Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-01, 10:23   #211
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Cytat:
Napisane przez agika11
Hej dziewczyny i dzieciaczki
Dopiero co obchodziłyśmy Dzień Matki a tu już następne święto naszych pociech - nie wiem , które milsze NAjlepsze życzonka dla wszystkich maluszków - niech nam zdrowo rosną i będą radosne.
KAmil skończył 2 miesiące i z tej okazji go zważyliśmy - 4800g. Przybrał mi od wyjścia ze szpitala 1600g i nie wiem czy to nie za mało. Ile w tym wieku przybrały wasze dzieciaczki.

MAm jeszcze jedno pytanko: jak w ciągu dnia zasypiają wasz maluchy. Pomagacie im w tym? KAmil do porannej drzemki zasypia sam w łóżeczku. Tak samo jest po kąpieli. Odłożony do łóżeczka zasypia. Jednak w ciągu dnia potrzebuje pomocy: lulanie na rękach, w nosidełku. NO chyba że idziemy na spacer to wtedy w wózku. Nie wiem z czego to wynika. Marzy mi się by zasypiał samodzielnie w łóżeczku.

POgoda okropna Od wczoraj siedzimy w domu. My chcemy do LATA
Papatki
Agika11 mój Mateusz po 2 miesiacach ważył 5kg i jest to dobra waga, oczywiscie jest tylko na piersi. Pediatra mówi, że ładnie przybiera na wadze więc myśle, że nie masz się czym martwić . Jak wychodziliśmy ze szpitala ważył 3250g, a po miesiacu 4100g. Jeżeli chodzi o sen to mój synek musi być bujany, noszony na rękach, albo czasami zasypia jak głaszcze go po główce i leże obok niego. Sam zasypia jedynie w wózku, jak położe go do łóżeczka aby poleżał albo zasnął to ryk , ale jak położymy go do naszego łóżka to pomarudzi trochę i zaśnie , niestety błąd zrobiliśmy biorąc go do nas i traz mamy z swoje. Czasami, ale rzadko się to zdarza zaśnie przy włączonej karuzeli.

Ch_aga u nas też zimno i zaczął padać deszcz, chociaż udało mi się iść na godzinny spacer.

Tiaaro śliczne życzenia bardzo dziękujemy z Matuszkiem .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-01, 11:00   #212
agika11
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. To jestem spokojniejsza jeśli chodzi o wagę. A mi się marzy by go odkładać do łóżeczka, buziaczek i synek zasypia - marzenie ściętej głowy . Choć teraz właśnie tak zasnął - przy włączonej płycie kołysanki Celin DIon "Miracle" ALe wiem że popołudniu będzie krzyk i lulanie na rękach O spacerze nie ma co marzyć. Choć wychodziliśmy już w zimne i wietrzne dni - dzisiaj jest u nas okropnie zimno więc sobie i Kamilowi podaruję.

Tiaaro - fajne życzenia, dzięki bardzo - dokładnie tego samego dla was
A co podarowałyście swoim pociechom w Dniu Dziecka? KAmil oprócz buziaczków dostał kolorową krówkę z długimi nogami, grającą i z szeleszczącymi uszami. FAjna jest. Od przyszłego chrzestnego (chrzest 18 czerwca) - pacynkę pieska. Pacynka chyba mu się bardziej podoba niż krowa Wprowadziliśmy nową formę zabawy - mini teatrzyk.

Papatki
agika11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-01, 11:16   #213
jastin83
Zakorzenienie

Kobietki chciałybyśmy złożyc z moją styczniową córcią Wiktorką życzonka waszym maluszkom,niech wam rosną zdrowo te wasze szkraby!

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-01, 11:36   #214
MartusiaJ
Rozeznanie

i ja podpisuję się pod życzeniami Jasti n i Wikuni !!!

po sąsiedzku moc całusow dla Waszych Dzieciaczków od ciotki Marty i styczniowego kawalera Kubusia
Stary 2006-06-01, 12:11   #215
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Hej dziewczyny, jak tam wwasze ociechy w dzień dziecka? Prezenciki sie udały? Ja wczoraj zaszalałam i kuiłam trocheciuszków dla Fifka, wszystko na 68 bo to kurcze maly kloc i nosiedełko na plecy. Fajna sprawa, ale Fifek jak go do niego wsadzam troche siebuntuje, pzrechodzi mu dopiero jak sie usadowi. Poza tym nosidełko jest na piersi, dziecko moze byc zwrócone twarza do mamy - ta pozycjamu wcale nie odpowiada, na dodatek ma na wysokości oczu wtedy pasek,albo pleckami do mamy - ta pozycja jest wymagana, dzis tak gotowalismy zupę i Filipek był bardzo zadowolony. Tylko qrde.....ramiona odpadają....Fifek, kloc jeden waży już 7400g
Z tego też powodu pzreszlismy juz na Pampersy 4. I tu niestety moje rozczarowanie. Jak sobie bardzo chwliłam Pampersy i od 1-3 byłam bardzo bardzo zadowolona, to tym razem uwazam ze sa do niczego. Szczerze mówiac bez porównania jest lepsza Bella Happy. A skad moja dezaprobata, a juz mówię. Pasek , który ma za swoje główne zadanie "wsiąkać siusiu" jest tak wąski,ze siusius niestety laduje na "marginesie wokół warstwy chłonnej" i nastepnie wydostaje sie na zewnatrz. Tym sposobem Fifek w nocy był cały zasikany....super! Dodatkowo , wydaje mi sie ze ten wkład chłonny jest mniejszy niz w popzrednich Pampersach i pzrez to również chłonie duzo mniej. Właściwie to wypadałoby mi pzrewijać Fifka co godzinę ,max. 1.5...jesli kierowac sie tym ,ze wielkosc i chłonnosc paska chłonącego zmiejsza sie wraz z pzryrostem masy i długosci dziecka, to ciekawa jestem jak wyglądają te najwieskze Pampersy? .natomiast jestem bardzo bardzo zadowolona z Belli. Wkład chłonny jest bardzo szeroki( pzrez co same z seibei sa szersze, ale to lepiej dla bioderek), nie ma "marginesu" jak w Pampersach(czyli nic nie ucieka) i Happy są naprawdę jak studnia bez dna, mogą bardzo duzo zmieścić. I jakoś tak wydaje mi się, że są bardziej oddychajace niż Pampersy, bo sa całe wykonane z chyb a bawełno - czegoś, no wkazdym razie na pewno oddychają. A co najważniejsze, mieszczą wielki tyłeczek mojego Klocuszka, jakos lepiej na nim lezżą. Wczoraj zaczęlismy paczke Pampersów 4 - szt.54, ale musze tż pogonic, zeby mu kupił Happy 2 (od 8-18 kg), bo w nocy bede miała dyzur pzry zmienianiu pieluch co 2 godziny.

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-01, 12:27   #216
MartusiaJ
Rozeznanie

no kochana Meme to dobrze wiedzieć bo mój Kubuś waży 7100 no i też niedługo przejde na 4, a skoro są do kitu to ich nie kupie a wypróbuje wreszcie tę bellę a może Huggies też są dobre?
dla Fifka, a życzonka powyżej
Stary 2006-06-01, 12:30   #217
MartusiaJ
Rozeznanie

a co do prezentów na dizeń dziecka to mój Synek otrzymał wspaniały prezent.... a mianowicie....... ha!
ASPIRATOR DO NOSA FRIDA bo jest pociagajacy biedaczek , na razie oczywiście , może coś jeszcze sie znajdzie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-01, 12:38   #218
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Meme juz przy trójkach widać, że są mniej chłonne i trzeba częściej zmieniać pampersa . Ja też mam zamiar później przejść na Happy, mam nadzieje, że będą bardziej opłacalne.
Jeśli chodzi o prezent to kupiłam mu tylko body i skarpetki , dopiero w poniedziałek mam zamiar jechać do smyka i kupić mu jakąs fajną zabawkę.
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-01, 12:41   #219
Meme
Zadomowienie

GG do Meme
Talking Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Hej Martusia! Gorące całuski dla Kubusia i dla Ciebie od mnie i Fifka! Qrcze powiem Ci ,ze mi cie brakuje! Pamietasz te fantastyzne czasy studiów, kiedy zamiast na wykładach siedziałysmy "U Grzesia"? Fajnie było....ale wole to co jest teraz! A tak a propos Huggiesów, to wg mnie tez są do d....ale wiadomo, co kto lubi...Fifek swój duzy tyłeczke odzdzoiczył chyba po mnie, moze dlatego nie mieści w większosć standardowych pieluch
Caluski! i napisz mi wreszcie tego maila!!!!!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-06-01, 12:47   #220
MartusiaJ
Rozeznanie

mail qrcze napisany kochana ale outlook nie chce wyslać już od wczoraj szwankuje, a jestem u mamy bez Wojtka braci tez brak i nie ma mi kto pomóc- ale obiecuję , że wyślę kochana!! oj tak pamiętam te czasy
Bar u Grzesia- wystrój wionący komunizmem ale ta wspaniała atmosfera
Ja jeszcze nie wypróbowałam inszych pieluch niż pampersy.. wiuęc skoro nie polecasz huggies to nie kupię, ale za to kupię bellę.
Stary 2006-06-01, 13:32   #221
puszek
Przyczajenie

Witam wszystkie dzieciaczki i mamusie.
Dziękuję wszystkim za miłe przywitanie.
Moja córeczka ma na imię Iga, przyszła na świat przez cięcie cesarskie.Mama Igusi ma 30 lat, pracuje( obecnie macierzyński),pisze prace magisterską(powinnam już skończyć, a mam dopiero pół I rozdziału).
Mam problem z załadowaniem zdjęcia, jutro mój mąż wrzuci zdjęcie Igulki. Pozdrawiam
puszek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-01, 13:32   #222
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Najlepsze życzenia dla naszych maluszków

W Kaliszu wieje huraganowy wiatr więc siedzimy w domu Zwariuje przez tą pogode, mam dosyć siedzenia w domu!
Julka w dzień śpi tylko w wózku. Po kąpaniu ok. 19.30 dostaje butle i klade ją do łóżeczka zasypia sama. Czasem marudzi ale staram się jej nie wyjmować z łóżeczka. Przynajmniej z tym nie ma problemów. Za to jest kat jeśli chodzi o spanie w dzień. Dzisiaj wyjątkowo śpi od godziny. Chyba zrobiła mamie prezent na Dzień Dziecka.
Meme chyba po twoich zachwalaniach też skusze się na pieluszki happy. Dostawałam je w szpitalu i były całkiem dobre. Kupie sobie mniejszą paczke i przetestuje.
Jeśli chodzi o spotkanie to ja proponuje sobote 26 sierpnia. Miejsce Bielsko-Biała. Nowe mamusie mile widziane. Meme napewno nam poleci jakieś miłe miejsce gdzie mozna iść na kawe/herbate/sok/piwo do wyboru.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-01, 14:06   #223
kasiulka
Zakorzenienie

Witajcie mamusie ! - Oliwka kazała mi przekazac ze sciska mocno wszystkie dzidziusie na dzien dziecka i macha Wam łapką
Z prezentow to mycha dostala wspomniana juz wczesniej kure i gryzaka w ksztacie motylka - ale jakos srednio ja zainteresowal, chyba to jeszcze nie ten etap
Jesli chodzi o pieluchy to Oliwka dalej jedzie na trojkach, poki co sa dobre. Myszka wazy jakies 5300, z dokladnoscia do 100 gram ... w niedziele chrzciny i mam nadzieje ze wygonimy tego malego diabelka co to mi dzis w nocy spac nie dawal. Tylko ta pogoda, zimno jak diabli i co chwile leje, ciesze sie ze zamowilam ta welniana kiece, przynajmniej mala nie zmarznie.

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-01, 14:19   #224
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

czesc.
dziewczyny nie martwcie sie ze dzieciatka usypiaja na rekach, w wozku i bujane ze tchu brak. z TŻ przeszlismy przez to wszystko. Wiki byla bujana na rekach do momentu jak stwierdzila ze ta pozycja (na lezaco) jest fuu. potem byl czas wozka. na szczecie mialam taki duzy pozyczony od siostry TŻ wiec nie latalam z tym co na spacerki sie chodzi. myslalam ze juz zawsze tak bedzie. a tu TŻ nauczyl corcie innego zasypiania. kiedy w poludnie robi sie spiaca ( na ogol w porze karmienia mlemlem) sadzam ja sobie na kolanach, daje mleko potem zamieniam na smoka i lekko kolysze kolanami. wystarczy 10 minut i dziecko spi jak zabite. a wieczorem o 22 klade ja na wielka poduche, daje butle potem zamieniam na smoka i juz bez kolysania przekreca sie na lewy boczek i zasypia delikatnie mruczac sobie do snu. znajdziecie sposob na wasze pociechy.

co do pieluch to u mnie jest troszke na odwrot. na poczatku stosowalam happy. potem nigdzie nie moglam znalesc rozmiaru 3 wiec przeszlam na huggies. na poczatku bylam zadowolona ale potem wprowadzili te nowe , z elestycznym paskiem. i sie zaczelo. wystarczyly dwie godziny a Wiki miala mokre spiochy. zostaly mi pampersy ktorych do tej pory stosuje. czasem chcialabym zmienic na cos tanszego ale troche sie boje eksperymentow. w hipermarketach nie ma malych paczek a w zwyklych sklepach nie oplaca sie upowac bo na ogol doloze 15 zł i mam jumbo paczke pampersow. na szczescie mamy czesto promocje albo w tesco lub w realu, na ogol jumbo paczka po 43 zeta. wtedy kupuje trzy paczki i mam spokoj na dwa miesiace. az do nastepnej promocji.

pozdrawiam
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-01, 14:31   #225
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Dobra kochaniutkie! Mnie termin 26.08 jak na razie pasuje! Fajnie ze spotykamy sie w bielsku. Musicie mi tylko okreslić Wasze upodobania co do miejsćaspotkania, bo u nas troche tego jest....czy ma to być "obiekt zamkniety" - patrz kawiarnia, czy preferujecie Pub, palący / niepalący(obstawiam pzry palących ), a moze ogórdek piwny,a moze wyamagajaco? Restauracja? Bardziej pzryzeimnie? Pizzeria? Nie, to raczje bez sensu..Mam! albo nie...dobra określcie sie a ja juz cos wykombinuję... Muszę do tego zagadnienia podejsc logistycznie,a to dla mnie niemałe pzredsięwziecie! Czas zaczać ruszac szarymi komórkami,a będzie cieżko, bo od czasu jak byłam na L4 jeszcze w ciaży, to mi sie tak jakos.....przesiało w mózgu, a jak sieFifek urodził, to juz w ogle zdziecinniałam

FILIPEK

MADZIA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-01, 14:51   #226
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Meme jak dla mnie to góralska chata z oscypkami i baraniną wiem ja to mam chore wymagania ale znasz mnie. Niech się Julka przyzwyczaja. A tak serio to wszędzie może być byle było przytulnie i żeby można tam być z dziećmi. Raczej gdzieś gdzie dobrze karmią bo ja lubie dobre jedzonko.
A jak inne dziewczyny? Musimy coś razem ustalić.

Stary 2006-06-01, 14:55   #227
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Meme twoje szare komórki są bardzo szare i nic im nie brakuje.

Stary 2006-06-01, 15:03   #228
Mariqa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Meme twoje szare komórki są bardzo szare i nic im nie brakuje.
wymiękłam
Stary 2006-06-01, 15:13   #229
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
A tak serio to wszędzie może być byle było przytulnie i żeby można tam być z dziećmi.
a ja przeczytalam ze " a tak na serio to wszedzie moze byc byle bylo PRZYTULANIE i..."

skojarzylo mi sie to z klubem nocnym dla pan , a potem iz dlaczego chcecie tam dzieci zabierac. w tak mlodym wieku.
sorki dziewczyny chyba pogoda mi sie na mozg rzuca i brak swierzego powietrza w ilosci niagary. ciekawe czy moje komorki sa tez tak bardzo szare jak meme czy bardziej podchodza pod biel

sama sobie kare wymierze

Stary 2006-06-01, 15:15   #230
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez Mariqa
wymiękłam
Moje zostały za to potraktowane vanishem.
Wiem odbija mi ale to reakcja na ostatni stres i dobijającą pogodę. Organizm sam się broni.

Stary 2006-06-01, 15:17   #231
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie!
Ode mnie i Natalki też dużo szczęścia dla waszych pociech, niech sie zdrowo rozwijają i w szczęściu dorastają .
Co do miejsca spotkania podanego przez Joasię i szarych komórek Meme zgadzam się w zupełności .

Moja Natalka jutro kończy 2 miesiączki. Waży 5900. W dzień usypia sama położona do łóżeczka a wieczorem od razu po kąpieli śpiewam jej kołysankę i jak juz mruży oczka wkładam ją do łóżeczka i mniej więcej po 10 minutach, czasem wcześniej już śpi.

Puszku mam tą samą sytuację. Własnie kończę 1 rozdział.
U nas świeci słonko, ale jest niezbyt ciepło. Męża wysłałam na spacer z córą a ja się produkuję. Pracę mam oddać do końca czerwca, dlatego zaglądnęłam tu na chwilkę i juz zmykam dalej pisać póki ich nie ma....
Do wieczorka.......

Acha Natalka na Dzień Dziecka dostała matę edukacyjną ....na razie wśród tych wszystkich kolorów jest zdezorientowana......dobr a już uciekam....

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-01, 15:19   #232
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez tiaara
a ja przeczytalam ze " a tak na serio to wszedzie moze byc byle bylo PRZYTULANIE i..."

skojarzylo mi sie to z klubem nocnym dla pan
Tiaara aż tak wyposzczona to nie jestem chociaż może to takie głupie nie jest. TŻ z Julką na spacerek a my na jakiś striptiz skoczymy!!

Stary 2006-06-01, 15:35   #233
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

a moze tak zamienicie sie TŻ tami i oni wykonaja striptizik . zartuje. mimo wszystko chyba stresik daje nam sie we znaki i daje po tych naszych komoreczkach.

Stary 2006-06-01, 21:18   #234
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Mój dobry humor poszedł precz. TŻ właśnie poszedł sobie na piwo z kumplami. Ja mam dosyć. Nie dość że go nie ma non-stop w domu bo pracuje (wczoraj przyjechał po 21, nie będzie go cały weekend) to jeszcze musiał się iść zrelaksować. Super posiedze poczekam przecież to teraz moje główne zajęcie. Mnie się nikt nie pyta kiedy ja się relaksuje. Przecież kogo to niby obchodzi że mam na głowie dziecko, dom, szkołe. Wokół tłum ludzi: rodzina znajomi a i tak jestem sama. Gdyby nie komputer to już chyba bym kompletnie zbzikowała.

Stary 2006-06-01, 21:39   #235
kasiulka
Zakorzenienie

ech, a moje szare komórki juz prawie zanikły.... została mi juz własciwie tylko jedna samotnie pałętajaca sie pod czaszka....normalnie idiocieje na starosc, ostatnio zaczęłam gugać do mojego chlopa jak do Oliwki.

Wiecie co - 2,5 miesiaca po porodzie zrobily mi sie rozstępy na brzuchu ... normalnie z zaskoczenia mnie dziady wzieły, juz sie cieszylam ze brzuchol sie uchronił a tu taki prezent.

Joasiu ta kiecusia juz przyszla i jest sliczna - mysle ze Oliwka bedzie w niej fajnie wyglądała, jak wyjda fotki to Wam pokaze.

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-01, 22:29   #236
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Kasiulka, moze to marne pcieszenie, ale rozstępy nie robia sietylko od rozciagania skóry, ale w takim samy stopniu od tego ,ze czegoś pod skórą aczyna brakować, patrz tłuszczyku! Tak wiec, jeśli zrobiły i sie roztespy, to znaczy, ze gwałtownie ubyło ci "wartswy ochronnej " na brzusiu! Ja tak zawsze mam jak nagle i za duzo schudnę! A co do gugania, to witam w klubie, ja też do mojego meża zwracam sie "per a guuuu"

Dżoana, a co do twojego tż, to lej w pysk i niech sie nie opieprza! A jak sie stawiać bedzie to homonto mu zarzuc i koniec! se wymyslił....relaksowanie sie! Relaksowac to on sie bedzie , jak Julcia na pierwsza kolonię pojedzie!o! to by było na tyle, jeśli chodzi o moje wieczorne wywody.

A nie!Pzrepraszam, jeszcze w psarwie na naszego spotkania!Takie góralaskie chaty, to ja mam 2 prawie pod moim blokiem, jeśli innym paniom pasuje, to mozemy do jedej takowej wybrac, jedna z nich jest naprwade zajefajcna i dzeci są jak najbardzuej mile widziane! I cos tam maja z oscyopkiem...cos tam zawijane w boczek i oscypek...nie wiem, niej adła, nie znoszę oscypka!To mówiłam ja, kobieta gór!Houk!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-06-02, 07:57   #237
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Już mi przeszło po wczorajszym. Relaksacji mówimy kategoryczne nie! Chyba że to mnie dotyczy.... I ja chce oscypka!!! Koniec!!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-02, 09:19   #238
humbak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MartusiaJ
no kochana Meme to dobrze wiedzieć bo mój Kubuś waży 7100 no i też niedługo przejde na 4, a skoro są do kitu to ich nie kupie a wypróbuje wreszcie tę bellę a może Huggies też są dobre?
dla Fifka, a życzonka powyżej
Martusia Haggisy właśnie stosuje i to te w zielonych opakowaniach Super Fleks czy jakoś tak, 3 na razie bo mój Lilianek waży 660. Są do kitu. Są jeszcze węższe od pampersów, jak zapne jej na pupce to brzegi do siebie nie dostają, a przecież są do 9 kilogramów. I tak pęcznieją strasznie, a w Happy tak sie nie robi. Więcej ich nie kupie!
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 09:27   #239
ch_aga
Zadomowienie

Ja pochwalam pieluszki happy z belli. Hugisów jeszcze nie używałam, chociaż zamierzam, a po pampersach malutki ma krostki na pupci Na razie używamy jeszcze rozmiarków 3-6kg ale chyba czas przerzucić się na większe Wprawdzie Muszek nie waży jeszcze 6kg ale ponad 5
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 09:28   #240
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie!
Joasiu mój TŻ pracuje po 12 godzin przez trzy dni i kolejne trzy dni ma wolne. Więc w tych wolnych dniach zaganiam go do dziecka, gotowania obiadu (bo umie gotować i to dobrze) , a ja w tym czasie piszę pracę. "Darł" się ostatnio, że nie zdążę napisać, całą ciążę się obijałam z pisaniem a termin oddania goni....Czterech rąk nie mam, albo dziecko albo praca, więc ja piszę a On zajmuje się Natalką. W sumie ma rację, bo mogłam to już napisać będąc jeszcze w ciąży i miałabym jednego stresa z głowy mniej.....niestety taki typ jak ja, tak ma.....wszystko na ostatnią chwilę .
Ganie siebie za to , że tak czasem zwlekam do ostatniej chwili, a później pluję sobie w brodę, że wszystko na wariackich papierach.....Kurcze, chyba się nigdy nie nauczę .

Joasiu ja też chcę oscypka, najlepiej na ciepło .
Meme, wiesz może gdzie jest w Bielsku ulica Wiśniowa i czy daleko od Ciebie?

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości