Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-23, 10:13   #2341
Fantazja_
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez krollowka Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za powitanie Ja jutro zaczynam 19 tydzień, jestem już po połówkowym. Wszystko w porządku - będzie chłopiec Jaś.
To moja szósta ciąża, jeszcze nie rodziłam.
Narazie nic nie kupujemy, bardzo się cieszymy, ale z uwagi na nasze przejścia ostrożnie podchodzimy do tematu (poza jednym bodziakiem - nie mogłam się oprzeć po połówkowym ;-)

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Mam 28 lat i termin porodu na 21.02 (OM), choć na USG pokazywało 18.02
Witaj teraz na pewno wszystko się ułoży

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Na 5 października mam usg połówkowe. Niestety platne. Nie dala mi skierowania.

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
też mam 5.10

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, niech mi któraś wyjaśni, jak się liczy miesiące w ciąży.

U mnie dziś 21+4.

Jestem tu:
5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, (17t0d - 21t6d).

Czyli skoro jestem w 22 tygodniu, a miesiąc ma 4 tygodnie to 22:4=5,5. I to mi się zgadza, ale w poniedziałek będę w 23 tygodniu i to już będzie 6 miesiąc, a 23:4=5,75... czyli brakuje do 6 miesiąca i nawet jak dla mnie to "w przybliżeniu" tego nie wyjaśnia.
żebym sama się w tym nie gubiła...czyli za kilka dni rozpocznie się 6 miesiąc, ale ja jak swoje licze to też tak niedokładnie wychodzi...wszystko przez liczenie od OM pewnie, a różnie z tym bywa...raz cykle dłuższe, raz krótsze
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 10:30   #2342
Opiumalfa
Zakorzenienie

Lutówki 2017 ❤ cz. III

Tak liczy sie miesiace księżycowe ale nie wiem co to znaczy

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

MartaMagda - 5 miesiac jest od 18-21 tyg. Ty masz 21+4 czyli zaczniesz 6ty miesiac jak będziesz 22+0. Tak mowi moja aplikacja.

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2016-09-23 o 10:36
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 10:33   #2343
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
A ja znowu słyszałam, że się liczy miesiąc jako 4tyg czyli 28dni i dlatego jest rozjazd
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 10:35   #2344
MalgosiakMk
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

MartaMagda - 5 miesiac jest od 18-22 tyg. Ty masz 21+4 czyli zaczniesz 6ty miesiac jak będziesz 23+0. Tak mowi moja aplikacja.
Jejki, dziewczyny, jak to Nam szybko leci. U mnie 2 tygodnie do 6 miesiąca. Szok. Jeszcze troche i będziemy tuliły Nasze skarby.
A ja już wszystko w domku ogarnęłam, teraz popijam kawusie i zaraz chyba pojadę na jakieś łowy może coś na ciuszkach znajdę dla synka
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 10:53   #2345
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiakMk Pokaż wiadomość
Jejki, dziewczyny, jak to Nam szybko leci. U mnie 2 tygodnie do 6 miesiąca. Szok. Jeszcze troche i będziemy tuliły Nasze skarby.
A ja już wszystko w domku ogarnęłam, teraz popijam kawusie i zaraz chyba pojadę na jakieś łowy może coś na ciuszkach znajdę dla synka

też miałam taką ochotę wybyć na jakieś łowy albo dla maluszka albo dla mamusi
Stary 2016-09-23, 10:54   #2346
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
A ja znowu słyszałam, że się liczy miesiąc jako 4tyg czyli 28dni i dlatego jest rozjazd

O, to mi tłumaczy to przesunięcie!

Mam jeszcze pytanie o ruchy.

Jak Wy je czujecie - jako wybrzuszanie się na skórze brzucha, puknięcia w tę część gdzie jest brzuch?

Mi czasami coś tam w środku tak dziwnie przeskakuje i zastanawiam się, czy to też mogą być ruchy dziecka.

