia bym wam powiedziala o co mi chodzi ale po co? zebyscie gadałay
1.,,PRZECZYTAJ ULOTKE,,
2.,,Z GŁUPIMI PYTANIAMI TU PRZYCHODZISZ,,
3.,,GŁUPIA JESTES,
pierw obrazacie mnie niepotrzebnie wyzywacie a potem nagle chcecie abym wam powiedziala o co mi chodzi dokladnie chodzi. no sorry ale powiedzcie po co ? zebyscie znow mnie negtywnie skomentowaly? wiem o tym ze jestescie juz dlugo na tym forum 3macie sztame i wogole. mi sie juz odechcialo wam powiedziec. w takim razie SOORY za wszystko ja chcialam TYLKO WIEDZIEC WASZE OPINIE i nic po za tym.
No tak. Bo my od razu siadamy. a Ty odpowiedziec spokojnie na pytanie nie potrafisz. Nie bede ciagnac tego, bo myslisz ze jak jestes starsza (o dziwo o rok! och ale dorosla jestes!!), to znaczy ze jestes madrzejsza, a my to takie mlode i zle jestesmy.

Nie byłoby tego wszystkiego, gdybyś potrafiła przeczytać to, co pisałam i odpowiedzieć na to spokojnie. Poza tym nie potrafilas nawet napisac swojego problemu. Piszesz chaotycznie, ze zla ortografia. Nie odpowiadasz na pytania.

A jesli dobrze opisalas swoj problem, to znaczy ze wcale duzo ulotek i wypowiedzi nie czytalas.

I nadal nie doprezycowalas swojego problemu. I jak mamy Ci pomoc niby?

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Cytat:
nie rozumiem Twojego pytania.

kto Ci powiedzial ze anty i antybiotyki nie powinny byc laczone?
to była moja pierwsza wypowiedz. byla chamska? nie, nie byla, ale tez nie odpowiedzialas na to, tylko od razu przyczepilas sie do tego, ze Emi odeslala Cie do ulotki (co zrobila dobrze)

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-09-04, 00:11   #2354
monika2205
Przyczajenie

ale ja juz nie chce waszej pomocy. ja sie nie bede z wami droczyc. to ty naprawde nie widzialas osobe zdenerwowana, ja jestem osoba cierpliwa i spokojna z natury. moze i robie bledy ort ale ja ciebie nie poprawiam wiec o co Tobie chodzi? tak twoja wypowiedz byla hamska ,,przeczytaj ulotke!!!,, to bylo z ironia. to ze jestes mloda istotka i niedojrzala to nie bylo z mojej strony pokazane ze ja sie uwazam za starsza to byla obraza dla ciebie. naucz sie czytac tekstu ze zrozumieniema wtedy pogadamy
Stary 2009-09-04, 00:17   #2355
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja juz nie chce waszej pomocy. ja sie nie bede z wami droczyc. to ty naprawde nie widzialas osobe zdenerwowana, ja jestem osoba cierpliwa i spokojna z natury. moze i robie bledy ort ale ja ciebie nie poprawiam wiec o co Tobie chodzi? tak twoja wypowiedz byla hamska ,,przeczytaj ulotke!!!,, to bylo z ironia. to ze jestes mloda istotka i niedojrzala to nie bylo z mojej strony pokazane ze ja sie uwazam za starsza to byla obraza dla ciebie. naucz sie czytac tekstu ze zrozumieniema wtedy pogadamy
I znowu gadasz o czytaniu ze zrozumieniem jak sama nie potrafisz! (wystarczy tylko przeczytac nasza "wymiane zdan" zeby to zauwazyc) O ulotce to nie była moja wypowiedź! Poza tym, pierwsze co powinnaś zrobić to zajrzeć do ulotki, a tamta wypowiedź w żadnym wypadku nie była ironią!

Nie masz prawa mówić, że jestem "mloda istotka i niedojrzala" bo sama jestes taka. To, że masz 21 lat, nie oznacza, że jesteś dojrzała. Gdybyś miała 40 lat, owszem, mogłabym wtedy zrozumieć, że tak mówisz. Ale jesteś starsza tylko o rok więc nie masz prawa!

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-09-04, 00:22   #2356
monika2205
Przyczajenie

a kto ci to powiedzial ze mam 21 lat? to ze tak tam jets napisane to jest nieprawda. mnie nie obchodzi co ty tam napisalas nie wazne kto ja odpisuje do wielu nie tylko do ciebie . hahahah i kto tu je sie denerwuje niedojrzaly uklad nerwowy hmmmmm widac ze jestes molda i glupiutka

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

jak ty dziecko nawet nie wiesz ile ja mam lat? by cie zjadlo gdybym prawde napisala
Stary 2009-09-04, 00:35   #2357
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
a kto ci to powiedzial ze mam 21 lat? to ze tak tam jets napisane to jest nieprawda. mnie nie obchodzi co ty tam napisalas nie wazne kto ja odpisuje do wielu nie tylko do ciebie . hahahah i kto tu je sie denerwuje niedojrzaly uklad nerwowy hmmmmm widac ze jestes molda i glupiutka
gdybym prawde napisala
No tak. I kto tu jest niedojrzały. Nawet nie odważy się swojego wieku prawdziwego podać. Jeśli twoim zdaniem moja wypowiedz, że nie rozumiem twojego pytania jest chamska, to chyba masz cos z glowa nie tak. Wiesz, zal mi ciebie.

