Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Pokaż wyniki sondy: Zadecyduj o przyszłości karmy na forum
zostawiamy karmę w takiej postaci i na takich zasadach jak w okresie próbnym 720 44,01%
zostawiamy karmę jak teraz oprócz mocy dotknięcia - wszyscy mają identyczną 236 14,43%
karma będzie widoczna TYLKO w profilu użytkownika, moc dotknięcia bez zmian 84 5,13%
karma będzie widoczna TYLKO w profilu użytkownika, ale wszyscy mają mieć jednakową moc dotknięcia 83 5,07%
całkowicie rezygnujemy z karmy 513 31,36%
Głosujący: 1636. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-15, 09:40   #211
Ines1985
Zakorzenienie

Dot.: KARMA: głosowanie

Cytat:
Napisane przez vretka
Zagłosowałam na opcję, w której moc jest zrównywana, a kwadraciki niewidoczne. Szczerze mówiąc, wynik mnie trochę zaskoczył. Tyle Wizażanek pisało, że najważniejsze są dla nich miłe komentarze, a okazuje się, że jednak większości przypadł do gustu konkurs popularności
Wcześniej napisałam dokładnie to samo znów się zgadzamy w kwestii karmy . Myslalam ze jeśli komuś chodzi tylko o komentarze to zaglosuje na opcję pozostawienia karmy, ale ukrycia jej.
Natomiast wynik mnie rozczarował... Miałam nadzieję że ta opcja wygra.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 09:53   #212
Paulyna
Zakorzenienie

poszlo
Paulyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 10:07   #213
Lagoona
Przyczajenie

Niech zostanie karma...
Lagoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 10:09   #214
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez rzęsa
vretko, to zależy jak kto do tego podchodzi

ja np. traktuję wypasioną karmę jako sygnał, że dana wizażanka jest prawdopodobnie godna zaufania, a już na pewno warto wziąć jej opinię pod uwagę
i porządnie przemyśleć
Dla mnie wypasiona karma może być wyznacznikiem np. tego, czy ktoś jest pomocny, czy fajnie pisze, czy ma dużo koleżanek, czy sam dużo maca i dostaje karmę w odwecie itd. Sama najczęściej dostaję karmę dlatego, że komuś podoba się moja wypowiedź i zgadza się z tym, co napisałam. Rzadko dostaję karmę za pomoc jako taką, choć staram się dzielić moją wiedzą wtedy, kiedy jest to możliwe. Jednak nie przeszkadza mi to. Szczerze mówiąc uważam, to za bardzo miłe i szkoda byłoby, gdyby karma całkowicie zniknęła. Węże nie są jednak dla mnie żadnym wyznacznikiem. Zasady przyznawania karmy nie są na tyle sprecyzowane, żeby ich ilość mogła świadczyć o czymś konkretnym. Poza tym, nigdy nie wiadomo, czy kwadracik pojawił się po tym, jak Wizażanka pomogła dwóm dziewczynom z mocą 50, czy setce początkujących Wizażanek
Stary 2006-05-15, 10:11   #215
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez Ines1985
Natomiast wynik mnie rozczarował... Miałam nadzieję że ta opcja wygra.
Ja również
Stary 2006-05-15, 10:33   #216
kagi
Raczkowanie

już po
Dzięki tej sądzie dowiedziałam się co oznaczają karma i moc dotknięcia . Jakoś wcześniej mnie to nie zainteresowało.
Jestem za opcją zostawienia karmy ale widocznej w profilu. Moc dotknięcia może zostać. Ona jest "neutralna", bo nie tylko zależy od karmy ale też od ilości wiadomosci i od stażu. A jeżeli dobrze zrozumiałam, to jakakolwiek jej zmiana oznacza wyzerowania też licznika ilości wiadomości a to niepotrzebne
Pozdrawiam
kagi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 10:44   #217
Magdalena_P
Raczkowanie

prawde mówiąc wszystko mi jedno...karma to nie wszystko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-15, 10:50   #218
stowka
Rozeznanie

GG do stowka

Glos oddany
stowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 11:32   #219
TakaMalaNiunia
Przyczajenie

glosik oddany, jestem za karma taka jak jest teraz
TakaMalaNiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 11:33   #220
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malkol13
Jowisia ale czy ktos zauwazal moje propozycje odnosnie mocy karmy w granicach 1-20?? NIE, gdy ten pomysl zauwazyla i podchwycila inna wizazanka(bez obrazy to nie jest zlosliwie) "starsza" to od razu zaczeto o tym mowic...czasami mam wrazenie, ze jak sie nie jest we wszystykich watkach na plotkowym i nie podlizuje sie do kilku rzucajacych sie w oczy osob to jest sie hmmm czyms bardzo niewielkim dla tych STARYCH wizazanek...Elita???
karma to jedynie potwierdza.
Malkol, nie denerwuj się tak
Też kilka razy spotkałam się z sytuacją, że moją wypowiedź delikatnie mówiąc pominięto, ale kilka postów dalej, podchwycony przez kogoś innego, spotkał się z gorącą odpowiedzią. Ale nie oburzam się i nie wyskakuję od razu z określeniem "elita", bo to już o krok od KWA

To, że nikt 'z góry' na razie na Wasze propozycje odpisuje, nie znaczy, że nie czyta... Poczekajmy na wyniki sondy, jest tutaj tyle Wizażanek, że jeszcze dużo może się zmienić

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 11:34   #221
rzęsa
Zakorzenienie

GG do rzęsa

Cytat:
Napisane przez vretka
Dla mnie wypasiona karma może być wyznacznikiem np. tego, czy ktoś jest pomocny, czy fajnie pisze, czy ma dużo koleżanek, czy sam dużo maca i dostaje karmę w odwecie itd. Sama najczęściej dostaję karmę dlatego, że komuś podoba się moja wypowiedź i zgadza się z tym, co napisałam. Rzadko dostaję karmę za pomoc jako taką, choć staram się dzielić moją wiedzą wtedy, kiedy jest to możliwe. Jednak nie przeszkadza mi to. Szczerze mówiąc uważam, to za bardzo miłe i szkoda byłoby, gdyby karma całkowicie zniknęła. Węże nie są jednak dla mnie żadnym wyznacznikiem. Zasady przyznawania karmy nie są na tyle sprecyzowane, żeby ich ilość mogła świadczyć o czymś konkretnym. Poza tym, nigdy nie wiadomo, czy kwadracik pojawił się po tym, jak Wizażanka pomogła dwóm dziewczynom z mocą 50, czy setce początkujących Wizażanek
no i dlatego napisałam "prawdopodobnie"
w każdym razie daleko mi od postrzegania tego jako konkursu czegokolwiek
choć widzę, niestety wyścig wśród niektórych wizażanek
rzęsa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-15, 12:06   #222
Kobieta_słonecznik
Zakorzenienie

Głosik oddany
Kobieta_słonecznik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 12:21   #223
magdzia33
Zakorzenienie

zagłosowałam

Jestem żoną

Maleństwo
magdzia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 12:23   #224
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Już zagłosowane .
Stary 2006-05-15, 12:25   #225
Wojtusia
Zakorzenienie

Ja też już zagłosowałam, ciekawe jakie będą ostateczne wyniki
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 12:25   #226
nikki999
Zakorzenienie

ja również zagłosowałam

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 13:06   #227
Marcelina_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malkol13
Marcelina jak ktos pisze( i nie tyczy sie to TYLKO Ciebie) , ze nei jest zorientowany, co to jest karma, tomoj pierwszy post, ale zaglosuje- w koncu mam do tego prawo <<<< to idea samej sondy, przemyslanych decyzji wyboru, rozwazania Wizazanek, w ktorych tez mialam przyjemnosc brac udzial o karmie, od samego poczatku jej powstania do chwili obecnej, od domyslow jej funkcjonowania po pewnosc dzialania- jestem pewna, ze w dpbry sposob zaglosowalam.

jaka pewnosc moze miec osoba, ktora ma na koncie ponizej XX wiadomosci(czyli np nie przyznawala lub nie dostawala do tej pory karmy{jezeli nie masz zadnegopopsta to nei dostaniesz karmy}, czyt. nie uzywala jej,praktyka itp.), nie wie co to jest i z czym to sie je, to w jaki sposob glos moze byc przemyslany???

wedlug mnei nie moze

Marcelina nie stwierdzilam, ze jestes idiotka(to sa Twoje slowa), stwierdzilam ze sie nie czepiam bo wypowiedz nei byla skierowana jedynie pod Twoim katem...(jakbys doczytala do konca, po twoim cytacie znalazla sie wypowiedz innej osoby, tyle ze nie odznaczona). Wiec kto tu sie czepia??
ja się ani nie czepiam.. ani nie wściekam..
odebralam Twój post jako ironię.. jako, że - "Po co żółtodzioby głosują.. jak nie mają o niczym zielonego pojęcia..".

Zostałam tu zaproszona aby ocenić pomysł "karmy" i oceniam go jako- fajny.

Nie mam możliwości poddania go wszystkim kryteriom- np. jak ona wpływała na relacje między użytkownikami, ich zapał do pisania, kłótnie o moce, tego nie wiem- i nie bardzo mnie interesuje.

Karma- jako pomysł- uważam za fajny, tyle.

Pozdrawiam.
Marcelina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 13:23   #228
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13

tylko widzisz Marcelina... ta sonda nie ma opcji typu podoba mi sie nie podoba tylko na jakiej zasadzie funkconuje...

nie wiesz jak wplywala na rwelacje miedzy Wizazankami...powiem w skrocie zdarzalo sie, ze bardzo gwaltownie.

nie powiedzialam o nikim Zoltodziob, glupek czy uzywajac jakiegokolwiek innego slowa mogacego bezposrednio kogos urazic.

poprostu nie znajac tematu trudno jest oceniac.
to tak jakbym miala wziac udzial w sondzie... ktora wiertarka jest lepsza, badz jak uwazasz czy moc, zuzycie prradu ma znaczenie dla trwalosci bezpieczenstwa uzytkowania<<<<nie zaglosowalabym- nawet w ciemno-----poprostu jest o jedna opcje za malo
f) nie wiem co to jest karma, nie mialam z nia stycznosci, jest mi to obojetne

edit:
/f) co to jest wiertarka, nie mialam z nia stycznosci, jest mi to obojetne
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 13:27   #229
magdziaS
Podróżniczka

Zaglosowalam - choc niestey moja opcja raczej nie ma zadnych szans, niestety - spodziewalam sie inaczej oddanych glowos

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 13:31   #230
kasia5558
Wtajemniczenie

Zgadzam sie z tym co napisala Malkol:
"Jowisia ale czy ktos zauwazal moje propozycje odnosnie mocy karmy w granicach 1-20?? NIE, gdy ten pomysl zauwazyla i podchwycila inna wizazanka(bez obrazy to nie jest zlosliwie) "starsza" to od razu zaczeto o tym mowic...czasami mam wrazenie, ze jak sie nie jest we wszystykich watkach na plotkowym i nie podlizuje sie do kilku rzucajacych sie w oczy osob to jest sie hmmm czyms bardzo niewielkim dla tych STARYCH wizazanek...Elita???
karma to jedynie potwierdza."

czasami tak wlasnie wygladaja dyskusje na forum ale mnie to kompletnie nie przeszkadza, poki jest milo sympatycznie, dziewczyny nawazajem sobie radza - jest ok. Karma to taki sympatyczny bajer, cos jak SOG na innym forum - z tym ze tam jest to WYJATKOWE wyroznienie, to karma spowszedniala, przyznaje sie ja czesto za jedno zyczliwe slowo, a powinna byc naprawde prawdziwym wyroznieniem...

dla mnie pomysl ze kazdy ma inna moc dotkniecia jest bez sensu :/ glosowalam za ukryciem i zrownaniem mocy. pozdrawiam
kasia5558 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 13:37   #231
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

A ja juz pomijajac ta sonde, zastanawiam sie ciagle nad tym co bedzie DALEJ...
Wiekszosc z was glosuje, glosuje, debatuje jak zaglosowac...
A czy naprawde nikt sie nie zastanawia jak to bedzie wygladac.. pozniej?!

Bo przeceiz, karma sie juz zrownuje powoli. Moje pierwsze pytanie : czy gasienica sie zatrzymuje na Krysztalkowej. bo jesli tak, to juz wkrotce bardzo wiele wizazanek bedzie mialo Krysztalkowa i koniec. Wszystko sie zrowna. Tylko te nowe beda mialy po jednym kwadraciku i powoli beda dazyc do gasienicy. Wiekszosc zas z nas, ktore sa tu od dluzszego czasu ma Dusze w Krysztalkach. I wszystkie z czasem bedziemy ja mialy. I co dalej?? Beda wizazanki podzielone na dwie grupy : te, ktore maja krysztalkowa karme / i te ktore jej nie maja.

I co. Dalej bedzie tylko rosla moc? Do ilu..? DO 200..300..700??
Dluzsze stazem iwzaznki beda mialy krysztalki i tylko moc im rosla? Przeciez to bez sensu. Tym bardziej zwazajac na dysonans - ktos nowy bedzie mial moc 1, a ktos stary moc 300. To bedzie... STRASZNE. I nie wierze, ze wtedy jeszcze bardziej nie poglebia sie roznice i przepascie miedzy nami. A co jak taka (przypadkowo) stara walnie kogos nowego -200?? I co wtedy?! Nie wierze, ze bedzie mozna utrzymac stosunki prawidlowe miedzy nowymi a starymi. Bedzie miedzy nami ZA DUZA przepasc.

Na razie nie interesuje mnie samo glosowanie, ale dyskusjaz nad karma, ktora wciaz nie dotarla do zadnych konkretnych, satysfakcjonujkacych mnie odpowiedzi. dyskutujemy, czy karme zostawic, czy nie, nie dyskutujemy natomiast jak ja zmienic i ulepszyc. Pozostawienie tak ogromnych roznic miedzy moca dotkniecia jest chore.
Zal mi karmy, i wiem, ze jezeli zrezygnuje z niej i moja gasienica sie skasuje, ciezko mi bedzie utworzyc nowa, poniewaz musze mocno niedlugo ograniczyc wizaz. Ale mimo wszystko, mysle przyszlosciowo. I nie wyobrazam sobie pozostawienia takich roznicy w mocy. Dlatego jedynym rozwiazaniem jakie widze jest wyzerowanie licznikow. Jestem wrazliwa na niesprawiedliwosc i nierownosc. Ta sytuacja (aktualna) zmierza do nikad. I bedzie jeszcze gorzej..

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 13:45   #232
Ametrin
Raczkowanie

juz zaglosowalam wedlug mnie Karma jest niepotrzebna, wogole nie zwracam na nia uwagi, jestem za jej likwidacja.
Ametrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 13:46   #233
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13

niestety, ale tak bedzie....

chcialabym zebyktos zauwazyl to co z Aeterna piszemy na przemian przedzial mocy 1-20 i wszyscy beda zadowoleni
"elita" bo nie beda rowni nowym(sami tak pisza)

"nowi" bo nie bedzie takiej roznicy

"sredni" bo bedzie wieksza sprawiedliwosc

mam w nosie mojego weza... nie chce tylko zebym zostala bez tych milych slow w profilu, ktore dla mnei wiele znacza...
rejestrujac sie tutaj bylam "niewidoczna" dla starszych stazem wizazanek, gdy pojawila sie karma jeszcze bardziej...bylam przekonana ze moze do 100pkt karmy dojde...a teraz nie wierze w to ze mam ponad 1600pkt wspaniale uczucie, ze ktos rowniez w necie potrafi Cie docenic...

nie chce rezygnowac z karmy calkowicie...ale gdyby te osoby, ktore chca z niej calkowicie zrezygnowac, mogly ja sobie same wylaczyc w panelu uzytkownika bylabym szczesliwa i wiekszosc z nas bylaby zadowolona
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 13:49   #234
katie-lee
Zadomowienie

juu glos oddany

[dieta]
katie-lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 13:50   #235
witaminka
Rozeznanie

co to jest ta karma w ogole? wiem ze sa to te zielone kwadraciki ale co one oznaczaja??
Stary 2006-05-15, 13:58   #236
nikki999
Zakorzenienie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...55#post1364655
tutaj jest wszystko wyjaśnione

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 13:59   #237
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez jowisia
A ja juz pomijajac ta sonde, zastanawiam sie ciagle nad tym co bedzie DALEJ...
..........
Popieram Jowisiu Bardzo madre slowa

Malkol z Tobą również się zgadzam

Obie macie racje

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-15, 14:00   #238
Nati02
Zakorzenienie

Jowisia madrze pisze. Sama nie zastanawiałam się nad tym co będzie dalej. Bo co będzie? Wszystkie po +1000 punktów karmy? A może nowe bonusy?
Nie mówie już o samej mocy dotknięcia, bo to w ogóle abstrakcja.
Czy może ktoś powiedzieć jak wyglada sprawa karmy na innych forach? Nie siedze na innych forach i nie wiem jak tam to wygląda, dlatego prosiłabym by ktoś napisał, bym mogła rozjaśnić sobie obraz na temat owego problemu.
Stary 2006-05-15, 14:01   #239
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

zagłosowane
Nikula5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 14:01   #240
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

I masz racje, Malkol. Jestem zdania, ze osoby nie orientujace sie w temacie, nie powinny sie w ogole wypowiadac.
Bo tu chodzi o duzo wiecej, niz tylko : pomysl karmy mi sie podoba/nie podoba mi sie. To jest cala historia.

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości