|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdziwko polityczne
albo teraz jest kampania Pepsi, że 60% strażaków, 70% hipsterów itd. wybrało smak pepsi. wszystko fajnie, tylko że np. tych 60% to 5 osób, bo udało im się znaleźć raptem kilka/kilkanaście osób z danej grupy
|
|
|
|
|
#212 | ||
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Jedno natomiast jest pewne: dyskutować z betonem się nie da. Nie wiem, jak świadomemu obywatelowi może latać, na co rząd wydaje kasę z jego podatków i jak ona jest spożytkowana. Braw dla Jarosława nie będzie. Większość beneficjentów 500+ w kwotach 4000 i wyżej jak tkwiło w nieporadności tak dalej tkwi. Pozytywnych zmian jakoś nie widzę. Na temat Żydów już nie mam zamiaru z Tobą dyskutować bo jak Cię czytam to mam wrażenie, że po drugiej stronie kabla moja ciotka zwana Zarazą wali w klawisze i pluje jadem. Kilka razy w roku ten jad zniosę ale nie jestem masochistką na tyle, by znosić tej jad jeszcze i tutaj. Hm....po namyśle dochodzę do wniosku, że jednak Zaraza się sklonowała. Taka teoria spiskowa. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Ja jakoś też nie wierzę, że zawodowo bezrobotni nagle dzięki 500plus ruszą do pracy. Raczej przeciwnie. Malg, to co opisujesz (vide slogan "99% kobiet było zachwyconych szamponem lub "Ten proszek jest o 100% lepszy" itp) to podstawy psychologii reklamy. Podaje się dane tylko nie pisze się o grupę jakich kobiet chodzi/ ten proszek jest o 100% lepszy (OD CZEGO?). Niestety, część ludzi łyka te "dane" bezkrytycznie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
||
|
|
|
|
#213 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#214 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
No nie kraczę. Zastanawiam się tylko, jak można nie kontrolować, na co sa wydawane pieniądze podatników i jak komuś może latać, na co są one wydawane.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i co tu mowic, Zyd od wiekow byl najlepszym przedsiebiorca, najlepszym handlarzem, bankierem, ale tez dusigroszem. (To wiem od kogos, kto te czasy przezyl). |
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo Zydem jest sie po mamusi tata w tym wypadku niewazny
|
|
|
#217 |
|
Konto usunięte
|
To bylo z perspektywy Katolika, wiec raczej tlumaczenie w innym kierunku (przynajmniej tak mi ta osoba tlumaczyla): synowi mozna oddac Zydowke, bo glowa rodziny jednak katolicka, i nazwisko zostaje, no i kobieta sie mezczyznie podporzadkuje, a mezczyzna kobiecie nie, dlatego corki nie dawalo sie Zydowi.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
BAN stały
|
Moja prababka była żydówką i rodzina ją wykleła za to, że związała się z Polakiem.
Ale to nie jest nic. Moja kumpela jest pół cyganką po matce. Jak kiedyś zaczęła mi opowiadać to cyganie niemal jak ciapaci. Dziewczyna dostaje pierwszej miesiączki, wychodzi za mąż, rodzi dziecko. Oddaje do adopcji, adoptuje je teściowa i dostają kasę bo niby rodzina zastępcza. Śmiech na sali. |
|
|
|
|
#219 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Hm.... biorac pod uwagę, że w Polsce mieszkało przed II wojną ok 3,5 miliona (dane szacunkowe) obywateli wyznania mojżeszowego to ja bym jednak uważała ze stereotypami Żyda- dusigrosza/sklepikarza/malwersanta/Polakożercy. "Jak dziwnie tasuje się krew..." (Bułhakow: "Mistrz i Małgorzata").
A ku refleksji: https://www.youtube.com/watch?v=I3zSfZC70DI
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2016-12-03 o 13:16 |
|
|
|
|
#220 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Dlaczego takie muzeum dostali Żydzi? Jeśli takie coś powstało, to powinno być o wszystkich mniejszościach, a nie tej jednej "wybranej". Dlaczego Niemcy, Rusini czy Litwini czegoś takiego nie dostali? Cytat:
|
||
|
|
|
|
#221 |
|
Konto usunięte
|
Odświeżam, załamana wczorajszymi wydarzeniami w Sejmie.
Co o tym myślicie? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 |
|
Naczelna Nastolatka
|
a co się działo? omijam wszelkie wiadomości z kraju szerokim łukiem.
|
|
#223 |
|
Konto usunięte
|
Tutaj jest dobry artykuł na temat wczorajszych wydarzeń: http://www.tvn24.pl/bunt-opozycji-w-...,700473,s.html
W wielkim skrócie, PiS sam sobie uchwalił budżet, bez obecności opozycji. |
|
|
|
|
#224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#226 |
|
Naczelna Nastolatka
|
może po to żeby wszystko było zgodnie z prawem i regulaminem sejmu? chociaż wiem, że coś takiego jak litera prawa i jakieś tam regulaminy służą PiS do pocierania tyłka.
Czy w ogóle można prowadzić tajne głosowania w sali kolumnowej? czy było kworum? kto głosował? jakaś tam opozycja, phi, jeszcze by próbowali coś dyskutować czy mieć inne zdanie. Po co komu takie zamieszanie, nie? Po co w ogóle opozycja, jakieś wybory. Może od razu niech klepną, że do usrane.j śmierci rządzi PiS i kaczka. A ponieważ nie ma trybunału, nie ma głosu opozycja, to mogą sobie przepchnąć taką ustawę.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2016-12-17 o 10:43 |
|
|
|
|
#227 |
|
Konto usunięte
|
Protest opozycji zaczal sie od tego, ze posel opozycji zostal wylaczony z obrad za polozenie na pulpicie kartki A4 "wolne media".
Na to opozycja zareagowala protestem, czemu sie nie dziwie. Nie bylo mozliwosci, zeby bylo kworum, brakowalo 5 osob. Marszalek Sejmu uznal jednak, ze kworum bylo; podobno na sali siedzialy osoby, ktore nie byly poslami. PODOBNO, bo byla tam tylko jedna kamera, na ktorej nie bylo za duzo widac, a mikrofony byly wylaczane na czas glosowania. Dwoch poslow PO chcialo sie dostac na te sale, ale ochrona ich zatrzymala. Od 1 stycznia 2017 do Sejmu nie beda mialy wstepu media. Bylo juz smiesznie, bylo zalosnie, teraz jest po prostu powaznie. |
|
|
|
|
#228 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli nie było kworum to inna sprawa. Niemniej jednak i tak by to nic nie zmieniło. I tak: opozycja jest kwiatkiem do kożucha. Tak samo było gdy rządziła PO, a opozycją był PiS. Taka rola opozycji, gdy partia rządząca ma większość parlamentarną.
Wczoraj się urodziłyście? Nie opowiadaj bzdur. Poza tym, patrząc na standardy w krajach zachodnich, u nas do tej pory było pod tym względem bardzo liberalnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#229 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No przecież 5 wybranych stacji będzie mogło wchodzić, reszta nie może nagrywać dźwięku ani obrazu a na rozmowy musza się umawiać przy sztani czy jakoś takWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głosowałam na posłów, mój poseł dostał się do sejmu i jest w opozycji - żądam, żeby osoba ta miała dostęp do posiedzeń sejmu. nawet jak nic tam nie wskóra. być może zgłosi jakąś pożyteczną poprawkę. łotewa. wybierałam, głosowałam i żądam, aby mój przedstawiciel mógł brać udział w obradach. |
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To nie za położenie kartki,którą Szczerba notabene po chwili włożył do kieszeni tylko przez wredny charakter obrażalskiego Kuchcińskiego. Taki bałwan i osioł jak on to nie powinien być nawet posłem a co dopiero marszałkiem,bo jest do tego za głupi. Ten protest to jednak samoobrona bis więc dla mnie niezbyt trafiony pomysł. Zaczyna się u Nas tak dziać jak w parlamencie Ukrainy a to nie jest absolutnie komplement tylko powód do wstydu. W sejmie nie ma i nigdy nie było takiej formacji jak ochrona. Jest Straż Marszałkowska. Było kworum,bo było kilku posłów Kukiza więc w opowieści o braku odpowiedniej liczby posłów nie wierzę. PiS ma większość więc budżet uchwaliliby tak czy inaczej. To co się teraz dzieje nie jest poważne - to tragifarsa.
|
|
|
|
#233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus nie będzie można nagrywać polityków poza wyznaczonym do tego miejscem. koniec z zaskakiwaniem polityków, koniec z komentarzami na żywo, Jaro będzie wreszcie panował nad tym, co jego politycy mówią do kamery. Terleckiego już nie przyłapią na mówieniu, że wysoką premię za marszałkowanie wyda na życie. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wypowiedzi - przecież posłowie bez mediów żyć nie umieją,bo potem nie są rozpoznawalni i co będzie z reelekcją... Terlecki powiedział,że wyda na życie, Kaczyński kazał iść do diabła a Kruk,że potrafi coś tam coś tam - i co to zmienia? W wywiadach prasowych naplotą takich głupot,że z braku sejmowych będziemy tylko zadowoleni. Który z posłów mówi inaczej niż linia partii? Żaden. Co do kworum - dalej nie widzę podstaw do niepokoju. Obecność większości klubu PiS + kilku kukizowców daje większość. Podziękować PO i .N za idiotyczną blokadę
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty nie widzisz, a ja widzę |
|
|
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Nielegalnie blokując mównicę? I oni mówią o demokracji czy łamaniu regulaminów?
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli o pijących posłów chodzi to większa część się na kamery napatoczyła pod/poza sejmem a nie w samym budynku vide nawalony jak messerschmitt poseł Pałys ze swoim słynnym wsiadaniem do nie swojego auta ![]() Ja nie wierzę w te jęki Po i .N o nielegalności posiedzenia i braku kworum. Był dzwonek? Był. Była zapowiedź rozpoczęcia na tablicy w sali posiedzeń sejmu? Była. Mogli wejść? Mogli. Było kworum? Z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością było.
|
|
|
|
#238 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- pisowcy ZAWSZE kłamią. Wiec jeśli mówią, że było kworum to na 100procent nie było. |
|
|
|
|
|
#239 |
|
Konto usunięte
|
Jak sie niektorzy z was obudza, to juz bedzie w Polsce wprowadzona dyktatura.
''Legalnie''. |
|
|
|
|
#240 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do ograniczenia dostępu dziennikarzom do sejmu, to mam do Ciebie pytanie: co takiego się stało, co zaszło, że taka zmiana miałaby być konieczna ? Że w innych krajach jest podobnie ? Nawet jeżeli tak, to co z tego ? Co było złego (i czyim zdaniem) w obecnym kształcie 'wizytowania' dziennikarzy w gmachu Parlamentu ? Serio nie rozumiesz, że kiedy władzy zaczynają przeszkadzać dziennikarze, czyli de facto opinia publiczna, to znaczy, że na pewno nie ma ona czystych intencji, że nie chce być przejrzysta ? Po co tłumaczysz takie prymitywne, aroganckie postępowanie władzy tak, jak ona by chciała żebyś tłumaczył ? Przecież sobie robisz kuku, nikomu innemu. Otwórz oczy człowieku. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

Jestem pelen podziwu
?
?
No nie wierze w takie bajki ze dzięki 500+ chcą pracować wybacz.