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Cytat:
jak ty dziecko nawet nie wiesz ile ja mam lat? by cie zjadlo gdybym prawde napisala
oj tak, polknelo by mnie w calosci. nie obchodzi mnie ile masz. czytac ze zrozumieniem nie umiesz. czytac ulotek nie umiesz. odpowiedziec spokojnie na pytanie nie umiesz. tylko mi wystarczy.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-09-04, 07:59   #2358
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
To ja napisałam i nie widzę w tym nic dziwnego.

Cytat:
No tak. I kto tu jest niedojrzały. Nawet nie odważy się swojego wieku prawdziwego podać. Jeśli twoim zdaniem moja wypowiedz, że nie rozumiem twojego pytania jest chamska, to chyba masz cos z glowa nie tak. Wiesz, zal mi ciebie.

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

oj tak, polknelo by mnie w calosci. nie obchodzi mnie ile masz. czytac ze zrozumieniem nie umiesz. czytac ulotek nie umiesz. odpowiedziec spokojnie na pytanie nie umiesz. tylko mi wystarczy.
czytac ze zrozumieniem nie potrafi a się rzuca

Neciaku daj na luz bo będzie znow ostrzezenie
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 08:35   #2359
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
po co ja mam teraz wam sie tlumaczyc jak wy siadacie na mnie?
.
A czy na na Ciebie naskoczyłam? POPROSIŁAM Cię żebyś doprecyzowała swój problem, ot i tyle. Nie rozumiem czemu tego nie chcesz zrobić. Chciałam Ci pomóc, rozwiać Twoje wątpliwości a Ty idziesz w zaparte. Mam Cie błagać??

Z reszta jak nie to nie. W końcu to Ty masz problem nie ja.

I dziewczyny głęboki wdech, luz w ramionkach i koniec tego tematu dopóki autorka go nie doprecyzuje
Stary 2009-09-04, 11:43   #2360
miranda1000
Raczkowanie

Dziewczyny, mam pytanie
Biorę antybiotyk KEFLEX - 12 dni po 2 tabletki.
Biorę również Cilest.
Antybiotyk zaczęłam w czasie 7 dniowej przerwy.
Czyli przez całe 7 dni przerwy brałam antybiotyk i jeszcze przez 5 dni juz trakcie brania Cilest z nowego opakowania.
Czytałam ze nie powinno się robić przerwy w tabletkach tylko wziasc odrazu 2 opakowanie - jeśli antybiotyk wypada w trakcie 7 dniowej przerywy.
Nie wiem ile w tym prawdy.
Sytuacja jednak jest inna - przewie zrobiłam, okres miałam, antybiotyki brałam.
Jak teraz mam się zachować ?
Jak długo zabezpieczać?
Lekarz mi nie pomoże - dlatego proszę Was o pomoc - może któras z Was miała podobny problem.
Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie odpowiedzi
miranda1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 12:09   #2361
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
To ja napisałam i nie widzę w tym nic dziwnego.

czytac ze zrozumieniem nie potrafi a się rzuca

Neciaku daj na luz bo będzie znow ostrzezenie
Tak, wiem. Jeszcze jedno i bedzie ban :|
Szkoda ze na takich ludzi nie ma leku ;p

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez miranda1000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie
Biorę antybiotyk KEFLEX - 12 dni po 2 tabletki.
Biorę również Cilest.
Antybiotyk zaczęłam w czasie 7 dniowej przerwy.
Czyli przez całe 7 dni przerwy brałam antybiotyk i jeszcze przez 5 dni juz trakcie brania Cilest z nowego opakowania.
Czytałam ze nie powinno się robić przerwy w tabletkach tylko wziasc odrazu 2 opakowanie - jeśli antybiotyk wypada w trakcie 7 dniowej przerywy.
Nie wiem ile w tym prawdy.
Sytuacja jednak jest inna - przewie zrobiłam, okres miałam, antybiotyki brałam.
Jak teraz mam się zachować ?
Jak długo zabezpieczać?
Lekarz mi nie pomoże - dlatego proszę Was o pomoc - może któras z Was miała podobny problem.
Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Ja na Twoim miejscu zabezpieczałabym się ciągle jezcze przez 7 dni po zakończeniu antybiotyku

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-09-05, 11:27   #2362
agnello
Raczkowanie