Edytowane przez MartaMagda
Czas edycji: 2016-09-23 o 10:55
MartaMagda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 10:55   #2347
mariea
Zakorzenienie

a ja się trochę uspokoiłam, co prawda ruchów nie czuję, ale wymioty wróciły, aż mnie to ucieszyło :kto-trafi-za-babą: zwymiotowałam wszystkie winogrona, które dzisiaj zjadłam, chyba dzidziuś nie chce żeby mama mu się roztyła

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Czyli skoro jestem w 22 tygodniu, a miesiąc ma 4 tygodnie to 22:4=5,5. I to mi się zgadza, ale w poniedziałek będę w 23 tygodniu i to już będzie 6 miesiąc, a 23:4=5,75... czyli brakuje do 6 miesiąca i nawet jak dla mnie to "w przybliżeniu" tego nie wyjaśnia.
dla mnie to zbyt zaawansowana matematyka
Stary 2016-09-23, 11:00   #2348
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Miesiąc księżycowy to w uproszczeniu 28 dni. Czyli liczymy nie miesiące kalendarzowe tylko księżycowe. Tak jak ktośkiedyś ustalił, że idealny cykl ma 28 dni, dlatego tak się liczy. Ciążowy miesiąc to 4tygodnie, i to cała filozofia

Chwilkę dosklepu wyskoczyłam i 3 strony wystukałyście.
Dziewczyny gratulacjez wizyt I waszych małych księżniczek

Nakupiłam całą torbę ciuchów, dla mnie Bardziej dopracuuje swój look bezdomnego
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 11:04   #2349
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
a ja się trochę uspokoiłam, co prawda ruchów nie czuję, ale wymioty wróciły, aż mnie to ucieszyło :kto-trafi-za-babą: zwymiotowałam wszystkie winogrona, które dzisiaj zjadłam, chyba dzidziuś nie chce żeby mama mu się roztyła

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

dla mnie to zbyt zaawansowana matematyka
mariea, Ty to masz z tymi rewolucjami jedzeniowymi ja juz zapomnialam co to nudnosci...

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 11:05   #2350
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ValancyStirling Pokaż wiadomość
Ja już po połówkowym wszystko w porządku:jupi : nie ma oznak ZD, serducho zdrowe dzieciątko waży już 270g
Napatrzyłam się jak głupia bo usg trwało prawie 50min sprawdzano wszystko włącznie z tym czy nie ma tzw.stopy sandalowej.
Na 90% dziewczynka, mariea proszę o uaktualnienie na liście jak Ci net zadziała
Czy u Was też na koniec miałyście jeszcze usg transwaginalne w celu określenia długości szyjki?
Gratuluje
Na połówkowym ponoć powinno się wykonać takie usg, żeby zmierzyć szyjkę badanie "ręczne" ponoć jest mniej dokładne, a co usg to usg...

Cytat:
Bo ja sie zaczynam martwić. Niby w poniedziałek na wizycie powiedziałam lekarzowi ze mnie to bardzo martwi to stwierdził ze na razie to nic groźnego. Jak by były regularne te skurcze lub bolesne to wtedy mam jechać na pogotowie a tak to duzo odpoczywać, nie ćwiczyć i nie dźwigać. Ale mi ten brzuch twardnieje bez zależności czy leżę czy siedzę czy chodzę. I to zazwyczaj jest twardy tylko miejscami a nie cały brzuch ale jest to bardzo niekomfortowe. Jestem dziś 19+3.
Nie wiem czy jak bym sie pojawiła w szpitalu to by mnie nie wyśmiali. W sobotę mam ostatnie zlecenie w tym sezonie i już sie boje co to bedzie.
Niektóre kobiet niestety mają taki "urok", że skurcze je łapią ja w pierwszej ciąży miałam skurcze/twardnienia od około 23 tygodnia... Brałam tony magnezu, no-spy, luteiny i scopolanu, przez bite 3 miesiące leżałam, mogłam wstać do wc i zrobić sobie herbatę... I dalej tak się działo... Jak skurcze/twardnienia były bardzo bolesne i częste, to jechałam na IP i dostawałam zastrzyk no-spy i przechodziło... Tylko u mnie niestety od tego skracała się szyjka... Donosiłam zdrową dziewczynkę do 39tc nie raz słyszałam, że taki mój urok, bo jestem szczupła i mocno czuję pracę macicy

Cytat:
No to kurde piona. Ja niby nie mialam stwierdzonego skracania, bo rano kiedy mam wizyty zazwyczja mi nic nie jest. Czym dalej do wieczora tym gorzej, a dzis w nocy to byl pierwszy raz tak, ze mnie obudziło. Z zalecen mam odpoczywac, nic mi to nie daje, mam siedzacą pracę, nie nadwyręzam się, nie dzwigam, nie uprawiam sportów. A jak mozna byc bardziej rozluznionym nic w nocy wlasnie? Szkoda, ze to moja pierwsza ciąża, moze w drugiej bylabym spokojniejsza.
Niestety siedząca praca w tych dolegliwościach nie pomaga podczas siedzenia jest podobno większy nacisk na macicę i szyjkę - tak mi to gin tłumaczyła w poprzedniej ciąży i jak tylko zaczęły się u mnie przebije z twardnieniem wysłała mnie na L4...
Ja w drugiej ciąży nie jestem spokojniejsza ale za to reaguję wcześniej na pewne symptomy, mam już jakąś tam wiedzę z poprzedniej ciąży i chyba trochę mniej panikuję dzięki temu

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki! Jesteście nieocenione
Jestem już po połówkowym, wszystko jest ok, dziecię pięknie się rozwija i troche się mu przybrało od ostatniej wizyty
Nooooo i gin potwierdziła dziewczynkę, także będzie Kaja

mariea proszę o dopisanie imienia mojej małej
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jestem
wszystko w porządku. Usg mi zrobiła, serduszko pięknie bije fikał dzidziuś, nóżkami machał
i na 90% będzie dziewczynka
mariea, możesz mi zapisać na pierwszej stronie Hania
Gratulacje

Witam też nową koleżankę! Oby wszystko w tej ciąży do końca już gładko przebiegało!

Z tym liczeniem miesięcy to jakaś masakra... Jakby liczyć na miesiąc równe 4 tygodnie, to wyszłoby nam 10 miesięcy ciąży ja zazwyczaj pytam wujka googla o tygodnie i miesiące
Stary 2016-09-23, 11:06   #2351
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
O, to mi tłumaczy to przesunięcie!

Mam jeszcze pytanie o ruchy.

Jak Wy je czujecie - jako wybrzuszanie się na skórze brzucha, puknięcia w tę część gdzie jest brzuch?

Mi czasami coś tam w środku tak dziwnie przeskakuje i zastanawiam się, czy to też mogą być ruchy dziecka.
MartaMagda, różnie. Czasem takie podskakiwanie w brzuchu, czasem puknięcia. Najsmiejszniejsze jest jak raz puka z jednej strony brzucha, a za chwile z drugiej. U mnie jeszcze wczesnie, wiec nie czuje takiego przesuwania, pewnie sie pojawi za jakis czas.

Tez witam nową mamusię Przepraszam, jakos mi umknelo.

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life

Edytowane przez Shiruvii
Czas edycji: 2016-09-23 o 11:08
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 11:09   #2352
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
mariea, Ty to masz z tymi rewolucjami jedzeniowymi ja juz zapomnialam co to nudnosci...
z mamą się zastanawiałyśmy czy to możliwe, że ciąża tak mi się ulokowała, że jakoś naciska na jelita tudzież rejony powiązane z trawieniem. bo faktycznie mam bardzo długo wymioty, do tego bekam każdego dnia tak, jakbym poprzednią noc spędziła na suto zakrapianej imprezie jeśli coś w tym jest to pewnie będę rzygać już do końca ciąży.
Stary 2016-09-23, 11:18   #2353
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Miesiąc księżycowy to w uproszczeniu 28 dni. Czyli liczymy nie miesiące kalendarzowe tylko księżycowe. Tak jak ktośkiedyś ustalił, że idealny cykl ma 28 dni, dlatego tak się liczy. Ciążowy miesiąc to 4tygodnie, i to cała filozofia

Chwilkę dosklepu wyskoczyłam i 3 strony wystukałyście.
Dziewczyny gratulacjez wizyt I waszych małych księżniczek

Nakupiłam całą torbę ciuchów, dla mnie Bardziej dopracuuje swój look bezdomnego
co nakupiłaś?

