![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy
Ja juz po
![]() ![]() -album z allegro 65 zł -wywołanie zdjęć 20 zł -drukowanie wierszyków, cytatów- za darmo w pracy ![]() -wyraz twarzy mamy jak ogląda album: bezcenny ![]() P.S. teściówka też łzy roni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Swietny pomysl na zdjecia z mama
![]() aha, ale te albumy dla Twojej mamy i dla tesciow byly takie same? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
witam wszystkie forumowiczki!
![]() osttanio wpadł mi pomysł na prezent dla rodziców - http://www.allegro.pl/item690594895_...ek_grawer.html Co Wy na to??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
hmm, sama nie wiem. Nie jest to zly pomysl, cos w stylu pucharow czy medali. Ale ja tacie dalam medal na jego 50 urodziny i nie chcialabym sie powtarzac.
Mysle tez, ze lepiej by to wygladalo, gdyby na srodku bylo wklejone nasze zdjecie (tzn. PM) i zeby to byla taka ramka z podziekowaniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Przyczajenie
|
dokładnie chodzi mi o 4 wzór (na samym dole w prawym rogu) z naszym zdjęciem wygrawerowanym i podziekowaniami, hmm sama nie wiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ostatnio znajoma pokazywała mi, co dala rodzicom na podziękowanie - sama wyhaftowała krzyżykami obraz pary młodej, imiona jej i męża i data ślubu. Wiem, że moja mama na pewno nie ucieszyłaby się (nie doceniła - wg niej takie obrazeczki są strasznie kiczowate), więc nie zamierzam uszczęśliwiać jej na siłę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13409636]Otóż to. Kicz
![]() Ostatnio znajoma pokazywała mi, co dala rodzicom na podziękowanie - sama wyhaftowała krzyżykami obraz pary młodej, imiona jej i męża i data ślubu. Wiem, że moja mama na pewno nie ucieszyłaby się (nie doceniła - wg niej takie obrazeczki są strasznie kiczowate), więc nie zamierzam uszczęśliwiać jej na siłę ![]() ![]() Dlatego przeciez kazdy z nas zna swoich rodzicow i wie co jest dla nich kiczem a co nie. O gustach sie nie dyskutuje. Dla nas akurat kwiaty byly zbednym wydatkiem tyle pomyslow ile par mlodych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
my daliśmy ramki z parą młodą z masy solnej.
Sama lepiłam ludziki - zrobione na nasze podobieństwo i jeszcze dopisek data ślubu i imiona ![]()
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
bardzo fajny pomysł na podziękowania z klasą. W album jeszcze fajnie będzie włożyć Wasze ślubne zdjęcia i pamiątka gotowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
moi znajomi też dawali albumy rodzicom. I pamiętam, że na początku było ślubne zdjęcie rodziców właśnie, potem włożone już ślubne zdjęcia młodych. A ta kartka to też fantastyczny pomysł jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ja mam problem z podziękowaniami dla rodziców. Przez jakiś czas mieszkaliśmy z moim przyszłym mężem u jego matki. Nie wspominam dobrze tego czasu, a w końcu praktycznie zmusiła nas do wyprowadzenia się. Dodam, że ja wcale nie zabiegałam o mieszkanie tam- to podobno był jej pomysł- moje Słońce popierało, bo nie chciało mamusi samej zostawić (rodzice rozwiedzeni, a brat już na swoim), no więc się wprowadziłam. Od razu oczywiście ustaliliśmy wszystko - np. ile będziemy płacić co miesiąc - i muszę powiedzieć, że łaski mi nie robiła, bo płaciłam niewiele mniej niż, jak wynajmowałam. Jesteśmy w takiej sytuacji, że D. jeszcze studiuje i zarabia sporo mniej ode mnie, więc go praktycznie utrzymuję. A szanowna mamusia zamiast pomóc, to tylko kasę od nas chciała ciągle wyciągać. Wracając do tematu, nie wiem, czy jakiekolwiek podziękowania na weselu w jej stronę, przejdą mi przez gardło ![]() Z drugiej strony - przynajmniej w moich stronach - takie podziękowanie na weselu jest obowiązkowe - prezenty, piosenka dla rodziców i wspólny taniec. Chciałabym tego uniknąć, może macie jakieś sugestie?
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Nie smuć się bidulniko
![]() ![]()
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
my daliśmy rodzicom duże, kolorowe kosze kwiatów - takie wiosenne i wesołe i dobre wino w skrzynce drewnianej na której było wygrawerowane kilka słów od każdego z nas, wyszło pięknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Przyczajenie
|
Dot.: Prezent dla rodzicow na podziekowanie..
hej, a czy mogłabyś napisać co dokładnie jest na tym ślubowaniu teściów??
zainteresowało mnie to bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
albo cygaro. Winko tez bardzo dobry pomysł-ja bym dołączyła.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
Manhatan17 wydaje mi sie, ze jesli tesc lubi wino to mozecie mu kupic. Bo w sumie mamy dostana kwiaty, to on moze winko, a albumy to takie wspolne
![]() Co do bukietow, to ja sobie wyobrazalam jakis wielki bukiet, tylko nie wiem z jakimi kwiatami jeszcze (slub we wrzesniu, weic raczej nie wiosenne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
czekoladka - fantastyczny pomysł! gorąco Ci za niego dziękuję i oczywiście wykorzystam go na pewno na naszym ślubie 19 września
![]() Poza tym, czy ktoś się orientuje, gdzie w W-wie można kupić fajne kosze upominkowe dla rodziców? dzięki, uwielbiam Wizaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Przyczajenie
|
za wesele rodzicom nie trzeba dawać żadnych prezentów ja też jestem rodzicem dla mnie największym prezentem od młodych to jest ich miłość myślę , że kwiaty i uśmiech na waszych twarzach wystarczą i to z nawiązką
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, ja mialam podobny problem, co by tu wreczyc rodzicom, wiem ze moim rodzice nie chcieliby i tak zadnych podarkow bo zapewne wystarczylyby same zyczenia, no ale mimo wszystko cos symbolicznego nie zaszkodzi. Napewno rodzice (moi i TZ ta) dostana po dlugasnej rózyczce i drewnianym kawalku 'zwoju' na ktorym wygrawerowane sa zyczenia, po wszystkim powiesza sobie na ścianie
![]() Mam do Was pytania: - jak odbywają sie podziekowania? Najpierw zyczenia, pozniej kwiaty/prezenciki a pozniej taniec tak? -rozumiem ze wszytskie planujecie podziekowac publicznie (mnie, osobiscie wizja publicznych przemowien przeraza, troche obawiam sie ze sie rozkleje ale ze bede jąkac) Co chcecie powiedziec? Ja napewno w kilku slowach, mysle ze nie trzeba tu dlugich, wymyslnych przemowien. Podpowiedzcie. Zalaczam ten nasz pomysl na prezent ![]()
Edytowane przez jadira Czas edycji: 2009-08-08 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ależ jest to w wątku napisane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
ja mam pytanie trochę z innej beczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
Ja także wolałam kupić coś, co będzie na dłużej, a nie dyplom który pewnie zniknie szybko w szafie.
Poszukaliśmy trochę z narzeczonym w necie i znaleźliśmy coś ciekawego - kryształowe upominki z grawerowaną dedykacją i zdjęciem: xxx Nam się podoba, świadkom też więc mam nadzieje rodzice będą zadowoleni. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-11-16 o 15:47 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Na zaproszeniach najczęściej jest napisane : "Zapraszają narzeczeni i rodzice." a po za tym rodzice organizuja wesele swoim dzieciom (przynajmniej u mnie tak jest ) ja swoim nie dawałam zaproszeń ani rodzicom mojego TŻ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
A my swoim rodzicom dalismy, moja mamuska sie wręcz domagala bo mowila ze chce miec na pamiątke
![]()
![]() |
![]() |
#235 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Przyczajenie
|
myśmy z żoną i drudzy rodzice dostaliśmy też upominek z kryształu wygwarerowane podziękowania od dzieci po otrzepinach jest to piękna pamiątka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Masz na myśli oczepiny...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
Na ostatnim weselu, na którym byłam, para młoda wygłosiła krótkie podziękowania (panna młoda 2-3 zdania, a pan młody po prostu 'dziękuję'). Mieli przygotowane 2 kosze (1 dla rodziców młodej, drugi - młodego oczywiście), w których było mnóstwo słodyczy (jakieś czekoladki, ptasie mleczka, takie bardziej eleganckie) + jakiś lepszy alkohol (chyba wino). Kosze były wielkie i elegancko zapakowane. Dość fajny pomysł moim zdaniem
![]()
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
co prawda jest to w sumie logiczne, że rodzice przychodzą na ślub i wesele (z wyjątkiem pewnych przypadków) ale my swoim rodzicom też daliśmy zaproszenia, po prostu na tych dwóch pominęliśmy zwrot "wraz z Rodzicami" i już, moja mama również chciała zaproszenie zostawić na pamiątkę i wkleić do albumu ze zdjęciami więc nie wyobrażam sobie, że mogłabym jej go nie wręczyć
![]() jeśli chodzi o kryształowe upominki z grawerowaną dedykacją i zdjęciem to według mnie trochę tandetne i mojej mamie na pewno by się nie spodobały ale wiadomo każdy lubi co innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Przyczajenie
|
http://www.allegro.pl/item700565526_...cia_ramka.html
a co myslicie na temat takich albumó, mnie takie coś się bardzo podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.