![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tabletki-odstawienie w połowie opakowania
Dostaniesz. Oczywiście nie od razu, ale najwcześniej po kilku dniach, jak organizm się "zorientuje", że nie dostaje już hormonów. Może to też potrwać dłużej ze względu na to, że właśnie sobie trochę to wszystko rozregulowałaś, zaczynając brać i przerywając nagle.
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki-odstawienie w połowie opakowania
Możesz dostac okres tak jak w przerwie 7-dniowej.
Ja po odstawieniu przy 4 pigułce dostałam okres po 3 dniach. Ale słyszałam, że u niektórych okres nie pojawiała się nawet przez parę tygodni. |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
![]()
nie wiem czy może ktoś zna odpowiedź czy taki teamt był poruszany ale napewno każdy przypadek jest inny a sprawa dręcząca wiec prosze o wyrozumiałość i odpowiedzi!!!
Sparawa wygląda tak że brałam tabletki Logest ok 13 miesięcy.przestałam noi w 1 cyklu po odstawieniu nie dostałam okresu. w 2 juz byl i 2 miesiączki miałam ale co drugi miesiąc więc wybrałam sie do lekarza powiedzial ze to przez tabletki i dal luteine mi i tak chodzilam do niego i dawal mi co miesiac luteine a nawet zasztrzyk potem on przeszedl na emeryture i poszlam do drugiego ktory kazał mi brac Yasmin ale je nie bralam gdyz nie chce znow brac tabletek!!!noi 2 miesiac czekam na okres!!czekam bez branai niczego wyjezdzam zaraz wiec brde mogla do gina pojsc za 2 miesiace.Bie wiem co robic.brzuch mnie boli ostatnio czulam sie bardzo zdenerwowana i piersi troche pobolewaja chyba hormony sie odzywaja!!jak myslicie czy bedziw wszystkook?czy juz starcona jesyem???prosze odpiszcie ![]()
#214 |
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z okresem po tabletkach ale już dawno
dodam ze bralam te luteiny chodzilam co miesiac do lekarza przez 5 miesiecy.
#215 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie,po odstawieniu pigułek organizm może trochę szaleć i od nowa się reguluję.Więc daj mu jeszcze trochę czasu,a jak możesz to idź do innego gina na konsultację.
#216 |
Zakorzenienie
|
Natala-skonsultuj to z innym lekarzem, gdyż moze mieć inną metodę leczenia.
Mój ginekolog uważa, że nie należy sztucznie wywoływać miesiączki do 3 miesięcy - dopiero jeśli nie pojawi się w tym czasie, to wtedy daje luteinę. Powiedział, że podanie luteiny to sztuczny sposób wywołania okresu-wiec jak ma się organizm sam uregulować, skoro chcemy go sztucznie "nastawić". Ja już kilkakrotnie miałam taką sytuację, ze cykl trwał prawie 3 m-ce - ale zawsze dochodziło wszystko do normy. Organizm to nie zegarek; a dodatkowo hormony mogły spowodować jego rozregulowanie - stąd te zaburzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Przyczajenie
|
dzięki primavera! ale właśnie jeżeli za 2 miesiące przez czas mojej nieobecności w Polsce nie wróci to pójde ale teraz do innego!!!
Jak narazie czekam i mam nadzieję że wszystko wróci do normy!!!chce spowrotem miec regularny okres zebym nie miała problemy z płodnością!!!tego się bardzo boję!!!
#218 |
Zakorzenienie
|
Odstawienie pigulek a tradzik
Mam pytanie: czy po odstawieniu pigulek antykoncepcyjnych psuje sie cera? Dodam ze biore Cilest a podczas stosowania pigulek cera mi sie zbytnio nie zmienila - nie pogorszyla i nie polepszyla. Okazyjnie tylko pojawiaja mi sie jakies niespodzianki. Jakie macie doswiadczenia po odstawieniu pigulek?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odstawienie pigulek a tradzik
Jakiś rok temu jak dostawiłam Diane, to mi się cera sypnęla trochę :/ (brałam je ponad 2 lata). Teraz biorę Novynette i boję się przestać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
najdluzszy brak okresu
po odstawieniu pigulek anty. Ile u Was trwal?
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Dot.: najdluzszy brak okresu
u mnie prawie 40 dni ale to kwestia indywidualna moja znajoma nie miala 2 miesiace
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
U mnie 2 tygodnie. A jak się pojawił to był obfity i dłuższy niż zazwyczaj
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
ja po odstawieniu tabletek pierwszy dostalam po 30 dniach a drugi po aż 55 dniach. ale to indywidualna sprawa
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Dot.: co po odstwieniu pigul?
ja bralam cilest od 2000 roku do grudnia 2004, jak zmienilam lekarza to namowil mnie na zmiane tabletek- potem bralam jakies inne (zabijcie mnie ale nie pamietam) po ktorych miałam okropne migreny, 3 dni takiego horroru, az odkryłam ketonal przeciwbólowy. jak zauwazylam ze przyczyną tych migren są tabletki anty,to poszlam do gina i zmienil mi je na harmonet. Bralam je jakies 4 - 5 miesiecy i strasznie utylam po nich, 8 kg i rozstępy po bokach w talii. Okropnie sie czulam patrząc w lustro i co pare dni obserwowac jak "rosnę" na szerokosc...
powiedzialam o tym ginekologowi,to mi zmienil na yasmin,bo niby taka nowosc i wszyscy zachwalają. no ok,zgodzilam sie. Waga mi wcale nie zeszla, utrzymuje sie nadal po tym utyciu :/ ale wrociły migreny... tak wiec w tym miesiacu postanowilam ostatecznie odstawic te cholerne piguly, skoro mi nie służą to brac ich nie bede. oczywisciu od razu po odstawieniu dostalam mega 2 dniowa migrenę, mialam uczucie ciezkich nog, problemy z krążeniem, niskie cisnienie i wysoki puls, a jak sie 2 razy pod rzad przeszlam na 1 pietro i z powrotem to myslalam ze zemdleję... tak sie organizm chyba uzależnil od yasminu... masakra, nigdy sie tak nie czulam... Ciekawa jestem tylko czy choc troche kg mi spadnie jak odstawie calkowicie hormony, czy nic sie nie zmieni bez intensywnych cwiczen. a rozstepow sie juz przeciez nie pozbędę... Los chcial zebym wrocila do gumek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
Jak widzicie kazdy inaczej reaguje na tabletki i to jest kwestia ich doboru. Ja np biore Yasmin od ok pol roku i musze przyznac ze w trakcie ich brania schudlam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
![]() tez musze przyznac ze jedynym plusem jest wiekszy biust, ktory piewnie niebawem mi zmaleje jako pierwszy zamiast brzuszka ![]() Tabsy odstawilam w tym tygodniu wiec na jakies zmiany przyjdzie mi troche poczekac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
po tabletkach
Witam!!
mam pytanie. jak przestanie sie brac hormony (i jesli ktos bierze poltora paczki) to jajeczkowanie po 1 krwawieniu wystepuje czy tez nie?? Pozdroweczka |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zadomowienie
|
Dot.: po tabletkach
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
jak przestaniesz je brac to cykl moze byc owulacyjny(jajeczkowanie) lub bezowulacyjny!
asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Przyczajenie
|
dzieki asiu. a od czego to zalezy jaki bedzie cykl??
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Rozeznanie
|
Diane po odstawieniu
Czy to prawda że po odstawieniu Diane 35 cera sie psuje i jest jeszcze gorsza niz przed braniem pigulek? Biore przez pol roku i bardzo mi sie poprawila do tego stopnia ze tylko przed okresem czasem cos wyskoczy.
#232 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Diane po odstawieniu
...niestety to prawda, przynajmniej w moim przypadku tak było. Brałam Dianę przez 9 miesięcy i po odstawieniu mnie strasznie obsypało. Musiałam na 3 miesiące wrócić do Diane żeby potem przejśćna Jeanine. Teraz biorę Cilest i
9nie zapeszając) nigdy nie miałam takiej ładnej cery jak teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Rozeznanie
|
Tak wlasnie zastanawiam sie co zrobic zeby cera sie nie pogorszyla po odstawieniu pigulek. Narazie nie chce odstawiac, chce zamienic na inne, ale czy tez beda dzialac na cere? Bo takie typowe do tego celu jest diane, gorzej po...
Uzywales tez diane jako antykoncepcji?
#234 |
Zakorzenienie
|
tak również jako antykoncepcji ale przepisane je miałam ze względu na cerę. Inne tabletki o ktorych pisałam też pomagają na trądzik a mają mniejsze dawki hormonów więc po jakimś czasie możesz zaryzykować zmianę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Dot.: odstawienie tabletek
Podepne się pod ten temat. Tu spraw się juz wyjasniła. Niechce zkładnac nowego tematu z tą samą nazwą.
Biore tabletki Novynatte teraz juz 4 opakowanie. Są one dla mnie bardzo dobre nie mam żadnych skutków ubocznych ani nic. Mój TŻ jest teraz na studniach w innym mieście no i wsumie widzimy sie tylko w weekendy. Zatanawiam się wieć czy jest sens faszerować się teraz hormonami. Myśle nad odstawieniem tabletek na jakiś okres czasu . Tylko czy jak teraz przestane brać to czy później będe mogła wrócić do tych samych? Te mają małą dawke hormonów. Czy później będe musiała brać z troche większą dawką? Dziewczyny poradzcie mi . Może któraś miała podobną sytacje?? |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Angellka a na ile czasu chcesz odstawic pigulki?
Bo pamietaj, ze organizm przyzwyczaja sie do hormonow jakies 3 miesiace, to samo po odstawieniu - minimum 3 miesiace organizm potrzebuje na powrocenie do normy. Jesli przerwa mialaby byc mniejsza niz 3 m-ce to tylko moze zawirowac twoja gospodarka hormonalna. Natomiast jesli zabezpieczenia potrzebujesz tylko w weekendy, to szkoda truc organizm przez caly miesiac. |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
Wiem o tym że ogranizm musi mieć czas na przyzwyczajenie sie do nowej sytuacji. MYsle nad odstawieniem na jakieś 6 miesięcy ( w maju mam mature wiec sporo nauki) przez ten czas to zostaja nam jedynie weekendy. Dlatego myśle że trucie organzmu jest bezsensu przez cały miesiący.
Chodzi mi głównie o to czy jak będe chaiła wrócić po przerwie do tych samych tabletek to czy mój organizm nadal będzie je tak dobrze tolerował?? Czy będe musiała barć tabletki o troche większej ilości hormonów( te co biore maj njmniejszą dawke). Słyszała że czasem tak jest ,ale czy to prawda to niewiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
jak odstawisz je 10 dni przed skonczeniem cyklu to zAraz wystapi krwawienie odczekja te 10 dni i dopiero zeby soebie organizmu nie rozregulowac.Jezeli chodzi o ten powrót po przerwie do tych tabletek to powinien reagowac tak samo db jak obecnie reagował
pzdr asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Pozwolicie ze rownież podepnę sie pod wątek
![]() Brałam tabletki yasmin 3 miesiace i przytyłam 3 kg w 2tygodnie, byłam strasznie "spuchniąta" a zwlaszcza na twarzy.Mimo diety i codziennych treningow nie schudłam,wiec odstawiłam je... Mam nadzieje ze schudnę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
MY, skoro przytylas z powodu pigulek, to po odstawieniu schudniesz (czyt. nie bedziesz zatrzymywac wody w organizmie). Tylko dziwne, ze po Yasmin przytylas, bo one nie zatrzymuja wody w organizmie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.