|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: swędząca skóra głowy
mnie nie przyciemniła z pewnością, a za to spowodowała takie przetłuszczanie że w życiu takiego nie widziałam. Szampony Ziaji wywołują u mnie jako jedyne takie spustoszenie, choć Ziaję bardzo lubię w specyfikach do ciała.
Co do efektów specyfików typu mieszanka ziołowa, to ja też przestrzegam. Często wychodzą fiolety i zielenie na głowie, więc lepiej bardzo dużo poczytać na ten temat i dopiero potem użyć. One oczywiście schodzą po czasie, ale jeśli kogoś zatysfakcjonuje efekt "po pięciu myciach zejdzie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojejku... ![]() ![]() Może spóbuje na początek z tą polleną ![]() Side,Malla: wielkie dzięki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tą wodą coś musi być. Kiedyś myłam wodą deszczową (czystą!) i włosy były super. Gotowanie wody daje to, że jest ona bardziej 'miękka' - ale mnie np. rzadko się chce w to bawić.. Ostatnio z obrzydzeniem patrzyłam na to coś cieknące z kranu - ciemnobrunatna woda... fuj, jeszcze zafarbowałaby włosy ![]() Woda też ma znaczenie, przecież dodają tam też różne świństwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie niby kolor wody jest ok. Ale też kojarze, ze nigdy nie miałam problemów z łupiezem. Dopiero po przeprowadzce, od jakiegos czasu. Nie wiem, może to woda, może nieodpowiedni szampon a może faktycznie te sklepowe farby do włosów, nie mam pojęcia. Chcę sie tylko pozbyc tej suchej skóry i swędzenia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Wtajemniczenie
|
Finlora: w moim miescie woda jest nawet ok jezeli chodzi o kolor,ale czasem dziwnie pachnie...chlor,chlor i jeszcze raz chlor... to on napewno jest przyczyna wysuszania naskorka,pamietam jak kiedys za moich mlodocianych lat chodzilam prawie codziennie na basem moja skora ciala byla tragiczna a wlosy to juz wogole koszmar totalny,no a wiadomo ze na basenie to sam chlor jest w wodzie
![]() Powiem Ci ze odkąd myje twarz chocby 4 x w tyg. woda termalna w sprayu mniej się blyszcze i nie mam tak suchej skóry gdybym myła woda z kranu.Naprawde polecam,mozesz spróbować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Nie depcze krokusów
|
![]() |
![]() |
#218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale może spróbuję twojego sposobu ![]() Cytat:
![]() Byłam już prawie zdecydowana na farbowanie basmą kiedy pomyślałam o szamponach koloryzujących, bez amoniaku. Może one nie byłyby tak szkodliwe?? Bo do tej pory nie byłam zbyt litościwa dla moich biednych włosków (co za głupota ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
no niby tak, ale ja tak długo włosy płuczę choć cienkie, że musiałabym wodę dowozić ciężarówką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
zdaję relację ze stosowania szamponu Dercos kojącego do wlosow tlustych i normalnych firmy Vichy.
dobrze, ze kupilam mała buteleczkę. szampon nie jest ogolnie zly, mam wrazenie, ze myje delikatniej niz inne szampony, troche łagodzi skore, ale ona swedzi nadal ![]() no i ma silikony w skladzie- wlosy mam po nim nieziemsko tluste, jakbym nie myla przez tydzien ![]() moje łojotokowe zapalenie skory glowy daje mi sie ostro we znaki, juz sama nie wiem przez co, moze przez regularne stosowanie tanich ziolowych szamponikow, glownie Evy Natury, ktore nie maja delikatnego skladu, pal licho te SLS-sy, nie mozna zwalac wszystko na nie. podejrzewam pare innych skladnikow i postaram sie ich nie uzywac. w ogole doszlam do wniosku, ze kupowanie drogeryjnych szamponow w moim przypadku to nie jest dobry pomysl. twarda wroclawska woda tez moze miec swoj udzial- wczoraj mylam wodą przygotowana i chyba bede to praktykowac, chociaz jest to uciazliwe zwazywszy na to, ze myje codziennie a wodę trzeba przestudzic ![]() zryzygnowalam z masazu glowy, soku z rzepy, wszystkiego co moze pogarszac sprawe kupilam dzis taki szampon http://www.medyk1.pl/go/_info/index.php?id=638&item=1 troche smierdzi, ale wytrzymam ![]() za pare dni zdam relację, jezeli ktos bedzie zainteresowany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Wtajemniczenie
|
Side:
woda źrodlana to tez fajny pomysl,leczy myślę że termalna ma wiecej składników które pomagają wzmocnic skóre takiich jak krzem,selen,magnez itp. Finlora: ja używam wody temalnej z La roche posay,uważam że jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Nie depcze krokusów
|
wiosenko, szkoda, miałam ochotę na Dercosa
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś zakupiłam szampon Seboradin,z rzepy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Od tygodnia myję włosy szamponem Emolium i wcieram preparaty przepisane przez dermatolożkę i mam wrażenie, że jakby było odrobinę lepiej. Tzn swędzi nadal ale już nie mam ochoty drapać się non stop przez cały dzień...
