![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Śliwkowe, śliwkowe
![]() ![]() U nas też Marysia ma full zdjęć, na których jest sama... Stwierdziłam, że musimy sobie więcej zdjęć robić we trójkę! |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matka zazdrosna...to chyba wynika z uciekającego czasu. Od wczoraj diete rozszerzamy, na co wcale nie mam super ochoty. Tak fajnie było tylko na cycusiu ![]() No faktycznie, chyba powidla to sliwkowe, reszta to dzem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Rozeznanie
|
Zabciu, domyslam się co poczulas widząc to zdjęcie.. masakra, jak mogła coś takiego zrobić. Hmm ja mam chyba że dwa lub 3 zdjęcia z Frankiem i to takie że totalnie jestem nie ogarnięta
![]() Dziewczyny czy u Was też ten pierwszy okres był taki straszny? Czy już tak zostanie? Boli brzuch, bola plecy, nie mogę stać bo wtedy boli coś w środku (macica może bolec.?) Tak jak pod sam koniec ciąży tylko dużo bardziej intensywnie. Także spacer był bardzo krótki. Do biedry i z powrotem. Myslalam że nie wystoje w kolejce. A w dodatku leje się że mnie jak w pierwszych godzinach po porodzie. Kombinuje jak mogę żeby zostać w łóżku, ale nie wiem jak długo dam radę. Hmm muszę iść małemu coś ugotować ale nie wiem co by mogło dziś być. Długo się gotuje burak? |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#215 |
Konto usunięte
|
Przed chwilą natrafiłam w internetach na informację, że chłopców należy karmić piersią najdłużej 9 m-cy, bo inaczej będą mieć w przyszłości problemy z potencją
![]() zabcia, a gdzie Twój tz? Lena, ja miałam pierwszy okres taki masakryczny, potem były normalne. |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Rozeznanie
|
Zabcia ja też nie mam zdjęć razem z Gabrysiem. Chyba że pykniemy sobie selfie na podłodze. Nie ma kto mi robić, życie. Też muszę wybierac albo wizaz, albo sen, albo pracę domowe. Nie smutaj się tak, wszystkie tak mamy.
Kancia bardzo mi przykro, trzymaj się ![]() Aniu, soffinko wszystkoego najlepszego dla dzieciaczkow ![]() Gratuluję nowych zdolności dzieciom ![]() Chudziaszek wiesz bardzo dobrze że podjęłam wlasciwa decyzję, ale rozumiem że Ci przykro. Ja dopiero pracowałam trzy dni i też mi przykro że synka zobaczę chwilę a tu zaraz kąpiel i spać. Dzasz radę ![]() Przepraszam Kochane że rzadko jestem, ale przez pracę trochę brakuje mi czasu, Gabi i obowiązki domowe wypełniają mi dni. Po pracy też bo mąż poza opieka nad dzieckiem i zakupami jeszcze nie ogarnia się żeby coś więcej zrobić, ale to dopiero pierwszy tydzień. Jak ja jestem w domu to mąż cały dzień w pracy i widzę go tylko w łóżku. Gabi znowu ma katar zielony, a dopiero co antybiotyk skończony :/ ale też nie mam co się dziwić ja też cały czas katar i kaszel. Już coraz mniej tęskni za cyckiem, z butli zjada różnie raz 120, raz 160 a raz 210. Nadal odciagam mleko, ale coraz rzadziej bo nie mam tyle czasu, a i tak coraz mniej leci mi z cyckow. Dopiero ostatnie dwie noce się w miarę ustabilizowały. Choć zamiast tak jak kiedyś chodzić o 20, usypia o 22 to budzi się dwa razy na mleko. Przy pierwszej pobudce szybko zasypia dalej, przy drugiej już tak łatwo nie jest, trzeba długo kołysać a i tak czuwa czy go czasem nie odkładać więc zostawiam go w łóżku. Nawet tego poranka trochę spałam z nim. Jest inaczej bo już nie wierci się za cyckiem tylko śpi, więc i ja mogę się zdrzemnąć. Dziękuję za trzymanie kciuków ![]() ![]() Tak się cieszę, mieszkanie naprawdę jest super, tylko mój mąż go jeszcze nie widział w ciemno mi ufa ![]() Dlatego w tym tygodniu mogę się nie odzywać wybaczcie. We wtorek w pracy będę i potem polecę sprzątać mieszkanie, w środę ile będę mogła pozanosze tam naszych rzeczy bo znowu stary w robocie i jeszcze chciałam iść na imprezę z pracy. W czwartek resztę będę sprzątać i w piątek mąż ma resztę rzeczy po przenosić, więc piątek, ewentualnie sobota się wprowadzimy. Najgorzej że my nic nie mamy z rzeczy użytkowych, no mieszkamy z siostrą męża i korzystaliśmy z ich lub do kupowaliśmy do wspólnego użytku. W sobotę po pracy jeszcze lecialam do tesco z mężem coś kupić bo miałam do tego dnia vouczery że jeśli wydam jakaś tam kwotę to mam 20,% off więc kupiliśmy parę należy, szklanek chemia, innych potrzebnych rzeczy. Kupa kasy poszła to dopiero kropla w morzu potrzeb. Ale cieszę się, już tu jest za ciasno mieszkać. Trochę mamy stresa bo "na kupię raźniej" a tak to sami bedziemy, ale i tak się cieszę. Najchętniej już bym poleciała tam sprzątać bo mieszkanie jest parę domów dalej. Także wybaczcie, będę starać się czytać i jeśli będę mogła to będę pisać. Teraz akurat mój mały chłopczyk poszedł ma drzemkę a ja siedzę przed pokojem żeby go nie budzić zeby mieć chwilę dla Was.
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siostra karmila synka 2,5 roku... Chyba mu nigdy nie stanie ![]()
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Lena, chociaż Ty podzielasz moje odczucia do napisu na zdjęciu
![]() Ja mam okresy takie, ze nie czuje brzucha. Tylko nie moge stać, chodzić dużo bo tak napieprza mnie krocze. Kiedyś czytalam ze to chyba coś z krwioobiegiem i moze trwać nawet pare lat :/ A ja wtedy na spacer ledwo ide, czasem rezygnuje. Sliweczka moj Tż pracuje długo, przyjezdza czasem tylko na kapanie Małej lub pol godz, godzinke wczesniej gdzir jak wiadomo je, doklada do pieca, przynosi drzewo itd. W ten weekend w sobote byl w pracy, a pozniej u brata naprawic kompa. Wiec do poznej nocy sprzatalam. W niedziele basen pierwsze smaki Gabi i za chwile musiał robić projekty. W nastepny weekend do szkoły.
![]() |
#219 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas niedawno była 2. drzemka jakaś taka nadprogramowa. Chciałam iść ogarnąć kuchnię ale nie udało mi się Ignasia odessać więc leżałam z nim... HonciaBiedny Twój siostrzeniec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
Honcia ale tekst
No mój może będzie miał zapał po tatusiu skoro już koniec cycolenia ![]() Aaa i una rozszerzanie diety idzie spoko, co ugotuje to zje. Z tą kasza jęczmienna była wtopa, w nocy jęczał strasznie i myslam że to od tego, ale chyba po prostu nauczył sie tak wyć bo przez kolejne noce też tak wył, a kaszy mu nie serwowalam. Dziś dostanie warzywa z kaszą jaglaną. Dostaje od dziś chrupki kukurydziane do rączki. Idę też po jakieś miesko i środę dostanie. Koniec drzemki, więc zupa w ruch i na zakupy, potem obiad, Avon, sprzątanie i małe pakowanie, kąpiel, próba uśpienia Gabiego i milion innych rzeczy. Buziaki dla Waszych maluchów ![]()
#221 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Więc jak czytam, że dziewczyny pichcą pierniki i robią ozdoby to zazdrość mnie zżera, że ja na to nie mam czasu, a bardzo lubię takie rzeczy...No nic nie powinnam narzekać, bo tak chciałam, wybrałam rodzinę, a nie karierę jak moje koleżanki i teraz ciągnę ten wózek, żeby nie było jestem szczęśliwa, ale zmęczona i chyba niedoceniona, a tak w ogóle mam jakiś zjazd formy i Fiazo, faktycznie wylanie żali z siebie pomaga ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj pechowo zaczęłam poniedziałek, wszystko pod górkę. Boję się pomyśleć, że jaki poniedziałek taki cały tydzień ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Konto usunięte
|
Justyna, super mieszkanie Wasze
![]() Teraz to Was dopiero szaleństwo zakupowo- przeprowadzkowe ![]() majkela, zabcia ![]() Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-12-12 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Justynko super, ze idziecie mieszkać osobno
![]() ![]() ![]() Majkela, Żabciu przytulam ![]() Ja mialam ostatnio taki zjazd formy a zbieglo się to z początkiem kataru u M... Myślałam, że uświerknę ![]() Żeby nie bylo, ze u mnie tak kolorowo to dzisiaj rozłożyło moją mamę więc i ona leży. Mała jęczy bo nadal chora, pranie nastawione rano nadal nie rozwieszone, w piecu wygasa co chwilę bo nie mam jak iść podrzucić, naczynia od wczoraj w zlewie się piętrzą. Są i takie dni. Przeżyjemy i to ![]() Ps: post pisany z tronu ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2016-12-12 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do organizacji świąt to ciężka praca. Najlepiej tak jak Honcia pisze zrobić plan i w miarę możliwości sie go trzymać. U nas najbliższej rodziny (rodzice i rodzeństwo) jest 15 osób, więc wiem jak to jest. Zwykle z mamą przygotowuje święta i odkąd to robię to już nie daje rady iść na pasterke, bo padam. Justyna Super, że się udało z mieszkaniem i ze Gabryś się powoli przyzwyczaja do sytuacji ![]() xD Edytowane przez kiara92 Czas edycji: 2016-12-12 o 21:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pogrubionego ![]() kiara Ty już chyba dawno temu w ciąży pisałaś o tych akcjach Twojej teściowej i jej szantażach na tz... Czyli po przyjściu Felka na świat się to nie skończyło. Szkoda, że Twój tz nie potrafi jakoś tej sytuacji chorej rozwiązać. Dojdzie jeszcze do tego, że jak Feluś będzie starszy to będzie coś gadać na Ciebie do niego i w ogóle podważać Twoje zdanie itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
Haha sliweczko. Yoy made my day. Pokarmie Franka dłużej a gimnazjum zniszczę mu życie pytaniem "staje Ci?" Hahaha
Zabciu no właśnie mnie też coś boli, tak jakby wewnątrz. Ale dla odmiany nie jak chodzę tylko jak stoję. Przy chodzeniu jest ok - chociaż krótko sprawdzałam. A stanie 3 min i tragedia. Jakbym miała do czegoś w środku przywiązany ciężarek i ciągnie w dół. Takie dziwne uczucie. Chudziaszku my Cię wszystkie podziwiamy, jaka jesteś zaradna i odważna ![]() ![]() Justyna gratuluję mieszkania! Moje dziecko jest cudowne.... Położyliśmy się o 12:20 i spalismy. Ja obudzilam się po 2 h a on śpi dalej ![]() Jak wstanie to teściowa go przejmie a ja będę leżeć. Nie daje rady. Musiałam przed południem iść do sklepu bo tak się że mnie lało że co 20 min latalam do łazienki. Ehh życie jest niesprawiedliwe ![]() Ale teściowa zdziwiona że tyle czasu okresu nie miałam. Ona dostała miesiąc po porodzie córki kp. Karmiła co 3 h, dopajala itp. Zdziwiona ![]() Mija 3h a on nadal śpi, sprawdzam czy oddycha ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Edit. Obudził się właśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli nie tylko moja teściowa zna sposób na zagęszczanie mleka mąką ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
Australia nie strasz!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Moi rodzice pojechali. Fajnie było, z mamą zaliczyłam Jarmark Bożonarodzeniowy wczoraj
![]() ![]() ![]() Ale jakoś tak mi smutno się zrobiło, bo Wigilię pierwszy raz spędzę bez rodziców ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | ||||
Ania
|
hej
![]() Zaliczyłyśmy krótki spacer, bo zimno, teraz Hania śpi w domku. Coś dziś marudzi. Gorszy dzień ma moja panna. Justyna- wielkie gratulacje, że udało się z mieszkaniem ![]() ![]() *** Też mam, tzn Hania, te książeczki kontrastowe, też Eleine mnie natchnęła ![]() Cytat:
Oby szybko choroba Ci przeszła ![]() Oj ten rozwój jest cudny. Moja Hania też codziennie coś nowego robi ![]() Cytat:
![]() Większość jest beznadziejnych, wiadomo, ale ta super!! Bardzo mnie zawsze dziwiła reklama... chodzi wyzywająco ubrana kobieta po stole, lekko przyciemnione pomieszczenie, muzyka i co?? reklama karmy dla kotów... ![]() Żabcia-przytulam ![]() Może troszkę po prostu wyluzuj. Jeśli czegoś nie zdąrzysz to świat się nie zawali! poczuj magię świąt, to Wasze pierwsze święta razem, to jest najważniejsze ![]() Cytat:
zdrówka, a raczej sił ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() W sumie to się nie dziwię ![]() Przymarzał, to spał ![]() ![]() żarcik ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Lena, tak najgorzej jest jak stoje. Dokladnie uczucie takiego ciezarka. Jakby mi rozwalało 'małą' od środka.
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Konto usunięte
|
A co do książeczek to mi się jeszcze przypomniało
![]() ![]() I dla dzieci rozróżniających kolory (uczących się tego) fajna jest taka z kropkami Naciśnij mnie (zdziwiłam się, że nie żadna grająca- naciska się kropeczki namalowane na stronach i sprawdza co się stanie na następnej stronie z tymi kropeczkami ![]() W ogole tyle fajnych książeczek że jak Ignaś będzie starszy to zbankrutuję ![]() No i jeszcze dla 1-2 latka Księga dźwięków oczywiście. Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-12-12 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
Powiem wam, że jak na pierwszy okres po porodzie to u mnie całkiem lajtowo. 3 dni, bez wiekszego bólu i z głowy. Tak jak przed ciążą.
#237 |
Rozeznanie
|
Moja Olwika wlasnie z kadej strony obslinia metr krawiecki
![]() Justyna swietnie ze wam się w koncu z mieszkaniem udalo ![]() ![]() W temacie porzadkow swiatecznych to generalnie mnie to mega wkurza to gadanie 'musze okna na święta umyć' 'firanki pozmieniac' itd to co caly rok sie nie sprząta tylko 2 razy w roku przed jednymi i drugimi swietami. Dziewczyny wrzucicie z tym na luz. Czystosc okien nie wplynie na jakość świąt. Haneczka dobrze napisala ze najwazniesze ze w te święta bedziemy z Malenstwami naszymi i na tym sie trzeba skupic. U mnie jal pisalam bedzie wigilia ostatecznie na 17 osob. Calymi dniami tez siedze sama tzt w pracy i robote dziele na raty bez napinki. Najważniejsza jest Oliwka i czas z nią spedzony reszta sie jakos zrobi. |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do okresu to masakra jest przed. Humorki, nocne poty, bzsenność. Ostatnio było lagodniej, więc jest nadzieja. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Gabi usnela mi przt piersi przed 19. Mysle sobie poloze ja juz na sen nocny. Sciaglam spodenki, probuje przelozyc z cycusiem w buzi...i co..i po spaniu. To teraz pobujamy sie do 21, zaby zaczac usypiac. Wiec 'wolne' bede miec od 22. Ostatnio od 21. Czad.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-12-12 o 16:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||
Ania
|
Cytat:
Cytat:
Resztę zapisuje i sprawdze😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
W temacie przedświątecznych porządków
![]() 1427274120_l3lg2s_600.jpg
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.