![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki opalające, wspomagające opalanie
ja biore beta karoten i musze pzyznać ze na mnie działa. mam ladną brązowiutka opalenizne, d tego nie zchodzi mi skóra( wczesniej gdy ich nie brałam zawsze schodziła:/) ale te tabletki zle mi się połyka bo nie sa taki śliskie dlatwgo zdecyduje sie chyba na bio karoten
![]() ![]()
![]() |
#212 |
Przyczajenie
|
Wybrałam się dziś do apteki i pani farmaceutka powiedziała,że kapsułki Inneov słońce też zawierają beta-karoten i probiotyk,który przyspiesza regenerację skóry nawet z 10 dni do 4
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
No i kupiłam Inneov słońce...
![]() ![]() Nie mogę się doczekać! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
a ile kosztuje cos takiego? i czy duze sa te tabletki?
![]()
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem Inneov jest dosc drogi, tak samo z reszta np.Solarin...w tamtym roku bralam Solarin- ogroomne kapsulki!- ale wzielam tylko polopakowania(bo kupilam z siostra na pol) i nie dokupilam nastepnego, bo za drogie...W tym roku przerzucilam sie na Capivit Sun System, o wieele tanszy (kupuje za 13,90) a sklad tez ma super - patrzcie najlepiej zeby teabl.z b.karotenem zawieraly tez selen, ktory wlasnie w polaczeniu z wit.Ei C dziala b.dobrze antyrodnikowo
![]() Po co inwestowac w "super-firmy" i placic tak naprawde za firme i nazwe zamiast kupic tanszy POLSKI odpowiednik? ![]() ![]() ![]() aha...jeszcze jedno moje pytanie: po co ten caly Skin-probiotic w skl.Inneov - tam jest napisane, ze regeneruje skore szybciej niz zwykle... - ? Przeciez Inneov ma chronic skore przed poparzeniami slonecznymi, dlatego bierze sie go 4 tyg. przed opalaniem... tak wiec nie rozumiem ich dzialania: chronic przed poparzeniami a z drugiej str.leczyc poparzenia...? pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Masz rację Maripossa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
oo super
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nienawidzę połykać tabletek, obojętnie jakiej wielkości.. boję się ![]() Czy znacie jakiś preparat opalizujący z karotenem w płynie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() DZięki za pomoc, niestety, jak narazie nie na moją kieszeń ![]() A po sokach marchewkowych jestem pomarańczowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
widziałam ostatnio w Avatni : "Nawilżające mleczko karotenowe Nivea", za 22 zł. z filtrem, chyba pomaga uzyskac odcień opalenizny, albo poprawia koloryt.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
A ja czytałam w jakiejś gazecie, że w aptece wystarczy podejść do miłej farmaceutki i pomoże, doradzi. ;P Do tego dobierze do typu skóry kosmetyk i opowie fajnie o nim. xD Ze mną tak było. Tylko teraz nie używam tych wspomagaczy opalania, bo mam słaby żołądek, aby łykać cokolwiek... :|
Piję Bubusie xD (czyt. Kubusie ![]()
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
Tancerka Pl może powiesz gdzie pracuje ta farmaceutka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
co do mleczka nivea ujędrniającego to polecam nadaje fajny kolor bardzo naturalny
![]()
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
A ja polecam Solastynę. Może nie daje spektakularnych efektow, ale mam odcien skory muśnięty słońcem. Opalenizna trzyma sie bardzo długo i ma złotawą barwę. Dostępna w rossmanie za 10zł za 30 tabletek. Zawiera betakaroten i wit E. Stosuje od 2 miesiecy i przestalam chodzic na solarium od 3 tabletki. Poznikały krostki.
Ale podkreślam, ze nie jest to efekt ciemnej opalenizny, to swietny preparat dla kobiet o niebieskobladorozowym odcieniu skory- taki mam- nie znosze byc taka biała. Opalam sie kiepsko. Niweluje ta okropną siną barwe, zmieniajac ja w delikany bronz. Nie wiem czy są szkodliwe. Zwykle na tabletkach z tej serii piszą, ze nie nadaja sie dla kobiet w ciąży.(zajrzałam- poprawka- nie zalecają :/) Ja jestem zadowolona, wreszcie nie musze smarowac sie toną samoopalaczy i bronzerow ![]() Dosmarowuje tylko nogi Sopotem.
Biec przed siebie spacerując.. ![]() Edytowane przez Rosalena Czas edycji: 2007-07-04 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
Wiesz gdzie jest Stokrotka? Na WSP i tam włąśnie - w Stokrotce jest apteka i tam pracuje taka pani o długich włosach trochę rudawych - chodzi mi o ich odcień, ma troszeczkę piegów - hehe to o jej wyglądzie. A bardzo fachowo do mnie podeszła, bo dokładnie oglądnęła moją twarz, dobrała mi bardzo dobry kosmetyk - idealny dla mojej skóry, określiła typ skóry. W ogóle miło mi się z nią gadało.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
pare słów o moich dosiadczeniach: Od 2003 roku zażywam Solarin (w miesiacach letnich tzn od kwietnia do września), jesli chodzi o odcień skóry to u mnie się on nie zmienia wcale, ale dzieki tym tabletkom nie wychodzi mi uczulenie na słońce. W zeszłym roku troszke sie zaniedbalam i uczulenie wróciło. Poniewaz nie mialam kasy na solarin kupilam zwyczajny beta-karoten ale niestety uczulenie nadal sie pojawialo (wystarczył 10-minutowy spacerek na slońcu). Zaczełam stosowac znowu Solarin i uczulenie zniknelo. W tym roku nie chcialam juz ryzykowac i poszłam kupic Solarin ale w aptece nie bylo i pani mi zaproponowała Solar Vite. I powiem wam ze efekt jak dla mnie super. Uczulenie mi nie wychodzi, opalenizna jest ciemniejsza niz mialam do tej pory i dluzej sie trzyma. Nie wiem z czego to wynika bo podobno skład jest podobny (niestety wywalilam opakowanie i nie moge porównac) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Skład Solarinu:
Beta-karoten - 15mg, Witamina C - 30mg, Niacyna - 15mg, Witamina E - 5mg, Witamina B6 - 2mg, Likopen - 0,25mg, Biotyna - 0,15mg, Kwas foliowy - 100mcg, Cynk - 15mg, Selen - 25mcg Skład Solar Vita: Witamina C, witamina E, beta-karoten, niacyna, selenian sodu, laktoza, żelatyna, stearynian magnezu, dwutlenek krzemu Bez dwóch zdań Solar Vita jest produktem bardziej nowoczesnym, gdyż miejsce zbędnych pierwiastków w przypadku Solarinu zastępują inne, ważniejsze o odpowiednich ilościach pierwiastki Solar Vity. ;] Masło-maślane, ale aptekarka dobrze Ci doradziła. ;]
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zbędne pierwiastki w Solarinie? tzn. cynk, biotyna, kwas foliowy, B6 i likopen? to bardzo ważne antyoksydanty chroniace komórki przed uszkodzeniem przed UV, a likopen dodatkowo moze poprawiać koloryt skóry. Solarvita niczym nie zastąpiła tych "zbędnych pierwiastków" - ma uboższy skład (bo laktoza, żelatyna, stearynian magnezu, dwutlenek krzemu to składniki pomocnicze- wypełniacze, antyzbrylacze, składniki otoczki a nie substancje aktywne) oraz mniej beta-karotenu (10mg) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Mnie zachecił Betabronz Aktiv ale w sumie zawiera mało beta karotenu... ALe za to ma jakies inne dziwne substancje...
Skład: Beta karoten 7,0 mg Lyc-o-matoTM16,7 mg BiAstinTM 7,1 mg Witamina C 30,0 mg Witamina E 5,0 mg Co to są te BiAstin™ i Lyc-o-mato™??? Wogole to moze ktoś wie gdzie mozna znalesc zestawienie dziennego zapotrzebowania na wszytskie witaminy i minerały? A przynajmniej te działające na urode ![]() Ps. Tu 15 mg beta karotenu, tam 10.... A widziałyscie cos takiego: http://allegro.pl/item208973614_mocn...ten_6okap.html 500 mg ..... O_o przeciez to juz zapizywac sie po nowa watrobe trzeba.... O_o |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
KWC
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
Wg mnie zbędne przy wspomaganiu opalania.
![]() Łykam też inne tabletki do codziennej pielęgnacji skóry od wewnątrz i nie chcę wspomagaczem opalania przedawkować dziennej dawki jakiegoś pierwiastka. ![]() Tak mi zalecił lekarz. Ale tabletek to biorę masę na moje schorzenia. ;o
![]() |
#233 |
Rozeznanie
|
Może odświeżymy temacik? SZczerze mówiąc jestem zainteresowana kupnem czegoś innego. Bo teraz używam DERMO RUTIN. Jak wyżej napisała jedna forumowiczka Solar Vita pomógł jej pozbyć się uczulenia na słonce a ja własnie takie mam ;/ Czy mógłby mi ktoś poradzić co kupić? Nie ukrywam, że również zależy mi na przyciemnieniu skóry. Wątek zakończył się juz jakis czas temu wiec może wyszło coś fajnego na rynek? Hm? ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja stosuje przed opalaniem aktywator opalania Ziaja cena to tylko 8zł a efekt jest dobry juz po godzinie na słonku skóra była oliwkowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Konto usunięte
|
ja dzisiaj kupiłam tabletki 'solastyna forte' jak bedą efekty odewzwe sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: tabletki opalające
hej! ja uzywalam Solaris-vita
![]() jestem osobą (aż wstyd się przyznac :|) jestem poporstu uzależniona od opalania. Naturalne i w Solarium... Jestem strasznie ciemna a na moim brzuszku skóra ochydnie się marszczy ![]() popwracając - zazywalam 2msc i byl rezultat opalona skora byla dluzej i lepiej utrwalona opalenizna miala głebszy koloorek ![]()
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
[1=881a135baa34e075ff271ac 6ad77e43317518c11;1083482 8]ja dzisiaj kupiłam tabletki 'solastyna forte' jak bedą efekty odewzwe sie
![]() I jak jest jakiś efekt?
![]() |
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was łyka tabletki z beta-karotenem? Jeśli tak to jakie
![]()
![]() |
![]() |
#239 |
Wtajemniczenie
|
up
Ja od dziś stosuje solastyne forte ![]()
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Ja bralam dluzszy czas bellisesun. Ostatnio bylam na solarium 2 razy po 5 minut i raz 7, i powiem szczerze, ze nogi nabraly u mnie naprawde fajnego odcienia juz!! Nogi nigdy mi sie opalic nie chcialy, zawsze w wakacje wiadomo taka standardowa opalenizna, ale nogi najslabiej.. A tutaj 3 razy i naprawde widze roznice!!
Zastanawiam sie tylko czy skoro tak fajnie to na mnie dziala, to nie ma jakichs lepszych suplementow jak ta belissa..? Kto jeszcze stosuje jakies?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.