MartaMagda co do ruchów to ja mam pukania raz od środka, a czasem jak dłoń przyłożę to też czuję. Czuję też takie falowanie w środku, nie wiem jak to opisać.
Stary 2016-09-23, 11:20   #2354
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
z mamą się zastanawiałyśmy czy to możliwe, że ciąża tak mi się ulokowała, że jakoś naciska na jelita tudzież rejony powiązane z trawieniem. bo faktycznie mam bardzo długo wymioty, do tego bekam każdego dnia tak, jakbym poprzednią noc spędziła na suto zakrapianej imprezie jeśli coś w tym jest to pewnie będę rzygać już do końca ciąży.
Nie chcę straszyć, ale mam koleżankę, która rzygała do samiusieńkiego końca ciąży... Ale na pocieszeni - wszystkie nasze dolegliwości skończą się na porodówce
Co do bekania, to ja osiągam w ciąży szczyty możliwości - tż mówi na mnie "moja Fiona"
Stary 2016-09-23, 11:26   #2355
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:

tylko dlaczego niektóre miesiące ciązy maja 4 tygodnia, a inne 5? np. 4 miesiac ma 4 tygodnie, a 5 miesiac juz 5
Stary 2016-09-23, 11:31   #2356
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
tylko dlaczego niektóre miesiące ciązy maja 4 tygodnia, a inne 5? np. 4 miesiac ma 4 tygodnie, a 5 miesiac juz 5
Ciąża trwa 40 tygodni - przy założeniu 1 miesiąc = 4 tygodnie, to daje nam 10 miesięcy ciąży, a nie 9... gdzie musi być "zaokrąglenie" do 5 tygodni... Te miesiące są chyba takie trochę umowne
Stary 2016-09-23, 11:32   #2357
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Nie chcę straszyć, ale mam koleżankę, która rzygała do samiusieńkiego końca ciąży... Ale na pocieszeni - wszystkie nasze dolegliwości skończą się na porodówce
Co do bekania, to ja osiągam w ciąży szczyty możliwości - tż mówi na mnie "moja Fiona"
ja już się pogodziłam z tym, że będzie mnie łapało całą ciążę. najważniejsze tylko, żeby dzidziuś urodził się cały i zdrowy, wszystko inne zniosę. jak się powiedziało A, trzeba powiedzieć i B. ja to od kilku miesięcy jestem już naczelną chamką rodzinną, zawsze przy obiedzie się nabekam, ale się cieszę, bo jak nie beknę to już mam 100%, że będzie rzyganko znajomych też już uprzedziłam, że z góry przepraszam za głośne bekanie a dziś mnie znienacka złapało, z godzinę po jedzeniu.

ktoś jeszcze ma wizytę dziś, czy ja jestem następna w kolejce na jutro?

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-09-23 o 11:35
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 11:34   #2358
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
MartaMagda co do ruchów to ja mam pukania raz od środka, a czasem jak dłoń przyłożę to też czuję. Czuję też takie falowanie w środku, nie wiem jak to opisać.
Ja czuję tylko takie pukania, przelewania. Jak przyłożę rękę to jszcze nie czuję, chociaż mąż mówił, że czuje
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 11:39   #2359
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:

U mnie dziś 21+4.

Jestem tu:

Nie brakuje... Czemu dzielisz na 4? Przecież miesiąc ma więcej niż 4 tygodnie, prawie 4 i pół... Ciąża trwa 9 miesięcy kalendarzowych. Ale takich dzielonych na 4, to nie...
Wtedy stosuj regułę, że ciąża trwa 10 miesięcy księżycowych, które mają 28 dni i wtedy możesz dzielić na 4

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Tak jak napisałam do MartyMagdy, jeśli bierzemy pod uwagę, że miesiąc się liczy 4 tygodnie równe, to wtedy prawidłowa ciąża trwa 10 takich miesięcy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 11:44   #2360
Lilotka
Zakorzenienie

Mariea ja w pierwszej ciąży rzygałam do 7 miesiaca codziennie. 😥

15/40

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 11:45   #2361
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Mariea ja w pierwszej ciąży rzygałam do 7 miesiaca codziennie. 😥

15/40
współczuję...
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 11:45   #2362
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:

co nakupiłaś?

kilka swetrów,koszulę w kratę, pizame, jakaś koszulke. Poluje na allegro jeszczena plaszczyk. Jeszcze kapelusz filcowy na drobne i look kompletny
Założyłam sobie szelki bo moje spodnie ciążowe mi spadaja, albo zsuwają się po kuli, zdania są podzielone

kilka swetrów,koszulę w kratę, pizame, jakaś koszulke. Poluje na allegro jeszczena plaszczyk. Jeszcze kapelusz filcowy na drobne i look kompletny
Założyłam sobie szelki bo moje spodnie ciążowe mi spadaja, albo zsuwają się po kuli, zdania są podzielone
Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Nie brakuje... Czemu dzielisz na 4? Przecież miesiąc ma więcej niż 4 tygodnie, prawie 4 i pół... Ciąża trwa 9 miesięcy kalendarzowych. Ale takich dzielonych na 4, to nie...
Wtedy stosuj regułę, że ciąża trwa 10 miesięcy księżycowych, które mają 28 dni i wtedy możesz dzielić na 4

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Tak jak napisałam do MartyMagdy, jeśli bierzemy pod uwagę, że miesiąc się liczy 4 tygodnie równe, to wtedy prawidłowa ciąża trwa 10 takich miesięcy

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2016-09-23 o 12:25
Stary 2016-09-23, 11:51   #2363
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ciaze liczy sie od pierwszego dnia miesiaczki dlatego jest niby 10 miesiecy księżycowych.

15/40

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
współczuję...
W drugiej ciąży tylko mnie mdliło, ale miałam apetyt. Teraz tez tylko mdłości i niechęć do mięsa.

15/40

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 11:53   #2364
Fantazja_
Zakorzenienie

oj kiciulasku zacytowałaś jakbym to ja zbierała na filcowy kapelusz a tymczasem muszę się za jakimś mantlem rozejrzeć
Stary 2016-09-23, 12:19   #2365
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
ValancyStirling gratulecje wizyty

justkonev wielkie kciuki za Twoją wizytę

A ja się witam w szóstym miesiącu. Oficjalnie ogłaszam stan paniki, że nie wyrobię się z przygotowaniami
Rozwaliłaś mnie panikaro ! Damy radę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Witam wszystkie Mamy! Można do Was dołączyć? Czytam Was od drugiego wątku, ale dopiero wczoraj udało się nadrobić do samego końca Termin mam też na luty
Witamy

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 12:25   #2366
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
nienawidzę brać coś przez kuriera. Kiedyś dzwonili dostarczali w różnych godzinach. Teraz jeżdzą wtedy kiedy człowiek w pracy i tylko wtedy. W dodatku miałam już takie przejścia, ze kurier to dla mnie ostateczność. Raz mi pajac zostawił paczkę warta 500 zł po drzwiami na korytarzu. I podpisał się za mnie
jakby mi tak zrobił to
Cytat:
Mała Mi... uświadomiłaś mi właśnie, że nie wymiotuje od 4 dni
super!! ale lepiej tak się nie chwalić bo zawsze po tym dopada Cię
Cytat:
A ja się witam w szóstym miesiącu. Oficjalnie ogłaszam stan paniki, że nie wyrobię się z przygotowaniami
łał! już?
Cytat:
Witam wszystkie Mamy! Można do Was dołączyć? Czytam Was od drugiego wątku, ale dopiero wczoraj udało się nadrobić do samego końca Termin mam też na luty
Hej jasne,że można
Cytat:
gratuluje dziewczyny! mam nadzieję, że limit na dziewczynki jeszcze nie jest wyczerpany

