Lipcówki 2017 ❤ - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-10, 21:44   #211
Adriannaa88
Raczkowanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤

Czy któraś z Was orientuje się do którego tygodnia ciąży należy iść koniecznie na konsultacje do endokrynologa (mam niedoczynność tarczycy).

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-11-11, 08:30   #212
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja mam problem bo zrobiłam betę wczoraj a jutro lab zamknięte

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zrób w poniedziałek, przyrost to przyrost - jak będzie prawidłowy, to i tak zobaczysz

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Jestem prywatnie umówiona na 21. 11 tak jak pisalam ale naczytalam się was że zaraz po II kreseczkacb idziecie to i ja poszłam... dostałam nawet l4. Mam tylozgiecie macicy I podobno przy tym o wiele ciężej zajęć w ciążę i pomogły tylko nogi do góry

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Bede chodziła prywatnie na pewno i do tego co udało mi się dziś dostać na NFZ ale tego kompetentnego. Badania zawsze darmowe, dostałam już na krew

Też mam tyłozgięcie, jest nie tyle ciężej zajść (mój gin bardzo mi to wybijał z głowy, a ufam mu - jest jednym z lepszych specjalistów tutaj), co trzeba właściwych pozycji - nam polecono po prostu od tyłu - i trzeba poczekac po seksie, właśnie żeby wszystko dopłyneło gdzie trzeba. Niestety jest też ryzyko większego bólu krzyża w ciąży (macica się prostuje) i przy porodzie

Cytat:
Napisane przez invisible_me Pokaż wiadomość
Ja tez mam wizytę dopiero 21.11 ale po pierwsze moja gin nie ma wcześniejszych terminów, czeka się do niej około miesiąca a przyjmuje prywatnie i bierze 200zł za wizytę... A po drugie ope chce się znowu denerwować. Z Kuba poszłam trochę za szybko i był zarodek bez akcji serca. Stresu później wole już nie powtarzać sobie.

To widzę, że jak u mnie - trzeba czekać ok. 2-4 tygodni, 150 zł od ręki dotąd brał. Może przy prowadzeniu ciąży nieco zejdzie z ceny... Swoją drogą, ja też umówiłam się późno, żeby nie powtarzać usg

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Jestem umówiona na środę na USG bo już ma być widoczne serduszko. Teraz mam 5t5d. I dostałam skierowanie na krew. Już było widać po szyjce ze ciąża jest. Chodzę prywatnie. I tez albo jestem w euforii albo się martwię o dzidzię albo ze wyniki będą złe
Ja zrobiłam betę i na razie nie idę do lekarza, zeby się nie stresować Tyle że obiecałam sobie wszystko brać na luźno, no i nie czytać forów i wątków o powikłaniach i nieszczęściach
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 08:55   #213
taedio
MerDer 4ever

Dzień dobry
SteveS zrobię betę w pon

Kurczę, mam coraz bardziej zawalone gardło

Stary 2016-11-11, 08:59   #214
karolinuuusia
Zakorzenienie

A ja nam mdłości! Pierwszy dzień, nie jest jeszcze źle ale mam fiolka w głowie
Co do tylozgiecia to nam chyba tylko pomogły nogi w górze po stosunku i spanie z zawartością. Dobrze ze ja wcześniej o tym nie wiedziałam bo bym bardziej się stresowała.

Świadomość że ktoś mieszka w brzuszku jest cudowna

A jaki mąż jest kochany i dumny. Nawet przed ślubem tak się nie cieszył jak teraz

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2016-11-11 o 09:01
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 09:11   #215
taedio
MerDer 4ever

Ja mam nadzieje, że mdłości mnie ominą

Stary 2016-11-11, 10:37   #216
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny ! Ja chyba też już mogę się przywitać. OM 14.10, wczoraj i dzisiaj na teście dwie kreski, rano robiłam betę i wynik 100 mIU/ml. Wieczorem nadrobię zaległości na wątku i przeczytam wszystkie posty

Stary 2016-11-11, 10:38   #217
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieje, że mdłości mnie ominą
też na to liczyłam ale od wczoraj mam wrażenie, że jednak coś się zaczyna dziać w temacie :/ co ciekawe - po jedzeniu
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-11, 10:44   #218
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny ! Ja chyba też już mogę się przywitać. OM 14.10, wczoraj i dzisiaj na teście dwie kreski, rano robiłam betę i wynik 100 mIU/ml. Wieczorem nadrobię zaległości na wątku i przeczytam wszystkie posty

Witamy

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
też na to liczyłam ale od wczoraj mam wrażenie, że jednak coś się zaczyna dziać w temacie :/ co ciekawe - po jedzeniu
Ja narazie nic takiego po jedzeniu nie mam ale mam wzięty brzuch :/

Stary 2016-11-11, 11:32   #219
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
O chorobach Kuby wiedzieliśmy od 21 tygodnia, na usg prenatalnym w 12 tyg bylo w porządku, wszystkie parametry w normie, przezierność karkowa idealna, kosc nosowa w normie. Dopiero na usg połówkowym wyszły rozległe wady serca, miałam kordocenteze i wyszła wada genetyczna. Czasem usg nie musi pokazać zewnętrznych objawów. U Kuby ich nie było wcale, nawet po porodzie lekarze mówili, że wygląd zewnętrzny ma zdrowego dziecka. Niestety wady serca były tak rozległe, ze po prostu letalne... Ale dzielnie walczył ile mógł

Teraz idę do programu badań prenatalnych, obowiązkowo echo serca. Ale wiemy też że już na pewno nie podejdziemy do amniopunkcji, gdyby nie ona Kuba nie urodziłby się tak szybko. Mieliśmy z TŻ badane kariotypy i są w normie więc liczę na to, ze wady genetyczne ominiemy. Ale ta ciąża to będzie ciagle strach i maratony od lekarza do lekarza.
Niestety nie rozumiem większości co napisałaś, ale trzymam kciuki za fasolkę.

Cytat:
Napisane przez klaudiakala Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

dowiedziałam się w piątek,że będę mamusią, dzień przed ślubem(test) w poniedziałek potwierdziłam informację,na dzień dzisiejszy to 7 tydzień moja pierwsza ciąża, czuję się zielona w temacie!

Pozdrawiam Was wszystkie,
Klaudia
Gratuluję.

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Hej przywitam się jeszcze raz
Mam parę pytań
Jak najlepiej liczyć tydzień ciąży?
Czy któraś z was musiała rzucać palenie? Trudno było?
Lepiej prywatny ginekolog czy na NFZ? Ja na NFZ trafiłam bardzo źle i chyba pójdę do prywatnego.
Jak wybrać położną?

Póki co o ciąży wiem tylko ja i narzeczony który w temacie też jest zielony. A nie mam się do kogo zwrócić z tymi (nie)banalnymi pytaniami.
Od 1 dnia ostatniej miesiączki.
Ja nie palę w ogóle.
Chodzę za free do prywatnej opieki i prywatnie.

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dostałam plamienia!!! Tak bardzo się boję, na 17.45 idę do mojej gin wyprosiłam wizytę. Boje się że strace to maleństwo...Dziś powinna być @ ale już od kilku dni testy były pozytywne, nawet jeszcze przed chwila powtórzyłam i są dwie wyrazne kreski
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostrzegam przed lekarzami na NFZ. Ja dziś byłam u jednego i wyszłam z płaczem. Babka powiedziała że za wczesnie na porwierdzenie ciąża, że to moje wymysły. Że pewnie okres mi się tyko spóźnia a testy mogą kłamać... zbadali boleśnie palcem u powiedziała że może coś być ale nie musi, jeszcze za wcześnie. Zwatpilam i nie wiem co teraz ... testy kłamią ?!

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

5t2d dziś mam

CO za lekarz :/
Testy nie kłamią.
Zrób betę - będzie jak na dłoni.

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Hej hej. Można dołączyć? ?
Mam na imię Aneta i 27 lat .
2.11 zobaczyłam dwie wymarzone kreski❤
Do lekarza idę dopiero 28.11.
Według moich obliczeń tp ok 10 lipiec.
Mamy już córeczkę z września 2014 ☺

Gratuluję.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

Gratuluję.

Mi nic nie jest. Tylko mam wzdecie.

Ktoś pytał o położną. Ja poszukam z polecenia i taką, która przypilnuje, żeby absolutnie nie kładli na brzuch i nie pokazywali mi umazanego krwią dziecka.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 11:42   #220
etusiaaa
Wtajemniczenie

Ja dziś czuję się fatalnie słabo mi, duszno i nic mi się nie chce. A moja dwulatka bardzo aktywna i mama musi się bawic😊

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 18:05   #221
ania9106
Zadomowienie

Jestem załamana .... dzisiaj moj 24 dc. Przed godzina pojawił sie sluz pidbarwiony brunatna krwią. Cykle mam 29/30 dniowe. Równe 10 dni temu były przytulanki. Boje sie ze rozkreca sie @ tyle ze wyjatkowo szybko ... jak nigdy

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-11, 18:11   #222
invisible_me
Raczkowanie

tez mam dzisiaj kiepski dzień... Ciśnienie niskie, ciągle zawroty głowy, duszno mi, jestem śpiąca. Żeby tylko wymioty się nie zaczęły bo w pierwszej ciąży wymiotowalam od początku do dnia porodu... Narazie lekko mnie mdli jak mam pusty żołądek wiec ciągle jem :-D

"Dzieli nas tylko czas..."
invisible_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 19:16   #223
baby2
Rozeznanie

Jon_Snow witam
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 19:19   #224
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Jestem załamana .... dzisiaj moj 24 dc. Przed godzina pojawił sie sluz pidbarwiony brunatna krwią. Cykle mam 29/30 dniowe. Równe 10 dni temu były przytulanki. Boje sie ze rozkreca sie @ tyle ze wyjatkowo szybko ... jak nigdy
Może to plamienie implatacyjne ? Na test trochę za wcześnie , mi wyszedł blady dopiero 12 dp

Ogólnie mam bóle brzucha przez tę tylozgiecie. Lekarz powiedział ze tak będzie

Alicja

Stary 2016-11-11, 19:22   #225
baby2
Rozeznanie

Jutro kolejna beta zobaczymy ile przyrosło. Plamienie ustąpiło i niech już nie wraca! Trochę brzuszek pobolewa. Stresująca ta ciąża zamiast się cieszyć wciąż boję się że będzie coś nie tak.
Też czuję się dzisiaj jakby mnie walec przejechał a jeszcze mamuśka w odwiedziny przyjechała i trzeba było udawać że wszystko ok .Póki co o ciąży wie tylko mąż.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
też obstawiam implantacyjne
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-11, 19:34   #226
karolinuuusia
Zakorzenienie

U mnie tez tylko Mąż wie, przed rodziną udajemy, jutro mamy gości siostra męża z rodziną i muszę wymyśleć wymowke dlaczego nie piję

No i w pracy się dowiedza jak w pon zaniose zwolnienie :/ wolałabym to jeszcze ukryć ale nie da się

Alicja

Stary 2016-11-11, 19:44   #227
invisible_me
Raczkowanie

U nas wiedzą najbliżsi przyjaciele i moje siostry. Rodzicom i reszcie rodziny chcemy powiedzieć na święta. Dla rodziców to będzie najlepszy prezent na gwiazdkę. A my będziemy mieć prawie pewność że z dzidzia ok ;-)

"Dzieli nas tylko czas..."
invisible_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 20:21   #228
ania9106
Zadomowienie

Pocieszyłyście mnie zapomniałam o czymś takim jak plamienie implementacyjne w pierwszej ciąży tego nie miałam.

Myślicie, że test " sikacz" wyjdzie w poniedziałek wiarygodny ?

Tak bardzo bym chciala zobaczyc II KRESKI. Celowałam w córe więc może akurat...

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2016-11-11, 23:33   #229
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!

I ja nieśmiało się witam i mam nadzieję że zostanę tu dłużej. Om 10.10, dwie grube krechy na tescie mam już córeczkę z listopada 2014.

W tygodniu ide zrobić betę i zapisze się do lekarza który prowadził moja pierwsza ciążę. Chcę iść ok. 7-8 tygodnia, żeby było wszystko widać

www.magdam.com.pl

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-12, 07:07   #230
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymam.kciuki oby to nie @

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

I ja nieśmiało się witam i mam nadzieję że zostanę tu dłużej. Om 10.10, dwie grube krechy na tescie mam już córeczkę z listopada 2014.

W tygodniu ide zrobić betę i zapisze się do lekarza który prowadził moja pierwsza ciążę. Chcę iść ok. 7-8 tygodnia, żeby było wszystko widać

www.magdam.com.pl
Witaj🌷

I mnie z objawów to ból piersi. Spać bym mogła cały dzień. W pierwszej ciąży nie wymiotowalsm jedyne co miałam do może z 2 tygodnie zgagę. Msm nadziejęze ta ciąże też przejdę bez objawów 😉

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Pocieszyłyście mnie zapomniałam o czymś takim jak plamienie implementacyjne w pierwszej ciąży tego nie miałam.

Myślicie, że test " sikacz" wyjdzie w poniedziałek wiarygodny ?

Tak bardzo bym chciala zobaczyc II KRESKI. Celowałam w córe więc może akurat...
Córeczka podobno w owulacji?? Tak?? U nas fajnie gdyby był syn. Z doświadczenia mojej mamy wynika że dzień przed owulacja i dzieb po jest szansa na syna. Zobaczymy czy to się sprawdzi.

Stary 2016-11-12, 07:39   #231
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Trzymam.kciuki oby to nie @

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Witaj🌷

I mnie z objawów to ból piersi. Spać bym mogła cały dzień. W pierwszej ciąży nie wymiotowalsm jedyne co miałam do może z 2 tygodnie zgagę. Msm nadziejęze ta ciąże też przejdę bez objawów 😉

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Córeczka podobno w owulacji?? Tak?? U nas fajnie gdyby był syn. Z doświadczenia mojej mamy wynika że dzień przed owulacja i dzieb po jest szansa na syna. Zobaczymy czy to się sprawdzi.

U nas córeczka wyszła z owulacji tym razem dzień po, może będzie chłopak ciąży na nas obowiązek przedłużenia rodu więc byłoby fajnie

www.magdam.com.pl
Stary 2016-11-12, 07:44   #232
mewkaa
Zadomowienie

Mor gratuluje😎
Tylko mnie nie dekonspiruj 🙈🙊
Chce pozostać incognito 😎

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Trzymam kciuki za Ciebie i za resztę dziewczyn z tego wątku oby wszystko poszło elegancko 😗

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 07:45   #233
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Ania trzymam kciuki za fasolkę! I jak sytuacja?

www.magdam.com.pl
Stary 2016-11-12, 07:45   #234
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas córeczka wyszła z owulacji tym razem dzień po, może będzie chłopak ciąży na nas obowiązek przedłużenia rodu więc byłoby fajnie

www.magdam.com.pl
To tak jak u nas przedłużenie rodu. U nas dzień przed owulacja ☺ wszystko się okaże ☺

Stary 2016-11-12, 07:59   #235
mewkaa
Zadomowienie

Ale się cieszę 😊
Buzka mi się uśmiecha sama z siebie
Mor 🌷

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 09:02   #236
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
U nas wiedzą najbliżsi przyjaciele i moje siostry. Rodzicom i reszcie rodziny chcemy powiedzieć na święta. Dla rodziców to będzie najlepszy prezent na gwiazdkę. A my będziemy mieć prawie pewność że z dzidzia ok ;-)

U mnie wie mama i teściowa oraz siostra. Reszta się dowie w święta.

Cytat:
Cześć dziewczyny!

www.magdam.com.pl
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Mor gratuluje��
Tylko mnie nie dekonspiruj ����
Chce pozostać incognito ��

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Trzymam kciuki za Ciebie i za resztę dziewczyn z tego wątku oby wszystko poszło elegancko ��

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Ale się cieszę ��
Buzka mi się uśmiecha sama z siebie
Mor ��

No nie mogę to Ty? Co Ty tutaj robisz?
Dziękuję
Nie wydaj mnie - na innych wątkach nie wiedzą

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2016-11-12 o 09:03
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 10:52   #237
ania9106
Zadomowienie

Witam

Nie wiem czemu nie moge cytować

Póki co lekko plamie - doslownie kropla krwi, ale kolor jest już bardziej czerwony wiec obawiam sie ze to @

15.02.2020 MAŁY KTOŚ

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-12, 11:51   #238
karolinuuusia
Zakorzenienie

U nas też przedłużenie rodu, teściu czeka na wnuka, bo ma już 2 wnuczki u córki no i tylko u nas może być wnuk i przedłużenie rodu ale swoją drogą chcielibyśmy synka bardzo, ale córcia też super, aby zdrowe to płeć nie gra roli

Alicja

Stary 2016-11-12, 11:58   #239
SteveS
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, jak dziś samopoczucie?
Ja trafiłam dziś do ginekologa, bo strasznie męczyła mnie infekcja. Dostałam globulki, a do tego zrobił USG i się zdziwił, że tak wcześnie (końcówka 5 tygodnia) widać już pęcherzyk ciążowy 6 mm z ciałkiem żółtym. Na razie wszystko rozwija się dobrze, nastepna wizyta - początek grudnia, już z wynikami wszelkich badań.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 12:14   #240
taedio
MerDer 4ever

Ja zaliczyłam dzisiaj pierwsze miałam nadzieje, ze mnie to ominie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości