|
|
#211 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: błagam Gorzów Wlkp
A co wiecie na temat P.migdala ?muszę miec ściągany kolor-z ciemnego brazu na jasny...Zrezygnuję jednak z maximy-fryzjerzy się pozmieniali więc nie ma sensu tam iść - A Bartek? który pracował wcześniej w Maximie? Gdzie teraz pracuje?
|
|
|
|
|
#212 |
|
Przyczajenie
|
no i właśnie tu się pojawia pytanie: CO SIĘ STAŁO Z BARTKIEM???
|
|
|
|
|
#213 |
|
Przyczajenie
|
nie wiem jak pani Kasia ale ostatnio byłam w MAXIMIE u pani Sylwii. Wiem ,że pracowała długi czas u Migdala i widać ,że dużo potrafi. Wcześniej byłam i u Bartka i u Łukasza ale od niej wyszłam na prawdę zadowolona.polecam.
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
Przyczajenie
|
..Co do Maximy to ide w środę do P.sylwii-pracowała wczesniej 4 lata u Migdala...No zobaczymy co "zrobi" mi z włosami.....A pytałam się przy okazji o P.Bartka .I już wiadomo co z nim jest....
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- No Migdal niby dobry ale z tego co wiem,to też koleżanka miała u niego nieudaną dekoloryzację.....Zobaczę co "potrafii" P.Sylwia... |
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a dobre i niedrogie cięcie?
Byłam zadowolona z askany, no ale aktualnie nie mogę sobie pozwolić na tak drogą przyjemność. Chodzi mi o umycie, grzywka, wycieniowanie włosów i prostowanie/modelowanie. Podajcie ceny jak macie jakieś doświadczenia i jestescie w stanie kogoś polecić. Dzięki z góry!
|
|
|
#217 |
|
Przyczajenie
|
Grzywka,prostowanie,cieni owanie to raczej juz nie bedzie "niedrogie" Ja za podciecie i odrobinke cieniowanie w maximie placilam 60zl. Dobry jest Irokez-warto isc spytać się o cenę.
|
|
|
|
|
#218 |
|
Przyczajenie
|
Ja polecam panią Karoline - pracuje w salonie MIKA przy ulicy Borowskiego. Dotychczas pracowala w salonie p. Migdala , nie wiem jak to się kształtuje cenowo bo ona pracuje tam od 1 mara ale cena jest adekwatna do usługi - bardzo ladnie scina , modeluje , farbuje i pracuje na dobrych kosmetykach . Z wycieniowaniem napewno sobie doskonale poradzi , sproboj bo warto
|
|
|
|
|
#219 |
|
Przyczajenie
|
Czy w końcu ktoś zdradzi gdzie można znaleźć p. Bartka?
|
|
|
|
|
#220 |
|
Przyczajenie
|
Ja wiem...Pan Bartek miał wypadek i z tego co wiem narazie nie będzie pracował w tym zawodzie
|
|
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Witam wizażanki.
Byłam u kolejnej polecanej przez was osoby Pani Agata z M.A.J Ogólnie wrażenie sprawiła miłej osoby, strzygąc mnie nuciła sobie piosenki ;P ok ale konkrety. cięła mi włosy chińskim nożem- uczucie bardzo nieprzyjemnie- jednak wolę nożyczki- nie szarpią, no i efekt jednak ładniejszy Po wyjściu z salonu wszystko grało... bo wiadomo ułożone itd... ale po 2 dniach zaczeły się problemy, włosy wygladaja jakby były cieniowane przypadkowo, są schodki... a chciałam żeby były jednolita kaskada... w ogole nie moge ich ułożyć, grzywka po wyprostowaniu wyglada jak szczecina, bez prostowania wszystko sie wywija. Rozumiem takie włosy ale wcześniej tak nie miałam.Ogólnie niby przyjemnie ale więcej tam nie pójdę. wyglad salonu : 7/10 usługa 5,5/10 tak wiec koleżanki, bez szału, no i nie słuchajcie tak gorączkowych zarzekań ze wszystko jest super hiper ekstra Jednak Paweł z salonu Pablo był dla mnie mistrzem. a wiec poszukiwania kolejnego fryzjera mojego życia nadal trwają... ps. a może namiary na jakiegoś dobrego faceta fryzjera- podkreślam przystojny i opalony nie zawsze znaczy dobry ![]() Pozdrowienia
|
|
#222 |
|
Przyczajenie
|
A Irokez ? Byłam tam kiedyś na cieniowaniu itd i bylo ok..Teraz wybieram sie na dekoloryzacje-fakt boje się-ale zostałam uprzedzona przez fryzjera ,że to na moja odpowiedzialność-wyglądaja na profesjonalistów...
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Miałam pierwsza dokonać krytycznej analizy pracy pani Agaty, lepiej że zrobiła to wiarygodniejsza forumowiczka. Mogę tylko od siebie dodać, że kolor (jasny blond) położyła mi bardzo starannie i odrost był prawie niewidoczny (a może to zasługa jakości Welli?). Również już parę lat poszukuję fryzjera i: - p. Zacharewicz- dobrze tnie, źle kolryzuje i ceny ma mocno zawyżone, - p. Krolina z Magic- za każdym razem płaciłam więcej i bez rewelacji, tyle, że jest dokładna w balejażu, - p. Arek z Maczka- porażka totalna! beznadziejne cięcie, niszczy włosy utleniaczami i nawet nie próbuje juz być miły... - p. Jola (salon koło Lidla)- również brak doświadczenia- blond beznadziejny z wstrętnym odrostem... - z Pablo byłam zadowolona, ale to było parę lat wstecz. Zrezygnowałam ze względu na terminy i wysokie ceny. Jutro idę do p. Marzeny z Naomi. Zdam relację i będę uzupełniać listę o kolejne opinie. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#224 |
|
Przyczajenie
|
A o jakim salonie-fryzjerze,mówisz pisząc p.arek z Maczka??? Bo ja bylam u arka na ul: Maczka i nie wiem czy to ten sam....Jesli tak to podzielam Twoje zdanie ja jego temat-katastrofa jednym slowem.Rzeznik nie fryzjer.
|
|
|
|
|
#225 |
|
Przyczajenie
|
Tak, tak... to z pewnością ten sam.
Jak obiecywałam teraz o- p. Marzenie z Naomi- jestem bardzo zadowolona . Rewelacyjne cięcie, bardzo dokładne i na czasie, super kolor (w końcu idealnie pokryty odrost!), a i obsługa przemiła. Polecam serdecznie i chyba w końcu moje poszukiwania zakończone. Jeszcze tylko czeka test z układaniem po wymyciu głowy, ale jestem dobrej myśli .Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#226 |
|
Przyczajenie
|
Hahah a ja myslałam,że tylko mi zrobił tragedię z wlosami ...Gośc w ogóle nie nadaję się do tego co robi....Żaden fryzjer nie zniszczył mi tak wlosów jak on
(
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Miło, że pan Bartek się odnalazł cały i zdrowy! Gdzie go teraz można znaleźć? |
|
|
|
|
|
#228 |
|
Przyczajenie
|
opinia o Laurencie w Askanie-nie polecam
Miałam uroczystość rodzinną i chciałam dobrze wyglądać.
Po ciąży włosy lecą mi już drugi miesiąc. Padło na Laurenta w Askanie. Chciałam uczesanie w stylu retro, ( typu Renee Zellweger w Chicago). Padło na Panią Sylwię(podobno specjalizuje się w kokach O) Nie wiedziała jednak co to styl retro ?. Dwa razy przed przyjściem pytałam czy zdąży uczesać w półtora godziny - nie było problemu. Kazała przyjść ze świeżo umytymi włosami. Kiedy dotarłam kończyła inną klientkę.Czekałam cierpliwie robiąc paznokcie. Kiedy w końcu zaczęła nawijać wałki była zdziwiona ,że ma się wyrobić w określonym wcześniej czasie. Włosy brała na silny tapir. Koncepcji fryzury nie miała żadnej.O stylu retro zapomnij. W końcu po zaniechaniu silnego tapiru na mój wniosek, wygładziła włosy.Denerwując się,że mam jakieś uwagi!! Spieszyła się i robiła wszystko nerwowo, Wyszło coś w stylu ciotki Józefiny z wypuszczonymi loczkami po boku głowy . Koszmar. Wyglądałam, jak matka własnej matki. Dodam,że wpinała wsówki wrzynając je nieomal w skórę głowy.Włosy traktuje beztrosko. Boże broń przed taką fryzjerką. Dopiero wieczorem jak rozpiełam to nieudane "cudo", poczułam się sobą. Zdążyłam na czas w ostatniej chwili.Do fotografa dotarłam wypieczona jak burak po suszarce z migreną. Zepsuła mi całą uroczystość. Dopiero po wyjściu uświadomiłam sobie ,że czesała mnie kilka lat wcześniej na ślub i wyszło podobnie. Skreślam ten zakład a na pewno Panią Sylwię.Nigdy się tam już nie wybiorę. Za tę przyjemność zapłaciłam 100zł. Nie polecam Co do Pana Tomka z Migdala.Byłam z dwa razy i raz siostra. Uważam,że jest nadto przeceniany. Czesze wszystkie kobiety w podobnym stylu zbyt jak na mnie klasycznie,wręcz staromodnie .Kolor wychodzi zwykle taki jak założył ale kosztem włosów.Siostrze strasznie spalił włosy- potem się kruszyły. O cenach nie wspomnę . Maluje pięknie.Widziałam na koleżance makijaż , odjął jej z 10 lat. Czy ktoś zna jakiegoś fryzjera z polotem.Który pomoże nadać jakiś styl osobie niezdecydowanej Pomóżcie
|
|
#229 |
|
Przyczajenie
|
Co do P.migdala....No fakt-drogo-ale chyba warto-a czy niszczywlosy? no jesli juz ktos ma zniszczone i chce cos jeszcze robic to nic dziwnego,że bedą sie kruszyly itd-to norma tak jak u innego fryzjera.Nie wiem jak maluje-nie probowalam
ale co osoba to inna opinia..Co do fryzor-lepiej chyba klasyczne niz bylejakie-poza tym przypuszczam,że gdyby zaniesc mu jakies zdjecie z fryzura to pewnie potrafilby uczesac tak samo.wyrazy wspolczucia z powodu zepsucia wlosow w askanie-ale fryzjerki tam sa straszne..Polecam irokeza.
|
|
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Kasiafasolka, jeśli nie mówiłaś, jak ma Cię uczesać Tomek, to nic dziwnego, że uczesał klasycznie, bo to najbardziej bezpieczne... Jeśli poszłabyś z jakąś koncepcją, na pewno wyszedłby Tobie na przeciw
|
|
|
|
|
#231 |
|
Przyczajenie
|
Odradzam Wszystkim,którzy chca robić dekoloryzację(ściaganie koloru) u Migdala-Ja zostawiłam u niego 1000zl i wyszłam z żółtymi włosami...Mądry fryzjer nie rozjasniałby calosciowo wlosów, tylko pasemkami-on już za drugim razem rozjasnił calosciowo...Brak słów włoski zniszczone..żółte, a o pieniadzach nie wspomnę
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Iza ską ta cena ? Co takiego jeszcze robiłaś ? A to byla dekoloryzacja czy pranie koloru ? Opowiedz cos wiecej o swojej przygodzie , dlaczego zapłaciłaś aż 1000 zl ? szok |
|
|
|
|
|
#233 |
|
Przyczajenie
|
A więc tak-na poczatek napisze,żebyście dziewczyny uważały na tzw renome salonu itd bo to naprawdę nie wszystko często ceny sa tak zawyzone,że to się w glowie nie mieści a cudów nie ma...Ale od początku: Miałam włoski ciemny brąz-chciałam zrobić blond więc wybrałam się do Migdala-wczesniej byłam spytać się w Irokezie-ale tam niechętnie chcieli podjąć się tego..(i dobrze) Migdal wyprał mi kolor-ściągnął go to chyba to samo nie wiem..Po czym, jak to po ściągnięciu były rude uzgodniliśmy- w sumie ja powiedziałam,żeby położył mi na te z których kolor został zdjęty jasny brąz-wtedy za jakiś czas łatwiej byloby dojść do blondu-tak zrobił po czy sam z siebie polozyl mi kilka refleksów jasnych dla rozjaśnienia koloru..W sumie wyszło nienajgorzej-powiedział też że przede mna długa droga zanim będę blond -nic nie chciałam od razu bo przecież cudów nie ma.Ta wizyta była ponad 300zl do tego kupiłam kosmetyki-za nie tez przeplaciłam bo np.olejek do wlosów L'oreal professional na allegro jest za 30 zl u niego 65zl tak samo maski szampony-biznes kwitnie...Także ta 1 wizyta wyszło 500...Druga po miesiącu-mówię,że robimy coś dalej bo były rozjasniane itd a on że ok jaki chcem kolor wlosów?! Ja byłam w szoku zdjęcia z kolorkiem nie wzięłam bo to miało byc stopniowo więc po co zdjęcie... Na początku efekty i tak sa inne...Ale ok pokazałam mu w katalogu jakis jasniutki blondzik z tym,że zaznaczyłam że nie chcem wygladać jak sztuczna barbie ,że chcem pasemka jaśniejsze i ciemniejsze blondu bardziej naturalne -on na to że zmywamy reszte koloru z włosów (pozostalości po tamtej wizycie) ok po zmyciu położył mi farbę-kolor wyszedł żółto rudy mimo wszystko....Póżniej znów farba w formie pasemek-kolor nadal się nie schlodził-na to nakladana jeszcze inna farbę, żeby je dochlodzic chyba, masakra!!!! efekt końcowy żółte martwe wlosy wyglądam jak kurczak-drugi dzień nic nie jem ,spać nie moge...Włosy martwe-siedziałam u niego 6 godz juz po zamknięciu salonu...On wiedzial,że spaprał bo powiedział ze mam przyjść za 3 dni na poprawkę i cięcie już za darmo( hahah 1000zl to nie darmo..) zapłaciłam za to 500zl -jutro ide znowu ale wlosy mam tragiczne (on chyba tego nie zauwazył...)martwe one mi predzej czy pózniej odpadną
Także nie wiem co on chce rozjaśniać jeszcze-gość wyobrażni nie ma....Zero jakiejś swojej ingerencji jakbym mu powiedziała zeby wylał mi goracy kubeł smoły to tez by tak zrobił...Chcem odzyskac swoje pieniążki 500..Bo jak dla mnie nie skończył tego co zaczął i efekt nie jest taki jaki miał być on jest fryzjerem-jednym ponoc z najlepszych w PL, nie od dziś takie rzeczy widzial wiec mógł przewidziec to i owo a nie iść na ilość-liczy się jakość ja muszę jakoś funkcjonować teraz,pracować..Masakra.C zesze ładnie itd ale odradzam ściąganie koloru u niego-poprostu liczy na to,że się uda...
|
|
|
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
Polecam Panią Beatke z salonu na ul.Dworcowej 12
Mały salonik koło sklepu żabka. Pełen profesjonalizm! Byłam i sprawdziłam, jestem na tak.. No i zapłaciłam za strzyżenie, z modelowaniem na długich włosach 30 zł ![]()
Stylistka paznokci )Edytowane przez hotties_ona Czas edycji: 2010-04-13 o 09:42 |
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Polecam zakład fryzjerski "Schwarzkopf" na Chrobrego, miła, profesjonalna obsługa, z efektów też byłam zadowolona
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
niestety, już nie mogę polecić Kadusa w Strzelcach. Ostatnio farbowalam włosy, chciałam brązik taki jak mam na dawnej focie. Nie wiem jakim cudem, ale fryzjerka uzyskała u mnie koszmarne kruczoczarne włosy od mniej wiecej połowy ich długości. Kolor pożądany przeze mnie jest tylko na górze
jestem załamana ale nadal obcinają dobrze. Farbowania jednak nie polecam!!!!
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
KIEDYŚ tam chodziłam do Gosi i byłam bardzo zadowolona a teraz chyba czas powrócić, farby kenue uwazam,ze sa bardzo dobre. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#238 |
|
Przyczajenie
|
Ja polecam AdrianaL... pracował u migdala, ale jak sie okazało ostatnio, niestety przeniósł sie do warszawy.... wiem ze jest w mio studio.... jeszcze nie byłam, nawet nie wiem gdzie to jest, ale na pewno sie wybiore przy okazji wizyty w stolicy..
jak dla mnie nr 1!
|
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny za dyskoteką Skarpą jest salon fryzjerski ( w stronę Intermarche) czy któraś z was robiła tam balejage? Jak wyszło i ile kosztował??
A jeśli nie tam, to gdzie tanio i ładnie robią?? buziaki
|
|
|
#240 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny!
jak dlugo sie mniej wiecej czeka do pana Tomka Migdala na sciecie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dobry fryzjer
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

Stylistka paznokci 

w ogole nie moge ich ułożyć, grzywka po wyprostowaniu wyglada jak szczecina, bez prostowania wszystko sie wywija. Rozumiem takie włosy ale wcześniej tak nie miałam.

Także nie wiem co on chce rozjaśniać jeszcze-gość wyobrażni nie ma....Zero jakiejś swojej ingerencji jakbym mu powiedziała zeby wylał mi goracy kubeł smoły to tez by tak zrobił...Chcem odzyskac swoje pieniążki 500..Bo jak dla mnie nie skończył tego co zaczął i efekt nie jest taki jaki miał być on jest fryzjerem-jednym ponoc z najlepszych w PL, nie od dziś takie rzeczy widzial wiec mógł przewidziec to i owo a nie iść na ilość-liczy się jakość ja muszę jakoś funkcjonować teraz,pracować..Masakra.C zesze ładnie itd ale odradzam ściąganie koloru u niego-poprostu liczy na to,że się uda...
jestem załamana