Mam takie pytanie, może głupie, ale wolę się upewnić. Otóż od niedawna biorę Yasminelle. Wiem,że antybiotyki mogą obniżyć działanie tabletek antykoncepcyjnych. Ja miałam niedawno zapalenie spojówki i pani doktor kazała mi 12 dni zakrapiać oczy kroplami Tobradex, które też są antybiotykiem. Może się to wydaje śmieszne, bo co ma oko do wchłaniania tabletek, ale jednak wolę się upewnić.
Stary 2009-09-05, 12:51   #2363
rysa528
Raczkowanie

GG do rysa528

Cytat:
Napisane przez agnello Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie, może głupie, ale wolę się upewnić. Otóż od niedawna biorę Yasminelle. Wiem,że antybiotyki mogą obniżyć działanie tabletek antykoncepcyjnych. Ja miałam niedawno zapalenie spojówki i pani doktor kazała mi 12 dni zakrapiać oczy kroplami Tobradex, które też są antybiotykiem. Może się to wydaje śmieszne, bo co ma oko do wchłaniania tabletek, ale jednak wolę się upewnić.
hmm... Ja też miała podobną sytuację i zabezpieczałam się przez 7 dni mechanicznie ( prezerwatywa), chociaż nie sądzę,żeby antybiotyk zakraplany do oka miał duży wpływ na działanie Yasminelle. Niestety,albo stety jestem z tych bardziej przezornych

Edytowane przez rysa528
Czas edycji: 2009-09-06 o 07:49
rysa528 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 20:52   #2364
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Albo pytanie do ginekologa, albo dmuchac na zimne ;p

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-09-06, 20:43   #2365
Justy
Zakorzenienie

Cytat:
biorę Yasminelle. pani doktor kazała mi 12 dni zakrapiać oczy kroplami Tobradex, które też są antybiotykiem. .
nie wpływa.
Justy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 14:46   #2366
miranda1000
Raczkowanie

Cytat:
Tak, wiem. Jeszcze jedno i bedzie ban :|
Szkoda ze na takich ludzi nie ma leku ;p

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Ja na Twoim miejscu zabezpieczałabym się ciągle jezcze przez 7 dni po zakończeniu antybiotyku

Dziękuję za odpowiedź

Czy ktoś myśli inaczej?
Help please
miranda1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 21:07   #2367
milenka22
Rozeznanie

Wiec tak. Boli mnie pecherz a wczoraj mialam stosunek seksualny z moim TŻ. Nie mam w domu zadnego uroseptu urinalu itp a do apteki nie mam mozliwosci sie dostac. Mam natomiast antybiotyk i zastanawiam sie czy wziac 1 tabletke, chociaz obniza on skutecznosc antykoncepcyjna. Co o tym myslicie? Dodam ze tak mnie boli ze nie zasne
Stary 2009-09-07, 21:54   #2368
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Wiec tak. Boli mnie pecherz a wczoraj mialam stosunek seksualny z moim TŻ. Nie mam w domu zadnego uroseptu urinalu itp a do apteki nie mam mozliwosci sie dostac. Mam natomiast antybiotyk i zastanawiam sie czy wziac 1 tabletke, chociaz obniza on skutecznosc antykoncepcyjna. Co o tym myslicie? Dodam ze tak mnie boli ze nie zasne
Nie wiem czy jedna tabletka Ci tutaj coś pomoże, bo nie jestem lekarzem ale antybiotyki nie działają wstecz i nie musisz się martwić o wczorajszy stosunek był, jest bezpieczny

zdrówka

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 07:34   #2369
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miranda1000 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź

Czy ktoś myśli inaczej?
Help please
wg mnie powinnaś postąpić tak jak mówi to Neciak. 7 dni jeszcze po skonczeniu kuracji antybiotykami.

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu na pewno nie brałabym antybiotyku ot tak... Wg mnie to średnio rozsądne, antybiotyki to są zbyt mocne leki aby je brać wg wlasnego widzimisię.
Na twoim miejscu, jeżeli naprawdę nie możesz się poratować np. uroseptem, poszłabym do sklepu, kupiła herbatkę z żurawiną i pila ją litrami. W sumie cokolwiek bym piła, byle by mieć działanie moczopędne (polecam piwko ) Musisz po prostu wysiusiać te bakterie
Ale na branie antybiotyku mojego błogoslawieństwa nie masz
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 16:26   #2370
tosiaczek21212
Przyczajenie

Hej dziewczyny

Lekarz stwierdził że mam małą nadżerkę i zalecił stosowanie tabletek dopochwowych Gynalgin i zastanawiam się czy wpływają one na działanie tabletek anty?? w ulotce nic nie pisze o tym wiem że tak czy inaczej będę się musiała powstrzymać od igraszek w trakcie leczenia ale tak czy inaczej wolałabym wiedzieć jak to jest.

Z góry dzięki za pomoc
tosiaczek21212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości