|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy tańczyłaś/łeś kiedyś? | |||
| Tak, i nadal tańczę |
|
379 | 55,33% |
| Tak, ale to przeszłość |
|
143 | 20,88% |
| Nie, ale mam zamiar spróbować |
|
130 | 18,98% |
| Nie, nie lubię tańczyć |
|
33 | 4,82% |
| Głosujący: 685. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Taniec
HEj, jessy a ile cm ma Twój partner?
|
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
tańczyłam Nowoczesny i Funky ale sie wypisałam -> brak funduszy :/
koocham tanczyc do muzyki technicznej ! techno, elektro-house itp.
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Tańczyłam kiedyś w moim kochanym zespoliku
teraz jak mam tylko okazje szaleje w klubach przez całe noce, nie umiem żyć bez tańca<3 ale brak mi tych wszystkich treningów echh...
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
185 + obcasy
|
|
#215 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No to pozostaje Ci się skontaktować z Moniką Bral albo Alassanem Watem którzy od początku tego sezonu zaczęli prowadzić zajęcia w Ośrodku Kultury Ochota na Radomskiej 13 ![]() Do wyboru masz Latin Jazz, Funky Jazz i Hip Hop, przy czym pierwsze dwa występują na poziomach początkującym i średniozaawansowanym. Zajrzyj na http://oko.com.pl ... i do zobaczenia na zajęciach ![]() AdamD |
|
|
|
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
W piątek byłam na pierwszych zajęciach z tańca towarzyskiego i do dnia dzisiejszego nie mogę wrócić na Ziemię
Już po pierwszym dniu jestem pełna chęci na kolejne treningi Mam nadzieję, że wytrwam...
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy byłam młodsza (szkoła podstawowa i początki gimnazjum) chodziłam na kurs tańca towarzystkiego plus miałam jakieś tam wystepy z zespołem tańca nowoczesnego
![]() Uwielbiam tańczyć. Taniec mnie relaksuje i działa energetyzująco
|
|
|
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam tańczyć solo. W parze zupełnie mi nie wychodzi i może dlatego chodzę tylko na taniec brzucha
Chociaż jednak przydałoby mi się jeszcze podszkolenie z tańców towarzyskich.
|
|
|
|
|
#219 |
|
Przyczajenie
|
Znacie może jakieś strony gdzie mozna pobrać za darmo lekcje tańca towarzyskiego?
|
|
|
|
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
up up
|
|
#221 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 27 lat i tancze od 5 lat
Mam grupe pare dziewczyn i chlopakow z ktorymi sie uczymy tanczyc przed weekendowym wystepem.Tanczylismy nawet przy 7 tysiacach publicznosci w Arena Oberhausen-Deutschland
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Wczoraj byłam pierwszy na pierwszych zajęciach i strasznie mi sie spodobało... Juz kiedys trenowałam taniec nowoczesny, ale to nie to samo co towarzyski Nawet mi wychodzi i mam nadzieje, że nie strace zapału. Trochę przejrzałam ten watek i piszecie, że jest to drogi sport, szczególnie na wyzszych stopniach. Jak to jest naprawdę?? Ile was to wynosi na miesiąc? Narazie płacę 50 zł. Ile kosztują buty i czy za sukienki musze sama płacić, czy sa już gotowe?? Jak to jest u Was??
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe..w dokładnych cenach to Ci nie pomogę bo nie interesuję się tym póki co..w końcu jeszcze długa droga przede mną a nie wiem też czy uda mi się założyć tak piękne suknie. Nieważne w każdym razie wiem tylko, że np. ceny butów to wydatek jakiś 100-200zł ...ich zużycie zależy od intensywności użytkowania (co za tym idzie częstości kupowania nowych par). Dodatkowo do łaciny i standardów masz inny rodzaj butów, czyli musisz mieć 2 pary. Suknie tylko słyszałam, że są strasznie dorgie i sama musisz za nie zapłacić ..no chyba, że masz sponsora albo jakoś uda się załatwić taniej ale i tak ty musisz płacić niestety
Ja póki co cieszę się, że się załapałam po wakacjach na grupę i że nie muszę zaczynać od nowa
|
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam problem decyzyjny: postanowiłam już od przyszłego tygodnia zapisać się do szkoły tańca. w tej chwili wybór swój ograniczam do tańca towarzyskiego (w esens) i salsy solo (w renn).
chyba jednak ostatecznie zdecyduję się na salsę, bo nie mam partnera, a przeraża mnie tańczenie z kimś obcym... chociaż kusi mnie ten towarzyski... doradźcie, proszę
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Jak solo to proponuję salsę. Zresztą salsa na początekjest prostsza i przyjemniejsza. A na dodoatek modna ostatnio
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal tańczę towarzyski (też w esens
) ale od miesiące solo...no może nie do końca solo bo z instruktorem huehue (zasadniczo lepsze uczucie niż z kimś niekumatym w tej kwestii ), mam nadzieję, że jednak uda mi się skombinować jakiegoś partnera..jeden już jest zapisany na mały casting
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Taniec tak, ale tylko w dyskotece
|
|
|
|
|
#228 |
|
Przyczajenie
|
chodzisz dalej na salse?pozdrówki
|
|
|
|
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
ja KOCHAM tanczyc
tancze taniec nowoczesny(dyskotekowy) w zespole, w drugim zespole na innym kolku rowniez taniec nowoczesny i wlasnie niedawno skonczylam kurs tanca towarzyskiego tzn 1 stopien - bo na dalsze stopnie braklo mi partnera - moj wyjechal na studia;/ i przez wrzesnien to przetanczylam chyba ze 300 godzin bo jeszcze mialam wystepy i ciagle do nich cwiczylysmy ale to mi sie podobalo a teraz mam kontuzjowana reke i nie moge tanczyc ;( i juz nie wytrzymuje.. nie doczekam sie juz jak wyzdrowieje ehh i chcialabym sie zapisac na dalsze stopnie towarzyskiego ale nie mam z kim bo ten ktos musi byc juz po 1 stopniu bu pozdrawiam wszystkie milosniczki tanca
|
|
#230 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj miałam pierwszą lekcję salsy
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
bardzo pozytywnie
![]() generalnie to salsa solo, ale tańczy się też z prowadzącym. no i stanowczo lepiej mi wychodzi tańczenie samodzielne, z nim cały czas się myliłam- mam nadzieję, że to tylko kwestia wprawy i oswojenia
|
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
Czemu ja jestem jak zwykle opóźniona i dopiero teraz znalazłam ten watek ;( Tańczę dopiero od roku, zaczęłam od towarzyskiego i jest to cos niesamowitego. Niestey trenuję tylko godzinkę w tygodniu ;( z powodu braku partnera do częstszych treningów. A tak bardzo chciałabym tańczyć turniejowo, zdobywac klasy. Mimo, że nie jestem w tym jakaś rewelacyjna, to jakoś mi idzie a przy większej ilości godzin pewnie by sie udało, ale ten partner ;( Dlatego tez postanowiłam poznac inne rodzaje tańca i od lipca chodze na salsę N.Y. (boska!!!). Teraz zaczynam tez taniec irlandzki, wiecie jaki fajny ;D A co do salsy, może któraś z Was wybiera się na II Festival Salsy w Wa-wie??? 10 -12 listopada. Ja tam bedę!!! Ale sie cieszę ;D
|
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
się dziewczyny naskakały, ale bardzo fajnie to wygląda, samemu ma sie ochotę doskoczyć.Może głupie pytanie, ale pierwsze słyszę..co to jest salsa NY? Bardzo chciałam iść na ten festiwal salsy, ale zdaje się dośc drogo wychodzi, zatem obecnie to nienajlepszy pomysł ale Tobie życzę dobrej zabawy! wytańcz się i za mnie
|
|
|
|
#236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez odkładałam decyzje o festiwalu do ostatniej chwili - sam full pass jest drogi, nie mówiąc o hotelu i innych rzeczach, ale jakoś się udało. Juz nie mogę sie doczekać. A Ty może wybierzesz sie nastepnym razem. Trzymam kciuki Oczywiście jakj wrócę wszystko opowiem. Pozdrawiam ;*
|
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że następnym razem się uda i sie spotkamy na salsieCiekawie brzmi ta salsa NY, ale pewnie samemu trzeba poćwiczyć, żeby zobaczyć co fajniejsze
|
|
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
Przygodę z tańcem towarzyskim zaczęłam dosyć niedawno, ale co do tego mam pewne aspiracje i chciałabym zacząć się w tańcu rozwijać. Niestety mam ogromny problem, a mianowicie nie mam partnera i związku z tym z zajęć na zajęcia coraz mniej mi się to wszystko podoba, bo wiadomo - bez partnera nie ma przyszłości. I tu pojawia się pytanie jak mogę go znaleźć? Nie am zbytnio kolegów, którzy zechcieliby tańczyć, a na zajęciach wszyscy partnerzy są juz pozajmowani. Błagam Was poradźcie mi coś, żebym przypadkiem nie zreZygnowała ze swojej pasji
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz zostawić ogłoszenie,że szukasz partnera na jakiś stronach internetowych związanych z tańcem..ja tak zrobiłam i znalazłam partnera a pomimo,że chętnych panów jest mniej niż pań to nie narzekałam na brak zainteresowania
Powodzenia...
|
|
|
|
|
#240 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: ?
Witajcie czytam wszytskie wypowiedzi i podoba mi sie załozony watek ja tez zaczełam uczyc sie tanczyć i chciałam sciagnąc piosenki by poćwiczyc w domu ale nie wiem czemu nie moge. wyslwietla mi sie strona RapidShare i w co mam tam wejść? Prosze pomóżcie!!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

!
teraz jak mam tylko okazje szaleje w klubach przez całe noce, nie umiem żyć bez tańca<3 ale brak mi tych wszystkich treningów echh...

Wczoraj byłam pierwszy na pierwszych zajęciach i strasznie mi sie spodobało... Juz kiedys trenowałam taniec nowoczesny, ale to nie to samo co towarzyski