Cytat:
Dominacja różowego na wątku

Cytat:
Dziś piątunio? wybił 19tydzień 0 dni..za chwilę półmetek zaczęłam sobie robić zdjęcia brzuszka dla porównania
za 19 tydzień
Cytat:
dziewczyny, szefowa prosi o wiecej chłopców

Cytat:
Bardzo dziękuję za powitanie Ja jutro zaczynam 19 tydzień, jestem już po połówkowym. Wszystko w porządku - będzie chłopiec Jaś.
To moja szósta ciąża, jeszcze nie rodziłam.
Narazie nic nie kupujemy, bardzo się cieszymy, ale z uwagi na nasze przejścia ostrożnie podchodzimy do tematu (poza jednym bodziakiem - nie mogłam się oprzeć po połówkowym ;-)

[/COLOR]Mam 28 lat i termin porodu na 21.02 (OM), choć na USG pokazywało 18.02
ojj ale miałaś przeżyć już teraz MUSI być dobrze JAŚ śliczne imię
Termin z usg też mam na 18.02
Cytat:

U mnie dziś 21+4.

Jestem tu:

ja nigdy tego nie rozumiałam
teraz kieruję się tym co pisze na 1 szej stronie. Czyli mam 18+1 więc 5 miesiąc. Chociaż jak sobie to liczę sama to wychodzi 4 -mc

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-09-23 o 12:28
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 12:26   #2367
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
oj kiciulasku zacytowałaś jakbym to ja zbierała na filcowy kapelusz a tymczasem muszę się za jakimś mantlem rozejrzeć
Już poprawiłam, nie bój nic

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 12:27   #2368
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Ja mam cały czas mimo leżenia plackiem i brania magnezu, nospy czy luteiny w szpitalu stwierdzili że taka moja uroda i tyle... twardnienie na ogół jest częściowe, ale tak się napina że wręcz napiera mi na powłoki brzuszne, niby nie bolesne ale strasznie dziwne uczucia. No i u mnie taki skurcz trwa ok 30 s i przechodzi.

Kciuki

Wiecie co tak się cieszyłam że opornie mi szło przeskoczenie 3kg na plus, a tu 4 pojawił się praktycznie w przeciągu tygodnia a wczoraj to miałam takie napady wilczego głodu, że matko i córko, cały czas dziobem ruszałam
Ja takie twardnienia mam jak za dużo chodzę, wiedziano, użycie dziwne bardzo... Miałam to samo z wagą 19 tydzień i 2kg na plusie, wizyta u dziadków i w dwa dni +1kg doszedł 😂

Stary 2016-09-23, 12:27   #2369
justkonev
Zakorzenienie

Marta sprawdziłam i córa waży 338g (20+0)

Cytat:
gratuluje dziewczyny! mam nadzieję, że limit na dziewczynki jeszcze nie jest wyczerpany
Hahah pospiesz się z określaniem płci, bo Ci dziewczyny ostatnie córy z puli wątkowej zabiorą
Nooo i może być tak, że mariea zarządzi chłopców dla równowagi i będziesz się musiała dostosować

Cytat:
Dominacja różowego na wątku

Cytat:
dziewczyny, szefowa prosi o wiecej chłopców
Wykrakałam

krollowka witaj
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 12:31   #2370
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki! Jesteście nieocenione
Jestem już po połówkowym, wszystko jest ok, dziecię pięknie się rozwija i troche się mu przybrało od ostatniej wizyty
Nooooo i gin potwierdziła dziewczynkę, także będzie Kaja

mariea proszę o dopisanie imienia mojej małej
Gratulacje czyli teraz wiemy już na bank, że z Ciebie taki wróżbita Maciej 😂 gratuluję córci po raz kolejny 😍 mąż jeszcze liczył na odmianę?

Edytowane przez zuzkka
Czas edycji: 2016-09-23 o 12:52
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości