![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Do uzależnionych od słodyczy:) Odwyk...!
a ja się od czwartku twardo trzymam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Chyba najwyższy czas do Was dołączyć... Sama się jakoś zmotywować nie umiem i jak już ostatnio nawet nie mam zbytniej ochoty na słodycze to sobie wczoraj upiekłam piernik i się nim zajadam
![]() ![]() ... jak tylko skończy się ten piernik ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Dobrze panienki, chętnie się przyłączę, powiedzmy że nawet na dłużej niż do 01.04.
Tylko powiedzcie - jak to zrobić ? jakie wspomaganie ???? (ale bez chromu) pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
no to ja dołącze do Was dziś
i śmiem twierdzić ,że jak wytzrymam do pierwszego to będzie CUD wczoraj na liście grzechów 2 baryłki z alkoholem Wedel, 4 kawałki ciasta orzechoego z czekoladą (mniami!) i kilka pierniczków w czekoladzie.Dziś- pół Twixa, jeden Snickers, drożdżówka i budyń z bitą śmietaną. Więcej grzechów nie pamiętam ale postanawiam się poprawić! Od jutra (bo dziś i tak już przeskrobałam) jutro zamelduję, jak mi idzie detoks.... pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny przylanczam sie do was jesli moge?
Jestem prawdziwym slodyczoholikiem ![]() ![]() Jesli dobrze rozumiem mysl przewodnia postu:mam wytrzymac bez slodyczy do 1.04 i wtedy moge sobie cos zjesc? No dobra sprobuje, ale nie wiem czy wytrzymam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Rozeznanie
|
Zabijcie mnie!! Jeden malutki [wym.4-3-2cm
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Oj ja ostatnio nagrzeszyłams poro. Pozwolicie mi sie do Was dołączyć? Od jutro staram sie byc na 1000kcal i nie jest clodyczy, bo ostatnio jem je prawie codziennie. Nie wime czy to moja słaba wola, czy po prostu wygoda. Od teraz jedyne slodycze jakie bede jadla, to jogurty i owoce (swieze i suszone). A na slodycze pozwole sobie raz w tygodniu-bedzie to "nagroda" za caly tydzien
![]()
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
Matko jaki fajny watek....ja to mogę normalnych posiłków nie jeśc a jem słodycze...od jutra zakaz....jestem z Wami dziewczynki
![]()
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Ja po pierwszym dniu jestem z siebie zadowolona, nie wzięłam nic słodkiego do ust chociaż wiele osób kusiło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
żona
|
![]()
a ja zjadlam 16 cukierkow hopsów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki czy mogę się do was przyłączyć? jestem słodyczocholikiem, potrafię zjeść nawet kubek nutelli na jeden raz jak mnie napadnie głód to jem słodycze bez opamiętania. Najgorsze jest to że w takich chwilach to nie myślę chyba racjonalnie, jakbym była w jakimś amoku, ale potem strasznie żałuję że to wszystko zjadłam. Ostatanio staram się ograniczyć, ale różnie mi to wychodzi, jak nie myślę o tym to jest ok, jeszcze żęby w zasięgu wzroku nie buło żadnych słodkości, ale jak mnie najdzie ochota to koniec. Dobrze że przerzuciłam się na jabłka, jogurty itd. Obiecuję że od dziś tj 28 nie jem słodyczy, będę się starała z całych sił, mam nadzieję zę pomożecie. buziaki
![]()
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, co jest nie teges z serem żółtym i w ogóle nabiałem ??
Bo gdzieniegdzie czytam komunikat, że ta odstawiła, ta ograniczyła... Oprócz słodyczy oczywiście. Pozdrawiam słodko... no, żartowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
No ja przyznam, że tez sie objadam słodyczami
Dzis np zjadlam juz 4 ciastka a potem śniadanie ![]() Ja jestem dziwna alejak widze, że coś kolo mnie leży musze sciagnac.. bardzo mnie korci..Ale chce ztych skończyc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wynika z tego, że od pewnych rzeczy można organizm odzwyczaić, podam na to jeszcze jeden przykład: kiedyś piłam bardzo dużo różnego rodzaju słodzonych napojów gazowanych i niegazowanych. Dziś piję tylko wodę mineralna niegazowaną, czerwoną lub zieloną herbatę i od czasu do czasu soki. Tak się do tego przyzwyczaiłam, że kompletnie nie smakuje mi oranżada, Coca Cola itp. Jeszcze raz przypomnę, że nie jadam po 18 i w ogóle nie jest mi to do szczęścia potrzebne. Piszę to, żeby uświadomić sobie i Wam, że od niektórych rzeczy można organizm odzwyczaić. Może miesięczna słodyczowa abstynencja pomoże nam uzmysłowić sobie, że słodycze nie są sensem naszego życia i po tym okresie, nie będziemy potrzebowały ich w takich ilościach jak dotychczas! Dlatego dziewczynki musimy wytrwać!! ![]() Cytat:
![]() Pozdrawiam papa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wracam do Was po krótkiej nieobecności
![]() ![]() Tak więc zaczynam odwyk od początku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Pierwszy dzień... Jakoś przeżyty, ale oczywiście musiałm zgrzeszyć!!! ;( Zjadłam tylko paczkę Skittlesów, a one nie sa chyba zbyt kaloryczne i nie wchodza w boczki. Do tego doszło ciacho... Ale to przeciez nie słodycz, prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
3 dzien bez slodyczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Sheloba Czas edycji: 2007-05-03 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Rozeznanie
|
powaznie zaczynam sie zastanawiac czy nie dolaczyc do was. bardzo mnie ostatnio zdenerwowalo ze slodycze maja nade mna taka wladze...ze nie moge sie powstrzymac, chociaz nie chce ich jesc....to jest okrutne. zastanawiam sie czy ich nie rzucic po prostu - jest to bardziej kwestia ambicjonalna niz zdrowotna....powiedzmy, ze moge jesc slodycze jak juz nie mam wyjscia = na swieta u tesciowej czy w domu...ciezko bedzie odmowic, bo sie moga obrazic, ale tak to chyba zrezygnuje w ogole z jedzenia slodyczy bo mnie taaaaak wkurzaja!!! wrrrrr....
ale ostatecznie postanowienie dopiero podejmne bo nie chce zucac na wiatr slow..zeby nie poledz z kretesem ![]()
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Sheloba Czas edycji: 2007-05-03 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Rozeznanie
|
2 dni bez słodyczy za mną! Wow! Ale dziś mam straszną ochotę na coś dobrego...niech mnie ktoś do porzadku sprowadzi ;-)
Muszę się w suknię ślubną zmieścic w sierpniu!!!!
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
A moja babcia za każdym razem jak nie chcę u niej jeść słodyczy udowadnia mi, że na pewno mam anoreksję
![]() ![]()
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
No skoro tyle was potrafi to i ja też spróbuję. Zobaczymy jakie jest życie bez słodyczy:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Siedzę w pracy i umieram z głodu i kusi mnie, oj kusi, żeby wyjść i kupić coś słodkiego... A najgorsze jest to, że zaraz wychodzę, więc okazja ku temu będzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zadomowienie
|
jak tak przeczytalm tych pare wypowiedzi to doszlam do wniosku ze ja rowiniez jestem uzalezniona od slodyczy.... wlasnie w szufladzie mam mietowki i co chwile ja otwieram i je zjadam no troche kalorii maja 1662... moze tez powinnam przynajmniej ograniczyc slodycze bo zrezygnowac przez np. 2 miesiace chyba bym nie potrafila za bardzo je lubie
![]()
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Sheloba Czas edycji: 2007-05-03 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.