|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 część 11!
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Co z tego że ja dostałam wcześniej umowę i ją przeczytałam jak połowę rzeczy to dla mnie czarna magia
Najważniejsze było czy mi się oprocentowanie zgadza z tym co obiecali i czy dane nasze się zgadzają, i adres nieruchomości, i wsio. Resztę odnośnie nadpłacania czy wcześniejszej spłaty, egzekucji itd. zaufałam doradcy który wyczerpująco odpowiedział na wszystkie nasze pytania i pokazywał w umowie w którym miejscu jest informacja odnośnie tego o co pytamy.Ja mam jakieś dziwne przeczucie że mi się poród zbliża przedwcześnie ogromnie bolą mnie wszystkie kości tam na dole, podnieść nogę to dla mnie katorga. Boniuniu, żebyśmy jeszcze wytrzymały do 17.04, wtedy będę pewna że ciąża donoszona a najlepiej jak najdłużej bo to wesele jest i codziennie negocjuje z córką żeby mi dała na tym ślubie i weselu być, nawet jeśli jedynie w pozycji siedzącej
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Pati, najlepszego!
Aga, witam w klubie. Moja dziura na palcu po widelcu jeszcze sie w pelni nie zagoila. :P Vivienne, jak to? Masz nagrac filmik z odpowiedziami, nie znajac wczesniej pytan? Jak to dziala?? A co do stresu, u mnie rewelacyjnie zadzialalo przed ostatnia rozmowa 1) Kosmiczne przygotowanie sie, opracowalam sobie wszystkie znalezione w necie pytania - behawioralne i techniczne dotyczace choc w najmniejszym stopniu mojego stanowiska, nawet programowanie sobie powtarzalam. xD Przygotowalam sobie kilkadziesiat stron materialow. Na glassdoor ludzie wrzucaja pytania z rozmow kwalifikacyjnych, mozesz poszukac podobnego stanowiska, ale i na google latwo znalezc pytania. Ofc mnie o nic technicznego w koncu nie zapytali. xD 2) Puszczenie sobie przed rozmowa pozytywnej i motywujacej muzyki (ja akurat sluchalam kpopu, ktory kocham, zapetlilam piosenke "Don't you worry 'bout me, baby" ) i tanczenie do niej ![]() 3) Powiedzenie sobie, ze stres to dobra rzecz, bo mobilizuje cały organizm. Serio takie podejscie bardzo pomaga.
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weź! Pierwszy raz od 3 msc wyszlam wcześniej z pracy niz 20, także jak sobie zaplanowalam wyjście o ludzkich porach to jednak firma odmówiła plan na dziś: leżę! Obiad sam sie zrobi po 18 ![]() Ja prawie też odpuscilam 5 ostatnich stron dot kosztow dodatkowych zwiazanych z windykacja...
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ciagle leje. -_- I ma lac do konca tygodnia. -_- Juz chyba drugi miesiac leje, z krotkimi slonecznymi momentami.
I nie moge zalozyc nowych butow (kupionych juz dawno temu Potrzebuje dlugiego weekendu.
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, wytrzymasz
Asieńka posłucha mamusi i grzecznie poczeka w brzuszku tyle ile potrzeba Jedzie do mnie kebab ![]() Ja byłam dzisiaj na spacerze, chciałam kupić kwiatki i skrzynki na balkon, ale nic specjalnego mnie nie urzekło, ze skrzynek co by mi odpowiadały była tylko jedna a potrzebuje czterech i nie kupiłam
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dasz rade, do 17 na pewno donosisz ![]() jeden?!
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko jeden?
![]() Ale dawno nie jadlam kebaba... Przypomina mi sie, ze ostatnio jadlam w Polsce, ale to musial byc chyba 2015 r, zanim przeszlam na bezglutenowa diete. ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Znow przejechalam przystanek. xD Nie cierpie przystankow na zadanie w miescie. xD
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę kebsa zjeść jak nic!
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
U nas był kebab w sobotę. Chodził za nami z miesiąc i jakos nie wychodziło.
Jak poznałam męża to co piątek jedliśmy na obiad. Ze dwa lata, tydzień w tydzień był kebab. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Zawołał mnie kebab !!!
O mamuniu jaką ja mam ochote ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jem pizze
M. Zrobił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#226 | ||
|
na przekór do celu
|
No to padłam na bruk
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sprawdziłaś najważniejsze, sQ pisała, że miała w akcie nawet powierzchnię swojego domu błędną, równie dobrze błędny mógł być adres czy inna tego typu rzecz, kto wie, może odnośnie innych nieruchomości też były takie błędy i co, właściciel nawet nie wiedział, że kupuje dom np. o 3 metry większy niż jest w rzeczywistości, bo mu się nie chciało chociaż tego sprawdzić...
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#228 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsza to "Trzy metry nad niebem" ,a druga "Tylko Ciebie Chcę " Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bazgram z telefonu |
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż. Mieliśmy 2 oferty kredytu
Ta była lepsza, nienegocjowalna. Sprawdzone były ogólne założenia a co mówiła reszta, no cóż. Na co mi czytać skoro nie mogę zmienić
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po drugie, może to będzie na zasadzie ankiety?
|
|
#234 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#236 |
|
na przekór do celu
|
Hmm, ja lubię wiedzieć. Zawsze próbuję się wszystkiego dowiedzieć. Czasami dostaję odpowiedź, której nie rozumiem i tak w zasadzie było w przypadku załatwiania naszego kredytu, przeczytałam i niewiele zrozumiałam, skontrolowałam jedynie podstawowe informacje, o resztę wypytaliśmy doradcę. Żeby w razie czego nie było wielkich oczu i zdziwienia "Ale jak to? Ja coś takiego podpisywałam?". A jak będzie, to przynajmniej nie będę miała sobie nic do zarzucenia, bo próbowałam ogarnąć wszystko na tyle ile potrafię.
Wcześniej pisałam też o skrajnym przypadku, kiedy człowiek w ogóle nie zerka na jakąkolwiek umowę i goły i wesoły przychodzi ją podpisać z myślą, że zerknie na nią przy podpisywaniu. Skontrolowanie podstawowych danych i liczb, czy nieprzeczytanie kilku ostatnich stron do takiego podejścia nie zaliczam ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Tak teraz sobie myślę, że może wyszło, iż recytowanie wszelkich umów z pamięci czy dokładne studiowanie każdego zapisu, pojęcia i stawanie się specem każdej dziedziny, której umowa dotyczy to dla mnie wymóg konieczny przed złożeniem podpisu - zatem mówię, że nie Nawet o tym nie pomyślałam
|
|
#237 |
|
... choć nie Westwood
|
Pracowałam w dziale reklamacji 5 lat. Uwierzcie, ludzie nie czytają umów. Składają bezmyślnie podpisy, informacje widnieją jak byk, a oni i tak tego nie widzą... temat rzeka.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo te, o których Ty napisałaś znam i widziałam oba filmy |
|
|
|
|
#240 | ||
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
Cytat:
![]() widziałam się w koleżanką od wypadku. dzisiaj mija rok... nawet nie wiem kiedy to zleciało. za tydzień jej rozprawa karna. mam nadzieję, że będzie już po wszystkim. jutro do pracy robię sobie sałatkę z paluszkami surimi. muszę codziennie coś wymyślać
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

Najważniejsze było czy mi się oprocentowanie zgadza z tym co obiecali i czy dane nasze się zgadzają, i adres nieruchomości, i wsio. Resztę odnośnie nadpłacania czy wcześniejszej spłaty, egzekucji itd. zaufałam doradcy który wyczerpująco odpowiedział na wszystkie nasze pytania i pokazywał w umowie w którym miejscu jest informacja odnośnie tego o co pytamy.
ogromnie bolą mnie wszystkie kości tam na dole, podnieść nogę to dla mnie katorga. Boniuniu, żebyśmy jeszcze wytrzymały do 17.04, wtedy będę pewna że ciąża donoszona a najlepiej jak najdłużej bo to wesele jest i codziennie negocjuje z córką żeby mi dała na tym ślubie i weselu być, nawet jeśli jedynie w pozycji siedzącej

odpuscilam 5 ostatnich stron dot kosztow dodatkowych zwiazanych z windykacja...
04.07.2015
I nie moge zalozyc nowych butow (kupionych juz dawno temu
Asieńka posłucha mamusi i grzecznie poczeka w brzuszku tyle ile potrzeba