![]() Meri - i jak wypadł test?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przestała mnie swiędzieć skóra głowy <szok> ale to jest dopiero początek,zazwyczaj mam tak z nowymi szamponami,na początku jest super a gdy juz kończy mi się dany specyfik,jego wlaściwości na mnie nie działają -myslę że jest to spowodowane tym,że moja skóra sie bardzo szybko do wszystkiego przyzwyczaja. Wloski są lsniące,lekkie,a skóra glowy porządnie oczyszczona (w koncu). I muszę stwierdzić że zaczynają delikatnie sie przyciemniać ![]() Aha i dodam jeszcze że ten Seboradin nadaje się do wlosów ze skłonnoscia do wypadania,a mi zazwyczaj przy zmianach pór roku wlosy lecą jak szalone,więc myślę że ten szmpon coś także i na ten problem pomoże ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Nadzieję trzeba miec zawsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Nie depcze krokusów
|
Mnie ostatnio przestała swędzieć (no, może w 4. dniu od umycia), nie mam płatków (chyba że odruchowo się drapię po karku jak małpiszon albo mnie ktoś głaszcze). Nie wiem co się dzieje. Nie zmieniałam kosmetyków, używam różnych zamiennie, ze względu na szybkie przyzwyczajanie.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2008-03-18 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Finlora: ja też nie mam cierpliwosci w sprawach kosmetycznych,zawsze chciałabym widziec efekty od razu(ale oczywiscie zdaję sobie sprawę z tego że w niektórych sprawach trzeba troszke poczekać)za to w kontaktach społecznych mam wręcz anielską cierpliwość,trudno mnie wyprowadzić z równowagi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale z tą (nie)cierpliwością w sprawach kosmetycznych to już do przesady - u mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Tez mam z tym ogromny problem. Skora sie luszczy, powstaje lupiez, to tego tak mocno sie drapie, ze powstaja krwawe i ropne strupy.
![]() ![]() Kupilam w koncu Sunsilka do swedzacej skory glowy i to byl strzal w 10-tke. Pomogl tak, ze mniej przestalam sie drapac juz po pierwszym myciu. ![]() Zobacze jeszcze jak dziala szampon Numis-med, tylko musze go gdziez znalezc. Ich emulsja do mycia ciala jest rewelacyjna. ![]() No i zauwazylam, ze nie moge stosowac zadnych maseczek, odzywek, pianek i lakierow do wlosow, bo mi tylko wzmagaja podraznienie. ![]()
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
też myślała kiedyś o tym Sunsilku, ale u mnie w mieście w żadnym sklepie go nie ma... dziwne...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
U mnie w mieście jest każdy rodzaj oprócz właśnie tego
![]() Na razie od tygodnia używam szamponu Emolium - dermatolożka mi przepisała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
hej xD
tez mam problemy ze swedzeniem głowy...ale to tak zalezy kiedy, czasem mnie swedzi a czasem nie ![]() w przyszlosci musze sie wybrac do dermatologa:/ tylko ta moja baba jest jakas dziwna ![]() jaki polecacie szampon od ktorego wlosy nie beda swedzic? bo ja juz pokoleji wykupuje wszystkie szampony ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.