Zdziwko polityczne - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-01, 16:31   #211
motyla
Zakorzenienie

Dot.: Zdziwko polityczne

albo teraz jest kampania Pepsi, że 60% strażaków, 70% hipsterów itd. wybrało smak pepsi. wszystko fajnie, tylko że np. tych 60% to 5 osób, bo udało im się znaleźć raptem kilka/kilkanaście osób z danej grupy
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-01, 16:49   #212
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Po tym:

Bylo pytanie o konkrety:

Jak ich nie bylo, tak nie ma
Podejrzewam, ze dlatego, iz Mijanou ich po prostu nie ma. Wot, powielanie najgluszych tekstow propagandowych opozycji i tyle

Ty piszesz o "swiatlych ekonomistach", a sama sie popisujesz ekonomicznym analfabetyzmem.

Deficyt budzetowy planowany ostatecznie do 50mld zl na 2015 (i byl o kilka mld mniejszy ostatecznie).
Deficyt budzetowy planowany na 2016 (a wiec uwzgledniajacy koszty 500+) - niespelna 55mld zl. Faktycznie, bankructwo od razu Tym bardziej, ze na razie zrealizowany jest nizszy

W momencie gdy za 8 lat PO calkowite zadluzenie publiczne praktycznie sie podwoilo, z ok 500mld do ok 1 biliona zl (ile dokladnie to zalezy od metody liczenia), pisanie ze 500+ to ryzyko bankructwa, to nie tylko analfabetyzm ekonomiczny, to problemy z podstawowa arytmetyka.

Tyle warte sa te Twoje wywody Mijanou

Na razie wg GUS, w pierwszym polroczu 2016 bylo 10tys wiecej urodzen. Rzad zaklada niespelna 280tys dodatkowych urodzen w ciagu 10 lat, mysle ze w ciagu nastepnych 1-2 lat bedzie jasne na ile to dziala.

Absolutnie sie z Toba nie zgadzam - lepiej dac ludziom pieniadze jak juz ma byc takie wsparcie i niech sobie wydaja na co chca.
Tym bardziej, ze ludzie wydaja to na rozne rzeczy:

http://www.tysol.pl/a1550-Wplyw-prog...a-zycie-rodzin

No tak, bo to miarodajny przyklad przecietnego Polaka

Ogolnie rzecz biorac, to rozumiem uwagi, jak sadzisz wsparcie mogloby lepiej wygladac, a wg mnie kluczowe pozostaje to, ze przedtem nie bylo niczego, wiec to zdecydowanie plus

No i co w zwiazku z tym? Takie zycie, najlepiej sie nie ogladac na innych i robic swoje wg mnie, na ile mozesz

Masz wyzej, na co ludzie wydaja swiadczenia z 500+. O dziwo, nie na tanie wino, ale rzeczy, ktore opisujesz. Tyle, ze sami moga wybierac, bo dostaja pieniadze i nimi dysponuja.
Czekam teraz na brawa dla Jaroslawa.

Najnizsza krajowa nie, bo to wywola efekt odwrotny od zamierzonego.
Kwote wolna od podatku, jak najbardziej, najlepiej zwiekszyc ja znacznie i (p)oslom dac taki sam poziom.

A nie masz odruchu wymiotnego przy tym, jak pleciesz bzdety o patologii ? Bo to by bardziej pasowalo.

Mowisz ? W momencie, gdy wydaje mi sie, ze juz wiecej ubawu nie mozesz dostarczyc, przechodzisz sama siebie Jestem pelen podziwu

Swoja droga, troska o biednych imigrantow niewiadomo skad, a pisanie caly czas o rodziemej "patologii", ojkofobia jakas czy co?
(sprawdz znaczenie pojecia zanim zaczniesz sie klocic, tym razem Ci sie uda, do 3 razy sztuka )

Mnie to zupelnie nie dziwi - na kogo innego maja ludzie glosowac?
PO? .N? Przeciez to gorsi pajace i cyrk niz co PiS momentami (a ostatnio czesciej ) odstawia.

Ta, ale ubaw przynajmniej jes, co nie ?

Nie no, tego chyba nikt nie probuje dysputowac, ze Zydzi w IIRP byli duzo mniej zasymilowani, niz np. w Niemczech ?
Wyrak, w przeciwieństwie do Ciebie ja swojego babola poprawiłam i nie moja wina, że nie czytasz.

Jedno natomiast jest pewne: dyskutować z betonem się nie da.

Nie wiem, jak świadomemu obywatelowi może latać, na co rząd wydaje kasę z jego podatków i jak ona jest spożytkowana. Braw dla Jarosława nie będzie. Większość beneficjentów 500+ w kwotach 4000 i wyżej jak tkwiło w nieporadności tak dalej tkwi. Pozytywnych zmian jakoś nie widzę.

Na temat Żydów już nie mam zamiaru z Tobą dyskutować bo jak Cię czytam to mam wrażenie, że po drugiej stronie kabla moja ciotka zwana Zarazą wali w klawisze i pluje jadem. Kilka razy w roku ten jad zniosę ale nie jestem masochistką na tyle, by znosić tej jad jeszcze i tutaj.

Hm....po namyśle dochodzę do wniosku, że jednak Zaraza się sklonowała. Taka teoria spiskowa.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez malgo96 Pokaż wiadomość
Oczywiście ze takie badania ankietowe nie są wiarygodne. Wyobraź sobie ze moglo być tam pytanie " na co wydajesz 500+" a w odpowiedziach " jedzenie" " ubrania" " edukacja" a odpowiedzi używki nawet nie było No nie wierze w takie bajki ze dzięki 500+ chcą pracować wybacz.
A manipulacja ankietami serio nie wymaga zbyt dużego wysiłku. Możesz pisać ze to kwestia wiary blablabla a to raczej kwestia tego ze wiem jak ankietowanie wyglada od środka. Podchodzę do tego tak samo jak " 99% kobiet było zachwycone tym szamponem" na opakowaniach produktów
Wyrak zabawne jest to jak próbujesz każde słowo Wyborczej podważać a swoją ankietę łykasz jak młody pelikan xd

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Rany, wystarczy pójść do Biedronki lub Lidla w dzień wypłaty 500 plus. I widać, jak na dłoni, na co kasa jest wydawana.

Ja jakoś też nie wierzę, że zawodowo bezrobotni nagle dzięki 500plus ruszą do pracy. Raczej przeciwnie.

Malg, to co opisujesz (vide slogan "99% kobiet było zachwyconych szamponem lub "Ten proszek jest o 100% lepszy" itp) to podstawy psychologii reklamy. Podaje się dane tylko nie pisze się o grupę jakich kobiet chodzi/ ten proszek jest o 100% lepszy (OD CZEGO?). Niestety, część ludzi łyka te "dane" bezkrytycznie.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 19:29   #213
Wolfman
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Na temat Żydów już nie mam zamiaru z Tobą dyskutować bo jak Cię czytam to mam wrażenie, że po drugiej stronie kabla moja ciotka zwana Zarazą wali w klawisze i pluje jadem. Kilka razy w roku ten jad zniosę ale nie jestem masochistką na tyle, by znosić tej jad jeszcze i tutaj.
W zasadzie zastanawiam się, dlaczego wszyscy ciągle mówią często o tym narodzie, skoro stanowi jakieś 0,1% społeczeństwa? Na przykład dlaczego polski rząd współfinansował muzeum polskich Żydów, a nie zrobił takiego muzeum dla innych mniejszości? Dlaczego niektórzy palą kukły Żydów? Powinniśmy ich ignorować i tyle.

Cytat:
Rany, wystarczy pójść do Biedronki lub Lidla w dzień wypłaty 500 plus. I widać, jak na dłoni, na co kasa jest wydawana.
Nie kracz, bo ja nie chce utrzymywać urzędów sprawdzających na co idzie 500+.
Wolfman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 20:49   #214
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Wolfman Pokaż wiadomość
W zasadzie zastanawiam się, dlaczego wszyscy ciągle mówią często o tym narodzie, skoro stanowi jakieś 0,1% społeczeństwa? Na przykład dlaczego polski rząd współfinansował muzeum polskich Żydów, a nie zrobił takiego muzeum dla innych mniejszości? Dlaczego niektórzy palą kukły Żydów? Powinniśmy ich ignorować i tyle.

Nie kracz, bo ja nie chce utrzymywać urzędów sprawdzających na co idzie 500+.
No ale czemu ignorować? Ja bardzo bym chciała wiedzieć, jak to naprawdę było w czasach, gdy Żydzi i Polacy mieszkali w jednej kamienicy i sąsiadowali przez ścianę. Niestety, niewielu jest ludzi, którzy jeszcze żyją i mogą o tym opowiedzieć. Tego świata już nie ma, choć tak nostalgicznie śpiewa o nim Gołda Tencer i Andre Ochodlo ( rozryczałam się, gdy usłyszałam, jak śpiewa: "Żegnaj mi Krakowie" po polsku i w jidisz). Ech.... to nasza polska wersja "Przeminęło z wiatrem".

No nie kraczę. Zastanawiam się tylko, jak można nie kontrolować, na co sa wydawane pieniądze podatników i jak komuś może latać, na co są one wydawane.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2016-12-02, 21:30   #215
763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29
Konto usunięte

Cytat:
No ale czemu ignorować? Ja bardzo bym chciała wiedzieć, jak to naprawdę było w czasach, gdy Żydzi i Polacy mieszkali w jednej kamienicy i sąsiadowali przez ścianę. Niestety, niewielu jest ludzi, którzy jeszcze żyją i mogą o tym opowiedzieć. Tego świata już nie ma, choć tak nostalgicznie śpiewa o nim Gołda Tencer i Andre Ochodlo ( rozryczałam się, gdy usłyszałam, jak śpiewa: "Żegnaj mi Krakowie" po polsku i w jidisz). Ech.... to nasza polska wersja "Przeminęło z wiatrem".

No nie kraczę. Zastanawiam się tylko, jak można nie kontrolować, na co sa wydawane pieniądze podatników i jak komuś może latać, na co są one wydawane.
Z tego co wiem, to malzenstwo Katolik + Zydowka bylo dopuszczalne, ale Katoliczka + Zyd juz nie.
No i co tu mowic, Zyd od wiekow byl najlepszym przedsiebiorca, najlepszym handlarzem, bankierem, ale tez dusigroszem. (To wiem od kogos, kto te czasy przezyl).
763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 21:48   #216
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wolfman Pokaż wiadomość
W zasadzie zastanawiam się, dlaczego wszyscy ciągle mówią często o tym narodzie, skoro stanowi jakieś 0,1% społeczeństwa? Na przykład dlaczego polski rząd współfinansował muzeum polskich Żydów, a nie zrobił takiego muzeum dla innych mniejszości? Dlaczego niektórzy palą kukły Żydów? Powinniśmy ich ignorować i tyle..
Bo jak sama nazwa wskazuje (muzeum) chodzi o historie polskich Zydow

Cytat:
Napisane przez Hiiroko Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, to malzenstwo Katolik + Zydowka bylo dopuszczalne, ale Katoliczka + Zyd juz nie.
.
Bo Zydem jest sie po mamusi tata w tym wypadku niewazny

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 21:51   #217
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Bo Zydem jest sie po mamusi tata w tym wypadku niewazny
To bylo z perspektywy Katolika, wiec raczej tlumaczenie w innym kierunku (przynajmniej tak mi ta osoba tlumaczyla): synowi mozna oddac Zydowke, bo glowa rodziny jednak katolicka, i nazwisko zostaje, no i kobieta sie mezczyznie podporzadkuje, a mezczyzna kobiecie nie, dlatego corki nie dawalo sie Zydowi.
763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 12:56   #218
DopplegangerEddarda
BAN stały

Moja prababka była żydówką i rodzina ją wykleła za to, że związała się z Polakiem.

Ale to nie jest nic. Moja kumpela jest pół cyganką po matce. Jak kiedyś zaczęła mi opowiadać to cyganie niemal jak ciapaci. Dziewczyna dostaje pierwszej miesiączki, wychodzi za mąż, rodzi dziecko. Oddaje do adopcji, adoptuje je teściowa i dostają kasę bo niby rodzina zastępcza. Śmiech na sali.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 13:15   #219
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Hm.... biorac pod uwagę, że w Polsce mieszkało przed II wojną ok 3,5 miliona (dane szacunkowe) obywateli wyznania mojżeszowego to ja bym jednak uważała ze stereotypami Żyda- dusigrosza/sklepikarza/malwersanta/Polakożercy. "Jak dziwnie tasuje się krew..." (Bułhakow: "Mistrz i Małgorzata").

A ku refleksji: https://www.youtube.com/watch?v=I3zSfZC70DI

No pasaran!

Edytowane przez Mijanou
Czas edycji: 2016-12-03 o 13:16
Stary 2016-12-03, 16:09   #220
Wolfman
BAN stały

Cytat:
Niech wydają na co chcą. Wolę coś takiego niż kontrolowanie kogoś, bo kontroler kosztuje.

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Bo jak sama nazwa wskazuje (muzeum) chodzi o historie polskich Zydow
Dlaczego takie muzeum dostali Żydzi? Jeśli takie coś powstało, to powinno być o wszystkich mniejszościach, a nie tej jednej "wybranej". Dlaczego Niemcy, Rusini czy Litwini czegoś takiego nie dostali?

Cytat:
Hm.... biorac pod uwagę, że w Polsce mieszkało przed II wojną ok 3,5 miliona (dane szacunkowe) obywateli wyznania mojżeszowego to ja bym jednak uważała ze stereotypami Żyda- dusigrosza/sklepikarza/malwersanta/Polakożercy. "Jak dziwnie tasuje się krew..." (Bułhakow: "Mistrz i Małgorzata").

A ku refleksji: https://www.youtube.com/watch?v=I3zSfZC70DI
Ziemie Zachodnie przed wojną były wspaniałe, bo tam prawie Żydów nie było. Z wielkich miast tylko Poznań miał czystopolski charakter. A Żydzi niestety nie byli spolonizowani, o czym świadczy niewielka liczba tych, którzy uznawali siebie za "Polaków wyznania mojżeszowego". I to byli głównie Ci z Galicji.
Wolfman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-17, 10:07   #221
Konto usunięte

Odświeżam, załamana wczorajszymi wydarzeniami w Sejmie.

Co o tym myślicie?
Stary 2016-12-17, 10:16   #222
zakonna
Naczelna Nastolatka

Cytat:
Odświeżam, załamana wczorajszymi wydarzeniami w Sejmie.

Co o tym myślicie?
a co się działo? omijam wszelkie wiadomości z kraju szerokim łukiem.
Stary 2016-12-17, 10:20   #223
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
a co się działo? omijam wszelkie wiadomości z kraju szerokim łukiem.
Tutaj jest dobry artykuł na temat wczorajszych wydarzeń: http://www.tvn24.pl/bunt-opozycji-w-...,700473,s.html

W wielkim skrócie, PiS sam sobie uchwalił budżet, bez obecności opozycji.
Stary 2016-12-17, 10:30   #224
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Tutaj jest dobry artykuł na temat wczorajszych wydarzeń: http://www.tvn24.pl/bunt-opozycji-w-...,700473,s.html

W wielkim skrócie, PiS sam sobie uchwalił budżet, bez obecności opozycji.
A co by zmieniła obecność opozycji?

_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-17, 10:38   #225
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Bumblebee_ Pokaż wiadomość
A co by zmieniła obecność opozycji?

Racja, przecież w każdym demokratycznym kraju opozycja to tylko taki kwiatek do kożucha. W sumie równie dobrze mogli se pójść spać czy pić, na jedno wychodzi, c'nie?
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-17, 10:40   #226
zakonna
Naczelna Nastolatka

może po to żeby wszystko było zgodnie z prawem i regulaminem sejmu? chociaż wiem, że coś takiego jak litera prawa i jakieś tam regulaminy służą PiS do pocierania tyłka.
Czy w ogóle można prowadzić tajne głosowania w sali kolumnowej? czy było kworum? kto głosował?

jakaś tam opozycja, phi, jeszcze by próbowali coś dyskutować czy mieć inne zdanie. Po co komu takie zamieszanie, nie? Po co w ogóle opozycja, jakieś wybory. Może od razu niech klepną, że do usrane.j śmierci rządzi PiS i kaczka. A ponieważ nie ma trybunału, nie ma głosu opozycja, to mogą sobie przepchnąć taką ustawę.

Edytowane przez zakonna
Czas edycji: 2016-12-17 o 10:43
zakonna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-17, 10:50   #227
Konto usunięte

Protest opozycji zaczal sie od tego, ze posel opozycji zostal wylaczony z obrad za polozenie na pulpicie kartki A4 "wolne media". Na to opozycja zareagowala protestem, czemu sie nie dziwie.

Nie bylo mozliwosci, zeby bylo kworum, brakowalo 5 osob. Marszalek Sejmu uznal jednak, ze kworum bylo; podobno na sali siedzialy osoby, ktore nie byly poslami. PODOBNO, bo byla tam tylko jedna kamera, na ktorej nie bylo za duzo widac, a mikrofony byly wylaczane na czas glosowania. Dwoch poslow PO chcialo sie dostac na te sale, ale ochrona ich zatrzymala.

Od 1 stycznia 2017 do Sejmu nie beda mialy wstepu media.

Bylo juz smiesznie, bylo zalosnie, teraz jest po prostu powaznie.
Stary 2016-12-17, 11:03   #228
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Jeżeli nie było kworum to inna sprawa. Niemniej jednak i tak by to nic nie zmieniło. I tak: opozycja jest kwiatkiem do kożucha. Tak samo było gdy rządziła PO, a opozycją był PiS. Taka rola opozycji, gdy partia rządząca ma większość parlamentarną.
Wczoraj się urodziłyście?

Cytat:
Nie opowiadaj bzdur. Poza tym, patrząc na standardy w krajach zachodnich, u nas do tej pory było pod tym względem bardzo liberalnie.

_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-17, 11:23   #229
Konto usunięte

Cytat:
Nie opowiadaj bzdur. Poza tym, patrząc na standardy w krajach zachodnich, u nas do tej pory było pod tym względem bardzo liberalnie.

Nie opowiadam bzdur. Taka cenzura, jaka planuje PiS, to praktycznie wylaczenie mediow z dostepu do Sejmu.
Stary 2016-12-17, 12:54   #230
malgo96
Zadomowienie

Cytat:
Nie opowiadam bzdur. Taka cenzura, jaka planuje PiS, to praktycznie wylaczenie mediow z dostepu do Sejmu.

No przecież 5 wybranych stacji będzie mogło wchodzić, reszta nie może nagrywać dźwięku ani obrazu a na rozmowy musza się umawiać przy sztani czy jakoś tak

malgo96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-17, 14:35   #231
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli nie było kworum to inna sprawa. Niemniej jednak i tak by to nic nie zmieniło. I tak: opozycja jest kwiatkiem do kożucha. Tak samo było gdy rządziła PO, a opozycją był PiS. Taka rola opozycji, gdy partia rządząca ma większość parlamentarną.
Wczoraj się urodziłyście?

o, a jakie są standardy na zachodzie, możesz opowiedzieć krótko? bo z tego co ja słyszałam takie standardy jakie chcą wprowadzić od nowego roku są tylko na Węgrzech.

głosowałam na posłów, mój poseł dostał się do sejmu i jest w opozycji - żądam, żeby osoba ta miała dostęp do posiedzeń sejmu. nawet jak nic tam nie wskóra. być może zgłosi jakąś pożyteczną poprawkę. łotewa. wybierałam, głosowałam i żądam, aby mój przedstawiciel mógł brać udział w obradach.
Stary 2016-12-17, 14:51   #232
michal100
Zadomowienie

Cytat:
Protest opozycji zaczal sie od tego, ze posel opozycji zostal wylaczony z obrad za polozenie na pulpicie kartki A4 "wolne media". Na to opozycja zareagowala protestem, czemu sie nie dziwie.

Nie bylo mozliwosci, zeby bylo kworum, brakowalo 5 osob. Marszalek Sejmu uznal jednak, ze kworum bylo; podobno na sali siedzialy osoby, ktore nie byly poslami. PODOBNO, bo byla tam tylko jedna kamera, na ktorej nie bylo za duzo widac, a mikrofony byly wylaczane na czas glosowania. Dwoch poslow PO chcialo sie dostac na te sale, ale ochrona ich zatrzymala.

Bylo juz smiesznie, bylo zalosnie, teraz jest po prostu powaznie.
Nie opowiadaj bzdur,że nie będzie wstępu dla mediów. Każda stacja może od stycznia wysłać 2 korespondentów sejmowych.którzy będą się mogli po sejmie poruszać.
To nie za położenie kartki,którą Szczerba notabene po chwili włożył do kieszeni tylko przez wredny charakter obrażalskiego Kuchcińskiego. Taki bałwan i osioł jak on to nie powinien być nawet posłem a co dopiero marszałkiem,bo jest do tego za głupi.
Ten protest to jednak samoobrona bis więc dla mnie niezbyt trafiony pomysł. Zaczyna się u Nas tak dziać jak w parlamencie Ukrainy a to nie jest absolutnie komplement tylko powód do wstydu.
W sejmie nie ma i nigdy nie było takiej formacji jak ochrona. Jest Straż Marszałkowska.
Było kworum,bo było kilku posłów Kukiza więc w opowieści o braku odpowiedniej liczby posłów nie wierzę. PiS ma większość więc budżet uchwaliliby tak czy inaczej.
To co się teraz dzieje nie jest poważne - to tragifarsa.
Stary 2016-12-17, 15:08   #233
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michal100 Pokaż wiadomość
Nie opowiadaj bzdur,że nie będzie wstępu dla mediów. Każda stacja może od stycznia wysłać 2 korespondentów sejmowych.którzy będą się mogli po sejmie poruszać.
nie jednocześnie, a na zmianę, dodaj.
plus nie będzie można nagrywać polityków poza wyznaczonym do tego miejscem. koniec z zaskakiwaniem polityków, koniec z komentarzami na żywo, Jaro będzie wreszcie panował nad tym, co jego politycy mówią do kamery. Terleckiego już nie przyłapią na mówieniu, że wysoką premię za marszałkowanie wyda na życie.
Cytat:
Było kworum,bo było kilku posłów Kukiza więc w opowieści o braku odpowiedniej liczby posłów nie wierzę. PiS ma większość więc budżet uchwaliliby tak czy inaczej.
są głosy, że nie było, ale nie da się tego sprawdzić, bo na sali była jedna bodajże kamera, która nie objęła całej sali i wyłączyli dodatkowo głos. ponadto kilku polityków PiS ponoć nieobecnych podczas głosowania podpisało po głosowaniu listę obecności. więc to kworum to nie jest taka pewna sprawa.
Stary 2016-12-17, 15:35   #234
michal100
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
nie jednocześnie, a na zmianę, dodaj.
plus nie będzie można nagrywać polityków poza wyznaczonym do tego miejscem. koniec z zaskakiwaniem polityków, koniec z komentarzami na żywo, Jaro będzie wreszcie panował nad tym, co jego politycy mówią do kamery. Terleckiego już nie przyłapią na mówieniu, że wysoką premię za marszałkowanie wyda na życie.

są głosy, że nie było, ale nie da się tego sprawdzić, bo na sali była jedna bodajże kamera, która nie objęła całej sali i wyłączyli dodatkowo głos. ponadto kilku polityków PiS ponoć nieobecnych podczas głosowania podpisało po głosowaniu listę obecności. więc to kworum to nie jest taka pewna sprawa.
No na zmianę,ale to dalej nie znaczy,że sejm będzie dla mediów zamknięty.
Co do wypowiedzi - przecież posłowie bez mediów żyć nie umieją,bo potem nie są rozpoznawalni i co będzie z reelekcją...
Terlecki powiedział,że wyda na życie, Kaczyński kazał iść do diabła a Kruk,że potrafi coś tam coś tam - i co to zmienia? W wywiadach prasowych naplotą takich głupot,że z braku sejmowych będziemy tylko zadowoleni. Który z posłów mówi inaczej niż linia partii? Żaden.
Co do kworum - dalej nie widzę podstaw do niepokoju. Obecność większości klubu PiS + kilku kukizowców daje większość. Podziękować PO i .N za idiotyczną blokadę
Stary 2016-12-17, 15:41   #235
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
No na zmianę,ale to dalej nie znaczy,że sejm będzie dla mediów zamknięty.
Co do wypowiedzi - przecież posłowie bez mediów żyć nie umieją,bo potem nie są rozpoznawalni i co będzie z reelekcją...
Terlecki powiedział,że wyda na życie, Kaczyński kazał iść do diabła a Kruk,że potrafi coś tam coś tam - i co to zmienia? W wywiadach prasowych naplotą takich głupot,że z braku sejmowych będziemy tylko zadowoleni. Który z posłów mówi inaczej niż linia partii? Żaden.
Co do kworum - dalej nie widzę podstaw do niepokoju. Obecność większości klubu PiS + kilku kukizowców daje większość. Podziękować PO i .N za idiotyczną blokadę
Ja bardzo lubię nagrywanie posłów i ich wypowiedzi z zaskoczenia, bo wtedy widać, jacy naprawdę są. poza tym już kilku posłów udało się przyłapać na spożywaniu alkoholu i to dziennikarze z kamerami ich właśnie przyłapali. a teraz już tego nie będzie, chyba że jakiś poseł nagra drugiego telefonem, ale to nie będzie to samo.

Ty nie widzisz, a ja widzę
Stary 2016-12-17, 15:50   #236
Gocia1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
jakaś tam opozycja, phi, jeszcze by próbowali coś dyskutować czy mieć inne zdanie.
Nielegalnie blokując mównicę? I oni mówią o demokracji czy łamaniu regulaminów?
Stary 2016-12-17, 16:13   #237
michal100
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubię nagrywanie posłów i ich wypowiedzi z zaskoczenia, bo wtedy widać, jacy naprawdę są. poza tym już kilku posłów udało się przyłapać na spożywaniu alkoholu i to dziennikarze z kamerami ich właśnie przyłapali. a teraz już tego nie będzie, chyba że jakiś poseł nagra drugiego telefonem, ale to nie będzie to samo.

Ty nie widzisz, a ja widzę
No coś tam chlapną jak się ich z zaskoczenia weźmie,ale to i tak w mediach krótko żyje.
A jeśli o pijących posłów chodzi to większa część się na kamery napatoczyła pod/poza sejmem a nie w samym budynku vide nawalony jak messerschmitt poseł Pałys ze swoim słynnym wsiadaniem do nie swojego auta
Ja nie wierzę w te jęki Po i .N o nielegalności posiedzenia i braku kworum. Był dzwonek? Był. Była zapowiedź rozpoczęcia na tablicy w sali posiedzeń sejmu? Była. Mogli wejść? Mogli. Było kworum? Z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością było.
Stary 2016-12-17, 20:08   #238
karolinkakarola
Przyczajenie

Cytat:
No coś tam chlapną jak się ich z zaskoczenia weźmie,ale to i tak w mediach krótko żyje.
A jeśli o pijących posłów chodzi to większa część się na kamery napatoczyła pod/poza sejmem a nie w samym budynku vide nawalony jak messerschmitt poseł Pałys ze swoim słynnym wsiadaniem do nie swojego auta
Ja nie wierzę w te jęki Po i .N o nielegalności posiedzenia i braku kworum. Był dzwonek? Był. Była zapowiedź rozpoczęcia na tablicy w sali posiedzeń sejmu? Była. Mogli wejść? Mogli. Było kworum? Z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością było.
Ale pie.dolisz

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

pisowcy ZAWSZE kłamią. Wiec jeśli mówią, że było kworum to na 100procent nie było.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=410746
karolinkakarola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-17, 21:03   #239
Konto usunięte

Jak sie niektorzy z was obudza, to juz bedzie w Polsce wprowadzona dyktatura.

''Legalnie''.
Stary 2016-12-17, 21:11   #240
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Tyle, że takie sprawy nie powinny być z pogranicza przypuszczeń i wiary, a powinny być jasne, przejrzyste i weryfikowalne, nie powinny budzić wątpliwości, czyż nie ?

A co do ograniczenia dostępu dziennikarzom do sejmu, to mam do Ciebie pytanie: co takiego się stało, co zaszło, że taka zmiana miałaby być konieczna ? Że w innych krajach jest podobnie ? Nawet jeżeli tak, to co z tego ? Co było złego (i czyim zdaniem) w obecnym kształcie 'wizytowania' dziennikarzy w gmachu Parlamentu ? Serio nie rozumiesz, że kiedy władzy zaczynają przeszkadzać dziennikarze, czyli de facto opinia publiczna, to znaczy, że na pewno nie ma ona czystych intencji, że nie chce być przejrzysta ? Po co tłumaczysz takie prymitywne, aroganckie postępowanie władzy tak, jak ona by chciała żebyś tłumaczył ? Przecież sobie robisz kuku, nikomu innemu. Otwórz oczy człowieku.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości