Pytanie o staż - wątek zbiorczy - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-19, 17:49   #2341
tess_d
Zadomowienie

Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
moge isc pozniej na 6 miesiecy po 6 miesiacach, dobrze, a potem co? potem już nie moge mieć stażu NIGDY?
Jeżeli masz już odbyte 12 miesięcy stażu i nadal nie znalazłaś pracy, to możesz pójść na przygotowanie zawodowe. PZ trwa max 6 miesięcy i jest dla osób długotrwale bezrobotnych, czyli takich które są zarejestrowane w UP ponad rok. Stypendium za PZ jest identyczne jaka za staż.

Jednak szczerze wątpię w to, żeby młodą osobę zaraz po skończeniu stażu wysłąno na PZ.
PZ przyznają zazwyczaj osobom, które nie pracowały kilka lat i naprawdę potrzebują takiego przygotowania.
Chociaż z drugiej strony, co urząd to inna praktyka, więc można próbować.
tess_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 21:23   #2342
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tess_d Pokaż wiadomość
Jeżeli masz już odbyte 12 miesięcy stażu i nadal nie znalazłaś pracy, to możesz pójść na przygotowanie zawodowe. PZ trwa max 6 miesięcy i jest dla osób długotrwale bezrobotnych, czyli takich które są zarejestrowane w UP ponad rok. Stypendium za PZ jest identyczne jaka za staż.

Jednak szczerze wątpię w to, żeby młodą osobę zaraz po skończeniu stażu wysłąno na PZ.
PZ przyznają zazwyczaj osobom, które nie pracowały kilka lat i naprawdę potrzebują takiego przygotowania.
Chociaż z drugiej strony, co urząd to inna praktyka, więc można próbować.
ja mam nie odbyty staz,a wzieli mnie na przygotowanie zawodowe,nie wiem czemu
a wyplata identyko jak za staz
teraz che sie starac o staz
Stary 2008-10-20, 10:11   #2343
tess_d
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
ja mam nie odbyty staz,a wzieli mnie na przygotowanie zawodowe,nie wiem czemu
a wyplata identyko jak za staz
teraz che sie starac o staz
Zależy to też od wieku. Staże są przyznawane osobom bezrobotnym do 25 roku życia oraz osobom do 27 roku życia, które ukończyły studia, a zarejestrowały się do max roku od daty ukończenia uczelni.
Tak mi się przynajmniej wydaje
tess_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 12:55   #2344
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tess_d Pokaż wiadomość
Zależy to też od wieku. Staże są przyznawane osobom bezrobotnym do 25 roku życia oraz osobom do 27 roku życia, które ukończyły studia, a zarejestrowały się do max roku od daty ukończenia uczelni.
Tak mi się przynajmniej wydaje
no sa reguły jakies,ja to sie dziwie,ze na przygotowanie zawodowe mnie dali,a nie na staz,nie wiem czemu ja bym mogla byc bez problemu na stazu,nie wiem czym to idzie
teraz moge jeszcze chyba sie wybrac na staż gdzieś po tym przygotowaniu
Stary 2008-10-20, 14:20   #2345
cyanide sun
Wtajemniczenie

zarejestrowalam sie dzis w UP. wlasnie naszla mnie taka watpliwosc - jesli nagle UP skieruje mnie na jakis staz to musze go przyjac???? bo nie chce wyladowac niewiadomo gdzie. chyba moge odmowic stazu takiego ktory nie bedzie mi sie zabardzo podobal?
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 14:32   #2346
MoNaQ2008
Raczkowanie

Hej, gdy PUP skieruje Cię na staż musisz go przyjąć. Chyba że pracodawca uzna że np. mieszkasz za daleko od miejsca pracy lub nie masz kwalifikacji!
Gdy odmówisz odbywania stażu w skierowanej przez PUP firmie zostanie odebrany Ci status bezrobotnego na nie pamiętam dokładnie: pół roku albo trzy miesiące.
A pozatym staż dobrze mieć zrobiony
Pozdrawiam

wymianka:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=11993757 #post11993757

ODPISZ U MNIE
MoNaQ2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 16:11   #2347
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
zarejestrowalam sie dzis w UP. wlasnie naszla mnie taka watpliwosc - jesli nagle UP skieruje mnie na jakis staz to musze go przyjac???? bo nie chce wyladowac niewiadomo gdzie. chyba moge odmowic stazu takiego ktory nie bedzie mi sie zabardzo podobal?
Cytat:
Napisane przez MoNaQ2008 Pokaż wiadomość
Hej, gdy PUP skieruje Cię na staż musisz go przyjąć. Chyba że pracodawca uzna że np. mieszkasz za daleko od miejsca pracy lub nie masz kwalifikacji!
Gdy odmówisz odbywania stażu w skierowanej przez PUP firmie zostanie odebrany Ci status bezrobotnego na nie pamiętam dokładnie: pół roku albo trzy miesiące.
A pozatym staż dobrze mieć zrobiony
Pozdrawiam
Ale ja np. mogłam sobie sama wybrać dokąd chcę skierowanie na staż. Przeglądałam razem z panią (doradcą zawodowym?) cały wielki segregator z ofertami staży. Oczywiście większość tych staży było w gastronomii albo handlu (już pisałam, Nie chciałaby pani stażu w Tesco? ). Ale powiedziałam stanowczo, że nie, że w CV mam ukończone świetne LO (nie żebym miała manię wyższości z tego powodu, ale kto by chciał staż w Tesco?) i chciałabym poznać oferty stażów - prac biurowych, w urzędach itd. No to zaproponowali mi urząd skarbowy i urząd miasta. Wybrałam skarbówkę, dostałam skierowanie i zostałam przyjęta
Stary 2008-10-22, 08:27   #2348
abcdef112
Przyczajenie

pisałam wcześniej, że jestem na stażu, który mi nie odpowiada. Atmosfera dziwna, nikt się nie odzywa. Na dodatek szef każe mi robić rzeczy, o których sam nie ma pojęcia. Każe stworzyć coś z niczego.
Od tygodnia przychodząc do pracy przez całe 8 godzin gram w gry na internecie, bo nie mam zielonego pojęcia co robić.
Zastanawiam czy nie porozmawiać z nim na ten temat ale nie wiem czy cokolwiek to da.
3 listopada mam iść zanieść do UP listę obecności i zastanawiam się czy nie powiedzieć w UP o całej sytuacji.
Pomóżcie!!!
Jeżeli mam w ten sposób spędzać czas w pracy to wolę chyba zrezygnować bo na obecną chwilę jest to zmarnowany czas. Nic się nie uczę, nie zdobywam żadnego doświadczenia. Co zrobiłybyście na moim miejscu ???
abcdef112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 14:04   #2349
violisia
Zadomowienie

A ja mam pytanie czy jezeli zarejestruje sie w up i mam juz znalezionego pracodawce ktory zlozy wniosek ze chce mnie przyjac to czy up moze mnie wyslac na jakis inny staz czy wtedy mam pewne ze gdy beda mieli pieniazki to pojde na staz do pracodawcy ktory juz wpisal mnie na ta swoja"umowe"?
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 14:19   #2350
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abcdef112 Pokaż wiadomość
pisałam wcześniej, że jestem na stażu, który mi nie odpowiada. Atmosfera dziwna, nikt się nie odzywa. Na dodatek szef każe mi robić rzeczy, o których sam nie ma pojęcia. Każe stworzyć coś z niczego.
Od tygodnia przychodząc do pracy przez całe 8 godzin gram w gry na internecie, bo nie mam zielonego pojęcia co robić.
Zastanawiam czy nie porozmawiać z nim na ten temat ale nie wiem czy cokolwiek to da.
3 listopada mam iść zanieść do UP listę obecności i zastanawiam się czy nie powiedzieć w UP o całej sytuacji.
Pomóżcie!!!
Jeżeli mam w ten sposób spędzać czas w pracy to wolę chyba zrezygnować bo na obecną chwilę jest to zmarnowany czas. Nic się nie uczę, nie zdobywam żadnego doświadczenia. Co zrobiłybyście na moim miejscu ???
ja najpierw radziałaby pogadac z szefem i powiedziec,ze chcesz sie nauczyc czegos i niech ci tłumaczy po to jest,by cie nauczyc
a jak to nie poskutkuje to zglosic do urzedu
Stary 2008-10-22, 22:39   #2351
Hazel Eyes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ata77 Pokaż wiadomość
Staż można odbyc tylko RAZ.
nie prawda.
iwelu moich znajomych odbywalo 2 staze w 2 roznych instytucjach.

poza tym, pozniej mozna jest przejsc przygotowanie zawodowe po ukonczeniu chyba 27 roku zycia (staz mozna zrobic do 27)

Cytat:
Napisane przez patrinka Pokaż wiadomość
Staż może maksymalnie trwać 12 miesięcy, jeśli skierują Cię na 6 tylko to możesz ubiegać się o drugi aż do wyczerpania tych 12 miesięcy.

12 mcy ale bez jednego dnia.
po przepracowaniu 12 mcy w jednej instytucji moglabys brac juz zasilek dla bezrobotnych dlatego ten jeden dzien jest obciety.

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
A orientujecie sie czy na stronce internetowej urzedu sa oferty pracy i stazow?
Dziewczyny, ktore odbyly staz:czy dlugo czekalyscie, az Was gdzies skieruja?
Czy gdy sie rejestruje, to wypelniam jakas ankiete, w ktorej zaznaczam np.jaka praca mnie interesuje tzn.jakiego typu?

mozesz zgłosic sie na staz poprzez swojego pracodawce.
ja tak robilam, sama wybralam gdzie chce odbywac staż.
Stary 2008-10-22, 22:46   #2352
vegemaria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie czy jezeli zarejestruje sie w up i mam juz znalezionego pracodawce ktory zlozy wniosek ze chce mnie przyjac to czy up moze mnie wyslac na jakis inny staz czy wtedy mam pewne ze gdy beda mieli pieniazki to pojde na staz do pracodawcy ktory juz wpisal mnie na ta swoja"umowe"?
Generalnie to oni nie wysyłają na siłę na te staże, mogą Ci najwyżej proponować jakieś jak pójdziesz do UP, ale jeśli powiesz, że Cię nic nie interesuje z dostępnych to nie ma sprawy; dopiero jak się weźmie skierowanie na staż i jeśli pracodawca wybrałby Ciebie to nie możesz odmówić, bo Cię wywalą z UP. Poza tym jeśli po prostu powiesz im w urzędzie(pośrednikowi pracy), że czekasz na przydzielenie stażu u wybranego pracodawcy to podejrzewam, że nie będą robić problemów. Więc nie ma się co przejmować
vegemaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 23:13   #2353
vegemaria
Raczkowanie

.

Edytowane przez vegemaria
Czas edycji: 2008-10-22 o 23:14 Powód: w złym miejscu odp., pomyłka początkującego:>:p
Stary 2008-10-22, 23:15   #2354
vegemaria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yunna Pokaż wiadomość
Witam Mam dzisiaj pierwszy dzień stażu za sobą, odbywam go na Policji, mam do Was pytanie, ponieważ w piątek dowiedziałam się w Urzędzie Pracy że muszę sobie załatwić fundusz emerytalny, jednak ja kompletnie nie wiem gdzie się to załatwia i jaki jest w miarę dobry, więc proszę Was o pomoc, może Wy mi coś polecicie. Pozdrawiam
Ja jak byłam na stażu to jakiś facet z nordea sam się skontaktował ze mną i przyszedł do pracy i ja i inne stażystki podpisałyśmy umowy, w sumie nie jest to najlepszy fundusz w rankingach, ale i tak nie ma znaczącej różnicy, a i tak zawsze można zmienić na inny. Z tego co wiem w rankingach od paru lat wysoko jest fundusz OFE Polsat:p i ING. A żeby się zapisać wystarczy wypełnić formularz na stronie internetowej
tak przykładowo, tu masz wzory umów i można wypełnić i wysłać mailem: http://www.ptepolsat.com.pl/?nodeid=...id=97&sparam=1
tutaj też masz odnośnik jakbyś chciała się zapisać np tu: http://www.ing.pl/1/u235/navi/44456/
i jak wypełnisz to w internecie, to później do Ciebie do domu przyjedzie listonosz i będziesz musiała podpisać umowę. albo jak jakiś inny to po prostu możesz wyszukać stronę i tam pewnie będzie coś na temat rejestracji.
a tak a propo, to jaki masz staż w tej policji? znaczy się co tam robisz^^, bo ja chce pracowac w policji ale dopiero po studiach, a nie wiedziałam ze tam mozna miec jakies staze(?)
Stary 2008-10-23, 06:44   #2355
Hosenka*
Zakorzenienie

Mnie tez nękali na stażu o podpisanie umowy Ale nie podpisałam czym bardzo zdenerwowałam jedną aktywiztorkę - była zszokowana że nie chce podpisać, zreszta inni stazyści tez patrzyli z przerażeniem jak odmówiłam mówiąc że to nie jest decyzja do podjęcia w minutę i że nie bede podpisywać bez zapoznania sie z innymi ofertami.
Tak naprawde to nie da sie teraz ocenić który fundusz jest "dobry" a który "zły" nie wiadomo jak to bedzie wyglądac za kilkadzieisąt lat i nikt tego nie przewidzi
U mnie w pracy są teraz 2 stazystki i kilka razy w tygodniu dzwoni tel w sprawie OFE
Na stazu byłam 4 miesiace, teraz 4 miesiące pracuję i jeszcze nie wybrałam OFE

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 15:25   #2356
Yunna
Raczkowanie

vegemaria Dziekuje za odpis myślałam że nikt już nie odpisze. Chyba zdecyduje się na ING
A na policji bardzo fajnie, pracuję już ponad tydzień i jestem zadowolona W sumie to u mnie na Komendzie jest akurat dużo papierkowej roboty, bo nie jest zbytnio skomputeryzowana, ale nie jest źle, siedze sobie za biureczkiem i wypełniam różne druki, dziennikuje pisma ewentualnie roznosze je do poszczególnych sekcji i do komendanta. W sumie to zależy na jaka sekcje się dostaniesz jeśli bedziesz chciala na komendzie pracować nie na komisariacie, bo na niektórych sekcjach jest dużo mniej pracy. Ja akurat w kadrach jestem wieć roboty, pisania i biegania dużo, ale nie narzekam bo atmosfera jest świetna i chyba lepiej nie mogłam trafić.
Pozdrawiam

Mój prywatny pan ochroniarz
Nasze zaręczyny

2830g i 52cm największego szczęścia na świecie
Nasz mały Tomuś

Yunna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-28, 12:39   #2357
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu
Dot.: staż

Witajcie Mam pytanie: chciałabym sobie przedlużyć staż. Jeszce nie byłam w UP, ale troszke szperełem w necie i wywnioskowałam to, że musze napisac podanie. Dobrze myślę? Na stronie "mojego" urzędu nie ma żadnych wzorów na wniosek o przedłużenie, jedynie na zorganizowanie stazu. Z moją dyrektorką jest wszystko uzgodnione, więc mysle, że to podanie mam do Urzedu Pracy kierować?

Napiszcie prosze, jak to mniej więcej wygląda. I podpowiedzcie, do kogo konkretnie mam adresowac to podanie. Pisać w własnym imieniu czy to pracodawca ma napisać?

Z góry dziekuję za odpowiedź
izuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-28, 13:32   #2358
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izuu Pokaż wiadomość
Witajcie Mam pytanie: chciałabym sobie przedlużyć staż. Jeszce nie byłam w UP, ale troszke szperełem w necie i wywnioskowałam to, że musze napisac podanie. Dobrze myślę? Na stronie "mojego" urzędu nie ma żadnych wzorów na wniosek o przedłużenie, jedynie na zorganizowanie stazu. Z moją dyrektorką jest wszystko uzgodnione, więc mysle, że to podanie mam do Urzedu Pracy kierować?

Napiszcie prosze, jak to mniej więcej wygląda. I podpowiedzcie, do kogo konkretnie mam adresowac to podanie. Pisać w własnym imieniu czy to pracodawca ma napisać?

Z góry dziekuję za odpowiedź
Z wnioskiem o przedłużenie stażu powinien wystąpić pracodawca. Ty możesz złożyć podanie do pracodawcy. Wszystkie kwestie formalne załatwia pracodawca z UP.

"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości"

dotaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-28, 14:51   #2359
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu

Dzięki za odpowiedź, ale tego zdążyłam się już sama domyślić. Chodzi mi o to, że chciałabym dowiedziec się, jak ten wniosek ma wygladać. Właściwie to najlepiej dla mnie będzie, gdy sama go napiszę w imieniu pracodawcy i oczywiście dam mu do podpisania. Albo chociaż wytłumaczę, jak ma taki wniosek wyglądać. Chciałabym po prostu jak najszybciej to zrobić.
izuu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-28, 16:04   #2360
merciless
Raczkowanie

Niedługo idę do szpitala na zabieg. W szpitalu będę leżeć ok. tydzień, potem dostanę zwolnienie (nie wiem na jak długo, lekarz mówił, że może byc to ok. miesiąc, ja jednak będę starała się żeby nie było tego więcej jak 2 tygodnie) i tu jest moje pytanie: ktos powiedział mi, że za pobyt w szpitalu będę otrzymywała 50% stypendium, a za dni, w których będę na zwolnieniu otrzymam 80% stypendium.

W internecie jednak znalazłam inną informację, cytuję: "bezrobotny zachowuje prawo do zasiłku, stypendium lub dodatku szkoleniowego za okres udokumentowanej niezdolności do pracy, za który na podstawie odrębnych przepisów pracownicy zachowują prawo do wynagrodzenia lub przysługują im zasiłki z ubezpieczenia społecznego w razie choroby lub macierzyństwa. Stażysta nie otrzymuje zatem wyodrębnionych świadczeń w związku z chorobą (wynagrodzenie za czas choroby, zasiłek chorobowy), lecz po prostu zachowuje prawo do pełnego (czyli nie w wysokości 80 proc.) pobieranego stypendium za ten okres."

Czy informacja z internetu jest aktualna ?
Stary 2008-10-28, 16:57   #2361
maugoszatka
Wtajemniczenie

tak, ja dostaje 100% bedac na L4 juz ponad miesiac

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-28, 17:21   #2362
Nija_
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja też mam pytanie do bardziej zorientowanych

Teraz mam staż w urzędzie skarbowym, ale już mi się tam nie podoba, więc planuję wytrzymać do stycznia (koniec 6-miesięcznego okresu stażu) i potem poszukać czegoś innego. Pewnie UP nie będzie miał żadnych ciekawych ofert, więc będę sama szukać pracodawcy, który przyjąłby mnie na staż. Prywatny odpada, bo idę od października przyszłego roku na studia dzienne (a czytałam, że prywatny pracodawca ma obowiązek zatrudnić później stażystę na co najmniej 6 miesięcy). Muszą to być placówki państwowe...

I teraz moje pytanie: Mogę zapytać o staż w służbie zdrowia? Teraz zapisałam się do szkoły rocznej (zaocznie) na kierunek: rejestratorka medyczna (). Mogłabym ubiegać się o staż w takiej rejestracji medycznej w moim ośrodku zdrowia? Jak myślicie? A biblioteka miejska? Może być? A muzeum?
Stary 2008-10-29, 07:43   #2363
abcdef112
Przyczajenie

A ja mam następujące pytanie: jestem na stażu i dostałam propozycję pracy w innym mieście. 6 listopada idę na rozmowę o tą pracę ale z pewnych źródeł wiem, że na 98% mnie przyjmą w UP nie chcieli (albo nie potrafili) udzielić mi odpowiedzi na pytanie: jakie dokumenty mam wziąć od mojego przyszłego pracodawcy, żeby dać je do UP i zrezygnować z odbywanego stażu.
Stary 2008-10-29, 07:49   #2364
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abcdef112 Pokaż wiadomość
A ja mam następujące pytanie: jestem na stażu i dostałam propozycję pracy w innym mieście. 6 listopada idę na rozmowę o tą pracę ale z pewnych źródeł wiem, że na 98% mnie przyjmą w UP nie chcieli (albo nie potrafili) udzielić mi odpowiedzi na pytanie: jakie dokumenty mam wziąć od mojego przyszłego pracodawcy, żeby dać je do UP i zrezygnować z odbywanego stażu.
Jak zostaniesz przyjęta to musisz w UP przedstawić kupię umowy o pracę, lub chociaż oficjalne pismo od pracodawcy że jesteś przyjęta (ja umowę podpisywałam dopiero miesiąc po przyjeciu bo nie było dyrektora i takie oświadczenie dostarczyłam do UP a potem wysłalam ksero podpisanej umowy).
Oprócz tego musisz mieć sprawozdanie ze stażu (napisane przez Ciebie i podbite przez kierownika miejsca w którym miałaś staż), opinię o odbytym stażu (nap. przez kierownika/dyrektora/kadrową - zalezy kto się tym zajmuje) i pisemko napisane przez Ciebei, ze rezygnujesz ze stażu z powodu podjecia pracy.

Instagram

Stary 2008-10-29, 08:17   #2365
abcdef112
Przyczajenie

dzięki wielkie za odpowiedź
Stary 2008-10-29, 08:55   #2366
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

a ja swoj roczny staż koncze za tydzien.. troche smutno mi odchodzic z urzedu.. no ale coz
Stary 2008-10-29, 10:31   #2367
karolinka86
Zakorzenienie

Czy to prawda, ze podczas gdy odbywqam staz, nadal mam status bezrobotnego?
A jesli staz skoncze to nadal figuruje w PUp jako bezrobotna czy znow musze sie rejestrowac?

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-29, 10:34   #2368
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A jesli staz skoncze to nadal figuruje w PUp jako bezrobotna czy znow musze sie rejestrowac?
Nadal jesteś bezrobotna (bo przeciez nie jesteś zatrudniona w danej firmie/instytucji) i nie musisz sie do nowa rejestrować.

Instagram

Stary 2008-10-29, 13:25   #2369
GOśka T.
Zakorzenienie

Cytat:

nadal jesteś bezrobotna

n oto teraz ja mam pytanko bo idę jednak na podyplomówkę teraz od 8 listopada bo podjełam dziś decyzje <ostatnia tura przyjeć> czy w UP jakiś dokument bede musiała pzredstawić?? b owtedy chyba już nie bede mieć statusu osoby bezrobotnej?? hmm
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-29, 13:29   #2370
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GOśka T. Pokaż wiadomość
nadal jesteś bezrobotna

n oto teraz ja mam pytanko bo idę jednak na podyplomówkę teraz od 8 listopada bo podjełam dziś decyzje <ostatnia tura przyjeć> czy w UP jakiś dokument bede musiała pzredstawić?? b owtedy chyba już nie bede mieć statusu osoby bezrobotnej?? hmm
Czemu nie?? Przeciez studia podyplomowe to nie praca żeby trezba było się wyrejestrować z UP?

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości